28 februarie – 6 martie 2016

29 februarie – 6 martie 2016 este săptămâna culmilor dureroase și a apelor tulburi despre care vom vorbi tot anul. Multe din unghiurile care se vor împlini de-a lungul acestui interval au o componentă dramatică diferită față de ceea ce am parcurs de la începutul anului și până acum. Dacă până acum au mai existat anumite interferențe, rămășițe ale anului anterior, mai mult în luna ianuarie decât acum, începând cu această săptămână ne desprindem complet de ceea ce înseamnă vibrații aparținând a două sau mai multor intervale care se întrepătrund. Asta înseamnă că avem nevoie să dovedim, din punct de vedere practic, nu doar teoretic, faptul că deținem achiziții importante, că putem să facem ceea ce am declarat până acum, că suntem persoane serioase, disciplinate, atentă la nevoile celorlalți sau capabile de mari sacrificii. Nu este cazul să ne speriem pentru că nu trebuie să dovedim mai multe sacrificii decât am arătat de la începutul anului și până acum. Devine greu în momentul în care trebuie să facem lucrul acesta fără ajutor. Și de aici înțelegem că, începând cu momentul acesta, dispare orice interferență.
La capitolul evenimente astrale, această săptămână aduce atât unghiuri care se împlinesc periodic, anual, cât și unele mai rare. Junon, în ziua de miercuri, 2 martie, va intra în mers retrograd până pe 22 iunie, Mercur va ieși din zodia Vărsător și va intra în Pești, sâmbătă, iar Marte, în ultima zi a acestei săptămâni, va intra în zodia Săgetător. Celelalte unghiuri, fie că sunt bune, fie că sunt rele, se împlinesc mai des și din această cauză trăsăturile pe care le reprezintă ni se vor părea ușor de recunoscut. Retrogradarea lui Junon ne vorbește despre abuzul de putere în relații intime, iar trecerea lui Marte pe Săgetător despre nevoia de a face performanță, de a face o impresie buna, de a rupe gura târgului, de a renunța la structurile vechi, chiar dacă ele sunt pe alocuri confortabile.
În consecință, culmile dureroase sunt acele evenimente unde trebuie să facem dovada cunoștințelor acumulate, a abilităților pe care le deținem dar nu putem, iar apele tulburi sunt acele episoade pe care nu ni le dorim, dar pe care trebuie să le parcurgem, care se vor dovedi încărcate de privațiuni și tristețe. Din acest punct de vedere săptămâna este una dintre cele mai grele pe care le-am parcurs de la începutul anului și până acum, cu toate că în fiecare dintre cele șapte zile primim semnale că traseul poate porni spre o altă destinație. De aceea întâlnirea cu aceste culmi dureroase sau cu apele tulburi poate deveni subiect de discuție pentru tot anul. Ne vom aduce aminte că de aici au început traseele ascendente sau căderile spectaculoase. Desigur, există și persoane pentru care această săptămână va reprezenta doar o ipostază de decizie. Cu toate acestea, caracterul categoric al episoadelor rămâne și chiar dacă acestea nu sunt dureroase, efectele lor sunt la fel de importante precum sunt pentru ceilalți. Așadar, săptămâna aceasta avem nevoie de repere, să ne mobilizam calitățile pe care știm că le putem folosi conștient, să ne rezervăm zilnic timp pentru reculegere, pentru iertare, pentru eliminarea frustrărilor sau a tensiunilor. Cine va merge mai departe cu acumulările negative ale acestei săptămâni arată că nu a dorit să renunțe la el, nu că nu a putut. În consecință, tot anul va avea ce povesti, despre încercările pe care le-a parcurs, despre tentațiile cu care s-a întâlnit sau despre ce ar fi câștigat dacă ar fi procedat corect.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu cădea în patima dezbaterii. Dezbaterea, strict în această săptămână, nu este altceva decât un dialog interior epuizant. Ceea ce vrem să analizăm, să așternem pe hârtie, să punem în ordine, să luăm metodic începând cu problemele cele mai mici sau cu bucuriile cele mai mici, până la cele mai intense. Altfel, ne vom pierde în detalii care se vor transforma în pietre de moară.

Amintirile sunt apreciate altfel. Se face dreptate într-un sector minor. Superioritatea este lovită. Colaborări stranii. Ambiții ce nu pot fi duse mai departe. Adâncimi în percepții stranii. Nevoie de a demonstra o informație. Apel la argumentele celorlalți. Seriozitatea este abandonată pentru scurt timp. Apar primele beneficii de pe noua cale. Neîndeplinirea unor obligații. Este diminuată puterea de a cântării experiențele personale și ale celorlalți în mod obiectiv.

Deși este ultima zi a acestei luni încercate, abordarea conjuncturii astrale de acum ne va face să credem că totul este foarte concentrat, totul este încărcat de răspundere, că ni se cere în mod insistent să fim foarte atenți pentru că o problemă merge mai departe, se continuă, se înmulțește. Nu este prima dată când trecem prin așa ceva, toată luna februarie ni s-a cerut mai multă atenție decât până acum pentru că la tot pasul erau presărate tot felul de pericole. Acum, când Venus și Junon sunt într-o relație negativă, când Luna și Mercur sunt, de asemenea, în același tip de relație tensionată, dorim să demonstrăm că informațiile pe care le deținem sunt foarte valoroase, că suferința pe care o traversăm este doar rodul unor condiționări sociale, nu expresia unui nivel inferior de conștiință. Ziua devine, astfel, reprezentativă la capitolul oboseală, tensiune relaționale, grija față de ceea ce nu se poate rezolva într-un timp foarte scurt, teamă că soluțiile pe care le avem acum nu vor putea fi puse în aplicare așa cum dorim, pentru a genera efecte pe termen lung. Luna, deși se află într-o relație bună cu Axa Dragonului, nu poate media tendința Nodurilor și, în plus, va trebui să treacă și printr-o conjuncție cu Marte, semn de expansiune, duritate sau chiar agresivitate la adresa celui slab. Doar în felul acesta ne putem demonstra puterea în această primă zi, doar așa dăm curs devizei generale aplicată acestei săptămâni care ne vorbește despre culmile dureroase sau despre ape tulburi.
Acolo unde lucrurile par mai clare argumentul personal se susține pe recomandarea venită din partea unei persoane cu experiență, care știe mai multe despre problema în cauză, care se controlează mai bine, se abține mai eficient sau s-a obișnuit de-a lungul vieții să gândească de mai multe ori o problemă înainte să acționeze. Aspectul concentrat al acestei zile ne va lăsa impresia că sistemul de credințe, de convingeri sau cel care face referire la moralitate nu ne mai ajută deloc. Vom avea certitudinea că la tot pasul domină ignoranța și că însuși Universul este dovada vie a unei rătăciri prin care o Ființă absolut minunată a creat totul. Toate aceste vibrații ne îndeamnă să gândim așa, să elaborăm aceste concluzii penibile, însă nu trebuie să uităm că suntem în anul dihotomiilor periculoase și valorile personale sunt cele care trec dincolo de pozitiv sau negativ, adică pasul înainte se face prin martor. În prima zi a acestei săptămâni și, implicit, în ultima zi a lunii februarie, binele și răul vin să susțină, de fapt, nevoia de a demonstra ceva.
Prin urmare, debutul săptămânii ne face o invitație la înțelepciune. Va fi greu să ne menținem firea, să ne exprimăm într-una din cele două direcții, pozitivă sau negativă, considerând că experiența de acum ne îndeamnă să facem lucrul acesta și nu există nicio forță care să ne oprească. Uităm de obligații, uităm de promisiuni și facem astăzi ceea ce credem că ne motivează și ne face plăcere să ne comportăm în felul acesta. Este, de altfel, o greșeală să ne comportăm așa pentru că, indiferent că facem o faptă bună sau că facem o faptă rea, prin acest careu dintre Venus și Junon ce se împlinește în mijlocul zilei, indubitabil rănim pe cineva. Dacă, totuși, suntem constrânși să acționăm, dacă suntem totuși pe zona publică unde obiectivitatea are o altă expresie, dacă nu avem de ales și trebuie să lucrăm, atunci să ne sprijinim faptele de acum pe opiniile celorlalți. Nu este indicat să luăm o decizie decât după ce suntem convinși că partenerul de dialog este de acord cu ea sau să înaintăm o decizie pe care partenerul de dialog o are față de sine. Dacă reușim să facem acest joc interesant ocolim aceste predispoziții negative, ocolim bucuriile superficiale, dar și suferințele la care fac referire unghiurile de acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu abuza de părerea personală doar pentru că ni se pare că nu ni se opune rezistență.

Secretele personale sunt prea bine păzite. Deschidere către noi posibilități de a reuși în plan social. Viața are surprize plăcute. Oamenii se mint frumos. Traumele afective sunt duse într-un plan secund. Dezamăgire față de sine. Prietenii dăruiesc mult însă nu li se răspunde la fel. Seriozitate. Disciplină. Planuri de viitor care primesc prea multă atenție. Interes pentru o ideologie nouă. Curaj pentru a răscoli acolo unde doare mai tare.

În noaptea de luni spre marți, Luna va intra în zodia Săgetător și ne vom elibera de această presiune a complexelor de inferioritate sau a vinei. În Săgetător, Luna îi face pe oameni să fie veseli, distractivi, să iubească frumosul și să se comporte elegant. Ziua aceasta primește însă și beneficiile unui unghi foarte frumos dintre Venus și Saturn care le vorbește oamenilor pentru prima dată anul acesta despre putere. Luna, abia intrată în zodia Săgetător, are de împlinit în seara acestei zile un careu cu Neptun și este foarte posibil ca această putere să încline către valorile negative. Pentru că în ziua anterioară am avut de demonstrat ceva și am considerat că, indiferent că ne implicăm în fapte bune sau rele, trebuie să fim puternici, această amprentă va fi vizibilă și în această zi, mai ales că întreaga lună martie lucrează cu puterea, în așa fel încât aceasta să devină accesibilă oricui. Sextilul Venus-Saturn, în general, înseamnă înțelegere, toleranță și disciplină, dar acum face trimitere în special la educație, adică la ceea ce am acumulat în timp și care face referire la comportament.
Pentru că unghiurile acestea mențin un balans între bine și rău, mulți vor considera că numai visând la realizări foarte mari, la evenimente foarte puternice pot să acceadă la poziții sociale importante sau la achiziții care să conteze. Indiferent de zona în care se situează, și astăzi prietenii au un loc important, și acum traumele, divergențele de opinie strigă foarte tare.
Cu toate că această confuzie este suficient de vizibilă acum, noi, pentru că studiem astrologia, știm că nu balansul cu pricina este important, ci faptul că suntem îndemnați să facem un pas, indiferent în ce direcție. Dacă dezamăgirea strigă mai care, pasul pe care-l vom face nu înseamnă adâncirea în suferință, ci identificarea celor mai bune soluții. Dacă prieteniile ne captează toată atenția, se întâmplă pentru că în evenimentele anterioare au rămas multe lucruri nespuse, de altfel, frumoase, care trebuie împărtășite și abordarea acestui traseu de acum duce la împlinire, la descoperirea unei noi ideologii sau la extinderea cercului de prieteni ceea ce înseamnă un rezultat foarte bun. Cu toate că, noi, pentru că studiem astrologia, putem să anticipăm care vor fi etapele finale ale traseului pe care am pornit astăzi, cei mai mulți nu vor putea să vadă în pasul pe care îl fac acum care vor fi aceste etape finale. Pentru că știm, ne putem considera privilegiați, deoarece, prin aceste etape finale, înțelegem că până la urmă totul are o rezolvare bună, dar unghiurile care se împlinesc astăzi ne ajută să vedem lucrul acesta. De aici înțelegem că există o presiune care vine din conjuncția Soarelui cu Neptun de pe zodia Pești care, în continuare, ne ajută să avem o viziune de ansamblu asupra situațiilor pe care le parcurgem cu scopul de a înțelege, de a integra mai bine educația în cerințele prezente, de a ne face lucrul mai eficient și mai ușor.
Prin urmare, prima zi a lunii martie ne vorbește despre putere, dar nu vom avea capacitatea necesară acum să o vedem pe aceasta prin toate laturile pe care le conține, prin toate direcțiile pe care le vom aborda de-a lungul acestei luni, ci doar pe interesul de moment. Interesul de moment este acela de a demonstra că suntem puternici, de a întreține relațiile frumoase, plăcute sau de a găsi o soluție rapidă la o dezamăgire care strigă foarte tare.
Unghiul acesta frumos care se împlinește între Venus și Saturn le vorbește oamenilor și despre schimburi interesante. Saturn din Săgetător aduce în această conjunctură tendința de a minți frumos pentru a ne proteja de o dezamăgire mai mare decât cea pe care o conștientizăm acum. Pentru că Luna se află astăzi în tranzit prin zodia Săgetător este puțin probabil ca bunurile materiale să reprezinte obiectivul în sine, decât dacă sunt originale, dacă ies în evidență, dacă strălucesc sau dacă vorbesc despre o ideologie nouă.
Cea mai mare greșeală pe care am putea să o facem astăzi este să ne lăsăm în voia acestor impulsuri. Va fi nevoie ca, prin propria voință, să facem un pas într-o direcție, fie că ea înseamnă menținerea unor lucruri frumoase, exprimarea lor pe un nivel superior, fie că asta implică abordarea unor tehnici sau procedee de diminuare, combatere sau anulare a dezamăgirilor. Totul va fi înțeles astăzi pe baza principiilor comportamentale. Totul va fi judecat după deprinderile sau după acumulările comportamentale din aceste interacțiuni. Vom vedea că până la finalul lunii această putere pe care o simțim astăzi în formă ascendentă are multe aspecte pe care le vom aborda cu maximă implicare. Acum nu putem știi cât de diversificată poate fi gama acțiunilor legate de aceste puteri. Acum cerem să ni se facă dreptate, ne implicăm în acțiuni definite de acest comportament și credem cu tărie că este tot ceea ce se poate obține.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi activi. Pasivitatea este marele pericol al acestei zile.

Minciuni care dor. Disconfort cauzat de o persoană mai în vârstă. Planurile de viitor sunt încurajate, dar, din punctul de vedere al celui care acționează, sunt în impas. Valori care se răstoarnă. Dreptate abuzivă. Siguranța de sine este mult încercată. Oamenii privesc foarte departe și au impresia că nu văd ceea ce trebuie. Tratament greșit. Respingerea unor recomandări. Justiție care face rău celui nevinovat. Accidentul este un profesor bun. Încredere în sine. Discernământ. Plăcerile mici sunt explorate cu mai mult curaj. Adâncime în percepție. Revoltă împotriva unui bine confortabil și static.

Astăzi se împlinește Ultimul Pătrar, adică un unghi negativ dintre Soare și Lună prin care sunt scoase la lumină impulsuri care nu fac cinste unui om educat, dar cu care o ființă vulgară se va lăuda. Apoi, Junon va intra în mers retrograd până pe 22 iunie 2016 răscolind valorile legate de putere, influență, conspirații. Dacă până acum am avut o explicație pentru care nu am avut încredere în colaboratori, în cei din preajmă, prin retrogradarea lui Junon lucrurile acestea vor lua o mare amploare, vor face trimitere la o dreptate abuzivă, la impresii false despre lume, despre viață despre faptele celorlalți, toate acestea regăsindu-se într-un tratament greșit pe care îl vom aplica persoanelor cu care interacționăm.
Dacă retrogradarea lui Junon complică relațiile și ne îndeamnă să ne folosim puterea pentru a întreține suspiciunea sau neîncrederea, Ultimul Pătrar zdruncină maturitatea, sentimentele frumoase, motivele de reechilibrare a grupului de apartenență. În mod paradoxal, aceste direcții negative au menirea de a ne trezi la realitate, de a-i lămuri pe ceilalți să se întoarcă de pe un drum greșit ori să se oprească. Dacă ne referim la evenimente sociale, la relații dintre grupuri, asta înseamnă justiție, iar dacă ne referim la relația individului cu el însuși, înseamnă remediere sau vindecare. Indiferent de situație, este nevoie de mult discernământ, de o selecție a valorilor pe baza avertismentelor din săptămânile anterioare. Acum vedem dacă am respectat acele avertismente, dacă am făcut ceea ce trebuie, fără să conteze dacă, respectând acele recomandări, am atins o performanță. Luna din Săgetător îi îndeamnă acum pe oameni să-și depășească propria condiție, să atingă un vârf al eficienței, însă fondul general al problemei, cel care ține de relația negativă Lună-Soare și de inițierea mersului retrograd a lui Junon, ne bulversează cu alte priorități. Pe 2 martie vom vedea cât de mult contează că am făcut ceea ce a trebuit pentru sine în săptămânile anterioare, ceea ce a fost de maximă importanță. Prin ceea ce se consumă acum se explorează o altă latură a puterii, pe care o vom folosi până la sfârșitul acestei luni în a ne proteja de viciu. Judecând acestea, am putea foarte ușor să ne dăm seama de ce anterior, când am respectat anumite recomandări, ne-am întâlnit și cu factorii care au perturbat îndeplinirea unor sarcini. Acum vedem că acei factori erau legați de viciu. A ne menține în viciu înseamnă a ne pregăti încă de pe acum să eșuăm în alte demersuri, în alte procese de transformare. Practic, în schema acestei săptămâni, la asta se referă inițierea mersului retrograd al lui Junon.
Prin urmare, începând cu mijlocul acestei zile și până pe 22 iunie, cât timp Junon va fi retrograd în Scorpion, o parte a acestei deplasări consumându-se și pe zodia Balanță, vom trece prin întâmplări care ne vor vorbi despre viciu într-un mod neobișnuit, ca și cum acesta este un comportament sedimentat. Există o latură a viciului care caută împărtășire, care cere recunoaștere, dar nu cu aceasta vom lucra în perioadă sa de retrogradare. Vibrația zilei de 22 martie lucrează cu încrederea în sine, cu ambiția de a depăși un obstacol, de a impune, poate chiar cu efort, noi reguli, teme noi, motive noi de producție, de procesare, de creație. Percepția asupra realității asupra sentimentelor se modifică și dacă persistă în această ambiție avem toate șansele să alegem un tratament greșit căruia doar să-i confirmăm eroarea, nu să ne vindecăm. Este adevărat, a confirma eroarea unui tratament nu este puțin lucru, dar nu trebuie să ne pierdem speranța. Pe viitor, aceste informații vor fi foarte utile. Totuși, nu acesta este scopul pentru care căutăm acum un tratament. De aici și tendința de a acționa într-o direcție greșită, de a ne menține acolo prin ambiția fără măsură.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a acorda mai multă importanță inspirației. Astăzi, dar, după cum vom vedea, și în alte zile ale acestei luni, inspirația poate să creeze un contrast puternic cu mesajele ciudate ale unui viciu.

Fericirea cere ingrediente noi. Curaj prin cuvânt. Dorință de aventură. Plăcere. Extravaganță. Se pune la cale un plan pentru îmbunătățirea patrimoniului. Victorii prin confruntări deschise.

Mijlocul săptămânii ne pregătește pentru un salt. Relația bună dintre Venus și Uranus arată că un plan sentimental se schimbă, valorile personale trebuie să se exprime la un nivel superior, însă se va produce lucrul acesta doar dacă avem puterea necesară să invocăm o victorie. Această victorie nu trebuie să vină neapărat din ultima perioadă, ea poate fi invocată și din anul anterior, important este ca mesajul său să fie construit în afara oricăror neglijențe sau în afara risipei. Cu alte cuvinte, se va vorbi în această zi despre patrimoniu, despre liniște, despre plăcerile care înnobilează relațiile dintre oameni sau bucuria personală.
Sentimentul de libertate, pentru că despre asta este vorba în 3 martie, ne conduce pe un drum foarte frumos, unul care să ne arate că putem să facem mai mult. Astăzi, acest „mai mult” se obține prin plăcere, prin extravaganță sau prin dorință. Pentru că Luna, pe final de zodie Săgetător, va avea de împlinit acum un unghi frumos cu Mercur, oamenii vor vorbi frumos și mesajele pe care le vor transmite vor rămâne, vor avea o remanență puternică în sufletele celorlalți. Cu alte cuvinte, ziua de 3 martie este frumoasă doar prin ceea ce pornește și se consumă acum, dar poate deveni și utilă, constructivă, în cazul celor care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală, dacă victoria la care se face trimitere este una de grup, nu una individuală. Se întâmplă lucrul acesta pentru că perpetuarea acestui succes se face doar prin confruntări. Acolo unde victoria este individuală este foarte posibil ca adversarul învins altădată să dispară din decor, iar victoriosul să rămână singur cu victoria sa, iar acum, în prezent, să nu mai poată fi posibilă reeditarea momentului trecut. Pentru a se împlini această continuitate este nevoie ca episodul frumos, victorios, pozitiv să se fi consumat la o scară mai largă. De altfel, cine este curios să vadă cum anume se va desfășura acum relația de sextil dintre Venus și Uranus, va observa că este suficient să facă trimitere la un episod de această factură pentru a înțelege ce putere a fost folosită altădată. În plus față de ceea ce s-a consumat anterior, puterile acestea care se trezesc acum vor fi folosite în mod conștient și nu va depinde de slăbiciunea anturajului, de lipsa sa de pregătire, ci de conștientizare. În mijlocul zilei, Luna va intra pe zodia Capricorn și îi va îndemna pe oameni să fie îndrăzneți, dar, pentru că pe zodia Capricorn, Luna nu are o calitate prea bună, această îndrăzneală se poate exprima și în mod negativ. Semnul că prin îndrăzneală am pornit pe un traseu negativ, că procedăm greșit sau că prin ceea ce facem consumăm, nu acumulam, este oboseala.
Prin urmare, 3 martie ne reamintește de victorie. Avem nevoie ca evenimentele independente ale zilei de 3 martie, cele care fac o notă discordantă cu celelalte zile ale săptămânii să poarte această amprentă a succesului, a reușitei, a promovării. Pentru a avea perspectivă, victoria la care facem trimitere acum trebuie să fi fost obținută printr-o confruntare, una la vedere, la scenă deschisă, prin intermediul grupului de apartenență sau în urma unor dispute între persoane din grupuri diferite. Altfel, ceea ce se invocă va avea doar statut de amintire și nu va putea fi dus mai departe acest model.
Aspectul reprezentativ al acestei zile, cel care, de altfel, se va împlini în noaptea de miercuri spre joi, sextilul Venus-Uranus, ne oferă un cadru prielnic pentru că această rememorare să fie corectă. În plus, dacă nu alegem corect evenimentul, ceea ce facem acum nu poate deveni o bază pentru ceea ce vom face de mâine încolo, ci vom rămâne cu acest statut de amintire pe care o vom căra după noi ca pe o greutate. Pentru că se invocă un episod activ din trecut, momentul în care s-a consumat o confruntare într-un mod pozitiv, se poate vorbi în această zi și de plăcere și de extravaganță, dar și de nevoia de a îmbunătății patrimoniul personal. În mijlocul zilei, Luna va trece pe zodia Capricorn și vom vedea dacă gândul se duce către un eveniment corect sau nu în funcție de tonus. Cel care va obosi foarte repede și fără să-și poată explica lucrul acesta trebuie să știe că acesta este semnul că gândul nu a făcut o selecție corectă a evenimentelor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca oamenii după ceea ce arată astăzi. Astăzi nici bucuria prea intensă și nici tristețea prea adâncă nu reprezintă individul. Acestea sunt doar expresii de moment. Începând cu mâine încolo vom vedea care dintre acestea sunt durabile și care nu.

Suntem mai aproape de cer. Aspirațiile ne dau mai mult curaj. Putere de concentrare. Durerea este un profesor bun. Se caută răspunsuri prin metodă, calcul, strategie. Prietenii noi ne bucură. Gândul întors către sine este mult mai puternic. Liniște. Este evitat un accident.

Mulți vor avea impresia că 4 martie este cea mai frumoasă, cea mai încărcată de semnificație și cea mai profundă zi a săptămânii. Este adevărat, și acum se poate vorbi despre o culme, despre ape care se pot tulbura oricând, despre dureri împărtășite sau despre nevoia de a avea în preajmă oameni sinceri și puternici, dar nu pentru a demonstra ceva, ci pentru a trăi pur și simplu mai frumos sau pentru a împlini un deziderat care nu este specific acestei luni, ci lunii anterioare. Prin ceea ce se consumă în 4 martie căutăm să evităm un accident, să ne redobândim starea de liniște, să ne împlinim dorințe mici, dar foarte intense. Cu alte cuvinte, vrem să facem prin evenimentele de acum o schimbare pozitivă, iar pentru a ne împlini acest plan apelăm la metode noi, la calcule pe care le-am învățat cu mult timp în urmă sau schimbăm strategia.
În mare parte, unghiurile acestei zile sunt foarte bune, dar pentru că avem de trecut prin careul Lunii cu Uranus și prin conjuncția Lunii cu Pluton se reactivează careul în T pe semne cardinale ce are planeta Pluton ca focar. Apoi, în a doua parte a zilei se va activa și careul Lunii cu Lilith, aspect care este înserat în ecuația astrală a zilei următoare. Binele de acum devine, așadar, un fel de oază, un punct izolat, o deviere de la un traseu intens și epuizant, despre care credem că nu este necesar sau pe care îl vom privi mult timp de acum încolo ca pe o recompensă, ca pe un premiu. Reactivarea unor probleme care au fost foarte vizibile în zilele anterioare, chiar dacă se face într-un mod ascuns, chiar dacă nu definește ecuația astrală a acestei zile, amplifică sentimentul de tristețe, de teamă în fața unor pericole care au fost anunțate, dar care nu s-au consumat încă.
Trăsătura aceasta complicată, apăsătoare sau enervantă care ar trebui să lipsească din această zi, dar care este totuși prezentă, are un impact eminamente magic asupra individului. Nu se activează doar complicații ale acestei săptămâni, ci și dorința de a găsi soluții la fondul general al problemelor din care problemele acestei săptămâni fac parte. Luna devine, astfel, un element care mediază o problemă de viață, de conduită, nu doar de conjunctură. Trecând prin conjuncția cu Pluton va face ca această soluție individuală să devină publică, va transforma bucuria mică într-un succes social.
Prin urmare, 4 martie ne arată că tot ceea ce trăim este important, că singuri ne stabilim prioritățile, singuri impunem evenimentelor etichete de „important”, „neimportant”. Cei care sunt sensibili vor vedea că ecuația astrală a zilei de 4 martie arată noi trasee, indică, în ansamblu, cât de încurcat este drumul, dar și cât de frumos este peisajul. În toată această călătorie, astăzi vom experimenta trăiri noi față de cei din preajmă, față de prieteni, vom dori să transformăm plăcerea personală într-un interes de grup, să construim relații durabile pe baza soluțiilor pe care suntem constrânși de un factor agresiv să le impunem problemelor de acum. Cu alte cuvinte, ne va face plăcere să ne transformăm adversarii în prieteni, să consolidăm relațiile pe care le avem sau să ne transformăm în prieteni cunoștințele de până acum doar pentru că, printr-un joc minunat al nevoilor și soluțiilor, facem acum parte din grupul definit de o problemă ce poate fi rezolvată. Poate, în drumul vieții, traseele acestea se vor separa. Fiecare va porni pe Calea sa, își va vedea de achizițiile sale și de împlinit propriul destin. Momentul de acum îi unește pe oameni prin ceea ce trebuie să rezolve, chiar dacă, mai tare decât altceva, strigă durerea. Cu toate acestea, astăzi vom fim mai curajoși, adică vom alege să nu mai acordăm atât de multă importanță durerilor personale pentru că ne interesează foarte mult o soluție.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a îndrăznit prin curaj, nu prin lipsă de măsură.

Despărțirile dor. Simplitatea este înlocuită cu forța cuvântului. Se înlocuiește un bun. Investigarea faptelor trecute. Soluții ingenioase. Război prin cuvânt. Frământări interne. Schimbarea planului de bătaie. Injustiție. Sedimentare abuzivă. Disconfort cauzat de neînțelegeri. Se ia o decizie proastă. Hotărâre pe o decizie eronată. Se încheie un capitol dificil. Prea multe probleme și prea puține soluții. Dezordine mentală. Surprizele sunt neplăcute.

Astăzi Mercur se pregătește să își încheie tranzitul său prin zodia Vărsător și să intre în zodia Pești. În plus, pe lângă această trecere de la extaz la agonie, mai avem de parcurs astăzi un unghi destul de dificil dintre Mercur și Marte, cel care se realizează de pe gradele finale ale zodiilor Vărsător și Scorpion, un unghi pozitiv între Soare și Junon și altul pozitiv între Venus și Lilith. Apoi, spre seară, Luna va ieși din Capricorn și va intra în Vărsător, lăsând impresia, tocmai pentru că trece de la închistare la libertate, că încheie un ciclu.
Valorile cu care lucrează această zi arată că anumite elemente bune se încheie, la fel și unele rele, iar pe tronsonul pe care s-a lucrat prin elementele active până în această zi se produce o schimbare ce nu va fi plăcută pentru că se trece de la o extremă la cealaltă. Astfel, Mercur, cel care ne-a ajutat să ne explicăm în termeni frumoși, eleganți sau profunzi situațiile pe care le-am parcurs de-a lungul acestei săptămâni, intră în criză. Vom vedea mult, dar nu vom avea termenul potrivit la care să facem apel pentru a explica, vom înțelege foarte mult, dar nu vom avea liniștea necesară încât să punem informațiile în ordine și să le prezentăm celorlalți. Iată un exemplu de trecere de la o extrema la cealaltă pe un fir, pe o filieră!
Din această cauză complicațiile referitoare la comunicare, neputința de a media între două valori extreme, lipsa de răbdare sau caracterul neobișnuit al unor evenimente pun în dificultate proiectele ample și încearcă să ne convingă că, de fapt, astăzi nu lucrăm decât cu elemente incompatibile, cu ceea ce este foarte greu sau care nu are soluție. De acest lucru nu este vinovat doar Mercur pentru că iese din exaltare, din Vărsător, și intră în exil, în Pești. Nu doar Mercur accentuează această neputință de a duce mai departe în mod concret anumite demersuri. Dacă Mercur nu s-ar fi aflat într-o dispunerea negativă față de Marte, care trece pe gradul final din Scorpion, atunci oamenii nu ar mai fi atât de lacomi, nu ar mai aborda direcțiile acestea negative cu gândul că, procedând în felul acesta, îi pedepsesc pe ceilalți. Ar trece doar de la claritate la confuzie și ar avea nevoie doar de câteva zile pentru a se stabiliza în noua schemă. Gândul acesta tulburător, din cauza careului Mercur-Marte se transformă în evenimente. Ceea ce spunem acum, rămâne. Ceea ce facem, va fi de neschimbat.
La polul celălalt, dacă am fi puțin mai lucizi, situație care va fi mult mai vizibilă în prima parte a zilei, am vedea că problemele relaționale nici nu mai au nevoie de atât de multă atenție. Împlinirea acestui unghi minunat între Soare și Junon arată că există o componentă a acestor tensiuni care se rezolve de la sine, deci apare o eliberare de probleme, o degajare a tensiunilor sociale într-o zonă care până acum ne-a convins că, dacă nu punem mâna să mișcăm lucrurile dintr-o parte întru-alta, ele rămân așa. Și pentru că ne-am obișnuit deja cu situațiile în care atunci când vedem o problemă trebuie să ne așteptăm ca în spatele ei să avem un șir lung de probleme care apar în cascadă, tentația lucrului făcut ușor, câștigul prea simplu, avantajele obținute fără efort, adică trigonul Venus-Lilith, accentuează frământările interne acolo unde ele nu sunt urmărite din postura de martor. Poate mai mult decât în celelalte zile ale acestei săptămâni, momentul zilei de 5 martie are nevoie de martor. Ne vom da seama că nu suntem martori la trecerea de la o extremă la cealaltă dacă alegem să participăm la anumite demersuri sociale pe baza unor frământări interne. Indiferent că aceste frământări arată că vrem să ne facem singuri dreptate, că vrem să convingem pe celălalt de un adevăr sau că vrem să ne însușim foloase necuvenite, a face lucrul acesta pe baza unei presiuni interne arată că nu suntem dispuși să fim spectatori la aceste transformări, ci că vrem să le schimbăm, adică le comandăm să se modeleze după cum ne-ar plăcea acum. Acum, însă, nu suntem în cea mai bună formă și, din această cauză, ne-ar prinde bine puțină autocenzură.
Prin urmare, 5 martie reprezintă o invitație la atenție. Este important să fim astăzi atenți la cum vorbim, la ceea ce spunem, la ceea ce cumpărăm sau la ceea ce dăm celorlalți. În toate aceste situații vom avea mari așteptări de la cei din jur, iar unele dintre ele se pot transforma în pretenții. Balanța valorilor se înclină pentru că nu evaluăm foarte bine efortul, nu este clar dacă lucrurile cu care lucrăm sunt neplăcute sau devin neplăcute pentru că nu se lasă modelate, avem tendința de a răstălmăciri totul pentru a trăi mai bine sau mai simplu și greșim implicându-ne așa. Cine alege să facă schimbări bruște trebuie să știe că la baza acestora stă o agresivitate. Pentru că este vorba de careu, de pe gradele finale ale zodiilor Scorpion și Vărsător, între Mercur și Marte, această agresivitate va rămâne, o perioadă, în interior, dar ea va sta la baza unor decizii care vor duce la fapte cu caracter social pe care nu le vom mai putea schimba anul acesta. Poate, în anul următor, vom putea, că prioritățile vor fi altele. Acum, când trebuie să facem un slalom interesant între extreme, nu vom mai avea nici puterea și nici răbdarea necesară pentru a le repara. Cine nu ține cont de aceste avertismente astrale va declanșa începând cu astăzi un război prin cuvânt, faptele sale vor dovedi injustiție, iar sedimentele vor avea un vizibil caracter abuziv. Tot ceea ce vor face de acum încolo va activa pe o direcție ambivalentă: va fi greșit și va avea nevoie de un fum foarte dens pentru a acoperi greșeala pe care o conștientizează și de la care nu se poate abține.
În rest, elementele pozitive ne îndeamnă să ne controlăm impulsurile, să fim mai atenți la greșelile celorlalți că, poate, la un moment dat vom învăța ceea ce trebuie de acolo. Noapte de vineri spre sâmbătă este încărcată de mesaje, unele atât de profunde și de interesante încât avem nevoie să ne amintim în detaliu în timpul zilei de acestea. Fie că vin sub formă de inspirație, de idei care ne opresc brusc somnul, de vise premonitorii, toate acestea au nevoie de multă atenție în timpul zilei pentru că vin să ne ajute, nu să ne încurce.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi buni cu cei care greșesc. De mâine ne va veni mai ușor să facem lucrul acesta, dar astăzi este foarte greu. Cel care face lucrul acesta acum, când este foarte greu, arată că dispune de o mare profunzime în gândire și în simțire.

Dorință de competiție. Voință. Nevoie de disciplină. Nemulțumire față de o metodă personală. Frustrare. Întârzierea unor proiecte personale. Binele rămâne în urmă. Se încearcă ridicarea unei interdicții. Libertatea este impusă cu forța. Rigiditate. Fanatism. Planurile sunt incomplete. Luptă cu un adversar invizibil. Aspecte neimportante ale vieții sunt explorate ca și cum dintr-odată au devenit esențiale. Putere de convingere folosită în detrimentul personal.

În dimineața acestei zile Marte va ieși din zodia Scorpion și va intra în Săgetător aducând dorința de performanță la mare artă. Este adevărat, astrologii din vechime au considerat că Marte se simte mult mai bine în zodia Scorpion decât în Săgetător, adică tenebrele, zonele ascunse sau impulsul spre putere ține mai curând de partea sa activă, adică se încadrează mult mai bine în trăsăturile acestei planete, decât efortul susținut, renunțările sau ambițiile disciplinate pe care trebuie să le dovedească atunci când trece prin zodia Săgetător. Se întâmplă lucrul acesta pentru că Marte nu are o structură ordonată, iar atunci când este ordonat nu se poate canaliza decât pe un singur traseu. Atunci când se află în Săgetător creează o combustie puternică, îi ofere individului mai multe variante din care nu este constrâns să aleagă una singură și, pentru că nu se întâmpla lucrul acesta, fiecare persoana are tendința de a se consuma excesiv de mult. Marte in Săgetător îi îndeamnă pe oameni spre performanță, așa cum ne sugerează teoria astrologică, însă doar cu condiția să aleagă. Ecuația astrală a zilei de 6 martie nu ne îndeamnă să alegem, ba, dimpotrivă, se va constata o îngrădire a libertății, o constrângere a individului la a acționa cu rigiditate, poate chiar cu fanatism, de a se lupta cu un adversar invizibil fără să aibă certitudinea dacă va învinge vreodată. Performanța despre care vorbește Marte din Săgetător nu va putea fi văzută atât de clar în 6 martie, ci va fi constatată începând cu săptămâna următoare.
Cu toate acestea, faptul că Marte trece în zodia Săgetător aduce acestei săptămâni un suflu aparte. Am văzut și în celelalte zile, de luni încoace, că acest interval de șapte zile a fost dominat de o ambiție foarte rece și de impulsuri care nu fac cinste unui om educat. Trecerea lui Marte în Săgetător trezește acest simț umanitar, îndemnându-l pe individ să-și sublinieze impulsurile inferioare de dragul succesului. De altfel, în această ultimă zi a săptămânii chiar nu contează cum este obținut succesul, ce se sacrifică sau dacă el este atins prin orgolii sau ambiții inferioare. Atingerea performanței este semn de desprindere de viciu, de combatere a naturii inferioare sau, măcar, de dominare a acesteia. Nu putem fi optimiști în privința dominării aspectelor pozitive față de cele negative pentru că astăzi, tot dimineață, Soarele se va afla într-o dispunere negativă cu Saturn. Unghiul acesta a fost construit toată săptămâna și acum atinge momentul de maximum. Mulți vor avea senzația, chiar de dimineață, că toate speranțele la care au lucrat de-a lungul săptămânii sunt lăsate în urmă și că, în pofida unei puternice determinări, ceea ce este foarte clar doare, înțeapă, enervează. Acesta este unghiul care domină spectrul percepțiilor în ultima zi a săptămânii. Ceea ce vine din partea lui Marte reprezintă un început, dar astăzi, în ultima zi a acestei săptămâni, acest început este mult prea slab pentru a domina careul dintre Soare și Saturn care s-a format rece, metodic, disciplinat, caustic de-a lungul întregii săptămâni până acum. Asta înseamnă că tensiunea care apare acum ni se va părea mult mai ordonată, mai clară și mai logică decât binele care ar putea să ne ducă spre performanță. De altfel, în această ultimă zi a săptămâni va mai trebui să mai trecem printr-o confuzie. Luna, din Vărsător, va avea de împlinit, spre seară, un careu cu Junon și un sextil cu Saturn. Dacă, în mod obișnuit, această dispunere în contrast ce vine din participarea Lunii la ecuația astrală în raport cu celelalte planete și evenimente astrale aferente acestei zile, se încadrează în ceea ce am tot invocat în analizele pe care le facem aici, adică cea dată de negația negației, în momentul acesta confuzia care apare spre seară nu este altceva decât o confirmare. De aici înțelegem că seara zilei de duminică ne încearcă cu o atracție către a ne folosi puterea de convingere în detrimentul personal. De aici înțelegem că vom înclina către reținere, sacrificiu, disciplină pentru că suntem nemulțumiți de sine. Nu suntem nemulțumiți de sine în mod general, ci astăzi ajungem la concluzia că lucrurile care trebuie rezolvate s-au stricat pentru că nu am fost atenți, n-am fost disciplinați, nu am învățat când trebuie sau nu am respectat pe cine trebuie. Pe acest fundal, trecerea lui Marte în Săgetător, încurajarea spre performanță, nu înseamnă altceva decât un îndemn către a ne cere iertare, către a ne pregăti asocieri viitoare, parteneri împreună cu care vom reedita o victorie.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne păcălește cu o strălucire care deocamdată nu se poate menține prin ceea ce reprezintă, ci doar cu alte sacrificii, cu energii inferioare, cu impulsuri egoiste sau cu greșeli. Avem însă un motiv de bucurie pentru că trecerea lui Marte în Săgetător este o poziție care ne duce spre lumina, ne încurajează să căutăm strălucirea, să ieșim din zonele întunecate, adică din apele tulburi, chiar dacă în această săptămână, acum, pe finalul ei, orice performanță ni se pare o culme periculoasă. Prin ceea ce constatăm ca ni se întâmplă în ultima zi a săptămânii ajungem la concluzia că avem nevoie de disciplină, de metodă, de respect, educație, pentru că anterior, strict pe problema care țipă mai tare acum, le-am neglijat.
Ultima zi a săptămânii ne pune în fața unor probleme pe care le-am construit de luni până acum, care au trecut prin tot felul de etape, unele dintre ele destul de periculoase, în special pentru că ne-au construit impresia că luptăm cu un adversar invizibil, că trăim vremuri complicate pentru care nu avem soluție, deși asta ni se cere, deși încercăm în zadar să o obținem.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de evoluție spirituală vor constata ca astăzi sunt constrânși de stările pe care le trăiesc, de gândurile pe care le au sau de evenimentele la care trebuie să participe să lucreze cu ceea ce consideră că este rudimentar sau ruginit. Nu ar trebui să fie tulburați, ci să se bucure că acestea sunt în sfârșit conștientizate și eliminate. De aceea, pentru această categorie, finalul săptămânii este o zi de purificare magică.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne implica astăzi în luptă. Oricât de clar este argumentul, oricât de bine credem că ne-ar fi după, să nu luptăm. Să lăsăm lupta pentru o altă zi.

5 thoughts on “28 februarie – 6 martie 2016

 1. Doina spune:

  Din rosul lui Marte si din a Soarelui stralucire ti-am impletit un martisor aducator de fericire !
  Îți doresc un an fericit plin de împliniri!

  1. Și din partea mea, o primăvară frumoasă tuturor!

 2. monica spune:

  Predictiile pentru ziua de astazi,5 martie, sunt geniale si MULTUMESC de un infinit de ori,pentru ca este exact ceea ce am visat si am facut pana la ora asta!!!
  Doamne , sunteti minunat!
  Cu RESPECT si RECUNOSTINTA, Monica!

  1. Ceea ce ne motivează este, de fapt, adevărata putere. Bunătatea nu este o întâmplare.

   1. monica spune:

    Aveti dreptate! Bunatatea este motorul minunilor!
    Bunatatea este intelepciune!
    Monica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.