7 – 13 martie 2016

7 – 13 martie 2016 este săptămâna impulsului spre vindecarea unei răni și a curajului de a înfrunta cauza bolii. Visul de a ne elibera de o mare presiune face parte din preocupările de bază pe care le vom avea de-a lungul acestei săptămâni. Nu contează în care dintre ele se va evidenția mai mult, contează că este prezent, că pune o presiune asupra zonelor dureroase în așa fel încât acestea să devină vizibile și, prin cunoștințele pe care le avem, achizițiile cu care ne putem lăuda la momentul prezent, să intervenim și să rezolvăm această problemă.
Săptămâna cu pricina este dominată de o deschidere, de o atracție către valorile puternice în speranța că din folosirea acestora putem să obținem un salt spectaculos. Această săptămână nu ne spune însă dacă aceste achiziții sunt bune sau rele, ne spune doar dacă sunt puternice sau slabe. Asta înseamnă că în multe din ipostazele pe care le vom parcurge de-a lungul acestui interval va trebui să depunem tot efortul de care suntem în stare pentru a vedea care dintre aceste puteri sunt și bune.
La capitolul evenimente astrale, avem câteva unghiuri importante pe care le-am tot invocat în analizele pe care le facem aici, de la începutul anului și până acum. În această perioadă se accentuează anumite trăsături date de relația tensionată pe care o au planetele de pe axa Fecioară-Pești, la fel cum se evidențiază sextilul pe care Soarele și Pluton îl împlinesc în prima zi a acestei săptămâni și despre care am vorbit și în săptămâna anterioară. Valențele vindecării, ușurința cu care mergem acum la originea acestor probleme primește girul Lunii noi, cea care se împlinește în ziua de miercuri, 9 martie, când ideea în sine de vindecare are o perspectivă pe care celelalte unghiuri nu o poate oferi. Abia în ziua de miercuri constatăm că există un cumul de factori, că există o coerciție, o fuziune a motivelor, a idealurilor sau a puterilor care ar putea să ducă la împlinirea unor deziderate care depășesc perspectiva a patru săptămâni, după cum ni se spune prin faza de lună nouă care se împlinește atunci.
Apoi, după ce Soarele creează aceste premise de succes fulminant, ne pune la încercare răbdarea, bunele intenții, scoate la lumina trecutul, așa cum este el, necosmetizat, clar, limpede, prin conjuncția pe care o va împlini sâmbătă, 12 martie, cu Coada Dragonului.
Valorile vieții personale capătă în această săptămână veleități terapeutice. Această încurajare spre vindecare nu se referă doar la rănile fizice, emoționale sau mentale, nu se referă doar la rănile spirituale, ci se referă și la cele sociale. Asta înseamnă că în această perioadă putem afla de decizii la nivel global care să vindece rănile sociale. În contextul acesta al bunelor intenții, vom vedea, după cum sunt construite evenimentele zilei de 9 martie, dacă aceste intenții au perspectiva pe care o declară sau nu.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a visa la schimbare. Schimbarea, în săptămâna în care structurile cele mai folosite strigă după vindecare, este expresia unui curaj aparte.

Lupta trece într-un alt plan. Deschidere către noi proiecte. Interes pentru câștiguri materiale. Desprindere de o promisiune. Dezicere. Conflicte cauzate de neseriozitate. Plăcerile personale sunt mai importante. Se răspunde pozitiv față de o tentație. Indiferența doare. Plăcerea de acum nu durează. Suspin. Secretele de acum devin dureroase. Indiferență față de binele celorlalți. Calitatea acțiunilor este pusă la îndoială. Răspunsul la o intervenție în forță.

Prima zi a săptămânii debutează cu un unghi foarte frumos. Este vorba despre sextilul Soare-Pluton prin care lupta trece într-un plan secund și se evidențiază motivul atingerii unui rezultat concret, al unui câștig, al unui avantaj sau ne apropiem mai mult de împlinirea unui deziderat ambițios. Luna se află acum pe finalul tranzitului său prin zodia Vărsător și are suficient de mult timp încât să ne atragă atenția asupra faptului că plăcerile personale, nu prin natura lor, ci prin direcția spre care au fost orientate, sunt o veritabilă cauză care a participat la conturarea dezechilibrului pe care-l parcurgem acum sau au accentuat tristețea de care nu ne putem desprinde. În mare parte, unghiurile acestei zile nu ne vorbesc în mod direct despre complicații, despre boala, ci indirect, prin soluțiile pe care le consideră, cum panaceu, prin ușurința cu care conștientizăm că problemele acestea pot fi rezolvate numai dacă ne protejăm de răul pe care ni-l facem singuri. Asta înseamnă că prima zi a săptămânii face trimitere la multe experiențe de viață, la conflicte care, la momentul la care s-au produs, au fost în mare parte nevinovate, dar, prin cumul, au devenit periculoase.
7 martie devine astfel o zi în care oamenii își dau mâna, se unesc la bine, se ajută unii pe ceilalți, reacționează frumos la farmecul celuilalt, au idei și se respectă, nu doar în situațiile în care sunt angrenați în demersuri comune, ci și de la distanță.
Totuși, sextilul Soarelui din Pești cu Pluton din Capricorn atrage acum atenția asupra fricii de iubire. Complicațiile zilelor anterioare, cele care au menținut activă conjuncția Soarelui cu Neptun, impulsul către iubirea sinceră și profundă, îndreaptă atenția și spre motivele pe care le-am invocat pentru a nu ne implica în relații care ar fi trebuit să ne ducă în zona aceasta. Pentru a ne proteja, mai mult instinctiv, avem, în special în a doua parte a zilei, o reacție de indiferență față de binele celorlalți. De aici și marea confuzie a zilei de 7 martie care ne arată că putem fi prieteni cu cei din preajmă în prima parte, iar în doua parte ne detașăm, ne desprindem, devenim reci, indiferenți ca și cum nu am avut niciodată interes pentru prietenii profunde. În ansamblu, ziua de 7 martie ne ajută să primim răspunsuri, iar unele dintre ele sunt chiar importante. Acestea sunt extrase din colaborări, din modul cum sunt interpretate sentimentele sau faptele. Nu trebuie să uităm că Luna mediază acum opoziția lui Uranus cu Lilith din conjuncția pe care o împlinește cu Venus. Din această cauză ar trebui să ținem cont de lucrurile acestea mici care, pe o altă conjunctură, ar trece drept simple reacții. Acestea sunt avertismente care ne pot ajuta să ne adaptăm faptele viitoare, cele pe care trebuie să le facem până la finalul acestei luni dominată de putere.
Prin urmare, prima zi a săptămânii împlinește o promisiune. Unii primesc acum atât de multe răspunsuri încât au impresia că totul le vorbește, faptele celorlalți le dezvăluie tipul de relații în care s-au implicat până acum, fie că sunt cu voie sau fără voie, li se arată dintr-odată traseul pe care trebuie să pornească și pe care indicat ar fi să îl abordeze cu toată încrederea. Prima zi a săptămânii este o zi de soluție și prin aceste soluții poate fi considerată o zi de victorii. Victoria acestei zile face trimitere la deviza generală aplicată acestei săptămâni, cea care ne arată că suntem în preajma vindecării sau în punctul în care avem suficient de multă putere încât să înfruntăm cauzele bolii cu curaj.
Acolo unde din trecut ne vin prea multe ecouri negative și prezentul nu oferă atât de multă putere încât să le soluționeze pe toate, calitatea acțiunilor acestei zile va fi pusă la îndoială. Pentru acești oameni ziua va fi rea și, în cazul în care consultă aceste previziuni, trebuie să afle că nu ceilalți sunt de vină, așa cum ar citi din faptele lor, ci ei înșiși că au chemat din trecut o asemenea vibrație. Prin ceea ce se consumă în prima zi a săptămânii avem ocazia să identificăm patimile care ne-au afectat înțelegerea, când coborâm standardul, când modificăm parametri și când acordăm mai multă importanță obiectului decât ființei. Spre seară, când Luna va intra în zodia Pești, dar când se va situa și în careu cu Marte, liniștea pe care am parcurs-o de-a lungul zilei, simplitatea și ușurința cu care accesăm răspunsuri se modifică. Apar primele îndoieli legate de puterea personală, de drepturile pe care alții nu ni le respectă, de abuzurile la care ne putem expune, de simptomele pe care nu le-am încadrat corect. Toate acestea sunt expresii ale unor atitudini prea subiective și ar trebui să ținem cont de ele. Având în vedere că acest unghi se consumă în aplicația opoziției Soare-Jupiter, ce se va împlini în mijlocul zilei următoare, fiecare se va simți îndreptățit să creadă în aceste expresii negative.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că în această lume la bine nu ajungem întâmplător. Este nevoie de intenția clar formulată în direcția aceasta și de un efort susținut pentru a atinge binele, pentru a-l păstra și a-l valorifica.

Diminuarea puterii de influență. Dreptate folosită împotriva elementului slab. Se schimbă scara valorilor. Putere de concentrare. Inspirație. Vise premonitorii. Fapte orientate împotriva unui element de stabilitate. Întârziere. Prietenii sunt iubiți mai mult. Trecutul ne scoate la lumină adevăratele sentimente.

Astăzi se împlinește opoziția Soarelui cu Jupiter, aspect care s-a regăsit și în săptămâna anterioară, prin impulsuri la destabilizare sau prin ușurința cu care o decizie agresivă a fost adoptată împotriva unui element slab. Această idee abuzivă de dreptate vine să sublinieze elemente de karmă, de conduită sau de destin, cele care par, în această perioadă, accesate în mod întâmplător. Se pornește în această călătorie dureroasă sau educativă de la puterea de concentrare. 8 martie ne oferă posibilitatea de a accesa inspirația, de a fi puternici prin ceea ce atingem, de a privi trecutul prin experiențele pozitive și de a nu ne atașa foarte mult de problemele celorlalți pentru a vibra asemenea lor, ci de a ne situa în contrast, așa cum ne arată acum axa Fecioară-Pești, cea care încearcă să țină în echilibru sentimentul și necesitatea.
Totuși, fiind vorba despre un unghi atât de dur, apar modificări în programul de lucru, apar schimbări în schema pe care am gândit-o încă din săptămâna anterioară și pe care am dorit cu insistență să o punem în aplicare acum. Pentru că apar modificări, apar crize, nemulțumiri accentuate de evenimente minore sau de obiecte minore, cele în care este pusă la îndoială răbdarea partenerului de dialog sau seriozitatea unui colaborator. În consecință, pentru a duce mai departe un demers atât de încărcat se cere o plată. Pe această accentuare a axei Fecioară Pești a face apel la o plată înseamnă a accesa vibrația negativă ce vine din accentuarea acestei axe. Zgârcenia este definitorie pentru această axă și ea are impulsul pe zodia Fecioară, adică acolo unde avem Capul Dragonului și Jupiter, destinul și dreptatea, iar argumentul pe zodia Pești, acolo unde avem cinci planete purtând mesajul sintetic al nevoii de extindere, de acumulare de recunoaștere. Cu alte cuvinte, semnul că trăim un dezechilibru este acela în care cerem să susținem ideea de dreptate printr-o plată, printr-un cuantum, printr-o socoteală pe care să o putem verbaliza sau să o regăsim consemnată pe un document.
Cei care se situează în afara acestei forme de retribuire, care nu accesează energia negativă a acestei axe, se ocupă de continuarea unui proces de separare. Pluton mediază toată această tensiune care vine de pe axa Fecioară-Pești și, așadar, a ne implica într-un proces de continuarea unui demers ambițios, a participa fără interferente la schimbări importante, la acțiuni cu caracter social sau, pur și simplu, a refuza o plată în modul în care este invocată ea acum, arată că inspirația este pozitivă, iar visele devin obiective pe termen lung ce vor fi foarte importante pe viitor atât pentru cel care le deține cât și pentru comunitatea în care s-a integrat. De aici înțelegem că forma aceasta agresivă de dreptate izvorăște din sentimentul de slăbiciune, iar dreptatea cea bună din luciditate. În funcție de calitatea rădăcinii vom ști exact în ce ne vom implica.
Prin urmare, 8 martie este o zi conflictuală. Faptul că există și posibilitatea ca această dorință de dreptate să fie folosită într-o zonă pozitivă nu ne dă dreptul să anulăm aspectul în sine, opoziția, care ne vorbește despre tensiuni sociale, despre conflicte dintre oameni. Indiferent de zona în care ne situăm, trebuie să înțelegem că aceste conflicte nu pot avea acum decât două surse: slăbiciunea și luciditate. Atunci când activăm prin slăbiciune, reformulăm totul, interpretăm ceea ce vine spre noi pentru a ne avantaja, pentru a ascunde că anumite lucruri nu le putem face, că nu vrem să le facem, pentru a ne proteja orgoliile, importanța de sine sau patrimoniul. Cel care lucrează prin luciditate nu se va teme că dreptatea îi va știrbi din calității sau din patrimoniu. Dacă în primul caz slăbiciunea duce la zgârcenie, în al doilea caz luciditatea duce la iubire. Acestea sunt procesele care definesc în mare parte opoziția Soarelui cu Jupiter care stă la baza a ceea ce manualele de astrologie indică în cazul acestui unghi: duritate, comportament antisocial, abuzuri, imixtiune, afectarea imaginii sociale. Prin activarea trăsăturilor negative ale axei Fecioară-Pești se dă curs acestor impulsuri, iar prin activarea celor pozitive se atenuează din aceste direcții, activând un mecanism de regenerare, cel pe care-l cunoaștem, pentru că îl folosim încă din zilele trecute, a atins momentul de maximum în prima zi a acestei săptămâni și va mai fi activ până la finalul acestui interval.
Ultima etapă a acestei zile va fi unul apăsător, cel care încearcă să ne creeze, la fel ca și în ziua anterioară, tot spre seară, un sentiment de teamă apoi să îl argumenteze și să îl lege pe acesta de obiceiuri mai vechi, de-o tradiție a eșecului, a respingerii sau a întârzierilor. Careul Lunii cu Saturn ne încearcă direcția aceasta, dar acolo unde sentimentele sunt stabile nu va avea putere.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi dincolo de părerile celorlalți, de a încerca să descoperim adevărul de dincolo de impulsul puternic al momentului.

Planurile de viitor devin îndrăznețe. Gândul de a înfăptui ceva important sperie. Suntem față în față cu mari contradicții. Gestionarea corectă a unui patrimoniu. Este înfruntat un adversar. Puteri nebănuite ne curtează. Vindecare. Beneficii prin îndrăzneală. Rătăcire prin lipsă de acțiune. Refuzul nu este simplu. Adâncime prin decizii contradictorii. Mare tulburare interna. Apare o nouă răsturnare în scara valorilor. Se participă la un mare eveniment istoric. Ridicarea nivelului prin îndrăzneală,prin forță. Nu avem rezerve pentru ambiții personale, dar avem pentru ambiții de grup. Respect față de marile valori. Trecutul este privit dintr-un alt unghi.

Astăzi se va împlini conjuncția dintre Soare și Lună, ceea ce înseamnă inițierea unui nou ciclu lunar și, în consecință, avem posibilitatea să creionăm direcțiile următoarelor patru săptămâni. Aportul personal în cazul de față va fi cumva diminuat de faptul că această Lună nouă se va împlinii peste Coada Dragonului, peste elementul care face legătura cu acel trecut sintetic, cu acele forțe întunecate care de multe ori au afectat puterea de înțelegere sau de decizie. În momentul de față, prin faptul că Luna va trece și ea prin opoziția cu Jupiter vom reedita conflicte mai vechi, dar multe dintre ele nu vor fi mai vechi de o luna. Apoi trecând prin Coada Dragonului, reactivează probleme ale anului anterior, probleme ale anului secretelor dezvăluite.
Cu toate acestea, momentul de Lună nouă care se împlinește pe 9 martie ne arată că lucrurile pot fi schimbate în bine fără prea mare efort, doar cu puțină atenție, doar ducând mai departe luciditatea, ca element pozitiv, pe care am folosit-o și în ziua anterioară. Comportamentele rudimentare pot impune anumite dezechilibre, pot să răstălmăcească idei valoroase, să dea valorilor materialiste o mai mare importanță, să descurajeze altruismul și să încurajeze materialismul. Cel care va face lucrul acesta nu va simți toată această etapă ca fiind obositoare, ca fiind rea sau menită să îl ducă pe un traseu greșit. El va considera că își face dreptate pentru că așa este în această perioadă, aceasta este forța pe care Jupiter o impune asupra contextului astral. Evadarea din această constrângere, ridicarea nivelului de conștiință, îmbunătățirea faptelor personale se face prin îndrăzneală. De această dată îndrăzneala are și ea o ambivalență interesantă. În cazul celor orientați negativ ea va fi văzută prin desconsiderarea valorilor celorlalți, atitudine susținută pe un istoric. Cu alte cuvinte, fac și acum ceea ce au făcut și altădată, iar dacă altădată au avut mustrări de conștiință, acum nu mai au. În cazul celor orientați pozitiv, Luna nouă ce se împlinește acum întrunește toate calitățile devizei generale aplicată acestei săptămâni, cea care ne vorbește despre impulsul spre vindecarea unei răni, cea care ne-a dat bătăi de cap în lunile anterioare, poate chiar în anul anterior, și a curajului de a înfrunta cauza bolii. Acum, pe Luna nouă, conștientizăm că această deviză face trimitere, nu doar la vindecarea fizică sau emoțională, nu doar la echilibrarea mentală, ci și la relațiile sociale. Ființa socială, cea pe care o construim de când ne naștem în această lume are și ea nevoie de vindecare pentru că rănile sale să se poată vindeca. Calitatea acestei selecții, adică trăsătura definitorie a ceea ce aducem din trecut, ceea ce consideră important și trebuie reeditat, ne duce în preajma unui mare episod, poate chiar unul de referință pentru istoria momentului, care va rămâne mult timp în conștiința oamenilor. Luna nouă care se întâlnește pe 9 martie arată fiecărui individ rolul pe care-l are în comunitate și se va exprima atât prin faptă, cât și prin înțelegerea în sine a episodului, în funcție de interesul pe care individul îl are acum. Dacă va fi dispus să facă un sacrificiu, fapta va fi măreață, eroică. Dacă va fi interesat doar de a face impresie bună și a-și proteja viața socială pe care a construit-o, fără să conteze dacă este ceea ce vrea destinul sau nu, se va implica în evenimente sociale spectaculoase.
Prin urmare, 9 martie este o zi spectaculoasă. Caracterul spectaculos al acestei zile are în primul rând un ecou personal pentru că de acolo pornește atracția către zona în care se va produce un eveniment important pentru persoana în cauză. Nu există un cadru general care să repartizeze fiecărui individ câte o bucățică din victorie, ci există o atracție către anumite zone și după stabilizarea în acele zone, în acele sectoare sociale, afective sau alte domenii de interes, se va produce împlinirea unui mare episod istoric. Acesta este începutul unei exprimări în forță, iar prin evenimentele acestei zile conștientizăm dacă avem o influență nepotrivită asupra comunității sau dacă putem să trecem de la caracterul negativ la caracterul pozitiv folosindu-ne de forța interioară, de logică, de discernământ sau de putere de selecție. Elementele acestea nu sunt abstracte, nu sunt desprinse dintr-un obiectiv general, ci, la modul concret, chiar din dimineața acestei zile după ce se va împlini conjuncția Lunii cu Chiron, ca prim aspect din noul ciclu lunar, vom observa că suntem atrași către decizii majore. Dintr-odată suntem îndreptățiți să avem o altă atitudine, să ne folosim de calități pe care în zilele anterioare le-am folosit sporadic sau conjunctural.
La fel ca și ziua anterioară, 9 martie vine cu acest mesaj ambivalent, cel care îi oferă individului posibilitatea de a activa atât într-o direcție pozitivă, cât și într-o direcție negativă. În funcție de modul cum alege, de motivațiile refuzului, în funcție de cum își gestionează patrimoniul, care sunt elementele spre care întinde mâna să și le însușească, își va creiona cel puțin următoarele patru săptămâni. Având în vedere că luna martie este reprezentativă la capitolul putere orice element minor care, pe această Lună nouă, devine mare, orice impuls se va amplifica, orice rătăcire va deveni un mare eșec de destin. Se întâmplă lucrul acesta pentru că ziua de 9 martie nu aduce o Lună nouă banală, ci suprapune această fază a Lunii peste o schemă absolut fabuloasă a anului 2016, cea care se consumă pe axa Fecioară-Pești și pe care o tot analizăm de la începutul anului. De aceea, motivațiile pe care le au oamenii acum pentru alegere, fie în bine, fie în rău, au rădăcini în evenimente care s-au consumat în ultima perioadă și, prin puterea pe care aceste evenimente le-o dăruiesc, pot să-și construiască evenimente care să depășească o lună de zile, cât ține ciclu lunar care începe acum.
În seara acestei zile, Luna va intra în zodia Berbec și va împlini un unghi pozitiv cu Marte încercând să creeze un contrast cu efortul parcurs de-a lungul zilei, cu întreaga contracție pe care suntem constrânși să o abordăm cu scopul de a argumenta rătăcirea sau de a o evita cu toate forțele.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a pune în toate acțiunile pe care le facem, indiferent de calitatea lor, un strop de iertare. Iertarea este calea cea mai scurtă spre luciditate.

Reîntoarcere pentru o scurtă perioadă la o veche scara de valori. Atenție pe detalii. Ambiție. Disciplină. Sunt pregătite evenimente majore. Rănile se închid. Curajul înseamnă o gură de aer proaspăt.

Într-un mod cu totul surprinzător ziua de 10 martie ne aduce aproape de curaj, de bucurie, de acele elemente care conferă stabilitate și încredere. Este posibil ca în această zi curajul să ne ofere chiar o gură de aer proaspăt și să putem, în chip miraculos, să uităm toate relele pe care le-am parcurs de-a lungul acestei săptămâni. Pentru că există o coerciție, există o forță de grup în sensul acesta, toate interacțiunile susțin aceste transformări pozitive, încurajează oamenii să-și împărtășească unii altora gândurile, iar asta pentru că au măsură, știu să se oprească atunci când trebuie, nu-și invadează unul altuia intimitățile și nici nu se judecă.
Pentru că acum impulsul spre vindecare nu este abordat la modul general, ci personalizat, pe un element clar definit, pe o rană, iar curajul trebuie să înfrunte cauza acestei boli, adică acele dureri despre care toată săptămâna ne vorbește, mijlocul săptămânii ne aduce deschiderea rănii. Unii vor avea impresia că este obositor să te tot implici în evenimente care se repetă, se vor revolta împotriva rutinei, împotriva programului zilnic tocmai pentru că îl văd pe acesta acum în mod disproporționat. Ziua aduce un straniu simț al detaliului și asta pentru că deschiderea rănii ne atrage atenția asupra a ceea ce a provocat-o. Știm din observațiile pe care le-am inserat în analizele celorlalte zile aferente acestei săptămâni, de luni până acum, că există un cumul de factori care ne vorbește acum despre răni sau despre cauză, că sunt mai multe forțe, care se unesc pentru a ne atrage atenția asupra a ceea ce trebuie rezolvat sau nu este bine. Desigur, particularizată pe fiecare zi, am văzut că acel impuls venit din trecut se separă, pe o linie pozitivă sau pe o linie negativă, în funcție de firea omului. Este important să avem în minte dacă am fost lucizi sau nu, dacă am fost zgârciți cu sentimentele, cu faptele sau cu bunurile, pentru că acestea sunt atitudini pe care le vom pune în rănile ce se vor deschide astăzi.
Prin urmare, 10 martie ne lasă impresia că scara valorilor cu care am lucrat în ultima perioadă se poate schimba, se poate reconfigura sau distruge. Astăzi avem parte de un straniu simț al detaliului, motiv pentru care vom dezvolta o ambiție puternică față de ceea ce am considerat în primele trei zile ale acestei săptămâni că ne definește. Dacă nu ne-a fost clar cum sunt separate forțele, care sunt direcțiile folositoare spre care să ne îndreptăm, acum este puțin cam târziu să ne hotărâm. Ceea ce am făcut de-a lungul acestei săptămâni, ceea ce am acumulat, ceea ce am atras, asta vom pune în rănile care se deschid acum.
Pentru a ieși din această încurcătură, pentru am putea face ca aceste fapte ale zilei de 10 martie să nu însemne reeditarea unor probleme mai vechi din care să nu mai ieșim în următoarele patru săptămâni, avem nevoie de disciplină. Astăzi disciplina nu înseamnă constrângere, ci înseamnă respect, atenție pe lucruri bune, pe fapte bune, pe oameni frumoși, pe gânduri curate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi curajoși și de a nu ne speria că o rana deschisa ar însemna începutul unei perioade complicate sau dominată de alte probleme.

Secretele nu țin de cald. Rădăcinile se adâncesc și mai mult în tradițional. Inspirație profetică. Teama de necunoscut. Răscolire. Revoltă împotriva unui element care cere răbdare. Se combate o disciplina. Extravaganta este plătită scump. Izolare. Dorință de a face o pauză. Evenimentele statice incită și mai mult. Ridicolul ne curtează. Teama de a dezvălui un secret. Tăcerea este interpretată greșit.

Există multe momente de-a lungul vieții când omul ridică privirea spre cer și invocă ajutorul. Acesta este unul dintre ele. Mercur, aflat acum în tranzit printr-un semn în care nu se simte bine, prin zodia Pești, trece prin conjuncția cu Neptun, care se află în zodia Pești în domiciliu. Durerea personală găsește în forul exterior, în comunitate sau poate într-un plan superior, o înțelegere aparte. Ceea ce se va consuma în 11 martie seamănă cumva cu ieșirea din izolare, cu încheierea unei etape ridicole, dureroasă sau bolnăvicioasă.
Pentru că Luna se află acum în ultima sa zi de tranzit prin zodia Berbec, este posibil ca impactul a ceea ce invocă, formularea sau poate disperarea că nu poate merge mai departe decât prin soluția pe care o vede, să fie puțin cam abuzivă. Este posibil, de asemenea, ca lucrul acesta să facă parte din procesul de vindecare pentru că astăzi Soarele se află într-o conjuncție cu Chiron și împlinește o așteptare mai veche, ca și cum am fost implicați într-un demers terapeutic și acum trebuie să vedem primele rezultate. Nu se știe dacă ecuația astrală aferentă zilei de 11 martie se referă doar la aspectul terapeutic, cert este că în această zi oamenii invocă ajutorul pentru că apelul la trecut conține o frică, cea de boală, de moarte sau de despărțire. Conjuncția lui Mercur cu Neptun arată și sentimentul de marginalizare, în special în situațiile în care avem ceva de oferit celorlalți dar nu suntem acceptați, avem darul pe care vrem să-l punem la dispoziția celorlalți dar este acceptat.
În fața acestor ipostaze de izolare, oamenii se simt zdruncinați, se tem să nu le fie interpretat greșit gestul, se tem ca dacă se adaptează la condiții moderne, ieșind din tradițional, producând o schimbare în obiceiuri, reușesc să împlinească așteptările celorlalți și să depășească acest impas. Dacă Luna nu ar fi fost cea mai mare parte a acestei zile în tranzit prin zodia Berbec, tăcerea nu ar fi fost înțeleasă greșit, ci ar fi fost expresia unei nevoi comune, aceea de liniște, de adâncirea în percepția proprie, de interiorizare. Așa, pentru că Luna se află în plin tranzit prin zodia Berbec, pentru că ziua este dominată de acțiune, nu contează în ce direcție, spre interior, spre exterior, către mediile profunde sau superficiale, către latura materială sau către cea spirituală, a impune liniște înseamnă a le arăta celorlalți că nu știi cum anume trebuie să acționezi.
Este clar că această zi este dominată de impactul zodiei Pești asupra conștiinței individului, din această cauză evenimentele în care se implică persoana sunt dominante, marcante, evidențiate de nevoia viziunii de ansamblu. Unii s-ar putea să fie dominați prea tare de problemele personale, să se simtă împiedicați de evenimentele distructive pe care le-au parcurs în ultimele luni și să se responsabilizeze prea mult. Asta se întâmplă doar în cazul persoanelor care obișnuiesc să muncească prea mult, să stea peste program, să-și depășească ceea ce își programează în fiecare zi. Sentimentul acesta de povară, de nevoia de a suplimenta efortul, face parte dintr-o schemă care ar trebuit să-l ducă pe cel în cauză la evoluție. Din nefericire, pentru că, încă din dimineața acestei zile, Luna trebuie să treacă prin opoziția cu Lilith nimeni nu are sentimentul că alegerile pe care le face, preocupările în care se implică sunt bune. Există o teamă care pătează tot ceea ce atinge. De altfel, înțelegem lucrul acesta pentru că ne trezim de dimineață cu sentimentul că numai un mare efort poate doborî barierele acestei zile, pentru că primul aspect al acestei zile este careul dintre Lună și Pluton, un unghi foarte rău care activează careul în T pe semne cardinale ce are planeta Pluton ca focar. Rolul planetei Pluton în această perioadă îl cunoaștem pentru că l-am invocat de multe ori. El mediază o problemă de destin, iar acum această problemă de destin pe care, în zilele anterioare, am fost în stare să o administrăm corect, acum o pătăm cu gânduri impure, cu ambiții imperfecte, cu dorințe care nu pot fi îndeplinite.
Prin urmare, 11 martie este o zi de utilitate. În săptămâna aceasta în care impulsul spre vindecare este foarte important la fel și curajul de a înfrunta cauza unei boli, atracția către un procedeu, un instrument de lucru, ne arată foarte clar stadiul în care suntem, puterea de care dispunem, disponibilitatea anturajului de a răspunde la aceste solicitări. Pentru mulți, 11 martie poate deveni o zi de izolare, una în care teama de a împărtăși toate aceste frământări interne să producă impresii greșite anturajului și, în consecință, evenimentele care depind de această situație să fie ciudate. Oamenii care nu doresc să împărtășească din impresiile proprii, cei care aleg tăcerea vor fi convinși că simplifică lucrurile, că li se întâmplă, ca în celebrul proverb „Tăcerea este de aur, iar vorba de argint!”, dar se înșală. Acum, când Luna se află în plin tranzit prin zodia Berbec, tăcerea nu justifică nimic bun, ci doar necunoașterea, teama sau ezitarea.
În consecință, schema astrală a acestei zile face trimitere la o mobilitate pe care am dovedit-o la începutul anului. Ceea ce am fost în stare să probăm de-a lungul lunii ianuarie, ca idealuri, ca fapte, ca interacțiune, se transformă acum în răspunsuri venite din partea comunității. Știm că această săptămână este orientată către vindecare și, în egală măsură, către a identifica acel curaj care înfruntă cauza bolii. Din această cauză, luna ianuarie devine un instrument foarte eficient pentru a ne explica de ce suntem îndemnați să folosim puterea în direcția aceasta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu uita că gândul este un instrument de lucru. Cea mai mare parte din comunicare este nonverbala, în care gândul are un rol absolut esențial. Ceea ce spunem este o mică parte din conținutul gândului. Asta înseamnă că a lucra cu gândul este mult mai important decât a lucra cu cuvântul.

Se face un pas înapoi. Dragostea este plătită scump. Tribut față de sentimentele profunde. Inspirația ne eliberează. Teama de o sancțiune venită din partea unui prieten mai vechi. Întâlniri edificatoare. Succes. Sensibilitate. Dragoste față de cineva din preajmă. Se poate proba o declarație mai veche. Legăminte. Se schimbă modul de adresare. Continuitate într-un demers. Teamă de a vedea adevărul în față. Este preferată informația cosmetizată.

Soarele astăzi trece prin Coada Dragonului, iar Venus își încheie tranzitul prin zodia Vărsător și intră în zodia Pești. Pentru că Luna se află în zodia Taur, lucrurile ar trebui să fie mult mai clare, mai ușor de înțeles și mai simplu de încadrat. Întâlnirile pe care le avem acum sunt marcate de sentimentul de împlinire, cel pe care l-am intuit sau despre care ceilalți ne-au tot vorbit în ultima perioadă. Acum că Soarele trece prin Coada Dragonului vedem lucrurile mult mai clar, confirmă multe elemente negative care ne-au fost atribuite sau înțelegem care sunt defectele celorlalți.
Trecerea lui Venus într-un semn în care se simte foarte bine, poate însemna pentru acele persoane care se folosesc de sensibilitate, de dragoste, de încredere sau de inspirație un moment de glorie. În sfârșit, au ocazia să vorbească celorlalți despre cunoștințele cele mai profunde, despre realizările cele mai mari, să se prezinte celorlalți prin aceste achiziții și să fie remarcați. Doar în acest context, doar în această ecuație astrală, trecerea lui Venus pe zodia Pești poate însemna un moment de progres, de evoluție, de succes.
Există multe procese sociale în care oamenii se implică pentru a se consuma, nu pentru a achiziționa, pentru a se ridica deasupra celorlalți. Percepțiile moderne care fac referire la dragoste sunt încadrate în această categorie și, din aceasta cauza, ziua de 12 martie ne aduce atracție către legămintele pe care nu vom putea să le respectăm, către promisiuni pe care nu vom fi în stare să le onorăm. Există o teamă pe care oamenii nu și-au putut-o controla de-a lungul săptămânii și pe nu care și-o pot controla nici în această zi, iar de lucrul acesta vor fi conștienți abia spre seară, când Luna va trece prin opoziția cu Junon. Se întâmplă lucrul acesta pentru că, Venus, intrând pe zodia Pești, le arată oamenilor care este puterea reală de a iubi. Prin tensiunea personalizată de opoziția Lună-Junon, oamenii își dau seama că au pus pe picior de egalitate iubirea cu abuzul, puterea, plăcerea, satisfacția.
Iată contextul general pe care îl explorează Soarele atunci când trece prin Coada Dragonului. Aceste obiceiuri practicate de-a lungul vieții sunt evidențiate acum, prin acestea oamenii vor vorbi despre fidelitate, despre respect sau despre dragoste.
Prin urmare, 12 martie este o zi de poveste. Pentru unii, poveștile sunt triste, nu au final fericit, ci doar avertismente, lecții de viață, ipostaze în care un personaj negativ profită de un moment de neatenție pe care-l are un personaj pozitiv și învinge. Trecerea lui Venus pe zodia Pești arată că în această poveste negativă există un sentiment personalizat, cel care îi vorbește individului despre teama de sancțiune. Dacă va face o călătorie în timp, dacă va fi obiectiv, atunci va vedea că această teamă de sancțiuni vine din partea unui prieten. Se va întreba atunci de ce prietenul este personajul care i-a creat de lungul timpului acest sentiment.
În felul acesta, înțelegem că ecuația astrală a zilei de 12 martie este complicată. Aceste dispuneri cer reinterpretare, adaptare la condițiile prezente, modificarea schemei de lucru pe baza recomandărilor venite din partea comunității, iar, în caz contrar, individul să constate că i se accentuează o rană socială și că se depărtează de cauza acestei boli. Din fericire, Luna se află în zodia Taur și îi îndeamnă pe oameni ca, acolo unde dovedesc liniște, pasiune, respect, disponibilitate pentru muncă, să obțină rezultate notabile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu confunda dragostea cu plăcerea. Ceea ce ne atrage către plăcere ne depărtează de dragoste.

Opoziție penibilă. Se declară un război care se va stinge foarte repede. Conflictele de acum urmăresc obiective mai vechi. Ne ascundem din fața noutății. Teama de a nu fi descoperiți. Curtoazie. Înțelegeri speciale. Dezvăluiri spectaculoase. Constrângerile ideologice fac mult rău. Speranța că ideea poate acum înlocui o acțiune dezordonată. Se dorește ascunderea unei greșeli. Păcat. Cel mic se revoltă. Minoritățile își cer drepturile. Nu se primește nimic din ceea ce se cere.

13 martie este o zi de confuzie. Cu toate că Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Taur și multe din demersurile în care ne implicăm acum par să fie la vedere, nu ascunse, căutăm această claritate, căutăm această siguranță de sine pentru a ascunde o opoziție. În felul acesta, aducem din trecut, pentru că Luna din Taur are o relație aparte cu trecutul, o declarație de război și căutăm să o anulăm sau să o ascundem în alte tipuri de demersuri care sunt foarte evidente. Luna, acum, se află într-o dispunere pozitivă față de Axa Dragonului, dar nu poate media tendința Nodurilor. Asta înseamnă că aspirațiile de-acum au nevoie de împliniri care au fost realizate cu mult timp în urmă. Asta se întâmplă pentru că Luna, în ultima zi acestei săptămâni, împlinește o piramidă de pământ împreună cu Jupiter și Pluton și, implicând și Soarele din Pești în această ecuație, și, în consecință, Axa Dragonului, înțelegem că această piramidă de pământ, cea care arată achiziții practice, construirea unui imperiu, rezultate concrete care pot fi prezentate atât scriptic, dar și sub forma unor obiecte achiziționate în ultima vreme sau prin ideile însușite, constituie o bază care va face diferența între oameni. Cei care nu au această bază se vor orienta acum către păcat, cel care este accesibil persoanelor care nu au reguli, nu au educație și nici rafinament.
Ultima zi acestei săptămâni ne vorbește despre demersuri complicate, despre un păcat, despre minorități sau despre o opoziție penibilă care poate duce la confruntări de amploare și, în egală măsură, îi poate da impresia individului că i se face dreptate. Prin această opoziție a individului față de comunitate nu se face dreptate, nu se rezolvă nimic, ci se dă curs unor ideologii care duc în timp la constrângeri. Ultima zi a acestei săptămâni ar putea însemna pentru mulți, nu vindecarea pentru care am lucrat în toată această săptămână, ci accentuarea în boală, accentuarea în compromis sau în durere. Unghiurile astrale care se împlinesc astăzi nu vorbesc despre dureri sau despre nemulțumiri, ci doar despre performanțe. În consecință, este de la sine înțeles că acolo unde performanța nu există, există un mare gol, cel care nu poate fi umplut cu nimic din ceea ce le aparține celorlalți, pentru că alte persoane, din preajmă sau cu care ne întâlnim întâmplător, se ocupă de propria vindecare sau de identificarea cauzelor bolii, după cum ne spune deviza generală aplicată acestei săptămâni.
Prin urmare, finalul săptămânii trebuie să reprezinte o lecție de viață profundă. Grija că un partener de dialog nu se poate descurca singur este de-a dreptul penibilă, la fel cum este și sfatul pe care ține cu tot dinadinsul să-l oferim celorlalți chiar dacă nu au nevoie. Finalul tranzitului Lunii prin zodia Taur arată că într-un fel sunt construite intențiile celui care acționează și altele sunt intențiile celor care se folosesc de rezultatele sale.
Apoi, astăzi se poate foarte ușor pierde din vedere că există un istoric al acestor achiziții, demersuri sau revendicări. Este posibil ca edificiul pe care-l ridicam acum să fie de fapt rezultatul unui brainstorming, a unor recomandări venite din partea celor care nu au mai avut timpul necesar să își ducă la îndeplinire acest plan. Orbiți de fascinația unui asemenea edificiu pierdem din vedere adevăratul motiv sau consecințele împlinirii lui. În felul acesta, putem trece în ultima zi a acestei săptămâni prin întâmplări care să ne creeze impresia ca suntem puternici. Este doar o impresie pentru că raportările de acum fac trimitere la achiziții mai vechi când am dovedit în realitate că suntem puternici, prin achiziții personale, prin experiențe personale, nu prin ceea ce ne-am însușit de la alții. Dacă acum vrem să devenim importanți prin ceea ce ne-am însușit de la alții înseamnă că dorim să ne apropiem de păcat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu accepta că facem parte dintr-o minoritate dacă ne însușim reprezentările, bunurile sau impresiile celorlalți.

3 thoughts on “7 – 13 martie 2016

 1. Ana spune:

  „Neguri albe,stralucite
  Naste luna argintie,
  Ea le scoate peste ape,
  Le intinde pe campie;”

  Cei mai buni astrologi sunt barbatii.Cei mai fermecatori poeti sunt tot barbatii.Doar Luna feminina lumineaza negurile si le face stralucite.Iti multumim pentru „bulgarii de lumina”din luciul lacului.Ii citim cu interes si incercam sa aducem un echilibru in dragostea fata de familie,in iubirea pentru copii,in dorinta de a face cariera,de a ne pastra efemera dulceata a vietii si multe alte dorinte complicate ale femeii.Ne dorim un astrolog care sa ne citeasca in stele, ne dorim un poet care sa ne spuna in cuvinte frumoase ceea ce ne dorim.La multi ani fetelor si multumim Gheorghita pentru poezia
  Stelelor !

 2. mihai gavris spune:

  Si este o zi de poveste! Frumoasa!
  Stii Gheorghita, trec destul de des pe langa Florin Bogardo – este inmormantat la vreo 10 metri de tatal meu – dar pana astazi nu am realizat cat de mult m-am indepartat eu de acele vremuri. Ei bine, cand am pornit melodia, mi-am amintit aproape fiecare vers iar in sinea mea am intinerit cu 30 de ani! O data cu versurile, mi-au deschis usa raul de munte unde pescuiam in copilarie, bunicul meu, covrigii dulci si castanele de la Constanta, ba chiar si eu am reintrat in mine, mai tanar si mai frumos :).
  „Iubiri, dezastre, zambete, suspine,
  Nu s-au pierdut, ca undele pe lac,
  Tot ce-am trait, ramane scris in mine
  Ca varstele in cercuri de copac”

  Acum zambesc si ma joc printre amintirile mele frumoase.
  Iti multumesc!
  As vrea sa iti mai spun ca am ras cu pofta citind ULTIMA ta propozitie de astazi, sambata! Si cu drag si respect! Intr-o fractiune de secunda mi-a aparut in fata ochilor cuvantul CREDINTA, apoi miile de ramificatii
  viata in sine, ca o radacina falnica de stejar, ce se hraneste cu, apoi fetele luminoase ale parintilor Staniloae. Cleopa, Arsenie. O propozitie geniala!!!
  Sa ai si tu o zi de poveste!

 3. Catalina spune:

  ca de obicei, analiza stralucita ! Apreciez mult profunzimea interpretarilor si bineinteles, exactitatea lor. Zile minunate sa ai !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.