1 – 7 martie 2021

1 – 7 martie 2021 este săptămâna răspunsurilor conflictuale pe care nu le putem accepta și nici înțelege și a plății pe care o facem pentru liniște și confort. Ceea ce vom parcurge în această săptămână nu are gravitatea a ceea ce am avut de experimentat până acum. Cu toate acestea, sunt câteva aspecte care duc mai departe o notă conflictuală ce nu trebuie ignorată. Mesajele care accentuează anumite descoperiri neplăcute sau macabre, tendința de a înlocui un adevăr obiectiv cu unul subiectiv, dar și ușurința de a critica sau de a pune pe seama zgomotului mari realizări ale vieții reprezintă tendința principală a acestei săptămâni. Chiar dacă deviza săptămânii pare puțin confuză, desigur, mai puțin confuză decât a fost deviza săptămânii anterioare, ceea ce experimentăm acum nu va fi greu de înțeles, ci doar greu de acceptat. Până joi, Marte va avea de parcurs finalul tranzitului sau prin zodia Taur, când ni se va părea că totul este greu, totul este imposibil de rezolvat, iar de la mijlocul săptămânii încolo că totul devine simplu, fără complicații. În primul caz, avem de-a face cu emoții grave, complicate care nu pot fi ignorate tocmai din cauza gravității lor, iar în al doilea caz avem de-a face cu o detașare artificială de problemă, cea care ne duce la decizii responsabile sau la hotărâri care sunt adoptate prea repede.
Dacă prima parte a devizei face referire la o continuare a unor probleme, ceea ce aflăm din a doua parte a sa ne bucură. Avem resursele necesare pentru a oferi Cezarului ce e al Cezarului cu scopul de a ne dobândi liniștea și confortul. Ne vom bucura foarte mult de această facilitate, de această șansă, de acest cadou din partea astrelor. Ar fi prea curând să considerăm că rezultatul bun al acestei săptămâni ne arată că ne-am schimbat, dar e important să vedem care sunt modificările, oricât de mici sunt ele. Faptul că trecem prin răspunsuri conflictuale nu spune prea multe despre noi, ci despre valurile înspumate pe care le-am parcurs pentru a ajunge la mal. Tot efortul pe care l-am depus pentru liniștea și confortul pe care îl vom avea spre sfârșitul săptămânii reprezintă o dovadă de maturitate, de înțelegere și de curaj. Cei care nu apreciază nici maturitatea, nici înțelegerea și nici curajul, nu vor face nimic de-a lungul acestei săptămâni pentru a le spori. Nu trebuie să uităm că până joi suntem dramatici, ne vom gândi doar la ceea ce ne apasă, la ceea ce ne lipsește sau ne sperie, iar de joi încolo ne vom gândi ce ar trebui să facem pentru ca toată această durere să dispară complet. Nici intensitatea durerii nu este potrivită în prima jumătate a săptămânii, dar nici indiferența de joi încolo. Asta înseamnă că avem nevoie de suficient de multă maturitate încât răspunsurile conflictuale din prima parte a săptămânii să nu se transforme de joi încolo într-un fel de comerț ieftin doar de dragul satisfacției. Ceea ce în prima parte a săptămânii este atenție și răbdare are nevoie să se transforme în a doua parte a săptămânii în liniște și încurajare pentru cei cu care interacționăm.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu cădea în patima risipei. Ceea ce a fost de plătit am plătit până acum. În această săptămână avem nevoie să investigăm resursa care ne-a rămas și să vedem dacă avem cu cine să o împărțim, iar dacă avem cu cine, să facem lucrul acesta fără a sta pe gânduri. A calcula pentru un profit înseamnă, în prima parte a săptămânii, teama de sărăcie, iar în a doua sa parte, a profita în mod greșit de cineva sau de o situație.

Descoperiri macabre. Comportamentul este judecat superficial. Atitudine maiestuoasă în fața nimicurilor vieții. O poziție socială ne avantajează. Atenția publicului nu trebuie să fie un etalon. Alertă.

Debutul săptămânii se face într-un ton destul de încordat, destul de complicat în așa fel încât să ni se pară că intrăm într-o perioadă foarte complicată și delicată, una care să nu ne permită să ne adaptăm foarte ușor la condițiile exterioare sau să ducem mai departe realizările pe care le-am obținut în săptămânile anterioare. Asta înseamnă că momentul de față ne aduce în fața unor descoperiri ciudate, unele dintre ele chiar macabre ce ar putea să ne schimbe comportamentul, să ne facă agresivi, recalcitranți sau prea critici cu cei pe care îi avem în preajmă. În cuvinte mai simple, momentul acesta ne aduce o revenire la comportamente care nu ne fac cinste, la atitudini care ar fi trebuit să fie schimbate de mult timp. Schema astrală a acestei zile ne aduce în fața unei forme de risipe care nu va fi înțeleasă așa cum se prezintă pentru că are o latură emoțională marcantă. Astăzi suntem măcinați de dorințe care nu ne permit să avem o viziune de ansamblu, să înțelegem contextul social în care ne desfășurăm sau în care alegem să practicăm o profesie și atunci toate ni se par apăsătoare și dureroase. Astfel, vorbim în prima zi a săptămânii de minciuni pe care noi le-am ascuns, pe care am vrut să le prezentăm celorlalți ca fiind adevăruri tocmai pentru că nu am avut încredere în cei cu care am interacționat sau am dorit să ne folosim de această oportunitate pentru a-i manipula. Relația proastă pe care Mercur o are acum cu Luna neagră scoate în evidență o problemă de adaptare, dar și una de interacțiune care generează complicații de care ne vom rușina mai târziu. Desigur, relația aceasta nu este una care să pună o amprentă foarte negativă asupra comportamentului personal, însă ne duce către anumite evenimente pe care le-am interpretat într-un mod foarte subiectiv. Faptul că Luna se află acum într-o relație foarte bună cu Axa Dragonului și poate media o problemă a trecutului ne ajută mult să înțelegem de ce am mințit, de ce ne-am ascuns, de ce unele răspunsuri nu au fost așa cum ar fi trebuit.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne arată care sunt greșelile pe care le-am repetat în mod frecvent și care acum ne urmăresc precum umbrele. Comportamentul acestei zile este unul ușor duplicitar (schimbat de ceea ce ni se pare că vrem să modificăm la ceilalți), dar, în realitate, este ceea ce ar trebui să schimbăm la noi înșine. Chiar din prima zi a acestei săptămâni ne întâlnim cu acele răspunsuri pe care le înțelegem ca fiind conflictuale, ca fiind parte dintr-o problemă. Ele, în realitate, nu sunt parte din problemă, tocmai pentru că le înțelegem corect, chiar dacă nu recunoaștem lucrul acesta. Problema în sine este una veche, dar înțelegerea este una nouă. Înțelegerea este ceea ce ne scoate din complicații și din durere, problema nu ne ajută să facem lucrul acesta. Poveștile acestei zile sunt triste, încărcate de o dramă aparte, inspirația, de asemenea. Tocmai de aceea, prima zi a săptămânii ne invită să vedem partea negativă a lucrurilor, nu pentru a ne identifica cu ea, nu pentru a face parte din aceasta o zonă și mai încordată, ci pentru a înțelege ce avem nevoie să lăsăm în urmă ceea ce nu ne mai este util. Relația minunată pe care Luna o are cu Axa Dragonului ne ajută să obținem acum rezultate foarte speciale în sensul acesta, chiar dacă ziua este dominată de careul dintre Mercur și Luna neagră. Ceea ce se întâmplă pe zona publică are o anumită continuitate, adică ni se întâmplă toate acestea pentru că ale ales să participăm cu toții, în mod laș sau iresponsabil, la așa ceva. Ceea ce se consumă astăzi ne ajută să găsim soluții, nu să ne scufundăm și mai mult în probleme. Lucrul acesta este absolut minunat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne baza exclusiv pe comportamentele învățate. Ceea ce este învățat folosește un șablon. Astăzi primim șansa de a ne ridica deasupra șabloanelor pentru a înfrunta un conflict. Acest conflict vine ca un răspuns, dar dacă suntem în zona potrivită nu vom primi acest răspuns ca un dar, ca un cadou, ci îl vom ignora. Răspunsurile conflictuale ale acestei zile nu sunt bune pentru mesajele celorlalte zile.

Trecerile ne duc spre conflicte. Caracterizările nu ne avantajează. Viziunea de ansamblu este pătrunzătoare și obositoare. Anumite complexe de inferioritate sunt răstălmăcite pentru a părea că dețin mesaje mistice. Ne așteptăm la detalii, dar când le întâlnim nu le înțelegem. Idealism. Loialitate. Oamenii care muncesc din greu primesc laude, dar nu sunt mulțumiți.

A doua zi a lunii martie ne vorbește despre cunoaștere. Astăzi toate poveștile sunt frumoase, toate întâmplările sunt minunate, tot ceea ce ne amintim despre oameni sau despre lucruri ne duce către o poveste foarte interesantă, frumoasă și constructivă care ne scoate dintr-o zonă încordată. Ceea ce știm despre oameni se schimbă astăzi. Ceea ce știm despre lucruri se modifică într-un mod substanțial. Este adevărat, multe din situațiile pe care le parcurgem acum au o notă ușor conflictuală, tocmai pentru că au fost multe tensiuni în ziua anterioară pe care nu le-am înțeles și care au nevoie de mai mult timp pentru a se soluționa. Această zi este o altă etapă a soluționării lor. Tocmai de aceea, în momentul de față trecem prin conflicte, prin tensiuni bazate pe caracterizări, pe valori, pe critică sau pe sentințe. Cu achizițiile acestei zile ne ridicăm deasupra celorlalți prin idealism, prin loialitate, prin muncă suplimentară sau prin acceptarea unor condiționări. Ceea ce se întâmplă în prima parte a zilei are această notă marcată de optimism, cea care ne spune că putem obține orice, că avem cunoștințele necesare sau viziunea de care ne putem folosi de acum încolo pentru a învinge un adversar. În realitate, toate aceste elemente simple, confortabile care au și o ușoară interpretare mistică se vor termina foarte curând. De mâine încolo, tot ceea ce ni se întâmplă are o evidentă notă practică. Din această cauză, schema acestei zile vine cu răspunsuri, așa cum ne spune și deviza generală a săptămânii, cea care face referire la răspunsurile conflictuale pe care nu le putem accepta. Astăzi înțelegem ceea ce nu este corect și refuzăm, fără a deveni persoane conflictuale. Refuzăm doar răspunsurile care generează tensiuni, iar lucrul acesta va fi ușor de înțeles și de acceptat de cei din jur. Cine nu acceptă, arată că este, prin natura firii, o persoană care dorește să strice ceva. Se va remarca prin această tendință în a doua parte a zilei, după ce Luna își va definitiva careul cu Pluton și când își vor arăta furia, invidia și răutatea acumulate în timp.
Prin urmare, 2 martie este ziua care ne ajută să trecem peste anumite obstacole pentru că înțelegem și știm ce avem de făcut. Astăzi există în continuare o vibrație pozitiva care ne ajută să ieșim din conflict, din inferioritate, din tensiune. Chiar dacă ne doare, știm ce tratament să folosim. Chiar dacă suntem jigniți, știm cum să reacționăm. Chiar dacă suntem marginalizați, știm care sunt oamenii valoroși pe care îi avem aproape. Aceasta este marea realizare a momentului și dacă rămânem atenți pe această direcție vom fi disciplinați, vom munci simplu și eficient și vom putea ignora foarte ușor presiunea grea și malefică ce vine din partea ființelor nefericite care au o singură satisfacție în această viață: să-i chinuie pe ceilalți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne considera prizonieri. Unii se consideră obligați să reacționeze într-un anumit fel, să facă parte dintr-o anumită structură, materială sau spirituală, să fie parte dintr-o anumită lucrare, socială sau spirituală. Libertatea, cea pe care ne-o dorim cu toții, vine atunci când trecem dincolo de aceste cutume, dar și când alegerile noastre sunt acceptate de cei pe care i-am ales să facă parte din ceea ce iubim și ne aparține.

Independență. Izbucniri periculoase. Ne bazăm pe resurse care sunt pe terminate. Beneficiile obținute după o pierdere ne ajută să ne echilibrăm. Tensiuni pe patrimoniu. Reacții reci argumentate de o epuizare fizică și mentală. Ceea ce deținem poate fi folosit ușor. Interes pentru artă, entuziasm sau exprimare dincolo de anumite limite. Cuvintele sunt rostite prea ușor pentru a obține distincții sau pentru a separa două idealuri sau două persoane care se înțeleg foarte bine.

3 martie vine spre noi cu păcăleala succesului. În noaptea de marți spre miercuri Mercur se va afla într-o relație bună cu Axa Dragonului, aspect care a fost integrat în observațiile astrologice ale primelor două zile, dar și în observațiile astrologice aferente ultimelor zile ale săptămânii anterioare. Mercur pe zodia Vărsător are acum un impact puternic asupra mesajului personal pentru că el este foarte aproape de Jupiter, conjuncție care se va definitiva vineri, 5 martie. Vorbim așadar, despre mesaje îndrăznețe, despre reacții furtunoase, despre izbucniri care pot merge până spre zona de pericol. Este adevărat, astăzi ne bazăm pe resursele săptămânilor anterioare, tocmai pentru că primele două zile ale săptămânii nu ne-au oferit prea multe motive de siguranță. Motivele de siguranță pe care le avem acum sunt fragile, dar frumoase, ceea ce înseamnă că momentul de față ne oferă o întoarcere către tot ceea ce am considerat de la începutul anului și până acum ca fiind frumos și de perspectivă. 3 martie este și o zi de atenție, când ne planificăm ceea ce ar trebui să facem pe termen lung, nu neapărat în următoarele luni, cât în următorii ani. Suntem marcați de faptul că ne lipsește ceva atât de mult încât deciziile pe care le luăm acum sunt bazate exclusiv pe informație sau pe satisfacție. Astăzi descoperim că putem, că suntem mai buni decât cei cu care ne-am comparat, că sensibilitatea pe care o avem ne poate duce către domenii în care putem excela dar despre care nu știm foarte multe lucruri. Există o sensibilitate, un fel de genialitate care nu poate fi explicată prin termenii impuși de această societate care ne duce către această zonă.
Desigur, având în vedere relația proastă pe care Luna o are cu Uranus suntem avertizați că acolo unde nu sunt suficiente informații, acolo unde nu am demonstrat și altădată că putem interveni cu termeni sau cu dovezi apare o separare, un conflict sau pur și simplu o retragere pe motivul epuizării sau oboselii. Ceea ce ni se întâmplă astăzi este un răspuns frumos care vine după o luptă împotriva unor situații periculoase care ni se întâmplă sau care li se întâmplă altora. Succesul acestei zile nu vine ca o recompensă pentru ceea ce suntem, ci doar pentru ceea ce am făcut. Chiar dacă Venus de pe zodia Pești are acum o relație foarte frumoasă cu Uranus, raportul astral dintre cele două planete ne arată unde putem repara, care este poarta îngustă prin care putem trece pentru ca echilibrul să se păstreze, pentru ca bucuria să rămână și prosperitatea să nu se transforme într-un fel de container plin cu gunoaie.
Prin urmare, 3 martie ne vorbește despre puterile pe care le avem și pe care ne-am bazat întotdeauna atunci când am dorit să câștigăm ceva, poate chiar atenția unei persoane sau să obținem o anumită poziție. Nu trebuie să uităm că săptămâna anterioară a fost marcată de ciudățenii pe care puțini oameni le-au înțeles. Acum primim răspunsuri, iar aceste răspunsuri au nevoie de puțină educație pentru a fi înțelese și încadrate corect. Altfel, vorbim despre o continuare a tensiunilor, dar cu o mai mare epuizare, cu un mai mare consum, cu invocarea unor motive de boală, de efort psihic, de îndurare. Este adevărat, pe 3 martie suntem mai puternici, însă doar dacă ne menținem pe calea de mijloc, doar dacă avem puțin echilibru, doar dacă știm să ne oprim atunci când trebuie. Cei care vorbesc prea ușor despre experiențele lor, despre ceea ce îi apropie sau îi depărtează de oameni se consumă prea mult. Ei sunt avertizați că foarte ușor ajung, în a doua parte a zilei, la tensiuni pe patrimoniu, iar situațiile acestea îi determină să cultive reacții reci față de cei din jur pe care și le vor menține mult timp de-acum încolo. Să rămânem astăzi într-o zonă a modestiei, a frumosului simplu, nu a frumosului extravagant!
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că viteza de reacție, intensitatea reacției sau puterea pe care o punem în reacție reprezintă o realizare. Ceea ce păstrăm este ceea ce va fi considerat în zilele următoare un semn de prietenie, o dovadă de dragoste sau o achiziție în sensul acesta.

Respectul vine mai ușor prin sentiment, prin cuvinte formulate frumos. Ura este tradusă acum prin intensitatea mesajului sau prin duritatea tonului. Lene, lux, desfrâu. Asocierile ne îndeamnă către studiu. Refuzăm efortul intelectual pentru că ne simțim mai atrași de confortul emoțional. Tristețea este apăsătoare. Problemele de nutriție se traduc acum ca refuz al acceptării hranei spirituale. Putem mai mult doar dacă găsim în jur oameni interesați de ceea ce vom obține.

În dimineața acestei zile Marte va părăsi zodia Taur și va intra pe zodia Gemeni pe care o va părăsi pe 23 aprilie. Trecerea acestei planete pe zodia Gemeni este un moment favorabil. Gândurile încordate, ura sau invidia se pot stinge foarte ușor prin conversație, prin discuții, chiar dacă acestea ar putea fi abordate și pe un ton ridicat. Este adevărat, nu suntem în măsură să judecăm reacțiile fiecăruia, însă debutul tranzitului lui Marte prin zodia Gemeni se face cu stângul. În seara acestei zile Neptun și Junon își vor definitiva careul pe care îl formează de ceva vreme, ceea ce pune în dificultate relațiile personale, respectul pe care îl avem față de cei care n-au învățat ceva bun, față de oamenii pe care îi apreciem sau pe care i-am iubit în perioadele delicate sau complicate ale vieții. Cu alte cuvinte, 4 martie este o zi de încercare. Cei slabi se vor retrage, vor lenevi, își vor permite să se detașeze sau să cheltuie doar pentru ei, să facă tot ceea ce altădată le era interzis considerând că merită. În egală măsură, ziua aceasta, tocmai pentru că aduce intrarea planetei Marte pe zodia Gemeni într-un context astral delicat, vine și cu un ușor dezechilibru. Pentru unii acest dezechilibru va fi de natură psihică, însă alții îl vor observa doar în zona comportamentală, doar acolo unde se așteptau să primească răspunsuri. Mijlocul săptămânii este foarte delicat la capitolul răspunsuri tocmai pentru că nu suntem pregătiți pentru genul acesta de soluții sau pentru genul acesta de flexibilitate.
Un alt element important al acestei zile este cel legat de sonoritate. Sonoritățile acestei zile, care vor fi regăsite în următoarele șase săptămâni, sunt legate de toate planurile în care am activat până acum. Unele sunt legate de nutriție, altele de inserția socială, însă cele mai delicate sunt legate de planul spiritual. Urmează o perioadă când ne vom simții trădați sau dezamăgiți de cei de la care am așteptat mai mult. Nu acele persoane sunt vinovate că nu au răspuns conform așteptărilor noastre, ci noi suntem vinovați (dacă ar fi să fie vorba despre vina cuiva) pentru că am avut așteptări supradimensionate.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne pune în fața unei încercări foarte interesante. Astăzi înțelegem că refuzul are o altă înfățișare, că iertarea cere o raportare la valori care au fost uitate de mulți ani, care au fost abandonate în trecutul personal. Relația proastă dintre Neptun și Junon nu este specifică doar aceste zile. Vorbim despre această tensiune între așteptările personale și potențialul social de mult timp. Tocmai de aceea trecerea planetei Marte pe zodia Gemeni se produce astăzi cu un ușor zgomot, cu tonuri ridicate, cu prea multă libertate pe care o vom vedea ca venind din partea oamenilor de la care ne-am așteptat să fie simpli și modești. Acești oameni astăzi, prin reacțiile lor, arată că trădează, că ridică tonul sau că își permit să critice ceea ce altădată nu și-au permis. Putem încerca astăzi prin această atitudine să reparăm ceva, însă este indicat să nu ne așteptăm la rezultate spectaculoase. Opoziția vine din partea oricui pentru că orice ființă astăzi se simte respinsă de comunitate, de societate, de tot ceea ce vine din exterior. Soluția cea mai bună nu este izolarea. De altfel, aceasta este și ciudățenia zilei. Cei care resping merg mai departe cu argumentul și o vor face și în zilele următoare. Izolarea nu este o soluție pentru cei care au ceva de transmis. Tocmai de aceea, mesajul zilei se încadrează perfect în deviza săptămânii, cea care ne vorbește despre răspunsuri conflictuale. Să facem totul pentru ca acestea să nu fie conflictuale pentru că așa creștem și ne dezvoltăm, nu confirmând pe deplin o predispoziție astrală.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a respinge tristețea pentru că ea este semnul unui conflict emoțional. Cei care rămân astăzi în această zonă a conflictului emoțional vor rămâne cu argumentele care îi țin acolo. Aceste argumente nu vor avea echivalent în realitate nici în zilele următoare, dar nici în săptămânile ce vor urma până pe 23 aprilie, când Marte va părăsi zodia Gemeni.

Pașii cei buni sunt subiectiv. Ideile celorlalți ni se par prea îndrăznețe. Ne temem de un eșec pentru că nu ne este cunoscută adâncimea golului sufletesc. Inhibiție. Pasiunile nobile sunt puse la încercare sau trec într-un plan secund. Se discută despre o pedeapsă sau despre un exil. Puterile personale sunt puse la încercare doar dacă am înțeles valoarea singurătății. Inversiune. Suntem aproape de o soluție, dar nu avem capacitatea de a o integra într-o schemă de lucru. Sentimentele sunt încercate. Pierdem măsura robusteții.

În noaptea de joi spre vineri Luna va trece pe zodia Săgetător și, la puțin timp, va trebui să treacă prin opoziția cu Marte, abia intrat pe zodia Gemeni. Toate celelalte aspecte pe care le va împlinii de-a lungul zilei oferă momentului o coloratură aparte. Ziua este însă marcată de încercări pentru care nu suntem pregătiți. Tocmai de aceea, avem nevoie, chiar de dimineață, să fim atenți la tot ce înseamnă mesaj transmis, alimente consumate, deplasare pe un traseu nou. Ceea ce vine spre noi astăzi are o notă periculoasă pentru că ne induce în eroare, creează confuzii, ne îndreaptă pașii către zone pe care niciodată nu le-am abordat din proprie inițiativă. Situațiile pe care le-am parcurs la începutul acestei săptămâni încep să se concentreze, devin încordate și nu la modul general, ci pe sentimentul singurătății sau pe cel al inversiunii. Ceea ce refuzăm este ceea ce altădată ne-ar fi plăcut. Ceea ce ne place, acceptăm din curiozitate pentru că altădată am aruncat, am refuzat sau am criticat.
Există o lecție foarte importantă legată de conjuncturile acestei zile, ca o combinație între bine și rău, cea legată de înțelegerea singurătății. Singurătatea de acum nu este, așa cum am invocat de multe ori în observațiile noastre, un semn de solitudine, ci ceea ce doare cel mai mult, ca un răspuns al unui conflict despre care nu putem vorbi cu nimeni. Pentru a ne echilibra, realizăm că astăzi putem fără să intrăm în conflict cu nimeni, fără să refuzăm pe cineva, ci pur și simplu respectăm un ritm, un desfășurător, o schemă de lucru pe care am făcut-o din timp, dar nu în această săptămână.
Prin urmare, în 5 martie, în această zi a minciunii care strălucește, a durerii care ne eliberează, ne putem întâlni cu soluțiile minunate care vin acolo unde sentimentele sunt stabile. Faptul că bate vântul nu înseamnă că rămânem fără mâini și fără picioare. La fel se întâmplă și cu conjunctura astrală a acestei zile. Faptul că suntem bulversați de reacțiile celorlalți, de mesajele lor, fie pentru că ele sunt conflictuale, cum ne spune deviza săptămânii, fie pentru că nu reușim să le înțelegem, nu înseamnă că viitorul se va construi după cum ne este descris astăzi. Ipostaza dureroasă sau delicată a zilei rămâne în acest cadru.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca totul după bucuriile pe care le primim în episoadele de singurătate, în momentele când fugim de răspundere, de confruntări directe sau de efort. Această zi vine să ne ofere răspunsuri din conjuncturi care nu au legătură între ele. Așadar, să nu încercăm să construim o punte între răspunsuri pentru că nu vom înțelege nimic din concluzii. Fiecare răspuns să fie observat, analizat prin ceea ce reprezintă, nu prin ceea ce ni se pare că invocă.

p>

Surprize neplăcute. Ne pierdem cu firea pentru că am fost până de curând prea ușor de manipulat. Sugestibilitate. Aventuri riscante. Un joc periculos ne pune la încercare răbdarea. Ceea ce cucerim ușor nu ne va folosi niciodată. Lipsa de atitudine este apreciată ca un semn de indiferență sau de teamă. Căderile libere sunt experimentate de cei care s-au supraapreciat.

6 martie este o zi de demonstrație. În noaptea de vineri spre sâmbătă Luna va trece prin Coada Dragonului și ne va pune la încercare atenția și răbdarea. Mulți ar putea să fie oarecum surprinși cum de poate fi invocat acest mesaj în situația în care aspectul se consumă când oamenii de regulă se odihnesc. Vorbim, așadar, despre sugestia refuzului cea care va fi prezentă în multe argumente pe care le vom folosi de-a lungul acestei zile. Faptul că astăzi suntem puși în fața unui joc periculos care ne încearcă răbdarea și rezistența la efort nu reprezintă principala problemă. Lipsa de atitudine este ceea ce ne va pune într-o lumină proastă, ne va face să credem că nu am făcut ceea ce trebuie. Din fericire, multe din evenimentele astrale ale momentului ne arată că tensiunile se sting, că intensitatea, în special cea a acestei zile, susținută de trecerea Lunii prin zodia Săgetător, atinge acum un vârf. Din dimineața zilei următoare, după ce Luna va trece pe zodia Capricorn, multe din cele care astăzi ni se păreau perfect justificate prin intensitate și argument se sting.
Frumosul acestei zile vine prin argument, iar acesta va fi vizibil dimineață, când Luna se va afla într-o relație foarte bună atât cu Jupiter, cât și cu Mercur. Reușim să găsim cuvintele potrivite încât ceea ce a fost periculos în celelalte cinci zile ale săptămânii să se transforme acum într-un fel de explicație, de justificare, de răspuns care să ne scoată din zona pericolului. Este adevărat, planează asupra acestei zile și o problemă legată de înțelegerea mesajului care vine din partea celorlalți. Fără o astfel de înțelegere suntem în continuare în cădere liberă, iar argumentul frumos pe care îl putem oferii nu va fi apreciat, de asemenea, nici răspunsul dat acelui argument. Fără a complica prea mult aceste mesaje, putem spune că 6 martie este o zi a surprizelor neplăcute. Oricât de atenți suntem asupra celorlalți, oricât de precauți dorim să fim în situații de criză ne pierdem cu firea, ne temem că vom fi manipulați sau că ni se cere ceea ce nu putem sau nu vrem să oferim. Se întâmplă lucrul acesta pentru că ansamblul astral al zilei de 6 martie nu ne permite să înțelegem corect nevoile celorlalți. Înțelegem doar ceva din ceea ce ni se transmite, dar nu avem nici puterea și nici interesul să descoperim contextul general care generează un asemenea mesaj.
Prin urmare, 6 martie ne pune la încercare răbdarea. Nu este prima dată când trecem prin așa ceva, de altfel, să ajungi să fii un om răbdător cere un exercițiu de lungă durată. Aceasta este o altă zi care ne ajută să înțelegem cât de important este să trecem dincolo de prima impresie. Dacă în săptămâna anterioară prima impresie ne-a ajutat, acum ea nu ne mai ajută. Cei superficiali cred că sunt ajutați astăzi să se folosească de toate prerogativele, de toate avantajele și de toate mesajele care le sunt adresate. În realitate, au nevoie de un plus de judecată pentru că Axa Dragonului, destinul, ne încearcă foarte mult pe judecată și emoție. Relațiile care se construiesc între planetele de pe zodiile Vărsător și Pești cu Axa Dragonului au o ușoară disproporționalitate. Ni se cere judecată de pe Vărsător, de acolo de unde ne vine inițiativa și curajul. Ni se cere emoție de pe zodia Pești, de acolo de unde ne vine acum misterul, teama și grija că nu vom putea împlini ceea ce ne-am propus. Asta înseamnă că aceste direcții, dacă vor fi combinate, vor duce la un rezultat trist. Ele au nevoie să fie abordate separat, așa cum le este mesajul. Ne diminuăm stresul pe care l-am parcurs în primele cinci zile ale săptămânii dacă respectăm această direcție.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi buni cu oamenii pe care-i considerăm vinovați de suferința pe care o trăiesc. Astăzi, mai mult decât în celelalte zile ale săptămânii, suntem tentați să-i judecăm pe ceilalți în funcție de această componentă. Dacă ne simțim bine și aflăm despre ei că suferă nu înseamnă că suntem deasupra lor, iar ei ne sunt inferiori. Să fim atenți la această componentă!

Voluntariat. Suntem constrânși, dar creativi. Egoismul face parte din zona de confort. Sentimentele reci ne ajută să accesăm anumite zone interesante ale memoriei. Romantismul este ținut departe. Anumite proiecte sunt oprite. Se discută cu mari rezerve despre o continuitate. Refuzul unei colaborări încheie cercul circumscris al evenimentelor săptămânii într-un mod marcant, poate chiar spectaculos pentru unii.

Ultima zi a săptămânii ne ajută să ne redresăm, să ne întoarcem către ceea ce este ajutorul cel mai important pe care îl putem oferi celor pe care îi apreciem. Ceea ce facem astăzi poate fi considerat un fel de voluntariat, adică să ne implicăm în acțiuni pentru care să nu așteptăm nicio răsplată. Ipostază astrală a acestei zile este una foarte frumoasă, chiar dacă ea este lipsită de acea formă de romantism care ne-ar ajuta să înțelegem mai multe despre ceea ce se întâmplă cu ceilalți . astăzi avem curaj, determinare, suntem atenți la ceea ce oferim și nu ne temem dacă răspunsul este negativ. Ceea ce este periculos și ne-a speriat în prima parte a săptămânii se transformă acum într-un fel de zid, de răspuns categoric. Astăzi nu ne temem dacă spunem nu, dar nu o vom face într-un mod ostentativ, ci frumos pentru a opri un proiect negativ care nu ne mai este de folos. Astăzi ne gândim mai mult la ceea ce se află dincolo de înțelegerea comună, la ceea ce îi afectează pe ceilalți, la destin, la ce s-ar afla dincolo de ceea ce vedem. Este o veritabilă dovadă de curaj care ne ajută să luăm decizii în a refuza un traseu negativ pe care altădată am fi mers cu ochii închiși, doar pentru că o altă persoană a recomandat așa ceva. Tocmai de aceea, finalul săptămânii ne motivează să intervenim asupra unor decizii. O vom face, ce-i drept, blând, dar asta nu înseamnă că decizia pe care o luăm acum nu va fi categorică. Luna pe zodia Capricorn ne face să ne detașăm de acele emoții reziduale în așa fel încât hotărârile pe care le luăm să fie de necombătut. Ultima zi a săptămânii este una a deciziilor categorice pe care nu le vom regreta.
Prin urmare, finalul săptămânii ne încurajează să ne folosim rezervele într-un mod constructiv. Ceea ce hotărâm astăzi va fi frumos, de perspectivă și trainic. Mulți vor cădea în patima regretului tocmai pentru că se vor gândi la cât de ușor pot fi luate anumite hotărâri și nu vor înțelege de ce nu au putut ajunge la același rezultat și în celelalte zile ale săptămânii. Nu ar trebui să se învinuiască atât de mult pentru că au ajuns aici tocmai pentru că au parcurs etapele celorlalte 6 zile ale săptămânii. Învinuirea este elementul delicat al acestei zile care ne depărtează de înțelesul corect, de bunătatea momentului, de ceea ce este constructiv și marcant de care ne putem folosi pentru a valorifica în mod frumos și corect ceea ce vom avea de parcurs de acum și până spre finalul lunii aprilie. Ceea ce ni se întâmplă acum vine spre noi ca un semn de apreciere și dacă rămânem blocați pe regrete nu vom înțelege niciodată calitatea acestor aprecieri. Unii oameni ne apreciază pentru ceea ce văd și înțeleg, alții pentru ceea ce aud din jur. Sunt și oameni care ne apreciază pentru ceea ce știu că nu ni se va schimba niciodată. Dacă rămânem atenți pe această direcție rezultatul va fi unul foarte frumos, minunat, chiar spectaculos.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne petrece ziua calculând. Dacă este o zi de voluntariat, socotelile să fie lăsate pentru alte momente.

1 thought on “1 – 7 martie 2021

  1. Gheorghița ciucur spune:

    Buna ziua,imi cer scuze ,am trecut gresit ora nasterii in ianuarie ,stiu ca e foarte importantă, născută pe 9 iunie 1965 dar pe certificat e 15 iunie ,1965 am verificat știind că am fost născută acasa într-o zi de miercuri ,ora 9,50 dimineata încă de atunci am inteles ca m-au înregistrat mai tarziu fiind o nastere cu probleme va multumesc din suflet pentru răspunsul dat ,,existența de sacrificiu” foarte grea de dus dar am trecut ora gresit 10.50 in loc de 9.50 in piersinari ce data pot lua de bună ziua de 9 sau cea de 15 care e trecuta pe certificat ,am multe neajunsuri cum am spus si anterior ,nu am avut nici o călăuza care sa ma ajute pînă acum decât bunul Dumnezeu ,dar am obosit ,vreau sa merg in continuare dar ma inspaimant de cat m-am schimbat ,gandesc si actionez diferit nu ma mai recunosc va rog daca pute-ti sa ma ajutati sa inteleg ce pot face ma simt ,,o oaie intre lupi” multumesc

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.