8 – 14 octombrie 2012

Săptămâna 8 – 14 octombrie 2012 scade în intensitate trăsăturile săptămânii anterioare şi cu cât ne apropiem mai mult de weekend cu atât se sădeşte în suflet o oboseală care ne invadează până în punctul în care îi cădem răpuși de sentimentul vinovăției sau de o oboseală suspectă. Totuşi, până să ajungem la final, avem de trecut de primele trei zile ale săptămânii, cele care ne aduc în fața abuzului de putere şi care ne pregătesc pentru a înţelege, în linii mari, cam care va fi sfera de acţiune a trigonului pe semne de apă dintre Saturn şi Neptun. Cei care sunt pasionaţi de astrologie ştiu că Saturn şi Neptun s-au mai întâlnit într-un trigon în perioada 2001-2002, marcând un eveniment ce va rămâne reprezentativ pentru istoria omenirii (căderea Turnurilor gemene) nu atât prin ceea ce s-a întâmplat atunci, ci prin fenomenul social pe care l-a declanşat. Dacă pe semne de aer cele două au dus la explozii, schimbarea direcţiilor principale, reorientarea principiilor războiului, acum, pe semne de apă, ele aduc complicaţii de natură afectivă. Dacă anterior pericolul a venit din aer, acum, adică atât cât mai avem din 2012 şi chiar 2013 pericolul poate veni din apă, din zone mlăştinoase, din compromisuri, din promiscuitate sau din asocieri între două forţe care până acum se luptau pentru acelaşi teritoriu.
Acum, Saturn şi Neptun, fiind la început de drum, nu ne pun în faţa unor complicaţii atât de mari, ci se vor axa pe ascunderea adevărului, promovarea lui în medii secrete sau dezvoltarea unor pârghii pe care oamenii să le folosească eficient abia începând de anul viitor. Nu doar în cursul zilei de joi, ci şi vineri, dar în special sâmbătă, sentimentul că urmează să se întâmple ceva ne va învălui şi pe unii îi va motiva să-şi adune economiile într-un cont, să-şi schimbe tactica, să-şi optimizeze calitatea muncii prin reducerea costurilor, nu prin suplimentarea lor. Regruparea acestora face din săptămâna 8-14 octombrie 2012 una obositoare, tristă şi încărcată de sentimentul că avem pe umeri mai multă răspundere decât trebuie.
Segmentul sănătăţii este uşor afectat de trecerea lui Saturn într-un semn al puterii. Pe Scorpion, Saturn aduce limitări în privinţa relaţiilor intime, respingerea partenerului, solitudinea sau, în extrema cealaltă, abandonarea moralităţii pentru a trăi în mod continuu plăceri care epuizează fiinţa şi o duce la pierzanie.
Deşi par cuvinte mari, ideea de separare ia în această săptămână înfăţişarea unor convulsii, a grijilor nejustificate încă, a contactului cu o apăsare ce se manifestă mai mult în zona emoţională, pe care cei senzitivi o pot observa şi sub forma unor evenimente pe care anul 2013 le va conţine. Poate că unora această înclinare a balanţei le va plăcea, le va incita simţurile, le va oferi sentimentul că sunt puternici, că sunt informaţi, că-și pot refuza multe plăceri, dar că mintea le va rămâne întreagă şi, în felul acesta, sunt convinşi că dezvoltă un fel de forţă activă pe care, învăluind-o într-o modestie construită pe moment, le va da impresia că vor fi pregătiţi pentru ceea ce va veni în 2013. Există, însă, o diferenţă atât de mare între ceea ce percepem acum şi ceea ce se va întâmpla, încât în aceste momente, după datele pe care le avem, noi, cei pasionaţi de astrologie, putem spune că nimeni nu va fi pregătit suficient de mult pentru ceea ce va veni.
Acum suntem puşi în temă, ne este prezentată schema de lucru, mijloacele de evoluţie, care sunt substanţele lipicioase şi care sunt solvenţii, ce ne colorează şi ce aduce orice nuanţă spre alb, care sunt elementele care ne stresează şi prin ce minune sufletul se poate elibera de şocurile pe care le poate primi în zona sentimentală. Chiar dacă intuim destul de bine secvenţele viitoare, chiar dacă informaţiile pe care le primim sunt corecte este important să știm că ele acum nu au chipul acţiunilor, ci doar al informaţiilor.
Finalul săptămânii se va dovedi prea greu, apăsător şi dureros pentru cei care îşi cultivă latura feminină. Fiind tentaţi să-şi dezvolte o falsă modestie, adică să caute să iasă în evidenţă prin modestie, nu să şi-o expună doar când este cerut acest lucru, drama sentimentală ne aduce în centru atenţiei aspectele cele mai complicate ale vieţii intime. Tocmai de aceea avertismentul săptămânii este de fapt o invitaţie la realism. Cunoaşterea întotdeauna ne duce spre bucurie, iar dacă o informaţie, oricât de tristă este nu ne îndeamnă să ne simţim puternici, buni şi pregătiţi că ştim, înseamnă că fie sămânţa ei este tendenţioasă și exploatează temeri ascunse cu grijă în subconştient, fie cel care percepe se aşează pe un tron care nu a fost făcut pentru el şi, în lumina reflectorului, defectele îi sunt mai evidente.
Săptămâna 8-14 octombrie ne îndeamnă să demonstrăm că suntem hainele care îi fac pe ceilalţi să ne iubească sau să ne urască. A ne consuma energia pentru a încăpea în această haină înseamnă uzură, oboseală şi experimentarea unor regrete pe care doar sub o presiune foarte mare le-am recunoaşte. Tocmai de aceea această săptămână va fi atât de grea şi apăsătoare.

Dimineaţă, încă ne mai situam sub razele careul în T cardinal pe care Luna, Pluton şi Soarele îl construiesc punând pe umerii lui Uranus din Berbec soluţiile cele mai ingenioase şi imposibile de care avem nevoie acum. Da, mulţi vor considera că numai o minune îi mai poate salva, numai o minune le mai poate schimba statutul şi îi poate ridica la nivelul spre care au tins. Sentimentele ne sunt însă reduse la o formă de rigiditate alimentată de teamă. Venus este în Fecioară şi se opune lui Neptun, iar această relaţie constituie baza unei configuraţii numită Vapor. Teama de ceea ce este în jur, de oameni, de ceea ce ar putea veni din partea lor sau ceea ce nu a venit, pentru cei care aşteaptă în această perioadă un răspuns, reprezintă un element care motivează şi ne împinge spre experienţe noi. Venus în Fecioară, chiar dacă aduce inhibiţii, reţinere şi prin acestea dezvoltă un comportament dur, reticent, critic, poate chiar recalcitrant, reacţionează bine într-un mediu conservat în care sinceritatea să fie regulă de bază. La fel, acum, dacă sinceritatea în interacţiunile pe care le dezvoltăm este îndeplinită, constrângerea venită de la Venus în Fecioară ne îndreaptă spiritul critic spre propriile persoane. “Abia acum am înţeles şi eu cum funcţionez”, “M-a ajutat să înţeleg”, “M-a susţinut în proiectul pe care-l desfăşor” s.a.m.d. sunt doar câteva din atributele acestui moment, care, de altfel, nu sunt deloc specifice lui Venus în Fecioară.
Azi, când Venus încă îşi mai păstrează din aceste atribute împrumutate, considerându-le pe acestea drept experienţe de netăgăduit, Chiron atinge cu aceasta, unghiul de 180 de grade şi îi cere să se detaşeze de cuvinte, de declaraţii, să nu se depărteze de condiţia începătorului care strigă după dicţionar, după manualul de utilizare sau după îndrumar şi să se comporte în conformitate cu declaraţiile pe care le-a făcut anterior. Va fi însă o nouă încercare pe care, dacă am prezenta previziunile pe intervale mai mari, am încadra-o în trăsăturile săptămânii anterioare pentru că se adresează marilor decizii, creării de atitudini care să fie situate la baza colaborărilor, a interacţiunilor şi prin care toate proiectele şi demersurile finalului de an să fie demarate.
Careul lui Marte cu Neptun ne constrânge emoţiile şi ne spune că mesajul exterior, atunci când este personalizat, nu poate conţine reguli de bune practici, nu este blând, corect şi nici obiectiv. El se racordează la o schemă agresivă de acţiune şi ne trimite la probleme mai vechi, cele care au fost greu de rezolvat sau de depăşit în primăvara lui 2012. Acum, când Marte şi Neptun sunt în careu, întreaga structură emoţională este zdruncinată şi dacă mesajul exterior, construit de oameni pentru a se critica unii pe alţii, a se acuza, învinui de lucruri pe care nu le-a făcut deloc sau nu le-au făcut corect, are o justificare pentru că un careu nu poate fi atât de dinamic în zona publică precum o opoziţie, ecoul, răspunsul, feedback-ul, modul cum vom primi toate acestea ne vor acuza mai mult decât informaţiile în sine. Se va pune deci problema reacţiei, a modului cum răspundem unei provocări, a refuzului de a răspunde corect deşi critica venită din afară, în mare parte, este corectă.
Luminariile, cele care aduc mobilitate expresiei personale, care ar fi trebuit acum să ne ajute şi să ne susţină elementul personal sunt în careu (Ultimul Pătrar) şi aduc o greutate suplimentară efortului de a înţelege de unde atât de multă apăsare din partea unui anturaj care nu părea atât de pornit împotriva individului, nici motivat să schimbe sau să-şi impună propriile reguli.
Mesajul sintetic al acestei zile vine să ne convingă de faptul că în orice tristeţe există o bucurie şi în orice bucurie se ascunde un neajuns. Mulţi nu vor aprecia lecţia acestei zile ca fiind una de maturitate însă vor reveni de-a lungul lunii octombrie la ea pentru a se regla, pentru a înţelege, direct de la sursă, descinderile unui anturaj care merge spre dezordine.
Prin urmare, debutul săptămânii se va face în tonuri agresive. În mod sigur, cei sensibili, care încă mai cred că viaţa este o suită întreagă de plăceri şi că bucuria înseamnă absenţa tristeţii, nu înţelegerea ei, vor fi primii care se vor revolta. Astfel, îşi vor manifesta nemulţumirea prin cuvinte, replici discrete, un oftat, tonul vocii ridicat sau prin critica adresată situaţiei social-economice pe care o traversăm sau, şi mai confortabil, adresată politicienilor. Pentru tipul de analiză pe care-l facem aici este mai puţin important spre ce sunt îndreptate acestea, cât de important este mesajul şi cât de bine argumentat, ci faptul că este exprimat, la o anume intensitate emoţională acum. În mod absolut sigur nemulţumirea nu constituie azi mijlocul prin care oamenii îşi eliberează tensiunea prin schimburi de cuvinte, de impresii sau prin experimentări în grup, ci şi le argumentează şi mai bine, şi le amplifica ori şi le dezvoltă într-o zonă în care acestora nu le era permis să se desfăşoare.
În zona publică această construcţie astrală merge în sensul destabilizării unui demers public, a extinderii acestuia într-o zonă care nu era prevăzută în contract, în înţelegerea iniţială, şi care riscă să compromită întregul edificiu. Ceea ce nu poate face Marte din Săgetător în corelaţie cu Neptun din Peşti este ceea ce cere cel mai mult această zi: oprirea.
Azi totul ni se pare interesant, dar ne va lipsi analizatorul, curajul de a fi sinceri cu sine, de a ne opri din agitaţie şi a râde, a ne distra pe seama a ceea ce observăm sau înţelegem. Aceasta este însă şi recomandarea pentru această zi. Cel care poate râde de ceea ce observă sau înţelege, fie că este la sine sau la cei din jur, se desprinde de careul Marte-Neptun şi îşi va îndrepta atenţia spre partea superioară a Vaporului, adică spre sextilele pe care Pluton le face cu Mercur şi Saturn din Scorpion, devenind creativi, operativi, inspiraţi în a se desprinde de turmă şi a se evidenţia prin calităţi, nu prin defecte.

Azi devine şi mai evidentă gruparea planetelor pe cele trei tipuri de configuraţii pe care le prezintă cerul: vaporul (Chiron, Venus, Saturn şi Pluton), careul în T pe semne mutabile (Venus-Marte-Neptun) şi Aripile de pasăre care se formează între Venus, Junon, Pluton şi Uranus. Pe fundal Luna îşi finalizează tranzitul ei prin domiciliu (Rac) şi mijlocul zilei (14:54) trece în Leu, nu înainte de a ridica un trigon cu Capul Dragonului proaspăt eliberat de tensiunea gradului anaretic din Scorpion. În Leu, Luna va împlini un careu cu Saturn (15:44), un trigon cu Marte (18:17) şi un sextil cu Lilith (20:45) aducând în crescendo trecerea de la tensiune la înţelegerea ei prin folosirea unui talent, prin acceptarea unei condiţii neplăcute, prin folosirea unui minim de resurse pentru a obţine strălucire şi eficienţă.
Prima parte a zilei este însă încărcat de un mesaj special, pe care îl vom regăsi de-a lungul întregii săptămâni: curajul de a ne ridica deasupra propriei condiţii. Pentru mulţi aceasta este un deziderat pe care îl folosesc antreprenorii atunci când doresc să motiveze ambiţiile elevilor şi să se apropie de succes, prin orice mijloc. Pentru ei a-şi depăşi propria condiţie înseamnă a o îmbogăţi cu aceleaşi atitudini şi stări, dar pe care să le exprime altfel, în alte haine şi pentru alte scopuri. Această depăşirea a condiţiei, pentru un pasionat de ezoterism reprezintă purificarea structurii şi renunţarea la o haină veche pe care contextul actual nu o mai poate valorifica. Este mai mult decât evident că însăşi expresia implică eliberarea de o condiţionare existentă la un moment dat.
Prin prisma a ceea de vine spre noi în această zi, calitatea gândirii este uşor alterată de modul în care credem că ni se înfăţişează viitorul, după modul cum credem că ne vin realizările, după chipul celor care vor contribui la bunăstarea noastră entităţi sociale şi după calitatea implicării acestora. Din start careul dintre Venus şi Junon, cel pe care aceste planete îl tot formează de săptămâna trecută pun sub semnul întrebării seriozitatea celor care doresc azi să rezolve probleme pe care le-au amânat toată luna septembrie. Succesul a ceea ce se construieşte pe acest careu înseamnă a trece în umbra o faptă bună, a interveni cu o mică răutate, cu o uşoară invidie în fața a ceea ce încă nu ştim dacă vom rezolva, dar ni se promite sau speram.
Pe acest fond, trigonul Soarelui cu Jupiter, mult mai intens şi mai dinamic decât careul lui Venus cu Junon, împlinit anterior, aduce optimism şi încredere, ca un paradox, convingându-ne că nimic nu este în totalitate rău sau în totalitate bun. Acest trigon este ajutat de alte două trigoane pe care Mercur şi Venus le împlinesc cu Chiron şi respectiv Pluton planete care includ în configuraţiile acestei zile puternica lor determinare şi abilitatea de a ridica nivelul de conştiinţă, puterea personală, voinţa şi încrederea până la punctul în care demersul să se împlinească după cum cere individul. Pentru că Luna se află în Rac în tot acest episod cu toţii vom dovedi că avem suficientă energie şi determinare, de ambiţie şi forţa pentru a ne duce la îndeplinire demersurile. Hărnicia este de asemenea un element că ne ajută să ne menţinem şi ca efort şi ca motivaţie de-a lungul întregii zile pe linia care ne duce spre împlinire.
Cele două trigoane pe care Mercur şi Venus le împlinesc azi ne desenează pe cer un “X” ce este privit de astrologi ca un indiciu, ca un motiv ascuns într-un edificiu complex, ca un semn menit să ne susţină descoperirea unei chei, a unui element care să deschidă toate uşile şi care să ne ridice spre o nouă etapă a vieţii.
Dacă prin careul lui Venus cu Junon sentimentele au fost cele şubrezite, în ceea ce privesc trigoanele ce se împlinesc după aceea, la care participă chiar Venus şi Mercur, ideea de putere a sentimentului va căpăta conotaţii misionare. Vom fi tentaţi să-i convingem pe ceilalţi de calitatea unor sentimente, să ne susţinem mai bine cauza, să fim mai motivaţi în a ne afişa într-un anumit fel şi să credem că prin acestea am reuşit. Din nefericire, reuşita de acum este o întâmplare tocmai pentru că nu delimitează clar sentimentele pozitive de cele negative şi tocmai de aceea tot ceea ce se elaborează se va dovedi plăcut, dinamic, efervescent, eficient, dar nu va fi matur şi nici trainic. Nu trebuie sa uităm că Jupiter este în perioada aceasta în mers retrograd, că Venus se află în cădere (Fecioară), iar Mercur încă nu s-a desprins de conjuncţia cu Saturn dornic să afle încă de pe acum care sunt sectoarele din care îşi poate adjudeca puterea şi pentru cât timp.
Spre seară, când lucrurile sunt puţin mai aşezate, când ne tentează ideea de a ne extinde orizontul percepţiilor spre alte domenii de acţiune, spre zona intimă a celor din preajmă, iniţial din curiozitate, apoi dintr-o ambiţie preschimbă în tel, ţinta, finalitate. Dacă încercăm să privim întrega existenţa prin recompensele strălucitoare ale acestui moment vom fi dezamăgiţi şi dacă vom insista în această direcţie vom observa că multe nu au sens şi că a persista în acest tip de speranţă înseamnă a ne construi un viitor pe iluzie. Retrogradarea lui Jupiter se va încheia la finalul lui ianuarie 2013 şi aceasta este dată limită până la care putem spera în tăinicia a ceea ce vine spre noi azi.
Prin urmare, 9 octombrie ne aduce în față baloane de săpun, probleme care sunt reale, beneficii care nu pot dura şi satisfacţii care ne vor încânta sufletul şi ne vor conecta la ceea ce ar putea însemna un beneficiu major în faţa unui obstacol. Nu înseamnă că azi depăşim obstacolul, că rezolvăm, ci înseamnă că ne vom mobiliza atât de mult, atât de tare şi atât de eficient încât am putea ajunge în punctul cel mai înalt pe care îl presupune o etapă a acestui demers sau care ne este permisă fără schimbări majore de statut.
9 octombrie este o zi a exceselor, a exagerării şi puterii, de încredere, de informaţie, totul fiind îndreptate pentru adjudecarea puterii şi ridicarea nivelului spre ceea ce se înţelege prin “depăşirea condiţiei”. Cei care sunt lucizi vor privi această zi cu o tristeţe adâncă, una metafizică. Aflaţi în fața uneori beneficii pe care nu şi le-au dorit, în faţa unor prietenii care le consumă timpul şi îi obligă şi mai mult la muncă, efort, pierderea timpului, ei devin trişti pentru că ştiu foarte bine că nu este ceea ce şi-au dorit sau nu este ceea ce le trebuie. Să ai nevoie de apă şi cineva să-ţi aducă hrana solidă, să-ţi fie dor de mamă şi să te trezeşti alături cu o femeie care îi seamăna leit, să vrei să ajungi pe platourile spectaculoase din Himalaya şi cineva să-ţi ofere un film în care să iei contact virtual cu toate acestea, ține de înţelegerea adâncă aplicată acestei zile. Unii pot lua partea bună a acestor situaţii şi, pe ideea “e mai bine decât nimic”, îşi hănesc sufletul oferindu-i ceea ce, în realitate, el nu cere.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a traversa cu curaj acest paradis, care este ziua de 9 octombrie însă de a nu uita cine suntem, unde vrem să mergem şi care este calitatea celor pe care îi avem în preajmă. A fi schimbător, a ne păcăli că temperatură plăcută a unei brize reprezintă media perioadei sau calitatea anotimpului nu dovedeşte decât superficialitate şi, pentru a rămâne puternici şi pozitivi, pentru a ne purifica structura emoţională, a fi eficienţi şi a trăi în realitate azi ni se cere să fim asemenea muntelui. A medita ca un munte este îndemnul acestei zile.

În a doua zi de Leu (Luna în Leu), Luna ne va pune în legătură cu o energie magnifică. A fi îndrumător, Canal, ghid, susţinător, confesor sau prieten este pentru vibraţiile acestei zile un element care va da sens vieţii şi o va duce spre un tărâm minunat. Trigonul cu Uranus şi Junon înseamnă construirea unei Piramide de foc, iar careul cu Mercur înseamnă delimitarea unei aripi în configuraţia numită Aripi de pasăre pe care o construieşte împreună cu Junon şi Chiron. Dacă de dimineaţă gândul se va îndrepta spre un element negativ din trecut sau viaţa ne va scoate în cale un răufăcător ce ne va zdruncina puţin încrederea, ne va duce spre teamă şi, cine ştie, poate chiar ne va lăsa acolo, mulţi vor gândi “tot răul spre bine”.
Aceasta este şi deviza acestei zile şi, după cum vedem, această expresie constituie elementul care ne ridică din anonimat, care dă sens a ceea ce ieri a însemnat dezamăgire sau a ceea ce nu s-a putut atinge în ziua anterioară, cu toate că multe, dacă nu chiar toate, pentru unii, au mers foarte bine. Semnul că gândim aşa reprezintă primul indiciu că tensiunea săptămânii anterioare, furtuna care a venit spre noi şi care ne-a împins la muncă, determinare, forţă, care ne-a golit buzunarele şi ne-a pus în faţa unor obstacole pe care numai prin determinare puternică le-am fi făcut faţă, intră într-un uşor declin. Începem să ne revenim la starea şi atitudinea pe care le aveam în urmă cu două săptămâni şi că urmărim, critic, beneficiile a ceea ce am lucrat şi muncit până acum.
Ceea ce pare să ne constrângă este Nicovala pe care Piramida de foc o are la baza sa. Nicovala întotdeauna îşi va folosi cele două careuri drept resorturi pentru a promova talentele şi abilităţile pe care le indică trigonul şi sextilul din partea de sus şi respectiv de jos a configuraţiei. Careurile Marte-Chiron şi Uranus-Pluton prin conotaţiile sale sociale ne scot, aşadar, din cadrul vieţii intime, ne deplasează câmpul conştiinţei spre elementele de grup, spre a lucra în aer liber, spre a ne exprima în faţa unei mulţumi, spre a lansa mesaje în eter, pe internet, adică de a lucra la un nivel macro şi de a obţine beneficii de pe urma acestei munci. Pentru că tangente la unele dintre punctele Nicovalei îl avem şi pe Neptun, de o parte, şi pe Capul Dragonului, de alta, mesajele cu care lucrăm sunt de o importanță majoră pentru grup, pentru cercul de prieteni sau pentru instituţiile la care lucrăm. Indiferent cât de nesemnificativă va fi direcţia, consecinţele poartă amprenta unei lucrări magnifice de ale cărei beneficii să se bucure toţi cei din comunitate.
Sextilul dintre Mercur şi Pluton, cel care se află în partea superioară a configuraţiei numită Vapor, ce are la bază opoziţia Venus-Chiron, aduce în ecuaţia acestei zile elementele unei speranţe, dezideratele unei elan care se vor dovedi foarte bine argumentate şi care au un plan de lucru bine structurat şi eficient. Combinația dintre Mercur din Scorpion cu Pluton din Capricorn înseamnă alianţa solidă, cea care se bazează pe înţelegeri legale, administrative sau financiare ce urmăresc administrarea unui fond, gestionarea unor resurse sau folosirea unui depozit cu scopul de a reconstrui şi a redimensiona inserţia socială. Acest sextil, pentru că ocupă o poziţie atât de importantă, avertizează în faţa unor asocieri menite să exploateze la maximum potenţialul unei regiuni, fără a indica în mod precis asupra cărui bazin de resurse se adresează. Judecând după fondul restrictiv pe care îl indică opoziţia Venus-Chiron de la bază, se pare că acest aspect avertizează şi referitor la o agresiune realizată asupra unui fond cultural, asupra unei bogate zone ce a fost protejată de însăşi poziţia sa, vreme de sute sau poate chiar mii de ani. Accentuarea axei Fecioară-Pești, aduce din nou în discuţie ideea de imoralitate, sărăcie, credinţă sau ştiinţă, dezvoltate pentru a valorifica sau distruge ştiinţa. Rolul Lunii, cea care aduce în finalul zilei un sextil cu Jupiter pe firmamentul acestei construcţii, ne încurajează să ne deschidem mintea şi să privim spre marile centre de cultură, cele care au comportat un mare salt începând cu venirea lui Iisus, adică prin intrarea în Epoca Peştilor. Acum, când Jupiter este lovit de restricţie (retrograd în exil), Saturn încă nu s-a familiarizat cu prerogativele noii funcţii, Pluton şi Uranus se comportă ca doi lideri politici ieşiţi din arest, schemele sociale, cele care vizează modificări pe termen lung par să treacă acum printr-un moment de cumpănă. Dacă în sfera personală beneficiul de acum este real, plăcut şi confortabil, ceea ce ne bucura acum lasă un mare gol pe care istoria îl va acoperi cu mari sacrificii. Că se va pune problema unei păci, a condiţiilor pe care aceasta le impune, că se va invoca din nou motivul ridicării unor interdicţii sau a îndatorării statelor pe mai multe fronturi, calitatea vieţii este cea care va avea de suferit.
Prin urmare, 10 octombrie este o zi de negociere, o zi de interdicţie la libertatea de a suferi şi simţi bucuria după propriile reguli. Ceea ce se întâmplă seamănă cu o situaţie ipotetică în care se dă o lege ca, dimineaţa, de la 8,00 la 9,00 toată lumea să râdă, iar de la 16,00 la 17,00 toţi să doarmă. Este cât de se poate de adevărat că o şedinţă de veselie dimineaţa aduce un tonus aparte pentru întreaga zi, iar relaxarea înainte de ora 17,00 aduce suficientă energie încât să putem folosi şi seara pentru activităţi care să ne solicite. Este însă cât se poate de ridicol ca acestea aşa fie impuse. Fiecare îşi coordonează viaţa după propriul crez, după propriile reguli şi ele vor fi aplicate atunci când o condiţie de ordin interior o impune. În raport cu exemplul nostru, calitatea acestei zile va fi una cât se poate de bună, pozitivă şi care ne va aduce, în cele mai multe din cazuri, posibilitatea de a valorifica un fond bun, o informaţie, de a gestiona valori pe care le avem depozitate în adâncimile fiinţei. Ceea ce se mobilizează azi se dovedeşte a fi stabil şi se îndreptă spre zona cea mai sensibilă, spre o structură pe care am epuizat-o prin folosire îndelungată şi care acum are nevoie să treacă printr-o reparaţie capitală sau printr-o perioadă de revitalizare, de revigorare.
Segmentul informaţional este foarte important, chiar prioritar, însă el se va îndrepta spre zonale care nu permit accesul direct al informaţiei, ci ne activează în fundal, în secret, în varianta codată, critică sau ascunsă în fraze construite cu grijă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne îndrepta azi spre ceea ce presupune un limbaj elevat, care aduce energie corpului, gândirii, care ne încarcă pozitiv structura emoţională şi care ne pune în legătură cu ceea ce este corect, moral, substanţial aducând fiinţei motive elegante, trăsături frumoase şi, evident ajutînd-o să lase o urmă specială ca semn al trecerii.

Cele două aspecte majore pe care le îndeplinim azi aduc un sens aparte săptămânii, dar şi perioadei pe care o traversăm punând pe picior de egalitate greutatea de a reduce consumul şi şansa de a acţiona în alt registru cu o eficiență sporită încât să reducă acest consum în mod natural şi benefic. Este vorba despre opoziţia lui Marte cu Lilith şi despre împlinirea trigonului Saturn-Neptun.
Dacă opoziţia dintre Marte şi Lilith gestionează un fond negativ, punând suspiciunea şi dorinţele puternice pe picior de egalitate cu normalitatea, calitatea de planetă focar în triunghiul minor pe care Luna îl împlineşte cu Soarele şi Jupiter ne aduce în postura de a ridica la nivel de eficiență socială aspecte simple, mici, cele care ţin de viaţa privată şi care la începutul acestei săptămâni ne-au încântat sufletul, dar care nu au dat semne că pot trăi prea mult. Aceste caracteristici care aduc la lumină trăsături ignorate de-a lungul lunii septembrie ne constrâng să acţionăm într-o lumină nouă, stranie, în care consonanța dintre viaţa privată şi cea socială să nu mai acţioneze în paralel, ci să conlucreze pentru împlinirea unui deziderat comun. Ceea ce nu s-a putut menţine la începutul acestei săptămâni, ceea nu a dat semne de vitalitate prea intensă participă azi cu toate forţele în zona socială, căutând împlinirea în grupuri, prin implicarea a mai multor persoane, prin lansarea de mesaje care să se adreseze unui grup mare de oameni. Aceştia nu se pot susţine prin propria vitalitate, prin fondurile pe care le au, prin resursele de care dispun şi se ridică pentru a cere mai mult, a pretinde, a face compromisuri şi a primi ceea ce în mod firesc nu li s-ar cuveni. Dorinţa de a călca în picioare bunul cuiva doar pentru el nu poate fi împărţit este unul din elementele definitorii cu care Marte şi Luna neagră acţionează azi. Se minte mult, cu îndrăzneală şi fără a exista vreo urmă de remuşcare privind consecinţele.
În zona publică, trigonul dintre Saturn şi Neptun aduce în primul rând canalizarea unei tensiuni spre o altă zonă de conflict. Anterior, în 2001-2002, când cei doi s-au mai aflat în trigon pe semne de aer (Saturn trecea prin Gemeniți o parte a acestui mesaj a fost susținut și de Jupiter) s-a consumat evenimentul de la 11 septembrie, cel în care sunt dărmate Turnurile gemene. Dacă atunci pericolul a venit din aer, acum pericolul poate veni din apă, prin emoţie, nu prin informaţie, prin ceea ce poate îngheţa sau se poate topi ori prin ceea ce dintr-odată va curge deşi până acum se afla într-o stare solidă. Dacă trigonul pe semne de aer este spectaculos, exploziv, pe apă el este coroziv şi va anunţa, în raport cu dinamica a ceea ce s-a consumat în urmă cu 11 ani, o fisură care va face ca toată apa barajului, toate acumulările să se schimbe în van sau să se deplaseze către o altă structură menită să accepte tot ceea ce acum iese din albie.
Aşa după cum se constată, dacă săptămâna anterioară am avut de parcurs aspecte de o aşa mare însemnătate, în care ingresul lui Saturn în Scorpion a fost de referinţă, în această săptămână Saturn deja produce primele efecte, ca şi cum pentru aceste momente ne-am pregătit de la începutul anului 2012 şi parcă tot nu suntem suficient de înarmaţi, suficient de maturi sau de înţelepţi pentru a face faţă.
Dimensiunea personal a vieţii, pentru că aceasta ne interesează în acest tip de analiză, curge într-o direcţie nouă. Se fac planuri de viitor, ne punem speranţe că lucrurile se aşează mai bine în albia cea nouă, decât se simţea în cea veche, însă nu ştim nimic în cât de intense, puternice sau complicate se vor dovedi meandrele, cât din ceea ce deţinem se va infiltra în terenul pe care-l ocupăm şi cât de mult efort trebuie să depunem pentru a învinge. Nu ştim nimic din toate acestea şi oricât ne vom strădui nu vom reuşi să depăşim o anume barieră pentru că nu deţinem încă informaţiile necesare. Saturn în Scorpion ascunde informaţiile şi când va face alianţa cu Neptun din Peşti, ocultarea devine a doua să natură. Nu ştim pentru că nu ni s-a spus, nu ni s-a spus pentru că nu am fost unde trebuie, nu am fost unde trebuie pentru că nu am făcut parte dintr-un plan comun, nu am făcut parte dintr-un plan comun pentru că nu ne-am dorit asta, nu ne-am dorit asta pentru că nu am cunoscut niciodată că ar exista aşa ceva. Astfel pentru omul obişnuit este firesc să creadă că nu ştie pentru că nu a ştiu niciodată că există, dar, după cum constatăm, de la nu ştim până la nu am ştiut că există sunt mai multe etape în care el nu este integrat. Fiecare dintre aceste etape, în planul vieţii sociale, conţine structuri complexe, mai mult sau mai puţin secrete prin care existenţa comună este coordonată. Pentru el este mai puţin important acum ce se va afla între cele două, cât de intense sunt luptele pentru ocuparea fotoliilor de lider în etapele intermediare, de vreme ce lumea aceasta este ascunsă privirii sale.
În felul acesta, azi cel mai mult vor trăi opoziţia Marte-Lilith, adică neşansa, agresivitatea, inversiunea, răutatea şi ruptura în relaţii, decât integrarea într-o structură mai mare ca perspectivă şi, pe viitor, de a putea modela caractere sau măcar de a contribui la dezvoltarea elementului social prin implicare personală. În felul acesta, relaţia Saturn din Scorpion cu Neptun din Peşti devine semnul maestrului care refuză să accepte discipolul aşa cum este, cu toată aspiraţia sa şi îl modelează trecându-l prin etape pe care acesta nu le cunoaşte, dar le accepta de vreme ce a întâlnit “ascunsul”, de vreme ce i s-a revelat “ocultatul” şi l-a acceptat.
Pentru cei care trăiesc în umbră, care nu ştiu ce se ascunde în desişul pădurii, viaţa acestei zile va fi marcată de tragedii cărora nu le pot găsi cauza şi nici vedea perspectiva. Spre seară, când Luna va trece în Fecioară şi va atinge opoziţia cu Neptun şi sextilul cu Saturn criteriile se modifică uşor, reuşind să plecăm capul în faţa a ceea ce nu cunoaştem şi să ne amintim de conduita din ultimele zile când am dat dovadă de prea mult orgoliu, de prea multă explozie de forţă. Acum dăm semne că ne îndreptăm spre linişte sufletească, loviţi de o pierdere, un refuz, o deposedare pe care, de această dată, le vom vedea în aspectul lor practic, nu filosofic, ideatic, aşa cum s-a-ntâmplat anterior.
Prin urmare, ziua de joi ne pune în faţa unor situaţii noi. Deşi trigonul Saturn-Neptun se formează de mult timp, împlinirea sa, acum, pe semne de apă, ne aduce în faţa unor situaţii inedite. Puterea omului de a schimba direcţia vieţii sale, de a se canaliza spre ceea ce este important pentru evenimentele viitoare îl face diferit faţă de multe dintre fiinţele pe care le are în jur. Probabil că aceasta vine dintr-un simt subtil al orientării, dintr-o atracţie pe care un anume centru de interes o exercită asupra noastră şi care, până la urmă, nu este chiar atât de abstract pe cât credem acum, la început de drum.
Semnul de progres care ni se arată azi vine din umbră şi doar cel care se apropie de umbră poate şti dacă acolo se află mai mult decât ceea ce pare să iasă acum la lumină. Apropierea şi depărtarea de sursă, tradus drept implicare sau neimplicare, interes sau dezinteres faţă de progres, avansare, preschimbarea instrumentelor de lucru, face diferenţa dintre oamenii comuni şi cei speciali. Acum contextul astral va face şi el diferenţa dintre oamenii comuni şi cei speciali pentru a da un sens suferinţei şi pentru a face o selecţie între cei care suferă din necunoaştere sau cei care suferă pentru că doresc să pătrundă printr-o poartă care încă nu este adaptată pentru dimensiunea lor. Aşa ajungem să privim întregul context al zilei, pentru zona personală, prin prisma complicaţiilor care vin spre noi. Toate relele par să ne maturizeze, să ne facă mai vigilenţi, mai puternici, mai selectivi şi, prin acestea, să vedem că dincolo de ele se află un întreg univers de forţe şi direcţii ce ne pot oferi o multitudine de şanse de reuşită. Pentru aceasta este nevoie să înţelegem azi de ce suferim, de ce suntem trişti şi nemulţumiţi, de ce criticăm sau de ce nu suportăm pe nimeni în preajmă, de ce dezvoltăm rezonanțe negative şi nu ne simţim confortabil în simplitate şi curăţenie. Răspunsul nu va atenua nemulţumirea şi nici durerea, însă ne va ajuta să vedem în care din cele două categorii ne situăm. Dacă dincolo de reacţie există un întreg mecanism care ia înfăţişarea unui perpetuum mobile, cu fire care se ramifică din ce în ce mai mult lăsându-ne impresia că în tot ceea ce observăm decizia personală are un rol minim, înseamnă că suntem în grupul celor speciali. Tensiunea motivată de situaţiile cărora li se văd începuturile ne va abandona în categoria oamenilor comuni care trăiesc simplist, uită repede şi confundă bucuria cu exaltarea.
Recomandarea pentru această zi este aceea ca în ciuda îndemnului şi motivaţiilor care ne vin să ne amintim că rezonanţă are şi o componentă dictată, un fel de tablou de comandă, de cârmă care îndreaptă vasul spre ape limpezi şi liniştite şi care ne pot aduce în preajmă fiinţe care simt şi trăiesc această adâncime a sufletului la fel de intens pe cât de misterios este jocul de-a viaţa. Oricât de abstract ar părea aceasta, finalitatea, după cum ne spun înţelepţii, este întotdeauna surprinzătoare.

Chiar dacă am lăsat în urma încă de marţi trigonul lui Mercur cu Chiron, azi, prin faptul că Luna trece prin conjuncţia cu Venus, opoziţia cu Chiron şi trigonul cu Pluton, interesul pentru a ne pune în valoarea spiritul practic, pentru găsi soluţii imediate la ceea ce nu pare să ne încurajeze pe termen lung este un element de maximă importanţă. Această reţea pe care o construieşte Luna îl aduce pe Pluton în poziţia de planeta mediatoare noilor energii pe care Luna le predispune. Se impune deci reanalizarea propriilor emoţii, sedimentarea ideilor pe care le-am avut de-a lungul acestei săptămâni pentru a ne apropia mai bine de ceea ce ne hrăneşte, de ceea ce ne suplimentează viziunea despre viaţă şi ne aduce ceea ce ne dorim cel mai mult acum: statutul de altădată.
Transpunerea lui Pluton în postura de planeta mediatoare opoziţiei Luna-Chiron activează puntul virtual situată la gradul 7 Taur ce va avea de înfruntat opoziţia lui Mercur de la gradul 10 Scorpion. Astfel, prin împlinire, unghiurile de azi ne constrâng să alegem pentru nevoile personale doar ceea ce ne hrăneşte, doar ceea ce ne emancipează, ce ne conferă din nou statutul pe care l-am avut anterior, în luna septembrie sau chiar în primăvara acestui an. Dacă în privinţa emancipării mulţi vor considera că nu le trebuie mult pentru a fi mulţumiţi, când vine vorba despre relaţiile de familie, despre relaţiile intime, despre raporturile sociale în care s-a investit sentimente, aşteptările pe care le avem de la ceilalţi ne pun în situaţia de a ne refuza multe dintre cele care au acum statutul de noutate. A revendica un statut mai vechi, a invoca o poziţie pe care am avut-o în trecut înseamnă a refuza mersul înainte, a ne reîntoarce la regretele de altădată pe care acum să nu le mai putem controla pentru că atingerea Taurului ne convinge că totul este făcut din necesitate.
În a doua parte a zilei, când Luna şi Mercur se întâlnesc într-un sextil, când, practic, se atinge, ca un ultim aspect al zilei, şi conjuncţia cu Venus, toate încep să capete contur, să se apropie de sensul pe care îl aveau în gândurile şi anticipările noastre şi să se mobilizeze pentru atingerea ţintei, a dezideratului.
Până în preajma orei 17:35, când Luna va trece prin conjuncţia cu Venus, multe ne vor fi neclare. Relaţiile cu subalternii, cu aprobaţii vor trece printr-un regres şi ne vor constrânge să ne ascundem sentimentele, să le exprimăm prin teama de a nu pierde contactul cu realitatea, cu sentimentul acela care ne dădea în zilele anterioare atât de mult încredere şi atât de multă căldură. Acum, îndemnul astral, ne spune că sentimentul trebuie refuzat, că prioritare sunt convenienţele, puterea de a trece peste greutăţi şi succesul stabilit printr-un act, un document sau o declaraţie.
Prin urmare, ziua de vineri, 12 octombrie ne aduce prima dintre zilele de relaxare astrală de care am avut parte în ultimele săptămâni. Multe din cele ce ni se vor întâmpla azi poartă acest mesaj al reeditării unei stări de bine, relansării unor sentimente, ridicarea standardului de calitate în relaţii sau aducerea pe linia de plutire a ceea ce era cândva valoros şi plăcut.
Din nefericire acest bine nu poate ţine prea mult, nu se poate extinde prea departe în timp şi nici nu ne va reedita trecutul aşa cum îl ştim. Mulţi, pentru că-l recunosc, pentru că au încă proaspătă memoria a ceea ce a fost cândva îşi construiesc mental plăceri şi îşi impun emoţii pe care vibraţiile astrale nu le reproduc în acest mod. Varietatea de situaţii este însă într-o perfectă concordanţă cu visul pe care-l avem, cu aspiraţiile spre a ne ridica în ochii celorlalţi, spre a ne simţi valoroşi şi eficienţi şi ceea ce ne vom construi cu mintea şi nu este real va trece în planul secund.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu regreta imperfecţiunile acestei zile mai mult decât să ne oferim privilegiul de a ne bucura de ele. Este important să ne amintim că de multe ori în ultimele săptămâni am încercat şi nu am reuşit să ne construim cu mintea bucurii care ne-ar fi fericit viaţa chiar dacă ele nu ar fi fost reale. Acum, chiar dacă multe dintre ele activează într-un plan iluzoriu, să le primim în suflet însă să nu le oferim haina perspectivei pentru că facem o mare risipă şi abia aceasta este o mare greşeală. Să trăim intens şi cu implicare bucuriile acestei zile, dar să nu le ducem în zilele următoare pentru că nu ţin.

>

Ceea ce vine azi spre noi ne pregăteşte pentru vremuri mai grele. Azi Luna şi Jupiter, în plină noapte, îşi definitivează careul lor. Acest unghi ne fragmentează încrederea şi ne încurajează să ne judecăm apropiaţii, adică să elibereze trăsăturile Lunii din Fecioară, cea care nu lasă nimic necriticat, nimic la voia întâmplării. Ceea ce ne va cuprinde de-a lungul întregii zile va fi o tensiune nervoasă ca şi cum am anticipa grija şi înţelegerile greşite pe care le vom înfrunta mâine, când Marte şi Chiron vor fi în careu. Azi, pe careul dintre Lună şi Jupiter, dezvoltăm probleme legate de convingerile morale, religioase, educaţionale ne îndoim de sinceritatea celorlalţi şi, trăind cu această convingere, ne substituim liniştea şi încrederea în sine cu o instabilitate psihică menită să ne zdruncine structura emoţională.
În mare parte ceea ce anticipăm acum este corect, însă nu pentru viitorul apropiat, nu pentru ceea ce urmează să se întâmple în săptămâna următoarea sau în lunile care vin, până la finalul acestui an, ci referitor la ceea ce va veni spre noi în 2013. Anul 2013 va fi un an emoţional, aşa cum vom vedea din analiza aplicată acestuia, şi care ne scoate în evidenţă că omul devine propriul său obstacol, propriul său inamic, propriul său factor de perturbare. Azi, când între 2:47 şi 22:19 nu se împlineşte niciun aspect la grad perfect, când planetele se lasă în voia a ceea ce este lansat deja, avem o fereastră care ne permite să observăm, să vedem sau să înţelegem până unde ne poate duce drama emoţională, nemulţumirea, teama că pierdem o persoană importantă, că ne chinuim între noi în mod gratuit. Dragostea poate să apară dintre acestea ca florile care cresc în deşert şi să ne ofere flori minunate cu cât mai aride sunt condiţiile în care apar şi se dezvoltă.
Anul 2013 este presărat cu multe ipostaze astrale în care aspectul emoţional devine prioritar şi prin care se va face apel la ceea ce s-a întâmplat în 2012. Nu informaţia şi nu întâmplarea în sine ne va ajuta să ne orientăm în 2013, ci reacţiile emoţionale de acum, partitura în care cântăm încă de pe acum.
Spre seară, când Luna şi Capul Dragonului vor fi în sextil şi Luna va reuşi să medieze tendinţa Nodurilor, observaţiile pe care le-am adunat de peste zi vor avea un sens, vor fi ordonate în concordanţă cu priorităţile destinului personal, cu prizele de conştiinţă pe care vom le avea în următorul an şi cu ceea ce vom considera încă de pe acum că ne va fi necesar atunci. Deşi pare prea repede ca, acum, să ne preocupăm de ceea ce va fi în 2013, mai ales prin intermediul unor mesaje coordonate de Lună, congruența planetară ne va convinge că dintr-o scânteie apare focul mare cu condiţia să există materialul necesar arderii.
Prin urmare, calitatea acestei zile va sta însă în căutarea esenţialului şi totul va fi încadrat şi coordonat în conformitate cu un element personal, cu o dorinţă individuală, una care ne consumă încă din timpul nopţii. Deşi ar trebui ca, fiind o zi de weekend, să fie liniştită, frământările existenţiale, cele legate de necesitatea schimbului afectiv, a recunoaşterii sociale, a micilor incidente care sau desfăşurat de-a lungul săptămânii ne ţin în tensiune şi ne duc într-o zonă a consumului. Acum, în prezent, nu câştigăm nimic din ceea ce deducem, înţelegem sau observăm, ci ele se vor dovedi utile în perspectivă.
Ceea ce ţine doar de această zi ne încearcă pe răbdare. Mulţi, privind în perspectiva evenimentelor, se enervează, îşi pierd controlul şi se lasă cuprinşi de teamă. Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a ne refuza teama, aşa cum ne refuzăm un aliment despre care credem că este impropriu pentru consumat, prea toxic, cu prea multe E-uri sau alterat. Frica este inamicul nr. 1 al zilei şi ea ne cuprinde încetul cu încetul lăsându-ne impresia că de fapt ea ne avertizează că grija pe care o lăsăm în urma constituie un semn al responsabilităţii şi maturităţii.

Ultima zi a săptămânii ne aduce o Lună în Balanţă ca semn al întoarcerii spre ceea ce este important acum. Lăsând în urma Fecioara, Luna abandonează percepţiile referitoare la viitor, la abilitatea de a converti ideile în forțe şi de a le oferi acestora perspectivă. Detaliile sunt uitate şi chiar de dimineaţă registrul se schimbă brusc când Luna trece prin trigonul cu Lilith. Acest aspect face referire la viziune, la neputinţa de a înţelege care dintre evenimente au trăinicie, care se pretează la schimburi de idei, care ne ajută să ne valorificăm mai bine potenţialul şi care ne fac să ne pierdem timpul degeaba. Ceea ce se consumă acum ca o uşoară dezorientare, mai ales în dimineaţa acestei zile, reprezintă de fapt o evadare din tensiunea pe care o parcurgem acum, o pregătirea a ceea ce urmează să se consume în a doua parte a zilei.
Chiar de la prânz, când Luna va atinge opoziţia cu Uranus şi careul cu Pluton, împlinind careul în T pe semne cardinale cu cele două, refuzul de a vedea perspectiva evenimentelor constituie de fapt mijlocul prin care ne protejăm de pericolul viitorului. Azi nu vom intui ceea ce urmează să se întâmple, nu ne vom apropia nici măcar un pic de acest tip de informaţie, însă ne vom frământa pentru ceea ce vedem că se degradează în prezent. Pentru unii regulile sunt clare, partenerii de dialog îşi declară război şi conflictul dintre ei îi face pe toţi cei din jur să se simtă ca şi cum ar fi la periferia societăţii, ca şi cum nimic nu se mai poate repara, nimic nu mai poate fi ca înainte, nimic nu se va mai dezvoltă în afară orgoliului, invidiei, răutăţii, aroganței.
Femeile sunt rănite mult mai uşor de contextul acestei zile tocmai pentru că sensibilitatea, fiind domeniul spre care se îndreaptă spontan, este încă lezat puternic de ceea ce ieri a venit ca informaţie, acţiune sau anticipare. Le scade puterea, se simt agresate de un factor masculin lipsit de consistenţă şi care nu se poate controla în desfăşurare. Acest element se adresează, cum lesne ne putem da seama, şi celor care înclină să-şi folosească mai mult partea feminină a personalităţii, să simtă mediul, să acumuleze, să analizeze, să trăiască intens momentele şi să păstreze pentru timpurile care vin valori în ideea că poate cândva acestea vor fi utile. Toate acestea sunt puternic agresate de un element care devine cu atât mai rigid şi impertinent cu cât întâlneşte mai multă teamă în jur.
Careul lui Marte cu Chiron înseamnă, aşa cum în popor se spune, a pune căruţa înaintea boilor, a prezenta prostituţia drept o meserie nobilă, a considera că păgubitul este vinovat de vreme ce destinul îi permite să fie înşelat. Această dispunere a lui Marte în Săgetător, consumându-se pentru a vărsa totul, a demonstra totul, a se consuma în proces până la ultima picătură, cu Chiron din Peşti care nu are încredere în nimic, răstoarnă valorile pentru individ, pentru cel mic, pentru cel izolat şi temător în faţa unor evenimente schimbătoare sau misterioase.
Dacă există un noroc al acestor unghiuri, al acestor apucături antisociale atunci el este îndreptat spre a ne vedea mai bine chipurile unii altora şi a ne încadra mai bine în albia care ni se potriveşte. Din nefericire, sextilul Lunii cu Junon face apel la valorile care nu pot fi integrate acum, fie că nu se potrivesc momentului, fie pentru că sunt prea slabe în intensitate. Astfel, orice încercare se dovedeşte a fi una regretabilă care ne poate face să părem şi mai sensibili, şi mai vulnerabili şi mai periculoşi decât suntem.
Cu toate acestea, ziua ne poate oferi şi momente de linişte dacă urmărim în mod special acest lucru. Ajungem acolo prin solitudine, prin refuzul de a ne întâlni cu sursa suferinţei, cu agresorul, dacă refuzam amintirea unor episoade tragice şi dacă alegem să trăim într-un prezent pe care să ni-l construim. Este posibil ca acest prezent să fie marcat de o uitare care să ia forma, nu doar a refuzului informaţiilor, ci chiar a somnolenței, iar acest lucru este unul bun. Mulţi dintre pasionaţii de ezoterism atunci când se hotărăsc să-şi ia în serios practica spirituală se confruntă cu o acută stare de somnolenţă, orice ar face astralul îi absoarbe, și că ajung să gândească orice, numai că este un proces normal de evadare din această lume, nu. Lucrurile simple sunt însă cel mai greu de înţeles şi tocmai de aceea unii nu pot accepta ideea că a curăţa locul pe care stă cere deplasarea într-un alt punct, că a purifica structura fizică sau pe cea emoţională ori pe cea mentală cu care fizicul este într-o directă legătură este nevoie să ne deplasăm într-o zonă neutră pentru un timp. Neputinţa de a medita din această cauză are nevoie de mai multă indulgenţă şi dacă se ţine focul voinţei treaz, acest inconvenient va dispărea pentru că se va disipa cauza care îl întreţine.
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce în faţa unei oboseli psihice majore. Mulţi se tem să se confrunte cu realitatea, să se adâncească în a observa şi percepe realitate pentru că observă că încă de dimineaţă nu le mai funcţionează intuiţia, aleg să facă numai ceea ce le provoacă suferinţă şi nu se pot concentra la nimic important. Ceea ce simt, îi încarcă de reziduuri, totul devine dens, apăsător şi singura evadare este ritmul lent, lenea sau chiar somnul.
Cei care se lasă în voia acestor rememorări devin agresivi, se tulbură din nimic, şi dacă bate vântul, şi dacă e senin sau dacă norii acoperă o parte a cerului şi dacă oamenii sunt amabili şi dacă nu reuşesc să se înţeleagă nicicum cu aceştia. În absenţa unei precizii în ceea ce priveşte intuiţia, observaţiile se rezumă la a investiga ceea ce este aproape, care se finalizează repede, care se consumă într-un timp scurt şi care nu solicită mult nici structura emoţională şi nici pe cea fizică.
Azi, pentru că Marte şi Chiron sunt în dizarmonie, mulţi vor fi tentaţi să îmbrăţişeze vulgaritatea, să se oprească din evoluţie, din demersurile pe care le au, invocând necesitatea unei pauze. Azi oboseala are o altă explicaţie, mergând în direcţia refuzului şi nu a refacerii. Faptul că toate acestea ne îndeamnă la linişte şi consolare, la retragere din tumultul vieţii spre o zonă confortabilă, așa cum s-a-ntâmplat, sporadic, și în zilele anterioare, este o simplă coincidenţă. Cei care, în ciuda predispoziţiilor generale, îşi păstrează capacitatea de introspecţie, discernământul şi curajul ştiu că evenimentelor de acum le este atribuită o altă cauză.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne oferi azi momente de linişte, de retragere chiar dacă explicaţia nu ne va mulţumi, chiar dacă până şi refuzul pare să fie epuizant, obositor sau încărcat de o anume greutate. Nu tot ceea ce vine spre noi în această viaţă ne este folositor, nu tot ceea ce conţine aerul defineşte calitatea zefirului, iar cine înţelege acestea azi, când zefirul acesta este în plină desfăşurare, face dovada evoluției, a autocontrolului, a adevăratei puteri subtile, cea care duce fiinţa spre lumină, nu-i sporeşte densitatea şi nu o scufundă într-o apăsare şi mai mare.

10 thoughts on “8 – 14 octombrie 2012

 1. monica spune:

  NOTA 10 pt DRAGOSTEA CE O PURTATI ACESTUI NEAM MINUNAT din care faceti parte si DUMNEAVOASTRA.

 2. aka spune:

  Va multumesc pentru ce faceti. ” Intamplator” mama mea a descoperit site-ul, dvs. acum o luna, si de atunci va citim cu multa atentie si surprindere. Suntem doua capricoarne si maimute in acelasi timp ( mama este nascuta pe 31.12.44 ora 21.30 iar eu in 16.01.1969 ora 09.20) care s-au infruntat si neinteles de cand s-au intalnit, pana viata a creat asa un cutremur in viata mea incat n-am trezit brusc. De aceea ne sunteti de un real ajutor. Va multumim inca o data.

 3. vali zaharia spune:

  Domnule Coser, am mari probleme, nu stiu ce sa fac si incotro sa ma indrept.stiu ce simt fata de un barbat, dar nu se concretizeaza nimic.Daca puteti sa ma luminati un pic..Eu sunt nascuta pe 23 sept 1973, iar el 1iulie 1976, este din alta tara.Multumesc mult!

 4. Aka,

  iti multumesc si eu. Aveti teme complicate, dar si posibilitatea de a va ridica, de a evolua, de a anula competitia care se construieste intre voi. Prea mult foc, prea multa caldura, prea multa energie va duc la ardere, la epuizare, daca nu exista un scop comun. Raportul Leu-Varsator este constructiv daca fiecare dintre cei doi ii respecta celuilalt dreptul la libertate si rezista tendintei naturale de a-invada intimitatea. Este de la sine inteles ca, in sectorul acesta, orice retinere, fara intelegere, duce la frustrare, iar furstrarea la tensiune. Fara a opri aceasta invadare, tensiunea nu dispare.
  Ma bucur ca ati reusit sa ajungeti, prin efortul amandurora, la acest rezultat.

  🙂

 5. Mariana Coman spune:

  Domnule Coser felicitari pentru site. Navigand pe internet v-am descoperit. In prezent suntem intr-un impas financiar si nu stiu daca ne vom descurca (eu si sotul). Fluctuatiile financiare se datoreaza instabilitatii serviciului sotului meu. Copilul este student in Olanda si ne straduim sa achitam atat studiile lui cat si datoriile noastre. Precizez ca data mea de nastere este 8.03.1969, iar a sotului 13.05.1969. Daca puteti sa ne inseninati putin. Va multumesc

 6. Ela spune:

  In primul rand multumesc pentru ca ne oferiti aceste informatii care, sper, multora le va lumina drumul. Am ajuns pe acest site cautand pe net influentele lui Saturn in Scorpion pentru ca, in ultimele zile, inot in ape tulburi si nu inteleg ce se intampla. As vrea sa stiu macar, daca aceasta perioada tulbure se va sfarsi curand sau am de tras pentru mult timp, daca voi avea putere sa merg mai departe, pe o cale noua sau voi tine cu disperare de calea cea veche. Orice cuvant de la dvs. e binevenit chiar daca este de bine sau de rau. M-am nascut pe 17.11.1975 ora 02.10 AM. Multumesc si ma rog sa va dea Domnul sanatate.

 7. Mariana,

  Fără ora de naştere răspunsul nu poate fi particularizat într-o problemă atât de delicat de observat şi analizat într-o temă. Totuşi, cadrul general al dispunerii planetelor la nasterea ta aduce o mobilizare neplăcută a tot ce implică înţelegere sau concepţie despre viaţa, aprecierea oamenilor, rostul lucrurilor, a efortului şi te încearcă o uşoară deziluzie faţă de toate aceste eforturi pe care le-ai făcut până acum. Tu eşti un om dinamic, puternic, ai nevoie de spatii largi pentru a te desfăşura şi niciodată nu te-ai mulțumit cu o variantă, oricât de riscantă ar fi dacă ştii că undeva mai există una, care ţi-ar putea oferi o mai bună perspectivă, un succes mai mare, mai stabil. Soţul merge pe acelaşi calapod însă el este mai agresiv cu situaţii, cu oamenii, mai dur, mai incisiv, lasă impresia că risca mai mult. În fine, voi ştiţi foarte bine cum sunteţi… Ideea este că parcurgerea careului Uranus-Pluton, care afectează în cazul vostru Axa Dragonului, adică sensul şi direcţia vieţii, va cam pune în situaţia sa va certaţi cu Dumnezeu, cu tot ceea ce este bun de parcă sunteţi îndreptaţi numai spre ceea ce nu creşte, ce nu sporeşte. Nu ştiu dacă exact instabilitatea serviciului ar fi de vină cât faptul că o anume vibraţie astrală vă expulzează în vechile structuri, ca şi cum banii care îi câştiga nu mai sunt buni, prestaţia nu mai este necesară şi de aici o serie întreagă de neplăceri de factură social si personală care va obliga să vă regânditi destinul, atitudinea fata de oameni si sa abordati poate chiar schimbarea cadrului, a cercului de prietenie. Aveţi în relaţie prea multă putere, prea mult efort consumat în direcţia afirmării de sine şi mai puţin în cea a echilibrului şi mulţumirii…
  Tu eşti echilibrul familiei pentru că soţul are două semne de regres şi instabilitate, una legată de neputinţa de a-şi face mesajul uşor accesibil şi alta de neputinţa de a face oamenilor evaluări complete, ci îi judecă după posibilităţile imediate, ceea ce îi aduce grave dezamăgiri şi, rănit fiind, își alimentează reacţiile dure la adresa anturajului. Deşi nici tu nu eşti prea înţelegătoare cu cei din jur, cu situaţiile, le gândeşti mai bine, eşti mai ponderată, mai calculată.
  O temă orară ridicată pentru a identifica un posibil traseu, ne spune că viitorul apropiat nu vine cu veşti bune. Aveţi nevoie să vă axaţi pe resursele pe care le aveţi şi să căutai cumva să vă temperaţi tendinţa de a face compromisuri pentru a menţine statutul şi patrimoniul. Nu aveţi o viaţă uşoară şi este suficient că aţi reuşi pentru a demonstra că deţineţi putere. Acolo unde vor fi, câştigurile vor fi mici şi însoţite şi de o uşoară recunoaştere socială, însă această recunoaştere o veţi ignora.

 8. Ela,

  Se pare că anturajul este o mare problemă pentru tine. De vreme ce ţii tot timpul cont de el, până şi când nu eşti de acord de fapt tu ţii cont de segmentul spre care te îndreaptă, pe care ţi-l propune spre atenţie sau observaţie. Eşti o fire sensibilă, delicată, dar extrem de vulnerabilă şi când eşti rănită ignori, te ascunzi de grupuri, de oameni, te retragi în cochilia ta şi suferi.
  În mod sigur vei ieşi din această situaţie, pentru că noutatea te-a atras întotdeauna. O priveşti ca pe un mister care trebuie explorat, însă ai nevoie de o persoană care să-ţi ofere încredere. Din nefericire, acea persoană va trebui să suporte la început uşurinţa cu care dramatizezi, cu care vezi totul în aspectul negativ, pesimist, prăpăstios sau păgubos pentru tine. Nici nu avea cum să-ţi fie bine, de vreme ce Uranus ţi-a trecut peste Luna neagră şi te-a lovit în punctul cel mai sensibil şi vulnerabil: raporturile cu ceilalți. Viaţa, situaţia, conjuncturile, societatea, anturajul nu este aşa cum ţi-a fost aratat în ultimele 18 luni, dar pentru asta ai nevoie să-ţi cultivi încrederea în tine, în ceilalţi, nu în totalitate, ci doar în ceea ce ştiu ei să facă pentru a te pregăti pentru un alt impact: trecerea lui Saturn peste Uranus natal, moment de revoltă împotriva a tot ceea ce te apasă, a tot ceea ce-ţi închide drumul, traseul. Mergând în direcţia recomandată te vei pregăti pentru ca în momentul exploziei, impactul cu noile dimensiuni, cu noile persoane, cu noul anturaj să nu ţi se apară ca o rupere de trecut, ca o însingurare, ci ca o deschidere spre o nouă dimensiune a destinului tău, a vieţii, spre un nou fel de a fi. Da, chiar atât va trebui să faci, însă nu va fi simplu, dar dacă nu vei face, va fi mai greu. Începe prin a nu-i mai judecă în gând, apoi prin a le acorda atenţie, apoi prin a-i primi în spaţiul privat, în zona intimă, lăsându-i să te vadă bucuroasă sau rănită, apoi împărtăşeşte-le din ce se întâmplă cu tine. Nu contează dacă dintre aceştia nici unul nu va mai face parte din viitorul tău. Importantă este experienţa, lecţia de viaţă pe care, se pare că timp de mai multe existente, ai refuzat-o. A te închide în tine şi a considera că felul de a fi al oamenilor este un dat, un dar, un şablon, şi nu propria lor creaţie la care au muncit cu sârguinţă, este o greşeală.
  Poţi, trebuie doar să cauţi cumva să accepţi că dacă eşti rănită, nu neapărat nu eşti iubită. Or Marte din Rac, şi retrograd pe deasupra, va dori să vadă întâi ce are lumea cu el, pentru ca atunci când nu este nimic real în conflict să acorde un credit minim armonie afective.

 9. Ela spune:

  Va multumesc mult pentru raspuns. Sunt uimita de acuratetea celor descrise de dvs, de parca ati fi langa mine si ati stii ce se intampla. Concret, drumul meu la locul de munca actual se va termina curand, nu stiu exact cand, stiu doar ca asa ar trebui sa se intample. Ce ma apasa este ca nu stiu incotro voi merge in conditiile in care este posibil sa fiu insarcinata (voi afla curand daca este asa). Si mai rau este ca increderea in mine este zdruncinata si astept cumva sa se intample o minune, sa gasesc ceva nou mai bun, sa aud o veste sau sa nu se intample raul si sa raman aici!
  Cand va trece Saturn peste Uranus natal? Ma gandesc ca atunci ar putea fi momentul rupturii. Va fi oare curand vreo conjunctura care sa ma favorizeze si sa ajung la un liman?
  Inca odata multumesc si ma rog pentru dvs. pentru ca rareori gasesti pe cineva dispus sa iti ofere ajutor, mai ales in momentele grele ale vietii.

 10. oana spune:

  Buna ziua domnule COSER,

  Va multumesc pentru toate predictiile facute cu mult profesionalism, va citesc predictiile aproape in fiecare saptamina.
  Acum ca tot am indraznit sa va scriu dupa multe ezitari am si eu o problema,si anume sint in fata unui divort si doresc sa imi spuneti daca se poate ce imi va rezerva viitorul .
  Sint nascuta in 27 APRILIE 1985 ORA 09,40 BRASOV.

  OANA
  MULTUMESC DIN SUFLET DACA IMI PUTETI ACORDA SI MIE PUTINA ATENTIE
  AM MARE NEVOIE DE UN SFAT COMPETENT.
  VA MULTUMESC ORICUM PENTRU TOATE PREDICTIILE

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.