15 – 21 februarie 2016

15 – 21 februarie 2016 este săptămâna disjuncției valorilor personale de cele sociale și a bucuriei de a păstra ceea ce este bun și durabil. Importanța majoră a acestei săptămâni vine din faptul că va scoate în evidență această luptă între valorile personale și cele sociale pentru a elogia ceea ce ne separă, pentru a adânci această disjuncție, această separare între ceea ce este individual și ceea ce este comun. Această săptămână nu are însă accente dramatice așa cum au avut celelalte, dar riscul major la care suntem supuși, pericolul care plutește asupra deciziilor acestui interval va face din cele șapte zile ale sale șapte momente obositoare și, deopotrivă, șapte momente încărcate de glorie. Unele vor fi foarte apăsătoare altele foarte frumoase, unele vor consuma prea mult din puterea personală pentru a reedita episoade trecute, altele ne vor îndemna să ne separăm de tot ceea ce este obositor sau dramatic, pentru a ne vindeca. Din acest punct de vedere această săptămână aduce o disjuncție între problemele personale și cele sociale, iar rezultatul este unul spectaculos, pentru că întărește discernământul și îi ajută pe oameni să vadă mult mai clar unde se termină problema personală și unde începe cea socială.
Schema acestei săptămâni conține câteva evenimente astrale, cum ar fi: intrarea planetei Venus în zodia Vărsător, miercuri, 17 februarie, sextilul lui Marte cu Capul Dragonului, joi, 18 februarie și trecerea Soarelui în zodia Pești, vineri, 19 februarie. Acestora li se adaugă ipostaza interesantă a Lunii în prima zi a săptămânii, pe 15 februarie, prin opoziția cu Marte și prin împlinirea fazei de Primul Pătrar, dar și prin rolul aparte pe care îl va avea vineri, 19 februarie, când va împlini, împreună cu Pluton, Uranus și Luna neagră, o cruce cosmica pe semne cardinale. Se poate vorbi pe o asemenea combinație de sentimente confuze, de trecerea de la condiționare la libertate, de îndeplinirea unor sarcini autoimpuse sau care sunt venite pe linie ierarhică ale căror rezultate produc multă satisfacție. Asta înseamnă că întâmplările care nu ne consumă energia prin mijlocirea separării, fragmentării, disjuncției sunt folosite pentru conservarea calităților și pentru a le transforma pe acestea în elemente durabile.
Marea problemă a acestei săptămâni vine din precipitare. Atunci când nu ne gândim suficient, când uităm că suntem deja în plină expresie a anului 2016, anul dihotomiilor periculoase, an în care martorul este important și la care se ajunge prin judecată repetată, prin rezervă sau atenție, se poate vorbi de o separare, una pe care să o vedem bună și tocmai pentru că o vedem bună să o facem durabilă. Aceasta este trăsătura neobișnuită a săptămânii în curs. Aceasta este lama cu două tăișuri cu care vom lucra de-a lungul acestui interval.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu uita că marile realizări de acum vin prin cultivarea spiritului practic, dar nu avem de ce să transformăm acest spirit practic într-un materialism obositor. Avem nevoie doar de corelații pertinente care să fie susținute pe evenimente reale, nu pe presupuneri, nu pe închipuiri.

Tristețea ne oferă răspunsuri interesante. Acolo unde nu există înțelegere există îndrăzneală sau tupeu. Cunoașterea este atinsă după o provocare. Conflict deschis. Sunt pierdute bunuri importante. Proiectele de viitor se derulează într-un ritm lent. Ne amintim de o iubire mai veche. Prieteniile se adâncesc. Vorba dulce mult aduce. Sunt investigate noi interdicții.

Prima zi a săptămânii aduce împlinirea Primului Pătrar, adică a primului careu dintre Soare și Lună, aspect ce are pe fundal sfârșitul tranzitului Lunii prin zodia Taur și, implicit, împlinirea opoziției cu Marte, planetă care tranzitează de ceva vreme zodia Scorpion. Apoi, pe ultimul segment al zodiei Taur, Luna lansează și un mesaj pozitiv implicându-se în trei unghiuri pozitive, cu Jupiter, Axa Dragonului și, respectiv, Venus. În a doua parte a zilei, ea va trece pe zodia Gemeni și, spre seară, va împlini un trigon cu Mercur din zodia Vărsător.
Schema aceasta astrală face o combinație interesantă între provocare și dezamăgire, între tristețea că nu am reușit să obținem ceea ce ne-am propus în zilele anterioare și speranța că această săptămână ne va oferi mai mult decât ni s-a oferit anterior. Se pornește însă cu această senzație de apăsare, cu neputința de a înțelege importanța inițiativei, a curajului sau, acolo unde este cazul, a retragerii. Mulți vor constata, chiar din prima zi a acestei săptămâni, că rămân fără principii, că sunt separați de ceea ce au iubit până acum, că sunt, la modul concret, deposedați de obiecte sau se desprind mult mai ușor de patima cu care le iubeau și și le țineau aproape. Ca o consecință pozitivă a acestei detașări, se va observa, în special în a doua parte a zilei, consolidarea sentimentului de prietenie, comunicarea mult mai ușoară sau mult mai profundă cu scopul de a înțelege că interdicțiile nu sunt invenții inutile, ci fac parte dintr-un traseu evolutiv pentru că sunt creații personale și avem datoria morală, în calitate de creator de probleme, să le observăm, să le conștientizăm, să le înțelegem pentru a le elimina.
Un alt element vizibil în ecuație astrală a zilei de 15 februarie vine chiar din combinația tranzitului Lunii pe final de zodie Taur cu cel de pe început de zodie Gemeni. Dacă, pe final de zodie Taur, Luna le spune oamenilor că proiectele se derulează lent, că sunt definite de obstacole, atunci când va trece pe zodia Gemeni provocările vor fi văzute altfel, vom avea mai mult curaj, mai multă îndrăzneală, mai multă luciditate. Dacă în zona privată lucrurile acestea atrag atenția individului către prietenii, către anularea competiției, către a consolida un sentiment frumos pentru a ne adâncimi în emoții frumoase, pe zona publică, trecerea aceasta intensă de la vibrațiile zodiei Taur la vibrațiile zodiei Gemeni duce la competiție. Mediul concurențial nu are în această zi susținere adică totul va fi judecat după viteza de reacție, nu după conținutul ei. Cel care nu va reacționa repede va considera că are un obstacol pe care nu a fost în stare să-l depășească, iar cel care va reacționa foarte repede se va crede superior celorlalți. Maniera aceasta simplistă de a interacționa cu comunitatea, privită prin prisma condiționărilor impuse de anul dihotomiilor periculoase, nu poate duce la nimic bun în prezent.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre conduită, despre atitudinea pe care ar trebui să o avem față de oamenii din jur, față de comunitate, față de faptele cunoscuților sau față de interpretarea pe care am dat-o acestor fapte în săptămânile anterioare. Pentru că Luna trece astăzi prin opoziția cu Marte s-ar putea ca aceste opinii să fie exprimate într-un mod necuviincios, pe un ton ridicat ori și să constatăm că, dintr-odată, devenim mult prea atașați de lucruri și mult prea detașați de persoane. A iubi mai mult un lucru decât o persoană este o greșeală pe care omul o face față de sine, încălcând regulile scrise ale bunului simț, ale moralității. Acolo unde lucrurile acestea nu sunt orientate către duritate, acolo unde oamenii nu se lasă în voia acestor derapaje, se poate constata o îndulcire a limbajului, adoptarea unor noi strategii de interacțiune, poate chiar succes pe cale diplomatică. Având în vedere că ultimele săptămâni nu au fost deloc simple și nu au încurajat, decât în cazuri izolate, această formă de armonie sau de echilibru, este puțin probabil ca provocările acestei zile, cele care vin cu precădere din opoziția Lunii cu Marte (complicații temperamentale), dar și din neputința sa de a media tendința Nodurilor (neconcordanță între soluțiile individuale și cele ale comunității), să nu ducă spre o competiție gratuită. Dacă într-o competiție se ține cont de reguli, dacă oamenii nu devin pătimași atunci când se iau la întrecere, în mod sigur nu se va pierde nimic. Din nefericire, ziua de 15 februarie aduce prea multă putere în zonele definite anterior de îndrăzneală sau de tupeu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu uita că până și lucrurile simple dor. Nu avem de ce să judecăm astăzi lucrurile după intensitatea durerii, după gradul de nemulțumire sau după iritarea pe care anumite situații ne-o provoacă. Dacă nu ne oprim pe confruntare și căutăm adevărul de dincolo, multe din complicațiile acestei zile se vor rezolva de la sine.

Suspiciune. Îndoială. Acuzații nefondate. Se caută soluții imposibile. Prietenii nu mai au credibilitate. Sunt agresați cei care oferă ajutor. O încercare vine prin informație sau pe calea aerului. Apa devine o problemă.

Luna se află astăzi în a doua zi de tranzit prin zodia Gemeni și are de împlinit trei unghiuri: un careu cu Neptun, o opoziție cu Saturn și un sextil cu Uranus. Dintr-un anumit punct de vedere, cel referitor la continuitatea unor demersuri importante pentru comunitate, ziua de 16 februarie seamănă cu ceea ce s-a consumat anterior, în prima zi a acestei săptămâni. Este limpede că această zi va fi complicată sau apăsătoare cu precădere pentru cei care au o carieră, pentru persoanele care și-au propus activități în comunitate, pentru cei care se ocupă de un schimb de experiență. Celelalte persoane, poate chiar și indivizii care reușesc să se interiorizeze foarte ușor, să se detașeze de complexitatea și oboseala unor interacțiuni intense, vor avea o zi liniștită, în care preocupările cele mai triste sau obositoare țin de o anume rememorare, o suspiciune pe care o tot frământă în minte pe evenimente care s-au consumat în săptămâna anterioară.
Totuși, nu este ușor de trecut cu vederea opoziția Lunii cu Saturn, mai ales că ea se realizează pe o axă a comunicării, a cunoașterii. De aici ne pot veni tot felul de mesaje confuze ori să apară mici modificări în programul de lucru, mici întârzieri, argumentate într-un mod credibil pe care să le acceptăm doar ca informație, nu ca eveniment concret și nici ca necesitate. De aici poate apărea o suspiciune, o îndoială sau devenim victima unor acuzații nefondate. Pentru a face față acestei presiuni venită de pe zona publică nu trebuie să facem prea mari eforturi, ci doar să ne detașăm de argument, să-i lăsăm acestuia dreptul de a exista, dar să nu-i oferim durabilitate. A crede în argumentul care limitează, care întârzie sau obstrucționează înseamnă a nu înțelege că răul acestei zile este trecător.
Apoi, este important de consemnat și faptul că acum Venus se află pe ultimul grad al zodiei Capricorn, urmând ca în dimineața zilei următoare să treacă în zodia Vărsător. Asta înseamnă că duritatea cu care ne confruntăm acum, rigiditatea unor decizii nu este deloc întâmplătoare, ci doar neputința de a înțelege, un gol informațional, dificultate în a ne adapta la condițiile pe care le-am parcurs în ultimele patru săptămâni. A ne arăta astăzi nemulțumiți că nu am reușit să obținem ceea ce ne-am propus, nu arată dorință de perfecțiune, ci obsesia perfecțiunii, inflexibilitate față de nivelul pe care-l avem, deci lăcomie.
Prin urmare, 16 februarie se va dovedi a fi o zi destul de încărcată, în special pentru persoanele care și-au programat interacțiuni sociale, activități pe zona publică, în special pentru cei care au ceva de rezolvat și nu pot amâna. Ceilalți, își vor interioriza toată această presiune socială gândindu-se la lucrurile pe care nu au putut să le rezolve, arătându-se lacomi sau pătimași. Din acest punct de vedere există o asemănare teribilă cu ceea ce am parcurs în ziua anterioară.
Totuși, pentru că 16 februarie este dominată în mare parte de trecerea planetei Venus pe ultimul grad al zodiei Capricorn, nu sunt de trecut cu vederea aceste impulsuri stranii, aceste reeditări negative. Ele arată că obiceiurile rele încă există, ele nu s-au stins, deci, în privința problemei la care fac trimitere, individul nu a progresat. Cel care se detașează acum de problemă arată că, cel puțin în această zonă la care face referire, a progresat. Cel care constată că nu a progresat, dacă nu reușește să se împace cu aceste limite pe care le are, va adânci și mai mult prăpastia dintre valorile personale și cele sociale, având toate șansele ca până la finalul acestui an atât de greu și de încercat, să devină un inadaptabil.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti astăzi de bunătate. Cel care nu se lasă consumat de situațiile apăsătoare, doar pentru că acestea l-au convins că sunt urgente și se întoarce des sau foarte des către bunătate, arată că este un om superior.

Spiritul practic este abordat dintr-o altă perspectivă. Problemele de sănătate amplifică o tensiune afectivă. Se caută răspunsuri la cei care au trecut prin situații similare. Minciuna este elaborată cu grijă. Singurătatea este semnul originalității. Se minte frumos. Agitația din ultima perioadă atinge un vârf apoi dispare. Se face apel la noi reguli. Timpul pierdut nu mai poate fi recuperat chiar dacă se încearcă acest lucru. Teama de minciună zdruncina proiecte de durată. Destinul este încercat. Ideea de prosperitate are nevoie de reformulare. Bunurile au alt chip și altă utilitate.

Astăzi Venus intră în Vărsător și ne vom simți eliberați pe presiunea regulilor care au fost adoptate și integrate greșite în zona emoțiilor în timpul trecerii acestei planete prin Capricorn. Libertatea ne va face să ne simțim mai bine, mai optimiști și mai încrezători că fără rigiditate beneficiile unui trai liniștit vor fi mai aproape. Este, însă, puțin cam devreme să vorbim despre beneficiile unui trai liniștit. Este prea curând să ne gândim că doar ce Venus intră în Vărsător ne va reașeza prioritățile, ne va elibera de condiționări și ne va ajuta să uităm că am fost prea duri cu sensibilitatea. În plus, nu doar că nu se poate obține imediat lucrul acesta, dar Luna, aflată acum în plin tranzit prin zodia Gemeni, trece azi printr-un careu la Nodurile sale și apare un eveniment complicat, un episod trist pe care, inițial, îl considerăm reprezentativ, practic, de viitor, dar cu cât ne apropiem de a doua parte a zilei cu atât mai greu ne va veni să-i vedem rostul bun.
Dar ziua nu este rea, adică acest careu al Lunii la Axa Dragonului nu poate înclina Balanța valorilor atât de mult încât să nu mai conteze celelalte lucruri bune pe care le vom parcurge. În mare parte, aceste elemente pozitiv țin de modul cum apreciem bunăstarea, de atitudinea corectă pe care o vom avea azi față de bunuri, față de importanța lor practică, față de rolul pe care-l vor avea acestea pe mai târziu. Trigonul luminariilor ne va ajuta astăzi să nu mai punem nevoile materiale înainte celorlalte pentru că în privința strictelor necesități astăzi ne vom mulțumi cu ceea ce avem. Nu va putea însă să atenueze lăcomia ori invidia. Din Gemeni, Luna va realiza azi un careu cu Jupiter retrograd din Fecioară și cu Chiron din Pești. Unii vor spune că lipsurile din ultima vreme i-au îmbolnăvit ori, dacă se vor menține așa cum le vad acum, îi vor îmbolnăvi, deși acum au în preajma lor cam tot ce le trebuie.
Acolo unde se depășește o limită a respectului față de valoare, acolo unde lăcomia se ridică prea sus, acolo unde bunurilor nu sunt gestionate corect se va putea constata, în primul rând, o afectare a stării de sănătate în așa fel încât confortul personal să aibă mai mult de suferit.
Afectarea stării de sănătate prin trecerea planetei Venus pe zodia Vărsător este întotdeauna semn de dezordine. Atunci când sănătatea este afectată din prea multă independență, din prea multă acțiune sau din prea multă libertate arată că folosim aceste valori, dar nu așa cum le știm, ci în mod răsturnat. Libertatea este de fapt dezordine, independența este de fapt teamă de interior, adică disperarea de a trăi tot timpul în exterior. Din această cauză trecerea planetei Venus pe zodia Vărsător poate aduce zilei de 17 februarie un vârf. Nu se poate stabili din această prezentare cu caracter general dacă acest vârf este bun sau rău. Poate fi într-unul din cele două moduri în funcție de poziția acestei planete pe tema personală. În mod sigur se poate stabili că ziua de 17 februarie aduce tentația minciunii și, prin neputința de a depăși această încercare, se pierde ceva. În cazul unor oameni se pierde sănătatea, în cazul altora se pierde echilibrul sau apar pierderi la nivel de carieră ori imagine publică. Rănirea care vine din plasarea planetei Venus pe axa Leu-Vărsător, arată nu doar o acțiune îndreptată împotriva celuilalt, ci o acțiune îndreptată împotriva propriei persoane.
Spre seară, cu puțin timp înainte ca ziua să se termine, Luna va intra pe zodia Rac, în domiciliu, și va pregăti vibrațiile minunate ale zilei de 18 februarie, cele care sunt dominate de relația bună dintre Marte și Axa Dragonului. Astfel, se poate vorbi de o așezare, de un moment de înțelepciune, de o situație menită să clarifice, dacă nu era clar, care sunt raporturile pe care le avem cu cei din jur, cât de departe se poate merge într-o discuție în contradictoriu, cât de mult ne trebuie să lăsăm de la noi pentru ca partenerul de dialog să se bucure de victorie. Am putea spune că 17 februarie, din acest punct de vedere, este o zi mult prea încercată și obositoare. Având în vedere că ne vom mai întâlni cu unghiuri pe care planeta Venus din Vărsător le va realiza cu alte planete, vom vedea că schema aceasta de acum este atractivă, cu toate că în momentul de față nu ni se pare așa.
Prin urmare, 17 februarie dorește să se prezinte ca o zi marcată de spirit practic, de inventarierea problemelor personale sau urmărește să ne atragă atenția asupra acestor probleme ca și cum sunt cele mai importante ale destinului. Dacă punem elementele de destin pe picior de egalitate cu ceea ce țipă mai tare în această zi chiar vom ajunge să credem că tulburările de moment se pot amplifica, că acestea, pe fondul unor relații nesigure sau neclare, pot genera complicații sociale de durată. Nu este cazul să considerăm că ne aflăm în fața unor probleme atât de mari, ci doar că ne aflăm în fața unui impas. Astăzi, 17 februarie 2016, trebuie să ne hotărâm în privința unui traseu, ce facem cu bunurile pe care le avem, cum abordăm relațiile. Acolo unde oamenii vor fi zăpăciți, acolo timpul este pierdut, iar lipsa lor de atenție le poate afecta starea de sănătate sau poate compromite acele relații care nu s-au maturizat încă. Așadar, 17 februarie este o zi care sancționează lipsa de atenție, chiar dacă evenimentele care sunt programate pentru momentul de față au o profunzime aparte. Profunzimea lor vine din faptul că ne deschide un drum interesant. Prin noua poziție a lui Venus descoperim că libertatea nu trebuie folosită împotriva celorlalți și nici într-un caz doar pentru îndeplinirea dorințelor proprii. Cu toate că pe Vărsător Venus nu are o calitate specială, adică rănește fără o intenție clară, fără să urmărească în mod implicit lucrul acesta, caracterul imaterial al zodiei Vărsător face bine sentimentului de unitate, dorinței de cunoaștere, de explorare a unei lumi necunoscute, de evoluție. Acolo unde sentimentele sunt orientate în direcția aceasta poziția lui Venus pe Vărsător este eminamente pozitivă și aduce o mare împlinire. Așadar, diferența dintre un individ care se folosește de această nouă deschidere pentru succes și unul care își dă singur în cap cu el, este dată de sinceritate. Când emoțiile sunt sincere, protejează. Când ele nu sunt sincere, dar vor să fie văzute așa, impun valori care pot fi și bune, dar în acest proces de impunere întotdeauna oamenii se rănesc unii pe alții.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a transforma libertatea în observație. Abia urmărind acest proces realizăm cât de multe bariere ne construim refuzând observația.

Evoluție prin mișcare. Flexibilitate. Inspirație. Deschidere către noi oportunități. Sunt acceptate sfaturile celorlalți. Se face o sinteză utilă a experiențelor de viață. Puterea este controlată. Exemplu pozitiv este foarte important. Se ridică o interdicție. Relațiile își pierd caracterul greu. Mare forță și creativitate. Expresie pe un nivel superior. Seducție. Depășirea unor bariere. Viclenie. Istețime. Evoluție.

Astăzi se împlinește unul dintre cele mai frumoase aspecte ale acestei săptămâni și, dacă ar fi să privim doar prin prisma sensibilității și să considerăm că progresul este elementul cel mai important al acestei perioade, am putea considera că acest sextil dintre Marte și Axa Dragonului (că de el vorbim) reprezintă unul dintre cele mai frumoase aspecte ale lunii februarie. De aici înțelegem că maniera sa de acțiune ne lansează o invitație la flexibilitate, la inspirație și ne oferă promisiunea că, dacă le vom aborda pe acestea cu implicare, vom evolua. Evoluția, așa cum este ea creionată din unghiurile momentului, depinde foarte mult de rememorare. Rememorarea ne spune astăzi care sunt valorile personale esențiale, ce este important din demersurile publice și unde anume se poate întrezări o disjuncție. Abia acum, în mijlocul săptămânii, reușim să înțelegem mult mai bine deviza generală aplicată acestei săptămâni care ne vorbește despre separare și despre valorile esențiale, singurele care trebuie să meargă mai departe.
Pentru că Marte se află pe zodia Scorpion, se poate vorbi acum de siguranță de sine. Nu se poate ști dacă această siguranță de sine este bună sau rea, unghiurile de acum nu ne indică precis o asemenea informație, însă în mod sigur trăsătura aceasta la care ținem foarte mult ne ajută să facem o sinteză interesantă asupra experiențelor de viață. Se știe, nu doar din astrologia karmică, ci și din astrologia holistică, faptul că această relație bună dintre Marte și Axa Dragonului, la fel cum și relația bună dintre Saturn și Axa Dragonului, dar care nu se împlinește acum, reprezintă un semn clar de progres și de deschidere, o dovadă a faptului că lucrăm cu elemente situate pe un nivel superior.
Primul element pe care-l vom conștientiza va fi cel legat de putere. Puterea va fi mult mai ușor controlată, impulsivitatea nu se va exprima într-un mod atât de agresiv sau de violent, viclenia va fi înțeleasă altfel, iar seducția nu va mai fi o problemă. În felul acesta, se poate stabili că relația bună dintre Marte și Axa Dragonului, chiar dacă prin această dispunere nu se mediază tendința Nodurilor, reprezintă un moment interesant de deschidere. El nu va face trimitere doar la relații, doar la spiritul întreprinzător, doar la modificarea opiniilor celorlalți pentru a le face mai încrezătoare sau mai puternice, ci și la identificarea circumstanțelor atenuante, adică are menirea de a atenua puțin din agresivitatea momentului, de a-i ajuta pe oameni să găsească elementul comun, să se preocupe de ceea ce-i unește, nu doar de ceea ce-i dezbină. Din acest punct de vedere mijlocul săptămânii ar putea crea și un contraargument devizei generale aplicată acestei săptămâni care ne vorbește despre disjuncția valorilor.
Apoi, un alt element important al ecuației astrale aferentă zilei de 18 februarie este cel al depășirii unor bariere. Dacă prima dată conștientizăm că puterea este mult mai bine controlată, cu cât ne menținem în această sferă a binelui cu atât înțelegem mai bine că această putere trebuie folosită pentru a depăși o barieră. Pentru unii, mai sensibili din fire, această barieră este dată chiar de disjuncție, de separare, de fragmentare, de anulare sau de discordie.
Prin urmare, 18 februarie este o zi care ne atrage atenția asupra achizițiilor pe care le avem deja, asupra valorii pe care o reprezentăm față de noi înșine sau față de comunitate. Ceea ce vedem și înțelegem astăzi ne ajută să găsim elementul comun care se situează între valorile personale și cele sociale pentru a nu mai trăi în fragmentare sau în separare. Tot ceea ce înțelegem astăzi ne ajută, prin putere sau prin nevoia de progres, să consolidăm acele ambiții sociale corecte, frumoase, constructive care ne conferă mobilitate și ne protejează sensibilitatea. Ne vom simți astăzi încurajați să ne deschidem către noi oportunități, să acceptăm opiniile celorlalți, să nu mai judecăm viclenia doar prin frică, ci să o privim ca un defect de funcție, ca o eroare a unui proces.
Apoi, după ce vom înțelege că puterea aceasta, tocmai pentru că este bună este și ușor de controlat, ne ajută să depășim anumite bariere, vom reuși să obținem o stare de bine, de flexibilitate, pe care unii o vor folosi după cum li s-a părut importantă în ultimele luni, după încărcătura emoțională, după condiționările care le-a dat de furcă în anul anterior. Se poate ajunge apoi la experimentare, la o simplificare a schimbului de experiență în așa fel încât relațiile să devină foarte ușoare.
Există însă și o componentă destul de delicată a acestei zile care se va manifesta mai intens în a doua parte a zilei, spre seară, când Soarele va trece pe ultimul grad al zodiei Vărsător. S-ar putea ca această senzație de libertate să mai aibă din loc în loc și câteva picături de întunecare, să mai intervenim în toată această comportare frumoasă cu picanterii, cu gesturi de proastă factură, cu erori de judecată sau cuvinte nepotrivite. Deși, inițial, acestea par simple erori sau derapaje ce pot fi trecute cu vederea tocmai pentru că ansamblul zilei este unul bun, faptul că ele se manifestă prin ultimul grad al zodiei Vărsător arată că s-a cultivat trăsătura respectivă, că nu a părut pur și simplu, adică nu este nimic întâmplător. Cu toate acestea, nu trebuie să luăm de decisiv, este important doar să vedem, doar să conștientizăm și să nu îi legăm pe ceilalți cu opiniile acestea hiperlucide.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu abuza astăzi de cuvânt. Cuvântul este o armă doar în luptă, dar astăzi nu se pune problema de luptă.

Puterea este deținută de cel sensibil. Deschidere față de noi criterii de evaluare a puterii. Seriozitate. Aprecierea vine după o încercare. Minciuna este corozivă. Se face dreptate într-un mod constructiv. Soluțiile de acum pot fi puse în aplicare mult mai ușor. Apare o complicație legate de patrimoniu. Este pus la îndoială un sfat. Neastâmpăr. Neputința de a ține pasul cu pretențiile celorlalți. Așteptări nerealiste.

Astăzi Soarele va trece în zodia Pești și ne va îndemna să ne evaluăm altfel puterea de convingere, să fim mult mai atenți cu mesajele pe care le transmitem, să nu mai preferăm caracterul coroziv al informațiilor doar pentru că numai în modul acesta obținem avantaje imediate. Tactul și diplomația vor face parte din preocupările pe care le vom avea în următoarele patru săptămâni, fiind capabili de mari sacrificii, atunci când situația o cere sau găsind puterea necesară pentru a ne detașa de ceea ce este fals sau obositor. În Pești, Soarele nu are numai trăsături pozitive. Reușim să descoperim care dintre trăsăturile negative ale acestei zodii vor fi mult mai vizibile în următoarele patru săptămâni observând care sunt unghiurile proaste care își pun amprenta acum, în acest moment de ingres, pe această schimbare de vibrație impusă de tranzitul Soarelui. Înainte ca Soarele să își încheie deplasarea sa prin zodia Vărsător, Luna va trece prin opoziția cu Pluton și prin careul cu Uranus, apoi, la puțin timp de la trecerea Soarelui în zodia Pești, ea va împlini un careu cu Luna neagră, ceea ce înseamnă în ecuația astrală a zilei o cruce cosmică pe semne cardinale. Intrarea Soarelui pe zodia Pești, adică trecerea de la încredere în sine, chiar și atunci când ea nu este susținută de argumente solide, la sensibilitate, emoție, suspiciune sau ambivalență, dar nu oricum, ci atunci când pe cer avem o asemenea dispunere agresivă (crucea cosmică pe semne cardinale), înseamnă adoptarea unor comportamente represive, invadarea intimității celuilalt cu scopul de a afla care este motivul pentru care unii oameni aleg să se izoleze, să se interiorizeze, ce anume au în interior și îi ajută să găsească soluții la toate complicațiile care vin pe nepregătite. Dintre toate aceste planete sau elemente astrale care participă la formarea crucii cosmice pe semne cardinale, Luna se pare că are rolul cel mai important. Se implică într-o relație bună cu Axa Dragonului și reușește să medieze tendința nodurilor, iar de aici înțelegem că valorile pe care le evidențiem în această zi vor fi perene, vor dura mult în timp, chiar și atunci când, din diverse motive, demersurile susținute acum vor apela la așteptări nerealiste, chiar și atunci când vom trece prin derapaje comportamentale. Schema pe care o impune trecerea Soarelui pe zodia Pești arată că avem ocazia acum să lucrăm frumos cu elemente sociale, cu forțe care să ne încurajeze deschiderea către noi criterii de evaluare, să ne ajute să fim mai serioși, să ne controlăm mai bine în situații delicate, să nu renunțăm la sensibilitate doar pentru că la un moment dat ni se pare că trăim într-un mediu agresiv.
Prin urmare, 19 februarie ne ajută să înțelegem corect elementele exterioare, să separăm ceea ce este necesar de ceea ce nu este necesar, să nu ne precipităm în față situațiilor neprevăzute, să vedem greul care ni se deschide la picioare și să reușim cu ceea ce avem în momentul acesta să îl rezolvăm sau să rezolvăm situațiile neprevăzute care apar acum. Luna reușește astăzi să medieze tendința Nodurilor ceea ce, pentru mulți care s-au îmbolnăvit din cauza greutăților sociale, care și-au construit singuri boala pentru că nu au înțeles limitele puterilor lor sau nu s-au împăcat cu transformările din ultima perioadă, poate însemna un moment de vindecare, de eliberare de griji, de probleme. Luna nu este singurul element astral care participă la crucea cosmică de pe semnele cardinale ce se implică și în alte unghiuri, situație care ar putea să ofere o rezolvare a tensiunilor impuse de crucea cosmică, debușeul sau deschiderea către diversitate ori către soluții miraculoase. Devine elementul cel mai important pentru că se leagă de destin, iar aproape de Capul Dragonului (destin) se află Jupiter care încă ne lansează invitații la a regândi situațiile conflictuale ale anului anterior, dar, de această dată, puse în contextul anului 2016, anul dihotomiilor periculoase. De această dată, prin ceea ce suntem îndemnați să facem pe zona publică, prin ceea ce ni se cere să împlinim pentru imaginea personală, pentru o recunoaștere socială, pentru o dreptate de care să se bucure toată lumea reușim să găsim echilibrul între problemele personale și cele sociale, să punem într-o armonie aproape perfectă valorile personale cu cele sociale și să contrazicem impulsul sintetic al acestei săptămâni, care ne vorbește despre disjuncție. Mesajul care vine din partea Lunii este acela de a ne ocupa de situații care țin de comunitate, de grupul de apartenență sau chiar de societate, dar nu este pentru prima dată când Luna ne lansează astfel de provocări, nu este prima dată nici în luna februarie și nu este prima dată nici în acest an. Devine un element mai important decât celelalte doar prin suportul suplimentar oferit de trecerea Soarelui în Pești. Cu alte cuvinte, ne ocupăm de lucruri mari și, fiind ajutați de tranzitul Soarelui, reușim sa avem o viziune clară asupra evenimentelor, reușim să obținem o privire de ansamblu foarte bună, foarte eficientă care ne scurtează timpul de lucru și ne ajută să ne consumăm mai puțină energie pentru un rezultat foarte bun.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne vedea singurii privilegiați ai unor situații sociale. Contextul astral este obiectiv și binele pe care îl simțim se răsfrânge, la aceeași intensitate și disponibilitate și asupra celorlalți .

Secretele sunt dezvăluite celor slabi. Se face o dezvăluire interesantă. Interes față de cultură. Puterea vine prin informație. Întâlniri neobișnuite. Problemele afective sunt dominate de putere. O problema administrativă este mediată corect. Soluții neobișnuite. Ne atrage atenția un element care se va dovedi foarte important în a doua parte a anului.

În dimineața acestei zile Luna va ieși din zodia Rac și va intra în zodia Leu, punând la încercare convingerile personale. Se întâmpla lucrul acesta, nu doar pentru că Luna intră în zodia Leu, ci pentru că, din această nouă postură, trimite două opoziții, una către Venus și cealaltă către Mercur, planete care se află acum în tranzit prin zodia Vărsător. Ziua de 20 februarie nu va ieși în evidență prin întâmplări spectaculoase, nu va putea să răscolească lucrurile mari și încărcate de semnificație care s-au consumat de-a lungul acestei săptămâni. Poate însă să ofere un zgomot neașteptat, să folosească sunete stridente, să facă anumite gesturi care să pară prea mari și, în consecință, să ni se pară prea enervante. Ceea ce gândim astăzi prin intermediul acestor porniri este greșit și cu cât va primi din partea individului o mai mare convingere cu atât se poate transforma într-un episod, într-o problemă administrativă, într-o dispoziție conflictuală. Se păstrează din zilele anterioare un interes față de informație, față de cultură, față de ceea ce este trainic, puternic și util comunității, dar anumite componente care nu au putut fi abordate prin conjuncturile frumoase cu care ne-am întâlnit de-a lungul acestei săptămâni nu vor putea fi soluționate astăzi deși asta ne vom dori. Cu alte cuvinte ce nu am putut soluționa prin efort, seriozitate sau schimb de experiență, vrem să rezolvăm astăzi printr-o acțiune în forță, vrem să dăm lovitura prin mișcări bruște, prin decizii categorice sau printr-un ton ridicat.
Apoi, mai există o componentă care poate fi citită din vibrațiile zilei de 20 februarie și ea se referă la întâlnirea cu un sentiment nou. În contextul acesta generos susținut, mai nou, de trecerea Soarelui prin zodia Pești, această dispunere conflictuală susținută de opozițiile Lunii cu Venus și, respectiv, Mercur, scoate la lumină senzația că binele pe care l-am parcurs de-a lungul acestei săptămâni este de fapt un rău disimulat, este conturat altfel decât am văzut sau am constatat. Acest sentiment nou, în cazul celor care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală, se soldează cu conștientizarea problemelor ascunse nu doar în subconștient, cât în alte zone ale ființei. Momentul acesta în care oamenii se întâlnesc cu acest sentiment se transformă în vindecare prin eliberare de o idee obsesivă care acționa din fundal și care este văzută astăzi ca fiind singura sursă de zgomot, singurul factor care obosește. Ceilalți care nu au astfel de preocupări vor privi această observație cu mirare. Dacă au un nivel de cultură suficient de bun vor personaliza această observație, adică vor considera că acest impuls este unul din nenumăratele defecte pe care le au și pe care trebuie să și le controleze.
Prin urmare, ultima zi a celei de-a doua decade a lunii februarie ne aduce în sfera atenției sentimente confuze. Prin acestea, mulți ar putea să se considere că nu au suficient de multă putere și trebuie să facă un salt, trebuie să-și încordeze mușchii și să lovească foarte tare pentru a nu se vedea că nu au făcut sport în ultima perioadă. Dispoziția astrală a zilei de 20 februarie ne vorbește, așadar, despre acele impulsuri care ar putea să strice armonia, să tulbure conștiința, să-i facă pe oameni să uite de bunul simț și de respect, să nu mai dorească să se ajute pentru că par să fie mai mult preocupați cu grijile personale. De altfel, prin cele două poziții pe care Luna le realizează cu Venus și, respectiv, Mercur, aceste probleme personale sunt exagerate: ba se insistă pe sentimentele împărtășite, ba pe o problemă de comunicare, pe întârzierea unui mesaj sau răstălmăcirea acestuia. Chiar dacă lucrurile acestea, în contextul săptămânii, nu sunt mai importante decât ceea ce am parcurs în primele cinci zile ale acestui interval, mesajul acesta care strigă foarte tare se va dovedi foarte important în a doua parte a anului. Cel care este profund din fire, care își înțelege rolul pe care îl are în acest context social sau istoric, își va observa cu mare obiectivitate aceste impulsuri, va găsi puterea necesară să le elimine și astfel să se vindece de ele. Ceilalți, vor mai adăuga un defect la lista pe care o au deja.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu da importanță lucrurilor minore doar pentru că acestea astăzi strigă mai tare. Aceste elemente care strigă foarte tare trebuie să ne distragă atenția de pe contextul general. Dacă nu pierdem viziunea de ansamblu, ne putem ocupa și de acestea fără să greșim cu nimic.

Semnalele vin să susțină o despărțire. Interes pentru a clarifica o problemă de refracție între obiect și funcție. Atenție pe informație, atitudine sau disciplină. Mediere interesantă. Succes pe cale diplomatică. Îmbunătățirea propriei condiții prin faptă. Progresul este stabil.

Ultima zi a acestei săptămâni ne lansează mesaje pe care le putem încadra foarte bine sau corect doar dacă ținem cont de experiențele pe care le-am avut în primele șase zile ale acestui interval. Ceea ce vine spre noi acum seamănă cumva cu o separare, cu o fragmentare, dar bine argumentată ca și cum s-au adunat în această ultima zi a săptămânii toate durerile vieții. Rezultatul trebuie să fie unul bun și el nu va întârzia să apară, adică ne va curta chiar din dimineața acestei zile, când Luna și Saturn se vor afla într-o relație bună. De aici înțelegem că există o conjunctură socială care ne ajută să înțelegem bine problema, să acceptăm soluții, să abordăm medierea tuturor acestor situații într-un mod frumos, armonios, diplomatic. Cu alte cuvinte, progresul pe care-l obținem prin mediere, prin inteligență practică, este unul foarte stabil.
Dintre acestea, preocupările cele mai mari ale zilei de 21 februarie ar putea să fie legate de o legalizare, de un transfer de autoritate, de putere, între două persoane din generații diferite, de identificare a unor soluții de factură financiară. Pentru că Luna se află acum în Leu și, în dimineața acestei zile, are de împlinit și un careu cu Junon, s-ar putea ca primul impuls să nu fie unul foarte bun. Nu trebuie prea multă putere, nu avem nevoie de prea mult ajutor, ci doar de puțină atenție pentru ca lucrurile să fie încadrate corespunzător pentru ca o dificultate de atitudine sau de limbaj să fie depășită. Atunci când ne gândim la conotațiile a ceea ce alegem sau decidem în momentul de față problema capătă o altă dimensiune. Sunt puse în aceste atitudini temeri mai vechi, griji care nu pot fi soluționate într-un timp atât de scurt, dar care prin caracterul lor repetitiv, răpesc prea multă energie. De aceea, cea mai mare problemă a zilei de 21 februarie se va părea revenirea la frământări mai vechi, la probleme pe care nu le-am putut soluționa în trecut. Există tendința de a aduce din trecut și eșecul, ceea ce este, de altfel, o mare greșeală. Dacă se întâmplă ca nici de această dată să nu soluționăm, să nu găsim o rezolvare de durata, atunci să se decidă în momentul acesta, nu eșecul de altădată să fie impus acestei conjuncturi.
Prin urmare, finalul săptămânii ne răscolește sufletul, încearcă să ne tulbure viziunea de ansamblu, să ne impună opiniei sau să ne readucă în fața unor probleme care nu au soluție așa cum le gândim acum, nu au soluții care să poată fi puse în aplicare într-un timp atât de scurt deci probleme care ne obosesc pentru că cer o rezolvare, dar nu o acceptă. Poate fi o zi foarte reușită la capitolul informare, pentru că avem acum disponibilitate să înțelegem mai bine atât atitudinea cât și disciplina de lucru, să privim cu mai mare obiectivitate spre episoadele acestei săptămâni și să selectăm fără prea mare efort ce anume s-ar potrivi, din ceea ce am parcurs acum, să încadrăm în schema generală a vieții de acolo de unde ne vin marile probleme.
Este clar că o singură zi nu poate să ofere soluții atât de mari, nu poate susține episoade grandioase decât dacă ele sunt pregătite. Or, pentru că am văzut de-a lungul săptămânii că direcțiile au fost variate și doar câteva dintre ele s-au ocupat de această rememorare, dar nici unele dintre ele nu au mers atât de departe cum merge această zi, deci nefiind vorba de o pregătire în sensul acesta, 21 februarie nu poate oferi soluții definitive. Orice pas îl facem, orice progres, oricât de mic ar fi el dacă ține cont de experiențele acestei săptămâni, dacă nu caută să impună în această zi eșecul de altădată, dacă nu face apel la scheme care și-au dovedit ineficiența în trecut, conferă un progres stabil.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne pierde prea mult în trecut. Trecutul este doar un fir, nu locul unde să ne așezăm de fiecare dată când nu mai putem alerga. A avea viziune de ansamblu înseamnă astăzi a privi succesiv către trecut, către prezent, dar și către viitor. Toate aceste trei dimensiuni ale timpului au nevoie de atenție în mod egal.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.