22 – 28 iulie 2019

22 – 28 iulie 2019 este săptămâna aspirațiilor complicate de neîncredere și a soluțiilor bune care schimbă ceea ce părea de neschimbat. Acest sector vine cu un elan aparte. Ne întâlnim cu aspirațiile mai vechi pe care acum le vedem mai delicate, mai greu de împlinit pentru că ne vin din trecut împreună cu neîncrederea pe care nu ne-am rezolvat-o. Vor reuși în această săptămână oamenii care au mai lucrat cu așa ceva, care s-au limitat la aspirații pe care și le puteau împlinii, care puteau fi atinse. Ceilalți, vor spera că lucrurile bune pe care le-au cerut vor fi împlinite de ceilalți fără să facă nimic. Efortul răsplătit acum prin preschimbarea imposibilului în posibil este cuantificat din ultimii ani, poate chiar din ultimul deceniu. Acest arc peste timp va aduce săptămânii o notă grea pentru că din același interval este colectată și neîncrederea care a pătat experiențele extrase de acolo. Vorbim, așadar, despre compromiterea prin subiectivitate, prin intoleranță, prin refuz. Vom face lucrul acesta invocând motive de supraviețuire, dar și motive de putere. Trecerea Soarelui pe zodia Leu în ziua de marți, 23 iulie, este primul element care declanșează în această săptămână un asemenea val. Ultimul va fi în ziua de duminică, 28 iulie, prin trecerea planetei Venus pe zodia Leu. Schimbările acestea păreau imposibile. Până și pentru cei mai puternici, pentru persoanele care au fost prudente, atente și care au avut de fiecare dată măsură, trecerea aceasta de la umezeala rece (Rac) la căldura uscată (Leu) va fi un semn că trăim vremuri apăsătoare. Unii vor ceda și vor deveni foarte obedienți pentru că nu sunt pregătiți să înfrunte atâtea adversități. Alții vor deveni încrâncenați, vor invoca nedreptăți mai vechi pentru a justifica acțiunea dură pe care o vor realiza în această săptămână. Cert este că schimbarea care se produce acum este una care părea până nu demult de-a dreptul imposibilă.
Un alt element important al acestei săptămâni este invocarea simplității. Acolo unde lucrurile se complică de la sine efortul devine istovitor și el va fi justificat de o neîncredere. Neîncrederea aceasta va fi acum legată de aspirațiile pe care cel în cauză și le-a făcut complicate. Pentru a depăși momentul acesta va avea nevoie de o minune care nu vine de la sine, ci prin oameni, girată de ei. De aceea, va avea nevoie să se asocieze cu cei care pot reduce atât de mult suspiciunile încât să facă acest dar al cerului posibil. Aceștia sunt oamenii care le insuflă celorlalți să fie optimiști, să aibă încredere, să fie rezistenți la efort și buni cu cei aflați în suferință.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu pretinde imposibilul, ci de a îndeplini toate condițiile ca acesta să se preschimbe în posibil. Cei care nu vor îndeplini această condiție vor fi obraznici cu mintea, invocând diverse motive pentru care sunt discriminați, obraznici comportamental, căutând să își însușească cu de la sine putere ceea ce alții primesc pe merit. Dacă prin nevoile formulate acum sau rezolvate în această săptămână nu distrugem corola de minuni a lumii înseamnă că deja am reușit să schimbăm ceea ce părea de neschimbat.

Asocierile de lungă durată trebuie revizuite. Negativitate. Se abordează imposibilul cu mai mult curaj. Împrumut. Bunăstarea face diferența dintre oameni. Vremurile dificile sperie cu un insucces. Ne punem prea multă bază în cuvintele care nu au efect. Munca suplimentară devine istovitoare.

În mijlocul acestei zile Luna își va încheia tranzitul sau prin zodia Pești și va intra pe zodia Berbec nu înainte de a împlini un trigon cu Soarele care, în dimineața zilei următoare, își va încheia și el tranzitul prin zodia Rac. Din nefericire, acest aspect se realizează de pe gradele finale ale celor două zodii tranzitate (anaretice) ceea ce aduce zilei o conotație mai puțin fericită, amplificând dezamăgirile și gesturile responsabile, chiar dacă vom crede că avem cele mai bune intenții. Aspectul cel mai important al momentului este dat de trigonul lui Jupiter cu Junon, cel care ne trasează de câteva săptămâni direcții importante orientate către reculegere și reconciliere. Astăzi înțelegem mult mai clar decât în săptămânile anterioare de ce a trebuit să renunțăm la o parte din intenții sau din gânduri, de ce negativitatea trebuie sancționată aspru și de ce munca, atunci când este istovitoare, creează premisele unor afecțiuni sufletești sau fizice, dar și tensiuni în relații care se vor vindeca foarte greu. Pentru că în această săptămână și Venus își va încheia tranzitul său prin zodia Rac vorbim încă de pe acum de o etapă care ar trebui să producă efecte imediate, după cum vom considera acum, și care chiar se va încheia în ultima zi a săptămânii, duminică, 28 iulie, când Venus va trece pe zodia Leu.
În cuvinte mai simple, momentul de față ne încurajează să negociem pentru o viață mai bună, pentru o viziune mai clară, pentru a ne permite să fim ușor impresionați de ceea ce se schimbă în bine, de ceea ce este frumos și a supraviețuit timpului, de ceea ce zidește prin exprimare, consolidează prin idee. Dacă la nivel individual lucrul acesta se bazează în special pe această claritate a exprimării, a emanației personale, la nivel social trigonul Jupiter-Junon aduce consolidarea pe baza unui efort al dialogului, pe baza unei munci ce a fost abordată în special în zona diplomației. Acolo unde munca a lipsit vom vedea aspirații complicate de neîncredere, după cum ne spune și prima parte a devizei săptămânii. Acolo unde a existat muncă și seriozitate acolo vom vedea soluții bune care schimbă ceea ce părea de neschimbat, după cum ne spune a doua parte a devizei săptămânii. În rest, avem nuanțe care se vor evidenția prin această componentă a efortului care, în cazurile bune, a fost făcut, iar în cazurile nefericite, a lipsit și trebuie completat.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre ceea ce ne ridică sau ne coboară, despre lucrurile bune care se împlinesc pentru că au fost respectate sau despre cele rele pe care vrem să le acoperim dintr-odată în ideea că vom fi și noi trecuți pe lista beneficiarilor unui mare succes. Atmosfera în prima jumătate a zilei va fi ușor apăsătoare și pentru că încercăm să rezolvăm foarte repede ceea ce întotdeauna am avut nevoie de timp. Această precipitare este susținută din punct de vedere astral de trigonul Lună-Mercur. Dacă Mercur nu ar fi fost retrograd nu ne-am fi întors către obiceiurile care au întreținut eșecul, ci am fi îmbrățișat noile metode pentru a beneficia de soluții noi. Din nefericire, singuri ne complicăm și ne amplificăm această situație. În a doua parte a zilei această presiune se va degaja, vom fi mult mai selectivi pentru că avem o altă atitudine, vom fi mai hotărâți, mai curajoși, mai îndrăzneți. Este posibil ca să și greșim apelând la aceste atitudini, dar desprinderea de negativitate este o realizare care va permite tolerarea acestor greșeli.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne grăbi să schimbăm lucrurile doar pentru că ne-am săturat să le vedem așa sau nu ne mai interesează cât de mult se strică. Să fim înțelepți și să așteptăm să treacă prima jumătate a zilei.

Nevoia de repaus ascunde, de fapt, o plictiseală. Apar discuții despre îndeplinirea unor sarcini profesionale. Ne tentează refuzul muncii, a seriozității, a efortului. Se abuzează de răbdarea cuiva. Problemele personale sunt transferate pe umerii celorlalți. Interesul se îndreaptă către o mai bună administrare a resurselor fizice. Satisfacție obținută în urma unei negocieri. Îndoială. Se poate obține ceva bun dintr-o situație socială potrivnică.

O parte a problemelor care ne-au tulburat sufletul în ziua anterioară se vor stinge astăzi cu trecerea soarelui pe zodia Leu. Intrăm într-o perioadă de aproximativ o lună când devenim mai puternici pe ceea ce ne dorim, mai pătimași pe ceea ce credem că ne lipsește și mai eficienți în relațiile cu oamenii despre care credem că ne pot furniza accesul la putere, la informații noi, la resurse noi. Faptul că Soarele trece pe zodia Leu când Luna s-a aflat deja pe zodia Berbec încă din ziua anterioară arată că dorința trece înaintea voinței. Trigonul Lună-Soare s-a împlinit când ambele planete se aflau pe zodii de apă. Acum, când trebuie să pună în practică impulsurile generate de acel aspect, cele două se află deja pe zodiile următoare, de foc. Asta arată că ni se încearcă răbdarea, că ne întâlnim cu situații pe care nu le recunoaște și suntem tentați să acționăm în forță sau să le refuzăm. Lucrul acesta nu-l vom resimți în prima parte a zilei, ci spre seară, când Luna va trebui să treacă prin careul cu Saturn, dar și prin careul cu Axa Dragonului. Ceea ce vrem să împlinim ni se pare de-a dreptul imposibil ori un element care face parte din categoria celor interzise. De aceea, trecerea Soarelui pe zodia Leu de acum va însemna pentru mulți o revoltă împotriva unei îngrădiri care trebuie să dispară pentru totdeauna. Asta înseamnă că momentul de față va scoate în evidență a doua parte a devizei săptămânii, cea care aduce soluții bune ce schimbă ceva ce părea de neschimbat. Unghiurile frumoase pe care Luna le realizează astăzi, în special cele care se vor consuma după ce Soarele a trecut pe zodia Leu, ne vorbesc despre bucuria omului simplu născută din satisfacție, cea care apare atunci când problemele personale, simple sau chiar banale, sunt rezolvate într-un chip miraculos. Acești oameni care își rezolvă problemele acum foarte repede vor crede despre sine că au puteri organizatorice speciale, că le pot spune celorlalți ce să facă, unde să acționeze, că pot fi lideri.
Prin urmare, 23 iulie este o zi care ne arată cum ne putem construi o imagine foarte bună fără a produce schimbări spectaculoase, doar așezând câteva piese așa cum credem de cuviință, așa cum considerăm că ar trebui să facă un om puternic. Relațiile bune ale Lunii pe care le realizează acum cu planetele din zodii de foc sunt un semn de rezistență în fața unui factor rău de schimbare, în fața unui element care ar putea să-l transforme pe cel în cauză în propriul său adversar. Chiar dacă aceste unghiuri pozitive conțin și mesaje care vin din partea unor planete retrograde, așa cum se întâmplă în cazul lui Jupiter sau așa cum se întâmplă în cazul asteroidului Chiron, intenția cea bună va fi apreciată prin conținutul ei, nu prin ceea ce trebuie să obțină. Elementele de îndoială vor veni spre noi în ultima parte a zilei, când Luna va trebui să definitiveze un careu cu Saturn și altul cu Axa Dragonului. Faptul că vom considera de-a lungul zilei că trebuie să luptăm pentru un scop, că trebuie să ne atingem o țintă, că o parte din ceea ce ne propunem nu poate fi obținut decât prin luptă, prin confruntare, este semnul că aceste unghiuri negative care se împlinesc spre seară au activat o parte importantă din zi. Cert este că un om care nu-și refuză latura bună, care nu se lase condus de problemele personale, care nu alege să-și transfere grijile pe umerii celorlalți, va reuși să facă față acestui moment de îndoială și să se pregătească pentru duritatea zilei următoare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu confunda seriozitatea cu rigiditatea. Un om care gândește frumos despre ceilalți nu este doar un fericit, ci și un bun ascultător, un observator atent al factorilor de transformare, dar și o persoană care poate critica aspru unele derapaje. Ceea ce ni se întâmplă pe 23 iulie poate fi considerat un semn că ne aflăm foarte aproape de libertatea pe care ne-am dorit-o.

Confruntare. Nevoia de securitate îi îndeamnă pe unii la gesturi ciudate. Duritate prin cuvinte. Retragerea dintr-o relație. Este întreruptă o negociere. Griji că resursele se vor termina. Obediență în fața unor adversități.

Dintre toate zilele săptămânii, cea de față este cea mai dură. Ea aduce la lumină acele complicații pe care până acum le-am privit ca pe niște mici devieri sau explozii temperamentale, iar acum le vedem așa cum sunt, dovezi de neîncredere sau expresii marcate de îndoieli care zdruncină întreaga ființă. Dacă în primele două zile ale săptămânii, dar și în săptămânile anterioare am avut impresia că aceste semne de balans, de oscilare sunt expresii ale unei presiuni sociale importante, vom vedea acum că nu este așa. Vom parcurge pe 24 iulie trei careuri, toate coordonate de Lună (unul cu Pluton, altul cu Venus și ultimul cu Mercur retrograd). 24 iulie devine o zi a unei griji ciudate pe care nu vom reuși să o formulăm clar, să o prezentăm celorlalți într-un mod inteligibil, sau o transpunem în cuvinte, dar care ne poate fi citită din comportament, din atitudine, din ceea ce preferăm. Grija că sentimentul nu este împărtășit ne epuizează, că nu primim răspunsul pe care îl așteptăm încă din săptămâna anterioară ne tulbură, iar sărăcia pe care o înțelegem din absența a ceea ce ne dorim și nu primim ne duce către o confruntare pe care nu o evaluam corect. Neîncrederea momentului nu este simplă, este chiar foarte complicată și duce la retragerea dintr-o relație, la un pas înapoi, la o dezertare. Vor reuși să iasă din această situație delicată oamenii curajoși care nu s-au temut până acum de o confruntare, de o negociere, de expunerea propriilor probleme în fața unor persoane care ar putea să-i judece pentru ceea ce află, pentru ceea ce li se spune. Curajul este ceea ce ne protejează azi de ceea ce este mai rău, de neîncredere, de suspiciune, de îndoială. De aceea momentul de față cere o pregătire specială. Dacă alegem faptele care să ne duc spre oameni și punem în ele ceea ce avem mai bun, chiar dacă mesajele din jur sunt negative și ne debusolează, avem toate șansele să trecem cu bine momentul dur de acum. Altfel, vom asista neputincioși cum un edificiu foarte frumos se va nărui.
Prin urmare, 24 iulie este o zi de maturizare. Chiar dacă unghiurile ce se împlinesc acum sunt dure, iar noaptea de miercuri spre joi, în mare parte, nu poate fi un sfetnic bun, așa cum știm că se întâmplă de regulă, făcând apel la situații foarte bune, la momente de sinceritate, la situații simple și echilibrate ne protejăm de un rău foarte complicat. Facem un pas în afara dimensiunii sale și-l lăsăm pe acesta să se autodevoreze. Toate aceste careuri de acum amplifică acele probleme interioare pe care oamenii de regulă nu le pot rezolva prin interacțiuni deoarece nu cred în ele, nu sunt interesați de soluțiile celor mulți, nu dau nici două parale pe experiențele altora. Au ales să se închidă și momentul acesta de confruntare devine un fel de pușcărie pentru ei, nu pentru că aceasta este comanda exterioară, ci pentru că un mesaj care vine din exterior se bazează mult pe o alegere personală. Nu s-au gândit că atunci când aleg să se izoleze vor deveni victimele propriilor decizii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne judeca pentru ceea ce nu am putut împlini. 24 iulie este ziua când să selectăm din ceea ce ne-am dorit ceea ce am putut împlini. Împlinirile acestea vin de pe drumul cel bun. Cărarea aceasta este cea care ne duce către marile realizări care pot fi împlinite chiar dacă nu mai avem încrederea că ele se vor împlini vreodată. Aceasta este o poartă foarte îngustă prin care putem trece către marile realizări.

Sunt puse în aplicare soluțiile gândite din timp. Ceea ce este irațional devine bun și constructiv. Succesul se întoarce către sine. Mobilizare pe finalul unui demers. Inițiativă. Complicațiile sociale sunt abordate și soluționate prin conștiința personală. Datoriile sunt plătite. Negocierile merg într-o direcție bună.

În noaptea de miercuri spre joi Luna va trece pe zodia Taur și va avea de împlinit, încă de dimineață, faza de Ultimul pătrar, apoi va trece printr-o conjuncție cu Uranus și, spre seară, printr-un sextil cu Luna neagră. Ceea ce ni se întâmplă acum seamănă cu o repliere, dar și cu o nouă negociere plasată într-o zonă asupra căreia până acum nu am avut control. Pornim la drum în această zi cu oarecare suspiciune, gândind că lucrurile bune pe care le deținem sau tot ceea ce este corect și intenționăm să transferăm celorlalți nu este de durată. Avem nevoie să fim puțin mai încrezători în forțele proprii pentru că astăzi Marte va împlini un trigon cu Jupiter. Este adevărat, Marte trece acum în mers direct prin zodia Leu, dar Jupiter retrograd prin zodia Săgetător. Cele două modele de putere care se întâlnesc și care exercită una asupra celelalte o mare presiune ne fac mai responsabili, mai atenți, nu mai vanitoși. Dacă nu ar fi existat această retrogradare a lui Jupiter nu ne-am fi amintit acum de cât de multe am pierdut atunci când am luat decizii pripite, când am hotărât ceva și până la urmă s-a ajuns la altceva. Lecția aceasta a destinului, zona aceasta neprevăzută pe care am explorat-o altă dată, ne revine acum în minte ca un factor inhibitor. De aceea, negocierile merg acum într-o direcție bună, analizele sunt mai clare, iar puterea omului cu măsură este impresionantă. Ultimul pătrar seamănă cumva cu un fel de înțelepciune de viață care se declanșează cu ultimele evenimente ca și cum acestea au fost așteptate de o viață.
Există însă în fundal un zgomot care enervează. Conjuncția Mercur retrograd-Venus poartă această calitate de a pune la îndoială totul, de a destabiliza ceea ce părea foarte sigur ori că se împlinea de la sine, de a enerva pe toată lumea. Această conjuncție seamănă cumva cu atitudinea unui adolescent din vremurile noastre care devine foarte zgomotos atunci când nu primește ceea ce consideră că merită. Vorbim, așadar, despre o atitudine nefirească, despre un fel de Dl Goe. Acolo unde experiențele anterioare au fost suficient de solide vorbim de lucruri care nu pot fi influențate de pretenții sau mofturi de moment. Grija că lucrurile neprevăzute nu au fost chiar atât de greu de anticipat ne face acum mult mai vigilenți pentru a vedea din timp care este desfășurătorul. Este adevărat, vor rămâne multe ascunse, dar nu atât de multe ca în trecut.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre măsură, despre mobilizare într-un cadru simplu și confortabil, despre lucrurile delicate pe care le putem împlini dacă ne aducem aminte ce ni s-a întâmplat în ultimii ani, dacă extragem de acolo acea calitate umană care ne-a permis realizări pe care până atunci nu le-am fi putut obține nicicum. Vom încerca să simplificăm, însă ceea ce a fost altădată complicat acum capătă o altă înfățișare, devine o dovadă de neîncredere, de suspiciune ori de respingere. Ceea ce altădată a fost bun acum se transformă acum într-o soluție minunată care schimbă ceea ce părea de neschimbat, așa cum ne spune și deviza generală a săptămânii.
Un alt element important al acestei zile ne arată că avem motive de bucurie. Ceea ce nu a fost clar și acum intră într-un derapaj va putea fi mult mai ușor înlăturat, eliminat sau separat. De aceea mulți vor avea impresia că unele lucruri merg de la sine, că relațiile dificile nu sunt așa pentru că a existat în trecut o problemă de atitudine, ci sunt așa pentru că au fost lipsite de acel conținut în care au crezut.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu grăbi lucrurile. Ceea ce grăbim respectă o metodă mai veche care ne-a dus către eșec. Ceea ce nu grăbim respectă alt desfășurător, alt timp, alte reguli.

Se cedează în fața unor insistențe. Se găsește vinovatul care a creat mai multe încurcături. Investiție. Autoritate. Soluțiile de viitor sunt abordate cu mai mult curaj. Este cerut sprijinul unei persoane cu autoritate într-un domeniu diferit de al solicitantului. Schimb de experiență constructiv. Dorință.

Relația bună pe care Luna o are acum cu Axa Dragonului ne aduce noi speranțe. Soluțiile pe care le gândim acum nu doar că sunt foarte bune, dar vor putea fi puse în aplicare și vor produce efecte minunate pe termen lung. Astfel, gândim că lucrurile care au fost imposibil de rezolvat până acum se vor împlini în momentul de față într-un chip miraculos. Ceea ce a fost grijă se transformă într-o soluție minunată sau chiar într-o certitudine. Vor fi persoane care vor ceda în fața unor presiuni și vor rămâne în conștiința comunității ca fiind oameni slabi, ființe care nu se pot descurca fără ajutorul cuiva, fără decizia cuiva. Pe de altă parte, 26 iulie este și o zi a dorințelor. Ne va plăcea în momentul de față să ne imaginăm variantele cele mai bune de care am putea beneficia. Oamenii chinuiți sau cei loviți de eșec în celelalte zile ale săptămânii, de luni și până acum, își vor imagina scenariile cele mai negative, rele sau obositoare pe care destinul li-l rezervă. În absența unui factor de reglare, acești oameni se adâncesc și mai mult în dezamăgire. Este important să știe că aceste dezamăgiri nu vor dura atât de mult pe cât se așteaptă. Ziua nu aduce o perspectivă atât de amplă evenimentelor, cât mai curând ne indică tuturor, indiferent cum suntem orientați, cam care ar fi țintele. Astfel, în fața unor asemenea informații este foarte posibil ca evoluția să capete o înfățișare foarte concretă. Orice pas mic pe care-l facem acum să conteze pentru oamenii cu care interacționăm, pentru cei cu care colaborăm de mult timp, pentru persoanele dragi pe care le avem în jur. Acesta este cu adevărat ajutorul pe care am dorit să-l oferim acestor persoane. Acestea sunt soluțiile bune care schimbă ce părea de neschimbat.
Prin urmare, 26 iulie este ziua care ne învață ce ar trebui să facem pentru a nu ceda în fața unei presiuni, fie ea interioară sau exterioară. Dacă dimineață ne confruntăm cu o presiune interioară, cea susținută astral de careul Lună-Marte, spre seară această presiune se transformă într-un fel de invitație la un schimb de experiență constructiv. Cel care își va petrece ziua crezând că tensiunea este dominanta zilei, adică va fi pe vibrația careul Lună-Marte, cu greu va găsi modalitatea cea mai frumoasă pentru a face ca acest schimb de experiență să fie minunat și trainic. Va rămâne captiv în patimile sale considerând că ele sunt de fapt expresii ale unor pasiuni mai vechi pe care nu și le-a putut cultiva, iar acum se întâlnește din nou cu adversarii din vechime (propriile gânduri sau chiar unele persoane care seamănă cu cei pe care nu i-au putut doborî altădată).
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu face exces de autoritate doar pentru că teama sau o anume dezordine interioară ne creează impresia că suntem în fața unei situații foarte delicate. Cel care spune nu conflictului va avea în 26 iulie o zi câștigată.

Omul sensibil este copleșit de patimi. Condițiile sociale potrivnice sunt explicate foarte clar. Negocieri oprite. Reculegere. Nevoie de relaxare. Interesul față de rafinament, artă, natură. Fericirea vine prin intermediul celuilalt.

În dimineața acestei zile Luna își va încheia tranzitul său prin zodia Taur și, trecând pe zodia Gemeni, ne va lăsa în voia unor aspirații care nu au deocamdată echivalent în realitate. Avem nevoie de relaxare, avem nevoie de o destindere, să ne aducem aminte că viața este frumoasă și poate fi trăită altfel, dar nu în modul acesta superficial, nu simulând. Înainte de a trece pe zodia Gemeni, Luna ne va atrage atenția asupra unor probleme personale. Este mai puțin important că ele ar putea să vină dintr-o zonă a comunicării sau dintr-o zonă a emoțiilor, cât de important este ca acestea să nu perturbe reculegerea, să nu-i facă pe oameni să fie refractari la schimbare sau să simuleze profunzimea confundând-o cu rigiditatea, încrâncenarea, cu închistarea. Momentul acesta de îngrijorare va avea un ecou mult mai puternic decât pare la prima vedere. Visul de a ne împlini aspirațiile foarte puternice se poate opri la cele câteva demersuri neîmplinite pe care le investigăm astăzi, iar fericirea să rămână ceva care se află într-o vitrină sau pe care alții obțin foarte ușor. Există un fel de saturație ca și cum oamenii sunt copleșiți de ceea ce nu au reușit să rezolve și acum li se întorc toate aceste observații învinuindu-se că nu au fost suficient de atenți, nu au fost suficient de buni.
O altă componentă a acestei zile face trimitere la sensibilitatea pe care un om realizat deja o are acum față de artele frumoase. Atracția către superficialitate (trăsătura zilei) se va transpune în cazul lor printr-o descoperire a unor noi simboluri, al unui alt mod de a se raporta la valori, la criterii, la principii estetice. Cei mai mulți însă își vor petrece ziua gândindu-se la ceea ce i-a blocat, la ceea ce nu au putut obține.
Prin urmare, 27 iulie aduce un moment de stop pe niște negocieri, pe înțelegeri mai vechi, pe promisiuni făcute în ultimele luni. Se întâmplă acum ca mulți să aibă impresia că fericirea se vinde și se cumpără, că este negociată sau oferită ca obiect testamentar. Cei care nu reușesc să-și controleze emoțiile vor fi bruscați de zăpăceala celorlalți și vor avea impresia că acești oameni așa au gândit dintotdeauna. În realitate, are loc doar o interacțiune dintre un om sensibil și un om dezordonat. Această interacțiune va fi vizibilă și între o persoană care nu este sensibilă tot timpul, la fel și în cazul celui dezordonat, ci doar acum. Trecerea Lunii prin zodia Gemeni ne va produce acum această zăpăceală care nu va fi în avantajul nimănui. Avem datoria morală față de noi înșine să oprim aceste patimi care ne duc spre interpretări eronate pentru că în felul acesta lăsăm lucrurile bune să se împlinească.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu lansa pretenții față de nimeni. Dacă fericirea vine sub forma unei picături de ploaie să nu plângem că ne-am dorit o cascadă. De cele mai multe ori împlinirea dorințelor vine și după măsura celui care și-a dorit.

Refuzul simplității provoacă o rană. Activității multiple. Se ameliorează o situație nefavorabilă. Prudență exagerată. Interes pentru distracție. Blândețe înțeleasă greșit. Interesul personal lasă asupra comunității o amprentă negativă. Ne grăbim cu concluziile. Interes pentru etichetare.

În dimineața acestei zile Venus va trece pe zodia Leu și va aduce mai multă căldură, adică ceea ce ne-a lipsit toată săptămâna. Cumva, raportat la mesajul sintetic al acestui interval pe care îl analizăm, această încălzire a sentimentelor este puțin cam tardivă. Ea va fi resimțită începând cu săptămâna următoare, însă și acum schimbarea în sine va fi vizibilă. Luna se află în continuare în plin tranzit prin zodia Gemeni și va trece în mijlocul acestei zile prin opoziția cu Jupiter. Primul efect al încălzirii sentimentelor va fi un fel de descărcare, detensionare, ca o furtună prin care dorim să demonstrăm că sentimentele pe care le avem nu sunt cele care ne-au fost atribuite, nu suntem oameni reci și acri sau nu suntem nici cei răzbunători așa cum am fost acuzați. În realitate, trecerea lui Venus pe zodia Leu aduce o greșeală la vedere în comparație cu perioada când Venus s-a aflat pe zodia Rac atunci când am făcut greșeli pe care alții nu le-au văzut, pe care le știam doar noi. Momentul acesta de explozie vine ca o rezultantă a acelor situații când ne-am făcut prea multe mustrări de conștiință. Mulți vor grăbi acum concluziile însă sunt avertizați că această perioadă este marcată de multiple explozii care produc efecte pe care nu ni le dorim. Cu Venus pe zodia Leu pot fi aspre, dure, iar blândețea să fie înțeleasă greșit. La începutul acestui tranzit ne vom ascunde cu mare dibăcie mustrările de conștiință, temerile pe care le-am avut pe motiv că o relație se rupe sau că ne întoarcem la relații toxice de altădată. Temerile acestea sunt vizibile de fiecare dată când Venus se află pe primele grade ale zodiilor Leu sau Vărsător, adică pe această axă a afectivității. După aceea devenim mai siguri pe ceea ce avem, mai preocupați de lucrurile frumoase și bune pe care vrem să le ducem mai departe pentru a ne spori demnitatea socială și patrimoniul. Venus pe zodia Leu nu are de ce să rămână în conștiința celorlalți prin regret. Începând cu săptămâna următoare vom vedea că zona aceasta a emoțiilor are în continuare multe de oferit. Acum suntem cumva pe granița între regrete și teama de exprimare, ceea ce poate fi pentru torționar un teren foarte fertil.
Prin urmare, finalul săptămânii ne vorbește despre lucrurile care se schimbă într-un mod categoric și iremediabil. Pentru cei care au fost în totalitate negativiști, pesimiști sau care au avut o anumită satisfacție din a-i chinui pe ceilalți, momentul de față nu are vești bune. 28 iulie vine pentru ei cu efort, cu griji suplimentare, cu invitația de a munci în plus, nu pentru a fi pedepsiți, ci pentru a compensa lenea de altădată.
Cel mai frumos element al acestei zile vine să scoată în evidență șansa unei modificări care părea imposibilă. Aceasta este ultima gară a săptămânii, ultima oprire care ne poate oferi așa ceva. Săptămânile următoare vor avea alte mesaje. Această bucurie a împlinirii ar putea fi ușor umbrită spre seară de nostalgii. Cel care alege să se întristeze din cauza nostalgiilor nu va reuși să vadă că în viața sa deja s-a schimbat. Prezența nostalgiilor arată că imposibilul a devenit posibil.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că blândețea nu este o anatemă. Într-o lume plină de oameni vulgari, materialiști sau imorali blândețea este singurul medicament care ne salvează viața din nimicnicie.

2 thoughts on “22 – 28 iulie 2019

  1. Maria spune:

    Nu pot, la finalul acestei saptamani, sa nu citesc Fericirile… si sa astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa fie…

    1. „Fericirile” sunt bine primite oricând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.