1 – 7 februarie 2021

1 – 7 februarie 2021 este săptămâna patimilor care nu pot fi schimbate prin glume și relații de conveniență și a gesturilor majore pe care le fac cei care, puternici fiind, vor să schimbe ceva în mediul de apartenență. Ceea ce va fi definitoriu pentru această săptămână nu vine din câteva evenimente astrale pe care le vom parcurge în prima zi a săptămânii sau spre sfârșitul ei, ci din forțele care se nasc din ansamblul astral al acestui interval. În această săptămână ne întâlnim cu fragmente ale unor probleme mai vechi pe care vom fi tentați să le vedem ca fiind probleme de sine stătătoare, ceea ce va fi o mare greșeală. Problema majoră din care aceste fragmente au apărut a definit un interval mai mare, nu doar o săptămână, nu doar o lună. Asta înseamnă că avem nevoie, chiar din seara zilei de 1 februarie, după ce Venus va trece pe zodia Vărsător și când ne vom simți mai puțin constrânși referitor la anumite libertăți pe care le oferim, să ne îndreptăm către ansamblul situației, să ne oferim privilegiul de a vedea întregul tablou, nu de a număra toate aceste piese sau de a ne juca cu ele. Cei care nu reușesc să meargă pe această linie a echilibrului vor avea o săptămână plină de episoade neplăcute, adică una a patimilor care nu pot fi schimbate prin obiceiurile pe care le au, prin relații de conveniență sau prin cele care evită abordarea directă a unui subiect. Tristețile acestor personaje se poate adânci și mai mult atunci când vor vedea că le va fi greu sau chiar imposibil să schimbe ceva în mediul de apartenență, așa cum își doresc de mult timp. Dacă se întorc spre echilibru și abordează aceste mici probleme prin prisma întregului din care fac parte, nu prin mesajul zgomotos pe care îl aruncă separat de întreg, vor reuși să beneficieze de această minunată predispoziție și să schimbe ceva, după cum vor, în grupul de apartenență. Fără îndeplinirea acestei condiții totul va deveni obositor, trist sau haotic.
Prima săptămână a lunii februarie este una care ne promite anumite recompense, poate chiar că ne vom ridica deasupra propriei condiții, că putem evolua, că ne putem stinge o parte din durerile care n-au frământat în luna ianuarie. Marile probleme însă cer mai multă răbdare, mai multă atenție și dacă spre finalul acestui interval vom vedea că, deși am depus suficient de mult efort, rezultatele întârzie să apară, să rămânem în această aceeași zonă a liniștii. Marile edificii se construiesc în timp și tocmai de aceea a ne lupta cu timpul în această săptămână dovedește că nu suntem încă pregătiți să întindem mâna spre acel fruct care s-a copt înaintea celorlalte. Chiar dacă este o săptămână agitată, una care ne convinge că agitație este soluția cea mai bună, până la urmă lecția răbdării va fi o veritabilă nestemată care se ascunde dincolo de toată această întunecare. Oricât de multe tentații vom avea, să ne gândim că a reveni la gânduri mai bune este soluția care ne scoate din toate tensiunile. Când judecăm fără să ascultăm chinuim mai mult decât dacă furăm fără să știm care sunt nevoile celor pe care îi deposedăm.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne gândi că fiecare secundă în care renunțăm la modelele egoiste, la șabloanele care ne-au produs plăcere prin bârfă, întuneric, lăcomie, chiar dacă facem lucrul acesta stângaci, incomplet, este un timp câștigat. De fiecare dată când ne vom reîntâlni cu acest timp nu vom mai fi împotriva lui, ci vom recunoaște imediat această emoție a respectului față de viața cu care l-am impregnat. Timpul acesta nu este o nălucă de care să ne temem, ci aerul care ne menține viața. Când îl facem sămânță de vânt ar trebui să ne așteptăm că vom culege furtună.

Conflictele personale sunt majore. Personajele obscure ies în evidență. Sentimentele sunt confuze, dar constructive. Se încearcă depășirea unei limite. Valorile spirituale continuă o linie a inspirației. Se rezolvă o problemă legată de o tensiune. Calea de mijloc este preferată. Echilibrul este, totuși, fragil. Aventuri riscante. Se caută soluții acolo unde ele nu au existat niciodată.

Prima zi a săptămânii ne expune unor probleme personale destul de importante ce ni se vor părea acum simple conflicte. Ele par simple conflicte pentru că seamănă cu ceea ce am trăit în ultima perioadă, cu micile tensiuni care păreau așa pentru că făceau parte dintr-o structură mai mare, acum fragmentată. Prima zi a lunii februarie este o zi a patimilor pe care încercăm să le gestionăm corect, dar orice am spune sau orice am face ajungem să regretăm. Se întâmplă lucrul acesta pentru că primim răspunsuri ciudate din partea celorlalți care nu au legătură cu subiectul pus în discuție, cu tipul de interacțiune pe care vrem să îl abordăm, ci au legătură cu acele tensiuni fragmentate pe care le-am trăit intens în săptămânile din urmă și despre care nu am putut vorbi. Vom încerca, încă din prima zi a acestei săptămâni, să dăm acestor tensiuni o nouă direcție, însă va fi foarte greu să reușim ceva în sensul acesta. De aceea avem nevoie să mergem în continuare pe linia inspirației, chiar dacă aceasta ne îndeamnă să ne oprim atunci când demersurile personale sau sociale par să nu întâlnească niciun obstacol sau să intervenim atunci când tot ceea ce este în jurul nostru ne spune direct sau indirect să stăm deoparte.
Toate aceste tensiuni sunt susținute din punct de vedere astral de careul Soare-Marte, cel care evidențiază personajul obscur sau personaje care au trăit până acum într-un plan îndepărtat și acum devin puternice prin conflictele cu care s-au hrănit doar pentru că aceste conflicte îi slăbesc pe ceilalți neexperimentați. A doua parte schimbă puțin registrul. Trecerea planetei Venus pe zodia Vărsător ne aduce o undă de speranță. Deocamdată, nu se întâmplă nimic spectaculos în sensul acesta, nu apar persoane care să ne scoată din încurcături, situații care să se rezolve de la sine, nu se întâmplă nimic aparte, ci doar se oprește o tensiune. Aceasta este, practic, minunea zilei.
Prin urmare, prima zi a lunii februarie ne vorbește despre șansa de a ne depăși o limită însă doar prin acceptarea unor provocări. Desigur, nu este prima dată când trecem prin provocări, pentru că acest termen are un spectru foarte larg, însă genul acesta de provocări care se evidențiază atât de clar ne arată că până acum ne-am înșelat în privința unor oameni sau în privința unor situații. De aceea astăzi vom fi pe punctul de a răbufni, de a spune lucruri pe care după aceea să le regretăm, de a ne lăsa în voia unei tensiuni și despre care să credem că reprezintă adevărata forță care ne poate rezolva unele probleme. Supărarea și nemulțumirea nu reprezintă decât ultima gară dintr-un parcurs care durează de câteva săptămâni și avem nevoie să ne păstrăm în limitele comportamentului normal pentru a nu ne implica în decizii pe care să le regretăm sau în fapte care să producă efecte asupra cărora să nu mai putem reveni niciodată. O formă de iluzie ne încearcă acum și ne duce către zone care conțin soluții la care nu ne-am gândit niciodată. Dacă acestea vin spre seară atunci ele nu sunt reale. Dacă vin în prima parte a zilei va fi nevoie să treacă prin poartă îngustă a reținerii, a diminuării, a abținerii. Altfel, ne vom petrece ziua căutând să fim crezuți pentru că suntem nemulțumiți, agresivi sau justițiari.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne întoarce spre liniște de fiecare dată când avem impresia că soluțiile cele mai bune vin prin explozii temperamentale, prin acțiuni rapide, prin ton ridicat sau prin gesturi categorice. Astăzi ceea ce este construit în felul acesta strică, distruge sau jignește.

Valorile personale sunt în criză. Se încearcă schimbarea unui lider pe motive de adaptare. Comportamente bizare bazate pe o psihologie comportamentală deficitară. Slabă comunicare. Tensiuni legate de puterea de adaptare. Se solicită soluții rapide. Apar referințe noi. Decepții față de oameni pe care îi îndrăgim. Suntem solicitați pe dimensiunea psihică a vieții.

A doua zi a lunii februarie este una dintre cele mai complicate și mai confuze ale acestei săptămâni. Dacă în toate cele pe care le-am parcurs și în ziua anterioară lucrurile sunt clare, fie în sensul pozitiv, fie în sensul negativ, componenta nouă a momentului ne spune că situațiile nu merg mai departe de la sine, ci vor avea nevoie de discuții suplimentare, de alte persoane care să intervină pentru a clarifica, de alte demersuri publice pentru că ne lipsește miezul, acea putere care poate schimba, acel suflu care dă viață. Pentru că multe sunt concentrate în ecuația astrală a acestei zile pe decizie, pe asociere, dar neglijente cu tensiunea care ne vine din conjuncturile anterioare, ne va lipsi adaptarea și consensul, ne va lipsi acea forță care unește și care ar trebui să ducă la un rezultat bun. Ceea ce vine prin decizia de acum creează animozități, frici, dificultăți de adaptare sau chiar complicații care, cu timpul, se vor transforma în probleme de sănătate.
Din fericire, Venus se află deja instalată pe zodia Vărsător și avem mult curaj și suficientă determinare sau suficient de multă libertate încât să trecem peste acele probleme mici care ne-au consumat în ziua anterioară și care, la rândul lor, după cum am precizat mai sus, vin ca elemente fragmentate ale unui întreg obositor și trist. Această combinație frumoasă care se face între poziționarea planetei Venus pe zodia Vărsător și cea a Lunii de pe zodia Balanță, cu toate implicațiile date și de participarea celorlalte astre la acest mesaj, ne poate reduce tensiunea (evident, prin îndeplinirea unor condiții simple) și ne va încuraja să mai închidem ochii în fața micilor probleme, să le depășim ușor și să interacționăm ca și cum nu ar exista. Ele nu dispar ignorându-le, ci pur și simplu sunt trecute într-un plan secund pentru a nu amplifica decepțiile.
Singurele lucruri bune pe care putem să le facem astăzi este în a ne racorda la mesajele care vin din partea celorlalți, în a încerca să ne adaptăm la anumite nevoi pe care persoanele din jur le au. Dacă nu facem lucrul acesta înseamnă că nu am fost niciodată atenți la nevoile lor și că acele tensiuni (parte dintr-un întreg sau pur și simplu risipite în destinul propriu) sunt, de fapt, creații proprii, adică la momentul când au apărut nu am fost victima unei agresiuni, ci adevărații creatori ai lor. Ceea ce nu putem repara acum printr-o atitudine condescendentă a fost creat în ultima perioadă cu intenția clară de a genera un conflict, de a pune la punct pe cineva, de a da viață unui sentiment întunecat.
Prin urmare, 2 februarie este o zi de mare confuzie. Comportamentele bizare pe care le observăm astăzi la ceilalți, dar și cele pe care noi înșine le avem, se bazează pe o înțelegere deficitară a relațiilor în sine, a însemnătății unui demers, a rolului sau funcției unui obiect, a importanței pe care oamenii cu care interacționăm foarte des o au în mediul de apartenență. Situațiile care nu au înțeles direct, imediat vor crea astăzi confuzii mai mari, tensiuni mai adânci sau chiar crize. Aspectul întunecat este atât de evident încât astăzi chiar vom avea impresia că deținem adevărul, chiar și atunci când limbajul este sărăcăcios, comunicarea slabă, sentimentele puține, iar altruismul lipsește cu desăvârșire. Cine crede că poate ieși în evidență prin această confuzie trebuie să se aștepte la rezultate pe măsură, conform proverbului: “Cine seamănă vânt culege furtună!”.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu visa că unele lucruri se întâmplă de la sine. Ceea ce se întâmplă de la sine nu este un mecanism de sine stătător care să ne aparțină. S-a ajuns în punctul acesta pentru că am dat din puterea personală unui proces pentru a se împlini. Niciodată un asemenea proces nu s-a împlinit fără să ne avertizeze din timp. Faptul că nu intervenim în fiecare etapă nu înseamnă că nu le putem urmării.

Se trece peste o decizie de grup. Avem mai multă determinare pentru că ni se pare că valorile personale s-au cristalizat. Apar probleme de proprietate bazate pe invidie sau pe obsesia bogățiilor. Visăm la schimbări spectaculoase. Aspirațiile sunt calculate în bani.

Ca o continuare a ceea ce am parcurs în primele două zile ale săptămânii, acum ne întâlnim cu o altă situație neobișnuită. Astăzi ne vom confrunta cu decizii severe, categorice, cele pe care le aflăm încă de dimineață și care vor pluti în jurul nostru până spre seară când Luna va trece pe zodia Scorpion după care, intrând în fereastra careului cu Venus, vom alege să ne izolăm, să suferim în tăcere, să credem că multe ne-au fost atribuite în mod intenționat. Dacă privim ansamblul săptămânii ne vom detașa foarte ușor de această notă personală a suferinței și vom vedea că și ceea ce ni se întâmplă astăzi face parte din aceeași zonă a problemelor mari care ajung la noi prin fragmente mici, prin cuvinte care aparent nu au legătură între ele, prin atitudini care nu sunt justificate de nimic din ceea ce facem acum sau am fi făcut în ultimele zile.
3 februarie este o zi de patimă, de consum pe nevoi materiale, pe sentimente bizare, invidie sau pe obsesii despre care am crezut că s-au stins. Pentru că avem și o zodie Scorpion implicată aici, în special în a doua parte a zilei, putem vorbi și de o altfel de hrană, nu doar de cea fizică, de nevoi care să ne alimenteze flacăra vieții, de putere, de ambiția. Tocmai de aceea ziua este atât de complicată, iar schimbările atât de neobișnuite pe care nu le vom primi cu brațele deschise. Vom crede că sunt spectaculoase, dar nepotrivite momentului, prea intense, dar greu de dus la îndeplinire așa cum se cere în momentul de față.
Prin urmare, 3 februarie este ziua care ne pune la încercare încrederea în cei cu care conviețuim, în oameni pe care îi avem aproape, în ființele cu care ne petrecem o mare parte a timpului. În prima parte a zilei se va pune problema refuzului de a colabora, iar în a doua parte a zilei a nevoii de a colabora într-un anumit registru, ca o formă de dominare, ca și cum dintr-odată nu mai avem nicio problemă să dezlănțuim propriile obsesii, propriile defecte. Tot ceea ce parcurgem în această zi este calculat după proporții nespecifice. Dacă nu uităm lucrul acesta vom ști să ne liniștim, să ne întoarcem către respectul pe care este necesar să-l arătăm celorlalți și pe care ne-ar plăcea să-l primim și din partea lor. Calculele acestea precise care ne amplifică tensiunea se vor răsfrânge în special asupra noastră, dar vor produce rupturi și în plan social. Pierderile cele mai mari se vor vedea în interior, mai ales în situațiile când avem nevoie de echilibru și nu îl vom mai putea obține. Ceea ce păstrăm acum va fi utilizat cu succes pe mai târziu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu lăsa ca tensiunile să genereze situații spectaculoase. Această beție, acest delir, acest drog al agresivității, al furiei este ceea ce ne va distruge în următoarele săptămâni. Chiar dacă întâmplările de acum sunt banale, amprenta demersului, a deciziilor pe care le luăm în această stare de tensiune ne va urmării mult timp de acum încolo.

Curajul este pedepsit. Gândurile îndrăznețe sunt nostime, dar sfidează. Se intenționează acțiuni sociale care sfidează bunele intenții sau gândurile semenilor. Ceea ce am aflat până acum folosim împotriva celorlalți. Impulsuri periculoase. Acțiunile de acum definesc în mare parte temperamentul pe care l-am ascuns de ceva vreme. Mare putere de convingere. Atitudine care ne provoacă un declin.

Mijlocul săptămânii ne aduce o mare presiune pe sentimente. Astăzi avem curajul să ne exprimăm opiniile, iar riscul de a depăși o limită, de a fi prea încântați de atitudinea dură pe care o afișăm sau de răceală este unul foarte mare. Faptul că ne expunem acum unor combinații sociale complicate nu este o noutate. Pe cer se activează zodiile fixe Scorpion, Taur și Vărsător, lăsând un loc liber (lipsit de planete) în zodia Leu și care, după cum am indicat și în unele observații inserate analizei săptămânii anterioare, reprezintă una din marile probleme ale acestei perioade. Ne lipsesc acele sentimente frumoase, calde, înălțătoare, ne lipsește chiar acea putere de convingere care să nu se exprime prin intensitate, cât prin profunzime sau pătrundere. În cuvinte mai simple, avem multe de spus și unele sunt adevărate, perfect justificate și poate și corect argumentate, dar câștigăm mai mult prin tăcere, însă tăcerea de acum, cea care este aleasă, nu impusă, doare. Prin toate aceste tensiuni pe care le traversăm în mijlocul acestei săptămâni vom încerca să ascundem faptul că marea problemă a acestei perioade și, implicit, a acestei săptămâni, este cea dată de absența sentimentelor frumoase.
Astăzi vom fi tentați să depășim anumite limite, să folosim ceea ce știm despre ceilalți pentru a le provoca suferință sau pentru a dovedi că suntem deasupra lor. Aceste impulsuri sunt foarte periculoase și ar trebui să stăm departe de ele. În plus, ceea ce ne însușim acum ne duce către o atitudine gratuită de superioritate care ne va provoca un declin sigur. Așa cum am indicat și în zilele anterioare, sunt mici rămășițe ale unor probleme mai mari care plutesc în jurul nostru și pe care suntem tentați să le preluăm ca fiind probleme separate. Ele sunt prea mici pentru a defini ceva, dar suficient de vizibile și de prezente, dar și de convingătoare încât să ne distrugă armonia. De aceea din deviza săptămânii înțelegem că traversăm o perioadă a patimilor care nu pot fi schimbate prin glume și relații de conveniență, ci prin atitudini mature, prin curaj, prin tot ceea ce avem mai bun, mai frumos și mai rafinat.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre pedeapsa de care ne temem, despre seriozitate la care dorim să renunțăm, despre încrâncenarea de a schimba lumea pentru a o face după chipul și asemănarea celui care are astfel de intenție. Cu toate acestea, nu este cea mai dificilă zi a săptămânii. Astăzi conflictele sunt deschise, tensiunile sunt la vedere, nu ne putem ascunde, nu putem nega sau nu putem argumenta în alt mod decât ceea ce se știe sau ceea ce se vede. De aici înțelegem că toată această tensiune are, în timpul nopții, ca aspect eliberator ales, preferat, refuzul rigidității sau al abandonului, al izolării, chiar și al aceluia care vine prin obsesia relaxării sau a somnului (ca evadare, ca fugă de realitate), iar în a doua parte a zilei, ca aspect eliberator impus, eliberarea de judecățile gratuite, de obsesia justițiarului care dorește să schimbe lumea după cum crede el. Reușita acestei zile vine prin înfruntarea acestei furtuni, prin a ne folosi puterea personală pentru a rămâne drepți, verticali în fața unor acuzații gratuite pentru că acestea sunt scurte rafale, furtuni sezoniere, nici într-un caz ceea ce am fi tentați să credem, adică episoade care ne schimbă statutul social. Cei care gândesc așa trăiesc doar cu frica unor asemenea schimbări pentru că au încă activ un astfel de program.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a renunța la impulsurile scurte și de a ne petrece ziua ascultând. În felul acesta, colectăm informații în rafale, după cum sunt și unele manifestări ale naturii. La final vom înțelege mai mult despre vremurile pe care le trăim, dar și despre furtunile pe care le trăiesc cei din jurul nostru cu atât de multă intensitate.

Se caută motive de respingere. Ceea ce nu este recunoscut va fi folosit mai târziu ca un blazon, ca un succes împotriva celor slabi. Se caută zone vulnerabile pentru a fi rănite. Cei puternici se adaptează. Cei slabi devin, torționari. Ceea ce se poate schimba vine de la sine. Ceea ce ține de conflict se va evidenția prin tensiune, lipsuri sau rupturi categorice.

5 februarie este o zi nostalgică. Dimineață, când Luna va trece prin careul cu Mercur, vom fi în acel stres pe care l-am parcurs în ultimele două trei zile, cel care a fost ușor recunoscut ca fiind un stres de perioadă, nu de conjunctură. Dacă ne menținem calmul și nu ne lăsăm impresionați de micile situații delicate pe care le parcurgem, tot ceea ce se va întâmpla de-a lungul zilei ne va învăța atât de multe despre noi înșine și despre ceilalți încât vom avea doar cuvinte de mulțumire față de cei din jur, dar și față de anumite forțe ale naturii sau forțe subtile care participă la tot acest episod frumos. În felul acesta, dovedim, fără să depunem prea mult efort, că suntem puternici, iar astăzi cei puternici se adaptează ușor, se înțeleg mai bine cu persoanele din jur, reușesc să se ridice deasupra problemelor care nu pot fi schimbate ușor pentru a se relaxa într-un mod terapeutic, pentru a se vindeca renunțând la tensiune și mergând spre Pace.
La polul celălalt, cei care rămân blocați pe tensiunea de dimineață se vor transforma în personaje care vor rămâne în memoria celorlalți până la primăvară ca niște ființe chinuite. Ei sunt slabi pentru că iubesc suferința pe care o trăiesc și prin refuzul de a se desprinde de această suferință devin torționari pentru ceilalți pentru că o proiectează asupra lor.
Prin urmare, 5 februarie ne vorbește despre lucruri îndrăznețe la care putem ajunge dacă depășim un obstacol personal. Acest obstacol nu este unul mare, nici nu este unul intens, ci este complicat de propriile gânduri, de propriile intenții, poate chiar de propriile minciuni pe care le-am spus și pe care le-am cam uitat. Acestea sunt acum văzute, sunt descoperite de cei cărora le-au fost spuse altădată ceea ce va face ca începutul zilei să fie unul delicat. Din fericire, aceste momente delicate ale zilei sunt pregătite de avertismente frumoase. Cei sensibili vor avea în noaptea de joi spre vineri avertismente, cele care vin în timpul somnului pentru că reușesc să acceseze zone profunde ale conștiinței personale de unde obțin ceea ce le este necesar pentru a face față încercărilor din timpul zilei. Apoi, în a doua parte a zilei, planurile de viitor, speranța că unele lucruri se pot rezolva prin modificarea vitezei de lucru, prin adaptarea la condițiile cerute de actualele schimbări ale societății, ne vor încânta foarte mult. Cert este că tot ceea ce ține de interacțiune se va evidenția prin tensiune, prin lipsuri care produc scântei tocmai pentru că așa au fost gândite, aceasta a fost intenția pe care am formulat-o cu mult timp în urmă referitor la situația în ansamblu din care problema pe care o parcurgem acum s-a desprins. Am fost lacomi și am greșit construind un monstru, iar acum ceva din amintirea acelui monstru ne urmărește. Pentru a depăși toată această situație delicată nu trebuie decât să fim foarte atenți la cum gestionăm tensiunile din prima parte a zilei. Dacă le stingem prin voință, prin înțelegere, prin condescendență sau iertare, multe presiuni vor dispărea, iar ziua va deveni una minunată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că speranța justifică orice atitudine. Ea este doar recompensa pe care o primim pentru că am ales echilibrul și liniștea.

p>

Durerii provocate de singurătate. Sentimentele ne vorbesc despre poziții pe care nu le-am putut obține. Relațiile cu cei dragi se schimbă în funcție de fluctuațiile mediului ambiant. Prea multe sentimente dau vieții o particularitate ce nu este înțeleasă de cei cu care interacționăm. Nevoie de seducție. Prea multă seriozitate care nu poate fi înțeleasă ușor. Acțiuni bazate pe o sinceritate care nu este dozată corect.

Chiar dacă astăzi Venus trece prin conjuncția cu Saturn și sextilul cu Chiron, ceea ce aduce momentului o intensitate aparte, episoadele pe care le parcurgem acum sunt definite doar de fluctuații, nu de profunzime, dar nu vor fi definite nici de diversitate. Astăzi vrem mai mult, dar nu știm ceea ce trebuie să facem, cerem și nu primim. Se întâmpla lucrul acesta pentru că gândim în aceeași manieră ca pe celelalte conjuncturi parcurse în primele cinci zile ale săptămânii. Multe dintre aceste conjuncturi au fost încărcate de tensiune și cumva se justifica acea atitudine. Acum acea tensiune nu mai există la intensitatea respectivă, însă în virtutea inerției o chemăm și o integrăm evenimentelor de acum. În cuvinte mai simple, facem ceea ce am făcut toată săptămâna, deși acum avem ocazia să ieșim din întuneric.
Desigur, nu toți sunt supuși acestui eșec, adică vor fi și oameni care au respectat recomandările și au făcut ceea ce trebuie în așa fel încât momentul de față îi găsește pregătiți pentru o schimbare bună. Aceștia își vor petrece ziua făcând lucruri simple, adică lăsându-se seduși de bucuriile care nu produc evenimente sociale, ci doar trăiri personale minunate de colecție. Partea bună a acestui demers este că ne desprindem de o rutină, ne eliberăm de acea presiune care ne-a spus de-a lungul acestei săptămâni că suferința are un scop, că drumul doar pe acolo trece, că pedeapsa este semnul că participăm la evenimente personale sau sociale deosebit de importante. Toate acestea se sting acum și sunt integrate unei stări sufletești frumoase, profunde și înălțătoare. De asemenea, și relațiile cu cei dragi se îmbunătățesc pentru că toate aceste emanații care vin din trăirea unui echilibru personal se proiectează asupra lor prin gesturi, prin cuvinte, prin sentimente sau prin gânduri.
Prin urmare, 6 februarie ne vorbește de sentimentele care ne ridică deasupra suferințelor pe care le-am parcurs în ultima perioadă, deasupra fricilor personale, ne învață cum să ne comportăm pentru a ne lăsa seduși de această frumusețe a vieții și, de asemenea, cum să procedăm pentru a o oferi și celorlalți pentru a-i inspira. Prin această formă de libertate, prin alegerile acestea, oamenii descoperă o nouă putere, aceea de a trăi în simplitate și de a descoperi că dorințele pot fi împlinite și prin alte mijloace, nu doar folosind acea formă de putere pe care o știam. Bucuria pe care o descoperim astăzi, simplitatea aceasta minunată are asupra sufletului, dar și asupra corpului virtuți terapeutice. Se întâmpla lucrul acesta pentru că acum nu devenim liniștiți sau buni în mod întâmplător, ci pentru că ducem mai departe cu un pas sau cu mai mulți dorința de a ne perfecționa și de a deveni din nou parte din frumosul vieții, cel de care ne este în permanență dor. Cei care sunt triști pe 6 februarie suferă pentru că nu avut niciodată curajul să se întoarcă la frumusețile vieții, cele care sunt simple și profunde.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne teme de simplitate. Bucuriile personale sunt cele care ne învață că această seducție nu este o formă de manipulare, ci o altă înfățișare a iubirii trăite, cea care întreține lumina vieții.

Gândurile sunt răvășite. Nu ne putem adapta la realitatea cotidiană. Luxul și sărăcia nu se împrietenesc. Tindem către valori nespecifice. Avem sentimentul că viața este un fel de penitență continuă. Lupta pentru libertate nu este ceea ce pare. Se vorbește din nou despre o formă de separare, dar de această dată aceasta este privită ca o pedeapsă. Prin momentele de tristețe și dezamăgire descoperim că putem mai mult, că suntem mai mult, că deținem mai mult.

Ultima zi a săptămânii este una dintre cele mai ciudate. Având în vedere mesajele astrale pe care le-am tot parcurs de-a lungul săptămânii ceea ce se întâmpla acum vine ca o portocală într-o farfurie cu ciorbă. Careul dintre Venus și Uranus ne spune că toată ziua vom fi reci, nu doar în privința sentimentelor, ci și în privința gândurilor sau planurilor pe care suntem tentați să ni le facem astăzi. Toată această schemă ne arată că trăim un acut sentiment de singurătate, că ne simțim marginalizați ori că trebuie, ca în demersurile care pornesc de astăzi și se continua toată luna februarie, va fi nevoie doar de efortul personal, că nu vom putea fi ajutați de nimeni. Unii vor merge puțin mai departe cu această observație considerând că sunt marginalizați, că sunt expuși în mod intenționat unor asemenea presiuni. Ceea ce ni se întâmpla acum este pe frecvența celei de-a doua părți a devizei săptămânii, cea care se referă la gesturile majore pe care le fac cei care, fiind puternici, vor să schimbe ceva în mediul în care trăiesc. Schimbările pe care le intenționează pot avea nevoie de mai mult timp și presiunea care vine de pe zodia Vărsător aduce această răbdare ce poate fi tradusă de cel care nu este încă pregătit să lucreze cu asemenea noțiuni ca fiind o dovadă de eșec.
Da, este adevărat, relația aceasta dintre Venus și Uranus arată și că există o presiune pe grup, într-o structură socială care, după un debușeu, va scoate la lumină idei revoluționare, iar unele dintre ele chiar vor schimba fața societății. Deocamdată ele sunt pregătite, sunt expuse unor comparații stranii pentru a li se crește presiunea sau pentru a pregăti acei mesageri care le vor duce mai departe. Astăzi avem ocazia să vedem că multe din cele pe care le știam noi despre relațiile sociale, despre transformările prin care trece omenirea nu mai sunt de actualitate, nu se mai potrivesc acestui context. Cei care sunt atenți vor trece ușor peste jocul acestei descoperiri și vor încerca să citească mesajul exact așa cum este scris, nu prin prejudecăți, nu printr-o educație ruginită. Cel care nu își înțelege nemulțumirea raportând neajunsurile personale la cele ale celorlalți sau ale comunității va dezvolta atitudini anarhice, va participa la acțiuni sociale care să producă schimbări în societate, însă nu pentru binele comun, ci să producă schimbări doar de dragul schimbării pentru a detensiona această presiune internă.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii este una de încercare pe autocontrol. Nici aceasta nu poate să fie mai ciudată decât altele ale acestei săptămâni, însă are o intensitate stranie pentru că acum raportăm totul la libertate și credem că de dragul ei trebuie să facem orice. Avem nevoie astăzi să fim atenți la aceste sentimente pentru că foarte ușor ajungem să credem că dacă nu am rezolvat repede ceea ce ne-am propus am fost folosiți de alții, fie nu suntem în stare. Gândul acesta negativ nu este bun pentru ceea ce ni se întâmplă acum pentru că ne ține în întuneric. Tensiunea de acum nu este definitorie pentru tot procesul pe care îl parcurgem, ci doar una din componentele sale. Dacă le raportam pe toate celelalte la tensiune, devenim sclavi ei și nu ne vom putea ridica niciodată din întuneric pentru că tensiunea este exponentul său. Cei care rezistă acestui sentiment de separare vor avea acces la multe informații valoroase pe care vor reuși să le integreze în planurile pe care și le vor face în următoarele săptămâni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne consuma energia în luptele care ne vin din minte. Adevăratele lupte sunt cele care transformă săgețile în flori, așa cum, pe vremuri, a făcut Buddha.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.