8 – 14 martie 2021

8 – 14 martie 2021 este săptămâna plăților pe care le facem în avans pentru că ne temem de o pedeapsă mai mare și a rebutului pe care îl refuzăm pentru că știm să fim curajoși și liberi, chiar și când lucrul acesta doare. Această săptămână este una marcată de provocări personale. Sunt multe aspecte care fac trimitere la o dimensiune personală, la ceea ce am învățat de-a lungul vieții, la tensiunile pe care știm foarte bine cum să le depășim și la motivațiile la care apelăm pentru a-i ajuta pe ceilalți. Vom descoperi mulți oameni ascunși, invidioși sau care risipesc prea mult, dar care se vor prezenta în a doua parte a săptămânii, adică de pe 11 martie încolo, ca adevărați salvatori. Asta înseamnă că suntem în fața unor încercări foarte mari, că această perioadă ne oferă tentația unor călătorii mincinoase, că dorim să vindem mai mult decât producem, adică să păcălim, să înșelăm, să refuzăm deschiderea spirituală, să nu fim în stare să vedem energiile noi. Este adevărat, multe din conjuncturile astrale ne pun în această dificultate și ne creează impresia că suntem în fața unui salt interesant. Evoluția spirituală nu se face așa, ci prin pași mici, prin achiziții pe care le obținem cu un mare efort. Această săptămână ne arată că lucrurile mici sunt foarte valoroase și avem nevoie să le păstrăm, nu să le vindem pentru că așa ni se spune, pentru că minciunile celorlalți par adevăruri mai mari decât cele susținute de experiența personală. A fi curajos și liber nu înseamnă a fi invidios sau a întinde mâna către bunul celuilalt pe motiv că nevoia personală nu poate fi rezolvată decât cu ceea ce are altul. În mod firesc, anticiparea nevoii personale ar trebui să facă parte din preocupările zilnice. Faptul că furăm pastilele vecinului nu justifică nevoia de vindecare.
În cuvinte mai simple, această săptămână este una a plăților în avans, a anticipației, a gândului frumos pe care avem nevoie să îl cultivăm pentru a nu greși pe conjuncturi mult mai delicate decât cele pe care le parcurgem acum. Încheiem în această săptămână un ciclu lunar pe câteva conjuncturi care fac trimitere la experiențele personale. Ne putem permite, așadar, să facem o retrospectivă, să ne gândim cât de puternici suntem acum sau vom putea fi atunci când situațiile delicate ne vor încerca foarte mult. În această săptămână avem libertatea de a ne permite să coborâm către această zonă întunecată a firii, către puterile ascunse ale ființei pentru a valorifica ceea ce este bun și nu a primit până acum atenția cuvenită. Nu va conta puterea pe care o demonstrăm, ci cea pe care o cultivăm. Cei inferiori vor face acum multe abuzuri, dar ei vor fi cei ce pierd în săptămânile următoare.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a gândi ca libertatea nu este și nu va fi niciodată părtașă la niciun abuz. Un om liber nu va provoca suferință, ci le va insufla și celorlalți din libertatea sa.

Valorificăm un bine care a fost refuzat altădată. Vindem ușor și cumpărăm greu. Mare putere de cuprindere. Ideile noi sunt refuzate. Avem încredere în cei care ne vor trăda în a doua parte a anului. Evoluție complicată. Tensiune rezolvată prin iertare. Ceea ce este bun stinge un conflict imediat.

Prima zi a săptămânii ne oferă privilegiul de a spune lucrurilor pe nume, de a fi în ton cu o stare de spirit frumoasă care ne-a rămas din săptămâna anterioară, de a descoperi că putem produce o schimbare dacă rămânem în această zonă a asocierii, a curajului, a bunei înțelegeri. Prima zi a săptămânii este despre conviețuire, despre adaptarea la noile condiții, despre acceptarea ideilor pe care altădată le-am refuzat, despre înțelegerea contextului frumos pe care întreaga săptămână anterioară a încercat să ni-l explice, dar noi nu am înțeles. Pentru că Luna trece acum prin zodia Capricorn, putem vorbi despre o anumită voluptate, despre o atenție pe care să o acordăm detaliilor, despre o ușoară detașare pe care să o abordăm pentru că ni se pare că de departe adevărul pare mai interesant sau mai ușor de urmărit. Vom fi astăzi atenți chiar la tensiunile pe care le-am trăit în săptămânile anterioare și care ne-au creat anumite conflicte pe care nu le-am înțeles sau pe care l-am lăsat să ne controleze, dar vom face lucrul acesta într-un mod frumos ca și cum vom investiga, vom analiza, iar rezultatul va fi unul foarte bun. Este adevărat, ceea ce ne captează atenția în această zi va deveni o mare dezamăgire peste câteva luni, în a doua parte a anului, dar de dezamăgiri nu suntem protejați niciodată. Indiferent că suntem atenți, disciplinați sau respectuoși, la un moment dat vom trece peste câteva situații, întâmplări sau evenimente care ne vor rămâne în memorie prin tensiune. Acum tensiunea ne învață că iertarea este ceea ce ne echilibrează și nu ne permite să rămânem în zona de conflict. Asta înseamnă că încă de la începutul acestei săptămâni vom fi în consonanță cu deviza săptămânii, cea care ne vorbește despre o plată, dar și despre curajul care ne scoate din probleme. Plătim pentru că așa este contextul, dar rămânem liberi pentru că așa ne dorim. Combinația aceasta dintre datorie și dorință reprezintă marea realizare a acestei zile.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre refuzul greșelii, a durerilor bolnăvicioase care ne-au complicat existența în săptămâna anterioară, care ne-au tulburat, care ne-au făcut să refuzăm un bine pentru că faptele persoanelor care dețineau acel bine păreau încărcate de o mare greșeală. Ceea ce facem astăzi pare complicat, periculos sau dus către o zonă marcată de tensiune. În realitate, este doar o plată pe care suntem cumva constrânși să o facem pentru a ne întoarce la armonie, la bucuriile personale, la ceea ce este intim și frumos. Dacă nu ne pierdem cu firea, dacă nu cedăm în fața argumentelor care susțin tensiunea nu am vedea prețul pe care viața îl cere pentru ca echilibrul să poată fi redobândit. Ceea ce este bun și frumos rămâne într-o zonă a armoniei și de acolo putem înțelege mult mai bine că tensiunile nu sunt bune. Ele sunt rezolvate prin acea iertare care poate astăzi să stingă orice tensiune. Este adevărat, aspectele astrale ale zilei următoare vor avea un alt mesaj, dar astăzi putem face lucrul acesta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu gândi rău despre un om care ne-a greșit. Greșeala lui poate veni din acea zonă unde atenția și echilibrul au lipsit.

Patimi care ne duc spre o altă formă de cercetare. Dependența de rău are acum o soluție. Vindecarea vine prin apropierea față de suferința celuilalt. Speranța este apreciată mai bine. Înțelegem mai multe, poate chiar și de ce ne-am născut pe această planetă.

Lupta cu valorile personale va lua o mare amploare în această zi. Încă de dimineață, Luna își va încheia tranzitul său prin zodia Capricorn și va trece pe zodia Vărsător. Va face un aspect bun cu Marte care se va definitiva în a doua parte a zilei, dar lucrul acesta nu va influența foarte mult aspectul general al zilei. Asta înseamnă că momentul de față va fi marcat de neputința de a ne îndrepta către o soluție bună, către o vindecare, către înțelegerea unui mesaj care vine din partea unor persoane care nu sunt atât de importante, dar sunt foarte zgomotoase, vocale, adică sunt persoane care vor să iasă în evidență cu orice preț. Poate nu acesta este felul lor de a fi, dar astăzi au ceva de spus și zgomotul lor este mai auzit decât mesajul în sine. Relația proastă pe care Venus o definitivează acum cu Axa Dragonului arată că traversăm o perioadă care scoate în evidență o problemă de apropiere, de înțelegere sau de adaptare. Faptul că trecem printr-o problemă de adaptare nu este o noutate. Am văzut că și săptămânile anterioare au scos în evidență așa ceva. Problema de apropiere este însă nouă. Ceea ce nu înțelegem și nu acceptăm se transformă într-un fel de refuz sau ghinion pe care noi îl punem pe seama reacțiilor celorlalți. În realitate, astăzi suntem răspunzători de reacțiile celorlalți, la fel cum vom fi și mâine, pentru că acest aspect lucrează și în ziua următoare.
Un alt element important al acestei zile este cel legat de instabilitate. Dacă această problemă de apropiere nu poate fi rezolvată imediat se transformă într-un de refuz. Avem toate argumentele necesare pentru a-i învinui pe ceilalți, pentru a-i învinovăți de ceva, pentru a-i face să fie părtași la fapte sociale de care, în mare parte, nu se fac părtași. Persoanele care reușesc să gestioneze foarte bine vibrația acestei zile sunt cele care înțeleg oamenii, întâmplările lor, sunt ființele care au fost întotdeauna atente la ceea ce li s-a întâmplat celorlalți, nu la poveștile pe care le spun, nu la întâmplările fascinante cu care ei doresc să capteze atenția.
Prin urmare, 9 martie ne vorbește despre o trezire la realitate, despre o întoarcere la normalitate, însă după o întâmplare șocantă, după o situație care să ne rămână în memorie și pe care să o privim ca fiind una foarte rea. Relația proastă pe care Venus și Axa Dragonului o au acum fac trimitere la ceea ce nu acceptăm, dar și la dependență. Prin ceea ce ni se întâmplă astăzi învățăm că a fi dependent de ceva este o problemă de adaptare, nu de control. A nu răspunde frumos decât sub impulsul unor influențe exterioare, fie ele substanțe sau gânduri, face parte dintr-un tablou. Asta înseamnă că relația proastă dintre Venus și Axa Dragonului are acum un rol educativ, nu unul de penitență. Adică ne ajută să descoperim ce avem nevoie să facem pentru a ne împlini, nu ne acuză pentru ceea ce nu putem face. Suntem mustrați, dar aceasta are, din fericire, doar rol educativ. Suntem ajutați prin ceea ce ni se întâmplă astăzi să cercetăm mai mult, să descoperim ce ne ducea către zona întunecată a firii pentru ca, pe viitor să evităm asemenea situații.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la răul pe care îl producem. Suferința pe care o provocăm celorlalți face parte dintr-un tablou pe care în a doua parte a anului îl vom trăi intens.

Risipă. Curajul vine acolo unde am refuzat o comunicare din cauza fricii. Conflictul pare acum un fel de avertizare sau de previziune. Călătorii mincinoase. Putem pentru că ne-am implicat și altădată. Acceptăm mai ușor o provocare sau un cadou. Risipim ceea ce până acum era strict necesar. Avem nevoie de consolare, de înțelegere, de dragoste și iertare.

10 martie este o zi de tristețe. Astăzi ne amintim de ceea ce nu am reușit să obținem, de problemele pe care le-am avut din cauza oamenilor, pentru că ne-am detașat sau pentru că i-am respins, pentru că am ales să facem parte dintr-o altă tabără, dintr-o altă grupă, pentru că am considerat că avem nevoie să ni se respecte o altă opinie. În felul acesta, vorbim pe 10 martie despre o avertizare legată de încadrarea într-o zonă delicată a vieții pe care întotdeauna am privit-o cu grijă sau cu frică. Cei care sunt superficiali vor alege ca în momentul acesta să-și facă planuri de viitor, planuri de vacanță, să se refugieze în destinații luxoase, să fugă de ei înșiși, să se ascundă de marile probleme ale vieții.
Cele mai mari probleme ale acestei a zilei vin din mesaje conflictuale, din cuvinte care nu sunt înțelese, din termeni care nu sunt încadrați corect, din soluții care nu sunt acceptate. Există o furie, o agresivitate care ne vine din evenimentele săptămânilor anterioare și care vor complica foarte mult vibrațiile astrale ale momentului.
Separările pe care le vom traversa în această zi sunt legate de faptul că nu am acceptat de multe ori situațiile extreme, nu am fost atenți la recomandările pe care le-am primit din partea celor pe care îi apreciem, nu am respectat nimic din ceea ce ni s-a oferit. În felul acesta, 10 martie ne găsește în postura de a fi recalcitranți cu cei care vor să spună adevărul, tocmai pentru că acest adevăr nu este concludent, nu este cuprinzător sau nu corespunde unui interes.
Prin urmare, 10 martie ne vorbește despre lucrurile foarte complicate pe care le putem depăși dacă acceptăm că suntem într-o etapă delicată, că risipim pentru a completa un gol, pentru a ne redescoperi curajul pe care l-am pierdut altădată. Astăzi descoperim că suntem de mult timp într-o buclă a minciunii, a erorilor de alegeri, a tristeții de a trăi binele care nu ne este specific. Ceea ce descoperim că putem să facem astăzi ne duce către zone care nu ne sunt plăcute, către călătorii mincinoase, către sectoare pe care altădată le-am fi evitat foarte ușor. Spre seară, avem nevoie de consolare, de înțelegere, de compasiune. Dacă astăzi constatăm că nu suntem bine avem nevoie să rămânem în această dimensiune a smereniei, să acceptăm că unele lucruri nu pot fi schimbate pentru că nu avem drept de proprietate asupra celorlalți. Ceea ce alții nu vor să schimbe nu ar trebui să devină o sarcină personală a noastră.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne îndrepta atenția către tot ceea ce este frumos, fin, rafinat și colorat. Armonia culorii, a formei, dar și cea a înțelegerii reprezintă o adevărată evadare din pușcăria în care ne simțim de multe luni.

Lucrurile bune rămân puțin în urmă. Suntem bogați și fideli, dar ne simțim singuri. Convingerile nu sunt explicate corect. Izbucniri periculoase. Plăcerile par mici aventuri. Înțelegem mult dar spune-mi puțin. Revendicările de acum sunt perfect justificate și nu trebuie uitate prea repede.

În mijlocul acestei săptămâni trecem prin conjuncția Soarelui cu Neptun, aspect care se consumă o singură dată pe an. Mulți vor avea sentimentul că sunt bogați prin ceva, că au anumite avantaje, că se evidențiază prin ceva, dar, dat fiind contextul acestei săptămâni, se înșală. Astăzi vorbim despre evenimente delicate, despre întâmplări care trebuie cântărite altfel, despre situații care pot fi judecate doar de oamenii care sunt sinceri și liberi. Convingerile de acum vor rămâne mult timp în conștiința celor care vor să se exprime liber pentru că aceasta este destinația lor. Astfel, 11 martie este o zi a gândurilor frumoase, a convingerilor puternice, a plăcerilor care nu au nevoie de interpretare, ci doar de întâmplări care să fie confirmate, care să justifice calitatea a ceea ce suntem. Din această cauză, mijlocul săptămânii va fi într-o consonanță perfectă cu deviza generală a săptămânii, cea care ne vorbește despre anumite plăți pe care trebuie să le facem și despre curajul de a fi liberi. Ceea ce ni se întâmplă acum nu este o slăbiciune că nu putem să împlinim ceva, ci este doar evenimentul care ne oferă posibilitatea de a ne evidenția în plan social, față de cineva, față de grupul de apartenență. Conjuncția Soarelui cu Neptun ne îndeamnă să facem fapte bune, să fim mai atenți la ceea ce oamenii au nevoie, să luăm act de problemele celorlalți, sentimentele lor pentru ca un mecanism de vindecare să se activeze. Ceea ce nu se activează acum face parte dintr-o durere socială, dintr-o durere pe care mulțimea o are și care nu va putea fi rezolvată prea curând.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre lucrurile foarte complicate pe care le putem schimba printr-un echilibru frumos al emoțiilor. Faptul că Soarele trece acum prin conjuncția cu Neptun este un mare avantaj în a fi atenți la nevoile celorlalți, la sentimentele lor și la mesajele pe care le spun fără să fie întrebați, pur și simplu, ca și cum ar face parte dintr-o conversație absolut banală. Având în vedere situațiile pe care le-am parcurs în săptămânile anterioare zona aceasta nu poate să fie banală. Revendicările pe care le lansăm în această zi sunt perfect justificate, iar ele fac parte dintr-un proces de transformare despre care vorbim încă din anul anterior. Emoția nu este o slăbiciune, sentimentul nu este un defect. Tocmai de aceea momentul zilei de 11 martie ne ajută să înțelegem că lucrurile pot fi rezolvate chiar dacă piedicile sunt date de propriile plăceri.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu vorbi astăzi despre ceea ce ne tulbură foarte tare. Izbucnirile personale sunt expresia unor experiențe personale și avem nevoie ca astăzi, pe acestea, să le ținem deoparte.

Accesăm foarte ușor o energie nouă. Zâmbim prea repede. Ne întristăm cu mare ușurință. Vorbim despre speranță cu frică. Inventăm motive de conflict. Ne întoarcem către nevoi mai vechi crezând că rezolvăm probleme curente. Severitate. Aventuri riscante.

12 martie este o zi de revigorare. Astăzi accesăm o energie nouă, învățăm să zâmbim mai mult, să ne detașăm de problemele personale, chiar dacă în mare parte nu vom reuși să facem lucrul acesta. Relația proastă pe care Luna din Pești o are cu Axa Dragonului ne arată că suntem într-o etapă marcată de aventuri riscante sau de întâmplări care scot în evidență durere și severitate. Astăzi descoperim că putem, însă este prea târziu, pentru că ne trezim cu o stare proastă, agitați sau fără prea multă energie ori marcați de griji care nu au soluții imediate. Gândul că este nevoie să facem o plată în avans pentru a ne asigura un loc liniștit în grupul de apartenență sau în societate ne sperie. Tocmai de aceea, ziua de 12 martie este marcată de o teamă. Unii se vor teme că nu mai trăiesc mult, că viața li se scurge printre degete, că puterile pe care le au se risipesc. Alții, că resursele nu mai sunt cum erau cândva și că ar trebui să își facă din nou alte calcule referitoare la realizările programate peste câțiva ani. Chiar și așa, fiind în continuare sub influența conjuncției Soare-Neptun, crizele acestea existențiale își găsesc o anume explicație. Poate unele persoane nu ar mai trebui să facă parte din cercul nostru de prieteni, poate am fi mai fericiți dacă nu ne-am lăsa impresionați de conflictele oamenilor care vor cu orice preț să ne impresioneze. Curajul de a refuza este o alegere foarte frumoasă care ne permite să ne ridicăm deasupra unor probleme care ne-au dat până acum multe bătăi de cap.
Prin urmare, 12 martie este o zi de aventură, însă nu una care să ne ducă spre destinații turistice, cât către destinație psiho-emoționale. Astăzi încercăm să ne depășim obstacolele personale pentru că ne doare o greșeală pe care am făcut-o, un cuvânt care ne-a fost adresat, o idee în care am crezut și care nu ne mai folosește acum. În egală măsură, suntem acum dispuși să apreciem realizările parțiale care vin spre noi, chiar și temerile celorlalți pentru că ele fac parte din experiențele pe care le-au avut și pe care până acum nu le au împărtășit. Raportul astral pe care Luna îl are acum cu Axa Dragonului ne vorbește despre relații conflictuale care se consumă în viețile tuturor. Astăzi putem mai mult pentru că avem capacitatea de a înțelege care este noua energie pe care să o folosim. Ea poate porni de la o dezamăgire, de la o durere sau chiar de la un conflict. Aceste elemente neplăcute reprezintă o deschidere către un alt plan al valorilor spre care nu ne-am fi îndreptat niciodată dacă nu am fi experimentat genul acesta de problemă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu cădea în patima tristeții. Tristețea vine spre noi cu o prea mare ușurință astăzi și tocmai de aceea avem nevoie ca în mod conștient să ne îndreptăm gândurile către ceea ce putem cunoaște prin observație și ne bucură. Observând dobândim ceea ce ne lipsește acum.

p>

Se discută prea mult despre speranță și se face prea puțin. Neobișnuitul ne îndeamnă către legături stranii. Ne întoarcem către o activitate intensă. Visăm la un sentiment pe care nu l-am trăit intens niciodată. Nevoie de libertate. Complicații datorate unor mesaje pe care nu le înțelegem. Banii creează discuții și conflicte gratuite.

Pe 13 martie descoperim că putem să facem mai multe referitor la direcțiile pe care le-am descoperit în ziua anterioară. Acum suntem fascinați de necunoscut, de lucruri ascunse, de implementarea unor proiecte la care am visat de mult timp. Toate acestea, într-un tot unitar, ne duc spre a explora o nevoie de libertate care ne-a lipsit până acum. Astăzi nu suntem liberi pentru că așa ni se spune, ci pentru că așa ne dorim și, spre seară, vom vedea că suntem liberi și pentru că așa putem. Ziua ne aduce însă și direcții noi legate de anumite cheltuieli, de un consum personal pentru a ne detașa de situații stranii, pentru a ne mulțumi cu ceea ce ne putem achiziționa prin resurse proprii, cu puținul pe care îl avem. Vor fi și oameni care vor folosi Luna nouă de astăzi pentru a deveni sobri, considerând că aceasta este forma de libertate pe care vor să o experimenteze acum. Sobrietate aceasta, fără curajul de a spune adevărul, devine o formă de inhibiție care ne duce către lucruri stranii și care nu ne permite decât să adunăm o colecție de situații neobișnuite, nu de întâmplări care să ne motiveze nevoia de libertate. Luna nouă din Pești ne arată că până acum am avut o activitate intensă și nu una chiar plăcută. Tocmai de aceea, avem nevoie să permitem neobișnuitului să facă parte din viața proprie pentru următoarele patru săptămâni. În egală măsură, interesul pentru valorile materiale ne ajută să înțelegem că fericirea are multe fațete, unele dintre ele fiind legate prea mult de materie. Pe acestea nu vom putea să le ignorăm în următoarele patru săptămâni pentru că aceasta este una din direcțiile principale ale perioadei. Unii vor spune, simplist, că dragostea trece prin stomac, însă presiunea care vine din această lume materială este mult mai mare. Nu e vorba de a crea un moment de satisfacție umplând stomacul, ci de a da sens vieții umplând goluri existențiale. Cel superficial va încerca să umple un gol prin mâncare, iar cel profund prin gânduri frumoase, delicate care produc imediat efecte în plan psiho-emoțional. Unii sunt doar ceea ce mănâncă, alții doar ceea ce gândesc.
Prin urmare, 13 martie ne vorbește despre situații neobișnuite cu care avem nevoie să lucrăm pentru a înțelege cât de important este visul celui care dorește să-și depășească propria condiție. Această persoană nu este o ființă aiurită, lipsită de simț practic, ci una care își dorește o nouă formă de libertate. Constrângerile acestei zile ne motivează să gândim altfel tocmai pentru că putem acum să înțelegem rolul și importanța lucrurilor, materiei, obiectelor. Această Lună plină din Pești are o componentă afectivă care ne învață să ne adaptăm, să nu ne scufundăm în apele foarte adânci crezând că numai așa supraviețuim, ci să ne ridicăm deasupra propriei condiții și, dacă destinul ne ajută, să prindem o nouă viață, precum Venus, din spuma valurilor. A renunța la aceste dimensiuni psihice înseamnă a avea curajul să o luăm de la capăt dacă situația socială ne permite sau dacă avem resursele necesare în momentul de față. Altfel, vom traversa o zi marcată de activități intense când vrem să facem foarte multe lucruri și nu reușim, când gândim în perspectivă deși suntem convinși că nu vom atinge niciodată ținta propusă. Chiar și așa, nu este cazul să fim dezamăgiți. Vom mai avea nenumărate ipostaze astrale care să ne favorizeze această ridicare deasupra propriei condiții într-un mod elegant și demn.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne întoarce către sentimentele frumoase de fiecare dată când suntem tulburați de ceva. Astăzi nu este despre cantitate, ci doar despre calitate.

Pasiune. Se termină o colaborare. Este nevoie de un sacrificiu. Reprezentările devin incoerente. Putem pentru că mi se pare că am mai trecut prin așa ceva. Noutatea surprinde și obosește. Soluțiile tuturor problemelor vin dacă ne apropiem de cei aflați în suferință. Nevoia de intimitate înseamnă a ne construi o familie nouă.

Ultima zi a săptămânii ne aduce confirmarea faptului că suntem într-o zonă care ne ajută să fim curajoși și liberi, chiar și atunci când, a alege așa ceva, doare foarte mult. Deși conjuncția Venus-Neptun care se împlinește în dimineața acestei zile ar trebui să ne ducă cu gândul către liniște, înțelegere și toleranță, momentul de față este unul de educație. Învățăm să ne apropiem de cei pe care i-am jignit, să ne punem ordine în gânduri, să fim mai disciplinați și mai respectuoși. În felul acesta, luna de pe zodia Berbec ne oferă posibilitatea de a înțelege cât de important este curajul de a surprinde noutatea existențială, elementele noi care ne ies în cale. Astăzi înțelegem că putem mai mult pentru că simțim mai mult, pentru că soluțiile pe care urmărim să le punem în aplicare nu sunt simple metode împrumutate de la alții, ci rezultatul unor experiențe personale de viață. Astăzi descoperim că avem mai mult curaj pentru că înțelegem mai mult și pentru că, în consonanță cu capacitatea fiecărui de a descoperi, știm că a fi liber nu înseamnă a ne impune, a ridica tonul, a ne lua de la alții ceea ce credem că ne lipsește, ci a simți mai mult și a împărtăși această emoție cu cei din jur.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne ajută să ne detașăm de acea pasiune care până acum ne-a înrobit și în continuare ne determină să înțelegem care sunt limitele unor colaborări. Este adevărat, chiar dacă sentimentele sunt mai frumoase astăzi, aceste colaborări ar putea să se termine sau deciziile pe care le luăm în sensul acesta să se ducă spre această zonă. Ceea ce este puternic nu înseamnă că ar trebui să distrugă valori care le aparțin persoanelor spre care ne îndreptăm atenția. Fiecare are nevoie de intimitate, iar lucrul acesta trebuie respectat. Conjuncția Venus-Neptun ne vorbește astăzi despre importanța intimității, chiar dacă ea vine pe fondul unor conjuncturi astrale destul de complicate, de apăsătoare și de dureroase. Nu avem de ce să ne ducem către iubirea cu frică, nici măcar atunci când va fi justificată de întâmplări sociale. Suferințele celorlalți nu ar trebui să reprezinte un motiv de grijă sau de teamă că, la un moment dat, vom trece prin ceva similar. Durerile celorlalți reprezintă o lecție de maturitate pe care o putem respecta răsplătind-o cu iubire și căldură. Omul care suferă, așteaptă să primească respect pentru sacrificiul său. Acolo unde nu există respect pentru sacrificiu va exista o critică și o intenție de a intimida pe motiv că adversarul nu merită mai mult.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi liniștiți cu deciziile pe care le luăm. Dacă iubim oamenii, alegerile lor și le respectăm preferințele, toate se așază frumos.

5 thoughts on “8 – 14 martie 2021

 1. Daniela spune:

  Ieri , dupa ce am urmat riguros anumite discipline, si punandu-mi niste intrebari, in loc sa ma simt mai energica, am simtit nevoia sa dorm putin. Parca ceva ma tragea spre pat. Am adormit instantaneu
  si am visat ca vorbesc cu cineva , ii auzeam vocea , care mi-a spus….,, comoara este ascunsa in….,, locul unde este ascunsa nu am retinut cand m-am trezit, dar a mai spus dupa acea un cuvant si anume , țipătul, iar eu , intorcand privirea in spatele meu am vazut scris .,,Tipătul ,, , scris foarte clar ca si cum nu era vis.
  Ciudat mi s-a parut ca am simtit vocea ca si cum nici nu dormeam…
  Gheorghiță, simt ca acest vis a vrut sa imi spuna ceva…mai ales ca imi pusesem niste intrebari existentiale inainte.. As vrea sa te rog sa imi spui , care crezi tu ca ar fi mesajul acestui vis? Ce a vrut sa imi spuna?
  Pe mine m-a dus cu gandul la acel tablou…,Tipatul’…de ce?
  Cu drag, de la suflet la suflet, Daniela.

  1. Nu este de bine. Te ții legată de un tablou comportamental vechi si crezi ca numai protestând faci loc evenimentelor frumoase.

 2. Daniela spune:

  Daca nu te superi, Gheorghiță, as vrea sa te rog sa -mi spui daca acest tablou comportamental vechi se refera la tiparele existentiale din viata mea de care ma tot lovesc desi lucrez la schimbsrea lor, pe alocuri chiar am facut niste salturi, sau e ceva mult mai mult care mie imi scapa? Ce este nevoie concret sa fac pentru a ma elibera de ceea ce ma tine pe loc ? Poti sa imi dai un sfat? Poate ceva sa citesc? Ce mi-ai recomanda ? Simt in mine foarte multe lucruri pe care nu le pot scoate la suprafață, e ca si cum ceva din mine striga sa ma trezesc si eu desi vreau asta, dorm neputincioasa in continuare.
  Si cum sa schimb acest …nu este de bine despre care ai spus , in ceva de genul …este de bine? Pot? Cum sa ma eliberez si sa zbor?
  Cu drag, Daniela?

   1. Daniela spune:

    Multumesc cu recunoștință!
    Cu drag, Daniela

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.