14 – 20 martie 2016

14 – 20 martie 2016 este săptămâna dezvăluirii unor surprize ori a unor decizii și a curajului de a înfrunta consecințele lor. Deși suntem într-o lună în care puterea este mult mai vizibilă, în acest interval de șapte zile la care facem referire aici, vom fi dezveliți de acele puteri pe care le-am folosit până acum cu scopul de a descoperi capacitățile reale, înțelegerea adevărată și cunoașterea trainică. Este posibil ca, unora, aceste elemente să li se pară mult prea îndrăznețe. Ele sunt doar în cazul celor care și-au petrecut timpul de la începutul anului și până acum suferind pentru lucruri imposibile, frământându-se pentru ambiții care nu pot fi realizate, rănindu-și sufletul cu invidii bolnăvicioase. Aceste persoane nu se vor putea bucura de surprize plăcute ce ar putea să le fie dezvăluite în această săptămână, nu se vor putea bucura nici măcar de decizii care să le fixeze curajul ca atitudine, ci doar vor suporta consecințele unor fapte mai vechi. Pentru că suntem, totuși, într-o lună în care puterea este vizibilă, aceste persoane care nu se pot impune prin forța proprie, își transferă acest beneficiu obiectiv care vine din partea contextului astral în personalizarea consecințelor. Vor spune că au meritat să primească anumite beneficii, că sunt puternici și din această cauză au probleme, că nu au nicio vină pentru faptul că alții suferă în locul lor. Din acest punct de vedere săptămâna în curs este destul de complexă și încărcată de pericole. Dacă acestor indivizi le vin consecințe ale unor fapte care au fost săvârșite în luna ianuarie, atunci aceste dezvăluiri îi îndeamnă să îndrăznească mai mult cu gândul și să se întoarcă la anul anterior, anul secretelor dezvăluite. Dacă, însă, consecințele acestea vin din luna anterioară, una marcată de pericole, de accidente sau de decizii proaste, atunci sunt avertizați să se pregătească că toată săptămâna vor avea parte de întâmplări neobișnuite. Este posibil ca nu toate să fie apăsătoare, chinuitoare sau rele, dar în mod sigur toate vor avea o componentă riscantă. Ceilalți, care nu se încadrează în această categorie, se vor implica în schimburi de experiență care produc rezultate pozitive pentru toată lumea. Prin aceste colaborări interesante își rezolvă patimi, renunță la sancțiuni, evită conflicte de proporții sau chiar se apropie de vindecarea unei afecțiuni. Aceste persoane își folosesc puterea săptămânii în curs pentru a dezvălui ceea ce-i face mai siguri, mai frumoși sau mai profunzi.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a accepta că fiecare zi este legată de un grup de evenimente care, doar prin ceea ce se întâmplă acum, arată, dezvăluie, ne împărtășește că au legătură între ele. Fiecare zi a acestei săptămâni devine, astfel, un liant între evenimente care numai așa pot avea înțeles.

Îndrăzneală. Curaj pentru a pune în aplicare un proiect independent. Cel îndrăzneț simte că anturajul îi opune rezistență. Apar întârzieri în proiecte mai vechi. Conflicte interne. Patimile sunt sancționate dur. A sosit vremea analizei. Se impune un control strict al emoțiilor. Starea de sănătate este afectată. Gândul este dezordonat. Accidentele se produc în lanț. Sunt pierdute informații importante. Atracție către bârfă, indecență sau compromis.

Schema astrală aferentă acestei zile ne aduce atât de multă îndrăzneală cât nu putem duce. Cei care sunt orientați pozitiv vor folosi această îndrăzneală pentru studiu, pentru clarificarea problemelor personale sau pentru evoluție. Cei care, de-a lungul săptămânilor anterioare, s-au manifestat la modul negativ, vor produce evenimente care vor fi denumite sintetic „accidente”. Mulți vor îndrăzni să privească mai departe prin această putere concentrată cu care intră în contact acum pentru a investiga într-un alt mod conflictele interne. Relația proastă a lui Mercur cu Saturn, ce stabilește în seara acestei zile, face din 14 martie o zi care îi îndeamnă pe oameni spre control sau spre restricții. Apar, astfel, întârzieri în proiecte mai vechi, întâmplări ciudate prin care oamenii își demonstrează unii altora că le face plăcere să dezamăgească, să păcălească sau să distrugă.
Atunci când se pune problema sentimentelor personale, evenimentele sociale, privite prin prisma a ceea ce se consuma acum, nu prea au o perspectivă. În loc să ne gândim cât de mult am putea să îl iubim pe ceilalți, cădem astăzi tentației de a ne gândi cât de mult am putea să-i discutăm, să-i bârfim, să scoatem în evidență ceea ce este indecent sau compromițător din ceea ce le aparține.
În realitate, pentru că primul aspect al acestei zile este un unghi pozitiv între Mercur și Junon, patimile pot fi înțelese, bazele a ceea ce urmează să se consume de-a lungul acestei săptămâni sunt în mare parte pozitive dacă acceptăm să împărtășim anumite lucruri personale, anumite dorințe despre care credem că, puse la dispoziția celorlalți, ne compromit. Din această cauză, contextul general al acestui cadru ne presară la picioare tot felul de soluții, însă dramele personale, anumite elemente de detaliu, minore, pe care alegem astăzi să le vedem disproporționat devin adevărate obstacole. Elementul pe care-l conștientizăm că îl pierdem foarte ușor este plăcerea. Așadar, acolo unde lucrăm de plăcere, atingem de bună voie și cu bucurie, acolo unde interacționăm pentru că suntem încântați să facem lucrul acesta, acolo unde domină plăcerea la tot pasul nu avem obstacole, ci provocări pentru a demonstra o calitate sau un talent.
Prin urmare, prima zi a acestei săptămâni are toate șansele să devină o zi de mare înțelepciune. Se întâmplă lucrul acesta pentru că toate conflictele sunt, în realitate, provocări care ne pot duce către a demonstra ceva bun la noi înșine sau către a distruge ceva bun care există la alții. În egală măsură, 14 martie poate deveni o zi în care ne vindecăm rănile sociale, în care descoperim că avem de ce să iubim, să nu purtăm pică celorlalți, să ne construim o stare de confort pe o sănătate echilibrată, nu artificială, pe plăcerea de a împărtăși binele personal, nu pe plăcerea de a ne construi un bine personal pe seama problemelor celorlalți.
Pentru că primul unghi al acestei zile este unul pozitiv dintre Mercur și Junon, tot ceea ce are acum statut de întârziere, de compromis sau de distrugere, se poate transforma într-o mare toleranță pe care un personaj puternic o arată față de mai multe forțe care se unesc împotriva lui. 14 martie este ziua în care apar poveștile frumoase și, așa cum știm din întâmplările altora, să ne amintim astăzi că poveștile frumoase care durează foarte mult apar din dureri care sunt depășite.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că mult mai important este să credem în dragoste decât să credem în suferința că dragostea nu vine de la sine.

Dificultăți de comunicare. Accident pe cale să pună în dificultate un proiect de durată. Complicații prin îndeplinirea unor sarcini profesionale. Cuvintele nu ne mai ajuta. Dreptatea este folosită doar pentru interesul personal. Inspirația ne ajută să ne menținem pe cale. Probleme de diagnostic. Refuz. Plăceri plătite prea scump. Compromis. Prea multă agitație. Întârzierea unor planuri. Invitație la a lăsa în urmă ceva bun. Provocările ne ajută să descoperim un bine care se ascunde dincolo de teamă.

15 martie are toate șansele să devină una dintre cele mai dificile zile ale acestei săptămâni. Se întâmpla lucrul acesta din mai multe motive. Unul dintre acestea este faptul că Luna se află în zodia Gemeni și trebuie să treacă, în noaptea de luni spre marți, prin opoziția cu Saturn. Apar, astfel, probleme de comunicare, rezultatul negativ al unor întârzieri penibile abordate în ziua anterioară, dar și o grijă suspectă față de o informație primită recent pe care nu am apucat să o verificăm. Alegerea se pare că este o mare problemă a acestei zile și ea ne aduce în fața unei dileme teribile. Nu știm ce să alegem – războiul sau frica de sărăcie. Nu știm dacă să înclinăm balanța către agresivitatea de a ne însuși ceea ce credem că ne lipsește sau de a trăi cu frica lipsurilor îndelungate.
Unii, pentru că nu vor ieși din această dilemă, adică nu vor activa puternic în niciuna dintre cele două, vor privi ziua de 15 martie ca pe una marcată de compromis sau prea zgomotoasă. Este adevărat, pentru că se împlinește și Primul Pătrar, apare și prima mare problemă a acestui ciclu lunar, cel care a debutat în săptămâna anterioară. Asta înseamnă că 15 martie, cu toate că se remarcă la capitolul agresivitate, se încadrează perfect și la capitolul surprize, cele care ne atrag atenția asupra unor consecințe pe care, în săptămânile anterioare, nu le-am luat în calcul. Unii, ajunși în punctul acesta, preferă refuzul și nu vor mai dori, până la finalul acestei săptămâni, să renunțe la el. De aici poate apărea și marea complicație a zilei de 15 martie care agită spiritele, lansează provocări, ne vorbește despre o dreptate care, într-un alt context, ne-ar fi ajutat, dar din urma acestor evenimente nu rămâne decât praful de pușcă sau rănile adâncite în pământul fertil. Constatăm lucrul acesta pentru că Luna, trecând acum prin zodia Gemeni, nu împlinește o banală opoziție cu Saturn, ci se așază într-un punct important și împlinește o cruce cosmică pe semne mobile. Prea multă agitație pentru o singură zi, prea multă nevoie de decizie pentru un interval atât de scurt și prea multe invitații cărora nu le putem da curs. Cam la asta se rezumă ziua de 15 martie deși, dacă ar fi să o privim fragmentat, prin evenimentele care se exprimă acum, ea este o zi bogată, puternică, menită să ne dezvăluie secretele celorlalți pentru a-i ajuta să depășească un impas sau pentru a învinge. Nu am mai avut ocazia să trecem prin situații de genul acesta de la începutul anului și până acum, adică în anul marilor dileme, în anul dihotomiilor periculoase.
Prin urmare, 15 martie ne vorbește despre consecințele personale ale unor fapte săvârșite în grup, cu mai mulți oameni în preajmă sau în văzul tuturor. Pentru că rezultatele de acum s-ar putea să nu ne convină, vom considera că pasul următor trebuie să fie o stagnare, un refuz sau o distrugere. Despre asta, practic, ne vorbesc opoziția lui Mercur cu Pluton, dar și careul luminariilor, tot despre asta ne vorbește și opoziția Lunii cu Saturn pentru că mesajul acesta se încadrează în agitație generală care definește această zi.
Motivul pentru care ne implicăm în situații de genul acesta poate fi dat de o răzbunare, de nevoia de a demonstra ca avem putere, că avem trecere în fața unui factor de decizie sau că putem, prin tot felul de evenimente conflictuale, să ascundem propriile conflicte. Așadar, nu este o zi potrivită pentru a ne ascunde defectele, pentru că știm, din deviza generală aplicată acestei săptămâni, că există consecințe puternice, poate chiar agresive sau dure, asupra acestui fapt.
Acolo unde lucrurile intră într-un derapaj accentuat, acolo se va constata o teamă de decizie. Observăm lucrul acesta pentru că Luna, trecând acum prin această zonă a zodiei Gemeni, se va situa în careu la Axa Dragonului. Există multă tensiune pe idealul personal și mulți vor dori să se dezbrace de caracterul propriu sperând că, dacă se îmbracă în hainele altora, vor putea fi văzuți asemenea lor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne permite să visăm la lucruri bune pentru că visul acesta care este abordat acum, când nimic nu-l susține, este un semn de rezistență, de putere și de înțelepciune.

Se constată urmarea unui lucru bun. Se stabilesc noile condiții de colaborare. Sentimentele sunt orientate pe un făgaș normal. Bucurie de a descoperi adevărul. Căldura căminului temperează porniri antisociale. Se caută un nou cult. Se cere dreptate de acolo de unde se bănuiește că va începe un conflict. Lucrurile sunt răsturnate însă deocamdată nu sunt periculoase. Intenție de a participa la un mare eveniment social. Stabilitate. Confort. Siguranță pe traseul ales.

Astăzi se împlinește un unghi foarte frumos între Jupiter și Pluton, aspect care accentuează schimbul de experiență pentru consolidarea unei poziții sociale, transferul de autoritate, exercitarea unei funcții sau a unei puteri pentru a face dreptate. Pentru că în această perioadă Jupiter este retrograd, ideea de dreptate poate avea și componente antisociale. Adică individul să fie convins că își face dreptate, dar, în realitate, să nu-i folosească la nimic și să agite spiritele afectându-și stabilitatea pe care o are în momentul acesta.
Luna trece încă din noaptea de marți spre miercuri în Rac și schimbă viziunea individului asupra comunității pentru că aduce necesitatea de a simți, de a ne raporta la mesajul celuilalt, deci vine cu un factor de echilibru acolo unde lucrurile sunt răsturnate. Schema aceasta poate schimba însă sensul spre care se îndreaptă mișcarea valorilor. Asta înseamnă că în 16 martie putem trece prin răsturnări de situații, mai ales în acele evenimente pe care eram foarte siguri. Ca expresie a acestei transformări pe baza unor reguli sociale, pe baza unor norme diferite de ceea ce individul dorește să implementeze sau să exercite, ziua de 16 martie atrage atenția asupra unor lucruri care trebuie explorate. Spre exemplu, a fost vizibil în săptămânile anterioare un spirit răzbunător, privit ca efect negativ al unor demersuri de transformare. Dacă, anterior acestui episod, demersurile respective de transformare au fost dominate de ambiție și de dorința de dreptate, ultimele evenimente din acel șir, cele care s-au consumat în săptămânile anterioare, au fost dominate de intrigi și calomnie. Cei care își construiesc nevoia de dreptate de acum pe efecte negative dominante de intrigi și calomnie, de teamă că demersul va fi încheiat cu un mare eșec, nu se vor bucura în această perioadă de inventivitate pentru că alege să lucreze cu o forță care nu este creativă. Luna din Rac devine creativă prin sentimentul care-i unește pe oameni, prin romantismul care smulge conștiința individului din materialismul bolnăvicios al acestei lumi și îl îndeamnă spre visare. Astăzi oamenii se vor teme să viseze și caută motive pentru a-și susține această teamă. Întâmplările dominate de invidie și calomnie pot fi, înaintea celorlalte, preferate pentru că așa ne spune frica.
Prin urmare, 16 martie ne arată ce nu ar trebui să facem, dar nu pentru a deveni pasivi, nu pentru a refuza acțiunea, ci pentru a vedea ce anume trebuie pus în loc. Acțiunile periculoase pe care le evităm astăzi fac trimitere la complicații de natură relațională, la imoralitate, la hotărâri proaste sau la demersuri sociale ample menținute din gelozie, nefericire sau depresie. Cel care are puterea să vadă evenimentele sociale prin sentimente frumoase, printr-o dreptate care va face bine tuturor, prin măsură și echilibru, va putea să se exprime astăzi printr-o intuiție teribilă. Multe din cele pe care și le-au programat acum se schimbă pentru că trebuie să slujească un interes mai bun, trebuie să împlinească rostul bun al unei armonii pe care o caută, pe care o susține și pe care o slujește.
Cu toții ne vom comporta astăzi ca și cum suntem contemporani cu un mare eveniment, cu o mare frământare socială sau cu o mare transformare. Având în vedere că trimiterea este către un episod social, nu trebuie să ne așteptăm ca lucrurile să pornească și să se încheie în această zi. Asta înseamnă că, până și acolo unde mesajul este negativ, el are tot rol de informații, de sugestie sau de reper. Avem nevoie să înțelegem astăzi că episodul care ne duce către încordare, grijă, teamă sau agresivitate nu ne apropie de realizare, nu ne protejează de eșec, ci produce un singur efect: distruge armonia pe care am construit-o cu efort propriu până acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a respecta ritmul de lucru al celorlalți. Cel care poate astăzi să respecte valorile celorlalți, inclusiv ritmul în care acestea se exprimă, trăiește în armonie.

Surprizele sunt plăcute. Inventar al demersurilor administrative ignorate în trecut. Se caută o nouă formă de îmbogățire. Informațiile sunt apreciate mult mai bine. Adâncime în sentimente. Agresiune împotriva unui element care opune rezistență. Se caută răspunsuri metafizice. Prea multe calcule scot în evidență defecte de caracter. Este diminuată puterea de influență. Înclinație spre studiu, cercetare, căutare. Putere de a modifica o direcție negativă. Acțiune terapeutică asupra destinului. Se întâlnește un maestru. Se trezește o forță latentă. Apare un curent.

Multe din evenimentele acestei zile ne vorbesc despre reușite pe care oamenii le-au ignorat sau pe care le-au uitat ori poate le-au lăsat intenționat în săptămânile anterioare. Multe fac referire la probleme existențiale, cele care indică răspunsuri clare la probleme de conduită, probleme morale sau probleme metafizice. Apoi, mai există o componentă, cea dată de trecerea lui Mercur prin Coada Dragonului, care ne vorbește despre calcule exagerate, despre puteri disproporționate sau despre riscul de a cădea într-o latură negativă. Cine dorește să se implice în evenimentele sociale pentru a se glorifica, cine dorește să folosească ideea, termenul, cuvântul pentru a scoate în evidență puterea de influență asupra unui factor slab, arată că trăiește într-un idealism periculos. Trecerea lui Mercur prin Coada Dragonului arată că reușita socială depinde foarte mult de faptele trecutului, nu de puterile prezentului.
Există însă o componentă, cea care vine din conjuncția lui Mercur cu Chiron, asteroid care, de altfel, se află pe Coada Dragonului, ci care se referă la explorarea într-o dimensiune necunoscută a unor puteri personale. Suntem în luna martie, lună dominată de putere, cea care ar trebui să arate individului care sunt resursele reale, care sunt zonele în care putem interveni în forță și cum anume se poate consolida o atitudine sau se pot reașeza într-o ordine clară parametrii personali pentru ca aceștia să devină stâlpii de rezistență ai definirii personalității sau pentru a contura o imagine publică. În această călătorie complexă, adeptul care dorește să obțină mai multe de la viață se poate întâlni cu un maestru. Întâlnirea cu un maestru presupune însă explorarea și a unor laturi negative, cele care le vorbesc oamenilor despre îmbogățire rapidă, despre adoptarea unei atitudini greșite, cea care se susține pe duritate, iritare sau nonșalanță.
Conjuncția lui Mercur cu Chiron, în situația în care Chiron este foarte aproape de Coada Dragonului și, conjuncția cu pricina se va împlini în ziua următoare, ne vorbește despre motive de vindecare, nu despre instrumente de vindecare. Astfel, redobândirea puterilor pe care le-am avut cândva este un proces care alimentează starea de vitalitate, cheia sau argumentul a ceea ce ne repetăm în fiecare zi că suntem.
Prin urmare, 17 martie este o zi de victorie. Chiar dacă în momentul acesta nu conștientizăm că descoperirile față de propria persoană sau față de propriul ideal nu au o atât de mare trecere, elementele cu care lucrăm în momentul acesta fac referire la o depășire a barierelor personale cu scopul de a administra valorile trecutului, idealurile, motivele pentru studiu sau motivele pentru reușită. Se întâmplă lucrul acesta, nu doar pentru că Mercur trece prin Coada Dragonului împreună cu Chiron, elemente care vorbesc despre puterea personală, așa cum este ea în realitate, nu după cum este povestită, ci și pentru că Luna mediază tendința Nodurilor și trimite mesaje constructive față de Jupiter și față de Pluton. Întreaga ecuație astrală, întreaga conjunctură socială, pare să conspire la un ideal personal ce se poate împlini într-un chip miraculos,
Dacă în sfera personală a ființelor care nu au idealuri ambițioase aceste modificări spectaculoase pot părea drept dezvăluiri, secrete împărtășite, decizii categorice despre care își vor aminti toată viața ca despre niște acte de curaj, în zona grupurilor apare un element nou, un curent nou, o forță nouă care va consolida grupul respectiv pentru mult timp de acum încolo. Asta înseamnă că victoria acestei zile se bazează pe calitatea vitalității personale, pe motivul personal, adică pe ceea ce reprezintă omul în realitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa de limpezirea lucrurilor. Unii s-ar putea să nu aibă nicio satisfacție din hrănirea curiozității, dar dacă se lasă în voia ei, cu scopul de a clarifica anumite situații, atunci ar putea să facă parte din rândul beneficiarilor.

Disconfort creat de încrâncenare. Oamenii se deschid către ceea ce-i transformă. Descoperirea unei idei salvatoare. Sentimentul este așezat în locul cel mai dureros. Primim lecții de viață de la persoane pe care până acum le-am considerat neimportante. Atenție pe detalii. Viziune de ansamblu. Unirea contrariilor. Stăpânire de sine.

Astăzi Soarele va trece prin trigonul cu Luna cu puțin timp înainte ca Luna să își încheie tranzitul prin zodia Rac și să intre în zodia Leu ca, spre seară să împlinească trigonul cu Marte. Apoi, în ultima parte a acestei zile, Chiron va trece prin Coada Dragonului și ne va arăta că, în pofida a ceea ce credem că este important pentru noi înșine, de o maximă însemnătate rămâne tot viziunea de ansamblu. Greutatea a ceea ce decidem în momentul acesta stă în puterea individului pe care a arătat-o sau a demonstrat-o la scenă deschisă în zilele anterioare aferente acestei săptămâni. Momentul acesta trebuie să devină unul de mare grație. Atenția pe detalii este un element care sporește puterea personală și aduce stăpânire de sine. Se întâmplă lucrul acesta pentru că, prin trecerea lui Chiron pe Coada Dragonului, se împlinește o așteptare din partea celorlalți, primim semnale pe care le urmăream cu sufletul la gură pentru care acum ne simțim obligați să mulțumim.
Nu este un lucru nou, de fiecare dată când un element astral trece prin Coada Dragonului se răscolește un anumit trecut. Trecutul indicat de Chiron în Pești se referă în general la comunitate, la mode culturale, la etaloane de frumos, la modele de rafinament și profunzime. Avem capacitatea acum ca, prin ceea ce descoperim, să unim contrariile, adică să descoperim că refuzul categoric pe care l-am arătat celorlalți într-un moment în care am primit din partea lor un refuz categoric, nu înseamnă altceva decât fuziunea contrariilor. Atitudinea categorică poate fi la un moment dat un element care-i unește pe oameni, care îi ajută să-și construiască valori care să rămână în posteritate.
Putem să sperăm că vibrația zilei de 18 martie este foarte bună pentru că imediat ce Luna a intrat în zodia Leu ea va trebui să treacă prin trigonul cu Marte, cel care se află acum în plin tranzit prin zodia Săgetător și care ne îndeamnă spre performanță. Cu alte cuvinte, motivul reinterpretării valorilor estetice, redefinirii propriilor principii, precum consolidarea încrederii în sine, primește acum un motiv suplimentar, unul nou, cel care se refera la performanță. Descoperim din această combinație că acolo unde trecutul a fost reprezentativ prin durere el avea inclus o experiență foarte utilă, una puternică, cea care în momentul acesta va face casă bună cu performanța. Prin ceea ce am suferit anterior putem deveni acum performeri.
Prin urmare, 18 martie reprezintă o zi în care descoperim care este prețul mândriei, cât de departe putem merge cu viziunea de ansamblu, unde trebuia să ne oprim pentru a ne gândi la binele celuilalt, la nevoile sale și la confortul personal. Avem ocazia în 18 martie să medităm asupra faptului că porțile ni se deschid doar dacă dovedim că suntem exponenți ai binelui, doar că putem să înclinăm balanța valorilor prin sentimente profunde sau prin achiziții puternice care fac parte din aceeași zonă. Avem ocazia prin preocupări de genul acesta, prin ceea ce, altădată, am fi considerat ca fiind o acțiune obositoare, să ne dezvoltăm o viziune de ansamblu asupra oamenilor, asupra valorilor, asupra sentimentelor profunde și perene.
Pentru că Luna intrat în zodia Leu, mulți ar putea să fie astăzi preocupați de patimă, de gânduri care să îi păcălească că devin puternici, dar care, în realitate, să reprezinte doar tentații față de slăbiciuni la care face acum trimitere Chiron, pentru că trece prin Coada Dragonului. Ceea ce altădată era motiv de putere, acum este un motiv de grijă, de pierdere sau de boală.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu discuta despre problemele celorlalți. A ne implica într-o astfel de preocupare înseamnă a ne risipi.

Răspunsuri. Este sporită puterea de influență. Încredere în sine. Independența gestionează un conflict deschis. Se domină un adversar prin sinceritate, onestitate, noblețe. Surprizele nu mai inspiră teamă. Relațiile se complică în fața elementului inovator. Modificarea conduitei prin acceptarea unui sfat. Seninătate. Simplificarea lucrurilor care dor.

Luna se află acum într-o relație proastă cu Junon și în relații bune cu Saturn și Uranus. De aici înțelegem că cearta aceasta cu prietenul și prietenia cu dușmanul vine să ne tulbure din nou preocupările, să ne creeze impresia că o problemă dacă se rezolvă, atunci lucrul acesta se întâmpla de la sine, iar dacă nu vine de la sine atunci nu se va rezolva niciodată.
Raportul acesta pe care Luna din zodia Leu îl are cu cerul astral al momentului ne vorbește despre complexe de inferioritate, despre surprize, despre teama că lucrurile bune se pot transforma oricând în elemente compromițătoare. Acolo unde nu există un factor care să ne încurajeze, acolo forțele devin dintr-o dată antisociale, nu pentru că așa le era rostul, ci pentru că sensul se răstoarnă, înțelesul este privit de la coadă la cap, încrederea este răstălmăcită sau restrictivă, iar nefericirea este privită ca o dovadă de înțelepciune. În felul acesta, unghiurile acestea frumoase pe care Luna le împlinește cu Saturn și Uranus nu ne ajută să rezolvăm probleme sociale. Vibrația acestor unghiuri poate face lucrul acesta, însă în momentul de față nu iese nimic de pe mâinile noastre, nu reușim să construim prea multe lucruri, nu reușim nici măcar să fim recunoscători față de cei din jur, pentru că ni se pare că nu suntem apreciați de cei dragi, de cei din preajma, nu primim din partea lor suficient de multă atenție. Golul acesta care se creează în forul intim se răsfrânge asupra contextului social și pe zona publică evenimentele se desfășoară pe principiul: „Unde nu-i cap, vai de picioare!”.
Reușește în acest demers omul care nu dorește să își umple golul din viața personală cu suferința pe care le-o provoacă celorlalți, nu pretinde celorlalți un ajutor, nu-i critică, nu le fură din bunuri, nu răspunde obraznic la greșeli ale celorlalți făcute din neatenție.
Prin urmare, 19 martie ne oferă răspunsuri la întrebări pe care le-am formulat de la începutul săptămânii și până acum și pentru care, sporadic, am primit răspunsuri, dar nu am fost în stare să le vedem. Acum ele devin foarte vizibile, dar nu la modul general, ci în a ne arăta cum anume trebuie să procedăm ca mecanismul acesta al întrebării și răspunsului să fie permanent.
Pentru că ziua de 19 martie plasează Soarele pe ultimul grad al zodiei Pești, viziunea aceasta de ansamblu devine un întuneric foarte adânc. Unii s-ar putea să reușească foarte ușor să capteze atenția celorlalți cu descrieri pesimiste, insistând asupra unor probleme pe care toți le cunosc, pe care toți le-au întâlnit sub diferite moduri de-a lungul vieții, fără să fie suspectați că nu sunt corecți, că nu sunt echilibrați, că nu sunt la înălțime. Frustrarea lor, tocmai pentru că se exprimă sporadic, prin reacții, va trece în fața celorlalți drept expresii ale unei cunoașteri depline. În realitate, este doar o ipostază de pesimism care, acolo unde întâlnește incultura sau indecența, se transformă în obrăznicie. Dacă trăiesc într-un mediu agresiv atunci această obrăznicie este o expresie a puterii, o dovadă a faptului că sunt conștienți de adâncimile mediului în care trăiesc. Înțelegerea acestui rău sau folosirea lui nu reprezintă nici pe departe o dovadă de cunoaștere. Poate fi însă o dovadă clară, pentru cei care lucrează cu energia sau se implică într-un proces de cercetare spirituală, a faptului că în 19 martie ne întâlnim cu o inversiune caustică.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu respinge valorile celorlalți doar pentru că nu putem să facem și noi același lucru. Astăzi vom vedea mult mai clar că nu putem face o anumită operație decât dacă înțelegem sau nu procesul în ansamblu.

Este depășită o primejdie. Este îmbunătățită atitudinea individului față de grupul de apartenență. Implicare într-un proiect social. Interes pentru filantropie. Adâncime în percepții. Informațiile sunt selectate cu mai multă grijă. Independență dusă într-un alt plan. Nevoie de a o lua de la capăt. Revigorare. Putere de expresie. Simplificarea lucrurilor. Progres. Viața se desfășoară după cum îi este dictat.

Trecerea Soarelui pe zodia Berbec aduce, în primul rând, o modificare de atitudine. Este posibil ca și percepția asupra realității, asupra curajului sau asupra încrederii în sine să se modifice. Nu se știe însă dacă această preschimbare aduce și împlinirea unor deziderate mai vechi, adică nu se știe dacă această încordare sau explozie generează efecte imediate. Se știe însă că în ultima zi acestei săptămâni vom lucra foarte ușor cu cuvintele și se vor simți vulnerabili oamenii care s-au intersectat toată această săptămână și nu și-au putut spune ceea ce aveau pe suflet. Nu se poate, însă, stabili dacă au vrut să-și spună lucruri bune sau lucrurile rele, nu se poate stabili din schema acestei zile dacă încărcătura acestei săptămâni îi ajută să se apropie sau să se depărteze definitiv unii de alții. Există direcții negative și direcții pozitive care aduc în ultima zi a acestei săptămâni momente spectaculoase. Aceste momente spectaculoase vin să simplifice lucrurile, să le vorbească oamenilor despre progres, despre o comandă venită dintr-o zonă necunoscută pe care o vor executa în următoarele patru săptămâni.
Faptul că Venus se află acum într-o conjuncție cu Neptun le aduce oamenilor încrederea că orice încercare, oricât de grea ar fi, este dovada faptului că este activ un proces de purificare. Astfel, progresul apare ca expresie a unei lupte, a unei contracții, a unui efort interior de a face pe plac celorlalți, de a-i mulțumi, de a învinge, de a le oferi ceea ce au nevoie.
Indiferent care este particularitatea acestei zile, intrarea Soarelui pe zodia Berbec este o dovadă vie a faptului că suntem încurajați să o luăm de la capăt, să ne revigorăm, să privim mai departe decât am privit până acum. Motivul pentru care acționăm în felul acesta poate fi o degajare de probleme, dar poate fi și unul superficial, de ignorare a unui pericol, a unei griji sau de renunțare la anumite responsabilități. Ruptura care apare ca expresie a nevoi de independență duce în mod indubitabil la pierdere. Din fericire, nu pierderea va rămâne în istorie, ci curajul care a produs nenumărate efecte, printre care și aceasta.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne oferă șansa de a ne rezolva o problemă pe care o avem față de noi înșine sau față de grupul de apartenență printr-o hotărâre adoptată în cunoștință de cauză sau adoptată brusc. Este posibil ca, în cazurile mai dificile, oamenii să-și ofere circumstanțe atenuante, să vină cu scuze, cu explicații inutile, cu calcule menite să acopere un derapaj, golul de informație sau de cultură. Dacă fac lucrul acesta din dorința de a-i ajuta pe ceilalți, pentru a se întoarce la simplitate, pentru a evita acțiunile brutale și a rămâne doar în registrul curajului, atunci ultima zi a acestei săptămâni aduce un început frumos, securitate prin faptele proprii, întreruperea unei inițiative greșite.
În egală măsură, această zi se ocupă și de dezvăluiri. Dezvăluirile de acum fac trimitere la sentimente frumoase sau sentimente despre care credem că, împărtășite, devin mai frumoase. Nu avem însă certitudinea lucrului în ansamblu. Soarele astăzi iese din zodia care ne oferă viziune de ansamblu (Pești) și intră într-un semn al instinctului (Berbec). Ne bazăm mai mult pe rezultat, pe faptă, decât pe ceea ce urmează să se consume și face parte dintr-un mecanism, adică pe teorie. Pentru unii situația aceasta poate părea ca o trecere de la profunzime la superficialitate, de la a acționa într-un cadru larg, la a constrânge demersul să intre pe un făgaș îngust, de a-l priva pe acesta de anumite puteri sau prerogative. Facem lucrul acesta apropiindu-se de măsură, de metodă, de rigoare. Cert este că momentul acesta de final al săptămânii ne arată care au fost spaimele pe care le-am avut de-a lungul acestui interval, care sunt greșelile de care ne-am temut și pe care dintre acestea le ducem cu noi mai departe.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu trăi această zi cu sentimentul primejdiei. A avea simțul pericolului nu înseamnă a trăi cu frica primejdiei, ci înseamnă a fi prudent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.