21 – 27 martie 2016

21 – 27 martie 2016 este săptămâna serpentinelor curajoase și a culorilor afective ce seamănă cu călcâiul lui Ahile. Ultima săptămână întreaga a acestei luni face o combinație foarte interesantă de putere și slăbiciune, de impuls care trebuie să obțină neapărat un rezultat și de dorința de a amâna sau de a opri anumite demersuri pe motiv că nu este timpul potrivit. Atât motivul de succes cât și motivul de amânare lucrează cu noțiuni abstracte, cu ceea ce până acum am încadrat în termenul generic de „curaj”. De această dată, curajul are nevoie să parcurgă un traseu sinuos, să se strecoare printre problemele care sunt ale comunității, printre grijile celorlalți, printre pretențiile lor pentru a nu prelua responsabilități suplimentare, pentru a nu declanșa explozii care să ducă la pierderi de grup și, în consecință, la pierderi individuale.
Există evenimente astrale importante pentru anul 2016 care sunt integrate în această săptămână. Nu ne referim aici doar la intrarea lui Mercur în zodia Berbec, semn de impulsivitate sau de zăpăceală, ci la careul lui Jupiter cu Saturn care a fost activ și în săptămâna anterioară și care va mai fi activ o perioada de acum încolo. Pe lângă acestea, se va mai împlini miercuri, 23 martie, Luna plină, vineri, 25 martie, opoziția lui Venus cu Jupiter și careul lui Venus cu Saturn, iar sâmbătă, 26 martie, Soarele se va afla într-un trigon frumos cu Marte, iar Venus într-un sextil cu Pluton.
Săptămâna are însă și un alt mesaj, acela care vine din partea lui Saturn. Pe 25 martie Saturn intră în mers retrograd și va avea această deplasare până pe 13 august. Poate, în ultimele zile ale acestei săptămâni, cât va activa acest tip de deplasare al planetei Saturn, nu vom avea timpul necesar să ne familiarizăm cu ceea ce înseamnă întârziere, restricție, regret. Cert este că marile realizări ale anului 2016, cele care vin din folosirea martorului, din interesul individului de a trece dincolo de aparențe, intra acum într-o altă etapă. Dacă avem programate în următoarele două luni evenimente importante, competiții, concursuri, discuții, întâlniri personale, trebuie să știm că va conta pentru următoarea etapă de aproximativ 60 de zile, ceea ce am făcut până pe 25 martie. Cel care este lucid va vorbi de-a lungul acestei săptămâni despre accidente, despre o luptă, mai mult interioară, de a învinge un obstacol social. Săptămâna aceasta devine, așadar, un exponent al nevoii de progres, de performanță sau al nevoii de a demonstra o poziție.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu privi evenimentele programate pentru acest interval cu grijă. Cel care vrea să fie victorios va avea nevoie să le privească pe acestea prin curaj. Frica nu ne protejează și nici nu ne face mai prudenți.

Atenția este diminuată. Refuzul unei colaborări. Tentație. Se reia o colaborare mai veche. Regrete. Sentimentele sunt apăsătoare. Depășirea obstacolelor sociale prin rațiune. Instabilitate. Distrugere prin neatenție. Eșec din cauza lipsei de flexibilitate. Informații eronate. Mesaje contradictorii.

Abia ce Soarele a intrat pe zodia Berbec pentru că ne și confruntăm cu prima mare problemă, cea legată de sinceritate. Prima zi acestei săptămâni ne ofere o lecție interesantă față de ceea ce trebuie să înțelegem cu adevărat, față de transformare, față de măsura lucrurilor sau selecția celor necesare. Prima zi a săptămânii este, în consecință, un îndemn la muncă, la seriozitate și la concluzii interesante. Dacă ar fi să privim această zi în afara săptămânii serpentinelor curajoase și a culorilor afective ce seamănă cu călcâiul lui Ahile, am putea considera că tranzitul Lunii prin zodia Fecioară ne oferă constrângeri de natură relațională, confruntări și certuri legate de bani sau de lipsa iubirii. Pentru că pe 21 martie Mercur se află pe ultimul grad al zodiei Pești, drama aceasta a ființelor neînțelese, a mesajelor contradictorii sau a regretelor care nu-și găsesc echivalentul în planul prezentului, inspiră teamă, grijă sau ne lasă impresia că lucrăm cu elemente care sunt disparate, care nu au nicio legătură între ele. De altfel, intensitatea acestei zile va fi resimțită cu mai mare putere de cei care sunt superficial. De aceasta data Luna din Fecioară îi ajută pe oameni să depășească anumite obstacole, nu dar prin experiența de viață, ci prin rațiune. Cei care nu au rațiunea necesară, ființele care privesc foarte departe, dar își închipuie că ceea ce văd este foarte aproape, dezvoltă un comportament antisocial, se revoltă prea ușor împotriva persoanelor care nu le îndeplinesc dorințele, care le refuză doleanțele, care îi acuză de distrugere sau de neatenție. De altfel, 21 martie nu este o zi foarte simplă. Vor avea succes acum oamenii care sunt puternici, care sunt selectivi, care reușesc să dea la o parte balastul cotidian pentru a duce mai departe un deziderat ambițios, cel care face trimitere la viață în ansamblu, la proiectele de viitor, la ceea ce este important pentru destinul unui individ sau pentru împlinirea unui ideal de grup.
Pentru că ultimul aspect al acestei zile este sextilul dintre Lună și Junon, este foarte posibil ca eșecul acestei zile să fie interpretat, oamenii să nu-și mai acorde circumstanțe atenuante doar pentru a-i consola pe ceilalți, ci doar pentru a se consola pe sine.
Prin urmare, prima zi acestei săptămâni aduce un conflict cu sine, selectarea motivelor de tensiune, de neîncredere sau de suspiciune doar pentru că acestea par exponente ale rațiunii. Cu alte cuvinte, acolo unde aceste elemente nu vin de la sine, acolo unde rațiunea a fost exercitată de-a lungul vieții, concluziile de acum sunt stimulate, sunt inventate pentru a satisface orgoliul de a fi puternic, informat sau de întruchipa o ființă ce nu poate fi dată la o parte. 21 martie este o zi de intenție, una în care pericolele sunt investigate cu multă luciditate, în mod constructiv și doar pe baza recomandărilor venite din partea celorlalți. Din nefericire, este și o zi de minciună, adică ne folosim de recomandările celorlalți, dar nu vom recunoaște lucrul acesta.
Situația se poate inflama în cazul persoanelor care iubesc luxul, care nu se pot detașa de extravaganță, care au plăceri ciudate și aceste plăceri le influențează procesele pe termen lung. Pentru că Mercur se află acum pe ultimul grad din zodia Pești și pentru că Luna tranzitează acum semnul complementar, Fecioara, prima zi a săptămânii este definită în mare parte de refuz. Ceea ce spunem că nu putem face, de fapt nu vrem să facem, ceea ce ni se impută ca fiind carență afectivă, deficit de atenție sau subiectivitate este de fapt o instabilitate ce nu poate fi ținută sub control.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la ceea ce ni se reproșează. Nu avem de ce să corectăm un element personal în conformitate cu ceea ce ni se reproșează, dar este important să fim atenți cum anume este formulat acest reproș pentru a constata ce se vede.

Decizii importante. Hotărâre administrativă. Independență. Patimile sunt rezolvate prin confruntare directă. Proiectele mai vechi sunt oprite. Ceea ce este urgent atrage atenția. Justiție abuzivă. Planuri de viitor obositoare. Se modifică simetria. Accident pe calea aerului. Regretele sunt prezentate ca exemple de înțelepciune. Furt. O minciună ascunde adevărul despre un accident. Se accelerează o transformare. Valul schimbării are alt chip.

Astăzi Mercur va intra în zodia Berbec și ne aduce un plus de farmec, de inițiativă sau de curaj. Din nefericire, se întâmplă lucrul acesta când Luna, aflată acum în plin tranzit prin zodia Fecioară, trece prin conjuncția cu Capul Dragonului. Faptul că în ziua în care Mercur intră pe zodia Berbec, Luna trece prin Capul Dragonului ar trebui să ne aducă multă putere, inițiativă și deschidere către un alt plan al ideilor și al acțiunii. Nu se întâmpla lucrul acesta pentru că există prea multă greutate pe deciziile foarte mari care nu au fost finalizate. Abia acum, pe 22 martie, simțim intens deviza generală aplicată acestei săptămâni, cea care se referă la serpentinele curajoase. Acum nu ne vom preocupa de culorile afective care ne vorbesc despre defecte de caracter sau despre punctul slab în care am putea lovi pe viitor. Acum planurile de viitor ni se par obositoare pentru că există un dialog interior care nu se poate adapta nevoilor prezente. Se întâmplă lucrul acesta pentru că Luna nu se află doar în conjuncție cu Capul Dragonului, ci și cu Jupiter, dar, în egală măsură, trimite și raze negative către Saturn și către Chiron. Asta înseamnă că, prin trecerea sa peste Capul Dragonului se accelerează o problemă de destin, una care cere o decizie rapidă și nu se poate stabili în momentul acesta dacă decizia va fi bună sau rea.
Cert este că elementele minore, cele care au fost ignorate în ultima perioadă, care nu au făcut parte din preocupările noastre arată pe 22 martie că au surprize, că pot să facă o impresie bună sau că se ridică la nivelul celor foarte importante.
Pentru că ultimul aspect al acestei zile este un unghi negativ între Lună și Chiron, se poate stabili că începând cu această zi până la finalul săptămânii se va accentua o transformare care nu este deloc plăcută. Ne aflăm acum în faza de aplicație la Luna plină ce se va împlinii mâine, 23 martie, când vom explora la intensități egale paguba și reușita. Ceea ce se va întâmpla acum ne pregătește pentru ceea ce vom experimenta în ziua următoare până la finalul acestei săptămâni.
În privința evenimentelor, trecerea lui Mercur pe zodia Berbec aduce un interes pentru competiție, pentru regretul de a nu putea obține ceea ce este imposibil sau despre mândria de a obține prea ușor un lucru pe care alții îl obțin greu. Începând cu săptămâna următoare, pentru cei responsabili, momentul 22 martie va reprezenta un motiv de rușine.
Prin urmare, cea de-a doua zi a acestei săptămâni ne aduce un eveniment important pentru luna martie, dar și pentru anul 2016. Proiectele vechi se întâlnesc acum cu proiectele noi și unii vor avea impresia că tot ceea ce este vechi trebuie să se oprească și tot ceea ce este nou trebuie să devină foarte atractiv. Este o zi importanta pentru oamenii falși, pentru oamenii ridicoli, pentru ființele care apelează prea ușor la justiție abuzivă sau care provoacă accidente celorlalți pentru a le arăta că nu sunt așa cum declara. Din această cauză, un om echilibrat va fi foarte rezervat în privința propunerilor ce vor veni spre el din partea comunității. Această ființă matură va folosi conjuncția Lunii cu Capul Dragonului pentru sinteză, pentru echilibru, pentru armonie și, doar prin acestea, să ajungă la transformare. Ceilalți schimbă un sens cu altul și spun că aceasta este adevărata transformare.
22 martie cântă într-o partitură nouă și, din această cauză, alimentează anumite regrete pe care am crezut că le-am lăsat în urmă. Faptul că ele se reînvie trebuie să ne ducă spre disperare, nu trebuie să ne pierdem speranța din această cauză.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu plânge din cauza durității celorlalți. Viața este puternică și prin acțiune, și prin rezistență, și prin transcendență.

Complicații în rândul centrelor de putere. Fragmentarea autorității pe baza neîncrederii. Rezolvări pe cale diplomatică. Prea mult resentiment. Criză relațională. Ajutorul vine dintr-o zonă nesperată. Nu este apreciată o recomandare. Prea mare dorință de competiție. Succes prin acțiune directă. Schimbare. Revoltă scăpată de sub control. Se confundă transformarea conștiinței cu transformarea mentalității. O durere se scurge către o altă zonă. Pagubă. Explozie.

În dimineața acestei zile Luna va intra în zodia Balanță încercând să tempereze puțin din tensiunea pe care o vom parcurge în momentul acesta și care vine din celelalte poziții astre ale zilei. Această tensiune nu vine doar din faptul că acum se împlinește faza de Lună plină, ci și pentru că Jupiter și Saturn își ating în sfârșit careul perfect. Dacă Jupiter nu ar fi fost retrograd, ideea de dreptate, de transcendență sau de putere ar fi găsit un canal corect și bun, dar, mai ales, unul inteligibil. Așa, tensiunile mici iau locul tensiunilor mari, iar cele mari se fragmentează în tensiuni mici pentru că începând cu săptămâna următoare ele să crească în intensitate sau să se mute într-un alt domeniu. Acum, când se definitivează careul dintre Jupiter și Saturn, când se împlinește și Luna plină cu Soarele în conjuncție cu Mercur ne aflăm în fața unui moment fabulos de transformare. Fragmentarea întregului, schimbarea locurilor între elementul minor și cel major, ne poate aduce contacte interesante, dobândirea unei mari puteri de expresie, schimbarea motivațiilor, poate chiar a metodelor de lucru cu scopul de a învinge.
Cu toate că lucrurile acestea dure sau blânde se combina într-un chip interesant, nu trebuie să uităm că această săptămână lucrează cu elementele care au nevoie de trasee ocolitoare, de zone care să-l ajute pe individ să adopte decizii categorice, dar nu să se piardă cu firea, nu să renunțe la un proiect. Unii vor intra în această zi cu un plan de revolta și schimbarea pe care vor să o facă devine un bici, o armă cu care-i lovește pe ceilalți. Alții vor ca această dorință de schimbare să-i ducă spre competiție pentru a convinge auditoriul că sunt valoroși, că pot învinge, că sunt superiori celor din jur. Cu toate că lucrurile acestea ne vorbesc și despre curaj dar și despre slăbiciuni, un element transpare din toată această oboseală. Mulți vor constata că o durere se scurge către o altă zonă și ea vorbește cu precădere despre ceea ce trebuie să lăsăm în urmă, despre pagubă, despre iubirea neînțeleasă sau despre consecințele orgoliului. Vom vedea că această săptămână nu va pune toată esența sa în ziua de 23 martie, vor mai fi și alte provocări sociale sau provocări personale pe care trebuie să le abordăm cu înțelepciune pentru a nu le transforma în schimbări bruște și păguboase. Ceea ce este plăcut astăzi nu trebuie să ne ducă nici la explozie și nici la pierdere, nu trebuie să ne lase impresia că inteligența, memoria, cunoașterea sunt poveri pentru că nu le putem practica la o scară mai largă.
Prin urmare, 23 martie ne îndeamnă să fim curajoși, dar nu împotriva celorlalți, nici măcar împotriva propriei persoane și nu pentru a întreține o criză relațională, nu pentru a spune lucruri pe un ton ridicat acum când avem putere doar pentru că suntem în momentul de față convinși că lucrurile acestea nu pot fi spuse prin armonie niciodată. Astăzi ne pierdem răbdarea, facem schimbări, vorbim mult, poate folosim și un ton greșit în relațiile cu cei dragi, dar dacă lucrurile acestea nu ne duc spre paguba, dacă exploziile temperamentale nu sunt cauzatoare de pierderi importante în mod sigur finalitatea a ceea ce facem acum ține de succes, iar schimbarea va deveni începând cu săptămâna următoare plăcută.
Nu trebuie să ne speriem dacă schimbările, așa cum le vedem astăzi, nu ni se vor părea deloc plăcute. Scopul acestor schimbări de acum este acela de a se produce așa cum este programat, nu de a se adapta la pretențiile sau nevoile de moment ale individului.
Ziua mai are o componentă care poate deveni în cazul ființelor leneșe o mare apăsare. Dacă un om profund și bun își amintește astăzi de motivele de dragoste, de înțelegere sau de cunoaștere, cel leneș și superficial își aduce aminte doar de teama că la un moment dat s-ar putea să nu mai găsească pe cineva care să-i rezolve problemele. În consecință, 23 martie vine pentru acești oameni cu teama de despărțire ce va fi trăită, precum este puterea în această lună, la o mare intensitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi astăzi direcți în exprimare, în faptă, în intenție, dar nu pentru a produce schimbări împotriva celorlalți, nu pentru a transfera, prin nervozitate sau lipsa de control, problemele personale pe umerii celorlalți. A fi direct, sincer și puternic, dar fără a distruge, înseamnă a fi creator de valori.

Pierdere prin necunoaștere. Ne ascundem din fața problemelor. Nesiguranță. Agresivitate neîmpărtășită. Starea de sănătate este afectată. Risipă. Indiferență față de un bine constructiv. Despărțire.

Luna are de împlinit astăzi trei unghiuri, dintre care două sunt negative adică reușesc să reconstruiască un careu în T pe semne cardinale ce are planeta Pluton ca focar. Asta înseamnă că în toată ziua ne vom preocupa de ceea ce nu am reușit să împlinim în ultima perioadă sau poate chiar de-a lungul acestei luni. Ne gândim astăzi la putere și ne lăsăm antrenați în gânduri negative, adică nu ne gândim cum să sporim puterea, ci care sunt forțele care o corodează. Se va discuta astăzi despre risipă, despre despărțire sau despre cauzele acestora în încercarea de a tempera o decădere. Cu alte cuvinte, ziua de 24 martie este dedicată rațiunii, plăcerii de a ne crede altfel decât ceilalți sau superiori, dar de a nu putea în momentul acesta să demonstrăm lucrul acesta. Neputința de a ne exprima sentimentele la un nivel înalt, indiferența față de binele făcut de celălalt, față de un bine social, constructiv, poate duce la despărțire, poate schimba calitatea relațiilor interumane, poate transforma căile sinuoase în trasee care urcă pe un versant periculos.
Pentru că Luna se află acum în Balanță, iar în acest semn avem și Luna neagră, cea care încă se mai află în fereastra opoziției cu Uranus, nesiguranța de acum ne lasă clar impresia că are rădăcini vechi. Nu doar discutăm despre ceea ce, ipotetic, am pierde, ci de ceea ce a fost agresat de la începutul anului și până acum, de ceea ce a produs efecte negative pentru că a lipsit înțelepciunea sau chiar puterea. Cei care-și mențin echilibru vor realiza acum că sunt puternici prin altceva decât au crezut, prin ideea controlată, prin gândul ordonat, prin ceea ce lasă în urmă, prin simplitate.
Prin urmare, momentul acesta zilei de 23 martie ne ridică un semn de întrebare pe care mulți ar trebui să îl ia în considerare pentru că nu face referire doar la ceea ce strigă acum mai tare, nu doar la viața personală, ci la relația pe care individul o are cu comunitatea. În consecință, aceste elemente ale zilei de 24 martie, ne vorbesc despre discernământ, despre profunzimea în gândire sau despre puterea de seducție. Ceea ce credem că este imposibil nu reprezintă altceva decât propriile probleme pe care le-am construit așa imposibile și de care acum nu ne putem desprinde.
24 martie poate deveni o zi în care să pierdem din necunoaștere, din neatenție sau pentru că suntem prea atenți la ceea ce nu putem schimba, ceea ce ne enervează mai tare, ceea ce ar fi trebuit să fie soluționat. Acestea sunt adevăratele cauze ale risipei sau ale despărțirii. Cine crede că are acum de-a face cu alte cauze se înșală. Cine va cădea astăzi în păcatul de a se considera superiori celorlalți doar pentru că au greutăți, doar pentru că sunt frământați, doar pentru că sunt convinși ca au o viață grea nu fac altceva decât să își accentueze propriile orientări negative. Optimismul, chiar dacă astăzi este greu de închipuit sau nu este preferat pentru că nu avem motive, ne poate scoate din orice încurcătură.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza astăzi comportamentul agresiv. Oricât de argumentat este, oricât de justificată este o replică dură, o atitudine grea, impulsivă, să le refuzăm pe acestea pentru că ele nu ne duc la nimic bun ci ne accentuează și mai mult acele probleme pe care nu le-am rezolvat sau pe care, de la începutul anului și până acum, le-am accentuat în acest mod, prin duritate, izolare sau agresivitate.

Succesul nu este apreciat. Se încearcă o investiție într-o zonă nouă. Descoperire spectaculoasă. Întârziere într-un plan diplomatic. Misterul este dezlegat. Valorile trecutului sunt explorate prin rațiune. Surprize neplăcute. Coincidențe stranii. Liniștea de dinaintea furtunii. Nu sunt luate în considerare bazele educației. Se dorește o schimbare bruscă. Se oprește în mod suspect un demers.

Astăzi, în mijlocul zilei, Saturn intra în mers retrograd, deplasare pe care și-o va menține până la vară. În plus, acum se mai împlinesc și alte unghiuri importante – trigonul lui Mercur cu marte, semn de reîntoarcere la calcule mai vechi, la plăcere sau argumente vechi, dar și opoziția lui Venus cu Jupiter și careul lui Venus cu Saturn abia intrat în mers retrograd.
În primul rând, retrogradarea lui Saturn ne îndeamnă să ne stabilim noi repere. Aceste repere, după cum vom considera în momentul acesta, fac trimitere la un succes despre care se spune că primește dovezi de apreciere. Prin întoarcerea lui Saturn vom vedea că lucrurile nu stau chiar așa și avem de învățat modestia, generozitatea idei, profunzimea gândului și, ca un corolar al acestora, să descoperim că aceste elemente nu trebuie să fie dovezi de fală, de mândrie sau de aroganță, ci de înțelepciune. Așa cum am constatat de multe ori, lucrurile acestea care sunt învățate de la sine, misterul acesta dezlegat, are, pe de o parte, chipul surprizelor neplăcute, cele care duc spre întârziere sau cu răbdare, iar de partea cealaltă au aspectul valorilor care depind prea mult de trecut. Prin ceea ce începe să se contureze pe 25 martie o relație cu un cunoscut nu mai este judecată după speranța unei schimbări bune, ci după nevoia de a corecta un element de bază al acestei relații și abia din vară să revenim asupra mersului înainte, pe acest versant abrupt.
Apoi, pentru că Venus participă acum la un careu în T pe semne mobile împreună cu Jupiter și cu Saturn, ideea de personaj care este din umbra, de lider, de responsabil, de ghid sau de maestru reprezintă reperul cel mai important care ne ajută să vedem încotro ne deplasăm. Acum Luna se află pe ultimul segment din zodia Balanță, de aceea mulți vor lua aceste avertismente în ușor, vor judeca rezultatele pozitive după primele semne, vor prefera să fie superficiali și vor crede că dacă produc schimbări bruște atunci acestea sunt permise. Nu trebuie să uităm că suntem în săptămâna serpentinelor curajoase, adică traseul are nevoie de multe meandre, de mult tact, de multă diplomație pentru că numai așa reușim să evităm o criză personală pe care, prin această mișcare bruscă, să nu-l transformăm în eveniment social, în tristețe. Cei care produc schimbări bruște vor vedea că anumite demersuri care păreau corecte, bune, se opresc în mod suspect.
Retrogradarea lui Saturn face trimitere la conduită. Nu ar trebui să ne mirăm dacă purtarea pe care o vom aborda începând cu 25 martie va dura până pe 13 august, zi în care Saturn își va reveni la mersul direct. Dar astăzi se mai întâmplă un lucru. Luna va fi în conjuncție cu Luna neagră pe zodia Balanță în dimineața acestei zile, iar seara va părăsi acest semn și va intra în Scorpion. Având în vedere că Luna neagră își va încheia tranzitul prin zodia Balanță în acest interval de retrogradare a lui Saturn, conjuncția aceasta Lunii cu Luna neagră arată astăzi motivele greșite pe care le vom iubi în următoarele luni, până pe 13 august. Acestea vorbesc în mod eronat despre glorie, despre motivele de strălucire care vor deveni, motive de decădere.
Prin urmare, 25 martie ne arată în ce măsură suntem protejați de atacuri neașteptate, care sunt instrumentele pe care le folosim pentru a ne îndeplini țelurile, în ce mod ne asumăm responsabilitatea cunoștințelor dobândite sau puterilor pe care le deținem în momentul acesta și pe care le folosim. Evenimentele ce pornesc din această zi au o întindere mare în timp, cel puțin până pe 13 august și ne va sancționa duritatea, umilințele, decepțiile sau aroganța. Am fost învățați până acum să considerăm că dacă am fost umiliți atunci când ne-am aflat în fața unei nedreptăți, cineva a abuzat și fapta sa a fost greșită. Prin retrogradarea lui Saturn, dar și prin concursul factorilor astrali care integrează acest moment, s-ar putea să constatăm altceva, că umilințele mai vechi au fost de fapt o răsplată, o pedeapsă pe greșeli pe care le-am făcut. Pentru că mult mai ușor ținem minte o durere decât o bucurie, mult mai multe impulsuri sunt pe refuz, nemulțumire, încrâncenare, decât pe bucurie, iertare sau înțelegere, momentul zilei de 25 martie ne îndeamnă să judecăm prea aspru ceea ce nu înțelegem.
Așadar, este o zi importantă pentru a lua decizii, pentru a ne atribui rolul de lider, pentru a considera că discernământul pe care-l avem acum este maximum din ceea ce ne trebuie. Retrogradarea lui Saturn va săpa adânc în câmpul conștiinței, va impresiona zonele pe care evităm să le folosim, cu scopul ca la final, adică în august, să fim mai siguri pe valorile reale și mai puțin pe proiecții.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne propune astăzi să pornim într-o cruciadă. Nu numai că vom fi singuri în această bătălie, dar pe câmpul de luptă vor fi doar mărăcini. A avea curajul să schimbăm motivele de interacțiune de pe dinamism și impulsivitate pe acceptare și toleranță înseamnă a face o schimbare în armonie.

Seducție. Accident prin intermediul apei. Inspirație salvatoare. Educația este importantă prin rezultat. Regretele sunt inventariate altfel. Se minte frumos. Dorință de competiție. Nevoie de a impresiona un auditoriu. Se caută esența lucrurilor. Nimic nu pare stabil. Revolta celui inferior. Destabilizare prin acceptarea unei nemulțumiri. Frumosul nu este apreciat fără un etalon. Acum evoluția înseamnă stagnare. Succes prin prospectarea noului.

Momentul acesta, susținut de unghiurile pozitive care se definitivează, ne vorbește despre instrumentele pe care le folosim pentru a depăși un obstacol. Unii se vor simți obosiți de atâtea momente în care au făcut trimitere la obstacole, când a trebuit să se întâlnească cu regretele, să le inventarieze, să discute prea mult despre ele. Din fericire, acum fac lucrul acesta pentru a arăta că unele dintre ele, poate chiar cele mai complicate ale lunii anterioare, au intrat pe făgașul normal și nu mai durează mult până când se vor finaliza. Există însă o revoltă care va fi observată cu precădere în cazul oamenilor care așteaptă să li se răspundă imediat, care nu au răbdare, care sunt prea energici sau care se impun foarte ușor.
26 martie este o zi de lumină, una în care până și deformările sunt plăcute sau constructive, până și erorile sau judecățile pripite își găsesc locul în sfera personală, dominată acum de nevoia de satisfacție. Acolo unde lucrurile intră într-un ușor derapaj, pentru că există multă forță și multă determinare din partea trigonului Soare Marte, personajele care participă la un asemenea demers își pun singure eticheta. Este adevărat că se caută esența lucrurilor, că oamenii astăzi se impresionează unii pe alții pentru că se văd frumoși, rafinați, eleganți sau performeri, dar și pentru că pot să fie puternici prin rău, prin duritate sau prin ușurința cu care nu își respectă unii altora sentimentele. Toate cele care se vor consuma acum ne vorbesc despre introspecție sau despre o curgere. Această curgere are și emoții negative, dar ele sunt acum inofensive, adică nu ne invadează spectrul percepțiilor, ci doar ne arată, se transformă într-un arătător, care indică anumite episoade ce s-au consumat de la începutul anului și până acum.
Mai există însă o categorie de oameni care acordă importanță educației într-un mod aparte. Aceștia consideră că succesul poate fi convertit în bani, că valorile pe care le promovează au nevoie de genul acesta de verificare, de validare, că numai dacă ceea ce oferă se cumpără este valoros. Acest mesaj denaturează ideea obiectivă de educație, cea care trebuie să reprezinte în sine un etalon universal, cea care nu trebuie raportată la bani pentru a fi valorizat. Cu alte cuvinte, acești oameni încearcă să schimbe balanța valorilor. Ei vor să spună că un om care se pricepe să facă bani este inteligent, nu că un om educat este și bogat. Genul acesta de bogăție care vine din interior, care duce spre o performanță adevărată este acum răstălmăcită în gura mare de această categorie de oameni.
Prin urmare, momentul în care Soarele se află într-un trigon cu Marte, iar Venus într-un sextil cu Pluton, sunt răscolite motive ale unei invazii, argumentele unui progres sau instrumentele folosite pentru performanță. Este foarte posibil ca, în cazul unora, acestea să fie susținute pe erori, pe judecăți greșite, pe minciună. Se întâmplă lucrul acesta pentru că, de curând, nevoia de a impresiona a fost prea mare, iar acum, când anumite constrângeri sunt ușor diminuate, adică sunt prezente, dar trec în planul secund, mulți se vor simți îndreptățiți să vorbească despre motivele de succes sau despre necesitatea imperioasă de a obține performanță în domeniul specific. Este clar că nu toate lucrurile sunt bune acum. Spre seară, Luna se va afla într-o conjuncție cu Junon și apare, pe lângă multe altele bune, ambițioase sau constructive, un motiv de revoltă. Acest motiv de revoltă folosește acum termeni frumoși, se exprimă prin fraze artistice, printr-un sens estetic aparte, dar, până la urmă, după cum vom vedea în ziua următoare, se răscolește într-un punct prea dureros.
Ceea ce este spectaculos acum ne ajută să ne menținem, să ne păstrăm într-o stare de stagnare, să plutim acum în ceea ce, în trecut, ni se părea tărâmul făgăduinței. De aici înțelegem că puternica energie care este folosită în această zi pentru a argumenta sau pentru a duce mai departe un demers, este, de fapt, și o dorință împlinită. Ar trebui să fim astăzi foarte lucizi pentru a vedea că suntem acum ceea ce nu de mult timp ne-am dorit.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne petrece timpul arătându-ne nouă înșine sau arătându-le celorlalți că suntem mulțumiți cu ceea ce avem.

Accentuarea divergentelor de opinie. Soluții spectaculoase. Rezolvările nu pot fi aplicate pe termen lung. Apare un personaj care înclină balanța dintre bine și rău. Vindecare miraculoasă. Acces la informații care pot fi folosite pentru persoane noi. Adevăruri nespecifice. Evoluție.

Există multă presiune pe această ultimă zi a săptămânii ca și cum ea ar trebui să împlinească așteptări foarte mari pe anumite demersuri active de-a lungul acestei săptămâni. Apar, astfel, divergențe de opinie legate de nevoia de a face un salt, de a împlini un deziderat sau de a rezolva o problemă minoră, dar până la urmă toate se încurcă, toate seamănă și ne bucurăm doar de faptul că obținem acum liniștea pe care ne-am dorit-o altădată. Din nefericire, nu ne dorim ca ziua de 27 martie să fie o zi de liniște, dar asta primim. În felul acesta, ceea ce se consumă acum devine un fel de conștientizare, un punct final într-un demers care nu trebuie să se oprească aici. În consecință, ceea ce se oprește nu este capătul drumului, deși asta vom crede acum, ci doar o gară. Prin această gară observăm că am evoluat, nu doar de-a lungul acestei săptămâni, ci de la începutul anului și până acum într-un demers care a trecut prin mari încercări în această lună, cea a puterilor.
Mulți se pot supără astăzi și nu supărarea în sine ar putea să fie problema, ci faptul că lipsesc explicațiile. Cel care se supără va dori să-i pedepsească pe ceilalți cu faptul că nu explică, nu se justifică, nu oferă informații despre starea sa, despre motivul separării sau despre ce se va întâmpla de acum încolo. Din acest punct de vedere 27 martie pare o zi de transformare, dar în timp va rămâne în memoria colectivă ca o zi a divergențelor de opinie.
Un alt aspect care trebuie luat în considerare este cel al continuității unui demers abordat greșit în ziua anterioară. Prin faptul că în finalul zilei anterioare Luna a trecut prin conjuncția cu Junon retrograd, ar trebui să ne așteptăm ca argumentele ce țin de zona afectivă pe care le vom prefera astăzi să fie corupte, pătate de invidie sau de egoism. În consecință, nimeni nu poate fi pozitiv dacă acum se supără, nimeni nu poate să spună că trăiește în lumină dacă acum faptele sale spun altceva.
La nivel global, momentul zilei de 27 martie, gara aceasta, punctul acesta ce ni se pare final de drum, ne poate ajuta să înțelegem multe despre istoria oamenilor pe care i-am întâlnit până acum, despre motivele pe care le-au folosit pentru a deveni ceea ce sunt în momentul acesta. Dacă ne petrecem ziua prin obsesii, prin resentimente sau prin pretenții prea mari, adică nu lăsăm în noapte conjuncția Lunii cu Junon, vom afla despre istoria oamenilor doar ceea ce nu ne ajută.
Prin urmare, sfârșitul săptămânii împlinește cercul circumscris al unor evenimente care au la bază impulsul de a câștiga sau nevoia de a ne menține într-o poziție importantă. Este posibil ca în momentul acesta să conștientizăm că anumite răutăți pe care le-am avut, atât cu voie cât și fără voie, se opresc brusc. Pentru aceste răutăți oprirea în sine reprezintă finalul drumului, nu pentru că așa le-a fost scris, ci pentru că începând cu săptămâna următoare nu vor mai avea atât de multă putere pentru a se reinventa. Din acest punct de vedere finalul săptămânii ne aduce vești bune, adică ne eliberăm de grija că vom fi compromiși, criticați fără rost sau loviți mișelește.
Este un moment foarte potrivit pentru a ne scufunda în gânduri profunde, pentru a ne preocupa de latura spirituală a vieții, pentru a medita sau a ne ruga. Flăcările puterii ne pot dezvălui acum multe despre natura interioară a ființei umane, despre ceea ce deținem și nu am știut încă, chiar dacă nu suntem și nu vom deveni dependenți de puterea care ne ajuta acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu cădea în păcatul de a crede că evoluția este demonstrată prin putere. Evoluția este demonstrată prin profunzime, prin iubire, prin înțelegere, prin cunoaștere. Acolo unde există doar o ierarhie a puterii nu avem de-a face cu iubirea, nu avem de-a face cu evoluția. Un om evoluat va alege să se folosească de putere sau nu, dar nu este definit de ea, în timp ce o ființă care s-a încadrat în ierarhia puterii este definită doar de putere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.