8 – 14 octombrie 2018

8 – 14 octombrie 2018 este săptămâna sensurilor bidirecționale care escaladează o problemă și a lucrurilor simple care se pot împlini fără niciun ajutor sau explicație. Elementele astrale care se vor consuma de-a lungul acestei săptămâni fac legătura între anumite mesaje care s-au consumat în ultima vreme și ceea ce vom experimenta de acum și până la finalul acestui an. Deși pare o săptămână de graniță, nu este. Ea aduce doar pe un spațiu comun anumite direcții care nu trebuie combinate, ci raportate la cea mai simplă esența a lor. Unele se termină, așa cum sunt cele din săptămânile anterioare, iar altele se vor intensifica pentru că vor fi experimentate, în etape, până spre finalul acestui an. Fiind săptămâna sensurilor bidirecționale care escaladează o problemă, secvența de față aduce o duplicitate absolut obositoare. Binele și răul se vor întâlni în același loc, pe același spațiu, invocând aceleași necesități. Dacă vom face trimitere către lucrurile simple atunci această împărțire obsesivă a fiecărui element în direcții bune și direcții rele va dispărea. Atracția către sensurile bidirecționale va fi elementul instinctual al acestei săptămâni, adică ceea ce vom face fără să gândim. Dacă vom alege să ne implicăm pentru creșterea și dezvoltarea personală atunci vom alege lucrurile simple pentru că acestea ne duc spre soluțiile cele mai bune.
La capitolul evenimente, această săptămână aduce câteva secvențe astrale care ne atrag atenția că soluțiile spre care ne îndreptăm atenția sunt de fapt elemente esențiale ale vieții, nu lucruri mici, lipsite de importanță sau de putere. În ziua de marți, 9 octombrie se va împlini Luna nouă, aspect care ne vorbește despre o formă de putere pe care nu am cunoscut-o până acum. Dacă luăm în calcul această direcție ambivalentă înțelegem și de ce puterea careului Luna-Pluton din ziua de 9 octombrie va fi atât de mare. La fel se va întâmpla și cu celelalte zile dominate de episoade astrale la care participă planetele individuale Mercur, Venus și Marte. În plus, această săptămână aduce un nou careu a lui Mercur la Axa Dragonului (celălalt s-a consumat pe 19 mai), deci un nou episod de îndoială față de ceea ce știm să facem cel mai bine, față de un talent pe care-l avem ceea ce va duce la un nou episod de revoltă ca urmare a unor decizii greșite, adjudecate doar pentru satisfacții materiale ori care provoacă suferință celui în cauză pentru că susțin o evoluție în plan comportamental, adică îi schimbă pe oameni. Pe 12 octombrie Junon își va iniția deplasarea retrogradă ce va ține până pe 24 decembrie, adică suficient de mult timp încât să înțelegem că în privința oamenilor pe care îi îndrăgim ceea ce primim de la ei nu ni se cuvine, deci nu avem dreptul să le pretindem ceva, iar lecția primită de aici este cea a măsurii.
În felul acesta, vorbim despre o săptămână simplă când observăm cum puterile pe care le-am avut în ultima perioadă (care din cauza anumitor situații sociale sau personale, nu au putut rămâne în această zonă a simplității) acum se retrezesc. Ne va fi clar că o reiterare a secvenței trecute doar pentru că ne-a rămas implementat în minte momentul de slăbiciune este o mare greșeală. Tot ceea ce în săptămânile anterioare a fost evitat prin transferul poverii pe umerii celorlalți se va transforma acum într-un episod foarte obositor, intens, dar care nu va fi trăit în grup, împreună cu ceilalți, chiar dacă prin transfer am creat o anumită comunitate compusă din oameni cu dorințe și slăbiciuni identice, ci în individualitate.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu considera că a face o combinație între patimile mai vechi și libertățile de acum reprezintă soluția tuturor problemelor. Ceea ce se complică în această săptămână nu este altceva decât eroarea, falsul sau abuzul săptămânilor anterioare. În rest, lucrurile merg ușor către această simplitate care ne ajută să trăim frumos și să ne împlinim o parte din dorințele sau aspirațiile frumoase ale acestui an.

Scade puterea de convingere. Invidia ne atrage către zone sociale ciudate. Blocaj. Dificultate în a discerne adevărul de minciună. Orgoliul este marcat de neșansă. Ne gândim altfel la cei din jur. Ni se pare că putem merge mai departe cu un compromis. Abstractizare. Ocupăm locul celuilalt. Nu suntem capabili să ne adaptăm. Probleme sentimentale. Banii pierduți nu mai sunt recuperați. Subiectivitate.

Prin trecerea Lunii pe zodia Balanță impulsurile negative ale săptămânii anterioare, ce ar putea ușor să treacă spre spațiul intervalului pe care-l analizăm acum, se opresc. Desigur, nu pentru că am devenit dintr-odată mai atenți, ci pentru că nu mai suntem atât de siguri pe metoda de a învinge folosită anterior. Oscilația, cea care în general nu este de dorit în genul de activități la care facem referire aici, ne ajută azi și, scăzând intensitatea orgoliilor, fără să conteze pe ce motiv, ne liniștim. Relația bună pe care Lună o are acum cu Axa Dragonului, fără a media tendința Nodurilor, este, de asemenea, un mare ajutor pentru a înțelege de ce acest interval are pentru noi un mare beneficiu, acela de a face în așa fel încât lucrurile simple să se împlinească fără niciun ajutor. Dar mai suntem în stare să vedem care sunt simple și care nu? Să sperăm că da! Cert este că, pentru început, vom fi interesați să simplificăm demersurile și chiar să impunem o modificare a programului de lucru. Unii vor invoca motive de sănătate, de oboseală, alții un anume blocaj ori așa consideră că trebuie să citească semnele ce le vin din partea celorlalți.
Cu toate că direcția acestei zile este foarte bună, nu suntem încă în stare să ne adaptăm noilor condiții. Deschiderile către un alt plan al valorilor, poate chiar deschiderile către un alt program, către un alt desfășurător cer și noi principii de viață. De aceea, unii, speriați, se vor întoarce la modul de a gândi apăsător și marcat de teama de pedeapsa a săptămânilor anterioare, dar nu complet, ci ca într-un balans, așa cum se întâmplă de fiecare dată când Luna trece prin zodia Balanță. Dar învățăm ceva din această oscilație și anume că reprezentăm pentru ceilalți mai mult decât am crezut, că pentru a duce o viață liniștită nu trebuie să fim perfecți, impecabili în acțiuni, că și doza de indulgență față de erori personale are farmecul ei. Nu este o zi în care să fim ușor flatați, ci mai curând una de luciditate. Ceea ce vedem ne place și ne lăsăm antrenați în acest joc frumos al pozitivizării, dându-le și celorlalți impulsuri la fel de pozitive și de frumoase. Dar pentru a ajunge la conștientizarea eliberării de presiunea gândurilor negative mai avem nevoie să depășim o încercare. Dimineață Luna împlinește careul cu Saturn. Fiind singurul care se împlinește azi va fi privit și ca un aspect eliberator. Avem, așadar, nevoie să acceptăm că schimbarea ritmului de acum nu va fi, inițial, confortabilă deoarece confortabilă este încordarea ultimelor săptămâni cu care ne-am obișnuit deja. În plus, în noaptea de luni spre marți se va împlini și Luna nouă, deci momentul de față este ultima zi a ciclului în curs. Ceea ce schimbăm va trebui făcut ca un rezultat al înțelegerii, al observației, nu al imitației. Ceea ce este făcut ca imitație nu ne duce spre liniște prin balans, prin joc, prin dans, prin maleabilitate, ci la un consum suplimentar, la un teatru ieftin.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne ajută să ne deschidem către un alt plan al valorilor. Prin ce înțelegem azi descoperim că bunurile, noțiunile, realizările pe care ni le-am dorit și pe care am considerat că nu suntem încă demni ori pregătiți să le primim le aveam tot timpul în preajmă. Nu le-am văzut pentru că am acordat o mai mare importanță problemelor sentimentale, rănilor, dezamăgirilor. Acum unele dintre aceste obstacole psiho-emoționale se reactivează, însă nu mai au atât de multă putere. Sunt atenuate, forța lor s-a redus mult și putem, fără efort, să vedem cât de bogați suntem. Dacă ne lăcomim în folosirea bogăției pe care o descoperim acum, vom greși, dar este greu de crezut că apăsarea săptămânilor anterioare nu ne-a învățat pentru mult timp de acum încolo cât de sinistru poate fi chipul suferinței. Desigur, modul de conștientizare a acestor lucruri minunate depinde mult și de educație, însă nu trebuie să dramatizăm. Nivelul educației este un indicator al rezistenței pe care ființa o are acum. Cu cât va simți mai profund cu atât rezistența să va fi mai mare și va putea menține continua conectarea la energiile universului. Astfel, sensurile bidirecționale ale acestei săptămâni au asupra zilei de 8 octombrie un rol de identificare, de conștientizare a unui potențial, a unei bogății de care ne putem folosi, însă fără lăcomie, nu dintr-odată, ci gradat, în alt ritm. Schimbarea ritmului de lucru este, începând cu această zi, nu doar necesară, ci și deconectantă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu face azi promisiuni. Vibrațiile momentului sunt în continuă schimbare și o promisiune făcută pe încrâncenarea specifică săptămânilor anterioare pe care, din diverse motive, nu o putem diminua acum, nu va putea fi onorată.

Nevoie de a afla lucruri. Se finalizează o înțelegere. Revoltă împotriva celui slab. Frustrările sunt puse pe picior de egalitate cu regretele. Nemulțumire. Deformare. Calculele sunt greșite. Trecem de la o stare la alta. Nu avem încredere în nimeni. Sfaturile sunt apreciate doar dacă produc efecte imediate.

În noaptea de luni spre marți se va împlini faza de Lună nouă, aspect care va duce mai departe direcțiile frumoase ale zilei anterioare, însă nu oricum, ci adăugând o nouă componenta acestora: puterea. Din fericire, puterea aceasta face apel la elemente personale cunoscute, chiar și în privința schimbului de experiență, a interacțiunii cu oamenii pe care i-am responsabilizat ori împovărat cu problemele noastre în săptămânile anterioare. Ne va veni greu să acceptăm noile condiții și de aceea unele situații vor fi puțin întârziate ori se vor derula mai încet, ceea ce nu va fi chiar un avantaj, însă elementele personale, chiar și cele care se impun, care mai susțin încă o situație conflictuală, sunt cunoscute și ușor de folosit. Luna nouă din Balanță ne invită să ne curățăm de regrete. Poate de aceea vedem atât de bine puterea înaintea independenței, poate de aceea ne bucurăm mai mult de faptul că, în privința vieții personale, nu permitem multor situații să se schimbe, dar ne-am dori ca balansul experimentat ieri să producă mai multe efecte. Da, stabilitatea în privința valorilor personale este bună, însă dacă ea ne face prea rigizi, doar pentru că așa ne simțim cel mai bine, devine un obstacol.
Acest nou ciclu lunar este însă bun pentru a ne reașeza valorile materiale într-o ordine mai bună. Pentru unii va fi bun prin spor, pentru alții prin promisiunea unui avantaj major fără a cere un efort suplimentar, ci doar să facă așa cum a făcut până acum. Binele acesta îi va ameți pe unii. Vor greși calculele, se vor aventura în cheltuieli prea mari și nu vor învăța nimic din ceea ce li se întâmplă acum. Însă este mai puțin important ca anumite întâmplări nu vor fi așa cum s-a intenționat. În tipul acesta de analiză pe care îl abordam aici încercăm să surprindem principiile care stau la baza unor evenimente ori mecanismul activ pentru ca fiecare să-și poată particulariza întâmplările pe măsură înțelegerii pentru a le experimenta pe măsura puterii. Că vin sau nu banii mult doriți este mai puțin important cât de important este cum se produce acest mecanism, prin cine, care este starea psiho-comportamentală a celui în cauză și cum influențează acest fapt deciziile viitoare. Privind lucrurile prin intermediul acestor principii de viață vom reuși să conchidem, să fim prezenți și activi în aceste procese mici ori comune, banale, unele dintre ele extrem de mobile, amețitoare, dar să nu ne pierdem capul trecând de la o extremă la cealaltă. În plus, nu vom cădea în superficialitatea de a aprecia un ajutor doar dacă el produce efecte imediate. Înțelegând mecanismul se obține de la sine acea liniște care permite situațiilor simple să se împlinească de la sine. Lucrând la acest nivel, cel în cauză își conservă puterile pentru momente delicate și prin calm, prin pace, se poate bucura de viață. Luna nouă din Balanță ne aduce acum acest privilegiu de a ne opri toată agitația și de a contempla un obiect, un peisaj, o persoană, de a fi mulțumiți când cădem pe gânduri și a lăsa floarea inimii să se deschidă. Cel care aduce în momentul acesta minunat de început, dat de Luna nouă, tensiunile săptămânilor anterioare își va ucide singur liniștea și orice frustrare se va transforma imediat în regret.
Prin urmare, 9 octombrie este o zi de aspirație. Nevoia de cunoaștere se poate manifesta astăzi într-un mod atât de simplu și de particular încât putem vedea că multe din cele pe care le aflăm acum sunt gata elaborate, iar noi nu trebuie decât să le apreciem, să le respectăm, să le folosim. Cei care au trecut în săptămânile din urmă prin mari greutăți se vor opri acum asupra inegalității care există între oameni. Vor privi cu suspiciune binele zilei, fie pentru că au prea multe prejudecăți, că nu au încredere în cei care fac aceste fapte bune, fie îl resping pentru că nu durează. Tensiunea aceasta, susținută de careul Luna-Pluton, este mult prea mică în comparație cu stările frumoase, ample și simple ce ne vin din contactul cu informația în sine. Cine nu va lua în sens personal toată această situație va avea timp să vadă că binele acesta este legat și de alte lucruri frumoase. Pe tema Lunii noi beneficii Venus și Jupiter ne aduc acum un nou mod de hrănire. Unii își vor îndreptat atenția către hrana fizică, pentru că aceasta este prioritară, însă unii vor merge și spre cea spirituală. Chiar dacă Venus este retrograd și orice lucru bun cu care intrăm în contact ne spune că trebuie schimbat un obicei, un gând, o raportare la un model, mai ales că tensiunile de până acum au fost destul de mari și au creat certitudini negative, prezența sa în acest sector, alături de Jupiter, ne aduce din nou în situația de a ne vindeca. 2018, ca an al progresului și vindecării, ne-a oferit până acum multe situații de genul acesta, însă niciunul nu a fost atât de nobil. Luna nouă din 9 octombrie poate anula angajamente negative, elibera de o presiune socială mare, închide cercul unor evenimente care nu mai trebuie duse mai departe.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti de Pacea sufletească de fiecare dată când motive exterioare sau interioare ne grăbesc să împlinim ceva după modelul săptămânilor din urmă. Prin Pace acum totul se clarifică.

Spirit critic. Căutăm răspunsuri acolo unde nu am căutat niciodată. Superficialitate. Subiectivitate. Percepții speciale. Schimbul de experiență doare. Se ajunge la un compromis. Instabilitate. Memoria nu ne ajută. Luptăm împotriva patrimoniului celuilalt. Puținul celuilalt înseamnă bogăția noastră. Revoltă gratuită. Verificări. Se corectează o greșeală. Instabilitatea – un element cu care nu este de glumit. Se cere disciplinare forțată. Un examen este pierdut.

În noaptea de marți spre miercuri mercur va părăsi zodia Balanță și va intra pe Scorpion. Apare, așadar, o altă schimbare în dinamica astrală a acestei săptămâni. Lăsăm în urmă interesul pentru ambalaj, pentru conveniențe, poate chiar interesul pentru bună înțelegere cu orice preț și devenim mai critici, mai interesați de eficiență, folosindu-ne mult mai bine abilitățile practice, cele organizatorice și memoria. Faptul că și Luna va intra în dimineața acestei zile tot pe zodia Scorpion aduce o presiune în plus acestei conjuncturi. Dacă Mercur pe Scorpion este o poziție care ne avantajează să obținem răspunsuri, să devenim fie eficienți, dacă mobilizarea este corectă, fie vulnerabili dacă tot acest efort este foarte mare, Luna pe Scorpion nu este deloc o poziție bună. Ea va trebui să treacă astăzi prin opoziția cu Uranus, prin careul cu Luna neagră și se va situa aproape toată ziua în careu la Nodurile sale. Dacă nu facem efortul potrivit să ne desprindem de toate dramele săptămânilor anterioare, momentul de față aduce o revoltă care ne va afecta nivelul de trai, cunoștințele, statutul social, nu printr-o pedeapsă, ca în săptămânile anterioare, ci prin autoconsum. Lucrul acesta nu vine doar din faptul că Luna, trecând prin semnul căderii sale (Scorpion), susține acum câteva tensiuni. Dacă ar fi vorba doar de Lună, aceste tensiuni ar fi fost în mare parte personale ori trăit într-un mod izolat. Ipostazele acestea pun asupra individului o presiune mai mare și duc spre instabilitate, spre subiectivitate și pentru că Mercur își împlinește în seara acestei zile opoziția cu Uranus. Dacă ne gândim că totul pornește de la o simplă greșeală, de la o secundă de neatenție de la o reacție de moment nu suntem în eroare. 10 octombrie este cea mai dură zi a acestei săptămâni și, conform devizei generale, lucrurile se pot menține pe această direcție negativă ori vor fi escaladate dacă nu ne întoarcem către simplitate. Simplitatea de acum, pentru că fiecare zi vine cu un mesaj nou în sensul acesta, ține de acceptarea stării de fapt. Dacă, încă de dimineață, înțelegem că unele lucruri sunt pierdute, să acceptăm această stare de fapt a lucrurilor. Dacă încercăm să recuperăm vom vedea că această acțiune este complet inutilă pentru că eșecul pe care-l vedem acum este doar vârful aisbergului a cărui bază ne leagă de evenimente consumate pe sfârșitul lunii iunie și în mijlocul lunii februarie. Ar fi, practic, imposibil pentru un om obișnuit să rezolve într-o zi ceea ce nu a putut să facă aproape tot anul. Așadar, lucrurile acestea trebuie acceptate pentru că simplitatea momentului este mult mai importantă decât orice adevăr dur confirmat sau recunoscut acum.
Cel care va îndeplini această condiție va fi, ca oricare altul, solicitat pe tranzitul lui Mercur prin zodia Scorpion care debutează acum, dar va avea sentimentul că este pregătit pentru orice. Asta înseamnă că sensurile bidirecționale, cele care escaladează o problemă, se transformă în cazul său în experimentare. În caz contrar, tot ceea ce va face se va termina prost, nu pentru că așa este scris, ci pentru că toată tensiunea pe care o pune în a recupera sau în a repara se încadrează, se integrează, se amestecă cu energiile soluțiilor. Doar apelul la simplitate poate face o acțiune personală sau socială declanșat acum să fie încununată de succes.
Prin urmare, 10 octombrie, ultima zi a primei decade a lunii octombrie, escaladează o problemă mai veche care este legată de valori materiale, elemente de patrimoniu, obiecte preferate sau de o sumă de bani. Important este să încercăm să privim dintr-un cadru mult mai larg pentru a înțelege că această problemă veche își produce acum unul din efecte, nu tot ceea ce poate genera această problemă. Gândind așa vom fi atenți, vigilenți, ca un vânător priceput care își urmărește ținta. Din cauza unghiurilor care se împlinesc acum, ziua este marcată de o ușoară instabilitate. Trecerea lui Mercur pe zodia Scorpion, chiar dacă înseamnă și întâlnirea cu Uranus într-o opoziție, ne oferă suficient de multă atenție încât să facem față cu bine acestor momente.
Elementele bune ale acestei zile vin din rememorare, din ingeniozitate, dar și din cultivarea unei metode noi de lucru sau din deschiderea față de noutate. Deși pare o contradicție, astăzi chiar ne vom confrunta cu stări extreme. Unele probleme ne agită mult, ne fac să ne pierdem într-o secundă răbdarea, atenția, iar altele devin apăsătoare pentru că cer multă sârguință. Rezultatul acestor combinații ne cere înainte de toate să nu uităm că acum interesul pentru simplitate rezolva orice problemă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi orice problemă personală, oricât de multe am știi despre ea, ca și cum este problema altcuiva. Până la urmă, nu ne vom putea detașa complet de caracterul său subiectiv, dar dacă pornim la drum cu această reprezentare, dacă schimbăm unghiul vizibilității, avem mult mai multe șanse de a face ca totul să fie mult mai simplu.

Ajutoarele sunt complicate. Ne împotrivim destinului. Deformări. Mesajele sunt răstălmăcite. Nu mai suntem atât de utili celorlalți. Ezitare. Risipă. Muncim prea mult și suntem răsplătiți prea puțin. Scopuri complicate. Farmec. Revoltă împotriva unui element slab. Lipsă de coerență. Ambiții foarte mari.

Mijlocul săptămânii aduce câteva unghiuri destul de complicate pentru care trebuie să fim pregătiți atât din punct de vedere psihic, dar și fizic. Relația proastă pe care Venus retrograd pe zodia Scorpion o are cu Marte din Vărsător ne aduce o mare presiune interioară care ne cerea autocontrol, dar și rezistență la efort, la program prelungit, la solicitări intense care trebuie rezolvate într-un timp foarte scurt. Partea cea mai proastă a acestei zile vine din faptul că, încă de dimineață, Mercur se va afla într-un careu la Axa Dragonului ceea ce aduce tendința de a ne refuza un drept, de a întoarce spatele unei misiuni, de a ne revolta în mod gratuit împotriva unui element despre care credem în momentul de față că este foarte slab, dar care, în realitate, este unul foarte sensibil. Revolta acestei zile este însă rezultatul unor impuneri pe care ni le-am aplicat în săptămânile din urmă. Deși unghiurile momentului par să fie foarte dure, la fel cum va fi și careul Soare-Pluton din ziua următoare, ceea ce se întâmplă acum nu ne bruschează prin conținutul episodului în sine, cât prin legăturile pe care noi le facem, prin însemnătatea pe care o acordă elementelor dominante. De aceea, pentru mulți, mijlocul săptămânii este o zi deformată de opinii care nu au fost clarificate, de consecințe care nu au fost atenuate, de ezitare ori de risipă. Vorbim, așadar, în momentul acesta despre nevoia de a face apel la o sensibilitate frumoasă, cea care, ca și în zilele anterioare, ne va duce către lucrurile cele mai simple. Și acum, ca și în prima jumătate a acestei săptămâni, lucrurile cele mai simple sunt cel mai greu de împlinit. Pentru că retrogradarea planetei Venus nu poate fi trecută cu vederea, vorbim în mijlocul acestei săptămâni despre ambiții destul de mari față de posibilitățile pe care le avem acum, despre traversarea unor momente de trădare care nu țin neapărat de relația individului cu comunitatea, cât de un sector din timp, de relația sa cu oamenii pe care îi îndrăgește cel mai mult și de la care acum are așteptări nerealiste.
Dacă în momentul acesta ne mobilizăm și facem față acestei presiuni interioare nu înseamnă că reușita aceasta va avea durabilitate. Ea se adresează doar momentului. Va trebui să fim suficient de realiști încât să menținem acest echilibru, această putere pozitivă de a transforma un element negativ într-unul pozitiv și mâine, zi dominată de inițierea deplasării retrograde a lui Junon și de împlinirea careului Soare-Pluton. Aspectele complicate ale zilei următoare sunt mai intense decât cele de acum, însă pe aceeași direcție. Dacă acum experimentăm o tensiune legată de patrimoniu, bani sau imagine socială, în ziua următoare acestea nu vor mai fi discutate într-un cadru intim, cu o persoană ce ar putea să aibă la un moment dat o anumită înțelegere față de situația precară în care ne aflăm sau de la care așteptăm un răspuns, ci discutăm instituțional, administrativ, oficial.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre ambiții care trebuie transformate în povești frumoase de viață, în întâmplări despre care să ne aducem aminte cu mare bucurie pe mai târziu. Chiar dacă această zi aduce două unghiuri destul de încordate care vor fi active până aproape de mijlocul săptămânii următoare, integrarea lor în vibrația sintetică a săptămânii ne oferă o undă de speranță, încrederea că lucrurile acestea dificile nu ne vor tulbura atât de mult, ci, prin apropierea de simplitate, se vor rezolva, pe alocuri chiar de la sine. Dacă refuzăm prezența oamenilor pe care-i iubim se întâmplă pentru că ne refuzăm dreptul la a trăi simplu, la a simți mai frumos și mai profund decât s-a întâmplat până acum, deci ne pedepsim. Această relație negativă dintre Venus și Marte susține autopedepsirea, iar urmările sale vor schimba viziunea asupra vieții și opiniile despre oameni. Ceea ce observăm acum ni se va părea ca o piatră de hotar tocmai pentru că observațiile personale sunt argumentate de anumite obstacole sociale, susținute astral de careul Mercur-Axa Dragonului, pe care nu am reușit să le depășim doar pentru că nu ne-am străduit niciodată să le înțelegem într-un mod adecvat. Acum, în această săptămână, avem ocazia să deslușim acest mister. Marile probleme legate de înțelegerea propriului destin vin pentru că întotdeauna ne-am complicat, nu am ales variantele cele mai simple, ne-am temut de sinceritatea dezarmantă, am pus la îndoială faptul că această sinceritate ar putea produce o rezonanță foarte frumoasă sau ar putea atrage impresii similare din partea celor cu care interacționăm.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne gândi că refuzul este cea mai bună soluție. Prin refuz alegem să ducem singuri toată greutatea deși conjunctura de acum ne spune că putem să împărțim și bucuriile și necazurile cu ceilalți.

Revenire la o problemă mai veche. Viața ni se pare complicată. Aventura cunoașterii este pusă la încercare. Mesaje care îmbracă o tentă necunoscută. Se combate pesimismul prin argumente raționale. Se cere mai mult. Forma artificială nu ne ajută. Ridicarea nivelului prin sensibilitate. Balans. Tranziție complicată în rezolvarea unei probleme. Legăturile haotice primesc soluții practice. Eliberare de păcat. Revoltă împotriva unui partener. Semnele de progres sunt și semnele de vindecare. Implicare în mai multe activități deodată.

În dimineața acestei zile Junon își va începe deplasarea retrogradă care va ține până pe 24 decembrie. Între timp, prin această deplasare retrogradă, se va întoarce pe zodia Taur, dar nu foarte târziu, ci pe 24 octombrie. Vorbim, așadar, despre anumite lecții de viață legate de dezamăgiri, instabilitate sau inconsecvență. Dacă lucrul acesta nu ne va crea anumite probleme până spre finalul acestei luni, de pe 24 octombrie încolo lucrurile vor fi altfel orientate, pentru că trecerea lui Junon pe zodia Taur ne face să ne simțim vinovați de ceea ce nu putem împlini, zidi, face mai stabil sau mai durabil. În momentul de față nu putem spune că lucrurile acestea negative susținute de retrogradarea lui Junon sunt atât de apăsătoare. Ele vor fi așa începând cu săptămâna următoare, ceea ce înseamnă că în momentul de față se va impune, ca și cum am învățat ceva din presiunea zilei anterioare, sextilul Mercur-Saturn, aspect care aduce o sensibilitate aparte și care ne ajută să accesăm zone ascunse ale memoriei, să combatem pesimismul prin activități practice, să fim ordonați și să respectăm o promisiune dată. Există un consens aparte care se va baza pe evenimentele acestei zile și care nu ne va permite să fim atât de indiferenți față de suferințele celor cu care interacționăm. Aceste suferințe ne sunt oferite prin careul Soare-Pluton, cel care a fost activ încă din săptămâna anterioară și care ne-a făcut sensibili la dramele care ne sperie. Acum, prin relația bună dintre Mercur și Saturn aceste drame capătă înțeles, sunt încadrate într-un mod frumos și nu mai facem conexiuni ciudate, nu ne mai temem că pierdem tot ceea ce nu putem controla în mod direct. Suntem atenți pe procesul de lucru și (iar aici informația se adresează în special celor profunzi), acolo unde lucrurile au fost orientate către simplitate, către sinceritate, rezultatele vin imediat. În plus, în mijlocul acestei zile Luna va trece pe zodia Săgetător și se va afla într-o dispunere bună cu Axa Dragonului. Va reuși, în felul acesta, să medieze tendința Nodurilor printr-o raportare corectă, echidistantă la trecut, fapt care ar putea să-i facă pe unii justițiari, să se revolte prea ușor și să le reproșeze celorlalți că nu participă la lucrurile frumoase care se întâmpla acum și ajung la concluzia că și acum, la fel cum s-a întâmplat și în trecut, au o agendă ascunsă. Având în vedere că această relație Mercur-Saturn ține de elementele subiective, din sfera intimă, cumva acest subiectivism este tolerat. Va fi tolerat până la finalul acestei săptămâni pentru că lucrurile rele ale acestei săptămâni cam până atunci vor fi active.
Prin urmare, 12 octombrie ne vorbește despre un balans interesant care ne ridică nivelul de sensibilitate și, în funcție de ceea ce am preferat în săptămânile din urmă, la fel ne vom trăi și momentul de față. În mod obiectiv, pentru toată lumea, vorbim despre forțe care se remarcă prin intensitate, nu neapărat prin diversitate. Vom vedea, începând cu săptămâna următoare, după ce Junon se va stabiliza prin retrogradarea sa pe zodia Gemeni, în ce mod anumite mesaje care ne-a dat bătăi de cap de-a lungul acestei săptămâni prin sensurile lor bidirecționale au sau nu legătură cu realitatea. Deocamdată, presiunea interioară care s-a făcut remarcată în săptămânile anterioare se va evidenția într-un ultim episod. Nu vorbim despre întâmplări concrete, ci vorbim mai curând despre clarificări. Aceste clarificări ar putea în săptămânile următoare să producă urmări și în plan social, și în ceea ce privesc acumulările patrimoniale. Chiar dacă Mercur este acum prieten cu Saturn, el nu este prieten cu Uranus retrograd de pe Taur, ceea ce presupune că avem nevoie de ajutor, nu neapărat din exterior, cât dintr-un sistem de valori, pentru a accesa o soluție vindecătoare. Aceasta va fi ținta momentului pentru că acesta este și dezideratul anului în curs. Progresul și vindecarea vor fi elogiate în anii care vor veni chiar dacă în momentul de față, când lucrăm pentru obținerea lor, ni se pare că nimic din ceea ce facem nu este bun. În direcția aceasta ne vom îndrepta dacă vom accepta să privim totul dintr-un cadru mai larg.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne folosi de ambițiile de acum pentru a-l sfidat pe cel slab. Puterea folosită pentru a sfida creează legături pătimașe care duc la conflicte. Pentru că suntem în săptămâna în care lucrurile simple ne dau putere, a refuza simplitatea înseamnă a refuza puterea personală. A dori pe mai târziu să obținem avantaje prin putere, în situația în care am refuzat puterea personală, înseamnă a alege, încă de pe acum, să trăim începând cu acel moment pe energiile altora.

Speranța într-o viață mai bună. Ne temem că un secret personal va fi descoperit. Atracție către persoane ciudate. Risc. Probleme cu faima. Se caută o performanță. Prudență într-un domeniu complex. Ghinioanele sunt evitate. Risipă. Repartizare deficitară a sarcinilor de lucru. Luăm atitudine.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Săgetător și va avea de împlinit astăzi trei unghiuri, două pozitive, cu Luna neagră și Marte, dar și unul negativ cu Neptun. Momentul acesta ne vorbește despre mesaje clare care ne îndeamnă să fim prudenți, dar nu oricum, ci doar pe baza informațiilor pe care le avem clar conturate încă din dimineața acestei zile. Prin această conștientizare descoperim cum să ieșim dintr-un con de umbră, dintr-o zonă întunecată, cum să facem față unei situații dificile pentru că dintr-odată reușim să fim competenți și competitivi. Avem astăzi o putere de argumentare cu mult superioară celei pe care am folosit-o în zilele anterioare, dar și o dorință mai mare de a explica, sfătui, consola. Așadar, momentul de față aduce persoanele extremiste, slabe ori prea ambițioase, în fața unui mare risc, iar pe cele prudente și profunde către performanță.
Zona aceasta îi îndeamnă pe mulți să ia atitudine, să se dezvăluie, să ridice tonul, să vorbească mai mult, să facă mai mult, să alerge mai mult fără să-și dea seama că de fapt lucrurile acestea îi deconspiră. Faptul că luăm atitudine nu este doar un avantaj personal și argumentul care stă la baza acestei decizii ar putea să devină un fel de informație suplimentară pe care un adversar îl poate folosi pentru propriul interes. De aceea momentul acesta de expansiune ar putea fi văzut ca o formă de risipă, ca și cum nu am învățat nimic din ceea ce am traversat în săptămânile anterioare, nu am învățat nimic nici din ceea ce am parcurs de-a lungul acestei săptămâni. O atitudine mai veche stă la baza acestei reacții negative, iar ea nu poate veni decât din întâmplări care s-au consumat în prima jumătate a anului, nu de curând.
Prin urmare, 13 octombrie ne vorbește despre riscurile pe care ar trebui să ni le asumăm dacă dorim să atingem un anumit grad de popularitate, dacă dorim, fie și în ochii proprii, să fim puternici, învingători, curajoși sau imbatabili. Aspectele pe care Luna le împlinește în această zi au asupra omului comun un efect tonic. Îi oferă și posibilitatea de a se prezenta de o manieră proprie, să povestească despre actele de vitejie din tinerețe, dar să le “ajusteze” pe acestea așa cum fac pescarii, dar să-și și prezinte într-un mod clar și de necombătut dramele pe care le-a parcurs până acum. Pentru persoana care se află implicată într-un proces de cercetare spirituală lucrul acesta ar putea să fie fără sens. Ceea ce este simplu trebuie prezentat simplu, nu așa cum face un om comun, chiar dacă intenția sa este bună (urmărește să pozitiveze o situație ori să o detensioneze). Acțiunea omului comun nu va putea fi abordată de o persoana care are deja noțiuni spirituale, care lucrează deja cu energia sau care cunoaște că această problematică a progresului nu poate fi niciodată pusă pe picior de egalitate cu o problematică a faimei (pozitivarea ori detensionarea aduce un capital bun de imagine). Faima este susținută pe orgoliu în timp ce progresul este susținut pe argument, pe cunoaștere. În cuvinte mai simple, ceea ce se întâmplă pe 13 octombrie ține de bunul simț sau, mai curând, de cât de mult am făcut apel la acest bun simț. Vom vedea rezultatele acestuia nu apar doar în relația cu propria persoană, ci și în interacțiune cu ceilalți. Dacă în privința propriei persoane lucrurile acestea sunt foarte clare, chiar dacă nu recunoaștem știm cam care este limita propriului bun simț, acum avem ocazia să vedem și cât de ușor pot ceilalți să treacă de o anumită limită sau cât de mult se străduiesc să nu ajungă acolo.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi cum anume memoria poate fi un instrument de tortură. Nu ținem minte doar ceea ce ne face să suferim. Ținem minte și ceea ce ne ajută să ne împlinim așa cum ne dorim.

Indiferență. Se reactualizează anumite relații. Mintea ne pune în dificultate. Subiectivitate folosită pentru a media o problemă de justiție. Revigorare. Direcții complicate. Contrast. Sancțiune. Evoluția este continuată în mod favorabil, dar nu este văzut deocamdată lucrul acesta.

Ultima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre o mare dezamăgire la care ajungem pentru că nu am fost foarte corecți cu informația, nu am fost atenți cu ceea ce am avut de transmis sau poate nu ne-a interesat ce anume trebuie să le spunem celorlalți, ceea ce ei trebuie să știe despre noi, ceea ce ar fi indicat să rămână în posteritate despre noi înșine. Careul pe care Luna și Chiron îl împlinesc în seara acestei zile și care a fost activ toată ziua, aduce acest contrast obositor care scoate în evidență o formă de indiferență care nu face casă bună cu mesajele frumoase ale acestei săptămâni. Practic, momentul de față accentuează o formă de indiferență care îi face pe oameni duplicitari și multe din schemele acestei săptămâni să se stingă complet, să nu mai putem simplifica ori simplificarea să nu mai fie soluția tuturor problemelor. Se întâmpla lucrul acesta pentru că Luna trece pe ultimul sector al zodiei Săgetător și evidențiază o problemă generală de justiție ca și cum ar fi propria problemă. Fiind o zi de weekend, nu putem vorbi despre relația cu o instanță ca fiind strâns legată de această ecuație astrală. Putem vorbi însă de o formă de sancțiune pe care individul dorește să și-o aplice lui însuși. Astfel, rămânem în aceeași schemă a subiectivității, a contrastului, a impulsurilor bune care vor fi înțelese de cei din jur ca fiind reacții negative care trebuie sancționate.
Spre seară, Luna va trece pe zodia Capricorn și va aduce, până și omului comun, impulsul de a face o sinteză, de a fi atenți la lucrurile complicate care s-au desfășurat în fundal, de a renunța, chiar dacă facem lucrul acesta pentru a opune rezistență schimbării. Plasând această idee a sancțiunii în contextul săptămânii, ajungem la concluzia că problemele escaladate de-a lungul acestui interval sunt cumva oprite de conștientizările simple pe care le experimentăm în această ultimă zi a săptămânii.
Prin urmare, 14 octombrie ne vorbește despre un contrast pe care omul comun ar putea să îl abordeze mai simplu, dar nu poate pentru că are încă resentimente, aceea este și comun. Deoarece aproape întreaga zi Luna va fi într-o relație proastă cu Chiron retrogradă de pe zodia Pești ne va lipsi momentul de înțelepciune. Astfel, careul Lună-Chiron ne atrage atenția că și de-a lungul acestei săptămâni am ezitat atunci când ar fi trebuit să ne întoarcem către lucrurile simple. Dacă nu am făcut așa ceva, dacă am respectat recomandările generale, dar și cele inserate zilelor, atunci nu poate fi vorba despre o respingere a unui sfat, ci doar despre o ajustare, o reinterpretare sau o reformulare a unui element care nu definește doar această săptămână, ci care face trimitere la multe experiențe, inclusiv la cele care s-au consumat în prima jumătate a anului.
În privința omului simplu, ultima zi a acestei săptămâni face trimitere la sentimentul de vină, ca și cum știe prea bine ce nu a făcut și se așteaptă să fie sancționat, criticat sau pedepsit. Acum nu se va întâmpla lucrul acesta, deci nu vorbim despre o sancțiune, ci vorbim doar de un proces intern pe care cel în cauză trebuie să-l depășească, întrucât acuzațiile pe care și le aduce lui însuși nu sunt aceleași cu cele care vin din partea comunității. După ce Lună va intra pe zodia Capricorn, adică în seara acestei zile, aceste persoane vor înțelege că lucrurile trebuie interpretate altfel. Evenimentele generate de această înțelegere vor fi vizibile începând cu prima zi a săptămânii următoare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu gândi că soluția cea mai bună vine prin contrast. Contrastul nu arată acum că știm care este elementul bun de care dorim să fugim.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.