8 – 14 iulie 2019

8 – 14 iulie 2019 este săptămâna certurilor cu sine pe care nimeni nu le înțelege, a companiei plăcute pe care o oferă cel puternic și a savorii pe care o obținem din puțin sau nimic. Săptămâna debutează cu inițierea deplasării retrograde a planetei Mercur, care va dura aproape trei săptămâni, și va continua cu inițierea deplasării retrograde a lui Chiron care va dura până spre sfârșitul anului, dar și cu alte unghiuri importante care creează situații conflictuale, nu între individ și comunitate, cât între aceleași identități ale unui individ. Asta face ca săptămâna în curs să fie una de rememorare, fără să putem face lucrul acesta la voință. Vom fi puternici dacă vom accepta că sunt elemente conflictuale pe care nu le-am depășit și care nu țin de relația individului cu comunitatea, ci doar de relația celui în cauză cu el însuși. Vorbim, așadar, despre descoperirea unei culpe, pentru care nu vom primi explicații suplimentare pentru că nu va fi văzută, iar în depășirea căreia nu vom fi ajutați deloc. Pentru că această confruntare este departe de privirile celorlalți, nu ar trebui să ne așteptăm să fim înțeleși ori să fim ajutați. Vor fi oameni care vor reuși să treacă dincolo de această barieră și care vor putea înțelege ceea ce se întâmplă cu ceilalți. Aceștia sunt oameni puternici care oferă de la sine o companie, care așteaptă să facă parte din povestea cuiva, nu pentru că viețile lor sunt goale, ci, dimpotrivă, pentru că sunt foarte pline și doresc prin asta să le umple și pe ale celorlalți. Exemplul lor ne ajută să mergem dincolo de drama aceasta care se evidențiază acum. Vom reuși să ne mulțumim cu puțin, să scoatem mult din ceea ce altădată consideram că este foarte puțin.
Evenimentele astrale ale acestei săptămâni sunt mult mai numeroase decât ce am parcurs în ultima perioadă. În această săptămână două astre își inițiază deplasarea retrogradă, Soarele va trece prin opoziția cu Saturn, dar și prin opoziția cu Pluton, va fi prieten cu Neptun, iar Marte prieten cu Chiron și dușman cu Uranus. Este o săptămână a efortului, a conștientizării unei griji, a unei responsabilități care nu este adresată lucrului, obiectului, materiei, ci unui element care are în viața unui individ o altă însemnătate. Da, impulsul va fi acela de a ne judeca, de a nu ne mai oferi circumstanțe atenuante. Acest lucru îl înțelegem din prima parte a devizei săptămânii, însă vibrația astrală ne duce acum puțin mai departe. Această confruntare cu sine nu este scopul și nu avem de ce să rămânem blocați în această zonă. Cel care va avea fie și cel mai mic interes în a ieși din acest dialog interior epuizant și acuzator va vedea că are în preajmă oameni puternici care își oferă susținerea în mod gratuit, dar cu atenție și măsura. Rezultatul nu este o imitare a puterii sau a căderii în patima de care nu se desprind profitori, ci de a vedea că lucrurile simple sunt cele de neînlocuit care ne oferă bucurii adânci, savori aparte. Celelalte întâmplări, care țin de dimensiunea comună a vieții, vor fi marcate în această săptămână de atitudinea categorică care trebuie să producă efecte categorice. Oamenii vor fi încrâncenați și când se exprimă, verbal sau nonverbal, dar și când aleg să creadă în rezultatele pe care le obțin acum prin această încrâncenare.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu considera că, a nu lua parte la un episod care altădată ar fi produs un efect bun ne-ar fi pus în valoare sau ne-ar fi oferit posibilitatea de a obține ceva, pierdem. Cel care câștigă acum prin impunere va pierde în săptămânile următoare prin dezinteresul celorlalți față de tot ceea ce a obținut acum prin impunere.

Educația ne salvează din orice încurcătură. Progresul este discutat pentru a ieși din confuzie. Nu suntem vinovați pentru greșelile celorlalți. Conținutul are o valoare mare. Omul se înșală foarte ușor. Avem nevoie de o pauză. Fascinație față de ceea ce strălucește, încântă sau atrage atenția. Plăceri ciudate. Decizii complicate. Prin cultură reușim să facem diferența între problemă și soluție.

În noaptea de duminică spre luni Mercur va intra în mers retrograd, deplasare pe care o va menține timp de aproximativ trei săptămâni. La câteva ore distanță Luna va trece pe zodia Balanță și va încerca, în a doua parte a zilei, să creeze o alianță, împlinind un aspect bun cu Mercur, însă va fi o alegere proastă. În mijlocul acestei zile, Venus va definitiva careul cu Chiron care a fost activ și în săptămâna anterioară, dar și sextilul cu Uranus, singurul aspect care ne poate oferi mai multă speranță, mai multă încredere sau o motivație foarte bună pentru o pauză. Prima zi a săptămânii ne arată care sunt oamenii vinovați de plăcerile pe care și le-au permis, care sunt deciziile proaste pe care trebuie să și le asume indiferent de rezultate și cum pot ieși din tot acest impas. Chiar dacă acum Mercur intră în mers retrograd, nu este o zi proastă, ci una încărcată de o anume morală. Acum vedem că multe din cele pe care le-am considerat plăcute, nu sunt, că multe din cele pe care le-am considerat periculoase sau obstacole în calea evoluției, nu sunt așa, ci doar forțe care ne ajută să fim mai atenți și mai responsabili. De aici înțelegem că momentul acesta de zăpăceală este, de fapt, un fel de educație care ne salvează dintr-o mare încurcătură. Această încurcătură nu vine din afară, ci din interior, din ambițiile pe care le-am avut până de curând, din fascinațiile despre care am crezut că ne pot scoate dintr-o adâncă tristețe. Am avut încredere în oamenii care s-au dovedit și altădată lași, am fost deschiși, le-am împărtășit din convingerile proprii, i-am făcut părtași la ceea ce simțim și gândim, iar acum regretăm. Nu tot ceea ce am făcut anterior este greșit, dar acum așa vom crede. Faptul că acest aspect moralizator vine chiar la începutul acestei săptămâni marcată de un conflict cu sine ar trebui să ne pună pe gânduri. Educația nu se face întotdeauna în termenii cei mai plăcuți sau cei mai agreabil, așa cum încearcă să ne învețe societatea de consum. Nu tot ceea ce este plăcut, agreabil și explicat în mod echidistant face parte dintr-o educație sănătoasă. Sunt multe elemente personale care nu pot fi depășite decât apelând la o forță similară forței care le-a creat, însă de o altă calitate. De aceea jocul acesta interesant pe care Venus din Rac îl are cu Chiron, pe de o parte, făcându-i pe oameni să se simtă vinovați de lucrurile bune pe care au încercat să și le ofere, iar, de partea cealaltă, curajoși, îndemnându-i pe oameni să fie mai atenți la diferența dintre rezultatul obținut prin încântare și cel prin distrugere, este unul care va consolida și mai mult calitatea unui om puternic, ca o continuare a unor trăsături pozitive care au activat în ultimele săptămâni în fundal. Vorbim aici despre o evidențiere a omului puternic, nu doar prin ceea ce faci acum, ci și prin ceea ce am făcut până de curând.
Prin urmare, începutul săptămânii este unul care ne bruschează acele sentimente inutile, păguboase, care consumă. În viteza acestor întâmplări unii vor greși considerând că trebuie să se hotărască. Dacă sunt oameni cu o educație solidă, dacă sunt oameni cu o moralitate construită în timp, prin respect și răbdare, prin cultură și introspecție, vor reuși să se prezinte față de ceilalți fără ca nimeni să le pună la îndoială conținutul. Altfel, tot ceea ce vom face va părea o plăcere periculoasă care va fi legată de micile greșeli ale săptămânilor din urmă, chiar dacă nu există nicio legătură cu acelea. Episoadele marcante ale săptămânilor anterioare sunt acum atât de mult amestecate încât va face posibilă această zăpăceală.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu permite întâmplărilor de acum să adâncească și mai mult conflictul pe care îl avem cu noi înșine. Este clar că mulți dintre noi, poate chiar cei mai mulți, suntem marcați de acest conflict cu sine. Cu cât vom valorifica mai mult asemenea momente, asemenea îndemnuri, cu atât se va spori numărul celor puternici care nu se luptă cu sine.

Risipă. Inventăm motive pentru a ne eschiva o regresie spirituală. Atracție către ceea ce este convențional sau încearcă discernământul. Omul slab este aspru. Omul profund este modest. Ceea ce este greșit ne ajută să trecem dincolo de obstacole. Se modifică datele problemelor. Viața personală nu trebuie demonstrată. Împliniri personale. Obstacolele sunt mari, dar realizările compensează toată suferința. Absența credinței este privită ca o pedeapsă.

În noaptea de luni spre marți, Chiron își va iniția deplasarea retrogradă în care va dura până spre sfârșitul anului, adică până pe 13 decembrie. În mijlocul acestei zile se va împlini și faza de Primul pătrar, iar spre seară Soarele și Saturn își vor definitiva opoziția ce este activă încă din săptămâna anterioară. De asemenea, se definitivează într-o formă ușor de înțeles și acceptat trigonul Venus-Luna neagră precum și careul Lună-Pluton. Ceea ce se întâmpla acum anunță un episod care se va consuma spre sfârșitul acestei săptămâni: o întâmplare care face trimitere la obstacole mari pe care acum le vedem foarte mici. Abia acum avem ocazia să înțelegem de ce suntem în conflict cu sine. Există un crescendo interesant care pornește din predispozițiile zilei anterioare și care își va atinge o țintă interesantă în ultima zi a acestei săptămâni atunci când Soarele și Pluton își vor definitiva opoziția care este activă încă de pe acum. Această relație proastă pe care o avem cu sine va avea un înțeles aparte în a doua parte a zilei de 9 iulie, dar și în ziua următoare atunci când conjuncția Soarelui cu Capul Dragonului va fi mult mai intensă. Totul pare o dimensiune aparte pentru sine sau pentru grupul de apartenență. Totul este cântărit după ceea ce poate face omul sau după realizările sale de care se poate bucura grupul din care face parte. Vorbim așadar, despre o separare a valorilor după starea sufletească. Cei realiști vor dovedi astăzi discernământ, vor fi raționali și răspunsul va fi unul bun atât pentru sine, cât și pentru grupul de apartenență. Cei pesimiști își vor ignora adevăratele obstacole, vor fugi de ele, vor aplica tehnica struțului, refuzând să vadă ce au de făcut. Nu în ultima instanță, ecuația astrală a momentului aduce o întârziere formulată, explicată, una care să macine încrederea în sine sau poate chiar să distrugă ceva bun din ce are omul. Această relație proastă a Soarelui cu Saturn este dublată de relații proaste ale Lunii cu Axa Dragonului și, respectiv, cu Saturn. Cel care privește această ecuație astrală în mod obiectiv va înțelege că problemele acestea nu trebuie ignorate. Ceilalți, vor ignora adevărata natură a conflictelor crezând că, în felul acesta, își vor diminua suferința. Relația aceasta proastă cu sine nu va fi înțeleasă de ceilalți. Ea este o lecție personală pe care fiecare va trebui să o parcurgă pe măsura puterii sale.
Prin urmare, a doua zi a săptămânii ne invită la o retrospectivă, nu la una de putere, cât de risipă. De fiecare dată când am inventat motive pentru a ieși dintr-o încurcătură am creat conflicte. Acestea ne vin acum din primul aspect major pe care îl realizează Mercur de când a intrat în retrogradare. Este vorba despre conjuncția cu Marte care se va consuma imediat ce intrăm în spațiul acestei zile. Episodul acesta va fi glorios pentru cel în cauză până pe 19 iulie, atunci când Mercur se va întoarce pe zodia Rac prin retrogradare. Desigur, nu înseamnă că această impresie personală are și un echivalent în realitate. Ceea ce gândim despre sine ține de experiența personală, de modelele mai vechi ce au fost active, nu de ceea ce putem face acum cu adevărat. Mulți se vor simți pe 9 iulie prizonieri în sensul că vor dori să facă multe lucruri frumoase, plăcute, dar schemele mai vechi nu le permit lucrul acesta. Dar nu e totul. 9 iulie aduce o anticipare a unor schimbări de opinie, iar pentru unii chiar o schimbare în privința convingerilor. Această constrângere care vine din opoziția Soarelui cu Saturn poate avea, în cazul acestor oameni, conotații ample. Viețile lor se pot schimba dacă încearcă să rupă lanțul sclaviei fără a fi pregătiți, adică fără a avea aripi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu gândi că lucrurile pe care le facem din rigiditate sau din încrâncenare sunt cele mai bune sau cele care ne pot proteja. Adevărata protecție vine acolo unde există flexibilitate. Cel care reușește să fie flexibil pe 9 iulie este un om puternic.

Se caută un numitor comun. Ceea ce este concludent trebuie să ne lămurească mult mai bine. Pericolul este depășit ușor. Competiție. Succes prin mobilizare. Grija că mesajul nu este înțeles ne îndeamnă să luăm decizii față de relații toxice, curățenie, independență. Emoția trebuie să se supună intelectului.

În noaptea de marți spre miercuri Soarele va trece prin Capul Dragonului, aspect care a avut o importanță deosebită în ecuațiile astrale ale primelor două zile, dar și în multe din mesajele astrale inserate săptămânii anterioare. În mijlocul acestei zile, Luna își va încheia tranzitul său prin zodia Balanță și va intra pe zodia Scorpion, aducând un mesaj nou, de putere și unitate. De altfel, ceea ce se întâmplă acum, pe 10 iulie, are această componentă a puterii care ar trebui să ducă spre unitate. Nu trebuie să uităm că Axa Dragonului este acum supusă unei mari presiuni, una diferită de ceea ce s-a consumat în lunile din urmă, cea care face trimitere la un pericol despre care credem că poate fi foarte ușor depășit. Având o Lună pe zodia Scorpion credem că toate se rezolvă prin emoție, dacă nu suntem provocați la luptă, prin aspect practic, dacă nu suntem provocați la sentimente profunde. Apare, așadar, un element nou care ne va crea multe probleme de-a lungul lunii iulie: sinceritatea. Ceea ce va veni spre noi prin rigiditate va arăta o problemă mai veche, una legată de decizii proaste care au avut etape intermediare în ceea ce s-a consumat în ultimele două săptămâni, dar ele sunt, de fapt, mult mai vechi.
Dacă la nivel social înțelegem că trecerea Soarelui peste Capul Dragonului are această componentă a descoperirii elementului rigid, neplăcut sau periculos pe care să îl înlăturăm, la nivel comun, unghiurile proaste pe care Luna din Scorpion le împlinește cu planetele din Leu și Taur arată că suntem cumva provocați să facem față unei presiuni care vine să invoce un mesaj lansat în săptămânile din urmă, pe care l-am ignorat. Din această cauză, 10 iulie poate fi pentru mulți un moment de rătăcire, când sunt invocate mult prea ușor acele relații toxice care trebuie vindecate. În realitate, faptul că ultimul aspect al zilei este o opoziție a Lunii cu Uranus arată că multe din cele care se consumă în a doua parte a acestui interval sunt supuse nesiguranței, riscului, exploziei.
Prin urmare, 10 iulie ne vorbește despre lucrurile pe care ni le impunem singuri, dar la care nu ajungem deocamdată pentru că suntem într-un conflict interior, într-o tensiune personală, într-o luptă cu sine ca și cum nimic altceva nu mai contează, decât ceea ce avem de reproșat, de acuzat sau de distrus. Vorbim în momentul de față și despre o slăbiciune care vine din emoție, nu dintr-o presiune exterioară, dintr-o supunere în fața unui factor exterior, care și-a dovedit puterea în săptămânile din urmă și împotriva cărora nu avem deocamdată nimic de spus. Pentru cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală 10 iulie este o zi de adâncime. Înțelegem că puterea personală trebuie valorificată altfel, prin altfel de relații sau prin alte mijloace și atunci găsim un argument în plus pentru a renunța la relațiile toxice, la oamenii mincinoși, lași, profitori. Avem nevoie să înțelegem din ceea ce ni se întâmplă acum că nu tot ceea ce descoperim la noi înșine este foarte important. Nu tot ceea ce acuzăm la ceilalți poate fi identificat ca un element negativ la alte persoane.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu simplifica în mod abuziv. Ceea ce are nevoie de mai mult timp, să îl primească. Ceea ce are nevoie să se finalizeze într-un timp foarte scurt să își împlinească, așa cum cere, sfârșitul. Pentru toate acestea nu avem nevoie decât de puțin mai mult curaj decât am avut în ultimele zile.

Omul slab discută despre dorință. Senzualitatea scoate în evidență anumite sancțiuni. Evenimentele care au facilitat un avantaj superficial trebuie ascunse prin jovialitate. Amuzament. Refuz privit ca o caracteristică a firii. Schimbăm condițiile normale. Știm să prezentăm un mesaj, dar nu o facem. Distrugem ceea ce este bun pentru a pedepsi. Dependența este un instrument de lucru cu care lovim în ceilalți. Lipsa de interes este înțeleasă ca o formă de surmenaj.

Prin ecuația astrală a acestei zile vom avea senzația că intrăm într-o nouă etapă. Cei care au fost foarte eficienți în prima jumătate a săptămânii vor avea impresia acum că sunt mai inteligenți, mai atenți, mai vigilenți sau mai puternici. Cei care au fost slabi, după cum le-a fost gândurile sau sentimentele, vor considera că sunt mai puternici prin relațiile pe care le au, prin asocierile pe care le-au hrănit în ultima perioadă. Trigonul pe care Soarele și Neptun îl împlinesc în dimineața acestei zile este un aspect foarte bun pentru întreaga perioadă, nu doar pentru această săptămână. La asta se referă cea de a doua parte a devizei săptămâni, cea care ne spune că obținem în această săptămână o savoare pentru care nu trebuie să facem nimic. Avantajul pe care îl obținem acum, cel care ne vine din acest unghi, este, inițial, unul care ne duce spre jovialitate, amuzament, destindere, relaxare, tocmai pentru că sentimentele par să intre într-un registru al normalității. Din nefericire, ziua aduce un careu între Marte și Uranus, un aspect furtunos, revoluționar, exploziv care face din lucrurile mici adevărate grenade, obiecte care să ne împiedice, obstacole mici care să doboare construcții mari. Din fericire, vorbim și despre depășirea unor condiții, unele dintre ele impuse, autoimpuse, drastice, care ne ajută să evităm o distrugere majoră a unui cadru, fie că este vorba despre cel în care lucrăm, fie că este vorba de cel în care ne ducem existența zilnică. Cert este că toată această presiune care vine din partea planetei Marte de pe zodia Leu, semn de mândrie, dar și de satisfacție în fața distrugerii unui adversar, este din capul locului o tentație foarte mare. Acolo unde nu există un motiv pentru a dovedi puterea sau a ne-o însuși va fi vizibilă lipsa de interes – o mare ciudățenie a acestei zile. În felul acesta, tot ceea ce se dinamizează are nevoie să fie raportat la un șablon, la un etalon cunoscut de ceilalți, iar rezultatul să fie un garant al echilibrului personal și al celui de grup. Acolo unde nu există acest interes, ci doar o preocupare pentru un confort extins, vorbim despre accidente din neatenție, din grabă, din faptul că persoana care este implicată cere mai mult decât merită să primească.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre conștiința echilibrului, cea care nu duce niciodată la un conflict cu sine, așa cum observăm că parcurgem acum. Certurile cu sine, prin mesajul acestei zile, nu sunt justificate decât de o atitudine conflictuală dovedită pe alte conjuncturi. Ne va veni foarte ușor acum să distrugem, să anulăm mesajul cuiva, să-i arătăm că nu este așa cum a spus sau conform standardelor. Succesul vine acolo unde drama este învinsă, unde dezechilibrul nu este mascat de lipsa de interes, acolo unde este văzută dependența, iar cel în cauză nu se simte rușinat de ea, ci rușinat doar de faptul că nu a reușit să schimbe nimic în ultimele săptămâni. Fapta în sine nu este vinovată, atât cât este vinovată lenea din ultimele săptămâni. Pentru că această săptămână este dominată de trecerea Soarelui peste Capul Dragonului, un moment foarte important al anului în sine, segmentarea despre care acest interval ne vorbește se transpune în sectorul de față prin certuri cu sine ce nu vor putea fi niciodată înțelese de nimeni. Orice element exploziv, orice accident, orice despărțire sau întoarcere din drum pe baza acestor conflicte interioare vor fi supuse unui interogatoriu suplimentar spre sfârșitul acestui an. Ele nu vor rămâne așa, tocmai pentru că nu aceasta este ținta sedimentării, nu acestea sunt cele mai bune instrumente.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi calmi. Cel care este calm știe ce are de făcut atât pentru el, cât și pentru cei dragi.

Așteptăm răspunsuri de acolo de unde nu vor veni. Disciplină. Sancțiunea explică totul. Influențele negative îi fac pe oameni iraționali. Fermitate.

În seara acestei zile Luna își va încheia tranzitul sau prin zodia Scorpion, nu înainte de a ne bulversa cu Perioada sa fără direcție, cea care debutează la câteva ore după miezul nopții, după ce sextilul Lună-Pluton se va încheia. Această Perioadă fără direcție va avea un impact teribil asupra conștiinței individuale, îi va face pe oameni să se îndoiască de puterilor, să se certe cu sine și, în cazul unora, aceste conflicte personale se depășească o graniță personală, o barieră personală și să fie proiectate și asupra celorlalți. 12 iulie devine, așadar, o zi a conflictelor care sunt escaladate, deci și cel în cauză crede că atitudinea asta care generează conflicte este de fapt o dovadă de fermitate.
Există și o parte bună în ceea ce se consumă acum, faptul că deplasarea Lunii este către poziția planetei Pluton, adică sextilul acesta va fi urmat de o conjuncție, cea care se va consuma la începutul săptămânii următoare. Așadar, momentul de față conține un fel de speranță care nu poate fi definitorie pentru întreaga săptămână, însă ne poate oferi câteva indicii referitoare la cum să gestionăm situațiile de acum, din această zi. Așa cum am văzut de multe ori în analizele pe care le facem aici, a ne lăsa în voia unei atitudini negative este ceva foarte simplu, ce poate face oricine. Cel care va dori să facă mai mult de atât, va fi invitat să iasă din această zonă irațională. A ieși dintr-o zonă irațională, atunci când Luna se află într-o Perioada fără direcție este o adevărată provocare. Cei care aleg să facă așa din proprie inițiativă, dau din ceea ce au fără a avea garanția că o posibilă reușită îi va ajuta cu ceva cumpensatoriu.
Prin urmare, 12 iulie arată că nota aceasta a deznădejdii este foarte prezentă, da nu și impunătoare. Chiar dacă vom acționa, chiar dacă faptele pe care le vom face au în ele miezul distrugerii sau cel al împăcării, chiar dacă nu alegem să facem toate acestea pentru a ieși din zona irațională ține tot de conflict. Astfel, înțelegem că elementele bune ale acestei zile se bazează în mare parte pe relația bună dintre Lună și Pluton, cu toate că aceasta, cu cât ne apropiem de sfârșitul zilei, se estompează sau chiar dispare. Vorbim, așadar, pe 12 iulie de o disciplină, după cum ne spune și prima parte a devizei săptămânii, autoimpusă, cea care creează anumite tensiuni interioare, anumite frustrări pe care suntem invitați să le rezolvăm singuri. Absența ajutorului ar putea să îi enerveze pe unii, să-i sperie, iar pe alții să-i motiveze. Trecerea Lunii pe zodia Săgetător impune un nou etalon și aduce o ambiție pe care nu am avut-o de-a lungul acestei săptămâni și care va putea să facă o combinație între muncă și pasiune, între efort și relaxare. Rezultatul va rămâne în această zonă a caracterului, făcându-l mai puternic, mai ferm.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne aștepta la nimic din partea celorlalți, nici la cele bune, dar nici la cele rele. Omul care nu are așteptări, dar interacționează este un om liber.

Mesajele gălăgioase scot la iveală erori sau datorii. Omul superficial crede că are datorii față de toți cei care i-au ajutat. Ne mobilizăm pentru a susține un demers incorect. Promovare. Răul și binele ocupă aceeași poziție. Aplicarea greșită arată că neglijențe mai mici nu au fost șterse. Capriciu.

Ecuația astrală a momentului ne vorbește despre o compensare a puterii, a răului pe care l-am făcut altădată fără intenție, a lucrurilor greșite pe care le-am preferat deși am fi putut să alegem altceva. În mare parte, schema astrală a momentului este una bună. De dimineață avem timp, curaj și determinare, ne mobilizăm pentru a susține un demers corect, echilibrat, dar ne putem permite ca la toată această formulă să adăugăm și puțin capriciu. Pasiunile acestea uitate se întorc acum asupra noastră și ne creează anumite conflicte interioare. Capriciile nu sunt simple, iar pretențiile nici atât. De aceea, avem nevoie pe 13 iulie să evităm răspunsurile rapide, deciziile de moment, reacțiile fără judecată. Toate acestea sunt expresii ale unui rău pe care nu am reușit să îl înlăturăm și care ne reprezintă. De faptul acesta este răspunzător în special careul dintre Lună și Luna neagră, aspect care se împlinește în dimineața acestei zile. Multora, acesta ne va spune că a sosit momentul să fie promovați, că întâmplările de acum sunt semnul că au fost ridicați pe o treaptă superioară. În realitate, nu este vorba despre așa ceva. Ecuația astrală a zilei de 13 iulie nu ne vorbește despre progres, ci ne arată, cât de important este să evităm progresul slab, să nu fim dominatori cu cei pe care îi consideram inferiori pentru ca același tratament să-l primim din partea celor puternici pe care îi admirăm. Dar nu facem lucrul acesta ca pe un troc, ci din speranța că, respectând armonia, vom reuși să facem parte din ea. Un element scăpat de sub control acum arată că este doar exponentul eșecului. Lucrul acesta nu vine spre noi ca o acuzație, ci ca un avertisment. Suntem slabi pentru că ne-am pregătit acest traseu. Devenim puternici pentru că asta ne interesează. Dincolo de aceste elemente legate de determinismul astral, de ceea ce putem sau nu putem face cu câteva elemente ce ne sunt presărate la picioare, voința, cea călită în experiențele primelor șase luni ale anului, se transpune acum, în această lună care lucrează mult cu elementele personale, într-un semn de promovare care se ascunde. Această promovare nu trebuie confundată cu beneficiile pe care ni le închipuim că le merităm și le-am obținut pe ceea ce am făcut până acum. Despre această promovare vom afla mai multe după 19 iulie.
Prin urmare, momentul de față ne vorbește despre atenția pe care un om responsabil nu ar trebui să și-o piardă niciodată. Fie că vorbim despre respectarea unor etape, despre observarea obiectelor acolo unde sunt așezate din timp, fie că vorbim despre procese sociale care respectă dialogul sau dreptul unui individ de a accede la o poziție publică, totul se bazează pe cum administrăm o neglijență. Unii își tolerează propria neglijență, dar sunt îngroziți în fața neglijențelor celorlalți. Dacă nu sunt oameni comuni își vor ascunde acest neastâmpăr argumentându-le celor care au greșit de ce au făcut lucrul acesta și care sunt consecințele, chiar dacă ei le știu. Această nevoie de explicație ține de anxietate, nu de clarificare. Relația proastă dintre Lună și Luna neagră, aspectul eliberator al zilei, ține de această atracție față de o anxietate prezentată ca un model de gândire superioară. Este clar că atracția către simplitate, preferarea simplității este cea mai bună soluție pentru moment.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu câștiga atenție oferind privilegii. Există în tot zodiacul un model care procedează așa și acesta ne vine din zodia Scorpion. Scorpionul oferă roluri, identități sau atribute pentru a miza pe un rezultat. De aceea, și în cazul vibrațiilor care vin de la acest semn, dar și în cazul persoanelor care se evidențiază acum, anxietatea va fi citită prin comparația cu comportamente mai vechi când erau cu adevărat în starea pe care o simulează acum.

Ne amintim de abuzuri. Refuzăm forma în speranța că vom fi cuceriți de conținut. Tot ceea ce atingem este aspru. Energia acumulată nu poate fi folosită. Contextul nu ne ajută. Prea multe generalizări. Agresivitate gratuită. Satisfacție prin coborârea nivelului de vibrație a celorlalți.

În a doua parte a acestei zile se va definitiva opoziția Soare-Pluton care a fost activă toată săptămâna, dar care rva mai produce efecte și în săptămâna următoare. Ziua mai conține și un alt aspect, un careu între Lună și Neptun retrograd, aspect care ne vorbește despre teama de abuzuri, însă, din fericire, fiind un unghi cu o durată temporală mică, faptul că se împlinește dimineața arată că până spre seară, până când săptămâna se va încheia, toate aceste lucruri apăsătoare se vor disipa, se vor evapora și ele. Din nefericire pentru cei care au în derulare proiecte ample, care, deși este luna iulie, nu se gândesc deloc la vacanță, momentul acesta este unul distructiv, care nu lasă loc la interpretare și care nu cere explicații suplimentare pentru a repara ceva. Este o zi a verdictului, a lucrurilor spuse clar, unele dintre ele chiar mai clar decât ar putea partenerul de dialog să înțeleagă. Ceea ce este dur acum nu clarifică nimic, dar ne va rămâne în conștiința individuală ca un element apăsător pe care nu vom mai dori prea curând să-l întâlnim.
Faptul că acest element se suprapune peste Axa Dragonului arată că frământările momentului nu sunt de trecut cu vederea. Adică, suspiciunile nu sunt simple și nici îndoielile nu sunt de ignorat. Ele arată că facem parte dintr-o relație complicată care activează încă. Este posibil ca în cazul celor care au abuzat de credulitatea celorlalți, de naivitatea lor, care au greșit intenționat în prima jumătate a anului, momentul de față să vină cu un episod trist, unul pe care să-l aprecieze ca fiind marcat de o agresivitate gratuită. Pentru a trece peste acest impas voi insista și mai mult pe maniera care i-a adus aici, vor minți mai mult, vor fi mai duri, se vor eschiva mai mult, adică vor face ceea ce chiar nu mai este nevoie să facă. De aceea aceste persoane vor acumula astăzi ceea ce nu le va folosi niciodată. Fie că este un capital de încredere sau chiar obiecte, ceea ce primesc acum sau ceea ce își iau cu de la sine putere va deveni o povară la fel de mare precum este agresivitatea care i-a adus aici.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre faptele rele care ne coboară vibrația. Indiferent cum le argumentăm, cum încercăm să le integrăm, acum le evaluăm sau ce istorie au, aceste impulsuri nu sunt bune. Această opoziție între Soare și Pluton este un semn de despărțire care nu se produce dintr-odată, ci ne vine ca urmare a unui comportament practicat în formă continuată, ca urmare a unor fapte de care nu ne-am putut desprinde. Nu putem vorbi despre o notă dramatică a zilei de 14 iulie pentru că a doua parte a devizei săptămânii ne vorbește despre acea savoare pe care o obținem din nimic. Omul care, aflat în fața acestui conflict, renunță, se dezice de nota apăsătoare, conflictuală sau obositoare și se va retrage într-un sector care nu promite nimic. Acolo va rămâne singur cu tot ceea ce are. Tot ceea ce va obține din acel sector al liniștii, al detașării sau al izolării în ceea ce a considerat până acum puțin are o savoare pe care nu o va uita niciodată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne propune astăzi să acumulăm nimic. 14 iulie este o zi de consum, o zi când ardem impuritățile nu pentru a produce căldură, ci pentru a elibera locul pe care-l ocupau. Ceea ce se întâmplă acum este mai curând un îndemn la speranța că timpurile care vor veni vor fi mai bune nu neapărat de la sine, cât prin condiția pe care o împlinim acum, aceea de a ne elibera de reziduurile care ne creau identități false sau ne țineau pe loc. Fără ele nu vom mai fi atât de sensibili la vibrațiile conflictuale.

4 thoughts on “8 – 14 iulie 2019

 1. Ciobotariu Florina spune:

  Va citesc de multi ani,totul e bine analizat,iar pentru mine o ghidare in fiecare saptamana.Cel mai mult m-am bucurat,atunci când se publica la sfârșitul anului,tot horoscopul pe luni si pe zorii.Va multumesc pentru munca dumneavoastra.

  1. Cu mult drag!
   Referitor la previziunile anuale… Stiu ca sunt asteptate, dar cred ca pentru anul urmator nu vor mai fi. In cel mai fericit dintre cazuri, daca voi avea timp voi incerca sa scriu un rezumat. Pentru o analiza ampla nu mai este timp. Vor ramane previziunile saptamanale in aceeasi maniera…

 2. Ana spune:

  Aduceti lumina in vietile noastre! Educatia pe care dvs reusiti sa o faceti este nepretuita. Unii dintre noi avem in continuare nevoie de modele, desi suntem trecuti de vremea tineretii. Ceea ce publicati aici este un ghid fabulos! In fiecare an, in decembrie, asteptam ce urma sa ne spuneti. Eu, personal, ma ajutam mult de previziunile pe zodii. Invatasem sa.mi analizez viata, si sa pun ordine in ea. Cand ati renuntat la ele, am inteles ca a venit vremea sa ma ghidez singura, pe masura puterilor mele, ajutandu.ma de ceea ce invatasem deja si de ceea ce ne oferiti aici. Dovediti o generozitate iesita din comun, din care se hranesc multe suflete, sunt convinsa. Va multumim nespus pentru tot ceea ce faceti!

  1. Mulțumesc pentru cuvintele frumoase și pentru apreciere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.