8 – 14 februarie 2021

8 – 14 februarie 2021 este săptămâna reducerilor pe potențial, îndrăzneală și curaj ca și cum ne-am retrage dintr-o luptă și a beneficiului care promite un mare succes, un mare avantaj. Acest interval este unul de reducere, de diminuare, de descoperire a adevăratului potențial, cel care a fost utilizat de fiecare dată în confruntările reale. Vorbim în această săptămână despre curaj și îndrăzneală, dar nu pentru a demonstra ceva în fața celorlalți, ci pentru a descoperi ce s-a întâmplat cu noi în alte ipostaze când alții au avut această atitudine. Este clar că un om profund și superior se va retrage în această săptămână din confruntare, din luptă, căutând soluția cea mai bună prin armonie, fără a se pierde în detalii, dar acceptând, acolo unde este cazul, anumite sacrificii. Mijlocul săptămânii aduce împlinirea fazei de Lună nouă, ceea ce face ca acest interval să fie unul amețitor, bulversant. Îndrăznind mai mult cu gândul credem, în prima parte a săptămânii, că rezolvăm ceva, apoi, acceptând o anumită presiune asupra căreia nu putem interveni, credem că descoperim un început, o nouă tactică.
Această săptămână vine cu multe necunoscute, unele dintre ele rămânând în această zonă doar pentru că interlocutorul, partenerul de dialog, nu a fost niciodată interesat să afle mai multe despre acest aspect. Dezinteresul de altădată se răzbună acum atât de crunt încât anumite valori personale vor fi reconfigurate, schimbate sau supuse unui stres foarte mare. Pentru că în prima zi a acestei săptămânii se va împlini conjuncția Soarelui cu Mercur retrograd vom avea falsa impresie a unei schimbări, a unei reveniri, a unei modificări. Vom vedea că, până la sfârșitul săptămânii, lucrurile nu sunt așa cum păreau la început, ba chiar mai încordate, mai complicate pentru că vorbim despre o responsabilitate suplimentară. Retrogradarea lui Mercur bulversează pe toată lumea în această săptămână și ea aduce o conștientizare pe propriul potențial, dar și o îndrăzneală dusă puțin cam departe.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi atenți la ridicol. Simțul ridicolului este o achiziție foarte importantă pentru omul care poate să facă ceva pentru comunitate, pentru ființele pe care le întâlnește.

Curaj. Inițiativă. Valorile personale sunt dobândite prin apel la echilibru. Devenim puternici prin asocieri, prin înțelegeri, prin conveniențe. Se repetă un scenariu. Visăm la o viață mai bună, dar nu facem nimic pentru asta. Avem nevoie de o sursă de inspirație. Muzele par înșelătoare. Acțiunile brutale ni se par serioase și durabile.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Capricorn și va avea de împlinit câteva unghiuri interesante cu Chiron, Uranus și, respectiv Luna neagră. Participăm în prima zi a acestei săptămâni la mari provocări, la inițiative interesante care ar trebui să se transforme în modificări sociale. Din nefericire, pentru cei care au așteptări, lucrul acesta nu este de bun augur, el este doar o dovadă de curaj, de inițiativă și de promovare. Nu este nici într-un caz o dovadă de eficiență. Dacă Mercur nu ar fi fost retrograd, conjuncția sa cu Soarele din această zi ar fi devenit un model de reușită, de progres și de elevare, însă, retrogradarea acestui astru, aduce probleme de asociere, de putere sau de înțelegere în așa fel încât ceea ce ne-a inspirat până acum să pară că ne încurcă sau că ne distrage atenția de la adevăratele probleme, arătându-ni-le pe cele false. Conjuncția Soarelui cu Mercur face trimitere la o anumită dimensiune personală pe care nu vom reuși să o gestionăm corect pentru că avem foarte clar sentimentul că suntem inspirați într-un mod negativ. Nu mai avem încredere în sursele de inspirație, în muzele de altădată, dar avem încredere în bârfele pe care le întâlnim, în poveștile triste, unele dintre ele chiar brutale, care ne vor crea în această săptămână o adevărată problemă de identitate.
Ceea ce este interesant din toată această construcție astrală vine să ne atragă atenția asupra lucrurilor bune pe care ar trebui să le păstrăm chiar dacă mesajele sunt orientate către a renunța la ele pe motiv că binele pe care încercăm să-l savurăm acum este unul periculos, obositor sau caustic. Din această cauză, 8 februarie devine o zi conflictuală când oamenii spun foarte ușor ceea ce îi nemulțumește tocmai pentru că se simt protejați de cineva sau de ceva. Atitudinea îi ajută să treacă peste anumite inhibiții sau anumite persoane îi încurajează să promoveze idei pe care le-au formulat în a doua parte a anului anterior.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre puterea de a ne asocia, despre curajul de a merge dincolo de aparențe, despre succesul pe care îl putem obține dacă suntem rezervați în fața unor provocări. Faptul că Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Capricorn este un mare avantaj pentru noi. Acțiunile brutale sunt folosite ca instrumente pentru a obține anumite avantaje. În realitate, aceste avantaje sunt obținute doar de persoanele care se detașează de aspectul brutal al vieții, care nu se lasă influențate de frici, griji inutile, idei preconcepute. Practic, această conjuncție a Soarelui cu Mercur retrograd scoate în evidență ideea că prejudecata nu folosește nimănui. Astăzi nu vom vorbim despre prieteni, ci despre oameni pe care nu-i cunoaștem, despre ființe cu care nu am interacționat, dar despre care avem deja formate anumite opinii. Ceea ce este frumos este preschimbat, înlocuit s-au folosit ca un instrument de luptă. Binele acestei zile se referă la identificarea unei surse de putere. Cel care va cădea în patima acestui păcat va fi tentat să creadă că puterea vine din bârfă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că a ne dori o viață mai bună este suficient pentru ca aceasta să devină așa. Curajul de a schimba este mult mai important decât confortul autodistrugerii.

Revoltă împotriva unui plan negativ, meschin, periculos. Căutăm să ne dezvoltăm într-o direcție legată de securitate, puritate, luciditate. Avem nevoie de responsabilitate. Succesul vine acolo unde reușim să impresionăm, acolo unde trecem dincolo de un obstacol, oricât de mic ar fi el.

9 februarie este o zi de conveniență. Astăzi alegem ceea ce ne convine, ceea ce ne face pe plac, ceea ce ne încântă, fie în sens pozitiv, fie în sens negativ. Sensul pozitiv înseamnă a ieși din întuneric. Sensul negativ înseamnă a deveni meschin și periculos, conflictual sau a arăta comunității cât de mult rău poate primi din partea unui personaj care nu ține cont de nimic, de nicio regulă. Revolta împotriva unui plan negativ înseamnă pentru mulți a înțelege ce anume nu ar trebui să facă. Faptul că Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Capricorn este un semn de creștere, de elevare, de curaj și de aplicație. Prin relația frumoasă pe care Saturn realizează cu Chiron în această zi înțelegem că avantajul de care putem beneficia acum este acela de a trece peste un obstacol, de a ne împlinim un deziderat, de a fi mai puternici decât am fost până acum tocmai pentru că vrem să ieșim din rutină, vrem să ne depărtăm de ceea ce până acum ne-a ținut captivi. Această relație frumoasă dintre Saturn, care se află de ceva vreme pe Vărsător, și Chiron, care se află de ceva vreme pe Berbec, accentuează această notă a independenței, a curajului, a nevoii de a trece dincolo de un obstacol.
Astăzi înțelegem cât de important este să trecem de o barieră, să nu rămânem blocați pe o formă de revoltă, să nu devenim oameni periculoși doar pentru că avem opinii sau anumite informații ori cunoștințe despre persoanele cu care interacționăm. 9 februarie devine, astfel, pentru omul educat o zi de cercetare, de responsabilitate și de atenție. Astăzi putem foarte ușor să impresionăm însă avantajul nu este ceea ce obținem prin aceste acțiuni, ci ceea ce obținem prin ceea ce dobândim ca responsabilitate și maturitate.
Prin urmare, 9 februarie ne vorbește despre ceea ce ne propunem să schimbăm la noi înșine, să înlocuim sau să anulăm pentru că anumite trăsături negative nu pot fi duse mai departe. Ceea ce ni se întâmplă astăzi ne arată că avem nevoie de responsabilitate, de succes și de avantaj. Ceea ce este frumos se ridică deasupra dramelor personale, iar aceste drame personale ne arată astăzi cât de multă otravă pot conține. Acestea nu sunt semne de responsabilitate, ci doar momente când conștientizăm cum anume am greșit. Astăzi ne gândim că avem nevoie de securitate și că numai prin această securitate putem trece dincolo de prejudecățile celorlalți, dincolo de recomandările periculoase sau meschine ce vin din partea oamenilor fățarnici. Astăzi putem să identificăm care sunt curentele sociale care ne pot ajuta, care este elementul particular al acestor direcții sociale de care ne putem folosi pentru a deveni mai responsabili sau mai puternici. Forma aceasta de libertate este cel mai mare avantaj pe care îl poate oferi conjunctura astrală a acestei săptămâni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu gândi că responsabilitatea trebuie judecată doar după rezultatele celorlalți. Omul puternic obține succes fiind el însuși.

Apare o problemă de dialog. Ne bucurăm de durerile celorlalți. Sentimentele sunt înțelese greșit. Dragostea este mai intensă dacă produce mai multă suferință. Ceea ce nu cunoaștem ne incită foarte mult, ne pune la lucru, ne pedepsește. Revoltă împotriva superiorității celorlalți. Ceea ce este constructiv pare legat de moral, religie, educație. Nu mai suntem siguri pe planurile de viitor. Voința este zdruncinată.

10 februarie este o zi conflictuală. Astăzi ne preocupăm de dialog, de mesaje confuze, de ceea ce am fi putut să spunem altădată, dar nu am avut curajul și nici determinarea pe care o cere o asemenea situație. Astăzi alegem mesajele înțepătoare pentru că dorim să-i pedepsim pe ceilalți prin ton, prin conținutul a ceea ce transmitem, prin înțelesul care le rămâne. Dacă în momentul acesta Mercur nu ar fi fost retrograd, relația aceasta negativă pe care o construiește cu Marte n-ar fi vorbit despre o suferință personală, ci doar despre o suferință comună. Așa, ne aflăm acum într-un moment foarte delicat care arată că orice formă de revoltă întoarce agresivitatea către cel care a emis-o, către persoana care a creat-o. Chiar dacă Marte este acum pe zodia Taur, nu vorbim despre dorință, cât vorbim despre plăcerea de a pedepsi, de a acuza sau de a găsi un vinovat care să răspundă pentru toate, chiar și pentru cele pe care le avem în minte și nu le-am împărtășit până acum.
Un alt element important susținut de ecuația astrală a acestei zile este cel legat de alimentație. Revolta se va regăsi ca o componentă importantă și în acest sector. Chiar dacă ni se va părea că suntem puternici pentru că avem inițiativă, în realitate, suntem puternici pentru că avem o identitate. Din această cauză nu este indicat să abuzăm de această identitate pentru că în momentul de față conflictul (cel generat pe moment sau cel continuat) are o componentă morală, una religioasă sau una educațională despre care vom vorbi mult timp de acum încolo. Cei care reușesc să treacă dincolo de aceste tensiuni vor fie apreciați foarte mult pentru că ei nu ies în evidență prin revolta declarată împotriva celor cu care interacționează, ci prin nevoia de a schimba ceva la ei înșiși.
Prin urmare, 10 februarie este o zi care evidențiază un conflict interior, unul care a intervenit de multe ori atunci când oamenii își făceau planuri de viitor. Dacă astăzi ne gândim la griji, la tensiuni sau la dureri personale atunci ar trebui să știm că soluția vine prin toleranță, prin a renunța la tonul ridicat, la vorbele care rănească în mod intenționat, la tonul care îl reduce pe celălalt la tăcere. Omul comun va vorbi astăzi despre grijă, cel profund despre calitățile pe care nu a reușit încă să și le pună în valoare. Dacă vom reuși să ne ridicăm deasupra atitudinilor ridicole atunci superioritatea nu va fi un balon de săpun, ci o calitate care va rămâne foarte mult în conștiințele celorlalți. Ceea ce rezolvăm astăzi este un mare avantaj, nu doar o dovadă de îndrăzneală sau de curaj.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți în fața pericolului. 10 februarie este o zi plină de pericole sau reprezentativă la capitolul surprize sociale. Un om puternic le va privi pe toate acestea cu seninătate.

Soluțiile bune sunt greu de înțeles. Ne pierdem în detalii. Sacrificiu. Revoltă împotriva elementului mic. Atracție către ceea ce pare puternic. Durerile sunt mascate. Visăm la realizări mari. Izolarea ni se pare o soluție miraculoasă. Optimismul pare o boală de inimă. Ceea ce este simplu este ușor de caracterizat. Schimbările nu mai au timp pentru a se împlini. Lipsa motivației ne duce spre melancolie. Nevoie de joc, distracție, creativitate. Suntem ușor înșelați de descrieri fanteziste, de idealuri care nu pot fi atinse, la fel cum suntem tentați de temperamentul nervos și melancolic.

Mijlocul săptămânii este unul foarte complicat. Trecem acum prin momente de confruntare, prin dureri pe care le vom ascunde, prin nemulțumiri pe care le vom prezenta ca fiind împliniri remarcabile. Vorbim, așadar, despre creativitate, despre anumite abuzuri care ne-au redus motivația pentru luptă sau chiar motivația pentru a prezenta celorlalți ceea ce știm să facem mai bine. Pentru mulți, mijlocul săptămânii este o zi de curaj, de optimism și de inițiativă, însă, în realitate, ea este ziua care ne ajută să reparăm o problemă. Chiar dacă astăzi ne întâlnim cu probleme noi, cu tensiuni noi sau cu acele complicații care ni se par noi, soluțiile cer probleme vechi. Astăzi ne pierdem în concluziile celorlalți, în poveștile lor de viață, în impresiile pe care le au despre persoanele cu care au interacționat, cu care s-au jucat, care le au stimulat creativitatea sau care le-au făcut să se simtă bine într-un anumit anturaj. Problema cea mai mare a momentului vine din această nevoie de a interacționa pe baza propriei măsuri. Această problemă se va menține până la sfârșitul săptămânii pentru că o parte din trăsăturile importante ale acestei săptămâni, cea care nu a fost vizibilă în primele trei zile, dar care va fi vizibilă în următoarele, este cea legată de ambiție. Totul este pus sub semnul unei ambiții care are nevoie de confirmare.
Spre seară, se va împlini Luna nouă, cea care va aduce momentului de față o inserție ciudată pe care oamenii o vor considera perfect justificată. Mulți vor accepta provocări, invitații, mulți se vor gândi că visele lor se împlinesc dacă primesc propuneri îndrăznețe din partea celor care reușesc foarte ușor să impresioneze.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre realizările personale pe care le obținem dacă trecem dincolo de melancolie. Ceea ce nu este conform cu realitatea sau care este împotriva firii ne ajută să înțelegem care sunt greșelile pe care le repetăm, care sunt erorile de care nu ne putem desprinde. Dacă avem impresia că realizările pe care le-am obținut de-a lungul acestei săptămâni sunt semne că trăim în normalitate înseamnă că suferim de cea mai dureroasă întoarcere. Mersul înapoi, așa cum știm că se întâmplă acum cu planeta Mercur, nu este un semn eronat, ci un element care ne întoarce către nestematele pe care, din neatenție, le-am pierdut pe drumurile parcurse în luna ianuarie. Unii vor fi tentați ca prin această formă de revenire să își redobândească o anumită poziție socială. Deciziile lor vor părea, așa cum ne spune și deviza generală a săptămânii ca o formă de retragere dintr-o luptă. În realitate, ele sunt semne de slăbiciune, de vulnerabilitate. Dacă în această zi nu s-ar fi împlinit Luna nouă, nu ar fi existat această claritate referitoare la gesturile lor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu visa că extremele produc același efect. Nici izolarea și nici atacul direct nu reprezintă cea mai bună soluție. Mijlocul săptămânii conține o durere care ar trebui să ne trezească la realitate. Dacă nu ajungem ușor la acest rezultat va fi nevoie de mai multă atenție.

Ridicolul trece ca exemplu de bune practici. Ghinionul este privit ca o formă de apărare sau ca o pedeapsă aplicată celui pe care îl disprețuim. Anumite valori se restructurează. Relațiile sociale care trec prin criză beneficiază acum de circumstanțe atenuante. Este nevoie de o nouă atitudine, una care să ne ducă spre spiritualitate pentru a evita minciuna și șarlatania. Patimi încadrate corect.

Pe 12 februarie avem de parcurs o experiență foarte interesantă. O parte din vibrațiile acestei zile s-au regăsit și în descrierile aferente zilei anterioare. Relația negativă dintre Jupiter și Luna neagră nu este un element care se referă doar la ziua de față, ci la întreaga săptămână. În plus, nici relația bună dintre Mercur și Junon nu este un element specific doar momentului. Astfel, pe 12 februarie vorbim despre elemente frumoase care ies în evidență doar prin vină, prin rușine, prin ceea ce am lăsat în urmă și nu a fost curat, prin murdăria pe care am scos-o din haine, de pe față, de pe încălțăminte. Cu toate acestea, nu ar trebui să fim atât de naivi încât să credem că lucrurile frumoase pe care le spunem acum ajung unde trebuie, că emoțiile pe care le trăim acum sunt ceea ce ne scoate din încurcătură. De asemenea, nu ar trebui să considerăm că ridicolul pe care credem că l-am depășit este o problemă existențială rezolvată. Din fericire, în dimineața acestei zile Luna trece pe zodia Pești și ne ajută ca această componentă afectivă să meargă spre un alt domeniu, spre o altă zonă, spre un alt sector. Acolo unde ajungem cu emoția este un loc pe care îl recunoaștem foarte ușor și din această cauză orice problemă socială ce ar putea să apară pe 12 februarie este ușor de rezolvat încadrat s-au prezentat posterității ca un exemplu de bune practici.
Elementul cel mai neplăcut al momentului va veni în a doua parte a zilei când începe să se formeze sextilul dintre Lună și Uranus. Problemele personale par să fie expresia unor probleme sociale sau problemele sociale devin foarte complicate pentru că oamenii nu vor să se schimbe. În felul acesta, vorbim pe 12 februarie despre patimi, dar nu la modul general, ci despre acele patimi personale pe care nu am reușit niciodată să le încadrăm corect.
Prin urmare, 12 februarie ne vorbește despre revenirea la o normalitate de care ne-a fost tot timpul teamă. Astăzi ne gândim la ceea ce reprezintă vina cea mai mare, atât cea pe care ne-o atribui noi înșine, dar și cea pe care ne-o oferă cu atât de multă generozitate cei din jur. În egală măsură, astăzi vorbim de succes, de valori care ne ajută să ne restructurăm, care scoate problema personală din cadrul general pentru a o vedea mai bine. Ceea ce este minciună ne provoacă o durere foarte mare. Astăzi ne bucurăm de ceea ce vine spre noi ca semn de apreciere. Faptul că nu suntem uitați, că nu suntem mințiți, că nu facem parte dintr-un proces de destructurare ne încântă foarte mult.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți și condescendenți cu valorile celorlalți. Ghinionul vine acolo unde oamenii nu se respectă.

p>

Nevoie de refugiu. Ne dezvoltăm dacă ieșim din izolare, dacă refuzăm comportamentele ambivalente, lenea, ranchiuna sau pasiunile care duc spre antipatii. Durerile ne motivează comportamente recalcitrante. Reziduuri infantile. Sufletul este încărcat. Apelăm la manevre ciudate. Bunătatea și farmecul natural sunt folosite într-un mod greu de înțeles pentru ceilalți. Se fac schimbări rapide, unele prea rapide. Se rupe un ritm.

13 februarie ne vorbește despre recompense. Astăzi avem nevoie să ne detașăm de problemele pe care le-am avut de-a lungul acestei săptămâni, iar unii vor considera că pot face lucrul acesta dacă se refugiază, dacă se ascund. Este adevărat, unele manevre care vin din această nevoie de a ne ascunde sau de a ne izola ar putea fi interpretate ca un fel de refuz, de pedeapsă. Avem ocazia acum să demonstrăm că suntem oameni echilibrați, puternici și rezistenți la efort și că anumite schimbări rapide, unele chiar foarte rapide, nu ne mai iau pe nepregătite. Mesajul pe care îl primim acum din partea planetei Mercur are această componentă a revitalizării, a integrării unui succes ca și cum acesta a fost regăsit în timpul unde a fost pierdut. Este adevărat, acest aspect astrologic are și o altă componentă, una mai aproape de aspectul material al vieții, cel care ține de protejarea propriei identități, ceea ce va crea anumite antipatii, anumite conflicte. Chiar dacă ele sunt reale sau perfect justificată de cel în cauză, a trece dincolo de aceste momente delicate prin bunătate, prin rafinament, prin gesturi frumoase sau prin respect este ceea ce ne ridică deasupra multor probleme pe care le-am parcurs în ultimii ani. Așadar, să alegem acest tip de progres!
Chiar dacă a doua parte a zilei este una complicată de răbufniri, de nemulțumiri sau de înțelesuri care nu sunt împărtășite de toată lumea, ziua, în ansamblu, poate deveni una frumoasă, minunată dacă îi dăm ocazia să ne ducă spre armonia pe care am pierdut-o. Regăsirea acestei armonii înseamnă a fi mai atenți cu termenii pe care îi folosim, cu emoțiile pe care le criticăm sau cu relațiile la care vrem să renunțăm. Nu trebuie să uităm că Junon, cea care se află acum într-o relație destul de proastă cu Luna, trece prin Coada Dragonului de ceva vreme. Nu ne putem sustrage păcatului de a judeca mult prea ușor greșelile celorlalți doar pentru că îi vedem sau pentru că au fost făcute în prezența noastră.
Prin urmare, 13 februarie ne vorbește despre voi, despre bucurii și despre ceea ce ne încântă sau despre ceea ce ne ridica deasupra propriei condiții. Avem ocazia astăzi să descoperim că unele elemente critice cu care am lovit foarte ușor în cei din jur sunt lipsite de valoare sau lipsite de perspectivă. Dacă luăm lucrurile în ușor, dacă visăm sau dacă acceptăm că uitarea poate fi uneori o soluție nu facem decât să ne oferim un medicament foarte bun împotriva durerilor care ne invadează acum. Astăzi aflăm că putem, dar facem lucrul acesta dacă rupem un ritm, dacă schimbăm ceva fără a deveni recalcitranți sunt prea critici, fără a refuza un dar, un gest frumos, fără a ne refuza dreptul de a trăi frumos o anumită experiență. Ceea ce putem întâlni astăzi prin rafinament și armonie va rămâne în colecția personală, dar și în amintirile celorlalți ca o veritabilă nestemată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu-i judeca pe oameni după comportament, ci de a-i aprecia după sentimente. Dacă sunt nemulțumiți, să trecem dincolo de această tensiune pentru a vedea care este sulița care le provoacă această suferință și să ne imaginăm cât de intense ar fi bucuria și bunătatea pe care le-ar putea arăta dacă nu ar fi trecut prin asemenea experiențe.

Vorbim prea ușor despre anumite patimi. Reacțiile emoționale sunt intense, bazate pe stimuli vechi, pe o atitudine boemă. Apelul la sentimente nu este cea mai bună soluție. Putem pentru că altădată am visat. Apelăm la caracterizări realiste care să ne ducă spre o apreciere mai bună a valorilor. Ceea ce putem să facem sau ceea ce descoperim alegem să nu împărtășim. Există un frumos dezordonat pe care alegem să-l vedem în continuare strălucitor, deși, pentru ceilalți, nu este. Curajul vine din emoție, nu din împărtășire.

Ultima zi a săptămânii ne vorbește despre teama de pedeapsă, despre grija pe care o avem în momentul în care nu suntem înțeleși, dar avem un mesaj de oferit, iar acesta este răstălmăcit. Partea emoțională a acestei zile este deosebit de importantă și ea vine să arate că experiențele pe care le-am avut în ultimele luni sunt de o importanță foarte mare. Cei activi vor considera că sunt prea pătimași, că trebuie să se exprime și că intensitatea acțiunilor lor, a gesturilor pe care le fac pe spațiul public trebuie să reprezinte și pentru ceilalți ceva aparte. În realitate, această atitudine este un fel de abuz pe care nu vom reuși să îl controlăm acum. Avem prea mari așteptări de la ceilalți, așteptări care nu apar dintr-odată astăzi și care au fost prezente în forul interior de mult timp. Ceea ce putem să facem astăzi este de a pune la dispoziția celorlalți, prin cuvânt sau nonverbal, ceea ce credem că îi ajută sau îi echilibrează. Ceea ce este frumos nu îi dezonorează, nu îi smulge din acea zonă întunecată unde s-au izolat, crezând că așa sunt în siguranță. Ceea ce este frumos din experiențele pe care le-am avut în ultima perioadă ține mai curând de o formă de curaj, dar astăzi acest curaj va apărea un fel de emoție. Emoția dacă este respectată ne va duce către inspirație, nu către visare. Devenim azi lucizi cu ceea ce simțim și ceea alegem să facem ne da o minunată stare de confort. Trecerea lui Junon prin Coada Dragonului rupe ritmul pe care îl știam, ne ajută să ne armonizăm mai bine cu cei cu care interacționăm în fiecare zi, dar, în egală măsură, ne ajută să-i înțelegem pe cei pe care ani de-a rândul i-am considerat vinovați de ceva. Astăzi ni se par mult mai importanți vinovații decât cei care au primit înțelegere ori iertare din partea noastră. Această formă de emoție devine un veritabil ascensor care ne duce către decizii îndrăznețe și puternice.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne vorbește despre lucrurile pe care le putem schimba în bine dacă avem un obicei în sensul acesta, dacă discursurile pe care le-am avut în luna ianuarie au vizat această modificare de atitudine sau această încurajare spre a schimba lucrurile în bine. 14 februarie este despre curaj, despre seninătate și despre a descoperi ceea ce am uitat că deținem. Mulți cred că în ultima zi a săptămânii este vorba doar despre emoție, dar aici nu este vorba doar despre emoție, ci este și despre atitudine. Nu ar trebui să fim surprinși dacă astăzi ne aducem aminte de întâmplări nefericite, de patimi, de complicații care altădată au fost interpretate ca fiind exemple proaste, dezordonate ce nu ar fi trebuit să fie urmate. Acum învățăm din ceea ce ni s-a întâmplat cândva și din urmările acelor întâmplări.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că răul social poate fi vindecat dacă i se răspunde cu o atitudine negativă, cu ură.

18 thoughts on “8 – 14 februarie 2021

 1. Maria spune:

  Exact in cosul pieptului doare… de nedescris… pe-acolo o sa intre lumina, nu? …merge un Sweet Chestnut… cred… sper…

  1. Semnul de devitalizare nu este un semn de lumină. Când este mai mult de atât, știi deja că Lumina este acolo. Este un fel de „poți mai mult pentru că vrei, nu pentru că ai putut și altădată”. Nu ceea ce vine de la sine este confirmarea că ești liber, ci ceea ce schimbi fără a distruge ceea ce zidește, ceea ce TE zidește (reclădește).

   1. Maria spune:

    Inseamna ca nu vreau… Dar nu pricep de ce sau ce ma face sa nu vreau.
    Multumesc.

    1. Mintea este de vină. Ea nu poate suplini voința și de aceea îți pui problema că nu pricepi. Aici nu e vorba de a pricepe sau nu ceva, ci de a face. Când învățătura ezoterică ne spune „Fii în lumină” mintea intervine și caută justificări pentru a nu face, iar noi ne pierdem preocupându-ne de Lumină, nu trăid-o.
     Nu te mai stresa cu atâtea justificări. Fii!

     1. Maria spune:

      Nu pot… Saturn in tranzit in 5, Soarele progresat aplicant la Saturn Luna natale in Leu…
      Durerea e de fapt in plex.
      Am intrat pe Aurum CM.

     2. Sper că ți-a fost recomandat în cunoștință de cauză sau ți-l administrezi singură și știi ce faci. Altfel, genul acesta de experimente nu-s deloc bune.
      Aurum nu este un remediu cu care să te joci, mai ales când vorbim de diluții atât de mari. Îți spusesem într-o conversație anterioară nu prea recentă de golul pe care îl produce Aurum și despre dificultatea de a-l umple. Neaparat combina Aurum cu Binaural music ori cu muzica de relaxare pe frecventa 432.

     3. Maria spune:

      Si combinatia asta Uranus Marte Lilith peste Chiron… N-am putut…

 2. Maria spune:

  Da, mi-a fost recomandat. Mai luasem acum doi ani. Deja de ieri m-a trecut pe Arg N. 200 trei zile. Nu realizasem de ce am schimbat medicul, ieri pe careu am inteles (Saturn in 5 – e un domn respectabil, Uranus reaplica la Chiron in 8 in Taur – transformarea prin unda) cu Neptun pe final de 6 – iluzia dar si terapia alternativa. Ma rog sa fiu bine.
  Multumesc mult.

  1. Iluzia este un cuvant frumos. Neptun pe final de casa a VI-a te poate zapaci cu alegeri care DOAR par bune. Informatia lui Neptun este un fel de mesaj supersaturnian, adica este ceva ce depaseste gama interdictiilor directe ale lui Saturn. Eu cred ca, pana cand tabloul nu se asaza, Gelsemium nu este bun. Nu le amesteca fara o schema precisa. Mai bine mai asteapti cu Gelsemium.

   1. Maria spune:

    M-a zapacit deja, pe mine si pe fostul medic, de 4 ani.
    Nu nu, deocamdata stau pe ArgN si merg la medicul nou. Abia azi, dupa prima doza, am inteles ca are legatura cu trauma intrauterina (un avort caruia eu i-am supravietuit, fratele geaman nu, dar nu am reglat fricile, perceptiile si reactiile asociate).

 3. Maria spune:

  A…eu ma gandeam si la un Gelsemium, dar il las pe dumnealui sa evalueze.

 4. Maria spune:

  Dupa 3 zile de ArgN 200, am inteles abia… pe langa tabloul la care ma uitam, era si Nodul Sud in tranzit peste Neptun R in 3, natal in 11 Leu, progresat in 12 retrograd… Mintea intr-o neacceptare dintr-o intelegere gresita invatata.

  1. Lectia neptuniana trebuie luata foarte in serios. Atunci cand Neptun intervine asa, devine un fel de supersaturn.
   Mintea intr-o neacceptare dintr-o intelegere gresita invatata.” Abia aici este iluzia. Mintea întotdeauna se acceptă, se tolerează și se protejează pe sine. Rolul ei este de a tulbura percepția corectă sădind neacceptare. Adică nu acceptă să existe altceva în afară de ea și de ceea ce spune ea. Cum treci de acest obstacol? Prin Pace. Fii în Pace! La început a fi în Pace seamănă cu a fi în suferință, apoi în îndurare. Dar, cu timpul, învățăm că sunt multe care nu ne sunt necesare și ne va fi mult mai bine dacă le lăsăm deoparte. Lăsându-le deoparte devenim, la început episodic, apoi continuu, martorii propriilor evenimente, propriului destin. Așa descoperim ce se împlinește de la sine și cere acceptare (Doamne, facă-se voia Ta!) și ce putem schimba, înlocuid sau împlinind prin voință proprie (Eu sunt făuritorul propriului destin).
   Nu este nimic sofisticat la mijloc, dar poate deveni dacă lași mintea să te zăpăcească. De aceea, îți spun acum, așa cum am facut-o și altădată: fă, acționează, lucrează pentru a descoperi ceea ce ți s-a spus până acum (din interior sau exterior) că nu ai voie să descoperi. Domnul nu ne-a pus o asemenea interdicție! Noi am inventat-o. Lucrează cu tine. Fii răbdătoare și mergi pe calea de mijloc.

 5. Maria spune:

  Am inteles… dar nu am putut… M-a mutat pe Au din nou. Mi-e ff rau. Lucrurile au degenerat, cred ca de atunci de cand mi-ati spus ca pot deveni periculoase. Fizic sunt foarte rau de doua saptamani.

  1. Dilutiile foarte mari trebuie pregatite. Nu eu am gresit ca te-am avertizat, ci cel care ti le-a recomandat.
   Dacă aș fi în locul tău aș lua un comfor, as anula remediul luat, as astepta cateva săptămâni și apoi aș schimba „specialistul”.
   Dilutiile mari trebuie pregatite. Ele nu se dau dupa ureche si, in plus, descrierile pacientului trebuie puse intr-o schemă de tratament, nu invers. Oricat de mare este criza, obligatia homeopatului este sa fie lucid si sa inteleaga in ce remediu se incadreaza pacientul (baza), care este puterea sa de reparare (durata tratamentului si frecventa administrarilor) si care este zona de actiune (potenta). Cine nu tine cont de aceste elemente dă remediu dupa ureche.

 6. Maria spune:

  Camforul le scoate pe toate?

  1. Comforul alaturi de menta si musetel antidoteaza in general cam toate remediile. Unii homeopati se abtin atunci cand vine vorba de nux vomica administrat dupa alte remedii din acelasi motiv, insa exagereaza.
   Aurum metalicum este antidodat de: belladonna, camphora, china officialis, cocculus indicus, coffea cruda, cuprum metalicum, mercurius solubilis, pulsatila, spigelia. Efectul aurum este de 50 – 60 zile. Are o lateralitate dreapta si este sclerotic/limfatic/sanguinic/melancolic/tifoid/psoric/sicotic/tuberculin.

 7. Maria spune:

  Am luat atunci Camfor. Si nu cred ca voi mai apela la nici un specialist. Multumesc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.