15 – 21 octombrie 2012

Săptămâna 15-21 octombrie 2012 ne va pune în faţa unor conjuncturi pe care să le privim ca rod al inserţiei sociale, al expresiei sociale marcată de statut sau funcţie, însă ele nu sunt altceva decât o colecţie de atitudini extrem de personale care s-au păstrat de-a lungul timpului şi care ne vin în această săptămână spre a ne maturiza, a ne educa sau convinge că viaţa este în continuare plină de surprize.
Chiar de la început, Luna nouă ne plasează în această dimensiune personală a vieţii oferindu-ne prilejul de a o valorifica într-un chip nou, frumos şi graţios. Cum ni s-a mai întâmplat, expresia personală poate trece printr-o uşoară distorsiune, poate fi compromisă de lipsa rafinamentului, de neputinţa de a sublima corespunzător ceea ce este negativ. Neînţelegerile şi revolta vor face în această săptămână casă bună şi ne vor invita să retrăim în mod sintetic trăsăturile lunii septembrie, să ne întrebăm, fără a reuşi să ne răspundem corespunzător, de ce viaţa este atât de complicată, de ce bucuriile nu sunt atât de accesibile, nici măcar atunci când multe din evenimentele sociale par să se fi temperat puţin.
Trecerea de la o extremă la alta, ca mijloc de expresie a puterii, de la experimentare, la analizare cu subtilitate a vieţii, însă doar prin intermediul interesului personal, în această săptămână ne va aduce o uşoară prospeţime şi iluzia că multe din calităţile dimensiunii sociale s-au schimbat, că adâncimea valorilor poate fi privită şi în felul acesta, uşor subiectiv, prin secrete ascunse intenţionat (16-17 octombrie, cât Luna va fi în Scorpion) sau prin neputinţa de a înfrunta vulgaritatea ori de a o sublima (18 şi 19 octombrie, cât Luna va fi în Săgetător).
Chiar dacă debutul săptămânii se va face în forţă, cu multe elemente personale, dinamice, acute, cu mult curaj care să distribuie spre zona publică, lăsând impresia că multe s-au schimbat şi că de acum cam aşa va fi, finalul săptămânii ne duce într-o zonă total diferită de acestea, îndreptându-ne atenţia spre suflet, spre valorile morale, spre ceea ce este esenţial în viaţă, spre accentele valoroase ale unei expresii individuale, cele care ne ţin firul întins şi ne ajută să înţelegem viaţa, fie şi numai parţial.
Această săptămână, nu pentru că ne slăbeşte puţin din tensiunea aspectelor anterioare, ci pentru că mobilizează mai multe trăsături, mai multe noţiuni şi energii pentru acelaşi scop, ne ajută să ne aducem aminte că viaţa este o suită de experienţe personale şi că fără ele calitatea sa are de suferit. Lupta cu timpul, cu valorile sale ne va anima din umbră, ne va impulsiona să vedem ce se află dincolo de partea evidentă a întâmplărilor. Nimic din ceea ce vine spre noi în această săptămână nu este lipsit de o expresie personală, de un îndemn personal, de o amprentă personală. Că este un produs creat intenţionat de individ sau că este efectul unei acţiuni prin care se urmărea obţinerea unui avantaj personal, nu are importanță. Calitatea acestora va sta în valorificarea expresiei personale pentru a rafina structura morală şi a accepta că stabilitatea, siguranţa şi încrederea, că elementele caracterului pozitiv, ale expresiei personale, îşi au rădăcinile în evenimente similare petrecute în luna septembrie.
Avertismentul acestei săptămâni este acela de a nu ne pierde în detaliile trecutului, aşa cum ni s-a-ntâmplat în luna septembrie. Informaţia este cea prioritară, nu întâmplarea. Dacă nu vom fi atenţi în această direcţie nu vom face decât să readucem trecutul acolo unde nu-i este locul. În această săptămână ne uităm la filmul lunii septembrie, fie în ansamblul ei, fie prin invocarea unui episod anume, pentru a ne pregăti ca, în viitor, să facem acest lucru pe un interval de timp mai mare de o lună şi să ne deprindem cu aceste lucruri. Cei experimentaţi vor fi conştienţi de faptul că această călătorie îi ajută să-şi recupereze energia lăsată în trecut, ceilalţi nu, deşi cu toţii vom trăi aşa ceva.

Debutul săptămânii se realizează pe un trigon între Marte şi Uranus şi sub razele binefăcătoare ale Lunii noi, ce are pe fundal trigonul pe care Luna din Balanţă îl împlineşte cu Jupiter retrograd din Gemeni. Soarele participă alături de Lună la această relaţie cu Marele Benefic reuşind să transpune şi în dimensiunea fizică, nu doar în cea emoţională, calitatea de coordonator al activităţilor cu caracter public.
Când Marte şi Uranus sunt în trigon impulsul personal duce la o mai bună afirmare, oamenii se pun în valoare mult mai uşor, dau dovadă de ambiţie şi determinare, au energie, se exprimă uşor şi se susţin în acţiuni care se vor solda cu un real progres. Asta presupune ca protagoniştii să dispună deja de o cantitate suficientă de energie, de o determinare puternică, să fie odihniţi şi motivaţi pentru că altfel se vor pierde pe drum, se vor risipi în proiecte dinamice, vor porni în maraton şi pe parcurs vor ieşi din competiţie.
Aceeaşi complicaţie se va dezvolta şi din relaţia luminariilor cu Jupiter care, asemenea lui Uranus, se află în mers retrograd ceea ce va solicita mult psihicul, abilitatea de a face conexiuni, de a încadra corespunzător tot ceea ce se observă şi de a ne menţine pe linia îndemnului de a acţiona, de a adjudeca sau însuşi elementele care ne trezesc interesul. În faţa acestui gol de putere, a acestei dinamici complicate care solicită mult gândirea şi rezistenţa la efort, ne vom uita în jur pentru a vedea care ne sunt susţinătorii şi care ne sunt oponenţii, cine ne ajută să ne ridicăm şi care sunt cei care ne ţin captivi în drame şi regrete. Saturn este de ceva vreme în Scorpion şi dă semne că deja s-a acomodat, reuşind să ne lanseze invitaţii la a gestiona fondul pe care îl avem acum, pentru ca până la finalul anului multe dintre valori să le schimbe, lin, într-o curgere nefirească pentru el, dar practică. Astfel, prin experienţele ultimilor trei ani, chiar dacă nu par să încapă în spaţiul unei sigure zile, ne lăsăm antrenaţi de ceva ce s-a-ntâmplat în ultimii anii, de ceva radical ce nu am reuşit să ne însuşim, nu am obţinut şi care a produs o frustrare pe care am ascuns-o foarte bine. Acum, nevoia de competiţie, dacă nu ne oferă rezultate imediate, dacă nu ne convinge că aspiraţia nu a fost iluzorie, ci că avea inclusă în pachet şi puţină realitate, ne întoarce spre ceea ce cunoaştem pentru ca măcar evenimentele, nu şi înţelesul lor, să ne fie mai accesibile. Lăsându-ne în voia a ceea ce credem că ne este cunoscut, a ceea ce ne-a oferit aici în locul în care suntem sau din alte zone geografice, prin oameni, personaje fictive sau prin intermediul informaţiilor (lectură, emisiuni radio-tv s.a.) ne convingem că am atins ţinta şi că suntem pe picior de egalitate cu cei care şi-au însușit încă un pachet de lecţii, care au mai multă avere, mai multe medalii la concursuri, mai multe note bune sau mai multe beneficii. Devenim uşor atenuaţi la cantitate şi motivăm că a presta o muncă de calitate te pune în evidenţă mai mult decât a aduna nenumărate rezultate.
Despre asta ne vorbesc azi Marte şi Uranus când, pe tema Lunii noi, realizează o punte între necesitatea individuală şi cea de grup, între casele II şi X, dar şi conjuncţia luminariilor care, din casa străinătăţii şi a valorilor morale superioare, alături de Saturn şi Mercur, ne îndeamnă să apreciem trecutul, chiar dacă nu-l putem reedita sau cuprinde aşa cum ar trebui.
Prin urmare, ziua de 15 octombrie ne va constrânge să ne exprimăm la un nivel superior gândurile, să ne căutăm eficiența în orice tip de acţiune vine spre noi azi, să fim puternici, combativi şi învingători, chiar şi atunci când, din lipsă de putere, suntem scoşi în afara unei competiţii. Nevoia de a ni se spune vorbe frumoase, de a realiza un schimb pozitiv cu o persoană dragă, de a experimenta un nou tip de comportament sau de a ne prezenta în faţa unui auditoriu altfel decât ne-am pregătit şi să fim inspiraţi să ne susţinem prin originalitate şi profunzime ideile, prin expunere, ține de consistența acestei zile.
Mediul social îşi schimbă azi calitatea şi aceasta va depinde foarte mult de trăsătura individului în următoarele aproximativ 30 de zile. Nevoia de a evada dintr-o zonă a umilinţei, de a cere atenţie, de a o cumpăra, negocia, de a o impune în mod direct, prin cuvânt sau faptă sau indiferent prin ce mijloace de manipulare în masă, constituie elementul definitoriu al următorului ciclu lunar. Cu toții, în demersurile pe care le întreprindem, în segmentul pe care îl coordonam devenim câte un Achile care află că acolo unde-i stă puterea, acolo îi va sta şi slăbiciunea.
Recomandarea pentru această zi constituie ceea ce ne va fi cel mai greu să facem: să ne oprim din această agitaţie, mai ales în a doua parte a zilei, în preajma orei 15:00, când luminariile sunt în conjuncţie, şi să ne antrenăm în activităţi eminamente pozitive, să fim buni cu cei din jur, să ne amintim de cât de mult putem ierta, chiar dacă nu o vom spune prin cuvinte, să fim liniştiţi şi împăcaţi cu alegerile pe care le-am făcut până acum, iar dacă şi conjunctura ne permite să închidem ochii, să ne liniştim mintea şi să ne lăsăm inspiraţi de ceea ce se află dincolo de noi. Luna, din casa a IX-a a momentului producerii fazei de Lună nouă, ne va inspira cu un gând, cu o idee, cu o vorbă de duh ce va avea asupra sufletului un ecou puternic. Să-l păstrăm în suflet sau, dacă putem, să-l notăm într-un carnețel pentru a apela la el în zile mai grele.

Trecerea Lunii în semnul căderii sale (Scorpion) ne schimbă mult viziunea asupra relaţiilor, asupra oamenilor din jur, asupra a ceea ce pare să fie important din ceea ce avem de îndeplinit, ca sarcini profesionale sau personale. Acum, Luna, va împlini prima conjuncţie cu octava sa superioară, Saturn, de la intrarea sa în Scorpion. Este, din acest punct de vedere, un început, o formă de deschidere spre elementele practice, spre o idee, un îndemn, o atenţie sau, de partea cealaltă, un mijloc de a ne încuraja să ne desprindem de ceea ce pare să ne păgubească ori să ne descurajeze din traseul pe care am apucat să ne îndreptăm. În felul acesta, ziua de 16 octombrie devine una dintre cele mai importante din acest punct de vedere.
Felul în care ne apropiem de oameni, modul în care le împărtăşim impresii sau, la modul banal, modul cum interacţionăm de la prima privire, ne motivează să-i vedem altfel, să le urmărim altfel reacţiile şi să ne simţim în siguranţă citindu-le comportamentul şi nefăcând nimic dacă înţelegem ceva la prima vedere. Deși este puțin stranie, această combinaţie de isteţime şi răzbunare se va manifesta azi cel mai mult în sectorul pasivităţii. Nu se va pune problema ca aceste direcţii să ia amploare, deci ele vor rămâne la nivelul jocului, a reacţiilor de moment, a plăcerii de a face o buclă la comportamentul obişnuit, dar de a nu ne pierde încrederea în sine. Chiar dacă este o poziţie proastă pentru Lună, Scorpionul aduce acesteia suprimarea emoţiilor care îi afectează impresiile despre sine. Oamenii îşi fac tot felul de păreri despre propriile lor persoane şi, în conformitate cu acestea, ajung să fie sclavii acestor neînţelegeri. Ar fi minunat dacă ar privi totul cu calm şi mult mai simplu, în forma cea mai accesibilă, în modul cel mai direct şi evident, însă atunci când va trece prin semnul căderii sale Luna îi va tenta tot timpul pe oameni să-şi iscodească unii altora vieţile, să-şi caute punctele slabe, să se umilească unii pe alţii, să devină vulnerabili şi să se otrăvească pe sine cu acest venin în speranţa că, într-o zi, când vor întâlni pe cineva la fel de acid, să facă faţă şi să fie conştienți de toate relele care ar putea veni din exterior. Este o prostie acest gând şi la fel de greşită este şi coordonarea lor după teama de a nu face faţa unor agresiuni.
Dacă trigonul Lunii cu Neptun ne conferă sentimentul că ne confruntăm cu ceea ce putem face, că nu se va pune problema să învăţăm azi nimic nou, ci doar să repetăm, într-un alt cadru, în alt birou, pe altă stradă, cu alţi oameni ceea ce ştim deja, trigonul cu Chiron şi apoi sextilul cu Pluton ne pun în gardă referitor la calitatea reacţiilor. Se pare că azi vom fi uşor insensibili la ceea ce le vom face celor din jur, la ceea ce le vom spune, spre ce îi vom îndemna sau ce recomandări sau aprecieri am putea face. Duritatea vieţii se poate vedea azi prin comportament, prin modul cum sunt alese regulile jocului pentru că în funcţie de acestea ne vom întoarce în zona personală mulţumiţi sau agitaţi de umilinţe pe care, cu toate pregătirile aferente, nu le-am putut anticipa.
Pe acest fond, Mercur şi Venus se vor afla azi în sextil din semne reci (Scorpion și Fecioară), încurajând preocupările pentru a judeca, interpreta sau critica, în a acţiona în justiţie, a chema în faţa unui for superior, a unei autorităţi un element sau un apropiat pentru a fi supus puterii de influenţă şi a dezvolta asupra acestuia un ascendent. Deşi orice apropiere la unghiul perfect între cele două, stimulează libera circulaţie a informaţiilor, o exprimare degajată, o preschimbare a emoţiei în cuvânt, azi acest lucru va fi făcut pentru a dăuna şi nimic nu-l poate face pe cel care emite să simtă nemulţumirea sau durerea a ceea ce provoacă.
Fondul problemei va fi, aşadar, important pentru că el va fi perceput mai mult sub formă de deducţie, intuiţie, de citire a unei valoroase informaţii printre rânduri, dincolo de comportamentul infractorului sau a judecătorului, departe de cele două roluri pe care ni le vom atribui indiferent de mediul social în care vom activa.
Partea bună a ceea ce se răspândeşte azi prin acest unghi vine din uşurinţa cu care unii se vor arunca în valurile vieţii, păşind cu un curaj nebun în zone periculoase, cercetând zonele întunecate cu pasiunea cercetătorului care nu se teme de adâncimea peşterii pentru că spiţele străbunilor care au trăit acolo intervin ca un factor de reglare a fricii, ca un ghid. Ideea care adânceşte misterul, care caută acolo unde nu s-a căutat suficient constituie un test important al acestei zile.
Prin urmare, 16 octombrie ne învăluie cu o energie dificilă, ne provoacă la un duel unde inamicul se ascunde în întuneric. Metodele celor care doresc să se ridice deasupra condiţiei lor şi să învingă adversarul se vor dovedi însă prea rudimentare faţă de ceea ce avem de înfruntat azi. Cu cât se vor dovedi însă mai duri şi mai porniţi pe înfruntarea unei probleme, cu atât mai slăbiţi şi mai vulnerabili vor fi în faţa vieţii. Consumul interior, revolta, nemulțumirile ne fac să ne preluăm modele, să ne invidiem unii pe alţii pentru rezultate şi să pierdem din vedere scopul pentru care ne aflăm unde suntem.
În viaţa comună, obişnuită, asta înseamnă a avea de înfruntat azi discontinuitatea impusă de mersul lucrurilor, de cursivitatea ideilor, de îndeplinirea unei promisiuni şi de perfectarea unei metode care să ne permită o mai corectă convieţuire cu cei cu care nu avem prea multe în comun.
Scorpionul nu ne îndeamnă la compasiune, pentru că-i lipseşte total acest simţ, dar doreşte să compenseze totul prin isteţime şi atenţie, prin curaj şi prezenţă. În ciuda naturii sale, Scorpionul este un semn de apă, asta înseamnă că emoţia este cheia spre ridicare sau coborâre, spre a pluti spectaculos împreună cu valul mării sau a ne adânci într-o mlaştină care ne ţine şi mai mult captivi cu cât ne mişcăm mai agitați și mai revoltător în ea. Astfel, comunicarea şi sentimentul sunt elemente care pot ridica prin apropiere sau apăsa sub greutatea lor prin adâncirea în emoţii negative, indiferent ce motivaţii ar avea ele.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu aduce tribut vieţii prin sentimente negative pentru că în scurt timp ele se pot întoarce din jur cu prietenii lor cei mai buni: tristeţea şi dramă.

În acelaşi ton duplicitar, careul dintre Venus şi Jupiter, dintre micul şi marele benefic, aduce zilei o componentă tristă şi apăsătoare construită pe nevoia de a înţelege lumea, de a căuta un mijloc de integrare, de a ridica nivelul de vibraţie, de a găsi o modalitate prin care mesajul să fie implementat, transmis, oferit. Survine, astfel, o formă de respingere la prima nesincronizare, atribuind întâmplării, conjuncturii şi poate şi oamenilor care participă la ea, etichete care nu sunt reale.
Venus şi Jupiter participă, de altfel, toată săptămâna la ceea ce se construieşte pe cer căutând să lanseze oamenilor o invitaţie stranie la respect. Acest respect va fi descoperit prin umilinţă şi regret, prin acest sentiment apăsător că, poate, oricât de bine am gândi sau judeca o situaţie este posibil ca pe undeva să se fi strecurat o eroare şi, neobservată, să pună întreaga comunitate pe jar, să aducă la rândul ei, în cascadă, erori de gândire şi de înţelegere.
Acest unghi, cu toate că Luna din Scorpion vrea să nu piardă nimic din vedere, oricât de mult se consumă, ne aduce sentimentul că am ratat o şansă, că am trecut pe lângă noroc şi că evenimentele care vor urma vor fi atinse de banal. Zodia Gemeni, prin Jupiter, luptă împotriva acestui banal, se îndreaptă spre tot ceea ce poate fi vândut sau cumpărat, îşi neagă originile, îşi schimbă înfăţişarea, atributul, vrea să pară altfel decât este şi urmăreşte să se îndrepte spre un teren nou nu prin seriozitate, efort şi munca, ci printr-o inconştiență. În ciuda a ceea ce vine prin această planetă, tensiunea care se creează acum între ea şi Venus, deja lezată de trecerea ei prin Fecioară (cădere), va lansa informaţii contradictorii ce ne vorbesc despre regretul de a nu fi făcut ceea ce trebuie la momentul oportun şi despre indiferenţa pe care, în absenţa echilibrului emoţional, ajungem să o manifestăm faţă de idealul ales, faţă de cei din jur, faţă de un apropiat anume care în trecut a dovedit sentimente nobile, curate, adânci.
Luna din Scorpion, acum, ne trage în jos şi aduce direcţiei un sens complicat. Prin sextilul cu Venus şi conjuncţia cu Mercur, calitatea vibraţiilor astrale se menţine într-un cadru delicat, limitat la a simţi puţin, conform celui mai simplu standard de comportare şi de a simula buna relaţionare pentru a ne feri de complicaţii cauzate de ceea ce se află dincolo de această latură superficială a personalităţii şi nu am putea controla.
Vor fi oameni care vor încerca să depăşească această complicaţie căutând să se comporte ca şi până acum, să privească viaţa prin greutăţile ei, să o ia în serios şi abia după ce simt că acordă importanţa cuvenită elementelor cu care interacţionează să se preocupe de simplificarea ei, să treacă totul printr-un ciur, printr-o sită deasă pentru a fi pregătit în faţa necunoscutului de mâine.
Nu încape îndoială că toate acestea sunt reminiscenţe ale unor frământări sufleteşti, ale unor gânduri pe care le-am tot dezvoltat de-a lungul ultimelor patru săptămâni şi care, se pare, nu au dus decât la o răscolire a ceea ce nu putem controla.
Totuşi, deviza acestei zile nu ţine de elementele pe care nu le putem controla, nu ţine nici măcar de starea proastă pe care o resimţim și pe care nu o putem localiza, fie din cauza unei acute nevoi de a abandona greutatea, de a fugi de realitate sau, pur şi simplu, datorită unei stări de somnolenţă. Ţine de a ne oferi dreptul de a experimenta dăruirea, generozitatea, de a cultiva sentimentul şi a învăţa din ceea ce experimentăm cum este să fii în postura de emitent şi cum este să fii şi în postura de receptor. Capul Dragonului şi Luna, prin conjuncţia lor împlinită în seara acestei zile, ne aduc la lumina veleităţile casei a V-a, cea care ne îndeamnă să lăsăm o urmă a trecerii, să aducem pe lume copii, să le dăm un nume, o educație, unora să le dăm corp, pe alţii să-i punem între coperţile unei cărţi şi, peste veacuri, acestea să ducă mai departe mesajul înţelegerii vieţii, a curajului de a spune adevărul, de a construi, crea şi ridica valori prin unicitate, nu prin imitaţie.
Drama acestei zile, acolo unde ea va doborî sufletele, se va axa pe acest tip de înţelegere. Unii vor considera că nu au nimic de oferit, că nu ştiu să facă nimic şi vor căuta să convingă auditoriul că au dreptate. Dacă s-ar opri din acest demers şi ar folosi energia căutând în adâncul sufletului ceea ce îi anima cel mai mult şi ar căuta să se exprime, la început stângaci, apoi cu devotament şi dăruire şi, dacă destinul le permite, cu sacrificiu, atunci ar smulge acestei zile ceea ce se teme cel mai mult să ofere: talentul.
Prin urmare, ziua de 17 octombrie ne îmbie cu trăsături la care considerăm că nu ajungem, pe care nu le merităm sau care nu sunt nici pe departe ceea ce ne-am dorit sau pentru care am lucrat. Luna din Scorpion devine vulnerabilă prin agresiune. Această poziţie scoate în evidenţă o structură afectivă nerafinată, menită să se ascundă pentru a induce în eroare, să simuleze atunci când urmăreşte să atragă atenţia şi apoi să înţepe, asemenea scorpionului, şi să distrugă iremediabila o calitate pe care nu şi-o poate însuşi sau nu o poate manipula.
De partea cealaltă, Venus, tranzitând printr-o poziţie rigidă, vine pe acest fundal cu teama de a iubi, de a înţelege iubirea, de a participa la un proces afectiv, chiar de a convieţui, dacă prin asta sentimentele sunt aduse la lumină. Cele două poziţii se aseamănă prin tendinţa de a dramatiza şi se deosebesc prin modul în care o fac. Astfel, ele vor aduce zilei un caracter duplicitar prin care aceeaşi nemulţumire să fie comunicată într-un fel pe zona publică şi altfel în familie, într-un anumit fel în interiorul instituţiei şi altfel în afară, ba chiar poate predispune şi o diferenţă între modul în care se simte şi ceea ce se exprimă.
Îndemnul acestei zile, prin evenimentele predispuse, nu este acela de a ne complica şi mai mult viaţa, de a ne aduce în faţa unui judecător (aceasta s-a-ntâmplat ieri), ci de a ne face, în primul rând, conştienţi de ceea ce simţim şi, apoi, responsabili de efectele pe care le producem. Ghinionul, neşansa, apăsarea, nemulţumirea, disconfortul, nefericirea vin azi spre noi pentru a înţelege că, iniţial, acestea au provenit din creaţii mai vechi, dar remanența lor, reinventarea lor, atribuirea lor altor situaţii, complet noi, motivând mecanismul negativ pe care-l reprezintă și rolul lor de a scoate în evidență persistența în greşeală. Nimeni, nici planetele şi nicio altă forţă subtilă, nu ne vor acuza. Acea Judecată de Apoi, despre care am aflat din experienţele sfinţilor sau din cărţile cu caracter spiritual sau religios este personificată într-un chip minunat azi prin careul dintre beneficii Venus şi Jupiter. Aflaţi în fața propriilor fapte, privindu-ne într-o oglindă magică alegem să recunoaştem cu smerenie ofranda pe care am făcut-o şi, poate, dacă dorinţa de elevare este suficient de înaltă, să valorificăm aceste ipostaze şi să ne câştigăm pe merit paşii pe care-i facem.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne apropia de oameni azi cu căldură, fără a mima, teatraliza sau dramatiza. A simţi real, nu sub comanda minţii, înseamnă a ne apropia de puritatea şi inocența pe care, în această lume, o atribuim copiilor, iar în celelalte, îngerilor.

Luna trece azi în Săgetător şi ne îndeamnă să fim deschiși cu ceilalţi, să ne cultivăm sentimentul dreptăţii, să fim curajoşi atunci când ni se cere să ne exprimăm o opinie şi să ne bucurăm de viaţă, de ceea ce nu acuză, învinuieşte sau perverteşte.
Dacă în Scorpion, Luna ştie că este vulnerabilă când se exteriorizează, în Săgetător ea nu are acest simţ, nu ştie să se oprească şi nici nu poate înţelege, de la sine, fără un factor de control, ce se întâmplă cu ceilalţi, când sunt veseli şi de ce, când sunt trişti şi care ar putea fi motivul apăsării lor. Spre deosebire de poziţia anterioară, Luna vine în contextul astral al acestei zile cu un plin de vitalitate, cu o energie pozitivă şi chiar dacă va leza în continuare, direct, prin unghiurile pe care le împlineşte, sau indirect, prin lipsa de măsură, răspândeşte o energie pozitivă, o lumină aparte.
Prin acest îndemn, prin această direcţie, Luna pare să ne conducă la concluzii stranii. Multe dintre ele ni le construim singuri, în absenţa fricii de ieri, cea care în anumite conjuncturi, constituie un factor interesant de reglare. A fi fără frică şi fără minte înseamnă a gusta din rătăcire, din nesăbuinţa pe care oamenii maturi o atribuie adolescenței sau, cel mult, tinereţii în primele sale faze. Totuşi, nu este deloc bine să negăm această fugă de probleme pentru că însăşi existența nevoii de a o compensa indică faptul că ne situăm în acelaşi registru, pe acelaşi nivel, dar pe altă treaptă.
Astfel, prima parte a zilei, Luna are de împlinit o opoziţie cu Lilith şi două careuri cu Neptun şi respectiv Chiron. Acestea duc la o observaţie atentă a ceea ce ni se întâmplă, a ceea ce avem în interior, a ceea ce ne opreşte, obstrucţionează sau ne nemulţumeşte şi ne face să credem că a lupta împotriva problemei înseamnă a-i reduce puterea de acţiune, a o înlătura sau a o transfera în domeniul altuia, care se poate confrunta cu ea cu mai multă eficiență. Careul în T pe semne mutabile pe care acestea îl construiesc aduce primei jumătăţi a zilei instabilitate, pe care, prin vibraţiile Lunii în Săgetător, vom încerca să o ascundem, să o prezentăm într-o formă simplificată sau părtinitoare.
În a doua parte a zilei, când Luna va trece prin trigonul cu Uranus şi conjuncţiile cu Marte şi respectiv Junon, chiar dacă Lilith se opune acestui grup şi poate păta orice intenţie de a iniţia ceva bun, corect, constructiv, forţa elementului benefic va fi mai mare decât ceea ce e negativ. Astfel, vom puteam mult mai uşor să negociem, să cântărim, să cercetăm şi să ne alegem cu ceva bun din toate acestea. Presiunea, însă, rămâne şi soluţia pe care deopotrivă Chiron şi Neptun ne-o lansează ne incită la a demonstra că, în ciuda instabilităţii, există o zonă în care ne menţinem echilibru, există un element care ne aduce linişte şi care este neatins de trăsăturile acestor unghiuri. Pentru unii, acest loc este reprezentat de o amintire, o stare sufletească sau poate în mod concret un loc anume în casă ori la mare depărtare de reşedinţă. Aceasta poate aduce un aer proaspăt fiinţei, o poate revigora şi îi poate oferi posibilitatea de a se încărca prin gândire pozitivă, prin optimism, prin uşurinţa cu care abandonează anumite tensiuni pentru lucruri simple şi prin tonul moderat prin care descoperă că schimburile cele mai emoţionante sunt cele susţinute pe nonverbal.
Prin urmare, ziua de 18 octombrie ne invită să ne exprimăm într-o dimensiune nouă. O parte dintre problemele care vin spre noi azi sunt vechi, însă ele se pregătesc de sărbătoare, sunt puse în faţa unor personaje noi pe care pot, deopotrivă, să le critice sau să le încurajeze. Ceea ce se va consuma azi se înscrie însă în categoria firescului, a normalităţii printr-o serie de acţiuni care vin din zonă publică. Impactul personal poate comporta însă o uşoară distorsiune provocată de intensitatea căldurii, a bucuriei, dar şi prin faptul că acestea vin spre noi brusc, imediat.
Dacă acest disconfort psihic aduce neputinţa de a ne opri fluctuaţiile minţii, în plan fizic acestea afectează sistemul digestiv, în special funcţiile hepatice, care pot duce fiinţa într-o zonă de disconfort accentuat. În felul acesta, ni se va întâmpla să dorim să ne implicăm în acţiuni dinamice, chiar şi atunci când nu dispunem de energia necesară, sau să ne consumăm nervii şi timpul pentru ceea ce nu este important. La fel s-a întâmplat şi ieri, însă implicarea şi tensiunea emoţională ne-a lăsat o altă impresie. Azi nu mai suntem conştienţi că alegem, ci punem mâna în orb pe ce ne iese în cale şi dăm înainte fără a gândi.
Pentru că maniera în care aceste predispoziţii vin spre noi nu ne motivează să ne implicăm în acţiuni cu caracter decisiv, dar, din lipsă de perspectivă şi poate chiar de control, ne putem implica într-o serie de acţiuni care produc rezultate pe loc, recomandarea pentru această zi este aceea de a ne revizui comportamentul, de a ne impune momente de stop în toate demersurile, fie şi numai pentru câteva minute, pentru a ieşi din cascada care ne învăluie. Săgetătorul, prin intermediul Lunii, vitregit acum de faptul că Jupiter, guvernatorul său, se află sechestrat în Gemeni, va impune, fără a conține şi informaţia defectului major sau a stricăciunii, o anume lipsă de control. Cei care vor reuşi să-şi coordoneze gândurile, mişcările şi atitudinile vor câştiga experienţă în această zi şi în final se vor simţi mai puternici când sunt înconjuraţi de oameni, nu slăbiţi de prezenţa lor.

În ultima zi de Săgetător (Luna în Săgetător) Luna împlineşte această opoziţie cu Jupiter pe care o indicam încă din cursul zilei de ieri şi, în plus, aduce un careu cu Venus şi posibilitatea de a evidenţia o altă latură a raporturilor care se construiesc între elementele de natură feminină a fiinţei şi cele masculine. Sunt astfel puse în evidenţă maleabilitatea, asimilarea, sensibilitatea, nevoia apropierii şi chiar înclinaţia spre interacţiune, comunicare şi schimb de valori. Toate acestea vin asupra noastră în contrast cu temerile susţinute pe energia masculină: competiţie, refuz, siguranță, constrângere.
Pentru că relaţia Lunii cu Venus înclină balanţa spre temere şi contradicţie, maleabilitatea pe care am dovedit-o ieri, disponibilitatea de a conlucra pentru un ideal comun poate deveni acum elementul care să-i pună pe oameni într-o lumină proastă, care să-i ducă spre refuzul de a-şi împărtăşi sincer impresii şi de a se exploata unii pe alţii din punct de vedere emoţional pentru a ascunde deficitul de încredere pe care îl traversează acum.
Relaţia dintre Venus din Fecioară şi Luna din Săgetător este şi una de natură karmică. Planetele din Fecioară, atunci când se implică într-un aspect cu cele din Săgetător, aduc la lumină elemente de detaliu care s-au consumat în trecut, surse ale inclinaţiei de a demonstra, de a aprecia sau de a aplica o anumită selecţie din necesitatea de a ascunde lipsa de putere, inserție sau vulnerabilitatea. Faptul că acum suntem preocupaţi mai mult de sănătatea fizică, vine din faptul că în luna septembrie am solicitat mult corpul şi am lucrat sub presiune pentru a da naştere unei idei sau pentru a o susţine. Acum, acea idee devine imagine publică, direcţie de viaţă, deziderat invocându-se un obicei, o necesitate, o tradiţie. De asemenea, afectarea sănătăţii îşi extrage explicaţia din aceeaşi perioadă intens marcată de solicitări asupra structurii individuale.
Toate acestea devin karmice atunci când se încearcă punerea în valoare, când se cultivă Egoul, personalitatea, elementul individual, cel construit de această lume. În felul acesta, orice rezultat decisiv al lunii septembrie atrage după sine o stimulare pe care să o simţim acum. Rezultatul va ridica nivelul de percepţie şi va oferi senzaţia că participăm la un edificiu major, complex, magnific. În realitate, ceea ce se ridică acum este susţinut pe o motivaţie greşită. Fie că este vorba despre Venus din Fecioară, ca planetă focar a triunghiului în T mutabil ridicat împreună cu Luna şi Jupiter, fie că ne axăm pe Nicovala care are ca protagonişti pe Uranus, Marte, Pluton şi Neptun cu Chiron în conjuncţie, deviza este aceea de a refuza modelarea din exterior şi de a continua demersurile sociale pentru o mai bună punere în valoare, pentru a reuşi să demonstrăm că suntem în stare. Astfel, prin aceste calităţi putem acumula bunuri, avantaje, beneficii şi ne putem construi un statut privilegiat.
Nu toţi au însă parte de aşa ceva, nu toţi se pot număra printre fericiţii câştigători, mai ales că acum maniera în care oamenii se folosesc unii de alţii transforma ideea de şansa într-o loterie. Motivaţia de reuşită este cea care ne va spune ce anume să preferăm, care calităţi sunt utile acum. Mulţi vor prefera trăsăturile feminine pentru că, în viziunea lor, vor consuma mai puţină energie și își vor spori îndemânarea acumulând rezerve pentru zilele care vor urma.
Trăsăturile masculine vor fi preferate nu doar de bărbaţi, ci și de cei care ignoră avertismentele corpului, care refuza să accepte că nu mai au putere, bani, că au îmbătrânit şi că au nevoie de odihnă, conservare, reţinere.
Prin urmare, ziua de 19 octombrie ne pune în faţa unor elemente extrem de personale, cele care au stat la baza afirmării sociale sau cele pe care le vom îmbrăţişa azi având la bază aceeaşi justificare. Raporturile dintre individ şi societate vor fi însă animate de plăceri care nu-şi au originea în ceea ce se întâmplă în perioada asta, ci vin din luna septembrie când am avut de parcurs un mare efort de înţelegere, acceptare şi acţiune şi când zona socială ne-a solicitat pentru a se stabiliza, pentru a evita o deviere, o explozie, o deplasare într-o direcţie negativă. Efortul de atunci va fi văzut abia acum, când se încearcă din nou repetarea procedurii, doar că acum, nu mai avem acelaşi nerv, aceeaşi agresivitate care să ne dea rezultate foarte bune pe termen scurt.
În felul acesta, azi ne vom simţi constrânşi să luăm decizii în mare viteză, cu minimum de forţe, prin implicarea celor care se nimeresc să fie în jur şi asta fără a diminua din rezultat. Este puţin probabil ca rezultatul să nu fie afectat, ca mintea să nu intervină cu dramele pe care şi le-a însuşit între timp, din septembrie până acum, la fel cum este puţin probabil să reedităm succesul. A oscila între trăsăturile feminine şi cele masculină este un fapt obişnuit, însă nu în a aplica acest procedeu în public. Afişarea elementelor personale ține azi de o anume deconspirare care vine asupra noastră prin Luna neagră ce încă acţionează asupra lui Neptun. Cât timp ne menţinem în sfera personală, în viaţa de familie, acest pericol ne va ocoli.
Recomandarea pentru această zi va fi aceea de a nu ne impune standardul de lucru sau pretenţiile lunii septembrie 2012. Acum trăim alte vremuri, alte poziţii şi chiar dacă luna septembrie nu este prea departe în timp, acum Saturn se află în Scorpion şi nu mai dispunem de experienţas şi relaţiile pe care să ni le fi construit în ultimii trei ani, ci suntem obligaţi să lucrăm cu ceea ce avem la îndemână. Dacă pe acest fond alegem să gândim răsturnat, cerând o împlinire pe zonă publică, aşa cum s-a întâmplat în septembrie, rezultatul va fi unul extrem de negativ, adică activarea temerilor masculine: competiţie, refuz, siguranță, constrângere.

>

Prima zi de Capricorn ne aduce împlinirea unor termeni care s-au manifestat în ziua de ieri. Azi, Luna, la puţin timp de la intrarea în semnul exilului său (Capricorn) împlineşte un sextil cu Neptun, apoi altul cu Saturn, devenind planetă focar într-o configuraţie numită Triunghi minor, aducând o mare greutate deciziilor şi invocând motivele personale drept surse ale creşterii şi decăderii. Exemplul personal devine azi un element de creştere socială, de progres şi elevare, iar, de partea cealaltă, dacă rememorarea zilei de ieri ne încarcă de regret, realizările individuale vor fi etalate ca un motiv în a evita sau a refuza progresul social, afişarea pe zona publică, deschiderea sufletului faţă de anturaj, lucrul în echipă.
Luna, intrând în Capricorn, nu doar că pășește în domeniul octavei sale superioare (Saturn este guvernatorul Capricornului), ci și pentru că trece prin fereastra careului Uranus-Pluton, aduce o trezire la viaţă prin observare, înţelegere şi conştientizare. Din nefericire, acestea se pot canaliza într-o direcţie greşite, pentru că acest careu între malefici are atât de multă putere, atât de multă determinare şi implicaţiile sale sunt atât de mari încât elementele personale, firave, nu au nicio şansă în a se impune sau echilibra.
Astfel, după ce Luna şi Chiron îşi împlinesc sextilul lor, căutând, prin puţinul pe care le-au acumulat în prima parte a zilei, să cântărească gesturile, să se împace cu cei cu care ieri au fost în tensiune, să ne incite spre lucru, seriozitate, interiorizare, ponderaţie, linişte, Luna va intra în fereastra acestui careu, întâi prin împlinirea careului cu Uranus, apoi prin atingerea momentului de conjuncţie cu Pluton. Este o experienţă prin care în fiecare lună trebuie să trecem şi de fiecare dată e altfel, de fiecare dată când credem că vom face faţă cu brio, intervine un element nou, o variabilă pe care nu am putut să o anticipăm.
Acum, cu Soare pe final de Balanţă, cu Venus în Fecioară (cădere), calitatea emoţiilor va fi una legată de teama de sărăcie, de refuz, de înstrăinare. Dacă în sfera individuală acest sentiment este antrenat, pentru că din 2008 de când Saturn şi Uranus s-au întâlnit prima dată în seria opoziţiilor lor am tot trecut prin asemenea ipostaze, pe zona publică acest element devine chiar periculos. Nu există nici premizele schimbării direcţiei, nici posibilitatea de a ne întoarce din drum, de a înlocui interlocutorul său de a depăşi situaţia preocupându-ne o vreme de altceva. Ceea ce se arată acum trebuie experimentat, trăit, înţeles şi asimilat pentru a ne consolida structura şi a nu ne mai speria că dacă bate vântul puţin mai tare sau dacă aerul devine un pic mai rece neapărat ne îmbolnăvim.
Sextilele cu Neptun şi Chiron din prima parte a zilei ne invită să ne reamintim, ca şi în ziua de ieri, când ne-am preocupat de consumul pe care l-am parcurs în luna septembrie, invocând acum, nu ansamblul ei, ci, punctual, ziua de 23 septembrie, când Luna a trecut prin aceeaşi ipostază. Apelul spre acea zi, spre întâmplările acelui interval constituie un beneficiu al acestei perioade, pentru că Soarele se afla atunci în Balanţă, ca si azi, şi eşecul acelei zile, greutatea ei, elementul nou căruia nu i-am făcut faţă cu brio poate constitui acum avantajul, asul din mânecă.
Prin urmare, contextul lui 20 octombrie nu este ieşit din comun şi tot ce vine spre noi azi are o componentă personală evidentă. Ceea ce ni se pare greu şi imposibil de soluţionat nu are prea mare legătură cu societatea, nu vine spre noi ca o invitaţie în a soluţiona problema societăţii, îndemnul ei, ci ca o modalitate de a învăţa mai multe despre sine, despre eul personal, despre cum este să iubeşti oamenii, să te sacrifici pentru ei şi să nu-ţi pierzi capul invocând “Eu simt”, “Eu fac”, ci să-ţi urmăreşti ţinta care constituie una dintre enigmele existenţei individuale.
Privind aşa, multe se vor rarefia, se vor disipa şi grijile faţă de timpurile care nu au venit încă, faţă de oamenii care refuza să-şi coordoneze paşii prin calitatea morală sau echilibru, care dau curs unui comportament compulsiv, se volatilizează şi sunt lăsate în urmă informaţii preţioase. Că acestea fac referire la comportamentul lor, la nivelul spiritual pe care l-au atins ori că ies la lumină informaţii care nu au putut fi spuse pe alte conjuncturi, în speţă în jurul zilei de 23 septembrie, nu mai are importanţă.
Recomandarea acestei zile este aceea de a lua în considerare tot ceea ce vine spre noi cu titlul de rezolvare. Că acesta se îndreaptă spre redactarea unui text, a unei scrisori, că ne ducem în vizită, că este redeschis un subiect delicat, că suntem rugaţi să luăm atitudine în faţa unei nedreptăţi ori să susţinem o cauză, privite separat, este mai puțin important, pentru că toate acestea devin, prin contactele interumane, elemente de conduită personală care se vor evidenția prin calitatea informaţiei care transpare dincolo de gest. Remanența informaţiei ne va duce spre a înţelege mult mai bine relaţiile, implicarea personală, rolul pe care-l au oamenii unii faţă de ceilalţi şi ce rost avem noi în crearea sau menţinerea echilibrului emoţional. Atenţia este elementul cel mai valoros al acestei zile.

Finalul săptămânii ne aduce o temperare a ceea ce ne-a îndemnat să valorificăm de-a lungul celor şase zile până acum. Azi, Luna, tot din Capricorn, ne va delecta, abia spre seară, cu două aspecte benefice: trigon cu Venus şi sextil cu Mercur. Astfel, Mercur devine planetă focar într-o configuraţie numită Triunghi minor. Luna, încă nu-şi încheie azi periplul ei prin Capricorn şi corelând puterea ei de sinteză, abilitatea de a se supune unui mare efort, de a aduna, colecta, strânge, însuşi, cu nevoia de a descoperi secretul, cheia succesului (Mercur din Scorpion), trigonul pe care-l va face cu Venus din Fecioară ni se va înfăţişa ca un raport între două tabere care au ce să-şi ofere unii altora, însă nu o fac decât condiţionat. Ceea ce ni se înfăţişează apare ca o joacă, un capriciu al vârstei, al bunăstării, o formă de risipă care poate produce celorlalţi zâmbete de compasiune.
Dincolo de acestea, calitatea zilei ne va convinge că oricât de periculoasă este această joacă, oricât de nebunatică poate fi pasiunea de a colecţiona amintiri, stări, vise, impresii, ea are rolul de a tempera pornirile, de a revoluţiona lumea, de a o schimba după cum gândim, simţi sau vedem. Uneori este nevoie de pace, linişte, retrage, adică de a ne diminua acea tendinţă de a modifica mediul şi de a urmări ca această modificare să reprezintă însăşi ideea noastră de a ne transforma. Sufletul nu are nevoie de chipuri sculptate pentru a-şi aminti cine este, el are nevoie de atingere, de mângâiere, de linişte, împăcare. Oamenii nu deţin însă de la sine aceste valoroase trăsături de caracter şi vor căuta, în general, dar mai ales azi, să şi le construiască, să apeleze la mijloace auxiliare de compensare, să-şi ascundă lipsa de consistenţă, să uite că sunt mici şi neînsemnaţi şi să-şi ridice statui imense care să le ducă numele în posteritate.
Cei care sunt puternici, care nu-şi uită emoţiile la intrarea în muzeu şi nu-şi caută broderii abstracte menite să le sugereze prin multitudinea de linii intersectate originile încărcate de mister sau însemnătate ale familiei, se vor aşeza azi într-un loc retras şi-şi vor hrăni sufletul cu ceea ce le place cel mai mult: o lectură, un film, o plimbare, compania unor fiinţe dragi, visul sau relaxarea, visarea, somnul. Toate acestea devin minunate mijloace de expresie şi vor genera ipostaze care să întrezărească legătura cu valorile morale esenţiale, cu adâncimile spirituale, cu gândirea matură, structurată, echilibrată.
Prin urmare, ceea ce se dezvoltă azi se construieşte dincolo de ceea ce putem observa sau înţelege prin contact direct, ca şi cum avem în mâini mai multe sfori şi prin ele nu coordonăm păpuşi, ci propriile noastre chipuri pentru a ni le pune în valoare după cum ne sunt împărţite în minte zonele de interes. Ne va preocupa azi ceea ce este valoros, însă nu prin consum, ci prin plăcere, nu prin efort susţinut, ci printr-o pasiune dinamică pe care mulţi o consideră epuizantă atunci când o privesc din exterior.
Ceea ce ni se înfăţişează zi este de fapt o stare de comuniune cu ceea ce rezonăm cel mai mult, cu calitatea obiectelor, cu însemnătatea lor, cu perspectiva lor. Le alegem pentru că simţim că sunt făcute după chipul şi asemănarea noastră, conform aşteptărilor pe care le avem şi dintr-o intensă determinare spre a face lucruri mari, impresionante.
Fiecare se va întinde azi după cum îi este desfăşurată împărăţia. Dacă va cere recunoaştere aici, printre oameni, le va căuta azi cu insistenţă compania, le va simţi lipsa şi dorul de ei îi va face să-şi depăşească limite ale inhibiţiei, complexului de inferioritate, supraaprecierii sau laşității. Dacă se extind spre cultură, imaginile, expresiile, ideile toate vor dansa în jurul său îndemnându-l să-şi simtă viaţa ca în versuri marilor poeţi sau ca în fascinantele pagini de proză ale clasicilor.
Pentru că acum ceea ce ne caracterizează ne adânceşte, recomandarea pentru această zi este de fapt o invitaţie la curaj. Fiţi voi înşivă! Fiţi puternici în ceea ce faceţi pentru că doar aşa vă veţi elibera de ataşamente, percepţii greşite sau vicii. Aerul curat împrospătează camera atunci când fereastra îi este larg deschisă. Lăsaţi-vă ferestrele sufletului deschise spre ceea ce vă încântă pentru a simţi cum viaţa vă reîmprospătează ţinuta, gândirea, structura emoţională sau aspiraţiile.

6 thoughts on “15 – 21 octombrie 2012

 1. catalina spune:

  Stimate d-nule Coser

  Citesc de ceva timp previziunile d-voastra, adica de cand le-am descoperit. De multe ori ma surprindeti cu acuratetea si profunzimea cu care descrieti aspectele zilnice. S-a intimplat ca uneori sa aveti dreptate intr-un mod foarte dureros.Citind sa inteleg de ce unele lucruri s-au intimplat intr-un anume fel la o anumita data.In acest moment al vietii mele ma aflu intr-un impas………de fapt orbecai de citeva luni si nu ma pot decide. Data mea de nastere este 22.08.1969 la ora 8,17 dim , iar a lui 01.08.1960. Nu stiu daca acesta relatie are sau nu viitor……..nu stiu daca m-ai merita sa orbecai, sa astept, sa sper…………Si sincer mi-ar prinde foarte bine un sfat……….deoarece sint luni de zile de cand caut un raspuns.

 2. Mihaela spune:

  Domnule Coser,
  Va multumesc pentru ceea ce faceti,patrundeti cu analiza pana in cele mai mici detalii.Sunt nascuta pe 18 octombrie 1965 si a fost una din cele mai triste zile.
  Am ales sa ma detasez de unele persoane la care am tinut foarte mult,dar care m-au ranit prin atitudinea lor.Pentru mine a fost greu.Nu stiu daca voi fi iertata,dar eu vreau sa uit nedreptatea si sa ajut pe cine are intradevar nevoie.Nu cer nimic in schimb.Un multumesc mi-e de ajuns.
  Saturn din Scorpion imi cere sa tac,nu-i asa?
  Sanatate si numai bine!

 3. Cătălina,

  Îmi este practic imposibil să ştiu care va fi viitorul acestei relaţii pentru că datele sunt incomplete. Însă am urmărit relaţia de compatibilitate dintre voi şi pot spune că există anumite asemănări, anumite similitudini, o atracţie neobişnuită, puternică, dar care duce, de cele mai multe ori, la tensiune. Ceea ce vă atrage este de fapt şi elementul care va duce la divergenţe, la o luptă pentru întâietate în lucruri şi situaţii care n-au nevoie de tensiune, prin firescul lor ar trebui să meargă de la sine. Probabil ai nevoie să înveţi că atracţia nu este baza relaţiei şi nici scânteia care aprinde focul unei relaţii. Frământările tale vin din faptul că simţi că lipseşte esenţialul din acest raport. El are frământări şi drame la care nu va renunţa niciodată. Nu este un tip rău, însă ştie bine să pună pe jar o persoană, ştie să rănească, înţelege bine punctele sensibile şi, în privinţa asta, nu uita, nu iartă, nu trece peste orgoliu. Tu ai alt fond. Te descoperi uşor, apoi suferi în tăcere căutând să dai un sens bun, pozitiv, suferinţei. Ceea ce se construieşte între voi se bazează pe dramă, iar anul 2013 va fi, din acest punct de vedere, un an foarte greu. Lilith vă va trece amândurora peste poziţia natală şi cu marcajele care se vor consuma în mijlocul anului pe acest semn vă poate face pe amândoi să vă purtaţi într-un mod greşit, regretabil unul faţă de altul.
  Cu datele pe care le am acum, cu cât ştiu, pot spune că există atracţie între voi, însă viitorul este incert. Viitorul relaţiei va exista atât timp cât te vei face că problemele generate de atracţie şi de absenţa esenţialului de după nu există.

 4. Mihaela,

  Toate înţelegerile care îţi vin în această perioadă, dar şi tot anul 2013 sunt esenţiale pentru evoluţia ta. Saturn se tot plimba peste poziţia lui Mercur din tema natală şi la anul viitor se întâlneşte acolo şi cu Capul Dragonului. Cu cât complicaţiile sunt mai mari cu atât rezultatul lor, în cazul tău, este mai bun. Vei avea un an al inspiraţiilor speciale. Condiţia ca toate acestea să ducă la reconstrucţia propriei identităţi, nu la decăderea ei este să priveşti întâmplările prin compasiune. Indiferent cum vei reacţiona, dacă prima dată îţi duci gândul şi emoţia spre compasiune tot ceea ce vor genera ele te va ajuta să te consumi mai puţin pentru ce se întâmplă în jur şi să-ţi găseşti acel „ceva” pe care-l cauţi. Vei avea libertatea de a impune evenimentelor măsura propriilor reacţii prin adâncimea compasiunii pe care doreşti să o pui în joc.
  Şi pentru că având Mercur în Scorpion şi Marte cu Venus în conjuncţie pe Săgetător ştiu că acesta este elementul care-ţi lipseşte pentru a ieşi din drama.
  Mult succes!

 5. Mihaela spune:

  Domnule Coser,
  Multumesc din suflet pentru raspuns.Momentul acesta greu,sigur il voi compensa cu daruire sufleteasca pt a-i ajuta pe altii.Sunt multi care si-ar dori o bucata de paine,dar si mai multi cei care tanjesc dupa un pic de intelegere,speranta.
  Succes in munca dvs. facuta cu atata pasiune!

 6. catalina spune:

  Domnule Coser,
  Multumesc mult pentru timpul acordat si sfaturile d-voastra. Datorita lor ma pot decide in ce fel sa imi continui viata.Acel esential care lipseste nu cred ca-l mai pot trece cu vederea. Iar acum stiind ca el nici nu v-a exista vreodata, pot sa renunt la asteptari si sperante desarte.
  Va felicit pentru analizale d-voastra astrologice. Le citesc cu multa atentie. Va doresc sa aveti parte si d-voastra de raspunsuri atunci cind veti avea nevoie de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.