15 – 21 februarie 2021

15 – 21 februarie 2021 este săptămâna risipei, a gunoiului pe care vrem să-l transformăm în aur, dar fără alchimie, ci prin impulsivitate, și a deschiderii spațiului intim către o prea firavă zona a speranței. Vom parcurge în această săptămână câteva evenimente astrale care vor pune accentul pe redimensionarea unor probleme personale, pe pașii pe care i-am făcut până acum și pe care, în lipsă de altceva, îi vom exagera pentru a deveni convingători. Dacă înțelegem că aceasta este cea mai importantă problemă a intervalului acceptăm și că nu trebuie să facem foarte multe pentru a fi văzuți, remarcați. Șansele de a ne desprinde de probleme sunt foarte mari, dar ni se cere și un efort suplimentar. Acest efort nu este acela de a lupta, ci de a înțelege pentru a nu da complicațiilor minore alte atribute. Apoi, a doua parte a devizei săptămânii ne vorbește și despre o fragilitate pe care, din respect față de sine, suntem obligați să o protejăm. Speranțele acestei săptămâni sunt niște semințe care au fost rătăcite printre buruieni și pe care acum vom putea să le adunăm laolaltă, să le punem pe toate într-un singur vas pentru a le folosi puțin mai încolo.
Dacă vorbim de elemente spectaculoase, atunci revendicarea este ceea ce ar trebui să se evidențieze. Adevăratele transformări vor fi făcute de cei care știu să realizeze un proces alchimic, chiar dacă această săptămână îi tulbură foarte mult. Alchimia este un proces care cere o implicare psiho-emoțională foarte mare, nu doar o combinație de elemente obscure. Schimbările care vor fi produse prin acest gen de alchimie vor reduce încordarea și vor aduce spre sfârșitul săptămânii împăcări spectaculoase sau rezolvări complet neașteptate. Atunci vom vedea că timp de trei săptămâni am fost înșelați de gânduri pe care nu le-am înțeles sau de trăiri pe care nu le-am canalizat corect. Etapa acestei săptămâni (care reprezintă una importantă din ciclul transformărilor, cel care va mai avea două ipostaze interesante, una în iunie și alta în decembrie), ne arată calitatea puterii pe care o deținem acceptând să o umplem cu gunoaie sau să o eliberăm de acestea.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu ne speria de ceea ce gândim, simțim sau ne vine să facem. Toate acestea fac parte dintr-un patrimoniu personal care trece acum printr-un proces de transformare sau chiar de sublimare.

Ne separăm de ceea ce este mai bun. Complicațiile care ne-au speriat în săptămâna anterioară se rezolvă de la sine. Pașii mici pot fi transformați în pași mari. Aventuri care se termină prost din cauza unor cuvinte spuse greșit sau transformate în arme albe. Șansele de a respira un aer mai proaspăt sunt foarte mari, dar situațiile pe care le parcurgem rămân într-o mare încordare.

În prima zi a săptămânii Luna se află în plin tranzit prin zodia Berbec și are de împlinit câteva unghiuri frumoase. Problema momentului nu vine din tranzitul Lunii și nici din energia furtunoasă care ne înconjoară, ci din prea multă siguranță de sine susținută de deplasarea retrogradă a planetei Mercur, adevărata sursă a tensiunilor. Problemele vin din opinii care nu acceptă replică, dar și din atitudini care nu acceptă să fie combătute, interpretate sau criticate. Din această cauză, va fi o zi marcată de dezamăgiri, de aventuri care se termină prost, de cuvinte spuse în mod greșit, dar nu oricum, ci ca niște arme albe.
Minciunile acestei zile sunt susținute chiar de atitudinea nepotrivită. Nu putem spune că relația bună dintre Venus și Junon poate fi trecută cu vederea, însă având în fundal aceste energii impulsive avantajul pare prea puțin pentru a ne feri de ceva rău. În egală măsură, ceea ce ni se întâmplă acum accentuează și un moment de lașitate. Există multă impulsivitate, dar ne este teamă să mergem mai departe cu această atitudine. Deopotrivă, dinamismul acesta este și plăcut pentru a renunța la el. Cele două forțe par să lupte și acesta este avantajul nostru. De undeva de sus, din ceruri, dintr-o zonă a nevăzutului, ne vine un ajutor și ne oprim la timp.
Prin urmare, 15 februarie ne învață ce ar trebui să facem pentru a nu ne separa, care sunt complicațiile cărora noi, prin voință proprie, le dăm amploare. Ceea ce este mărunt și a trăit până acum în interior, în propria minte, în propria atitudine este scos la suprafață și prezentat, în mod dinamic și cu forță, ca și cum ar fi o problemă socială. Astăzi greșesc cei care lucrează cu cuvintele, cei care decid cine este vinovat și cine nu, persoanele care hotărăsc anumite trasee ce țin de destin sau de etape ale destinului. Deși vom avea clar impresia că lucrurile sunt ținute sub control și că adevărul propriu este mai important decât al celuilalt tocmai pentru că ne motivează agresivitatea, starea de încordare nu trece nici după ce vorbim, nici după ce ne exprimăm, nu trece dacă transformăm acel element mic și personal într-o problemă socială, pentru simplul motiv că nu dorim să renunțăm la el, ci să îl ducem mai departe.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu gândi că ceea ce ni se întâmplă astăzi este o aventură pe care nu trebuie să o ratăm. Aventurile care ne încurajează foarte mult astăzi în această direcție se cam termină prost.

Putem dar nu suntem interesați să demonstrăm. Se pune accentul pe o colaborare mai veche. Schimbăm viteza de lucru. Apar probleme legate de locomoție, indiferență, conversie. Încercăm să ne însușim ceea ce nu ar trebui să ne aparțină. O ușoară tensiune nervoasă schimbă logica, rațiunea.

Relația bună dintre Lună și Capul Dragonului ne aduce o undă de speranță, ne mai temperează puțin din impulsivitatea care a fost trăită în ziua anterioară și ne ajută să ne demonstrăm nevinovăția sau să facem apel la argumente mult mai frumoase, mult mai bune și mai ușor de înțeles. Din nefericire, tot consumul zilei anterioare își va spune acum cuvântul. Dacă ieri insistam pe ideea că a supradimensiona o problemă personală pentru a ne argumenta nevoia de aventură este o mare greșeală și nu am înțeles de ce, azi vom înțelege. Ceea ce ne rămâne de ieri ne va părea doar o ușoară tensiune nervoasă, nu pentru că vibrația astrală s-ar fi schimbat prin minune, pentru că presiunea de ieri va dura cel puțin până la mijlocul săptămânii, ci pentru că nu mai avem putere. Am consumat-o în confruntări ciudate, penibile și acum apar probleme de mobilitate, de locomoție, cele care ne justifică indiferență sau reorientarea. Pentru că nu poate fi trecută cu vederea relația bună dintre Lună și Capul Dragonului, gândurile pe care le vom avea de dimineață ne vor ajuta să credem că această temperare este de fapt o preschimbare a agresivității în ceva bun.
Un alt element important al acestei zile este apelul la conciliere. Ceea ce ne-a mai rămas din tensiunea zilei anterioare schimbă puțin logica unui argument sau chiar rațiunea pentru care apelăm la el, dar până la urmă rezultatul este bun pentru că ne arată că oricât de mari ne-am crede oricât de multă putere considerăm că am avea, până la urmă suntem mici și nu trebuie să uităm lucrul acesta.
Prin urmare, a doua zi a acestei săptămâni este cea care ne învață care sunt consecințele lipsei de măsură, asupra dimensiunii problemelor personale, a impunerilor ciudate, a strategiilor schimbate sub impulsul unei tensiuni de moment. Ceea ce ne rămâne astăzi este bun și trebuie prețuit, apreciat, nu folosit ca un element împotriva propriei logici sau împotriva propriei rațiuni. Sunt multe lucruri bune pe care le traversăm în această săptămână și care ne învață să nu risipim, dar nici să transformăm gunoiul pe care ar trebui să-l aruncăm în ceva care strălucește și imită aurul. Așa cum ne spune și prima parte a devizei săptămânii, vom fi tentați să preluăm toate aceste elemente negative și să le prezentăm ca pe o dovadă de bune practici considerând că am rezolvat o problemă. Nu doar astăzi, dar și în celelalte zile ale săptămânii, ne va lipsi acea alchimie care poate împlinii acest proces magic. Acum avem nevoie să conștientizăm că lucrurile mici, frumoase care ne-au rămas în urma furtunii din ziua anterioară sunt prețioase și pe acestea să le înmulțim.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne permite să ne imobilizat rămânând atașați de ideile fixe, de neîmpliniri mai vechi crezând că a ne răzbuna, a ne impune este singura soluție. A păstra ceea ce este bun este soluția cu care trebuie să mergem mai departe, nu răzbunarea, nu conflictul.

Revenirile sunt riscante. Ne gândim la planuri pe termen lung pentru a ne închide într-un proiect care să ne izoleze de problemele sociale. Se ridică o problemă de adaptare, dar problemele materiale întârzie soluția. Diplomație bazată pe puține informații. Capacitatea de observație este cea care ne duce către adevărata transformare.

Astăzi se împlinește primul careu dintre Saturn și Uranus de pe ciclul descendent al transformărilor. De toate sunt trei și toate se vor împlinii în acest an. Următoarele două se vor împlini pe 15 iunie și, respectiv, 24 decembrie. Acest ciclu al transformărilor ne pune acum în fața unei probleme care a fost abordată în ultimele luni în crescendo, dar care acum își atinge o intensitate maximă, adică este vorba despre capacitatea de observație. Mai exact, este vorba despre acea abilitate de a remarca pe care în momentul de față nu o putem folosi la intensitatea sa maximă. Pentru a ne ascunde de toate aceste situații complicate sau de aceste neajunsuri încercăm să ne apropiem de anumite repere. În dimineața acestei zile Luna va trece pe zodia Taur și reperele noastre vor fi cele care ne dau o simțire adâncă, dar și cele care ne conferă un statut material confortabil. Vom încerca să fim mai riguroși, însă vom reuși să facem lucrul acesta doar dimineață, doar vreo câteva ore în prima parte a zilei cât timp vom fi în afara ferestrei careului Lună-Saturn, cel care se împlinește spre seară. Asta înseamnă că la început vom încerca, nu doar comportamental, ci și altfel, prin căutări spirituale, prin apelul la acea rațiune pe care am valorificat-o în ziua anterioară, să ne revenim, să fim echilibrați, să interacționăm frumos cu cei din preajmă. Cu cât ne apropiem de seară cu atât tensiunea crește și capacitatea de observație este ușor viciată.
De altfel, nevoia de concret, de confort material se poate transforma în marea problemă a zilei. Gândul că ne lipsește ceva, patima cu care dorim să ne însușim deși, știm din observațiile inserate zile anterioare, nu avem încă energia necesară, creează probleme noi. La fel ca și în ziua anterioară încercarea de a tempera ceva, de a liniștii sau de a găsi anumite soluții la probleme mici ne face să credem că suntem în fața unei mari negocieri. Nu trebuie să uităm că marile probleme ale acestei săptămâni sunt cele mici, iar ele se accentuează pentru că refuzăm să le vedem așa.
Prin urmare, 17 februarie ne arată acțiunile riscante spre care ne întoarcem pentru că ni se pare că ne lipsește ceva, o persoană, un bun sau că nu avem încă statutul social pentru care am luptat. Ceea ce facem astăzi conține puține informații și ar trebui ca principala preocupare să fie cea legată de adaptarea la noile condiții, nu schimbarea rolului lor pentru a le face potrivite nevoilor tulburate pe care le avem în momentul de față. A acorda mai multă importanță acestor nevoi tulburate este o greșeală. Nu ajungem la transformare dacă schimbăm lumea pentru a o face după chipul propriu, ci dacă descoperim acele resurse care ne ajută să iubim acea lume care ne împinge către transformare, către a ne depăși limite de care ne temem. Această relație încordată dintre Saturn și Uranus arată mari temeri sociale la care am aderat considerând că dacă ne temem împreună cu ceilalți frica este mai ușor de suportat. Frica nu este bună în nicio situație.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a pune la dispoziția celorlalți soluțiile pe care le avem. Dacă le ținem pentru noi, considerând că acestea sunt în avantaj, ele vor deveni pietre de moară, greutăți inutile pentru că își vor pierde în timp valoarea ce le este atribuită. Acum avem nevoie să le valorificăm.

Pierderi cauzate de o sensibilitate scăpată de sub control. Ansamblul unei probleme ne duce către neliniște. Ne mutăm atenția către ceea ce nu este esențial. Apare o problemă de distanță, nu doar fizică, cât mai ales emoțională. Decizii bazate pe versatilitate sau nervozitate. Se rupe un ritm de lucru. Monotonie. Emoțiile puternice sunt lipsite de conținut.

Mijlocul săptămânii este o zi a consecințelor. Astăzi ne gândim că pierderile pe care ne-am comportat de curând sunt de fapt cauzate de o sensibilitate scăpată de sub control. În prima parte a zilei vom considera că această sensibilitate trebuie răzbunată. Vom considera că trebuie să ni se dea dreptul la replică, să ne spunem opinia, să fim ascultați dacă suntem mai liniștiți sau nemulțumiți de ceva. Raportul acesta cu care intrăm în contact acum se poate transforma în a doua parte a zilei într-o problemă de distanțare, nu doar una fizică, nu doar una în raport cu obiectele, cât și într-una de natura emoțională, cea care se exprimă în raport cu sentimentele și aspirațiile celorlalți. Și deciziile par acum adoptate cu mai multă nervozitate încât totul să pară ușor amestecat, să nu mai fim în ochii celorlalți ființe emoționale, ci raționale și puternice.
Trecerea Soarelui pe zodia Pești aduce această componentă emoțională momentului și ne face să credem că dacă ne retragem, dacă suntem în afara acelor emoții explozive care au dominat primele trei zile ale săptămânii, suntem în afara pericolului, suntem protejați. De aceea trecem acum printr-un mare paradox, acela care ne spune că emoțiile foarte puternice sunt, de fapt, false, adică lipsite de conținut. Dacă toată această ipostază nu ne duce spre monotonie atunci ziua devine o soluție aplicată împotriva risipei și ne va ține departe de acel proces ciudat și penibil care ne spune că putem transforma gunoiul în ceva special, poate chiar în aur, chiar dacă nu avem nici cunoștințele și nici abilitățile unui alchimist.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre cauzele pierdute, despre ceea ce este intens dar și despre ceea ce anulează intensitatea ca și cum ar face parte dintr-o combinație de elemente care se atrag și se resping, ca și cum ar fi yin-yang. Din nefericire, dualitatea acestei zile rămâne în zona versatilității sau în cea a nervozității, ceea ce nu ne ajută prea mult. Și astăzi vom remarca o ușoară impulsivitate pe care vom încerca să o temperăm prin izolare. Dacă ritmul de lucru se rupe în a doua parte a zilei, tentația monotoniei va fi una foarte mare. Dacă aceasta se rupe în prima parte a zilei, dar nu ne duce către agresivitate, nu ne face prea incisivi cu mesajul pe care-l avem de transmis, atunci vorbim despre o zi care ne înnobilează prin emoțiile pe care le vom trăi în intimitate. Cu toate acestea, nimic din ceea ce ni se întâmplă astăzi nu este perfect. Va fi însă înnobilat cu trăiri atât de frumoase și de speciale încât spre seară vom cădea într-o visare foarte frumoasă care să ne valideze tot ceea ce este rafinat și am reușit să păstrăm, în urma conflictelor parcurse în primele trei zile ale acestei săptămâni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu gândi că acțiunea din prima parte a zilei este superioară retragerii constatată la ceilalți și nici retragerea personală nu este un avantaj dacă apare în a doua parte a zilei. Ziua aceasta ne pune în fața unei combinații foarte interesante de care se va bucura cel care are un mod aparte de a simți oamenii, evenimentele, viața.

O decizie proastă ne pune în dificultate. Complicații legate de cei apropiați, de oamenii pe care îi avem în grijă și cărora le urmărim progresul, evoluția, creșterea. Privațiuni complicate. Perseverența nu a fost gestionată corect. Nemulțumire. Risipă. Aruncăm pentru că pedepsim.

Luna își va încheia astăzi tranzitul său prin zodia Taur și vom fi nemulțumiți de deciziile pe care le-am luat în zilele anterioare. Din fericire, lăsându-ne preocupați de aceste trăiri, vom descoperi că grija nu a fost un stres, iar tensiunea nu a fost neapărat ceva rău îndreptat împotriva celorlalți. Avem însă nevoie să facem acest exercițiu, această practică. În special cei care au mai abordat-o, departe de privirile curioase sau de persoanele fățarnice, au nevoie de așa ceva pentru că, altfel, orice element frumos pe care îl descoperă în acest nămol va fi criticat sau evaluat greșit de ceilalți. Acolo unde situația scapă de sub control vorbim de tensiuni care se vor accentua spre seară. După ce Luna va trece pe zodia Gemeni și ne vom simți mai liberi în exprimare, mai curajoși și mai indiferenți față de nevoile celorlalți, problema aceasta a risipei care ne definește întreaga săptămână se va evidenția. Astăzi risipa înseamnă a ne desprinde de ceea ce până acum le dădea un anumit confort. Aruncăm obiecte, persoane, hârtii, amintiri. Desprinderea de toate acestea înseamnă o eliberare de probleme.
Prin urmare, 19 februarie ne arată cât de delicate sunt deciziile proaste, cât de mult ne depărtează de progresul adevărat, de evoluția de care avem mare nevoie. Astăzi suntem zăpăciți pentru că ne amintim sau indiferenți pentru că uităm prea ușor. Acolo unde cele două direcții se întrepătrund apar situații neobișnuite când aruncăm ceea ce credem că ne împovărează pentru a construi spații goale având convingerea că din acele goluri ne vine liniștea. Cei lucizi vor reuși astăzi să vadă puțin mai departe, să treacă dincolo de anumite privațiuni și să nu considere perseverența obiceiul care ne ține blocați în pedeapsă. Primul pătrar care se împlinește astăzi accentuează această formă de risipă pe care o vom vedea în special la oamenii dezordonați în gânduri sau emoții. Ei vor să își reamenajeze spațiul fizic pentru că acestuia i-a acordat cea mai mare importanță. Astăzi vor fi exagerați în această direcție. Să nu-i judecăm, ci să-i ajutăm, dacă putem.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu rămâne blocați în nemulțumire. Chiar dacă schimbăm sau aruncăm ceva pentru că suntem nemulțumiți sau pentru că dorim să pedepsim pe cineva, după ce acțiunea în sine s-a consumat să ne eliberăm de ea și să ne întoarcem către valorile care ne-au rămas. Un om care nu se poate opri din a face lucrul acesta la un moment dat se va întoarce către golul pe care l-a creat. Un gol creat așa nu va mulțumi niciodată.

p>

Absența inspirației creează o problemă de acord, de acceptare sau transforma suferința emoțională într-o suferință fizică. De tristețe, oamenii devin răi, brutali. Vrem să reducem tensiunea pentru a ne îmbogății din punct de vedere spiritual, emoțional. Prea multă dorință de conflict, de ceartă pe situații banale, simple.

Referitor la viața intimă, la dimensiunea personală a ceea ce avem de experimentat în această săptămână, 20 februarie este ziua cea mai delicată. Astăzi oamenii devin prea pătimași și din această atitudine se naște o frustrare foarte mare. Luna este pe zodia Gemeni, împlinind câteva unghiuri frumoase cu Chiron, Saturn și Mercur, dar toate acestea nu reușesc să compenseze careul dintre Venus și Marte. Aglomerarea de planete de pe zodia Vărsător atrage din partea zodiei Taur anumite frustrări. Nu vorbim aici de nativii Taur care se pun acum de-a curmezișul, care refuză, resping sau se impun într-un mod categoric, ci vorbim de principii legate de redobândirea unei identități, de hrănire, de confort. Toate acestea sunt așezate într-o altă albie. Toate aceste necesități sunt formulate în așa fel încât partenerul de dialog să nu înțeleagă sau dacă le înțelege să nu le accepte. Astăzi descoperim că avem în interior o prea mare dorință de conflict, o prea mare înclinație către a critica sau a distruge ceva. Acesta este gunoiul cu care ne-am tot luptat toată săptămâna și care acum iese la suprafață sau este văzut mai bine și pe care nu-l mai putem transforma în ceva valoros.
Din fericire, spre sfârșitul zilei Mercur devine static pe zodia Vărsător și ne vom abține din a pune în practică multe din impulsurile negative pe care le trăim în această zi. De mâine multe vor reveni la normal și ne va face plăcere să constatăm lucrul acesta. Liniștea pe care vom încerca să o cultivăm începând cu dimineața zilei următoare va fi resimțită încă din seara acestei zile. Chiar dacă în prima parte a zilei oamenii se ceartă, spre seară vor avea suficient de multe momente prielnice încât să-și ceară iertare, să se împace sau să se tempereze, iar acțiunile lor să nu mai aibă acea intensitate distructivă.
Prin urmare, 20 februarie ne vorbește despre refuzul de a accepta ceva frumos pentru că altădată am intrat în contact cu acele elemente, pentru că am fost șantajați sau au fost amestecate cu altele rele. Durerea de atunci ne-a rămas în memorie și acum, din instinct, nu doar că respingem ceea ce ne-a provocat suferință, ci le respingem și pe cele bune pe care nu am reușit să le izolăm între timp. Ceea ce vom trăi de-a lungul acestei zile nu este neapărat o formă de risipă, cât o formă de revoltă că am pierdut, că am stricat, că nu am primit sau că o parte din cele pe care le-am obținut nu ne folosesc sau nu reprezintă întregul pentru care am luptat. Faptul că ne liniștim spre seară arată că vom putea și pe viitor, adică începând cu ziua următoare, să ne liniștim la fel. Revenirea lui Mercur la mersul direct de mâine va fi o mare ușurare după o perioadă intensă și zbuciumată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne risipi în opinii lipsite de valoare doar pentru că ni se pare că avem dreptate. Uneori, a ne imagina cum ar reacționa cel pe care îl judecăm dacă ar fi în locul nostru, ne ajută cel mai mult. Procedând așa descoperim cât de multă frică au oamenii care sunt reci, indiferenți sau agresivi.

Problemele complicate în mod inutil se sting de la sine. Griji inutile. Lene. Lipsă de motivație. Ceea ce a fost dominant ne inspiră o ușoară respingere. Nevoie de izolare pentru a ne face, pentru a ne reechilibra. Apare o problemă legată de un comportament fiziologic straniu, dar și alta care transformă instinctul într-o motivație pentru întărirea importanței de sine. Ceea ce vrem să soluționăm astăzi nu este bun nici pentru mediu, nici pentru cadru intim. Tânjim foarte mult către o protecție, dar nu o trăim ca pe un element al prezentului, ci ca pe unul proiectat în viitor.

În noaptea de sâmbătă spre duminică Mercur își va reveni la mersul direct ceea ce aduce (referindu-ne la spațiul la21 februarie) o oarecare normalitate pentru sector legat de principii, idealuri, schimbări și transformări de moment. Începând de mâine revenirea va fi din ce în ce mai vizibilă. Acest episod astral nu aduce schimbări de durată, ci revenirea la anumite idei sau direcții pe care le-am lăsat într-un stadiu de amorțire pentru o perioadă de trei săptămâni. Foarte aproape de acest episod astral se va consuma conjuncția Lunii cu Capul Dragonului, ceea ce ne pune în fața unei transformări care să ne bulverseze toată ziua. Unii se vor resimți după efortul făcut în această săptămână și vor considera că ziua de duminică nu este suficientă pentru a se reface. Alții se vor bucura ca au scăpat de o tensiune sâcâitoare pentru că așa și-au propus și, iată, au reușit. În realitate, adevărul este undeva la mijloc. A doua parte a zilei va fi marcată de aspirații care au nevoie de o dovadă comportamentală, de un mesaj scris de o informație oferită în mod concret în așa fel încât tot ceea ce a fost tensiune de-a lungul acestei săptămâni, dar și în săptămâna anterioară, să se stingă prin clarificări foarte frumoase. Este adevărat, clarificările acestei zile nu durează pentru că ele sunt în aport cu ceea ce a fost tensiunea ultimelor trei săptămâni. În momentul în care ne desprindem de acea tensiune susținută de retrogradarea lui Mercur, în momentul în care dispare acea presiune dată de mersul nefiresc sau de gândurile care nu se sincronizează, drumul ni se va părea altfel, dar și chipurile însoțitorilor, de asemenea. Începând de săptămâna viitoare nu va mai fi nevoie de atât de multe explicații sau atât de multă tensiune pe lucruri minore, pe frânturi, pe probleme personale pentru a le supradimensiona și, în felul acesta, a le face mult mai vizibile. Nu va mai fi obligați să apelăm la aceste metode pentru a fi crezuți, ajutați. Momentul zilei de 21 februarie aduce însă și suspiciuni reale, tocmai pentru că o problemă se oprește și încet revenim la normal.
Prin urmare, finalul săptămânii ne arată că lucrurile grele devină apăsătoare atunci când suntem lipsiți de motivații, când ne este lene, când ne facem griji inutile față de o problemă sau când ne amintim ce luptă teribilă am dus în primele trei zile ale săptămânii scoțând în evidență elemente minore pe care ceilalți trebuiau să le vadă ca pe niște probleme sociale. De astăzi nevoile mici rămân în formă inițială și nu vor mai putea fi supradimensionate decât dacă întâlnim un alt context, alte forțe astrale. Prin voință proprie, un individ nu va mai putea să zăpăcească atât de ușor un auditoriu țipând și urlând că toată lumea este împotriva lui doar pentru că pe el îl doare o măsea.
Ținând sub control toată această direcție vom putea foarte ușor să valorificăm trăsăturile minunate ale acestui nou ciclu draconitic ce debutează prin conjuncția Lunii cu Capul Dragonului din noaptea de sâmbătă spre duminică. Dacă rămânem în această zonă a armoniei, a echilibrului vom înțelege că planurile pe care le-am ținut în amorțire trei săptămâni au nevoie de cel puțin trei săptămâni pentru a se relansa. Altfel, orice problemă pe care o forțăm astăzi amplifică și mai mult un conflict.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu rămâne blocați în satisfacția prezentului. Să trăim prezentul, dar să nu uităm că acesta nu este decât o rampă de lansare pentru ceea ce vom construi, este o sumă de momente trăite cu implicare, nu unul singur care ne demotivează în a descoperi mai mult. Omul este un explorator. Cei care rămân obsedați de prezent se vor blaza și își vor inactiva orice intenție de autodepășire. Unii confundă “a trăi în prezent” cu „a rumega ceea ce au la dispoziție”. Trăirea ezoterică a prezentului nu este pasivitate, ci mișcare către un prezent continuu care ne transformă în adevărații creatori, în adevărații ctitori sau care ne reamintește că suntem deja creatori. Ar fi ridicol să credem că un creator rumegă, nu?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.