1 -7 iulie 2019

1 -7 iulie 2019 este săptămâna recursului la dreptate și a simpatiei pe care o obținem pe ceea ce am făcut cândva, nu pe ceea ce facem acum. Deși pare că este o săptămână a mustrărilor de conștiință, nu este! Dreptatea care a fost folosită ca un instrument de creștere și dezvoltare, de consolidare a statutului sau de susținere a unui crez are și ea nevoie de o revizie ori să fie înlocuită cu una care să răspundă mult mai bine nevoilor actuale. Ceea ce se va întâmpla în această săptămână cu dreptatea ține cu adevărat de un mod aparte de a lucra cu informația, de a deschide porți nevăzute ale sufletului său de a le închide, de a primi o confirmare a celor mai solide elemente care au contribuit la formarea a ceea ce suntem acum. Aici intervine și a doua parte a devizei, cea care reînvie speranța reală a lui “pot” cu care ne-am întâlnit de curând. Acest “pot” are acum straie noi. De curând a devenit “am putut”, iar acum vedem și cum s-a întâmplat lucrul acesta și în ce zonă. Adevărul a ceea ce s-a întâmplat poate fi, de asemenea, diferit de adevărul a ceea ce există. De aici și nevoia unei rocade, a unui schimb, însă nu făcut aiurea, ci de o autoritate respectată: un om bun, o întâmplare care nu lasă loc la interpretări, o situație personală pentru care nu avem nevoie de justificări etc.. De această dată acest “pot” are și propriile sale puteri, iar cei care se îmbată ușor cu orgoliile ce vin din exercitarea puterii vor avea surprize neplăcute. Acești oameni, prin atașamentul față de orgoliile lor, se schimbă greu sau deloc. Ei nu simt nevoia reîmprospătării adevărului, nicidecum de schimbarea sa. Dacă au gustat din putere vor dori și mai multă putere și vor traduce acest “pot” ca pe un bun al lor de care trebuie să se folosească imediat. Ce nu știu ei este că vor fi multe momente de-a lungul acestei săptămâni când cel înțelept chiar cedează (ca în celebrul proverb), iar partea cealaltă își va dezvălui adevăratele intenții alegând să nu se oprească. Lipsa de fairplay le va fi fatală.
La capitolul evenimente astrale săptămâna nu este bogată în evenimente, însă aduce cu trecerea lui Marte pe Leu o detensionare în zona sentimentală, aceea care a produs mișcări sociale sau frământări în grupuri pe baza furiei de clasă. Nu înseamnă o soluționare a lor, ci doar înlocuirea urii cu mândria, grandomaniei sau plăcerea de a demonstra forța, chiar dacă e greșit orientată, abuzivă. Apoi și Venus va trece pe zodia Rac și vom deveni mai responsabili cu cei pe care îi iubim, îi apreciem sau am ales să-i avem în grijă. Există în această săptămână o tensiune pe nevoia de bogăție, însă aceasta vine la pachet cu confuzia. Se va întâmpla ca la venirea lui Iisus, când s-a crezut că rolul său este să înlocuiască un rege renumit pentru excentricitățile lui. Avem nevoie de bogăție, dar ea cere alte vase pentru a fi depozitată.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu împărți oameni doar în buni și răi. Nu că ar fi greșit, ci pentru că tot ce se va întâmpla acum ne va face să vedem doar nuanțele dintre cele două extreme. Când ești tentat să pui eticheta, uită cine este cel din față și atunci vei vedea ce descoperi la el. Eticheta este vechea dreptate. Ce descoperi este cea nouă. Deci lecția acestei săptămâni, ce se va integra perfect în cele predispuse de lunile iulie și august se referă la o dimensiune personală.

Judecată. Facem apel la o educație primită de la cei dragi. Exemplele personale ne ajută să ne coordonăm. Se poate merge mai departe într-un demers complicat. Naivitatea este prea scumpă. Ceea ce este important nu trebuie să ne provoace, ci doar să ne ajute. Omul răzbunător pierde.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Gemeni și va trece în dimineața acestei zile prin opoziția cu Jupiter și prin careul cu Neptun. Momentul acesta este unul care ar trebui să ne trezească, poate nu la realitate, că va trebui să mai treacă mult timp până să se producă lucrul acesta, dar din reverie, da! Trezirea din reverie este elementul definitoriu al acestui debut de luna iulie. Și așa cum știm că se întâmplă de regulă, în viața de zi cu zi, oamenii reacționează diferit atunci când sunt treziți din reverie sau, în cazul unora, din somn. Așadar, debutul săptămânii se face într-un ton aspru. Pe fondul a ceea ce știm că s-a consumat în săptămânile din urmă, venim cu o judecată greșită sau cu o judecată care poate deveni greșită până la sfârșitul zilei pentru că va fi dominată de prea multe exemple personale. De aceea momentul de față este unul care ne întristează, care pune la punct un moment de neatenție sau de naivitate, care complică un demers ce nu intră pe traseul corect, căruia nu îi sunt îndeplinite etapele. Nu trebuie să uităm că acum suntem cu Marte pe ultimul grad al zodiei Rac. Chiar dacă momentul de față, prin unghiurile care se împlinesc, pare unul foarte simplu, care se adresează dimensiunii personale, el nu este deloc unul banal. Este adevărat, și cazul de față, dar și în multe alte conjuncturi astrale pe care le vom parcurge în lunile iulie și august, se adresează mai mult dimensiunii personale. Momentul de față este accentuat pentru că se activează ultimul grad al zodiei Rac prin intermediul planetei Marte care are pe acest semn cea mai proastă poziție a sa, dar și pentru că suntem pe final de ciclu lunar și ar trebui să facem o analiză a ceea ce ni s-a întâmplat în ultimele patru săptămâni, dar suntem prea grăbiți, neatenți, lipsiți de scrupule.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre duritatea pe care nu știm să o încadrăm, despre momentele de relaxare pe care le preferăm împotriva nevoii de grup, împotriva necesității ca și cum am face-o intenționat. Până la urmă, ceea ce ni se întâmplă acum este o problemă de autocontrol, chiar dacă o vom prezenta ca pe o problemă de atitudine, de provocare la care trebuie să răspundem. Omul care răspunde acum prea ușor la o provocare este omul care pierde pentru că alege să se răzbune. Unghiurile care se împlinesc în dimineața acestei zile fac trimitere la ceva depozitat în patrimoniul personal, fie ca întâmplare, ca nedreptate, dacă ne referim la opoziția Lună-Jupiter, fie ca o frustrare, ca o dezamăgire sau ca un episod marcat de o umilință, dacă ne referim la careul Lună-Neptun. Esența acestei zile nu poate sta doar în aceste două trimiteri. Contextul general în care activăm acum este unul care cere anularea unei dreptăți pe motiv că aceasta nu este ceea ce ne-am dorit, ceea ce am meritat, ceea ce ni s-a promis. Cu toate acestea, ținta săptămâni este de a înlocui această dreptate cu una mai bună, nu de a anula decizia cuiva care pentru o perioadă ne-ar fi avantajat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la ritmul de lucru al grupului. Exemplele personale sunt bune dacă vor fi inserate corect în desfășurătorul zilei. Altfel, vor fi greutăți pentru ceilalți pe care vor încerca să le elimine deoarece pentru toată lumea această săptămâna cere înlocuirea unui bine cu un bine nou sau care va fi apreciat mai mult.

Prea multe orgolii. Discuții despre lucruri lipsite de importanță. Vrem să fim convingători, dar nu știm cum să facem lucrul acesta. Se consumă prea mult din puterea personală pentru lucruri de nimic. Avem nevoie să ne consolidăm propria stare de sănătate. Miza nu este puterea, ci sănătatea și echilibrul. Se stabilește un preț pentru liniște. Subiectivitatea pare interesantă, dar ea trebuie abordată cu măsură și în salturi.

În noaptea de luni spre marți, Marte își va încheia tranzitul sau prin zodia Rac și va intra pe Leu. Este pentru noi toți un veritabil semn de eliberare, chiar dacă nici pe zodia Leu nu are o poziție prea bună. Se va trece de la ciudă, mânie, la orgolii, de la umilința care creează resentimente adânci și chiar răzbunare, la sfidarea prin distanță, aer de superioritate, grandomanie. Marte pe Leu este însă exigent cu ceilalți și de aceea îi va ajuta pe cei care au funcție de conducere, nu doar să se impună mai ușor, ci și să insufle încredere. Dacă atitudinea va fi mai puternică, discuțiile, schimbul de experiența va fi unitar, va susține voința, va fi un instrument pe care gândirea și creativitatea se vor sprijini foarte mult. Oricum ar fi, miza este puterea și, din fericire, ea impregnează pe toată lumea pentru o schimbare în bine a comportamentului. Aproape că uitasem cum este să ne simțim bine, cum este să putem împlini ceva simplu cu ușurință, fără tensiune și fără atât de multe obstacole.
Dar miza acestei zile nu este doar redobândirea puterii așa cum era cândva, ci de a extrage din acea putere care consolida mai mult, care unifica. Lucrul acesta se explica din punct de vedere astral prin faptul că toată ziua, cu excepția câtorva ore înainte de miezul nopții, ne vom afla pe final de ciclu lunar. Soarele și Luna, spre seară, se vor întâlni într-o conjuncție când ascendentul momentului abia trecea pe Vărsător. Cu un mesaj clar lansat din casa sănătății, Luna nouă schimbă o dreptate mai veche, ce și-a împlinit rostul și, ce-i drept, era și cam ruginită, cu alta care, inițial, sperie, deoarece guvernatorul momentului ne lansează, prin relațiile tensionate cu planetele de pe Leu (mai nou și cu Marte, un adversar redutabil) un fals mesaj de conciliere, o falsă umilință, o falsă supunere. Torționarul de altădată nu va vedea că gesturile sale, ascunse pe vremuri cu multă dibăcie, îi vor fi citite acum mult mai bine de acea parte implicată a comunității, a grupului, de spectatori, ceea ce va fi un mare dezavantaj. Dușmăniile vor exista și în acest ciclu lunar, însă ele nu vor mai coroda atât de mult bunele intenții și moralitatea celui care nu le prefera, ci doar le traversează ocazional.
Prin urmare, a doua zi a lunii iulie este una de desprindere de acele păcate despre care nu mai știam dacă sunt personale sau nu. Atât de complicate au fost! Ne vom întâlni azi cu un semn de putere care ridică o perdea de fum, ceea ce poate fi pentru mulți un semn de vindecare pe care îl așteptau de mult timp. Marte va sta pe acest semn până pe 18 august timp în care va participa la multe schimbări care vor fi, așa cum am anunțat și în prezentarea lunilor iulie și august, mai mult în sfera privată, mai mult în zona personală. Cei care trăiesc mai mult în exterior vor fi cumva conduși spre episoade din care se va extrage și o morală care încurajează interiorizarea, retragerea sau detașarea. Oricare dintre ele, atunci când vine de la Marte creează mișcări ample sau bruște ale energiilor care produc urmări spectaculoase. Pe Leu, Marte chiar caută momentele spectaculoase, mari, impunătoare și dominatoare, ceea ce va face ca simplele întâmplări să pară încărcate, intense și motivante. Mulți vor crede că lucrul acesta se întâmplă pentru că au dispărut norii urii și turbulențele răzbunării. Nu, nu este așa. A dispărut ceva din întunericul care ne spunea, nu că lumina s-a ascuns, ci că nu există. Acum constatăm că ne sunt permise bucurii și le vom trăi, până în a doua parte a lunii august, foarte intens. În plus, următoarele patru săptămâni, prin mesajul Lunii noi ce se împlinește în seara acestei zile, ne spune că ne este utilă o încredere suplimentară în aceste schimbări. Cea mai frumoasă libertate este cea pe care o trăiești cu ține însuți. Cea mai amară singurătate este cea în care ești departe de tine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi tentați să-i lipsim pe ceilalți de putere impunându-le cu convingere o idee pe care, deocamdată, nu o înțeleg sau nu o acceptă.

Respect. Atenție pe detalii. Educația este importantă. Dezvoltarea personală se aplică și în cazul celor mici, dar și în cazul celor mari. Informațiile despre bogăție nu sunt atât de importante precum sunt informațiile despre emoție, creativitate și educație. Prea multă duritate nu ne ajută să ne clarificăm marile probleme. Amuzament. O întâmplare ne schimbă viziunea despre distracție.

Mesajul acestei zile este unul de încurajare. Dacă ar fi să judecăm fiecare element pe segmente, nu prea găsim motive de încurajare, însă starea nu se schimbă tocmai pentru că aceste fragmente negative nu mai au atât de multă putere ca în trecut, nu mai sunt atât de puternic legate între ele și nu mai pot impune nimic din ceea ce reprezintă. Aproape că seamănă cu niște piese de muzeu cărora le atribuim doar rolurile pe care le aveau cândva. Totuși, dinamica acestei zile ține cont de calitatea acestor direcții și le va integra ușor în ceea ce numim generic “dezvoltare personală”. Dar de unde începem cu această dezvoltare personală? Care este punctul zero al creșterii declanșată de vibrațiile de acum? Nu știm să răspundem făcând trimitere doar la mesajele astrale ale momentului, ci invocând, în același registru, în același ton, calitatea prieteniilor puse recent la încercare de greșeli de exprimare, întârziere, mici orgolii. Unii rămân în aceste prietenii, nu le permit să se schimbe, dar o fac mai curând cu tristețea celui care nu mai crede în entuziasmul de altădată. Cei care au uitat gustul unui fruct îl vor judeca doar după parfum și se vor abține să guste de teamă să nu piardă și puțina savoare pe care o au doar de la miros. Careul Uranus-Junon poate predispune la o așa tristețe care o va vedea ca pe o bucurie: bucuria celui care nu mai crede în binele a ceea ce avea. În cuvinte mai simple, propriul mod de a simți (cel care în ultimele luni cu Marte în Rac a avut această notă evidentă pe negare) a produs argumente atât de multe și de obositoare încât bucuria de a nu mai avea așa ceva, dar de a rămâne lipsit de ceva esențial care l-a format și l-a adus în punctul acesta, devine chiar un raționament de a trăi. Expresia bizară care și-a găsit în folclorul nostru un loc important “Rău este cu rău, dar mai rău este fără de rău” susține această falsă bucurie, această falsă siguranță. Siguranța în tristețe nu va putea fi ruptă acum de unghiurile frumoase ale zilei și nici nu va fi compromisă de trecerea lui Venus pe Rac, eveniment ce se va consuma spre seară.
Așadar, nota aceasta tristă a zilei este ceea ce ascunde fiecare în spatele zâmbetelor largi. Cu toții azi vom căuta să ne protejăm de orice factor de schimbare ascunzând hoțul căutat de organele de ordine în cel mai adânc beci, în camera cea mai izolată. Dar adevărul nu poate fi ascuns la nesfârșit. Cel care va avea o zi dinamică, îi crede pe ceilalți vinovați de tristețea sa. Cel care va avea acum o zi liniștită, îi pedepsește pe ceilalți neimplicându-se în soluționarea problemelor lor. Cei care vor fi chemați azi să dăruiască, să facă milostenii, să ofere exemple de moralitate, să-i învețe pe ceilalți, sunt nesiguri pe ce au, pe ce știu și, plantând aceste semințe în sufletele altora, spera să-și asigura un viitor mai bun.
Prin urmare, 3 iulie ne aduce în fața unei inversiuni interesante. Cei superficiali se vor lăsa în voia a ceea ce este la exterior și vor crede că evadarea din tensiunile de până acum doar așa se produce. Este posibil ca anumite momente de ieșire din ritm (concediu pentru oamenii muncitori, ore suplimentare pentru cei care sunt văzuți ca leneși de soi, spre exemplu) să aibă și părți bune, însă nota generală rămâne, ea fiind susținută de această ascundere a adevărului.
La modul comun, 3 iulie este și purtătoarea unor rezultate foarte bune. În încercarea de a ascunde adevărul, oamenii mai trec peste granițele confortului susținut pe frică (teamă de mers, de mâncare, de idei noi etc.), ceea ce le va îmbogăți foarte mult patrimoniul experiențelor. Sau li se poate întâmpla ceva mai interesant – găsesc obiectele pe care și-au dorit să le piardă (refuzul unui obiect are de multe ori la bază un asemenea mecanism ciudat) și, chiar dacă nu le mai folosesc acum ori poate le-au înlocuit deja cu altele mai bune sau mai rezistente, nostalgia a ceea ce erau atunci când le foloseau va fi de această dată chiar tonică.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu permite durității să fie prima reacție. Dacă se ajunge acolo din cauze obiective, soluția va fi mult mai ușor pusă în aplicare. Altfel, ceva se rupe și mai mult.

Superioritate. Educație precară. Facem apel la impulsivitate. Un eveniment privit ca un accident ne încurajează să abordăm relațiile cu ceilalți dintr-o altă perspectivă. Putem fi disponibili dacă suntem respectați. Condiționare. Iritare. Componenta intelectuală este defavorizată. Atenție pe detalii. Nesiguranță.

O critică pe care o găsim nepotrivită ne va face azi mai puternici. Desigur, și ceea ce am parcurs în celelalte zile ale acestei săptămâni, ne-a întărit anumite convingeri ori poate chiar, comportamental vorbind, ne-a consolidat o poziție mult mai bună în grupul de apartenență, însă momentul de acum este unul savuros. Careul Luna-Uranus (aspectul eliberator al zilei) este degetul care arată, cel care acuză. Celelalte degete, strânse în pumn pentru a face arătătorul mult mai vizibil, prin răsucirea lor, sunt susținute de conjuncțiile Luna-Marte, Luna-Mercur și Luna-Junon, dar și de trigonul Luna-Chiron. Iată cele cinci degete de la o mână care, până mai ieri, era un pumn pregătit pentru fapte mari, iar acum este o ciocănitoare! Așadar, criticile de acum ne fac bine, însă doar dacă vedem și celelalte direcții (degete) care ne vorbesc despre cât de multe poate să facă acea mână și cum își risipește potențialul arătat că aspectul său se poate rezuma la un deget.
Pentru unii momentul de față este unul magic, de superioritate reală, adevărată, lipsită de impunere pentru că acel deget care arată, nu acuză, ci indică zări spre care am uitat să mai mergem. Deci speranța oferită de acești oameni simpli și calzi vine nu din faptul că își ascund calitățile, ci că le folosesc, deliberat, nu ca impunere, ci ca un sprijin pentru ca ținta arătată să fie mult mai ușor de văzut. Dar, cum puțini sunt așa, nota acuzatoare a zilei va fi percepută de cei mai mulți oameni.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne zdruncină puțin convingerile cele mai sigure punându-ne în fața unui episod pe care indicat este să-l observăm atent, lent, cu responsabilitate. Întreaga ființă va participa la acest episod, cu toată seria de reacții și automatisme, cu tot ce avem mai bun, mai valoros, mai vechi. După acest episod, ființa intră în conservare și, în absența unei atenții potrivite, nici zdruncinul nu va fi apreciat, dar nici scăderea tonusului de după.
După amiaza acestei zile dacă va fi parcursă prin negație, pasivitate, indiferență, ea se va transforma în zilele următoare în constrângere. Ce nu vrem să facem acum, mai târziu nu vom putea, chiar dacă vom dori.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne pierde atenția, indiferent ce motiva am avea. Prin neatenție, nu pierdem doar momentul, ci și beneficiile sale viitoare.

O descoperire care ne pune în dificultate. Rușine. Progres prin folosirea creativității. Orgoliu. Viața socială este importantă tocmai pentru că este imprevizibilă. Ne facem planuri de vacanță. Dominarea arată o problemă de tactică.

În dimineața acestei zile Luna și Jupiter își vor definitiva trigonul ce a fost activ și în seara zilei anterioare. Speranța că situațiile obositoare ale zilei anterioare se rezolvă prin înțelegere, clarificare aduce un tonus aparte zilei. Întotdeauna când Luna și Jupiter se află în trigon avem mai multă energie pe care vrem să o folosim pentru a produce un rezultat bun imediat. Acum retrogradarea lui Jupiter ne duce mai departe decât atunci când nu este retrograd. Ne duce spre problemele mari pe care credem că le vom soluționa prin scheme simple, magice, prin idei care ne vin dintr-odată, prin acțiuni rapide, ca atunci când faci și după aceea gândești, dar se întâmplă să fie bine. În cazul multora, neputința de a rezolva o problemă mare în modul acesta va face ca rezultatul să fie o descurajare pe care și-o vor trata printr-o distracție, un moment de deconectare, printr-o evadare. Unii își vor face planuri de vacanță, și nu este greșit, doar că neputința de a găsi o soluție pentru o problemă mare indică absența unui patrimoniu, cel care va lipsi și atunci când vine vorba de o vacanță dorită sau plănuită acum. Adică, eșuezi într-o problemă emoțională pentru că nu dispui de patrimoniul emoțional adecvat. Ca rezultat, îți vei alege o vacanță pe care cu greu ți-o poți permite. Subconștientul tău va dori, printr-o intensitate suplimentară cerută într-un alt sector, să compenseze golul inițial. De aceea, deciziile de acum, chiar dacă par ușor de adoptat, prin implicațiile lor devin esențiale. Peste ani nici nu ne vom mai aminti cum am hotărât lucrul acesta, ci vom avea în fața ochilor doar lungile complicații care nu s-au stins pentru că pe acel drum nu am avut resursele cerute.
Prin urmare, 5 iulie ne aduce foloase bune din judecată, măsură, echilibru. Chiar dacă o reacție de moment ne poate schimba imediat starea sau ne poate aduce mari beneficii, pe alocuri chiar nesperate, avem nevoie să știm că reușita nu vine doar pentru că reacția a fost rapidă, ci și pentru că mai are conținut, miez, esență. Consumul fără măsură, adică arderea haotică ține de o dizarmonie a energiilor jupiteriene. Dominarea preferată acum arată că în spatele nerăbdării nu este decât o problemă de tactică. Știm, care nici aceasta nu este nouă! Așadar, cel atent la reacțiile sale va afla mai multe despre ce știe să facă bine în orice condiții, dar și despre ce se împlinește ca rezultat al altor cauze decât crede. Până la urmă, dacă avem un pic de măsură oricât aflăm despre sine, oricât de puțin învățăm este corect și bun.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne petrece ziua în modestia celui care nu săpa un canal pentru a se gândi că și-l va face mormânt sau a se gândi la cât de mare va fi casa ce va porni din acea fundație, ci pentru că dacă ar sta, viața sa nu s-ar schimba cu nimic. Nu știe dacă munca îl duce undeva, dar știe că îi place să muncească pentru că atunci când mâinile sădesc dragoste, ființa va culege viața din orice va crește acolo.

Revoltă. Obișnuință în a accepta. Problemele celorlalți se transformă în frustrare. Modificarea unui comportament. Mergem mai departe pentru a fi recunoscuți ca o adevărată autoritate. Reușită. Minciuna face referire la informații latente sau la teamă de singurătate.

Luna își va încheia în dimineața acestei zile tranzitul său prin zodia Leu. Trecând pe Fecioară, va împlini sextil, trigon și opoziție cu Venus, Uranus și, respectiv, Luna neagră, ceea ce ne arată un parcurs ascendent în orice alegem să facem. Spectrul acțiunilor va fi azi cu atât mai variat cu cât cel în cauză este mai bine pregătit. Este adevărat, acest sens ascendent va fi preferat și de oamenii ambițioși care nu pot menține o ridicare a energiei în mod constant o zi întreagă. Ca și ieri, ca și alaltăieri se vor așeza, vor obosi mai repede sau își vor justifica lenea prin această oboseală.
Pentru cei care lucrează cu energia sau care se află implicați într-un proces de cercetare spirituală, acest sens ascendent este o veritabilă grație. Dacă mai sunt și oameni care au reușit să obțină o anumită măiestrie în sensul acesta, vor putea experimenta starea de martor. Își vor muta atenția pe structurile energetice din spatele corpului și vor urmări cu atenție cum lucrurile… se întâmplă! Dar, așa cum am indicat și mai sus, oameni care pot face lucrul acesta sunt puțini. Ceilalți, vor observa că au mai multă putere pe care nu și-o pot conserva, deci vor dori să o consume și dacă nu au un antrenament în sensul acesta ceea ce folosesc (mintea, corpul etc.) va obosi. Este însă important să nu pierdem din vedere că opoziția Lunii cu Luna neagră arată un eveniment sensibil, delicat care nu trebuie separat de context. El este explozia pentru care am lucrat deoarece așa trebuia să se întâmple. A rămâne cu atenția blocată pe drama acestui episod neplăcut înseamnă a anula tot efortul în crescendo făcut de-a lungul zilei.
Prin urmare, 6 iulie ne oferă unul dintre cele mai frumoase daruri ale acestei săptămâni. Efortul continuu, în crescendo este ceea ce întotdeauna înnobilează. De aceea, a fi atenți la cum dozam efortul, a-l alterna cu momente de pauză, de respiro este o alegere înțeleaptă la care apelează frecvent cei mai experimentați. Să ne amintim de puterea impresionantă a apei, și când e fluviu, dar și când curge repetat, picătură cu picătură, mult timp. Aspectele ascendente ale zilei ne vor hrăni speranța că, dacă în trecut, pe când eram tot într-o fază ascendentă, dar într-o altă proporție temporală (nu pe o zi, ci pe luni sau chiar ani) nu am atins rezultatul urmărit pentru că ne-a lipsit puterea, acum ne putem bucura cel puțin de acea experiență, iar nostalgia ce ne vine de acolo să o înnobilăm cu ceea ce, ca acțiune, chinestezic, nu am uitat. Adică un altfel de a spune: “îmi aduc aminte cine am fost, înțeleg ce am devenit și sunt în mișcare”. Azi lucrurile simple ne spun că au și ele propriul ritm de creștere, fie că ne referim la o deplasare prin aglomerație sau la gătit.
Recomandarea pentru această zi este aceea de fi atenți la ritm. Un ritm viclean consumă. Un ritm sincer își face întotdeauna prieteni.

Descoperire care nu ne avantajează. Ne punem problema unui progres fără a ne corecta atitudinea. Senzualitate ciudată. Cerințele sociale se modifică. Avem nevoie să ocolim o problemă. Indulgența cere și apel la profunzimea sufletului. Ne temem ca nu cumva resursele personale să fie folosite de alții. Ceea ce credem că facem pentru alții nu se întoarce ca un răspuns bun din partea lor. Rezolvările ne ajută să avem încredere în metodă.

Ultima zi a săptămânii ne reiterează, însă într-un mod mult mai direct și mai clar, prima parte a devizei săptămânii, cea care face trimitere la un recurs la dreptate. Relația bună dintre Luna și Axa Dragonului ne-ar sugera că această solicitare de a anula vechiul adevăr pentru a pune altul în loc, unul mai bun, mai de actualitate, ne-ar spune că s-ar putea face de la sine. În realitate, chiar dacă Luna este acum prietenă și cu planetele din Capricorn ea nu va putea să medieze tendința Nodurilor, deci nu va putea să vină cu o soluție practică, în cazul problemelor mici, dar nici cu una de durată, care să aibă acum doar o etapă de consultare, dacă ne referim la cele de durată. În plus, vorbim, în special în a doua parte a zilei, de un Mercur static pe zodia Leu, pentru că în noaptea de duminică spre luni își va iniția deplasarea retrogradă care va dura aproximativ trei săptămâni. Ne va fi destul de clar că acum vom dori să ocolim o problemă. În prima parte a zilei evenimentele ni se par obositoare, însă spre seară intrăm într-un fel de desensibilizare. Nu, de această dată oboseala nu este o explicație și din această cauză ceea ce vedem la noi nu ne face plăcere, ceea ce descoperim ni se pare greșit sau respingător. Lucrul acesta al refuzului, al desensibilizării ține mai mult de vibrația lui Mercur static din Leu, cel care are oroare de propria lui suferință, dar nu-l deranjează deloc suferințele celorlalți. În rest, observația nu ar trebui să ne surprindă pentru că ea se încadrează în dinamica acestei săptămâni. Acolo unde controlul se risipește și apare învinovățirea, intuiția va slăbi, cea de care vom avea nevoie foarte mult în următoarele trei săptămâni. Vom cădea într-o certitudine a preciziei care ascunde o problemă, o acoperă, o învelește, o bagă sub preș sau sub dulap. Poate, la început, e greu, însă ceea ce vine din curaj, nu din tupeu, din seninătate, nu din indiferență, din creativitate, nu din lăcomie garantează eliberarea de păcatul care chinuie, de viciile care ne corodează ființa din interior.
Prin urmare, finalul săptămânii este unul simplu, dar nu oricum, ci precum spune poetul “atât de simplu, încât devine de neînțeles”. În modul cel mai educativ, schema astrală de acum ne ajută să ne privim întreaga ființă, o parte a corpului sau o trăsătură a firii într-o oglindă. Este posibil că unii, aflați sub presiunea fricilor, să caute ciobul cel mai mic pentru a se oglindi și să se bucure că, nevăzând nimic, ei sunt fără păcat. Un om înțelept, nu filozof, ci unul iubitor de trăiri simple și profunde, va învăța din această raportare, nu așa cum ni se inoculează în tehnicile de fast food americane “să ne acceptăm pe noi înșine”, ci să aibă mai multă răbdare. Dacă, privind urâtul, nu explodezi de sugestii, mantre, mudre, procedee, tehnici, ci doar ești răbdător (starea răbdării active), înseamnă că orice spui este o mantră, orice faci este o mudră, orice dăruiești este o tehnică. Celui care se crede puternic prin cârje i-ar prinde bine să nu uite că acestea într-o bună zi vor rugini sau vor putrezi.
O păcăleală a acestei zile va fi indulgență. Toate unghiurile de acum sunt active deoarece scopul lor este să corecteze ceva, dar nu oricum, ci pentru a-l face mai bun. A fi indulgent cu ceea ce poate fi corectat este o mare păcăleală pentru că nu-i îmbunătățești vibrația, ci dimpotrivă, oprești intervenția singurului lucru care ar putea, nu doar să-l consoleze ori să-i atenueze o durere, ci chiar să-l ducă deasupra lor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi azi atenți la timp. Când nu avem răbdare, spunem că timpul este inamicul, deși, paradoxal, prin invitația la răbdare ni se spune că avem tot timpul din lume. Practicantul știe că așa este. Graba arata o blocare a atenției pe unitățile mici. Răbdarea este exhaustivă.

5 thoughts on “1 -7 iulie 2019

 1. Maria spune:

  Ce inseamna ca, celor care nu stiu sa se opreasca, lipsa de fairplay le va fi fatala? Consecintele fac tot un arc peste timp, la finalul anului?

  1. Păi, de ce ar fi ei o excepție? Ce este ieșit din comun să fii lipsit de fairplay?

   1. Maria spune:

    Wow… ce corecta observatie…
    Azi am fost data afara de la un seminar de vindecare cica intrauterina, sustinut pe tarif mare (fara chitanta! cu o sala plina) pentru ca m-a simtit „facilitatorul” ca nu ingurgitez in subconstient toate porcariile de prescriptii pe care le emitea… Am avut grija sa ma ecranez (Luna progresata e in Pesti si constat ca absorb de toate) si s-a inflamat ca nu ma incadrez in „proces” si nici nu declar in fata tuturor unde lucrez… S-o fi speriat ca-s de la Garda Financiara :)))

    1. Să înțeleg că un singur cursant suspicios anulează încrederea celorlalți de trebuia expulzat? Suspiciunea unui singur cursant a fost mai importantă decât nevoia celorlalți de a afla ce are acest om de spus de s-a recurs la o așa metodă?
     Bogdan Ficeac în „Tehnici de manipulare” (o carte exceptională) explică foarte clar și pe înțelesul tuturor de ce această atitudine nu ține decât de mentalitatea de sectă. Că are sau nu o sectă, este mai puțin important. Procedând așa arată că…exersează în sensul acesta!
     Oamenii au nevoie de grupuri, de ghizi, de instructori, de experiențele celorlalți, să se întâlnească să discute, să se învețe unii pe alții ce știu mai bine, au nevoie de curente morale, spirituale, educaționale, de modele, dar NU de secte și nici de mentalitatea care le creează!

     1. Maria spune:

      Of, ca nici macar suspicioasa nu am fost, m-am dus cu inima deschisa, dar am fost, desi relaxata, activ atenta si, de la un moment incolo, vadit necooperanta. Va multumesc si pentru sugestia de studiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.