8 – 14 februarie 2016

8 – 14 februarie 2016 este săptămâna gândului care nu poate schimba ordinea și a valorilor care se stabilizează prin credință. Există o mare provocare cu care ne vom întâlni de-a lungul acestei săptămâni și care, în primul rând, ne lasă senzația de balans: ba vom fi în zona lucrurilor apăsătoare pe care nu le putem schimba, ba ne vom resemna pentru a ne întoarce la ceea ce considerăm mai curat și mai frumos pentru ființa în ansamblul ei. Curajul ne ajută să vedem lucrurile așa cum sunt, dar nu ne ajută să ne decidem, nu ne oferă sprijinul necesar pentru a fi corecți, buni sau profunzi. Este însă un lucru demn de luat în seamă că suntem atât de lucizi în fața unor probleme despre care mulți au crezut că au rămas în trecut. Această luciditate, la un moment dat, poate fi piatra neînsemnată care să încline balanța valorilor de la suferință la vindecare, de la rău la bine.
Gândul acesta care se întâlnește cu valorile trecutului are nevoie, în primul rând, de observație. Primul impuls este de a modifica, de a schimba, pierzând din vedere faptul că schimbarea se face tot după reguli vechi, adică ea nu va soluționa nimic, ci va înlocui o problemă cu o altă problemă. Pentru ca lucrurile să se stabilizeze, pentru ca ele să întărească puterea adevărată, trebuie să se oprească. Dacă în primele trei zile ale săptămânii aceste lucruri se vor opri pentru că vom fi tentați cu ajutorul, cu binele, cu puterea sau cu succesul, după aceea tentațiile vor deveni mai greu de suportat, mai greu de încadrat sau mult mai periculoase. Cine rămâne curajos în luciditatea sa, cine nu se teme că, dacă vede adevărul în față, frica îl va distruge, va vedea că în finalul acestei săptămâni multe din concluziile cu care s-au întâlnit își găsesc rostul, împlinesc așteptări profunde, cântăresc mult mai mult decât au crezut la momentul la care le-au întâlnit pentru prima dată.
Apoi, această săptămână poate fi un exemplu la cum ar trebui să facem inventarul a ceea ce am avut de parcurs în luna anterioară, care sunt achizițiile anului anterior unde își găsesc cu succes locul în vibrațiile acestui an, cum să evităm accidentele, cum să nu abuzăm de un noroc și cum să facem diferența între satisfacția personală și modelele pe care le impunem comunității. Pe toate acestea le vom parcurge de-a lungul acestei săptămâni și să sperăm că o vom face cu fruntea sus, cu demnitate, fără să ne lăsăm doborâți de lăcomia de a avea mai mult sau de a ni se face dreptate așa cum cerem. În această săptămână dreptatea vorbește de la sine și doar prin valori morale, doar prin credință, doar prin iubire împărtășită. Ceea ce este ascuns lucrează cu minciuna care cere reinstaurarea unei ordini. Ceea ce doare lucrează cu lucru care trebuie oprit, eliberare care va duce la sporirea puterii adevărate.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a oferi celorlalți sau conjuncturilor posibilitatea de a-și alege propria ordine. Dacă ne abținem din a impune propria ordine avem șansa să progresăm. Vom avea ocazia de lungul acestui an să intervenim asupra evenimentelor cu propria ordine. Nu acesta este momentul.

Puterea este testată în confruntări. Planurile de viitor sunt mult prea îndrăznețe. Lăsăm în urmă prea multe resentimente. Visăm la o viață mai buna însă nu facem nimic pentru asta. Evenimentele ultimei perioade se transformă în emoții certe. Conflict între generații. Se decide prost într-o relație bună. Singurătatea sperie. Interdicția nu ne dă voie să ne exprimăm liber. Ingeniozitate. Valorile de grup nu corespund intereselor individuale. Se visează prea departe. Se pune la cale un plan de modificare a grupului de apartenență prin fragmentare.

Luna, în ultima sa zi de tranzit prin zodia Vărsător, ne lansează o invitație la conștientizare. Astăzi se va împlini și Luna nouă, adică se va iniția un nou ciclu lunar. Pe acest fond, tocmai pentru că împlinirea fazei de Luna nouă este ultimul aspect al zilei, toate aceste direcții care vin spre noi de dimineață până în a doua parte a zilei, ne testează puterea, înțelepciunea, atenția, adică se prezintă ca niște elemente care aparțin unei perioade ce trebuie să se încheie, ca a unui interval care ne invită la concluzii, la observații pertinente, la inteligență practică. Pentru că Venus se implică astăzi într-o relație bună cu Chiron, iar Mercur într-o relație pozitivă cu Axa Dragonului, reușind să medieze tendința Nodurilor prin deplasare directă, schema aceasta de final seamănă cu detenta înaintea unui atac iminent. Avem, astfel, ocazia ca încă de la începutul acestei săptămâni, adică din această primă zi, să constatăm că oricât de ambițioși am fi, oricât de puternici ni se pare că suntem în momentul acesta, putem schimba ordinea, putem să ne stabilizăm pe o linie a înțelepciunii sau a credinței. Venus din Capricorn alături de Mercur, aflat și el în tranzit prin aceeași zodie, ne îndeamnă să observăm că evenimentele din ultima perioadă au pentru noi informații clare, emoții incerte, iar visarea, acolo unde este preferată, se transformă și în direcții concrete.
Momentul acesta devine, așadar, un îndemn la sinteză, dar, în egală măsură, reprezintă și o încurajare și în a ne stabili idealuri îndrăznețe. Desigur, o persoană inteligentă, care dispune de suficient de multă energie și care nu se sperie de obstacole, nu va prefera gloria care este acum evidențiată din observațiile aplicate evenimentelor din ultimele luni. Faptul că Mercur mediază tendința Nodurilor prin Coada Dragonului arată, cu precădere, atracția spre a răscoli trecutul pentru a ne motiva ca acesta nu este încărcat doar de tristețe, doar de efort, doar de muncă, ci și de rezultate frumoase. Există riscul ca în această călătorie să bruscăm sentimentele, să luptăm împotriva grupului de apartenență pe motiv că nu ne-a oferit recompensa pe care am fi meritat-o. Brusc am putea să transformăm prietenii în adversari pentru că astăzi ni se pare că relația cu aceste persoane nu a fost cea potrivită, că aceștia au profitat de o naivitate sau au profitat de acea naivitate pe care nici noi nu ne-o mai putem tolera acum. În mod firesc, relația bună dintre Venus și Chiron sporește vitalitatea, crește forța lăuntrică, selectează acele convingeri care-l fac pe individ să fie încrezător în forțele proprii, să evite lauda de sine și, prin aceste elemente, să vadă departe în viitor. Dacă va dori să vadă în viitor fără acestea, nu ar trebui să fie surprins că răscolește degeaba totul, ca ajunge să-și vadă prietenii ca adversari.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne îndeamnă să fim obiectivi față de evenimentele din ultimele luni. Nu este indicat ca astăzi să folosim ceea ce observăm din ultima perioadă pentru laudă de sine, pentru a elogia un anumit episod, ci pentru a construi o convingere pe care să o folosim începând de mâine încolo. Astăzi se împlinește Luna nouă și avem de depășit obstacolul importanței de sine bazată pe experiența ultimelor patru săptămâni și să lăsăm în urmă încurajările care ne duc spre fragmentare sau teamă de trădare.
Poate apărea în această zi un conflict între generații, o revoltă a individului care pornește de la motive puierile, nefirești, pentru a susține o convingere care nu are nevoie de astfel de argumente. De aici înțelegem că mintea este tulburată astăzi, nu atât de ceea ce se consumă în viețile celorlalți, aspecte pe care am dori să le reparăm, cât mai ales pe ceea ce s-a consumat în viața proprie și acum nu înțelegem corect.
Unii vor avea impresia că această zi este dominată de impulsurile spre destrămare. Prin aceste observații au impresia că valorile grupului susțin interesele individuale și din această cauză se impune o separare. Nu avem de ce să ne construim un viitor pe baza acestor convingeri pentru că nesiguranța lor va impune viitorului instabilitate. Dacă vrem ca viitorul pe care-l gândim astăzi să fie corect atunci avem nevoie să căutăm răspunsuri în interior, să ne consolidăm vitalitatea, să lucram pentru a fi mai atenți, mai înțelegători, mai buni, dar să nu folosim aceste elemente personale pentru a distruge sistemul de valori cu care celălalt lucrează.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne permite astăzi să credem că un viitor luminos se construiește pe suferința celorlalți, indiferent cum este ea argumentată.

Lipsă de putere. Teamă față de pericole care nu există. Vindecarea se produce printr-o mediere. Diagnostic pus în mod corect. Valorile schimbării amplifică grija. Revoltă împotriva unui element cunoscut. Rutina enervează. A spera în ceva înseamnă a face mai mult.

Astăzi, Luna intră în zodia Pești, încă de dimineață, arătându-le oamenilor că acolo unde au fost agresivi, au rămas fără putere, acolo unde au dorit să critice, nu mai au argument, iar acolo unde gândul de risipă i-a dus foarte departe nu mai găsesc deloc înțelegere din partea celorlalți. Peștii au asupra conjuncturilor sociale un rol aparte. De fiecare dată când se consumă un eveniment pe care îl coordonează se cere o sinteză, o analiză puternică a ceea ce ar fi trebuit să fie putere, cunoaștere sau experimentare. În această zi ne vom confrunta cu o parte din intensitatea a ceea ce a venit spre noi în ziua anterioară, când ni s-a cerut să fim atenți asupra planurilor de viitor, când nu ne-am putut susține aspirațiile oricum. În primul rând, avem așteptări de la cei pe care nu i-am criticat, de la cei pe care nu i-am acuzat de rea-intenție, nu i-am implicat în acest proces de selecție, ci i-am protejat, ce-i drept cu efort, de tensiune. Acum ne așteptăm la o răsplată și chiar dacă ea nu va fi cerută în mod implicit, prin cuvinte, chiar dacă fapta nu va fi așa cum s-a construit pe alte conjuncturi, avem așteptări și acestea ne descoperă, ne deconspiră, ne dau de gol lipsa de putere și dificultățile de concentrare.
Pentru că această zi are de împlinit și un unghi frumos între Marte și Chiron suntem atrași în evenimente sociale care simulează puterea, eficiența, cuprinderea, dar, vom vedea, nu va fi chiar așa simplu pentru că fiecare va participa la toate aceste secvențe sociale cu efort. În mare parte, în ansamblul său, 9 februarie ne va ajuta să ne consolidăm relațiile personale, în mod paradoxal, prin așteptările pe care la avem de la ceilalți. Atunci când cei din jur răspund frumos, fie că este întâmplător sau intenționat, combinațiile ce vin după, vor fi intense și dominate de o putere adevărată.
Totuși, Marte din Scorpion are o mare putere de a se transforma, de a renaște, de a lupta împotriva unui element rău, chiar dacă asta înseamnă divizare totală. Efortul acestei zile, chiar pentru lucrurile bune, chiar pentru întreținerea unor relații frumoase, este unul foarte mare însă lucrul acesta nu sperie, nu enervează, nu devine un motiv de renunțare. Din această cauză, 9 februarie poate fi reprezentativă la capitolul bucurie față de o recompensa primită pentru un efort intens. Astfel, se poate vorbi despre ambiție, despre frică, despre neputința de a refuza conjuncturi puternice doar pentru că aceeași neputința se manifestă și în situațiile în care ar fi trebuit să renunțăm la pretenții, să redefinim aspirațiile. Pentru că nu putem să ne redefinim aspirațiile, suntem atrași în tot felul de conjuncturi, una mai complicată decât alta, doar pentru că pe acolo trece drumul. Deci îndemnul la a schimba sau a renunța nu este altceva decât o protecție. Astfel, a proteja înseamnă a întoarce din drum. Dar pentru că ziua este dominată de o relație bună dintre Marte și Chiron, renunțarea la acest traseu, norocul acesta care ne vine din conjunctura astrală, nu înseamnă anularea acțiunii. Îndemnul acesta către acțiune va fi canalizat spre altceva, spre exemplu către valorile morale, către a reinventa calitățile personale, către a întreține o stare de sănătate sau către a ne ocupa de purificare.
Prin urmare, 9 februarie ar trebui să fie o zi de înțelepciune. Nu se poate stabili din această prezentare cu caracter general dacă traseul acesta către înțelepciune va fi abordat de toată lumea. Se poate stabili însă că în cazul tuturor întoarcerea din drum va fi astăzi un mare noroc. Suntem ajutați să renunțăm la un traseu plin de pericole sau de efort să nu persistăm în ambiție, altfel se va constata o adâncime în probleme și mai mari. Suntem, așadar, avertizați, încă de pe acum, că ambiția pe care nu ne-o putem controla, momentul acesta reprezintă factorul care ne va adânci și mai mult în probleme. Acestea nu sunt programate foarte departe în timp, ci în această lună, până la finalul ei. Cu cât vom constata că avem mai multe probleme, cu atât mai mult trebuie să ne gândim la cum ne-am formulat acum ambițiile și către ce persoane ne-am îndreptat atenția pentru soluționare. Este posibil ca la momentul acela întoarcerea din drum să nu mai poată fi abordată, însă răul care s-a consumat până în momentul acela va rămâne.
Omul simplu, cel care își ascultă vocea interioară și care nu se sperie de situațiile care îl opresc, care-l întorc din drum, cel care nu-și consumă energia nici pentru a fi fricos și nici mânios, ci doar pentru a construi, va simți astăzi un îndemn puternic spre vindecare, spre purificare, spre a-și argumenta cu scopul de a elimina frica. Ambițiile de pe acest traseu sunt constructive.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a urmări spre ce se îndreaptă revolta. Punctul spre care se îndreaptă revolta a primit în trecut din partea noastră jurăminte fierbinți de asociere, de continuitate, adică a primit din partea noastră prea multă putere. Acum ne încearcă puterea de atunci împreună cu motivul ei. Din acest moment până la finalul lunii intrăm pe domeniul ei. Dacă nu avem puterea să facem un pas înapoi, să ne ocupăm de curățare, să cerem iertare, să ne oprim fluctuațiile minții, să fim mai buni, atunci nu avem de ce să ne așteptăm la nimic bun.

Invitație la cultură. Puteri personale folosite pentru binele grupului. Revendicările înseamnă progresul anturajului. Respect față de o decizie mai veche. Este nevoie să trecem un test. Surprizele sunt acceptate, dar neplăcute. Combinații diverse. Este oprit un proces de asimilare. Sectorul individual este pus la încercare. Bucuriile mici umplu un gol. Nu pot fi ținute secrete față de prieteni. Informația circula liber dar regula trebuie respectată. Transformare.

În mare parte, conjuncturile astrale ale acestei zile sunt pozitive. Există însă și o mare presiune, aceea care vine din utilizarea binelui sau din promovarea sa, ceea ce va evidenția una din trăsăturile lunii februarie sau a săptămânii în curs. Ziua va deveni, astfel, reprezentativă la capitolul combinații, atrăgând atenția că pentru orice bine făcut va trebui să plătim un preț. Nu doar ziua de față este generoasă în a lansa astfel de invitații, ci întreaga decadă în curs a lunii februarie scoate în evidență lucrul acesta.
Relația bună a lui Venus cu Jupiter arată că în momentul de față suntem atrași de creativitate, ne face plăcere să privim lucrurile frumoase, să le selectăm dintr-un context, să credem în ele ca și cum acestea ne-ar salva dintr-o conjunctură complicată. Pentru că Venus în Capricorn nu excelează la capitolul exprimare emoțională, întâlnirea sa într-un trigon cu Jupiter retrograd de pe zodia Fecioară transformă această inhibiție într-o mare reținere. Din fericire, retrogradarea lui Jupiter și, implicit, conjuncția sa cu Capul Dragonului arată că această selecție se face cu un scop, pentru redresare, pentru reparare sau pentru vindecare.
Deocamdată, pentru că acum se împlinește relația bună dintre Venus și Jupiter, schema aceasta pe care o aplicăm face trimitere la nevoia de confort. Mâine, când se va împlini același unghi cu Capul Dragonului, vom transforma această nevoie personală într-un interes de grup, într-un obiectiv social. Așadar, schema acestei zile face trimitere la un moment de inspirație din folosirea căruia ar trebui să ne corectăm un comportament, să reparăm o relație, să găsim puterea necesară pentru a ne armoniza cu cineva din jur și, de ce nu, poate chiar să-i cerem iertare. Toată această transformare, toată această exprimare la un nivel superior conține și un moment magic. Fiecare, după gradul de sensibilitate, va fi interesat de ceva. Interesul îl îndreaptă către un anume schimb de experiență, unul care în luna ianuarie a trecut prin criză, unul care, prin reparare, trebuie să devină foarte interesant și util. Astăzi îi vedem acestui tip de relaționare doar caracterul limitat. Vedem doar ceea ce nu putem face, doar obstacolele, doar golul. Acesta reprezintă îndemnul fericit al acestei zile care, prin umplerea golului, vrea să împlinească mari așteptări ale acestei luni și, dovedind preocupările superioare ale individului, să-l ajute pe acesta să evite un accident.
Prin urmare, 10 februarie este o zi de reușită. Succesul momentului vine prin evitarea unei căderi, prin completarea unui neajuns și, cei care sunt de felul lor lacomi, s-ar putea să nu vadă reușita specială a momentului. Prin ceea ce primim astăzi, prin ceea ce împlinim, ne ridicăm, dar nu foarte sus, ci până la nivelul zero, până la punctul de echilibru, nu spre o mare performanță. Omul muncitor va aprecia în mod substanțial realizările acestui moment, înțelegând cât de mult este ajutat prin simplificarea metodei de lucru, prin încălzirea inimii, prin schimburi de experiență realizate într-un mod frumos și constructiv, prin reîntoarcerea la sentimentul de împlinire. Vom vedea ca acest sentiment de împlinire de astăzi se transformă mâine într-un deziderat.
Nu trebuie să cădem însă în patima aprecierilor gratuite doar pentru că astăzi cei doi benefici, Venus și Jupiter, sunt în trigon. În primul rând, Venus se află într-o zodie care nu favorizează calitățile sale, iar Jupiter este în mers retrograd, deci binele trebuie să slujească unui scop. Scopul acesta a fost vizibil în luna anterioară, prin preocupări, prin tipul de relație pe care l-am alimentat, prin intensitatea iubirii pe care am fost în stare să o arătăm. Nu este cazul să fim atât de zăpăciți încât să credem că acum putem arăta iubirea pe care nu am deținut-o niciodată, că putem afișa calități pe care nu le-am avut niciodată. Trigonul acesta dintre Venus și Jupiter nu face minuni, ci doar împlinește așteptări personale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi atracția către acțiune ca pe un îndemn la a ne completa, la a ne reinventa, la a crește pe măsura calității puterii pe care o avem.

Vocea conștiinței – un secret. Se întâlnește o pedeapsă. Cuvintele sunt foarte importante. Se transmite o informație importantă pentru grupul de apartenență. Se face o sinteză. Se vede foarte departe. Perspectiva evenimentelor îmbunătățește starea de confort. Accidentele sunt evitate. Noroc prin dragoste față de grup.

Mulți vor avea clar senzația că aceasta este cea mai bună zi a săptămânii, că de aici le vin beneficiile cele mai mari. Consideră că doar realizările acestui moment sunt foarte importante și de acestea își vor aminti mult timp de acum încolo. Și momentul acesta păstrează ceva din vibrația norocului despre care am aflat în ziua anterioară. Și acum suntem ridicați la cer, suntem recompensați ori apreciați pentru lucruri care ne sunt specifice și pe care nu am putut până acum să le arătăm într-un mod atât de deschis și de frumos. Totuși, nu aceasta este, privit în mod singular, cea mai importantă zi a săptămânii. Ea doar face front comun cu ceea ce s-a consumat în ziua anterioară, când Venus se afla în trigon cu Jupiter. Acum încercăm să exprimăm la nivel social ceea ce ne-am dorit să avem pentru sine, în familie, în relațiile personale, cu prietenii sau cu cei dragi.
Astăzi starea de confort are o altă denumire, deși momentul ne vorbește despre alte lucruri importante față de ceea ce ni s-a părut de maximă urgență în ziua anterioară. Adică mesajul seamănă cumva cu ceea ce am parcurs ieri, în sensul că trebuie să fie la fel de constructiv și de sublim, la fel de puternic și de eficient pentru a nu ne pierde cu firea atunci când ne exprimăm la un nivel mai înalt sau față de mai mulți oameni, pentru a nu ne risipi în încercarea de a ne pune în valoare.
Dintre toate zilele lunii februarie, momentul acesta pare să fie edificator în a asculta vocea conștiinței. Până acum toate aceste strigăte sau sugestii păreau că se adresează doar forului intim, dar individului, adică doar el trebuia să țină cont de ele. Acum realizăm că devenirea unui individ face parte din planul de transformare a grupului. Așadar, n-ar trebui să fim surprinși dacă momentul acesta ridică anumite semne de întrebare față de capacitatea individului de a participa la o așa mare sinteză. Unii vor considera că este prea mult să vorbească în fața celorlalți, să se exprime, să punem la dispoziția lor ceea ce până acum au folosit doar pentru sine. Nu vede utilă această descindere, această exprimare la un alt nivel. Noi, pentru că studiem astrologia, știm că această combinație a trecerii Lunii prin Coada Dragonului cu relația frumoasă a lui Venus cu Axa Dragonului permite individului să transfere comunității emoții frumoase, puteri personale, să consolideze o schemă socială cu elemente personale.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne ajută să evităm o tentație, să împlinim un deziderat mai vechi, să ne exprimăm pe un nivel superior și rezultatul spectaculos al acestor ipostaze sociale să genereze efecte în cascadă, unele de care ne vom aminti peste mult timp de acum încolo pentru că ele se vor integra în mentalitatea de grup. Există un mare impact asupra comunității prin ceea ce facem, prin ceea ce spunem ca și cum aceste emisii, toate cele ce le dăruim au fost cerute de comunitate, dar până acum nu am văzut lucrul acesta sau, dacă l-am văzut, nu am putut să-i dăm curs.
Trecerea Lunii prin Coada Dragonului, cumulat cu împlinirea unui unghi frumos dintre Venus și Axa Dragonului, transformă orice situație personală într-o ipostază socială puternică, solidă, una care să împlinească o nevoie a momentului. Desigur, pentru că în preajma Capului Dragonului avem planeta Jupiter aflat în mers retrograd, nu este cazul să ne așteptăm ca această construcție astrală să rezolve problemele anului. Prin ceea ce ni se întâmplă acum rezolvăm o problema a săptămânii sau, cel mult, o problemă a lunii februarie, nu a anului 2016. Oamenii se vor preocupa astăzi de confort, de lucruri frumoase, vor putea să facă sinteze fără să simtă că se consumă și, în plus, cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor putea să renunțe ușor la ceea ce-i apasă, la zgomotul strident al viciilor, poate chiar la vicii în sine. Este, așadar, o zi de atenție și de profunzime.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne preocupa de cum anume se realizează transferul valorilor personale către zona publică. Vom vedea mai târziu cum anume s-a realizat lucrul acesta. Avem nevoie să fim atenți pe fapte, nu cum anume se realizează aceasta.

Preocupare față de avere. Confort prin schimb de experiență. Se pune la îndoială o autoritate. Nevoie de neobișnuit. Se spune o minciună. Raport deficitar între informații și acțiune. Caracterul practic are de suferit. Impas. Seriozitatea este pusă la îndoială. Aventură.

Luna se află acum în a doua sa zi de tranzit prin zodia Berbec încurajându-i pe oameni să constate primele rezultate produse de noul tip de exprimare pe care l-au abordat în zilele anterioare. Unii s-ar putea să fie astăzi mult prea lacomi, să iubească minciuna, să considere că dacă sunt instabili sau dacă îi constrâng ușor pe ceilalți dovedesc, prin acest comportament, putere și capacitate de a se descurca. Există un raport complicat ce este ușor de constatat din dispunerea astrală a momentului. Luna trece prin conjuncția cu Uranus și, implicit, reactivează careul în T pe semne cardinale ce îl are pe Pluton ca planetă focar. Multe dintre cele care devin evidente astăzi sunt marcate de un caracter practic, vor să fie judecate după ceea ce poate fi măsurat sau cântărit, dar, în realitate, totul se bazează pe importanța pe care individul și-o acordă lui însuși. Dacă în ultimele două zile a fost înțelept, atent la valorile cu care intră în contact și nu a urmărit să promoveze idei false sau să arate celorlalți un comportament stricat, momentul de egoism al zilei de 12 februarie va fi unul plăcut, deconectant, lipsit de pericol.
Abia acum, în 12 februarie, mulți vor constata o parte a devizei generale aplicată acestei săptămâni, cea care se referă la gândul care nu poate schimba ordinea. Se întâmplă lucrul acesta pentru că se trece de la bucuriile și realizările ultimelor două zile la o altă încercare, una mult mai serioasă și mai importantă pentru tipul de analiză pe care îl abordăm aici – cea personală. Dacă în ultimele două zile am reușit, prin interacțiuni, să completăm un gol, unul de natură socială sau profesională, în momentul acesta golul de caracter, de atitudine sau de puritate sufletească este bine argumentat, este ascuns sau nu este investigat cu duritate pentru un rezultat imediat. Din această cauză, confortul și siguranța de sine pe care le constatăm din trigonul Lunii cu Saturn sunt anulate de faptele individului cele care sunt plasate pe frecvența careului în T pe semne cardinale cu Pluton focar. Nu ar trebui să ne mirăm dacă astăzi seriozitatea este pusă la îndoială, dacă aventura este mai importantă decât stabilitatea pe care am cerut-o și am primit-o în ultima perioadă. N-ar trebui să fim surprinși dacă astăzi nu mai ținem cont de vocea conștiinței. Vibrația acestei zile face un balans interesant între ceea ce considerăm a fi bun pentru sine și ceea ce este în realitate. Binele care există în realitate și-a făcut simțită prezența încă din zilele anterioare. Ceea ce credem acum că este formula fericirii perfecte nu este altceva decât un alt gol. Factorii care corodează astăzi binele obiectiv vor produce un gol similar cu cel pe care l-am completat cu un ajutor exterior în ultimele două zile. Iată că, fie că vrem, fie că nu vrem, există ordine pe care nu le putem schimba ceea ce va face ca o lecție neînvățată să se repete.
Prin urmare, 12 februarie este o zi în care ne confruntăm cu propriile probleme, conștientizăm propriile limite sau, cel puțin, așa ar trebui. Cine nu se ocupă de conștientizare pentru că are alte treburi mai importante va elibera acești factori corozivi și se va trezi în perioada de retrogradare a lui Saturn, adică de pe 25 martie până în august, că se va întâlni cu probleme similare celor pe care le-au rezolvat în ultimele două zile, având clar senzația că oricât de multă putere au, anumite lucruri nu pot fi schimbate. Cel care este puternic își face autocritica, va înțelege ce nu este corect din comportamentul său și va alege, în cunoștință de cauză, să nu schimbe această ordine, preocupându-se mai curând de stabilizarea impulsurilor personale pe linia credinței sau a educației morale. Acești oameni curați la suflet vor sta astăzi departe de minciună, pe ei nu-i va deranja dacă seriozitatea le va fi pusă la îndoială și vor amâna aventurile pentru o altă perioadă. Astfel, în funcție de dinamica pe care o alimentăm vom știi clar în care categorie ne situam și care va fi perspectiva evenimentelor în care ne implicăm.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu generaliza după un caz particular. Generalizarea presupune consens, uniformitate, similitudine. Când aceasta este realizată forțat se produce un gol.

Schimbul de experiență are un efect binefăcător. Se răspunde unei provocări. Viața este într-o continuă transformare. Forța este încercată prin regret, dezamăgire, accident. Este inventariat patrimoniul personal. Se suportă mult mai ușor o presiune. Conflictul deschis rezolvă o problemă mai veche. Adevărul celorlalți nu ne mai ajută.

Conjuncturile astrale ale momentului ne reamintesc din nou de anumite conflicte. S-ar putea ca unele dintre ele să se intensifice mai mult decât este cazul, adică să le observăm, dar să nu putem interveni asupra lor. Complicațiile despre care vorbesc aceste conjuncturi ar putea să facă trimitere la cadouri, la sentimente confuze, la o invidie pe care luna anterioară nu am putut-o controla, la o presiune care vine din zona socială pe ideea de timp, de valoare sau de termen.
Este ultima zi în care Mercur trece prin zodia Capricorn, pentru că în ziua următoare, mai exact în noaptea de sâmbătă spre duminică, va trece în Vărsător. Ceea ce nu ne convine astăzi devine acuzator, încărcat de vină, deci vine spre individ cu o mare presiune. Unii vor crede că dacă se documentează, dacă intră în contact cu informații noi scapă de această presiune, i se distrage atenția de pe o problemă și prin preocupări superficiale sau noi să depășească acest impas. 13 februarie este reprezentativă la capitolul conflict, deși nu este obligatoriu ca acest conflict să fie între oameni, poate fi și cu propria persoană argumentat de neputința de a face față la anumite solicitări.
Pentru că în mijlocul zilei Luna va ieși din zodia Berbec și va intra în zodia Taur acest conflict se poate ascunde de la sine, se poate argumenta atât de bine încât să se oprească. Știm însă că între aceste două zodii, Berbec și Taur, există o asemănare referitoare la timp: Berbecul intensifică prin exprimare, Taurul prin suprimare. Asta înseamnă că dacă într-una din cele două zodii se constată problema, prin energia și mesajul specifice, niciuna nu o poate rezolva, ci o va amplifica. Așadar, acolo unde punem accentul pe adevărul celorlalți nu facem altceva decât să arătăm că avem așteptări de la cei care nu ne pot ajuta sau să devenim neîncrezători la modul general în oameni pornind de la niște cazuri particulare din prezent. Deci, așa după cum se poate observa, 13 februarie este o zi de analiză, dar nu de analiza bună. Ceea ce se poate rezolva astăzi ține mai curând de timp, adică este o problemă mai veche. Totuși, momentul zilei de 13 februarie nu ne permite să ne preocupăm de probleme foarte vechi așa cum o făceam pe vremuri.
Prin urmare, 13 februarie este o zi de contracție. Mulți vor considera că nerespectarea unor tabieturi, schimbarea la minimum a programului stabilit pentru această zi reprezintă cea mai mare problemă și un veritabil motiv în favoarea ideii că trăiesc o viață nefericită. Modul acesta subiectiv de a vedea lucrurile, ușurința cu care analizează disproporționat, cu care dau curs unei presiuni deși ar putea foarte ușor să-l ignore, arată că încă mai conviețuiesc cu probleme nerezolvate și că acestea s-au ascuns printre cele din ultima vreme care strigă în mintea individului că aceste probleme mici sunt adevărata cauză a nefericirii. Adevărata cauză a nefericirii este inflexibilitatea, ușurința de a face probleme celorlalți, tendința de a deforma adevărul, plăcerile vicioase. Pe acestea le vom explora astăzi prin cele două careuri pe care Luna le împlinește cu Venus și Mercur. Apoi, în a doua parte a zilei, când Luna va trece în zodia Taur, s-ar putea ca aceste elemente să rămână în sfera lor conflictuală, dar să nu mai fie văzute atât de clar. Unora li se va părea că problema a dispărut, că s-au liniștit, că și-au stins amarul într-o ceașcă de cafea sau după ce au băut un litru de ceai aromat. Atracția către un gust neobișnuit, către cuvinte care să inspire plăcere, care să trezească senzații frumoase reprezintă a doua parte a zilei, instrumentul prin care ne redobândim starea de confort.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu confunda problemele vechi cu cele noi. Ceea ce este vechi a primit deja o etapizare, are deja trepte programate pe care am hotărât că le vom respecta, iar ceea ce este de ultim moment zăpăcește, țipă foarte tare, afectează starea de confort, modifică argumentul unei decizii.

Se cere prea mult din partea unui individ care până acum nu a dovedit nimic. Iubire cu frică. Lipsa de experiență scoate la lumină o minciuna mai veche. Oamenii se ceartă de la banii. Proiectele de viitor nu țin cont de resurse. Starea de sănătate se îmbunătățește. Comunicarea se realizează la un nivel superior. Inspirație. Deschidere către o zona abstractă. Seriozitatea prin fapte este înlocuită cu seriozitatea prin idei sau vorbe.

În noaptea de sâmbătă spre duminică Mercur va intra în zodia Vărsător și ne va atrage atenția asupra unor restanțe. În primul rând, prima restanță la care ne vom gândi încă de dimineață va fi cea legată de iubire. Unii iubesc în secret, alții spun că iubesc altfel decât sunt în realitate, unii nu iubesc deloc. Toate aceste trei direcții vor fi importante astăzi pentru că toate fac trimitere la o minciună. Minciuna este marele secret al zilei de 14 februarie care i-a chemat pe oameni până acum să se preocupe de valori materiale, de bani, de câștiguri, deși nu meritau să primească în modul în care cereau lucrurile acestea. Apoi, pentru a ascunde lucrul acesta, se va face trimitere și la o anume lipsa de experiență, la o cunoaștere parțială, la o bucurie superficială, cea care nu este deloc pe frecvența lui Marte din Scorpion, dar poate fi pe frecvența lui Jupiter retrograd din Fecioară. Cu alte cuvinte, gândirea profundă și ideile ordonate pe care suntem îndemnați să le folosim imediat ce Mercur intră în Vărsător, în exaltare, au nevoie de lumini stridente, de un auditoriu, de o scenă pe care să facă o reprezentație. Dacă ne referim la domeniul cultural atunci forma aceasta de disimulare, minciuna aceasta, capătă înfățișarea ideilor diverse. Multiculturalitatea, schimbul de impresii, zona comună unde fiecare are dreptul să-și etaleze opiniile pare să fie partea cea mai bună și mai frumoasă a acestei zile. Apoi, pentru cei care se limitează doar în zona aceasta, apar și recompense.
Desigur, nu toată lumea se preocupă de cultură, nu toată lumea este interesată de educație, de moralitate, dar cu toții avem în acest moment experiența impulsurilor pe care le-am traversat de-a lungul acestei săptămâni și care fac trimitere la lucruri nerezolvate din destinul propriu, la bucurii menținute forțat care au creat goluri periculoase. Schemele acestea devin astăzi foarte vizibile prin minciună, deși este posibil ca în trecut golul în sine să nu fi fost creat de minciună, ci doar de prea multă ambiție, de lipsă de respect, de lăcomie.
Gândirea profundă, ușurința cu care oamenii se deschid acum către valorile profunde, esențiale, ale vieții se situează în contrast cu impulsul momentului. În felul acesta ne dăm seama că de-a lungul săptămânii ne-am consumat energia urcând și coborând, demonstrând sau refuzând demonstrațiile celorlalți. O parte din argumentele pe care le-am folosit de-a lungul săptămânii vor deveni astăzi elemente de fală, de mândrie, dovezi ale faptului că vorbim în cunoștință de cauză, ne-am mai ocupat de lucrul acesta, știm cum să-l abordăm.
În realitate, profunzimea care ne vine din poziția lui Mercur pe Vărsător, dar și din trecerea lui Marte prin zodia Scorpion ne îndeamnă să renunțăm la zgomot, să alungam din minte gândurile care strigă spre răzbunare sau care cer împlinirea propriei dreptăți. Deși tendința este de a dovedi seriozitate prin idee sau prin vorbă, în realitate, ceea ce este esențial astăzi se ridică doar din faptă. Abia începând cu săptămâna următoare, după ce unghiurile acestea se vor rarefia, după ce Mercur se va stabiliza pe zodia Vărsător vom vedea cât de periculoasă este iubirea cu frică, iubirea tăinuită, cât de nefiresc este acest impuls de a obține dreptate prin orice mijloc.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii devine o zi a dorinței. În funcție de preocupările pe care le-am avut de-a lungul acestei săptămâni, dorințele de-acum pot fi profunde, educate, morale sau pur și simplu dezordonate. Tendința este de a căuta în jur vinovați pentru conținutul acestor dorințe. Noi, pentru că ne ocupăm aici de astrologie și, nu oricum, ci de astrologia folosită pentru dezvoltarea personală, știm că acest lucru este o greșeală. Ceea ce este frumos și bun ni se pare greu, imposibil de atins și obositor. Cu cât ne preocupăm mai mult de lucrul acesta care ne lansează încă de la început mesajul acțiunilor obositoare, cu atât mai mult lucrurile se așază, ele devin din ce în ce mai ușor de împlinit, de realizat sau de soluționat. Este posibil ca momentul acesta să reprezinte un impuls către zona abstractă, un impuls către a ne șlefui sau a ne vindeca. Deschiderea către zona abstractă a vieții pare să fie o condiție absolut esențială pentru împlinirea lor.
Există și oameni care vor deveni vedetele acestei zile. Cei care de-a lungul întregii săptămâni au strigat că faptele celorlalți sunt greșite, cei care s-au preocupat ca faptele lor să fie foarte bune și au obținut și rezultate în sensul acesta vor folosi adâncimea emoției, adică sextilul Marte-Jupiter, pentru a întări credința. Această credință nu se întărește privind în viitor, ci, din cauza retrogradării lui Jupiter, privind către faptele celorlalți. Aceste persoane care toată săptămâna au încercat să lanseze mesaje puternice, înălțătoare, se liniștesc acum și se hotărăsc să nu facă niciodată ceea ce văd la alții. Acestea sunt faptele care îi prezintă pe ei ca fiind ființe serioase. Ceilalți vor prefera mai mult să vorbească, să filozofeze despre seriozitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa de valori morale. Ceea ce ne dovedim nouă înșine, nu ca argument, ci ca faptă, va rămâne o mare achiziție. Prin ceea ce avem de parcurs astăzi, vorba zboară, dar fapta rămâne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.