15 – 21 iulie 2019

15 – 21 iulie 2019 este săptămâna agresiunii față de o schimbare și a birului plătit în avans. Fiind într-un contrast destul de mare cu ceea ce a venit spre noi în săptămânile anterioare, ecuația astrală a momentului ne arată că sunt aduse din trecut anumite întâmplări care ne opresc din decizii importante, care blochează o schimbare foarte bună. A avea o aversiune față de schimbare este mai mult decât a refuza. Aversiunea arată că o experiență negativă, o întâmplare din trecut se impune și ne convinge că a ne proteja înseamnă a evita orice situație similară. În plus, ca o compensare, pentru că situațiile pe care le parcurgem sunt încadrate într-o schemă cât se poate de logică (cea care ne spune că tot ceea ce trebuie să facem este firesc și necesar, în încercarea de a acoperi ceea ce altădată nu am reușit să împlinim), vom dori să plătim în avans un succes. Nu am mai avut parte de așa ceva, nu doar anul acesta, ci de câțiva ani, ceea ce înseamnă că secvența aceasta a săptămânii va face, pe măsura puterii sale, apel la condiționări mai vechi care au frânat o reușită și niciodată nu am înțeles de ce. Se întâmplă ca în această săptămână Luna să parcurgă un sector de zodiac de la Capricorn la Pești, ceea ce arată că zona interioară va fi mult explorată, cu un vârf în mijlocul săptămânii, când Luna trece prin Vărsător și când avem ocazia să valorificăm într-un mod foarte frumos toată această predispoziție. De altfel, mijlocul săptămânii, joi, 18 iulie, este unul dintre cele mai frumoase momente ale lui iulie. Faptul că el se consuma în această săptămână tumultoasă arată că unele flori rămân frumoase pentru că au ales să crească printre spini.
Un alt element important al acestei săptămâni este cel dat de ușurința cu care unele persoane își vor modifica opinia. Dacă în primele patru zile lucrul acesta va fi ușor nuanțat, condiționat sau argumentat de unele episoade intense care se vor consuma, după ce Mercur, prin retrogradare, se va întoarce pe zodia Rac nimeni nu va mai ascunde faptul că va crede în altceva. Modificarea opiniei în această săptămână pare un fel de rezistență la efort, la o presiune socială și va fi un fel de demonstrație de măiestrie pe o abilitate despre care nu am știut că este frânată, paradoxal, chiar de propria viziune de reușită. Tot ceea ce obținem în această săptămână fără liniște, vine din lupta împotriva schimbării. Nu se știe dacă pe viitor refuzul schimbării ar putea să producă efecte pozitive. Cert este că dacă persoana respectivă, care refuză schimbarea și consideră că aceasta este cea mai bună soluție, va fi tentată ca până la sfârșitul acestei săptămâni să plătească un bir în avans, să cumpere atenția cuiva, să-și formeze un nou grup, să lucreze pentru o nouă strategie, deși această săptămână nu ne vorbește despre așa ceva, arată că, de fapt, refuzul în cauză nu este ceva ce i se întâmplă, ci ceva ce alege să trăiască.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi atenți la reacțiile personale. Ceea ce are nevoie de schimbare va produce schimbarea dacă nu suntem în tabăra celor care au o aversiune față de schimbare. Vom ști că nu suntem în tabăra lor dacă iubim liniștea. Prin liniște schimbarea se va produce simplu, iar aversiunea, dacă a existat până acum, se va stinge de la sine.

Educație. Gesturile îndrăznețe sunt interpretate altfel. Minciunile sunt plăcute, dar creează confuzie. Fantezie. Relațiile personale sunt ușor îmbunătățite. Suntem în plin proces de transformare. Ceea ce se rezolvă nu este de durată.

În noaptea de duminică spre luni, Luna va părăsi zodia Săgetător și va intra pe Capricorn reducând din entuziasmul care ne-a cuprins pe finalul săptămânii anterioare. Pentru că în mijlocul zilei va trece prin careul cu Chiron, reducerea entuziasmului va fi un semn neplăcut, va fi interpretat ca un gest de retragere, de abandon sau chiar de respingere. În realitate, acestea sunt doar simple reacții care se vor stinge în zilele următoare, după ziua de miercuri, 17 iulie, adică după ce vom intra în faza descendentă a ciclului lunar și rămânem sub directa influență a trigonului Venus-Neptun care va atinge intensitatea maximă în seara zilei de joi, 18 iulie. Careul Luna-Chiron este, ce-i drept, un fel de duș rece, de revenire bruscă la realitate, eveniment care se va consuma printr-un fel de contragreutate la ceea ce a fost duminică, 14 iulie. Dacă ziua anterioară a fost marcată de o acțiune directă, acum trezirea vine prin înțelesul a ceea ce a reprezentat sau printr-o replică ce ne vine de la persoana care anterior nu avea dreptul să se pronunțe în sensul acesta. Așa ajungem să descoperim că fiecare variantă pe care o considerăm închisă mai are încă ceva de spus. Rezultatul cel mai frumos este o extindere a orizontului, o flexibilitate a ideilor sau poate chiar a gândirii.
Este adevărat, prezența Lunii negre în ecuația astrală a zilei, cu mesaje clare prin ambalaj, însă confuze prin conținut, dar și a lui Uranus din Taur (cădere) face să dureze mai mult prin spaima pe care o creează decât prin soluțiile pe care le facilitează. Oricum ar fi, ele nu vor dura mai mult de câteva zile, însă va fi greu de ignorat pentru că așa este firea umană, bucuriile le uităm repede, supărările, nu! Chiar și așa, stabilitatea, deși este obținută în acest condiții mai puțin plăcute, va aduce o îmbunătățire a relațiilor. Cei pătimași vor face ca și realizările să nu dureze mai mult de câteva zile, dar și ei, alături de ceilalți, se vor bucura de redresarea ce ne va veni din trigonul Venus-Neptun de joi.
Prin urmare, 15 iulie ne aduce în fața unor evenimente pe care am crezut că nu le vom mai parcurge niciodată, că seria lor s-a încheiat, dar ne și expune unor minciuni care sunt puternice prin conținutul lor. Ziua ne încearcă pe valorile materiale pe care, dintr-odată, nu mai știm să le administrăm ca până acum. Ne va lipsi inspirația de care ne-am bucurat în săptămâna anterioară și acest fapt va fi extrem de neplăcut pentru cei care lucrează cu energia sau se află într-un proces de cercetare spirituală. Ceea ce se întâmplă astăzi arată că transformarea este un proces mai lung decât am crezut, că finalul nu a apărut acolo unde am dictat, ci mai este mult timp până îl atingem. Dușul rece pe care îl primim de dimineață ne va trezi brusc toate simțurile și sub impactul său ne vom orienta către a doua parte a devizei săptămânii, cea care ne face să dăm birul în avans pentru a ne elibera de grija unui posibil final despre care, în momentul acesta, nu prea știm multe. Este important să știm că nostalgiile nu ne protejează acum, dar nici, de partea cealaltă, reacțiile bruște, dure, retragerile furtunoase. Vom fi tentați să îmbrățișăm aceste reacții pentru a sta în fața unui obstacol fără a reacționa este un semn de maximă slăbiciune.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi mai mult decât de obicei la soluțiile pe care le auzim de la ceilalți. În felul acesta ne extindem orizontul percepției și tindem spre cunoaștere, aducând-o mai aproape de realitatea în care trăim.

Superioritatea trebuie răsplătită frumos. Iubirea depinde de inventivitate sau de cum depășim obstacolele. Avem impresii greșite despre rezonanță, profunzime, stil de viață, investiție. Cel puternic se vede singur. Învățăm din experiențele proprii. Sunt rezolvate anumite baze.

Luna va trece în această zi prin Coada Dragonului, dar va avea de împlinit și alte unghiuri importante ce ne vor oferi posibilitatea de a ne simți liberi, mai puțin constrânși, chiar dacă ea trece prin zodia Capricorn (ce predispune la constrângeri), adică să gustăm puțin din acea superioritate care este întotdeauna răsplătită frumos. Astfel, 16 iulie este o zi de sensibilitate, o zi în care descoperim un alt stil de viață, un alt mod de a investi, o altă formă de interacțiune. Știm, de fiecare dată când Luna trece prin Coada Dragonului, apar probleme de adaptare. De această dată, problemele de adaptare sunt în extreme, adică ușor de recunoscut sau nu vor fi observate de cel în cauză pentru că fac parte din probleme mai vechi, unele de viață, care sunt legate de rezistență la schimbare. În felul acesta, înțelegem că momentul de față este într-o consonanță perfectă cu prima jumătate a devizei săptămânii, cea care ne vorbește despre aversiunea față de o schimbare. De aici ne vom alege cu multe rezultate frumoase. Vom învăța mai multe din experiențele proprii pentru că vom avea timp să ne ocupăm de ele, vom avea timp să le acordăm atenția cuvenită, nu ne vom mai grăbi, nu ne vom teme de ceea ce se întâmplă fără să avem un control. Presiunea astrală care ne vine din unghiurile ce se împlinesc acum scoate în evidență gravitatea unor greșeli mai vechi care nu sunt pedepsite, însă nu pentru că ar exista o clemență din partea cerului, ci pentru că sunt prea mulți care procedează așa și nu se cade să vorbim despre o pedeapsă colectivă. Unghiurile de acum nu fac trimitere către o pedeapsă colectivă. Asta înseamnă că într-o greșeală de grup, oamenii responsabili vor conștientiza cât de bine este să nu fie pedepsiți de vreme ce sunt conștienți de gravitatea a ceea ce au făcut în mod eronat. Vor ști că, pe viitor, este suficient doar să se corecteze. De aceea, pentru mulți, 16 iulie este preambulul unor întâmplări foarte frumoase, care, așa cum am văzut și în ziua anterioară, nu vor veni pe 17 iulie, în ziua următoare, ci începând cu 18 iulie, când Venus și Neptun își vor definitiva trigonul pe care îl formează de ceva vreme.
Prin urmare, 16 iulie ne vorbește despre lucrurile frumoase pe care le putem accesa dacă nu ne mai considerăm vinovați de ceea ce greșim în formă continuă. Desigur, lucrul acesta nu înseamnă indulgență față de eroare, ci doar o trezire la realitate ca o consecință a faptului că nu mai există acel factor acuzator care urmărește din umbră orice greșeală și o pedepsește imediat. De aceea, ar trebui să acordăm o atenție sporită momentului de relaxare sau celui de bucurie pentru că, indiferent din zona din care vine, nu poate fi considerat un element întâmplător. Chiar dacă de fiecare dată când Luna trece peste Coada Dragonului vorbim despre o ușoară pedeapsă, acum pedeapsa este cea legată de conștientizare. Ne doare doar ceea ce vedem, nu și ceea ce atingem.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu interpreta într-un sens negativ multe din cele pe care nu le înțelegem. A spune nu, a refuza, nu înseamnă a ne proteja de ceva rău, ci înseamnă a ridica o barieră în calea înțelegerii a ceea ce am putea să ne vină din ceea ce respingem.

Putere de convingere. Insucces. Voința este deficitară. Cuvintele nu ne ajută să trecem dincolo de aparențe. Preocupare față de un studiu. Atracție orientată către istorie, către evenimente care s-au întâmplat cu mult timp în urmă. Sentimentele sunt răvășite. Efort. Se discută despre acte de violență pentru a le preîntâmpina. Revizie. Imaginație creatoare.

În noaptea de marți spre miercuri se va împlini Luna plină. Această Lună plină de vară, cu soarele pe zodia Rac și Luna pe zodia Capricorn, întărește convingerea că lucrurile bune se pot întâmpla dacă nu ne pierdem speranța. Pentru mulți 17 iulie va rămâne în conștiința individuală ca o zi de speranță când sunt intensificate preocupări ce au fost uitate sau neglijate, când sentimentele, chiar dacă sunt răvășite, reușesc să ne ofere un cadru foarte potrivit pentru ca procesul de revizie specifică acestei săptămâni să fie unul amplu și eficient. Lucrul acesta îl înțelegem și din opoziția Venus-Saturn, aspect care ne vorbește despre studiu, despre ceea ce nu am învățat la timp și acum vrem să ne însușim, despre un exercițiu de memorie. Se pare că acest exercițiu de memorie nu ne poate oferi tot ceea ce ne dorim. Acum Luna se află în Perioada fără direcție și există un dezinteres față de efort, dar curiozitatea va rămâne în continuare un element care nu poate fi ignorat. Imediat ce Luna va intra pe zodia Vărsător va trebui să treacă prin opoziția cu Mercur retrograd, planetă care se va întoarce pe zodia Rac peste două zile, vineri, 19 iulie. Vorbim, așadar, despre o greutate a sentimentelor, despre un efort în a convinge pe cineva că avem dreptate, că avem calitatea necesară, că merităm respect și atenție. Venus va trece în seara acestei zile peste Capul Dragonului ceea ce arată că lucrurile acestea pe care urmărim să le obținem sunt ceea ce avem nevoie, hrana ce ne va fi foarte folositoare în săptămânile următoare. Acum ni se pare că ajungem acolo cu foarte mare greutate, cu mult consum, că avem parte doar de experiențe nefericite și că taina evoluției nu ne este dezvăluită încă. Nu trebuie să uităm că de fiecare dată când Venus trece peste Capul Dragonului simțim o mână nevăzută care ne duce pe drumul cel bun, ne ajută să vedem ceea ce până acum ne-a fost ascuns, să primim ceea ce ne va fi folositor mai târziu chiar dacă acum nu înțelegem rostul darului. Din combinația dată de unghiurile negative, Luna plină și opoziția Venus-Saturn cu trecerea lui Venus peste Capul Dragonului se obține o energie sintetică absolut impresionantă. Tot ceea ce este greu ne încurajează către studiu, către atenție. În felul acesta, orice situație care ni se pare că ne duce către o zonă conflictuală are în miezul său un semn de pace. Acesta apare acum dar va fi văzut mult mai clar începând cu seara zilei de joi, 18 iulie, chiar dacă, în privința consecințelor, vorbim despre rezultate concrete abia de vineri.
Prin urmare, 17 iulie este o zi a lucrurilor simple la care ajungem foarte greu. Vom avea astăzi o preocupare față de studiu, o atracție față de ceea ce ne-a fost ascuns sau prezentat într-o altă manieră decât putem înțelege sau aprecia. Avem acum imaginație creatoare și vom fi dispuși să facem efort, însă ni se va părea că lucrurile acestea minunate care ne atrag nu pot fi abordate deocamdată pentru că avem anumite cozi care trebuie rezolvate. Asta înseamnă că sentimentul de responsabilitate va fi astăzi foarte intens și urmărim să rezolvăm nu doar ceea ce întărește confortul personal, ci și obligațiile pe care le avem față de societate, față de instituția în care lucrăm sau față de o persoană căreia i-am promis ceva. Semnul de putere al acestei zile va face trimitere și la un avertisment, acela de a folosi cuvintele cu măsură. Această combinație de putere și constrângere este atât de mare încât ni se va părea că putem vorbi liber despre tot ceea ce a însemnat până acum constrângere, dar nu este bine. Va trebui să așteptăm un alt moment mult mai favorabil pentru a ne deschide sufletul fără pericolul de a deveni mai vulnerabili cu ceea ce se află despre noi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne raporta la momentele istorice care ne vin acum în minte. Ele vin tot prin traumă, tot prin nemulțumire, tot prin obsesia obstacolului.

Unele probleme arată că au un numitor comun. Aroganță. Se completează un deficit. Cel puternic trebuie să probeze. Problemele sociale sunt abordate cu suspiciune. Sunt respectate termenele. Sentimentele trec înaintea cuvintelor. Reușim să ne armonizam fără prea mult eford. Se exagerează privilegiul cuiva. Problemele mai vechi sunt rezolvate ușor. Sfaturile sunt interesante. Este descoperit o soluție acolo unde ne așteptam cel mai puțin.

18 iulie este ziua celor mai frumoase soluții, a impulsurilor magice, a puterii redescoperite de a trece dincolo de unele obstacole care până acum păreau imposibile. Ne va fi clar acum că unele probleme personale sau care țin de interacțiunea cu grupul de apartenență cer o mai mare mobilizare. Prin trigonul Venus-Neptun care se va împlini în seara acestei zile vom găsi resursele necesare pentru ca acest obstacol să fie îndepărtat, ca mobilizarea să nu producă efecte negative. Vom reuși acum să ne armonizăm pentru că ne amintim cine suntem, avem o atitudine corectă din punct de vedere sentimental și nu simțim nevoia să adăugăm nimic la ea pentru că este sinceră, corectă și ușor de perceput. Dacă la nivel individual această relație dintre Venus și Neptun aduce o creștere prin înțelegere și creativitate, o adaptare frumoasă, corectă și eficientă, din punct de vedere social acest raport astrologic pe care-l prezintă ziua de 18 iulie țintește către completarea unui deficit. Ne vom simți mai puternici, mai plini de energie, mai înțelegători sau mai simpli, în funcție de țintele pe care ni le stabilim, reușind acolo unde până acum nu am fost în stare să împlinim prea multe lucruri decât cu un ajutor. Dacă pentru unii această relație dintre Venus și Neptun are un impact eminamente emoțional, pentru alții completarea acestui sector afectiv înseamnă alimentarea cu o formă de energie care face posibilă obținerea unor rezultate sociale cu o ușurință fantastică. Este vorba despre oamenii care au nevoie doar de puțină iubire pentru a răsturna lumea, pentru a face lucruri remarcabile, pentru a ridica palate peste noapte. Au toate celelalte calități, dar pentru că elementul mobil care le alimentează aceste calități vine dintr-o zonă afectivă, completarea ce se realizează în acest sector îi face pe aceștia să atingă performanțe remarcabile.
Există și momente tensionante care dau acestei zile o notă aparte. Sunt câteva unghiuri negative pe care Luna din Vărsător le realizează cu planetele din Taur și din Leu. Asta înseamnă că Uranus de pe zodia Taur devine planetă focar într-un careu în T pesemne fixe. Sunt câteva elemente ce țin de reorientare educațională peste care nu vom putea trece chiar dacă promisiunea succesului este una mare și reală. Cu toate că aveam acum șansa ca probleme mai vechi să fie rezolvate ușor, există acest obstacol al încrâncenării pe care cu greu îl vom putea depăși sau care va putea fi depășită doar dacă reușim să punem foarte repede în practică flexibilitatea pe care am învățat-o în primele trei zile ale săptămânii.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne oferă un exemplu de putere pe care îl putem folosi pentru a atenua din defecte de caracter. Prin binele pe care-l întâlnim acum lăsăm în urmă aroganța, dars și motivele la care am apelat pentru a o ține activă, agresivitatea, dar și argumentele la care am apelat pentru a o ține vie. Ecuația astrală a momentului ne arată că lucrurile bune nu sunt menținute în mod întâmplător, ci cu efort, dar, mai ales, de oameni instruiți în sensul acesta. Vom avea ocazia acum să vedem că problemele vechi se rezolvă ușor, poate foarte simplu dacă acceptăm curățarea emoțională. Curățarea emoțională nu vine acum prin uitare, ci prin eliberarea de păcatul pe care ni l-am atribuit și apoi prin iertarea a ceea ce am făcut ca acel proces să se mențină mult timp. Este foarte posibil ca omul care caută curățenia sufletească să aibă impresia că prima jumătate a zilei de 18 iulie este una apăsătoare, încărcată de conflicte, tristă pe motiv că tot ceea ce i se întâmplă este o dovadă a faptului că nu va fi împlinit așa cum își dorește. Va fi nevoie să aștepte doar puțin pentru că toate lucrurile frumoase să se împlinească în a doua parte a zilei. Semnele de reușită ale zilei de 18 iulie sunt unele dintre cele mai frumoase ale lunii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a renunța complet la suspiciune. Cei care vor renunța la suspiciune în prima parte a zilei se pregătesc să devină un vas foarte încăpător pentru bucuriile ce vor veni spre noi în a doua parte a zilei.

Sentimente reușite. Dezordine. Ne întoarcem către episoade dificil de înțeles. Gelozie. Dramă pe ideea de succes sau de patrimoniu. Credem în mod eronat că ne aflăm în fața unui sfârșit. Rezistență la efort. Tenacitate.

În dimineața acestei zile Mercur se va întoarce pe zodia Rac prin retrogradare. Asta înseamnă că ne vom întoarce la mesajele pe care mulți le-au primit în perioada 4 – 27 iunie, atunci când Mercur a trecut prin zodia Rac. De această dată aceste mesaje sunt percepute în sens invers, ceea ce a fost bun și se pare că a fost făcut cu o intenție obscură, beneficiile pe care le-am obținut ni se vor părea ca fiind surse de suferință, de gelozie, de pierdere sau de eșec. În realitate, intrăm din dimineața zilei de 19 iulie într-o perioadă de trei săptămâni de refacere. Mercur va încheia această deplasare retrogradă în prima zi a lunii august, apoi se va întoarce pe zodia Leu pe 11 august. Momentul acesta este unul de progres, chiar dacă suntem invitați să facem un efort foarte mare, să facem o combinație între sentimentele care s-au așezat deja într-o ordine foarte clară și intențiile care ar trebui, pe viitor, să le folosească pentru rezultate mult mai bune. Ceea ce se anunță cu această retrogradare a lui Mercur seamănă cumva cu un plan, ca și cum suntem invitați să facem mortarul fără să avem deocamdată cărămizile pe care să le lipim. Dacă acceptăm că este important să facem lucrul acesta atunci pe viitor nu va fi nicio problemă ca reușita să vină indiferent de forma cărămizilor ce ne vor fi oferite. A face acum acest lucru, a ne pregăti pentru etapa despre care nu știm nimic demonstrează rezistență la efort, tenacitate, o mare putere de adaptare și toate acestea pot cumva tempera din dezordinea acestei perioade. Așa cum știm din prezentarea generală a lunii iulie, multe elemente personale cer acum revizie, reconfigurare, o reașezare în albia proprie pentru ca rezultatele viitoare să fie mult mai bune. Asta înseamnă că tenacitatea nu accentuează egoismul sau vanitatea, ci doar ne ajută să mergem mai departe decât am gândit până acum că putem merge. Cel care se oprește va trăi această dramă pe ideea că succesul nu îl ajută să-și consolideze patrimoniul. Important este ca rezistența la efort să nu fie rezultatul încrâncenării, ci pur și simplu adaptarea la un nou stil de viață. Știm, de fiecare dată când Mercur intră în mers retrograd intrăm și noi într-o perioadă de revizie, nu doar a ideilor, a concepțiilor sau a credințelor, ci și a motivelor de adaptare.
Prin urmare, 19 iulie este o zi de recompensă față de ceea ce am făcut sau față de ceea ce ni s-a făcut. Primim pentru că am dăruit mai mult sau dăruim mai mult pentru că am fost ajutați, susținuți, încurajați. Ceea ce astăzi este rezistența la efort, altădată era încurajare în fața unei lupte. Pentru acei oameni lupta va fi dată pe 21 iulie, în ultima zi a acestei săptămâni, când Mercur, aflat în mers retrograd, se va afla în conjuncție cu Soarele. Nu va fi o conjuncție malefică, ci doar una care să administreze într-un mod mai bun întâmplările care au produs mari dezamăgiri. Astfel, momentul de față este pentru mulți un motiv de întoarcere. Aversiunea față de o schimbare poate fi pentru acești oameni un motiv foarte serios de întoarcere. Cei serioși chiar dacă vor experimenta sentimente mai puțin corecte, vor fi tenace, își vor proteja emoțiile frumoase, le vor ține departe de conjuncturile pe care le considerăm foarte rele și prin faptele pe care le vor face acum, pe 19 iulie, se vor elibera de sentimentul de obligație. Retrogradarea lui Mercur de acum poate produce acest efect.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu visa că schimbarea se produce de la sine. De cele mai multe ori cărămizile trebuie așezate cu mâna.

Disconfort în aplicarea unui mesaj. Victoria este obținută printr-o luptă grea. Avem nevoie de recunoaștere. Desconsiderarea oamenilor este privită ca o greșeală gravă. Se caută punctul comun dintre două probleme. Se discută despre o competență.

20 iulie este o zi de luptă. Acum nu luptăm pentru a obține anumite avantaje, ci pentru a ne menține o anumită viziune. Astfel, lupta acestei zile este pentru a rămâne cu o idee clară, pentru a ni se recunoaște o nevoie, pentru a ni se respecta realizările pe care le-am obținut urmărind anumite criterii de performanță. Vor fi invocate pe 20 iulie și motive de ceartă, de confruntare, ne vor fi aduse la cunoștință anumite greșeli pe care le-am făcut, însă tot acest proces este blând, simplu, fără greșeli ample, fără acuzații majore. Ceea ce vine prin desconsiderare va fi considerat pe 20 iulie o greșeală foarte gravă care nu se încadrează în nimic din standardul acestui moment. Talentul unui individ va fi acum apreciat mai mult, prezentat ca un exemplu pentru ceilalți, chiar și atunci când persoana în cauză nu dispune de calități ieșite din comun, ci beneficiază doar de un moment foarte special când își poate pune în valoare anumite calități personale. Astfel, 20 iulie este o zi care ne vorbește despre lucrurile bune prin spiritul practic, nu altfel! Vor fi însă și persoane care, din obișnuință, se vor desprinde de toată această zonă a responsabilității și vor refuza să recunoască o greșeală, vor refuza viziunea clară pe motiv că oricine ar putea să emită păreri, chiar dacă acestea sunt neavizate. Teama că puterea va fi oferită și ignoranților îi face pe mulți să fie rezervați pe 20 iulie. Chiar dacă poziția lor va fi una obiectivă, adică cea a persoanelor care caută punctul comun dintre două probleme pentru a le rezolva, absența curajului și a inițiativei arată că lupta lor este una marcată de refuz, nu de intenția de a repara.
Prin urmare, 20 iulie este un moment de zdruncin, de pedeapsă prin nepăsare sau refuz la care apelează oamenii slabi, cei care mai mult discută despre confort decât îl abordează sau decât îl trăiesc. Faptul că în noaptea de vineri spre sâmbătă Luna va trece pe zodia Pești este un semn bun doar pentru cei care lucrează cu energia, doar pentru cei care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală pentru că emoțiile profunde vin și se lipesc doar de cei care le recunosc. Cei care nu le recunosc vor discuta despre calitățile altora ca și cum acestea sunt pentru ei o țintă. Se vor comporta ca și cum pe viitor își vor dori să împlinească ceea ce alții arată încă de pe acum că dețin. Acolo unde lucrurile nu sunt clare, acolo unde revolta anunță deja secătuirea unor resurse, accentuarea unor probleme de interacțiune, acolo vorbim despre oameni care nu vor reuși niciodată să se ridice deasupra condițiilor, oricât de mult ar fi ajutați de o conjunctura astrală. Acești oameni sunt consumatori de beneficii, nu ființe care le integrează pentru a le înmulți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu uita că speranța este doar începutul realizării. Dacă aceasta nu este urmată de efort, de seriozitate, de sinceritate, ea se va transforma foarte curând în frustrare.

Dezamăgire. Tristețe. Dificultăți de înțelegere. Problemele personale sunt analizate la o altă scară. Complicații de natură intimă. Cele mai bune soluții vin prin limpezimea spiritului. Modificări care așază ideile, privilegiile. Interesul pentru bani strică o impresie frumoasă despre o persoană. Patrimoniul este investigat în detaliu. Unele lucruri sunt și rămân neînțelese. Prea multe îndoieli. Concentrare prea mare de probleme care creează suspiciuni.

Luna se află acum în plin tranzit prin a zodia Pești și va trebui să treacă, în dimineața acestei zile, printr-un careu cu Jupiter retrograd, apoi printr-un sextil cu Saturn retrograd, în mijlocul zilei printr-o conjuncție cu Neptun retrograd, iar, spre seară, printr-un sextil cu Pluton retrograd. În plus, Venus și Pluton își definitivează opoziția pe care o formează de ceva timp, iar Soarele și Mercur își vor definitiva, în a doua parte a zilei, conjuncția lor. Ultima zi a acestei săptămâni este una de clarificare. Vorbim acum despre privilegii, despre un istoric, cu bune și cu rele, despre modificări nu doar în structura ideilor, ci și în modul de comportare ce ar putea să așeze într-o noua ordine anumite privilegii. Relația proastă dintre Venus și Pluton pune în dificultate acele cupluri care nu au trecut încă testul maturității. Acolo unde nu există o limpezime a spiritului, acolo unde nu există o maturitate în ceea ce privește nevoia unuia față de pretențiile celuilalt apar conflicte, apar tensiuni care cer o rezolvare doar prin metode vechi, că nu degeaba Luna se află în relații atât de ample și intense cu planetele retrograde. Prea ușor se face trimitere către bani, către avere, prea ușor oamenii invocă ceea ce îi deranjează, ceea ce îi golește de putere, de frumos, de respect pentru ca rezultatele momentului să vină atât de simplu. Există pe 21 iulie o problemă de concentrare care îi face pe oameni suspicioși, adică sunt invocate situații când concentrarea a scăzut și ceea ce se întâmpla acum devine un fel de explicație pentru ce s-a întâmplat cândva. Această comparație este una cât se poate de greșită, însă nimeni nu va renunța la ea pentru că este generatoare de concluzii pe care nimeni nu le poate combate. Situațiile acestea vor crea și conjuncturi sociale conflictuale. Se ajunge prea ușor la îndoială, la suspiciuni, iar lipsa de concentrare va fi văzută ca o scuză. Este clar că o greșeală foarte mare ar fi să-i evitam pe cei care se îndoiesc foarte ușor pentru că toți oamenii vor avea pe 21 iulie îndoieli, toți vor considera că nu primesc suficient de mult, că nu li se oferă ceea ce merită, ca sunt nedreptățiți. Toți vor resimți că demonul dezamăgirii este foarte aproape. Cea mai simplă soluție este de a respinge toate aceste certitudini pentru că ele nu fac decât să ne amărască viața.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre lucruri pe care le înțelegem foarte greu pentru că le respingem sau pentru că fac parte dintr-o traumă. Sunt multe probleme care ar trebui să fie soluționate acum, dar ne declarăm încă de dimineață obosiți, triști, fără soluții sau cu gândurile răvășite. Cei care beneficiază de o vibrație aparte vor fi mai limpezi și vor putea să-i influențeze și pe ceilalți. Oamenii care au o asemenea putere sunt foarte puțin, deci și rezultatele spectaculoase ale momentului vor fi cumva izolate. Conjuncția Soarelui cu Mercur retrograd se transformă acum într-un interes față de ceea ce creează stabilitate, chiar dacă lucrul acesta se face într-un mod abuziv. Vorbim, așadar, despre o consolidare pe bani, pe bunuri materiale, pe lucruri, pe promisiuni din partea unor persoane care nu trebuie să se răzgândească. Ultima zi a acestei săptămâni ne aduce obsesie față de patrimoniu pentru că ni se pare că a sosit momentul potrivit să facem o plată în avans. Din nefericire, retrogradarea lui Mercur aduce de fiecare dată o eroare în calcul pe această problemă, deci ar trebui să fim mult mai atenți atunci când evaluăm singuri ceea ce ar trebui evaluat în grup pentru o plată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu mima libertatea doar pentru că ni se permite acum să fim agitați. Agitația nu arată niciodată o libertate de expresie. Libertatea de expresie vine atunci când iubim fără un motiv direct, cuantificabil, oferit de această lume. Agitațiile momentului nu fac parte din acest tablou al alegerilor care demonstrează libertatea de expresie. La libertatea de expresie se ajunge după ce ne-am eliberat de constrângeri, nu când le trăim intens.

8 thoughts on “15 – 21 iulie 2019

 1. Maria spune:

  Multumesc!

 2. Cristina spune:

  Si eu iti multumesc. O placere sa citesc.

 3. Maria spune:

  M-am regasit in ideea de a construi palate daca simt ca mi se ofera un strop de iubire… Si totusi, am gresit eu ca nu vine macar stropul sau e o chestiune de nesansa, mai impersonala, sa cunosc oameni care nu stiu sau nu vor sa iubeasca? Intr-adevar, astazi toata ziua am simtit ca nici n-am sa cunosc altfel, desi stiu si sunt convinsa ca exista.
  (Uneori ma copleseste acuratetea analizelor dvs. 🙂 )

  1. Întotdeauna avem în jur iubire. Poate nu avem acolo unde ne așteptăm, dar avem. Cred că această experiență ne ajută să facem ceva și cu așteptările care blochează o percepție.

   1. Maria spune:

    Ooo… si eu, ani de zile mi-am pus problema serios ca eu sunt cea care are o perceptie deformata. Abia in terapie, cu specialisti, am constientizat ca perceptia mea era corecta, dar tot nu-mi venea sa cred ca poate fi adevarat. Singura iubire pe care am primit-o si de care sunt de copil constienta e cea care vine din partea fiintelor nevazute. De a oamenilor din jur nu am avut parte niciodata, desi m-am amagit mereu. Acum am ramas cu desavarsire singura. Nici de ce am ales sa vin si sa traiesc intr-un astfel de mediu nu-mi explicam, tot in terapie si cu un preot deosebit am realizat sindromul Stockholm pe care il aveam, iar astrologia mi-a revelat ca port un tipar de valorizare a suferintei ca si cale de evolutie, pe care acum nu-l mai gasesc potrivit pentru mine. Poate pentru ca e prea greu, poate pentru ca sunt prea multi ani sau poate pentru ca in multe dimineti ca aceasta, da, ma simt prea obosita…
    Raspunsurile dvs. sunt insa o dovada a iubirii in forma ei pura, pe care o primesc si pentru care va multumesc inca o data. Si eu va pretuiesc mult.

    1. Ceea ce trăim este despre ce suntem și ne-am propus să facem, nu despre alții (că tot spuneai că nu ai primit, deci nu ți s-a oferit). Cel mai bun exemplu pe care oamenii îl au de două milenii este Iisus. Știm că nu s-a gândit la ceea ce ar merita să primească, ci la ceea ce are de dat fără să strice nimic din armonie, ba chiar să o împlinească. Atunci când crești, tentațiile sunt mari. Cele mai mari îți spun că pe nivelul următor al evoluției puterea exercitată trebuie să fie mai mare, mai dominatoare, mai impunătoare, că ai un „drept divin” pe care alții să-l venereze. Noi nu creștem pe o ierarhie a puterii, ci pe una a iubirii. Ființele malefice sunt guvernate doar de o ierarhie a puterii. Ființele de lumină, nu! Kabala explica minunat acest proces al înfierii prin evoluție. Crești spiritual și devii copilul spiritual al altor entități care te iubesc precum pe propriul copil pentru că au contribuit cu atenție, răbdare și generozitate la renașterea ta într-un alt plan al percepției. Le înțelegi limba și nu mai vrei să pleci de acolo, iar ei te consideră din familie și te înfiază. Că lucrul acesta era cunoscut de pe vremea lui Iisus întrupat sau că acest concept a fost integrat ulterior, nu știu. Știu însă că Iisus i se adresa divinității cu „tată” (Avva în aramaică). Ceea ce este real din ceea ce trăim se va împlini, oricare ar fi poarta prin care trebuie să trecem.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.