22 – 28 februarie 2016

22 – 28 februarie 2016 este săptămâna servituții față de căile cele mai întunecate și a schimbărilor mici și frumoase. În pofida caracterului său complex, determinant, săptămâna în curs se va remarca mai mult prin nostalgia unei victorii, prin respectul față de o temă misterioasă care ne-a mai ieșit în cale atât în anul acesta, în luna anterioară, dar și în anul trecut. Această temă misterioasă ne vorbește acum despre riscuri, despre consecințele renunțării la anumite pretenții pentru a elogia un drept valoros sau pentru a recupera timpul pierdut. Unii vor avea de-a lungul acestei săptămâni probleme de conduită, vor încerca să repare un element rudimentar în situația în care tot ceea ce întâlnesc le cere să lase în urmă, să se desprindă de patimă, de atașamente, să se elibereze de o problemă, să înțeleagă importanța suferinței trecute și să nu o aducă în prezent. Luna plină care se va împlini în prima zi a acestei săptămâni, dar și careul dintre Mercur și Junon, creează aceste valuri ucigătoare, aceste reacții personale ciudate. Oamenii ar trebui să înțeleagă, cu precădere în aceste două zile, că problemele și le fac singuri. Apoi, mai sunt și complicații de natură socială pe care nu le determină un singur om, adică ele nu sunt expresia unor intenții personale, ci rezultatul unor interacțiuni sociale. Partea cea mai dureroasă a acestor interacțiuni sociale va apărea în ziua de marți.
În a doua parte a săptămânii, adică în zilele de joi, vineri și sâmbătă, suntem invitați să facem o sinteză interesantă, să pornim cu mai multă încredere pe un traseu nou pentru ca, apoi, în ultima zi a acestei săptămâni să înțelegem în ansamblu la ce se refera acest traseu. Din această cauză a doua parte a săptămânii va fi, pentru oamenii care nu își asumă riscuri, care nu vor să iasă dintr-o schemă precisă, încărcată de pericole sau aducătoare de complicații care nu au logică. Unii vor fi obligați să se întoarcă la o formă de conducere, la pupitrul de comandă, să participe la demersuri sociale crezând că, în felul acesta, se reeditează o schema mai veche ce îi va duce la reușită. Pierd din vedere că, în realitate, maniera aceasta tulburătoare prin care un om va fi scos în evidență nu a fost stabilită în ultima vreme, ci reprezintă efectul cumulat a doi factori: talentul de a putea face ceva și eroarea de a refuza practicarea lui. Aceste două elemente au fost abordate în mai multe rânduri în luna trecută, ianuarie, dar și în anul anterior. Cei care sunt lideri, oamenii care decid pentru grupul de apartenență au întâlnit aceste două direcții și în alte perioade ale vieții, nu doar în cele două indicate mai sus.
Indiferent de reușita în aceste demersuri, indiferent de puterea de cuprindere sau de calitatea informațiilor cu care vom intra în contact acum, este foarte important ca finalul acestei săptămâni să nu îl petrecem în minciună, să nu ne facem planuri de defăimare, nici măcar atunci când aceastea îmbracă haina necesității de a ne apăra.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a rezista tentației de a schimba. Sunt lucruri care trebuie să se împlinească în această săptămână, adică să recupereze timpul pierdut, să își redobândească o poziție mai veche, dar nu prin schimbarea pe care am fi tentați să o facem.

Putere diminuată prin neatenție. Forță sporită prin disciplină. Viziune de ansamblu. Atenția este îndreptată către lucruri esențiale. Revoltă împotriva unui element stabilit în mod abuziv. Presentiment. Disconfort cauzat de un element rudimentar. Acceptarea unei presiuni. Descoperirea unei vocații. Nemulțumire față de sine. Adâncime în trăire. Senzații stranii.

Luna își încheie tranzitul sau prin zodia Leu și, în mijlocul zilei, intră în zodia Fecioară, iar apoi, spre seară, împlinește faza de Luna plină. Momentul acesta se înfățișează ca o transformare. În primul rând, ne vom întâlni cu motivele săptămânilor anterioare, cu pretențiile pe care le-am observat la alții. Acestea vor deveni din ce în ce mai vizibile, din ce în ce mai puternice, având tendința de a ne ocupa întregul spectru al percepției lor.
Se întâmplă lucrul acesta pentru că Luna, înainte de a-și încheia tranzitul prin zodia Leu, are de împlinit un careu cu planeta Marte. Se poate vorbi pe această dispunere de o nemulțumire, de o formă de revoltă care duce la studiu, la identificarea elementului care ne-a lipsit în săptămânile anterioare și prin căutarea căruia ne-am expus intrigilor, situațiilor penibile sau riscurilor. Există și un îndemn foarte frumos, unul care ține de cunoaștere, de intuiție, de acele experiențe care au conturat acțiunile anterioare și care le-au scos din zona măruntă. Subiectivitatea devine pe această Lună plină un element care transformă, care lasă în urmă ceea ce este rudimentar și ne adâncește în trăiri sau senzații puternice.
Nu se știe dacă povestea aceasta frumoasă pe care o traversăm acum ne poate duce spre miracol sau nu. Intensitatea sa nu este de neglijat și acum avem toate șansele ca, prin viziune de ansamblu, adică privind dintr-un unghi pe care nu l-am abordat în forma aceasta până acum, să vedem, precum vulturul, victima din iarbă, elementul care ne-a lipsit până acum, ceea ce trebuie să cucerim în momentul acesta. Pentru că relația proastă dintre Lună și Marte pare să fie un element premergător împlinirii fazei de Lună plină, vom traversa și o formă de revoltă împotriva a ceea ce nu este rezolvat, ca și cum suntem constrânși să ne ocupăm de lucruri care ar fi trebuit abordate cu săptămâni în urmă. Din această cauză, unii vor avea impresia că își pierd vremea, că-și consumă energia pe lucruri care ar fi trebuit să se rezolve de la sine sau cu lucruri care ar fi trebuit să facă parte din preocupările celorlalți. Toate direcțiile acestea vor căpăta o notă constructivă sau toate aceste impulsuri rele se vor liniști doar în situația în care nu se renunță la disciplină, nu se pierde din vedere necesitatea purificării, îmbrățișând gândul curat sau pe cel al iertării.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne pune deja în temă cu deviza generală aplicată acestui interval care face trimitere la o formă de supunere care vine dintr-o zonă necunoscută, din partea unei persoane care nu are puterea să recunoască direct lucrul acesta, dintr-un context care a devenit puternic pentru că a fost neglijat. Mulți vor avea în această zi resentimente, vor descoperi că sunt reînviate senzații stranii sau o anume stare de disconfort ce poate fi legată de o preocupare mai veche, de o vocație, de ceea ce nu mai este de actualitate, de bani sau de ceea ce poate fi convertit în bani. Scopul acestor vibrații nu este de a cuceri, ci de a redescoperi disciplina, puritatea sufletească, inima curată care nu judecă și nu acuză. Din această cauză situațiile care cer disciplină, respect și continuitate impun astăzi o altă metodă de lucru și pot, în consecință, crea senzații stranii, de nemulțumire sau de revoltă. Cu cât golul pe care trebuie să-l umplem este mai mare cu atât aceste stări sunt mai intense pentru că avem mai mult de lucru, avem mai multe de recuperat. De altfel, vom vedea de-a lungul acestei zile că nu efortul obositor, nu suferințele, nu umilințele sunt importante, ci ceea ce protejăm trecând prin aceste ape tulburi. Practic, această Lună plină din Pești la asta face trimitere.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu cădea pradă confuziei că limpezimea gândurilor înseamnă, de fiecare dată, suferință. Limpezimea gândurilor ne aduce în mod indubitabil o altă percepție, poate chiar o altă percepție asupra suferinței. În multe din situații, suferința dispare atunci când luciditatea prinde putere.

Nevoie de a participa la evenimente majore. Succes prin prospectarea unor condiționări sociale. Teamă de noutate. Atașamente abuzive. Dreptatea este răsturnată. Se face un inventar al patrimoniului. Atenție la dezvăluiri. Misterul personal este protejat mai bine. Este pusă în aplicare o soluție ce va duce la vindecare. Durerea anunță eliberarea de o problemă. Înțelegere profundă. Condiționările sociale sunt prea interpretate. Atracție către metafizică. Se caută în plan social reguli mai ușor de suportat. Accentuarea unei rezonanțe negative. Înțelegerea suferinței duce la superioritate.

Astăzi se împlinește un unghi foarte important pentru luna februarie, opoziția Jupiter-Chiron. În primul rând, pentru că Luna se află în plin tranzit prin zodia Fecioară, se constată întâlnirea cu o teamă mai veche. Această teamă nu este adusă din trecut, nu este invocată din evenimentele care s-au consumat de la începutul anului și până acum, ci este scoasă la lumină din minte, din subconștient, de-acolo de unde am ascuns-o. Această teamă oprea accesul individului la propria profunzime, aducea dificultăți de înțelegere și făceau durerea să pară mult mai intensă. Reîntâlnirea cu durerea, cea sufletească sau cea fizică, arată că ne aflăm în punctul în care să ne eliberăm de o problemă. Este adevărat, pentru că procesul de purificare implică și situații de genul acesta, se poate ajunge chiar până la suferință, cu atât mai mult cu cât ambițiile sau gândurile sunt mai înălțătoare.
Apoi, mai există o componentă integrată în schema astrală a acestei zile. Ea ne vorbește despre condiționări sociale, despre nevoia de a participa la bunurile comune cu ceva personal, de a oferi comunității ceva care să o facă mai puternică, elementul care-i sporește prestigiu sau îi diminuează decăderea. Prin acestea, oamenii pun condiții. Vor ca bunurile acestea pe care le pun la dispoziția celorlalți să vorbească și despre ei, să îi promoveze, adică să se facă dreptate pentru a-i avantaja. Este greșită această atitudine, este greșit acest impuls de a cere o răsplată pentru o faptă care ar fi trebuit să fie din start lipsită de orice intenție egoistă. Faptele corecte nu sunt pe frecvența acestei zile, ci mai curând scot în evidență greșelile celorlalți. Aici vom constata că se întâmplă un fapt neobișnuit. În încercarea de a ne detașa de o formă de recompensă, de a ne prezenta ca fiind ființe obiective, dezinteresate față de o formă de plată, lăsăm drumul liber pentru cei care greșesc, eliberăm culoarul care îi va expune la scenă deschisă pe cei egoiști. Lucrul acesta nu rămâne fără urmări. În fața unei asemenea încercări, doar o persoană educată, doar un om înțelept va reuși să se protejeze de tentațiile egoului spiritual, cel care îl îndeamnă pe individ să iasă în evidență prin modestie, să le spună celorlalți cât de conștient este de renunțările sale, ce lucru măreț face prin renunțare. Cel care cedează tentației egoului spiritual și nu se implică în activități comune, pentru a ieși în evidență la capitolul negativ prin fapte concrete, dar privește din poziție secundă cu mândria celui care se vede superior că a evitat penibilul, este informat că nu a rezolvat nimic prin adoptarea acestei atitudini detașate. Egoul său spiritual, rădăcinile acestea plăpânde îl duc spre cauza problemei, îi arată de ce se crede atât de grozav. Cel care nu va uita de obiectivitate, care va face un pas înapoi pentru a vedea mai mult, nu pentru a se vedea pe sine superior prin înțelegerea pasului înapoi, va lucra pe un alt plan, va înțelege mult mai bine condiționările sociale, va reuși să transforme suferința sa într-o atitudine superioară, matură, ceea ce îl va pregăti pentru alte evenimente aferente anului 2016.
Prin urmare, 23 februarie este o zi în care ne întâlnim cu ceea ce se poate transforma foarte ușor în abuzuri, în atașamente penibile sau în evenimente care compromit. Există anumite condiționări sociale pe care le vom conștientiza în această zi și care nu ne vor duce către pierzanie. Acestea țin mai curând de interacțiunea simplă, cu prietenii, cu cei cu care avem deja o legătură de factură administrativă sau construite pe baza unor jurăminte personale, care se amplifică, exercită asupra conștiinței individuale o presiune teribilă. Fiecare individ va percepe, mai mult intuitiv, cât de important este jocul acesta al prieteniei sincere, cât de intens poate fi acest sentiment curat.
Așadar, relația aceasta negativă dintre Jupiter retrograd de pe zodia Fecioară și Chiron de pe zodia Pești le vorbește oamenilor despre cunoașterea pe care au pierdut-o. Asta înseamnă că se va cere parcurgerea traseului ce a fost evitat anterior sau poate chiar parcurgerea drumului invers, întoarcerea criminalului la locul faptei, revenirea la o atitudine mai veche, nu pentru am dezgropa securea războiului, ci pentru a înțelege impulsul care întreține acest război. Această ipostaza astrală este, de altfel, o formă de cunoaștere.
În rest, ziua se poate remarca, în special în a doua sa parte, prin întârzieri stranii sau întârzieri intenționate făcute cu scopul de a ne rezerva mai mult timp plăcerilor personale. Ceea ce este întârziat pare să fie de maximă urgență pentru consolidarea relației individului cu comunitatea. Ceea ce este foarte plăcut, vizează cu precădere satisfacția personală. De aici, cei sensibili, vor avea și senzația că greșesc și se vor învinui de lucrul acesta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți ca din dorința de a amplifica acest grad de satisfacție să nu cădem în capcanele celorlalți, să nu slujim interesului de preamărire, adică tentației în fața căreia ceilalți au cedat. Lucrurile simple ne oferă de la sine o mare intensitate emoțională, deci nu trebuie să le pretindem în mod intenționat mai mult. Ceea ce nu vine de la sine astăzi duce spre greșeală.

Nevoie de a impresiona un auditoriu. Relațiile se complică prin neputința de a folosi un patrimoniu. Planuri de viitor. Adicție. Se rupe o relație. Raporturile sociale se clatină. Aspirații prea îndrăznețe. Viața se așază pe noi baze. Simplitatea onorează. Revoltă împotriva ceea ce nu știm. Durerile se acutizează. Oamenii se mint fiind convinși că numai așa își menține relațiile.

Ecuația astrală a acestei zile ne va vorbi despre durere. Am văzut și în zilele anterioare că această întâlnire cu durerea are conotații profunde. Uneori durerea ne învață să aplecăm fruntea în fața celui mai curat, mai puternic sau mai bun, alteori ne arată cum să nu procedăm, ce program negativ să evităm. Relație negativă dintre Mercur și Junon urmărește o formă de revoltă care se va construi împotriva simplității. Astăzi durerea ne va spune că simplitatea nu este bună, că rușinea și insuccesul sunt elementele care ne duc spre violență, iar dacă am ajuns într-un context conflictual înseamnă că deja le-am experimentat pe cele două. De asemenea, 24 februarie este și o zi de minciună, o zi în care raporturile sociale se clatină, se zdruncina pentru că ni se par lipsite de importanță, prea complicate sau obositoare. Cu toate că lucrurile sunt orientate în forma aceasta, avem pretenții ciudate, ne facem planuri de viitor și toate evenimentele care urmează să se consume trebuie sa aibă în mod obligatoriu o soluție care să-l șantajeze pe cel în cauză. Problema este că soluțiile pe care le gândim acum sunt întotdeauna acuzatoare, scot în evidență vina celuilalt și îl declară pe cel în cauză nevinovat. Această formă de minciună cu care ne întâlnim astăzi ne bulversează, ne face să vedem mai multe defectele decât calitățile, să extragem din trecut, că nu degeaba Jupiter este acum în mers retrograd, metodele aplicate de alții în situații similare. Unii chiar vor avea o mare satisfacție din a acuza gratuit pe cei care se fac vinovați astăzi de neatenție sau de răstălmăcirea adevărului. Este important să nu luăm decizii categorice pe baza impresiilor de acum. Luna, pentru că se află astăzi în conjuncție cu Capul Dragonului, conferă evenimentelor o perspectivă de aproximativ patru săptămâni. Deci, cumva, oamenii sunt îndreptățiți să-și facă planuri de viitor, dar, pentru că acest ciclu draconitic se referă la evoluția morală sau spirituală, planurile de viitor care fac trimitere la evenimente sociale ca pedeapsă aplicată celorlalți, deci prin depărtarea de moralitate sau de spiritualitate, sunt greșite. În mod firesc, o persoană puternică va observa că multe vin de la sine astăzi. Din nefericire, dorința aceasta de dreptate, dorința de răzbunare, impulsul acesta de a evada din propria frustrare prin crearea unei suferințe celui care se face vinovat de ceva, așază intențiile individului pe acest traseu al confuziei, obligându-l să acționeze în forță, să se impună, să arate că are încredere în sine chiar dacă aceasta nu există. Lucrurile valoroase ale acestei zile vin de la sine, ele se vor așeza pe baze solide începând cu ziua de mâine, când se va împlini sextilul dintre Mercur și Saturn. Până atunci, vom trăi cu durerile începutului, acela care este confuz pentru că deschide un traseu pe care nu am mai mers și pentru a evita confuzia întâlnirii cu elementele noi, oamenii au tendința de a se uita prea mult în urmă, de a extrage din trecut ceea ce recunosc cel mai ușor și cred că le este util acum. Din fericire, această confuzie se va încheia cu această zi. De mâine lucrurile vor fi altfel.
Prin urmare, 24 februarie devine un episod în care relațiile sociale se complică pentru că nu au fost așezate pe baze solide. Ceea ce vedem astăzi că se clatină va trece, începând cu ziua de mâine, prin transformări repetate, va cere în mod insistent o altă bază. Astăzi nu ne putem închipui un viitor avantajos fără să ni se facă dreptate într-un conflict care este astăzi foarte vizibil. Asta înseamnă că prin evenimentele de acum avem nevoie să impresionăm un auditoriu, să folosim elemente personale de patrimoniu pentru a obține o poziție care va măguli orgoliu, care va satisface ambiția sau dorința de a ieși în evidență. Pentru a obține lucrul acesta, oamenii sunt dispuși să mintă, să opună rezistență în mod gratuit, să folosească ironiile penibile, să evite recunoașterea unui adevăr sau să facă un compromis. Accentuarea acestor dispuneri de pe axa Fecioară-Pești lovește într-un sistem de valori care se menținea prin impresiile celorlalți, nu prin conținutul în sine. Cu toate că Luna se implică astăzi într-o relație bună cu Marte și se accentuează schimbul minunat care se realizează între Marte și Axa Dragonului, activând din nou dorința de progres și elevare, instrumentele pe care le folosim astăzi pentru a împlini acest deziderat sunt greșite. Omul slab va denatura atât impresiile pe care le obține din jur, dar și motivul pentru care se implică în evenimente atât de ciudate sau de caustice. Omul simplu va avea astăzi preocupări frumoase, cele care țin de relația minunată dintre Marte și Axa Dragonului, adică legate de adevărata dorință de evoluție. Acum, în cazul celor profunzi, contextul acesta agresiv se va transforma în motive pentru renunțare, impuls care, în cazul celorlalți, înseamnă obligativitatea de a crea situații sociale care să ducă la deposedarea celui vinovat de un bun sau de un drept. Omul profund nu va căuta vinovați.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că omul care iubește viața o protejează.

Atașamentele creează probleme și mai mari. Senzația de libertate este căutată acolo unde nu trebuie. Disciplină. Cunoaștere. Acumulare de informații noi. Schimb de experiență foarte util. Sedimentare. Adjudecarea unei victorii. Promovarea unui examen. Fascinație ce vine dintr-un plan al ideii. Tentația de a renunța la o practică. Reperele se schimbă prin argument. Apel la simplitate. Primim un avertisment.

În noaptea de miercuri spre joi luna intra în zodia Balanță și ne îndeamnă să ne schimbăm atitudinea față de cei din jur, față de proiectele personale sau față de ceea ce considerăm în acest moment că este de actualitate. Primește un ajutor substanțial din partea sextilului care se împlinește în dimineața acestei zile între Mercur și Saturn. Apoi, seara târziu, Luna va trebui să treacă prin trigonul cu Venus, aflată acum în plin tranzit prin zodia Vărsător.
Practic, această zi de 25 februarie ne oferă alte repere. Modificarea acestora se va face prin argument și, ca și cum am uitat complet ce s-a întâmplat în ziua anterioară, ne întoarcem din nou la simplitate. Abia în momentul acesta conștientizăm partea a doua a devizei aplicată acestei săptămâni, cea care face trimitere la schimbările mici și frumoase. Ceea ce este mic și frumos nu mai are statutul de avertisment, ci de bază. De aici înțelegem că prin această relație interesantă dintre Mercur de pe zodia Vărsător, din exaltare, și Saturn de pe zodia Săgetător, se va constata o fascinație față de lucruri pe care până acum nu prea l-am băgat în seamă și care vine dintr-un plan al ideii. Fascinația aceasta creată de idee, de noțiune sau de termen duce spre acumulări de informații noi, conferă individului capacitatea de a găsi rezolvare imediată la probleme mari și, desigur, o stranie senzație de libertate. Întrunind toate aceste elemente, individul va avea senzația că lumea s-a schimbat, că problemele întunecate care i-au dat bătăi de cap în primele trei zile ale săptămânii s-au risipit.
Există și un neajuns, unul destul de trist pentru cât de frumoasă poate fi această zi, acela care îl va îndemna pe individ să renunțe la practică. Cu toate că ușurința cu care accesăm informația arată că ne desprindem ușor de dramele primelor trei zile ale săptămânii, nu trebuie să credem că toate sunt de domeniul trecutului. Cel care trece acum printr-o confruntare, care are nevoie să împlinească un nou pas din dezideratele pe care și l-a stabilit în primele trei zile ale săptămânii, are nevoie să nu renunțe la practică. Dacă renunță la practică va vedea că nu va găsi în jur pe nimeni care să muncească în locul său. Cu toate că implicarea lui Saturn în ecuația astrală a acestei zile lasă impresia de seriozitate, disciplină și înclinație către muncă, impulsurile acestea vor fi orientate mai mult către planul ideilor, și mai puțin către efortul concret, către munca fizică. De aici pot apărea mai multe probleme de înțelegere, de aplicare, de practică. Cu toate acestea, ecuația astrală a zilei de 25 februarie încântă, simplifică lucrurile, ne readuce zâmbetul pe buze și bucuria în suflete.
Prin urmare, 25 februarie ne ajută să ne desprindem de atașamentele care ne-au enervat în ziua anterioară, care ne-au creat impresii greșite despre oameni, care ne-au pus la încercare răbdarea și stabilitatea. Este posibil ca astăzi să trecem prin alte tulburări, însă acestea țin mai curând de abordare, nu de interacțiune. Adică, problemele acestei zile vor veni din faptul că vom gândi prea mult și vom face prea puțin, vom teoretiza mai mult decât putem aplica. Tensiunea aceasta între teorie și practică ne dă senzația că numai evadând pe deplin într-un plan abstract, într-un plan al ideii, scăpăm complet de probleme.
Dacă omul obișnuit va avea astăzi comportamente ciudate, o atracție către informație, către cultură, către studiu, arătând o anume curiozitate care este utilă oricui, oricând, cel care lucrează cu energia sau care este implicat într-un proces de cercetare spirituală va avea astăzi parte de trăiri aparte. Energia cu care va rezona va fi rafinată, iar rezultatul, chiar dacă el nu va face trimitere la demersuri viitoare, va fi unul foarte bun. Prin această sensibilitate față de un plan abstract se pune în practică o idee, dar nu aici, în acest plan, ci într-un plan subtil. Cu alte cuvinte, prin această modalitate abstractă se evită această problematică, găsindu-se astfel compromisul perfect pentru a împăca teoria cu practica.
Seara acestei zile, tocmai pentru că Luna se va afla într-un trigon cu Venus, va fi atractivă, îi va îndemna pe oameni să se implice într-un schimb foarte frumos, să se comporte frumos ca și cum au uitat de conflictele primelor trei zile ale săptămânii, au uitat de trădare sau de minciună.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa astăzi în voia înțelegerii. Dacă permite curiozității să se transforme în înțelegere înseamnă că împlinim îndemnul ce vine din sextilul lui Mercur cu Saturn, aspectul principal al zilei.

Surpriză. Se combate o limita. Rememorare stranie. Raporturile sociale se complică prin informații incomplete. Preocupări intelectuale. Comunicarea aerisește ideea. Libertate de expresie. Îndeplinirea unei condiții pentru a fi acceptați într-un grup. Angajamente. Seducție ascunsă. Interesele sunt puse în ordine. Amintire.

Ecuația astrală a zilei de 26 februarie se situează la distanță relativ egală între două unghiuri pe care Mercur le împlinește cu Saturn și cu Uranus, două sextile, ceea ce îi conferă acestei planete statut de focar într-un triunghi minor. Dacă relația aceasta dintre cele trei planete lansează întregii săptămâni mesaje pozitive, capacitatea de a vedea rolul profund al oricărui lucru, oricât de mic este, în spațiul acestei zile creează o presiune pe nevoie. Pentru că, în mare parte, este o zi liniștită în privința raporturilor sociale, ca și cum acestea s-au temperat, atât în aspectul lor pozitiv cât și în aspectul lor negativ, conotațiile acestea, create pe ideea de nevoie duc la curiozitate, la un interes față de acumulare de informație, la o rememorare a unor evenimente pe care le alegem aleator din istoria personală sau pe care le alegem după intensitatea emoției trăită la momentul respectiv.
Cu alte cuvinte ecuația astrală a zilei de 26 februarie ne vorbește despre libertatea de a alege, de a integra, de a rememorat sau de a selecta din istoria personală ceea ce ni se pare acum foarte important. Ziua nu conține doar unghiuri pozitive, ci, dimpotrivă, din cele cinci unghiuri pe care le construiește Luna, două sunt pozitive și trei negative. Cu toate acestea, pentru că schema aceasta este îmbrățișată de două sextile frumoase pe care Mercur le împlinește cu Saturn și, respectiv, Uranus, toată ecuația astrală a zilei de 26 februarie devine o presiune internă care duce la libertate de expresie sau chiar la cunoaștere. Pentru unii, libertatea se obține prin metodă, prin selectarea priorităților, prin alegerea unui anumit tip de activitate, adică prin relația bună a Lunii cu Saturn. Pentru alții libertatea înseamnă desprindere de condiționări, de o presiune psihică, înseamnă clarificarea, poate chiar într-un mod brutal, a unor tensiuni de natură relațională, adică implicarea Lunii în careul în T pe semne cardinale cu Pluton focar. Alții vor vorbi mult, poate prea mult pentru cât de puține au de spus, însă comunicarea în sine, verbalizarea în sine, ridică puterea de expresie a individului către zone frumoase și de acolo individul sa aibă impresia că este acceptat, tolerat sau chiar că este liber, adică se va da curs relației pozitive dintre Lună și Mercur. Unii, în special în a doua parte a zilei, vor considera că problemele lor se accentuează atunci când refuză un compromis, când sunt prea rigizi, când insistă prea mult pe ideile personale, în situația în care dacă mint sau dacă dau răspunsuri ambigue ori dacă se exteriorizează printr-o ambivalență vizibil teatrală obțin întotdeauna ceea ce vor, adică dau curs conjuncției dintre Lună și Lilith. Iată, așadar, fiecare își poate găsi locul într-o schemă. Nimeni nu este condiționat să aleagă o schema anume, ci fiecare o va prefera după firea pe care o are.
Prin urmare, 26 februarie ne ajută să alegem în cunoștință de cauză ceea ce credem că ne împlinește, ceea ce credem că ne completează sau ceea ce ne-am dori să avem. S-ar putea ca unele lucruri să nu fie bune, însă nu este niciun pericol dacă astăzi o conversație degenerează într-un conflict, dacă seducția ascunde tendința de a profita de naivitatea sau de încrederea celorlalți, dacă disciplina de lucru ascunde de fapt neputința de a accepta o schimbare sau de adaptare. Nu contează dacă lucrurile acestea ating durerea sau bucuria, contează calitatea alegerii, contează ca individul să fie sincer față de el însuși atunci când alege ceva. Nu are de ce să demonstreze și, dacă nu dorește, nici nu trebuie să spună de ce a ales. Este însă bine pentru relația cu sine, pentru stabilitatea sa psiho-emoțională să nu uite această sinceritate, să sfideze acest moment de grație al săptămânii în curs și al lunii februarie. Cel care neglijează acest avertisment astral va declanșa evenimente în cascadă care se vor finaliza cu întâlnirea unui individ ce îi va arăta o atitudine similară celei pe care el o are astăzi. Apoi, mai sunt și situațiile pe care nu le va mai putea controla, chiar dacă acum are impresia că este stăpânul lumii. Nu este indicat să privim însă conjuncturile acestei zile cu teama de pedeapsă. Este suficient doar să dovedim un plus de luciditate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a evita astăzi sfidarea. Sfidarea, indiferent că este abordată verbal sau nonverbal, este o lamă cu două tăișuri. Astăzi vom avea impresia că ne apără, ne protejează sau că prin sfidare simplificăm lucrurile, dar, începând de mâine încolo, vom vedea că ea va face pui.

Regulile se schimbă. Acces la informație prin liniște. Descoperiri neobișnuite. Creativitate. Atenție pe lucruri esențiale. Cuprindere. Inserție. Acceptarea informațiilor venite din exterior. Administrarea unui bun străin. Îmbogățirea patrimoniului personal. Detașare. Absența unui atașament bolnăvicios îmbunătățește starea de confort. Simplitate.

În noapte de vineri spre sâmbătă se împlinește sextilul dintre Mercur și Uranus. Apoi, în mijlocul zilei Luna va intra în zodia Scorpion. Maniera aceasta prin care se face transferul de informații, prin care oamenii sunt eliberați de promisiuni, de angajamente sau de jurăminte reprezintă un mare beneficiu al acestei săptămâni, dar și al lunii februarie. Prin această dispunere dintre Mercur și Uranus se combate egoismul sau plăcerile bolnăvicioase, oamenii căutând să rezolve multe din problemele personale prin sinceritate, prin creativitate sau respect. Accesarea informațiilor se face dintr-o zonă misterioasă, ca și cum trecutul nu mai este o problemă, moștenirea este încadrată foarte corect, iar slăbiciunile, care le-au dat de furcă de la începutul săptămânii și până acum, dispar.
În realitate, ceea ce se construiește în ziua de 27 februarie realizează un contrast interesant cu ceea ce s-a construit pe 25 februarie, joi, când Mercur împlinea același tip de unghi cu Saturn. De aici înțelegem că momentul zilei de 27 februarie ne aduce o descătușare, o eliberare de presiune, o încadrare mult mai eficientă a ceea ce am cunoscut sau experimentat în ultima perioadă.
Apoi, beneficiile acestui unghi pot fi văzute și pe un nivel superior, nu doar în interacțiunile comune. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor observa că lucrurile se modifică într-un mod ascendent, fără să depună mare efort, fără să consume prea mult de la ei. Forțele latente sunt încurajate să se exprime, să treacă în planul conștient, să împlinească așteptările pe care individul le are de la sine, de la cei din jur, de la comunitate. Dacă în privința relației sale cu el însuși, abordarea acestei transcendențe nu este ceva greu de realizat, atunci când energia minunată a sextilului Mercur-Uranus produce efecte în cadrul relațiilor individului cu ceilalți va fi nevoie de împlinirea unui proces de expansiune. Va fi nevoie de calități dovedite anterior pentru ca lucrul acesta să poată fi împlinit și, în plus, să și dureze. Cei care au reușit până acum să administreze bunurile proprii, să dăruiască celor din jur fără să aștepte neapărat o formă de plată, cei care nu au fost egoiști și închistați, pot realiza acest proces de expansiune, pot intra în câmpul intim al celorlalți pentru ca împreună cu ei să producă pe zona publică efecte de genul acesta. Când vine vorba de relația individului cu tot ceea ce se află în jur, se cere, de asemenea, calități dovedite anterior, însă unele ceva mai solide sau mai profunde decât o simplă administrare a bunurilor proprii. În tipul acesta de relație oamenilor li se cere să fi dovedit anterior că au conștiința unei Lucrări, că fac parte dintr-un proces care modifică obiectul de studiu, ceea ce analizează, pentru a-l îmbunătăți.
Prin urmare, 27 februarie ne ajută să modificăm un plan de relaționare atât în ceea ce privește schimbul pe care îl realizăm cu noi înșine, dar și în privința raporturilor sociale. Rezultatul acestei schimbări trebuie să fie unul bun, care să întărească convingerile că faptele personale sunt constructive, dar să și consolideze încrederea în sine. Prin ceea ce obținem astăzi realizăm că suntem inspirați, puternici, că o mâna nevăzută a destinului ne protejează de pericole. Prin această relație se poate îmbunătății o colaborare, care, dacă este de scurtă durată a fost inițiată acum două zile, dacă este de lungă durată a fost inițiată la începutul anului.
Apoi, pentru că în mijlocul zilei Luna trece într-o zodie unde nu se simte bine, Scorpion, suntem puși la lucru, ne ies în cale tot felul de situații încordate, dar pe care le vom aborda cu maximă luciditate. Cu alte cuvinte, ziua de sâmbătă, 27 februarie, ne poate aduce o problemă mai veche care să primească din partea noastră o abordare nouă. Vom fi mulțumiți de noi înșine prin ceea ce administrăm, prin ceea ce rezolvăm, prin schemele pe care le aplicăm, dar și prin ușurința cu care ne putem detașa de consecințele lucrului de acum. Cu alte cuvinte, 27 februarie este o zi de simplitate, o simplitate eficientă și misterioasă care nu ne răscolește și nici nu ne sperie cu consecințele.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti astăzi că gândul are o putere teribilă. Când forța sa transformă energia din jur din bine în rău nu face altceva decât să-și creeze singur factori corozivi care îi vor agresa structura. Binele este protector și dacă folosim gândul pentru a crea elemente benefice atunci ne construim singuri propria protecție.

Deschidere către noi orizonturi de cunoaștere. Schimbarea metodei de lucru. Adâncime în percepție. Acceptarea unei provocări. Senzația că puterile cresc. Spirit pătrunzător. Apropiere de cel slab. Revoltă împotriva unei devieri. Sedimentare. Sentimentul de apartenența este diminuat. Se caută o cale nouă. Traseul pare întortocheat. Acceptarea unor recomandări. Superioritatea este dovedită prin fapte. Sentimentul că participăm la mari evenimente istorice. Nevoie de patrimoniu. Interes pentru secretele celorlalți. Răscolire. Așteptări prea mari din partea unui colaborator. Regretele se adâncesc.

Ultima zi a acestei săptămâni aduce împlinirea unor unghiuri care se vor remarca prin profunzime și sensibilitate, unghiuri care vor încerca să-i învețe pe oameni să trăiască frumos. Desigur, pentru ca lucrurile acestea să fie vizibile a fost nevoie de o pregătire, de o perioadă preliminară care a vorbit despre reușita de astăzi. Cu alte cuvinte, binele care se va consuma în această zi nu vine de la sine, nu vine pe nepregătite, ci a fost anunțat în celelalte zile ale acestei săptămâni. Există un ton aparte, există un interes pentru a căuta ceea ce este ascuns, ceea ce întreține caracterul liberal al relațiilor dintre oameni, cu scopul de a aduna toate aceste informații într-o bază de date, pentru a le folosi pe mai târziu. Unii, care sunt mai conștienți din fire, vor avea sentimentul că participă la mari evenimente istorice. În realitate, ceea ce simt ei ține mai curând de deplasarea punctului de interes către acele preocupări ale celorlalți care au fost ignorate până acum. De aceea au sentimentul că participă la mari evenimente istorice, că sunt curtați de gânduri îndrăznețe și că nu trebuie decât să le acorde atenția cuvenită pentru a se împlini.
Relația pozitivă Mercur-Luna neagră nu este însă un ajutor în sensul acesta. Din acest unghi oamenii nu se vor alege cu realizări obiective, ci doar cu o satisfacție. Indiferent că se ocupă de evenimente minore, că participă efectiv la ele sau că le privesc din depărtare, această relație dintre Mercur și Luna neagră deformează informație adevărată și o plasează pe aceasta în zona victoriei, chiar dacă nu are ce căuta acolo. Adevărul subiectiv s-ar putea ca, în anumite situații, să semene cu adevărul obiectiv și rezultatul să fie unul bun, chiar să vedem persoane care simulează puterea și care se vor apropia cu deschidere de cei slabi. Pentru că acest unghi este mult mai aproape atât ca punct de împlinire, dar și ca vibrație, de careul dintre Lună și Venus, vom vedea că această tendință de a prezenta lucrurile exagerat, de a le expune pentru a susține un interes personal, doar pentru avantajul personal, nu poate duce la evenimente pe termen lung și, pentru că individul în sine cunoaște adevărul, rămâne cu acest sentiment că binele nu vine de la sine, ci a fost construit de el.
Apoi, conjuncția Soarelui cu Neptun, aspect care se împlinește o singură dată pe an, ne ajută să avem viziune de ansamblu asupra situațiilor pe care le parcurgem, asupra evenimentelor sociale cu scopul de a-l înțelege. În multe din cazuri, conjuncția Soarelui cu Neptun nu ne poate oferi atât de multă putere încât să schimbăm sensul unor întâmplări, dar ne va ajuta să le vedem pe acestea mult mai clar, mult mai serios, mult mai profund. Această adâncime în percepție ne ajută să atingem noi orizonturi de cunoaștere, să fim lucizi în acțiune și să vedem foarte clar adevărul, dar este posibil ca unora să nu le folosească acum la nimic adevărul. Despre acest lucru se vor preocupa începând cu săptămâna următoare.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii devine, în primul rând, o zi de percepție, iar, în al doilea rând, o zi de interes pentru perspectiva evenimentelor. Unora li se va părea că finalul săptămânii este un fel de nod între ceea ce am parcurs până acum și ceea ce urmează să împlinim în luna următoare. Există o inversare a valorilor, un sentiment de greutate care vine din mișcarea individului către zone pe care le-a ignorat pana acum și care ar putea, în același timp cu o mare curiozitate, să confere și senzația de greutate, de apăsare sau de efort. Se poate depăși foarte ușor această senzație de greutate dacă se obține o viziune de ansamblu asupra situației. Acolo unde individul realizează că îi este greu, se va simți eliberat de această greutate dacă va înțelege că senzația este falsă și vine doar din faptul că de-a lungul timpului nu a avut interes să se preocupe de lucrurile care îl atrag acum. Practic, recunoaște din relația cu informațiile de acum doar faptul că nu și-a dorit altădată așa ceva.
În rest, finalul săptămânii ne aduce capacitatea de a pătrunde în locuri ascunse, de a înțelege lucruri care nu ne-au fost ascunse de-a lungul săptămânii, dar și să împlinim un bine pe care l-am construit din aproape în aproape de-a lungul acestei săptămâni. 28 februarie poate deveni și o zi de minciună, o zi în care informațiile sunt prezentate intenționat întortocheat, trunchiat ca să facă parte dintr-un mare context, poate chiar dintr-un context istoric. Oamenii care vor cu orice preț să capteze atenția, să manipuleze impresiile celorlalți prin ceea ce arată acum, prin ceea ce s-au construit în timp, sunt cei care vor folosi toată vibrația acestei zile pentru minciună.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu invada intimitatea celorlalți doar pentru că astăzi avem mai multă putere să facem chiar și lucrul acesta. Acolo unde acest avertisment astral nu este respectat, toate realizările de acum devin motive pentru a regreta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.