24 – 30 iunie 2019

24 – 30 iunie 2019 este săptămâna recordurilor nerecunoscute și a biciului ale cărui lovituri ustură, indiferent cine îl folosește. Chiar din prima zi a acestei săptămâni ne vom lovi de această amprentă a dezamăgirilor. Cândva ne-am propus să atingem o țintă pe care acum o vedem de-a dreptul imposibil sau foarte greu de atins și prea ușor ne decidem că nu se merită să consumăm atâtea resurse pentru ea. Vina ne urmărește, ca o umbră, ca un animal de pradă. Sunt multe tensiuni care ne vor lăsa impresia că aceste recorduri pe care ne-am propus să le atingem nu au fost atinse pentru că au existat forțe exterioare care au intervenit. În realitate, nemulțumirile pe care le avem acum au fost prezente în câmpul percepțiilor personale în permanență. Acestea reprezintă un factor real și un obstacol concret ce au contribuit la eșecul pe care îl trăim acum cu mare intensitate. Referitor la partea a doua a devizei săptămânii, ea face referire la circumstanțe obiective. Lucrul acesta îl vom observa în prima zi a săptămânii când Venus și Neptun își vor definitiva careul lor și când aflăm despre situații care ne-au fost ascunse mult timp sau când conștientizăm cât de grav a fost să ascundem o greșeală față de un om pe care îl apreciem. Vom înțelege lucrul acesta începând cu ziua de joi, 27 iunie, moment astral care face un arc peste timp și care ne arată dacă am fost corecți, echilibrați în ultimele două decenii sau dacă am făcut ceea ce trebuie pentru a ne atinge țintele stabilite atunci. Multe din cele care ni se vor întâmpla de-a lungul acestei săptămâni vor avea un mister aparte. Cu greu vor fi înțelese de ceilalți, chiar dacă ele vor fi povestite ușor, cu multe detalii. În mare parte, misterul se localizează în această puncte care apar între purtătorul mesajului și cel care îl receptează.
Chiar dacă această săptămână nu este încărcată de mesaje atât de ample și de apăsătoare, atât de complexe sau de delicate așa cum au fost celelalte, momentul de față, prin arcul peste timp pe care-l trasează, reușește să ne atragă atenția la multe situații care s-au întâmplat în ultimele două decenii și care au contribuit la ceea ce considerăm acum că este un eșec. Nu tot ceea ce ne nemulțumește acum este un eșec, dar în mod sigur vom selecta din ceea ce ni s-a întâmplat în ultimele două decenii ceea ce ar putea să argumenteze această stare.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne propune în continuare să devenim mai buni, mai puternici și mai eficienți decât suntem în momentul acesta. Faptul că ne-am propus cândva să atingem o ținta și nu am reușit, iar acum ne doare lucrul acesta, nu ar trebui să reprezinte un argument care să susțină descurajarea. Un om puternic merge mai departe orice ar fi!

Ghinionul se poate transforma într-o traumă. Avem nevoie să acceptăm limitele celorlalți pentru a primi același lucru. Educație valorificată corect. Dacă ne mirăm, pierdem! Vibrația personală se impune prin ușurința cu care renunțăm la secret. Pasivitatea este periculoasă. Ne transformăm într-un exemplu bun pentru ceilalți. Urmărim un fir interesant. Oricât de bune sunt răspunsurile, trăirea rămâne dramatică.

În mijlocul acestei zile se va definitiva careul lui Venus cu Neptun, aspect care a fost activ și în zilele anterioare și care va mai produce efecte până spre finalul acestei luni. 24 iunie devine, așadar, cea mai tristă zi a săptămânii, cea mai dureroasă și cea mai neplăcută. Există un ghinion care ne urmărește astăzi și, chiar dacă apar câteva unghiuri frumoase împlinite între Lună și celelalte planete aflate în tranzit prin zodiile guvernate de elementul apă, nu putem vorbi despre prea multe situații bune pentru că fondul, ansamblul general este unul apăsător. Pentru mulți, aspectul apăsător al zilei de 24 iunie nu este altceva decât o continuare firească a ceea ce au parcurs în săptămâna anterioară. Ziua vine cu elemente noi, deci nu este o continuare, însă dacă gândind așa tolerează mult mai ușor această apăsare este de bun augur. Prima zi a săptămânii ne schimbă planurile, dar nu pentru că am fi pedepsiți de cineva, ci pentru că am dorit să atingem un vârf, un record, să ajungem înainte de vreme la linia de sosire, să fim mai bun decât alții pe care toată viața i-am considerat experți în acest domeniu.
Careul dintre Venus și Neptun aduce și un alt element care, pentru cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală, poate fi mai neplăcut, mai enervant sau mai complicat decât multe altele pe care le vom parcurge de-a lungul acestei săptămâni. Este vorba despre o ușoară pasivitate pe care astăzi o vor folosi ca un stindard, ca o calitate, ca un element care ar trebui să îi reprezinte și pe care o vor afișa cu emfază. Unii vor merge chiar mai departe și o vor folosi ca o armă, refuzând schimbul pe care l-au făcut până acum, să depună efortul promis, să participe la schimbul de experiență de pe urma cărora toată lumea să aibă ceva de câștigat. În contextul acesta al pasivității, tranzitul Lunii prin zodia Pești scoate în evidență calități remarcabile pe care fiecare le deține și pe care acum, datorită conjuncturii sau datorită unor alegeri nefericite, prea puțini doresc să și le folosească.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre lucruri rele, despre ghinioane care nu ne cad din cer, ci pe care le construim singuri prin alegerile pe care le facem. Dacă în privința dimensiunii comune a vieții lucrurile acestea pot trece ușor, pot fi ignorate, tot ceea ce se întâmplă poate fi foarte ușor pus pe seama unui context social nefericit, în cazul celor care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală lucrurile devin mult mai grave. Pasivitatea arată un fel de blazare care trebuie evitată în orice situație, nu doar acum. Se ajunge acolo pentru că ni se pare că nu suntem recunoscuți pe măsura așteptărilor. Lucrul acesta îl observăm și din deviza generală a săptămânii, cea care ne spune că trecem acum prin episoade în care recordurile atinse nu sunt recunoscute. Mai târziu vom vedea și care sunt consecințele durerilor pe care le atragem acum, a căderii în suferință la care ajungem prin voință proprie, pentru că așa alegem, fie că dorim să ne pedepsim, fie că îi pedepsim pe ceilalți. Dar, așa cum am indicat de multe ori în analizele pe care le facem aici, unghiul acesta care ne dă bătăi de cap (careul) poate fi considerat și factorul care ne scoate din tristețe, din nemulțumire sau din eșec, adică un aspect eliberator. Cel care conștientizează că această cădere în întuneric nu este justificată, chiar dacă explicațiile par cât se poate de logice, va putea să oprească acest proces și să se salveze. Cei care nu reușesc să se salveze pe 24 iunie vor resimți chiar de mâine a doua parte a devizei săptămânii, cea care ne spune că loviturile de bici, criticile, sunt neplăcute și usturătoare indiferent din partea cui vin.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne permite aceste momente de tristețe nici dacă ar fi să le trăim în secret, nici dacă am considera că niciodată ele nu vor fi aflate. Existența lor generează efecte pentru că față de univers nimeni nu are niciun secret.

Credem că suntem pregătiți pentru orice. Reinterpretarea unor deziderate. Putere de cuprindere. Relațiile complicate vin din modificarea unei strategii. Analizăm, dar nu știm să încadrăm corect. Emancipare. Autonomie. Sacrificiu. Acceptarea rezultatului obținut în urma unor afaceri ilegale.

În dimineața acestei zile Luna va trece pe zodia Berbec și ne vom afla toată ziua într-un impas. Unii vor crede că acum totul este judecat după ritm, adoptând unul foarte alert sau foarte scăzut, adică în extreme, iar alții că este un fel de propunere pentru a înfăptui ceva remarcabil de care nu suntem încă bine informați. Ne aflăm acum în faza de Ultimul Pătrar, și cumva lucrurile se sedimentează, tensiunile ar trebui să aibă un înțeles, o logică, să li se vadă etapele finale, însă lucrul acesta nu se întâmplă. Înainte de a se finaliza o etapă mai mare ce a fost începută în săptămânile din urmă suntem chemați acum să facem ceva nou, să spunem altceva, să promitem că vom împlini un ideal în care nu am crezut sau despre existența căruia nu am știut până acum nimic.
Dincolo de acest cadru general, la nivelul vieții comune 25 iunie este o zi simplă. Bucuriile sunt și ele foarte simple și ușor de înțeles, dar și ușor de acceptat, ba mai mult, sunt dispuse să consolideze și mai mult relațiile bune prin elementele noi care sunt adăugate. Pentru că există această presiune a elementelor noi, cele care vor fi foarte eficiente în genul de predispoziție indicate mai sus, nu în toate, există și această presiune care cere individului o emancipare rapidă, indiferent că este sau nu pregătit pentru așa ceva. Din această cauzaă, pentru mulți 25 iunie va fi o zi de putere când, acceptând toate aceste elemente noi, tocmai pentru că ultimele săptămâni au fost o veritabilă degringoladă pentru ei, că nu au avut o prea mare bază, se cred mai viteji decât au fost vreodată, mai curajoși decât au crezut chiar și ei. Luna de pe zodia Berbec poate produce un astfel de efect, nu doar acum în această săptămână care lucrează și prin alte unghiuri astrale cu aceste mesaje, ci în general.
Prin urmare, 25 iunie este o zi care ne scoate în evidență cât de mult ne putem risipi, cât de fragmentați suntem, cât de speriați am ajuns să ne trăim momentele simple ale vieții pentru că nu reușim să le găsim acestora un loc în contextul social. 25 iunie este o zi a goanei după plăcere, după intensitate sau după ceea ce ar trebui să schimbe calitatea vieții. Dacă până acum oamenii au căutat confortul, goana lor de acum va trebui să revigoreze confortul pe care l-au avut cândva și pe care l-au pierdut în ultima perioadă. Oamenii responsabili vor vedea în 25 iunie cât de intensă poate fi agitația care nu duce la nimic și care acoperă golul din suflet. Vor face totul pentru a se izola de aceste forțe care destabilizează, care nu ofere experiențe viabile, care nu rezolvă nimic, care îi îndepărtează de la reușitele pe care le urmăresc. De aceea momentul de față se va evidenția și prin puterea exemplului. Cel care a fost dezordonat până acum va da un exemplu de dezordine pe 25 iunie. Cel care a privit viața cu responsabilitate va căuta, în primă instanță, să se separe de agitația socială, nota dominantă a zilei, și să dea un exemplu de responsabilitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne plictisi de simplitate. Simplitatea este unul din minunatele daruri cu care ne-am născut. Acum când lumea trece prin transformări halucinante, a ne întoarce către nestematele pe care le-am primit în dar la naștere este un gest de maximă responsabilitate și de respect față de noi înșine.

Cel care înfruntă obstacolul reușește să învingă. Cristalizare. Amuzament. Rezultatele scontate vin ușor. Inteligență practică. Devenire. Ambiție. Este frânat un obstacol. Ne ridicăm pe nivelul următor fără prea mari eforturi.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Berbec și va trebui să treacă, în a doua parte a zilei, prin trigonul cu Jupiter, dar și prin două careuri, unul cu Saturn și celălalt cu Axa Dragonului. 26 iunie este o zi care scoate în evidență defectele de caracter. În cazul unora, aceste defecte vor fi doar la nivel de atitudine, adică li se atrage atenția, mai mult nonverbal, prin respingere sau arătându-li-se că nu au loc acolo unde doresc să se integreze, însă vor fi și persoane care vor resimți evidențierea acestor defecte de caracter într-un mod mult mai direct, mai dur și mai neplăcut. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral, nu doar prin unghiurile care se împlinesc în a doua parte a acestei zile, ci și prin faptul că în perioada de activitate intensă a acestor unghiuri Mercur se află pe ultimul grad al zodiei Rac. Această poziție accentuează o respingere, un refuz, poate chiar neputința de a sta drepți în fața unui obstacol din diverse motive: de teamă, din agresivitate, din nesupunere sau pentru că altele sunt acum prioritățile.
Există și aspecte bune care vor veni spre noi pe 26 iunie și ele țin de împlinirea unor demersuri pentru care acum nu mai trebuie să facem nimic. Anumite etape s-au consumat deja, nu în această săptămână, ci în săptămânile din urmă, iar acum primim răspuns. Răspunsul este bun, chiar dacă formularea sa, conținutul său, chiar dacă încărcătura sa nu este cea așteptată. Careul Lunii la Axa Dragonului aduce de fiecare dată refuzul a ceea ce ar trebui să facem pe motiv că este foarte greu sau nu este potrivit. Există o emoție pe care o respingem pentru că altele ni se par mai importante sau mai ușor de obținut. Dacă în cazul omului comun lucrurile acestea se explică doar prin raportare la confort, ceilalți vor resimți mai mult presiunea momentului, dar vor încerca să se amuze, să nu arate ceea ce trăiesc, tocmai pentru că este ceva ce îi privește doar pe ei.
Prin urmare, 26 iunie ne vorbește despre lucrurile pe care le primim pentru că am lucrat pentru ele. Dacă ele sunt intense înseamnă că efortul a fost pe măsură și avem motive să fim mulțumiți că la momentul respectiv am făcut exact ce trebuie. Dacă nu, se impune o analiză, o introspecție, poate chiar o critică, în așa fel încât pe viitor lucrurile acestea să fie altfel orientate, rezultatele bune pe care ni le dorim să le și obținem. 26 iunie aduce și o întârziere în planuri de ultim moment, făcute în dimineața acestei zile sau în ziua anterioară, cele care se pare că au prea multă ambiție și prea puține resurse pentru a putea fi împlinite. Amânarea lor produce și ea o anume agitație, ceea ce va face din 26 iunie o zi obositoare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne fixa atenția pe obstacole. Evoluția în sine este o sumă de obstacole depășite. A rămâne fixați pe obstacol înseamnă a opri prin voință proprie evoluția. Întârzierea ce ne vine din careul Lună-Saturn nu se referă la această blocare a atenției pe obstacol, ci la pretențiile prea mari pe care le avem în momentul acesta.

Ni se cere să dovedim puterea pe care am declarat-o. Interes pentru distracție, risipă, iluzie. Cel care desconsideră o recomandare va trebui să parcurgă tot demersul care duce la această concluzie. Rătăcire. Dezechilibru. Abandon. Neliniște. Se caută o compensare. Realizările personale trebuie dovedite prin raportare la un organism colectiv. Capacitate de sinteză. Gol de creativitate. Jocurile de noroc sunt atractive. Șansa se referă la altceva.

În noaptea de miercuri spre joi Mercur își va încheia tranzitul sau prin zodia Rac și va trece pe zodia leu, acolo unde va avea un tranzit lung și din cauza unei perioade de retrogradare care va începe pe 8 iulie și se va termina pe 1 august. Va trece pe zodia următoare abia pe 29 august, adică va avea un tranzit neobișnuit de lung prin acest semn. O situație similară, adică una care să conțină un tranzit atât de lung prin zodia Leu, incluzând și o perioadă de retrogradare, am mai avut anul trecut, în 2005 și în 1999. Asemănare cea mai mare este cu ceea ce s-a consumat în anul 1999. Atunci Mercur a intrat pe zodia Leu pe 26 iunie, pe 13 iulie și-a început deplasarea retrogradă care și-a încheiat-o pe 6 august, iar trecerea pe zodia Fecioară s-a realizat pe 31 august. Spre deosebire de momentul de atunci, când Capul Dragonului trecea prin zodia Leu, acum el trece prin zodia Rac. Așadar, mesajul va fi perceput mai puternic începând cu 19 iulie și terminându-se cu 1 august, perioada cuprinsă între întoarcerea, prin retrogradare, a lui Mercur pe zodia Rac și încheierea acestei deplasări. Dacă atunci lucrurile erau orientate pe acumulare, acum sunt centrate pe administrare. Și aceasta este o etapă de consolidare, la fel cum a fost și cealaltă, pentru că Saturn se află pe semn de pământ. Am pierdut însă elementul surpriză. Uranus nu se mai află, ca în urmă cu 20 de ani, pe zodia Vărsător, în domiciliu, ci pe zodia Taur, în cădere. Așadar momentul acesta este unul foarte delicat care nu poate rezolva nicio problemă. În unele situații, cele care fac trimitere la dimensiunea socială, putem acuza ambițiile foarte mari pe care le-am avut atunci și care nu au putut fi atinse pentru că ne-am risipit între timp sau pentru că au fost supradimensionate. În altele, chiar această trecere a lui Uranus din domiciliu în cădere, de pe zodia Vărsător pe zodia Taur, arată că cine este vinovat de lucrurile care au decăzut și care nu mai pot fi rezolvate orice am face, ci, cel mult, salvat ceea ce mai poate fi salvat. Unii se vor mira de ce pe un tranzit atât de simplu și personal așa cum este tranzitul lui Mercur se pun aceste probleme existențiale care înglobează un număr mare de ani. Acum Uranus (într-o poziție proastă) se află într-o relație bună cu Soarele, Chiron (poziție bună) se află într-o relație proastă cu Soarele, deci mesajul comun, social, astral, global, invocă această componentă personală pentru a trece la etapa următoare. Dacă din 1999 și până acum nu s-a făcut o trecere, oamenii doar au trăit, nu pentru a crește și a se dezvolta, ci pentru a respecta confortul vârstei, atunci vorbim despre o decădere, o cădere din drepturi, un dezechilibru sau chiar o rătăcire. Rolul momentului de față, pentru că trecerea lui Mercur pe zodia Leu de acum nu poate vorbi despre toată perioada, este acela de a ne arăta care este puterea pe care am promis-o și care este cea pe care am dovedit-o. Pentru că sunt aduși în discuție mulți ani, adică un interval de aproximativ două decenii, toată lumea se așteaptă la un progres. Dacă două decenii s-au gândit la confortul personal, vor judeca acest progres doar prin ceea ce hrănește acest confort. Nu trebuie să uităm că acum avem un Marte în cădere, unul foarte rău și agresiv, iar atunci am avut un marte în exil, disperat că nu este recunoscut, că este prea criticat, că nu i se face dreptate. Nu cred că mai este nevoie de o raportare astrologică pentru a vedea că în ultimele două decenii oameni au devenit mai răi, mai superficiali, mai dezordonați, mai indiferenți și mai egoiști. Deplasarea se face de la acea structura astrală care ar fi trebuit să ne ofere modele sănătoasă de judecată, la cea prezentă care ar fi trebuit să ne arate că le-am desăvârșit. Ce s-a pierdut pe drum este doar din vina celui în cauză.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne oferă ocazia de a înțelege ce s-a întâmplat cu noi în ultimele două decenii. Nu trebuie să uităm că suntem în anul segmentării, că aceste separări nu se fac peste noapte, la comanda cuiva sau pentru că așa este moda. Ele se fac pentru că reprezintă rezultatul unui stadiu. Anul acesta se împlinesc într-o etapă finală mai multe stadii de evoluție. În momentul de față încheiem un stadiu care a început în vara anului 1999 și care ne-a invitat la o judecată sănătoasă a situațiilor pe care le preferam, asupra cărora vrem să ne îndreptăm atenția și care ar fi trebuit, după țintele pe care ni le-am stabilit atunci, să fie considerate de noi înșine sau de ceilalți, adevărate recorduri. Iată, au trecut 20 de ani și acum nu suntem mulțumiți de țintele stabilite. Ceva din ce ne-am stabilit atunci are acest statut de record, însă doar în această săptămână, nu și în celelalte, aceste recorduri nu vor fi apreciate, nici de cei din jur și nici de cei în cauză. Pentru a rămâne echilibrați și a ne aminti în săptămânile următoare de lucrurile foarte bune care ne-au scos din anonimat, care ne-au făcut să fim mai buni decât eram cu mulți ani în urmă, avem nevoie să raportăm realizările personale la realizări sociale. Atunci, cu mulți ani în urmă, fiind singur cu propriile gânduri, beneficiind, poate, și de un cadru social care a favorizat așa ceva, ni s-a părut că atingerea țintei ține doar de o mobilizare personală sau atingerea țintei reprezintă realizarea în sine. Acum ne vedem lăcomia (ne dăm seama că ne-am stabilit obiective prea mari în comparație cu puterea personală) și toți ceilalți din jurul nostru care au țintit către anumite recorduri au trecut prin fluctuații ca și noi, doar dacă nu au fost lacomi și le-au atins. La analiza de acum mulți nu iau în calcul și interferențelor recordurilor intermediare. Acum sunt văzuți mult mai bine oamenii care s-au bucurat și de rezultatele bune, dar incomplete, de cele care nu au fost conform așteptărilor sau abia acum sunt văzuți cei care s-au bucurat că sunt pe valul victoriei, chiar dacă nu am atins-o încă.
Pentru omul comun, 27 iunie este o zi marcată de zăpăceală, o zi când uită lucruri importante care fac parte din programul cotidian și această uitare creează situații sociale conflictuale sau îi pun pe gânduri față de sănătatea fizică ori față de alte tipuri de sănătate. În realitate, acest arc peste timp ne invită la o altfel de raportare. Dacă nu am trăit toate momentele importante în ultimii 20 de ani și doar am căutat confortul, ziua de față ni se pare un început obositor, unul chiar amenințător. Pentru a face față acestei presiuni, omul comun va dori să uite. Uitarea de acum, pe sextilul Soare-Uranus și careul Soare-Chiron, va fi una confortabilă și distractivă, dar dureroasă pentru că lasă în urmă ceea ce este foarte prețios, dar care deocamdată nu poate fi înțeles sau cuprins.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta să simțim tot ceea ce este proiectat asupra noastră. Dacă mai și înțelegem atunci ziua este cu adevărat câștigată. Dacă doar simțim, multe vor fi depozitate într-un raft special spre care ne vom întoarce atunci când vom fi mai pregătiți.

Disconfort ce apare din cauza unor minciuni. Se discută despre grupuri. Ne întoarcem la o formă de putere. Interes pentru erorile celorlalți pentru a-i compromite. Preocupări față de ceea ce este ascuns. Dezinteres față de avantaje reciproce. Egoismul este abordat cu interes. Minciuna face reprezentație.

Momentul acesta ne aduce în fața unei negații foarte interesante, cea care ne arată că patrimoniul pe care îl avem acum nu este potrivit. Este adevărat, situațiile pe care le parcurgem sunt cumva încadrate în zona satisfacției, însă ele nu sunt potrivite pentru a ne menține statutul pe care îl avem. De lucrul acesta este vinovat trigonul Soarelui cu Luna neagră, aspect care se împlinește în dimineața acestei zile. De altfel, toate unghiurile care se împlinesc acum își ating faza de maximum până la răsăritul soarelui. Asta înseamnă că toate aspectele conținute de această zi au fost deja creionate prin intențiile formulate în zilele anterioare. Dacă ar fi să ne referim doar la aspectul pozitiv dintre Soare și Luna neagră ar trebui să considerăm că minciuna va fi vedeta, că va face reprezentație, că avantajele vin acolo unde există un dezinteres foarte mare și că scade intuiția, subtilitatea mesajului nu mai este surprinsă, dar suntem pe punctul de a face un pact interesant, de a lua parte la o alianță interesantă, de a arăta că preocupările de acum sunt de fapt continuarea unor preocupări pe care le-am avut și în săptămânile anterioare. Acestea sunt marcate de anumite tensiuni care au drept țintă distrugerea unui element personal care poate ține de confortul personal sau poate de o relație personală, de un bun care ne-a aparținut sau poate chiar, în cazul celor maturi, o căsnicie. Dacă în ultimele două decenii ținta a fost aceasta, de a avea o viață de familie exemplară ce ar putea fi oferită drept model celorlalți, 28 iunie vine cu mari dezamăgiri, dar și cu explicația pentru care ni se întâmplă lucrul acesta. Ni se spune că este nevoie de o reducere, de un alt marketing, de o altă economie, de o restricție. Abia aici intervine minciuna, abia aici observăm că neadevărul reușește să ne sucească ideile și să ne tulbure gândurile foarte mult. Cei care sunt cu conștiința împăcată și nu au îndoieli față de sine sau față de propriile relații vor avea o zi marcată de o ușoară confuzie, nu de certitudini negative.
Prin urmare, 28 iunie ne vorbește despre excepții, despre situații aparte pe care vom spune că nu ni le-am dorit, dar care ne pot crea impresii false ori ne pun într-un ușor dezavantaj atunci când judecăm cam tot ceea ce am acumulat și ne-am dorit în ultimele decenii. Nu trebuie să uităm că suntem în săptămâna recordurilor nerecunoscute, dar, de asemenea, și în cea a biciului care ne provoacă suferință, indiferent cine îl mânuiește. Asta înseamnă că lucrurile neobișnuite pe care încercăm să le prezentăm ca pe niște blazoane nu sunt rezultatele pe care ni le-am dorit, pe care am urmărit să le obținem, ci doar simple achiziții de moment. Acestea devin o minciună, pentru unii nu acum, pentru că nu sunt suficient de lucizi, ci în săptămânile ce vor urma, însă pentru alții chiar din dimineața acestei zile, după ce Soarele și Luna neagră își vor definitiva sextilul lor. Reprezentația pe care o va face minciuna pe 28 iunie nu ține de scheme mai vechi, de ceea ce știm, ci este un fel de readaptare sau reinterpretare în conformitate cu idealurile pe care ni le-am stabilit cu mult timp în urmă. Ceea ce nu am obținut în tot acest timp va fi ascuns acum prin această minciună interesantă care va fi, în plus, și șocanta, dar și interesantă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că un compromis este o soluție foarte bună pentru orice problemă. Compromisul este în continuare un pas înapoi. Dacă facem un pas înapoi pentru a ne împăca, pentru a evita o confruntare, este de câștigat. Momentul de față nu ne îndeamnă să facem un pas înapoi pentru un asemenea rezultat.

Suntem din nou capabili de progres. Este demontată o minciună. Devenim disponibili pentru cei care vor avea, pe viitor, un rol important în demersurile pe care le-am inițiat. Favoare. Imaginație redusă. Interesele comune ne avantajează. Cel care nu este pregătit trebuie să dea explicații. Prea mult orgoliu.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Taur și va avea de împlinit în noaptea de vineri spre sâmbătă un sextilul cu Capul Dragonului, ceea ce înseamnă că va reuși să medieze tendința Nodurilor. Este un moment foarte bun ce ne ajută să privim spre viitor, să selectăm interesele cele mai bune, să fim siguri pe ceea ce am obținut și capabili să explicăm rezultatele la care am ajuns până acum. Pentru mulți 29 iunie va fi o zi de imaginație, dacă până acum nu au urmărit să obțină un rezultat concret, ci doar să atingă un anumit stadiu al percepției. Acești oameni reușesc să devină puternici prin ceea ce speră să obțină, prin visele pe care le au, prin speranțe. Momentul de față devine, însă, unul foarte interesant și la capitolul frustrare. Ziua nu conține niciun aspect eliberator, ceea ce înseamnă că binele pe care-l trăim acum ne va hrăni orgoliul și ne va duce mult mai aproape de minciună decât ne-a dus ziua anterioară. De asemenea, este și o zi când ne vom apropia mai mult de oamenii care au anumite resurse, care sunt mai bine pregătiți și care au învățat de-a lungul vieții să renunțe la anumite orgolii. Va rămâne însă definitorie această notă dată de imaginație ca și cum prin imaginație, prin imaginar, reușim să ne conturăm următoarele etape ale vieții. Spre seară, când Luna va trece prin sextilul cu Marte, oamenii vor deveni prea siguri pe ei, pe ceea ce au sau obțin foarte ușor, fiind tentați de acest orgoliu limitat și meschin susținut de planul fizic.
Prin urmare, 29 iunie este o zi care ne ajută să descoperim interesele comune, nu doar cele pe care le avem cu persoanele pe care le admirăm, le îndrăgim sau le iubim, ci să descoperim și acele interese pe care le avem cu oamenii cu care ne intersectăm ocazional. Momentul acesta ne ajută să valorificăm anumite resurse pe care le avem și care nu au fost utilizate în săptămânile din urmă pentru că presiunea socială a fost suficient de mare încât să nu permită lucrul acesta. Acum presiunea socială nu mai are această intensitate, deci rezultatul poate fi mai bun. Vom vedea prin ceea ce va veni spre noi pe 29 iunie că suntem capabil să progresăm, să înțelegem nevoile celorlalți fără a renunța la ceea ce ne caracterizează sau ne face plăcere să facem.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne gândi că un episod de orgoliu poate compensa umilințe mai vechi. Orgoliul de acum este lipsit de viață.

Mesaje înțelese cu dificultate. Întârzieri în respectarea unor termene. Calcule făcute greșit pentru a ajuta pe cineva. Se urmărește o normalizare. Avem nevoie de progres, dar ne legăm prea mult de detalii. Distracție plătită scump. Elevare cu mare eforturi și sacrificii. Problemele descoperite acum sunt într-o mare nebuloasă.

În noaptea de sâmbătă spre duminică Luna își va încheia tranzitul său prin zodia Taur și va trece pe zodia Gemeni. Pentru unii, această modificare în tranzitul Lunii este un semn că lucrurile se așază, că relațiile sociale se schimbă, că devin mai ușoare, că problemele se reduc în intensitate sau că numărul lor scade. În realitate, ceea ce vom parcurge în ultima zi a acestei săptămâni este o formă de oboseală care vine din dinamizarea predispusă de trecerea Lunii pe zodia Gemeni. Ne amintim prea multe lucruri pe care le-am tratat până acum cu indiferență. Prea dăm importanță întâmplărilor lipsite de substrat, de conținut, de miez și lucrul acesta va fi făcut în detrimentul echilibrului personal. Vom înțelege lucrul acesta abia spre seară când Luna va trece printr-un careu cu Luna neagră (aspectul eliberator al zilei) care ne va spune că adevăratele rezultate la care ajungem în urma analizelor personale sunt cele care evaluează întâmplările dramatice. Ni se va părea că înțelegem mai mult dintr-o dramă decât dintr-un episod fericit, dintr-un furt mai mult decât dintr-un gest caritabil. Sacrificiul ni se va părea o faptă care trebuie respinsă pentru că ea aduce doar probleme. Concluzia aceasta care va veni spre noi spre seară va avea la bază și câteva observații personale ce vor fi făcute în timpul zilei. Luna de pe zodia Gemeni va avea de împlinit câteva unghiuri interesante cu planetele de pe celelalte zodii de foc. Pentru o perioadă devine focar într-un triunghi minor ceea ce arată că dinamismul zilei determină cumva acest proces de selecție pe care-l vom realiza spre seară. Chiar și așa, amplitudinea reacțiilor, dinamica momentului ne poate proteja de un episod trist care ar putea să ne ducă spre ruină. Fiind pe finalul acestei săptămâni deja ne desprindem de mesajele care țin de acele pretenții pe care nu le-am putut realiza, îndeplini sau atinge, dar și de nevoia de a ne desprinde de suferința pe care nu provoacă cei care ne judecă foarte ușor.
Prin urmare, finalul săptămânii este unul care ne ajută să ne ridicăm deasupra lucrurilor mărunte pe care acum le putem inventaria foarte ușor. Este adevărat, în alte situații a inventaria aceste ipostaze mărunte este o risipă, o pierdere de vreme. Acum este un element care ne ajută să ieșim din toate conflictele săptămânii, unele dintre ele obositoare, dramatice. Sunt obositoare pentru că nu putem atinge acum ținta pe care nu am putut să o atingem nici în ultimele decenii, iar dramatice pentru că întotdeauna acest eșec este legat de un personaj care se bucură de necazul altuia. Momentul acesta adună laolaltă mai multe forțe, dar reușește să pună și o presiune foarte mare pe planurile pe care ni le vom face de acum încolo, în luna iulie, cea care ar trebui să ne trezească la realitate. Ceea ce va veni spre noi începând cu săptămâna următoare trebuie să fie un fel de resuscitare. De aceea 30 iunie poate fi considerată o zi a răsfățului cel mai curajos. În timp ce omul curajos va demonstra că nivelul său este cel pe care-l spune, nu cel pe care și l-a dorit, omul fals va încerca să-i convingă pe toți de cât de activ și dornic este să-și atingă ținta. Momentul acesta de recunoaștere nu este inferior prin aspirație. Ecuația astrală a momentului cere o astfel de conștientizare ca și cum ea este un veritabil resort care ne va propulsa către un viitor pe care nu l-am gândit încă. Cei care cred că se așază pe o treaptă, iar aceasta este un resort nu vor reuși să ajungă la înălțimea la care ajunge cel propulsat de un resort real, ci vor țopăi, de aceea au nevoie să-i convingă pe ceilalți că această țopăială face parte din efortul lor continuu către realizare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne preocupa să descoperim ceva care ar trebui să ne surprindă. Nu surprinderea trebuie căutată acum, ci noutatea. Noutatea pe care o descoperim acum s-ar putea să ne ridice către o zonă fabuloasă despre care până acum nu am știut nimic, însă nu tot ce ne surprinde vine de sus.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.