28 martie – 3 aprilie 2016

28 martie – 3 aprilie 2016 este săptămâna poftelor stupide de a cere, pretinde ori obține imposibilul și a disponibilității de a admira simplitatea fără a o atinge. Există multă presiune pe deciziile personale, pe gândul imatur sau pe ambițiile care au fost până acum derulate într-un plan secund. Ceea ce scoatem la lumină în această săptămână va fi criticat, acuzat s-au vândut pentru profitul altuia. Reușitele acestui interval vor fi dureroase, încărcate de o grijă, aceea că s-ar putea să nu facă parte dintr-un mecanism al succesului, ci să fie pur și simplu întâmplătoare. Nimic din ceea ce ni se întâmplă acum nu este expresia hazardului, nu pentru că aceasta este regula generală a vieții, ci pentru că întreaga săptămână reprezintă o zonă plină cu picături, cu evenimente, cu întâmplări sau amintiri ale unor întâmplări care s-au consumat în primele trei luni. Vom vedea abia în finalul acestei săptămâni că aceste picături trebuie să se unească într-o structură mai mare, fără a ne oferi garanția că această structură se poate menține în desfășurare, că poate există în forma în care o vom vedea duminică, 3 aprilie, și în lunile următoare.
Înțelegem de aici că impulsurile personale cer acum o nouă reparare. Fie că suntem îndemnați să ne întoarcem în trecut către evenimente care s-au consumat în luna ianuarie, fie că ne întoarcem către luna februarie, intenția personală pentru care facem lucrul acesta este una nobilă, instrumentele vor lăsa însă de dorit. Chiar de la început, de când Luna intră în Săgetător, această săptămână ne anunță că ambițiile personale sunt supradimensionate, că una este să fim preocupați de performanță și alta este să o cerem, să o pretindem atunci când nu o putem obține.
Elementul spectaculos pe care-l vom conștientiza în această săptămână ne va fi accesibil tocmai pentru că este o săptămână de graniță între luna martie și luna aprilie. Așadar, în a doua parte a săptămânii, când intrăm într-un sector care lucrează cu alte elemente, când lăsăm în urmă preocupări legate de putere, vom conștientiza că au fost ipostaze de-a lungul lunii martie când ni s-a impus din exterior să procedăm într-un fel, ni s-a recomandat să facem ceva și nu ni s-a explicat, am fost obligați să facem ceva bun. Acum, când puterea, ca element exterior de susținere, se rarefiază și dispare sau trece într-un alt plan, achizițiile lunii anterioare, binele care ne-a fost făcut cu forța se transformă într-o mare greutate de care vrem să scăpăm.
Este, așadar, o săptămână intensă care ne tentează cu succesul obținut ușor, cu soluțiile puse în aplicare prin revoltă sau impulsivitate, cu emoții invazive, cu prea multă mândrie. Nu trebuie să uităm că acest interval este de graniță, de trecere de la perioada dată de ultimele trei luni privite într-o structură de sine stătătoare și ceea ce avem de făcut de acum încolo până la finalul anului. Este o săptămână când cernem experiențele primelor trei luni și abia începând cu săptămâna următoare vom vedea ce vom face cu ele. Cine cedează tentației și pune aceste realizări abuzive sau dure la baza comportamentului sau cine crede că numai așa poate reuși până la finalul anului se declară pe sine o persoană conflictuală și va atrage, pe baza comenzii mentale emise acum, situații conflictuale care vor fi presărate până la finalul anului. Deci neatenția de-acum sau lipsa de control creează premisele conflictelor următoarelor luni.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a răspunde cu calm la orice situație agitată, de a răspunde cu bunătate la orice situație rea, de a gândi frumos de fiecare dată când situația țipă foarte tare și ne spune că suntem nedreptățiți. Procedând în felul acesta punem deoparte bani albi pentru zile negre.

Diminuarea puterii de acceptare. Nevoie de a ne desfășura pe mari spații. Competiție. Prea mult foc. Surprizele sunt apreciate. Patima este privită cu indiferență. Seducție. Bucuria, chiar dacă este superficială, este integrată mai bine în procesul muncii. Viața socială devine foarte importantă. Respect față de sine. Nevoie de nou.

În dimineața acestei zile Luna va intra în zodia Săgetător și ne va aduce aminte că avem nevoie de performanță. Pentru că suntem într-o săptămână foarte ciudată, într-un interval în care sunt trezite pofte stupide, cele care ne îndeamnă să pretindem ori să cerem imposibilul, deși am demonstrat până acum că nu știm să lucrăm cu energii de felul acesta, se va vorbi în această zi despre seducție. Bucuria de a trăi, de a interacționa, de a construi ceva remarcabil are la bază un moment de seducție. Dacă suntem seduși pentru putere, vom arăta astăzi putere. Dacă suntem seduși pentru plăcere, ne vom consuma energia pentru a întreține plăcerea.
Deși, după cum sunt prezentate lucrurile până acum, 28 martie pare o zi simplă sau clară din acest punct de vedere, există un impuls care ar putea să complice lucrurile în orice moment. Luna din Săgetător are nevoie de mișcare, oamenii, prin această nevoie, ar putea să ajungă să se agasează unii pe alții din cauza nevoii de nou. Dar nu e totul! Prin această nevoie de nou oamenii vor dori să își negocieze noile responsabilități profesionale, să demonstreze celor din jur sau poate lor înșiși că sunt puternici, că sunt tolerați sau acceptați într-un mediu. Nu este momentul potrivit să pornească la drum cu asemenea atitudine. Luna în Săgetător este în primul rând dornică de expansiune și îi îndeamnă pe oameni să fie mult mai atenți la ceea ce consumăm, la expansiune sau la desfășurare, decât la ceea ce ar putea să obțină de pe urma acestora.
De asemenea se va pune problema în această primă zi a săptămânii a unei reactualizări. În momentul acesta, în această săptămână nu se poate face reactualizarea decât prin maturizare. Fără maturizare, Luna din Săgetător îi face pe oameni prea capricioși, dispuși să vândă și să cumpere orice, dar să refuze categoric efortul, munca, sârguința și, în consecință, să respingă orice formă de disciplină. De aceea, 28 martie nu este un debut prea fericit al acestei săptămâni încercate, dar poate fi un avertisment demn de luat în seamă referitor la faptul că viața socială, atunci când nu se împlinește prin mișcare, devine importantă prin profunzime. Acesta este elementul absolut miraculos al zilei de 28 martie și doar prin acesta reușim să obținem o achiziție care ne va fi utilă de-a lungul întregii săptămâni.
Prin urmare, trecerea Lunii în Săgetător în această primă si a săptămânii diminuează o putere negativă cu care am lucrat anterior, în special în ultimele zile, cât timp Luna a trecut prin Scorpion, dar, împreună cu puterea, diminuează și necesitatea acceptării puterilor celorlalți. Ne vom bucura că lucrurile rele scad în intensitate sau că sunt îngrămădite într-o zonă întunecată spre care nu suntem obligați să privim, dar, în egală măsură, este diminuată și puterea de a interacționa într-un mod calm și liniștit sau măcar armonios.
Acolo unde oamenii nu dovedesc seriozitate față de muncă, acolo unde consideră că pot fi dezordonați pentru că au dreptul să fie liberi și confundă acum libertatea cu dezordinea, dimensiunea personală este raportată într-un mod greșit la valorile sociale. Vrem de la comunitate ceea ce nu vom primi niciodată, dar invocăm drepturi universale, precum dreptul la informare, dreptul la educație, altele consemnate în legi esențiale sau chiar în Constituție. De partea cealaltă, nu va vorbi nimeni despre obligația de a respecta solicitările celorlalți și, fără să-și dea seama, oameni din aceeași instituție, din aceeași comunitate, din aceeași națiune devin competitori între ei. Așadar, bucuria care ar trebui acum să înnobileze viața individuală se poate transforma foarte ușor într-un obstacol dacă este înțeleasă și folosită în mod corect nevoia de nou și cea de libertate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ridica ziduri sperând că absența interacțiunilor încordate, tensionate, dure, înseamnă libertate. Libertatea, înainte de toate, înseamnă măsură, autocontrol și respect față de valorile celorlalți.

Răscolire. Soluțiile de acum sunt foarte îndrăznețe. Oamenii se grupează pe baza ideilor noi. Tradiția este agasată. Se cere ceea ce nu se poate oferi. Dispare înțelegerea față de cel slab. Cunoașterea este folosită doar pentru sine. Duritate. Încrâncenare. Primesc iertarea doar cei vinovați. Reîntâlnire cu trecutul dureros.

Prin trecerea lui Venus prin Coada Dragonului se răscolesc multe sentimente, oamenii își dau seama că nu prea au multe lucruri în comun cu cei cu care conviețuiesc sau cu care în momentul acesta colaborează. De aici poate apărea o tensiune care să nu mai treacă până la finalul acestei săptămâni, când Mercur va definitiva opoziția cu Luna neagră ce este activă încă de pe acum. Prin trecerea lui Venus peste Coada Dragonului apare un impuls de regrupare, de reorganizare a ideilor pe alte baze, cu scopul de a atinge alte obiective. Nu se știe dacă energia de bază de care dispune individul în momentul acesta este suficient de puternică încât să îi confere posibilitatea de a atinge o nouă țintă. Acum oamenii sunt puțin mai optimiști, cel puțin în exterior, în conversații, în interacțiune, chiar dacă față de ei înșiși, față de familie sau prieteni constată că lucrurile nu se schimba.
Ceea ce se întâmplă astăzi, 29 martie, creează o notă discordantă cu toate celelalte zile pe care le-am parcurs de la începutul anului și până acum. Prin trecerea lui Venus peste Coada Dragonului constatăm că primesc iertare doar cei vinovați. În mod firesc, un om care nu este vinovat nu ar avea de ce să fie iertat. Noile terapii moderne, noile concepte ale teoriilor karmice au demonstrat că efectul terapeutic se extinde asupra întregii ființe, oferind un tonus general mult mai bun sau o revigorare în zone despre care individul nici nu știa că sunt afectate, dacă primește iertare chiar dacă nu este considerat vinovat. Această relație încordată a lui Venus cu Axa Dragonului nu este văzută astăzi așa. Vom fi tentați acum să extragem din trecut doar ceea ce ne face să ne simțim bine. Acum avem ocazia, cu atât mai mult dacă suntem pasionați de ideile profunde ale astrologiei moderne, să vedem care este diferența între exaltare și domiciliu. Venus în Pești scoate în evidență o calitate, este în exaltare, dar nu va putea niciodată să depășească în însemnătate poziția pe care o deține în zodiile Taur și Balanță, adică în cele două domicilii ale sale. Cu alte cuvinte, sentimentul de siguranță pe care îl alegem acum, doar pentru că ni se pare cel mai bun, comanda aceasta personală pe care o dăm unei conjuncturi și care se transformă în calitate de conjunctură bună sau conjunctură favorabilă, nu va putea niciodată să depășească în însemnătate o conjunctură veritabilă, una care conferă prosperitate materială, cum este poziția lui Venus în Taur, sau una care conferă prosperitate afectivă și spirituală, cum este poziția lui Venus în Balanță. Mai aproape de înțelesul nostru va fi astăzi imitația și mult mai departe sau poate chiar desconsiderată, dar în mod argumentat nu impulsiv, va fi originalul.
Prin urmare, 29 martie este, în primul rând, o zi de răscolire. Nu este nimeni vinovat că suntem astăzi preocupați de lucruri care nu au soluție, de valori care nu mai sunt de actualitate sau de principii care nu răspund de nimic, ci sunt absolut ireale. Omul care le preferă pe acestea poartă cea mai mare vină și, în mod miraculos, vor exista persoane în jur sau forțe sau grupări care vor îndrepta către omul vinovat iertarea de care are nevoie.
Trecerea lui Venus prin Coada Dragonului arată și că ne reîntâlnim acum cu un trecut dureros, dar extragem de-acolo ceea ce ne face plăcere. Reinventăm un principiu și prin acest procedeu ascundem faptul că nu am avut acces la principiul original, nu ne-a fost permis să ni-l însușim. Reinventarea sau limitarea este un element cu care ne vom întâlni prea mult acum. Dacă Luna nu ar fi fost într-o relație proastă cu Neptun și în conjuncție cu Saturn retrograd atunci nu s-ar fi pus problema traversării unei zone dureroase, nici a invocării unui trecut dureros, ci doar rememorarea unor ipostaze care aveau nevoie de revizuire. Acum ne întoarcem către întâmplări la care au participat mai mulți oameni, fiecare cu emoțiile și obiceiurile sale, fiecare cu aspirațiile și ambițiile de atunci. Rememorarea nu ne oferă o soluție, dar este la fel de intensă ca și momentul care s-a consumat cu ceva timp în urmă. Dacă ne ambiționăm să persistăm în această tensiune sau în această conviețuire cu trecutul dureros nu facem decât să generam conflicte pentru că aducem din trecut ceea ce trebuie lăsat acolo.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu spera în lucruri imposibile crezând că dacă obținem, fie și numai parțial, ceea ce solicităm, rezolvăm și alte probleme pe care nu le cunoaștem acum. Iluzia aceasta este corozivă.

Se pune problema unei schimbări. Colaborările trec într-un alt plan. Este depășit un impas. Pagubele sunt colaterale. Conflict de idei. Decizii împotriva unui element slab. Hotărârile afectează stabilitatea emoțională. Planurile de viitor suprasolicită. Greutățile inspiră teama, dar incită. Succes obținut prin îndrăzneală. Se depășește o barieră. Evoluție pe termen scurt. Succesul este doar al individului. Se aleg noi repere. Puterile personale cresc. Succesul poate accentua discrepanțele dintre oameni. Devenire pe baza experiențelor din ultima perioadă.

Ceea ce se va împlini în această zi a săptămânii poartă amprenta unui succes special. În primul rând, vom deveni martorii unor schimbări care ni se vor părea la prima vedere șocante. Există o hotărâre pe care o vom afla astăzi și care a fost adoptată la începutul acestei luni. Apoi aflăm și de consecințele acestei decizii, de urmările neplăcute cu care va trebui să conviețuim până la finalul acestui an încercat. Drept dovadă astrală stă relația proastă a Lunii cu Axa Dragonului și relațiile proaste ale Lunii cu Venus și Chiron. Expansiunea acestui moment, atitudinea dezinvoltă poate duce la un conflict de idei sau ne poate lăsa impresia că lucrurile acestea juste vor rămâne în istorie prin caracterul lor dur sau prin durerea pe care au provocat-o. De aici putem extrage o înțelepciune de viață care ar putea, pe viitor, să ne oprească din demersuri răutăcioase. Observația aceasta ar putea să ne ajute să evităm planurile de viitor care ne suprasolicită, aspirațiile care nu sunt realiste sau sentimentele mult prea intense care nu găsesc susținere în jur. Pe fondul acesta al întrebărilor, pe fundalul acesta al pagubelor colaterale și al observațiilor marcate de înțelepciunea intervine careul lui Mercur cu Pluton, adică pe fondul acesta intervin complexele de inferioritate, mania persecuției, teama de lucruri mici, incertitudinea în fața promisiunilor celorlalți și neputința de a înțelege în ce direcție se îndreaptă transformarea pe care o întâlnim acum.
O altă componentă a zilei de 30 martie ne atrage atenția asupra faptului că succesul construit pe seama suferințelor celorlalți, pe seama traumelor celorlalți și doar prin manipularea reacțiilor oamenilor care suferă, accentuează discrepanțele dintre persoane, dintre grupuri.
În mare parte, evenimentele acestei zile sunt nostalgice, ba inspiră teamă pentru că ne vorbesc despre lucruri imposibile care nu pot fi duse mai departe, ba inspiră mândrie pentru că au ajuns în prezent, adică au rezistat intemperiilor vremurilor. Conștientizările de acum sunt puternice, intense și încărcate de o mare semnificație. Dacă valorile personale sunt acum strivite de frica unor evenimente sociale scăpate de sub control, de groaza că în orice moment un val al schimbărilor ar putea să construiască demersuri împotriva sentimentelor fragile ale persoanelor, în zona socială lucrurile stagnează într-un calm sinistru. Ceea ce era bun se menține, ceea ce era rău nu se schimbă. Scapă din acest prizonierat omul care a iubit de-a lungul vieții mobilitatea sănătoasă, flexibilitatea care hrănește încrederea în sine și îi ajută pe oameni să vadă în acest mod de comportare un exemplu pozitiv.
Prin urmare, 30 martie ne vorbește despre o etapă finală care trebuie să se consume atât prin intensitate cât și prin diminuare, atât prin speranța într-o schimbare pozitivă cât și prin concluzia că am făcut până acum ceea ce era util pentru noi înșine. Așa cum este de așteptat, într-o situație de genul acesta există și forțe care scapă de sub control, care luptă împotriva individului, care vorbesc despre puterile personale doar pentru a avea o susținere pe care să o folosească împotriva unei forțe de grup. Există multă speranță și disciplina în această zi, dar brusc ea poate fi stinsă de faptul că lipsește sentimentul de încurajare, lipsește vorba aceea caldă, lipsește persoana care să insufle frumusețe, grație și rafinamentul.
Așa după cum se poate constata 30 martie este ziua în care agonia și extazul se întâlnesc, vor să servească un ceai împreună, vor să bea o cafea, vor să participe la un eveniment monden și își fac planuri de viitor că poate, destul de curând, se vor mai întâlni. Există multă îndrăzneală în vibrația acestei zile și trebuie să fim foarte atenți ca hotărârile pe care le luăm acum să nu afecteze stabilitatea emoțională a celorlalți și așa destul de fragilă. Ceea ce este încredere în momentul acesta se consumă în noaptea de marți spre miercuri, ceea ce va face din ziua în cauză o continuare a ceea ce trăim în timpul nopții, aceea ce visăm, impresiilor pe care le avem în timpul călătoriilor astrale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne permite astăzi să trăim intens, dar să nu facem lucrul acesta pe seama celorlalți.

Independență. Dorință de a impresiona pe cel slab. Hotărâre neobișnuită. Competiție. Idei strălucite. Veselie. Optimism. Sinteza sporește încrederea în sine. Victorie. Seducție. Mobilizare puternică. Uităm de regrete. Forță.

Există premisa ca toate conflictele acestei perioade să se stingă brusc. Avem acum motivația necesară, găsim un mediu potrivit pentru ca o idee să fie înțeleasă, găsim oamenii potriviți care să ne ajute să mergem mai departe pe acest traseu ambițios care a fost luna martie. Prin conjuncția lui Mercur cu Uranus ne gândim astăzi la o victorie, dar facem lucrul acesta să pară ca o revizie, ca un rezultat final într-un demers îndrăzneț, ca o recompensă binemeritată după o perioadă încărcată. Din nefericire, astăzi se împlinește și ultimul pătrar, iar relația aceasta proastă dintre luminarii scoate în evidență o contradicție legată de puterea personală. Pe de o parte există impulsul de a demonstra sau de a ridica standardul de colaborare, de a pune condiții pentru ca lucrurile să meargă mai departe doar pe un traseu bun, iar, de partea cealaltă, adică din partea Lunii, există o emoție apăsătoare, una care îndeamnă la restricții, care îl face pe om prea prudent, prea rezervat sau fricos pentru că din evenimentele lunii martie el nu-și amintește decât de cele care au fost foarte greu de derulat.
Din combinația aceasta dată de impulsul de a demonstra și de a obține victoria cu nevoia de a fi rezervat, omul obține în 31 martie o victorie prin eforturi proprii ceea ce îi va spori încrederea în sine, rezistența la stres, își va găsi un nou izvor din care să-și extragă puterea pentru a intra cu fruntea sus în luna aprilie.
De asemenea, relația aceasta interesantă dintre Mercur și Uranus face ca anumite elemente care au activat până acum în fundal, care nu erau prea vizibile pentru că tipul de interacțiune socială nu a permis lucrul acesta, se grupează acum pentru a ridica standardul creativității și a se face vizibile. Pentru că Uranus este în continuare în fereastra opoziției cu Luna neagră se va pune problema ca aceste idei care clarifică sau duc la performanță să fie puse la îndoială, să fie ridiculizate sau atrase către promiscuitate, invidie, nefiresc. Există o mare mobilizare a conjuncturii de acum împotriva unui bine personal pe care individul nu prea știe cum să îl folosească. Conjuncția lui Mercur cu Uranus este un aspect foarte bun al acestei săptămâni, dar de acest lucru se va bucura omul care a demonstrat până acum că este matur sau fiecare individ după măsura propriului discernământ. Avem ocazia acum să depășim limitele impuse de deviza generală aplicată acestei săptămâni care ne spune că avem disponibilitatea de a admira simplitatea, dar nu suntem în stare să o atingem. Cei ce se evidențiază acum prin activarea unui vârf al careului în T pe semne cardinale cu Pluton focar reprezintă ceea ce fiecare va considera că reprezintă patrimoniul cel mai important. Pluton, din fericire, se află acum într-un proces de transformare, de demonstrare a unei puteri, de încurajare a acelei calități care va fi foarte utilă de acum încolo. Relația bună pe care această planetă o are cu Axa Dragonului implicând aici și planetele Jupiter și Neptun arată că realizările de acum, chiar dacă primesc eticheta de „bun personal” ele sunt de fapt achiziții ale grupului, ale comunității. Acestea vor fi scoase la lumină în ultima zi a lunii martie și, de asemenea, tot ele vor fi ținta unor atacuri nefirești.
Prin urmare, ultima zi a lunii martie ne arată că suntem în stare să facem ceea ce ne-am propus în mai multe momente de-a lungul lunii martie dar nu am găsit resortul necesar. Acum acest resort apare dintr-o dată sau îl găsim ascuns printre lucruri și chiar dacă pare că suntem la final de drum sau că lucrurile bune se termină mult prea repede pentru că abia au început, abia au fost vizibile, abia s-au născut, există un rost pentru care se întâmplă toate lucrurile acestea. Nu avem de ce să considerăm că timpul este nemilos, că nu este generos cu zona aceasta a reușitei pentru că nu asta trebuie să facem acum. Pe conjuncția lui Mercur cu Uranus avem nevoie să fim îndrăzneți în a spera că binele poate învinge, că o formă-gând poate crea și alte premise la un alt nivel, mult mai înalt și mult mai clar pentru ca alte realizări, mai importante sau mai mari decât cele de acum, să prindă viață. Ceea ce se întâmplă pe 31 martie face parte dintr-o schemă care, deopotrivă, se oprește și declanșează un început glorios.
Unii vor considera că realizările acestei zile trebuie să pornească din mobilizare, alții din evenimente care definesc forța, dar vor fi și persoane care vor porni în această realizare de la regretul că pe alte conjuncturi, mai fericite decât aceasta, nu au reușit să obțină mai mult. Apoi, mai există o componentă care va face ziua de 31 martie celebră. Ne întâlnim astăzi cu o formă de nebunie una care, de regulă, nu poate fi separată de geniu, de expresia cea mai înaltă a creativității umane. Ceea ce vrem să facem cu tot dinadinsul ni se pare de o maximă necesitate și expresie a unui gând foarte concentrat, desfășurat în expresivitatea sa maximă, dar celorlalți s-ar putea să li se pară un veritabil act de sinucidere.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a respecta simplificarea lucrurilor pentru că numai așa ne menținem pe o linie a sănătății mintale, a armoniei între minte trup și suflet, între intenție și aspirații.

Calitatea vieții se modifică prin justiție. Apel la resurse. Revoltă. Răzbunare. Independență folosită prost. Vindecarea nu este la cotele cele mai bune. Tentația tulbură liniștea. Dorință de independență folosită prost. Simplitatea nu este înțeleasă așa cum trebuie. Valorile personale sunt în criză. Li se cere prea mult celor care oferă puțin. Unele soluții sunt abordate prin izolare. Se câștigă puțin, dar cel care muncește se simte bogat. Puterea este înnobilată prin sinceritate. Rezistență la efort. Emoțiile sunt selectate cu înțelepciune.

Debutul lunii aprilie nu înseamnă doar intrarea într-o nouă lună, ci mai mult de atât. Lăsăm în urmă trei luni complicate, obositoare, marcate de un efort despre care, la începutul acestei perioade, am fost convinși că nu-l putem realiza decât cu mari sacrifici. În prima zi a lunii aprilie ne aducem aminte de sacrificiile pe care le-am făcut pentru a ne ridica, pentru a personaliza o realizare individuală, pentru a depăși o limită a înțelegerii sau a puterii. În luna martie am lucrat chiar cu puterea și prima zi a lunii aprilie, când luna se află în ultima sa zi de Capricorn gândim că poate anumite directive trebuie modificate. Abia acum, în prima zi a lunii aprilie, când anumite forțe ce au complicat expresia personală de-a lungul lunii martie, se rarefiază, îndrăznim să pretindem ceea ce nici în ruptul capului nu vom obține vreodată. Este posibil ca în cazul persoanelor mature, care nu visează la lucruri atât de ciudate, situația aceasta să fie parcursă doar ca un proces mental, doar prin intenția de a obține, dar prin plăcerea absolut personală de a-și imagina cum ar arăta dacă ar deține imposibilul.
Caracterul complicat al acestor direcții vine din faptul că luna, trecând acum prin conjuncția cu Pluton, activează într-un registru personal careul în T pe semne cardinale cu Pluton focar, dar activează în același registru personal și relațiile planetelor Jupiter și Neptun cu Axa Dragonului de pe axa Fecioară-Pești. Așadar, vorbim în prima zi a lunii aprilie despre teama de eșec, teama că așteptarea nu este încununată de succes, că puterea este înnobilată doar prin simplitate, dar până la simplitate mai este mult de mers. Conduita poate fi modificată substanțial prin folosirea greșită a gândului. Luna ne lansează acum anumite semne de întrebare față de ceea ce, de-a lungul lunii martie, am considerat că vine spre noi cu cele mai bune intenții. Prin această relație negativă a Lunii cu Mercur punem la îndoială aceste bune intenții și, fără să ne dăm seama, ducem valorile personale către criză. În momentul de față criza ia proporții. Acolo unde va apărea ea va urmării deposedarea individului de convingeri la care a ajuns prin ajutor direct, nu prin efort propriu. Ceea ce a primit ca sfat, ca recomandare va anula în prima zi a lunii aprilie și se va simți bine, ca și cum a aruncat de pe umeri o mare povară.
Prin urmare, 1 aprilie este o zi a convingerilor nefirești. Dacă suntem toată ziua animați de gânduri de revoltă sau poate chiar de răzbunare, de dorințe prea iuți, prea înțepătoare sau absurde, se întâmplă pentru că am parcurs în luna martie sau chiar, într-o reprezentare mai generoasă, în primele trei luni ale anului, o intervenție forțată. Am primit un bine cu forța, am fost ajutați depășind limitele armoniei, fără să cerem, am primit mai mult decât am solicitat chiar dacă momentul de acum nu face deloc trimitere la calitatea a ceea ce am primit, dacă era rău sau bun. Pentru că în acea achiziție a existat prea puțin efort personal sau poate nu a existat deloc o notă personală în acea achiziție, 1 aprilie ne motivează să renunțăm la ele ca și cum sunt o mare greutate. Se întâmpla lucrul acesta pentru că luna aprilie trebuie să ducă mai departe achiziții ale lunii anterioare, dar fără suportul suplimentar al puterii, ci prin efort personal. Dacă aceste achiziții nu au fost obținute decât prin intervenție exterioară, acum când această intervenție s-a rarefiat sau a dispărut ceea ce ne-a rămas este greu sau imposibil de administrat. Cine dorește să ducă mai departe achizițiile nespecifice ale lunii anterioare este avertizat că se află în fața unor situații imposibile.
La capitolul evenimente, 1 aprilie, la exterior, este o zi liniștită, dar la interior, acolo unde se aliniază într-un șir lung motivele pentru a acționa, pentru a produce modificări într-o schemă existentă deja, toate lucrurile sunt agitate. Așadar, debutul lunii aprilie este încărcată de tensiune pentru că ne simțim responsabili de ceea ce nu este al nostru și vrem să ignorăm sau să punem la punct după regulile altora ceea ce ne aparține.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ține cont de sfaturile care vin din proprie inițiativă. Dacă intervenim în schema acestei zile cu șabloane, cu etichetele lunii anterioare reproducem din nou mecanismul lunii anterioare cel care a permis ca anumite sugestii să treacă în zona personală fără ca individul să fie de acord.

Disconfort prin vorbire. Soluție prin competiție. Se cântăresc prea mult valorile în defavoarea efortului. Suntem mai aproape de inimă. Accidentele sunt evitate prin atenție. Partenerii de dialog devin sinceri. Puterea este sporită prin înțelegere. Nevoie de independență. Apel la sinceritate și dragoste. Vorbele nu sunt simple informații. Tărie de caracter.

Ceea ce în prima zi a lunii aprilie a fost dominat de crize acum trebuie să fie dominat de soluție, dar nu oricum, ci soluție convenită prin toleranță. Trecerea Lunii pe zodia Vărsător ne îndeamnă la dialog, să fim ambițioși, dar nu împotriva celorlalți, nu împotriva timpului și nici împotriva vremurilor. La modul concret, fiind și o zi de weekend, pentru mulți momentul acesta îndeamnă spre relaxare, spre destindere sau spre dragoste. Există și o relație bună între Luna și Marte, iar Marte fiind în perioada în care menține un trigon cu Soarele, aduce expresia personală către o împlinire frumoasă. Este adevărat, pentru că avem de-a face cu o poziție a Lunii într-un semn reprezentativ la capitolul independență, dimensiunea personală se va orienta către satisfacerea acestei nevoi. Luna acum nu mai mediază o problemă de destin, ci se ocupă de problemele personale, iar acolo unde acestea au fost în lunile anterioare dominate de derapaje, independența poate lua înfățișări ciudate. La prima vedere, lucrurile par clare, conturate într-un mod foarte vizibil, dar se vor coroda sau își vor arăta imperfecțiunile.
Apoi, ziua de 2 aprilie mai este dominată de un element ce vine aproape de noi prin justa apreciere. Dacă derapajele susținute de poziția Lunii pe zodia Vărsător nu pot fi încadrate în regulă, deci pot veni din orice zonă, există și premiza ca lucrurile să se așeze la fel de rapid și de surprinzător.
Greșeala cea mai mare pe care am putea să o facem în această zi ar fi să îi acuzăm pe ceilalți pe baza încrederii pe care o avem în momentul acesta. Este posibil ca această încredere să activeze cât timp Luna va trece prin Vărsător, adică și în ziua următoare, ceea ce ar putea fi pentru cei care nu s-au maturizat încă o încercare destul de dificilă. Încrederea pe care aceste persoane o folosesc pentru a se apăra are, în maniera aceasta, valente pozitive doar pe segmentul personal. Doar în aprecieri față de propria persoană, față de propriul ideal sau față de propriul trecut aceste observații sunt corecte și acest nerv este constructiv. În relație cu ceilalți, impunerea, obsesiile sau etichetele nu duc la nimic bun.
Prin urmare, 2 aprilie este ziua în care, din dorința de a împlini un deziderat, de a ne face un bine personal, de a putea obține mai mult, de neputința de a domina o lăcomie personală, stricăm ceva bun, o armonie sau o relație. 2 aprilie ne ajută să evităm accidentele dacă suntem atenți, dacă nu-i lovim pe ceilalți, dacă nu îi agasăm cu opiniile personale ca o replică la ceea ce am parcurs în luna anterioară, când am fost ajutați fără să cerem, ne-au fost făcute sugestii fără să le solicităm sau am făcut ceea ce era bine pentru alții. Prin această atitudine dorim să umplem un gol mai vechi și este o greșeală. Aprecierile acestea critice sunt bune doar față de sine, doar pentru autocritică, doar pentru cizelarea caracterului personal, nu pentru interacțiune, schimburi de experiență, nu pentru relații.
Cel care va ține cont de aceste avertismente astrale, cel care va fi atent la bârna din ochiul său și nu la paiul din ochiul celuilalt, va fi astăzi mai aproape de inima. Soluțiile vin prin competiție cu sine, cu vechiul mod de a fi, iar achizițiile sunt bune, plăcute și de durată. Celelalte, creează disconfort de la prima adresare, de la primul schimb de experiență, de la prima interacțiune.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu abandona sentimentele frumoase, de a ne adresa din inima, de a ne comporta cu cei din preajmă ca și cum ne-am comporta cu noi înșine, să le arătăm acestora aceeași disponibilitate și aceeași înțelegere pe care ne-o acordăm nouă înșine.

Sentimentul de neapartenența complică relațiile aflate acum în plină derulare. Nemulțumiri față de înțelegeri mai vechi. Vorba nu este ajustată la conținut. Mesaje neclare. Revoltă împotriva unui prieten. Minciună. Se stabilesc noi condiții. Cade o înțelegere. Secrete. Atitudinea este nepotrivită. Maturitatea este plătită scump. Regretele sunt evidențiate altfel. Nevoia de schimbare complică lucrurile, dar ne învață să discernem binele de rău.

Finalul săptămânii este un moment de mare intensitate pentru obiectivele cu care am lucrat de-a lungul acestei săptămâni, dar și pentru țintele pe care trebuie să le ținem active și în săptămânile următoare. Avem acum șansa de a ne exprima într-un alt registru. După părerea proprie ar părea mai clar sau mai limpede, dar după părerea celorlalți intrăm printr-un con de umbră, abordăm ideile dintr-o perspectiva eronată sau alegem să ne revoltăm împotriva elementului care ne ajută cel mai mult. 3 aprilie este o zi în care puterea scade în intensitate și crește ca valoare sau ca însemnătate o copie a sa, o invitație, poate chiar o minciună. Astăzi ne întâlnim cu revolta într-o ipostază nouă sau o vom vedea pe aceasta îmbrăcată în alte haine. Cert este că astăzi, prin faptul că Mercur împlinește opoziția cu Luna neagră pe care am avut-o activă toată săptămâna, se poate stabili că dominanta acestui moment va fi definită de mesaje neclare. Există însă o șansă, cea care, la prima vedere, ne va spune că maturitatea are întâietate, este mai importantă decât experiențele intense și noi parcurse de-a lungul acestei săptămâni, dar pentru a menține această maturitate va trebui să plătim un preț prea mare. Tot ce este valoros este scump, tot ceea ce este curat este rar. Din fericire, pentru că Luna mediază această opoziție dintre Mercur și Lilith avem posibilitatea de a reface autocritica, de a vedea dacă este momentul potrivit să regretăm un eșec sau să ne ridicăm, să nu ștergem de praf, de lacrimi sau de tristețe și să mergem mai departe. Poziția lui Mercur în Berbec este o încurajare către pionierat, către a atinge ținte foarte înalte, dar, în egală măsură, este și un semn de slăbiciune pentru că a duce lipsa de control în demersuri de această factură. Acolo unde nu există maturitate, există explozii, există atingerea unui moment de glorie după care nu mai există nimic. De aceea, avem nevoie în această ultimă zi a săptămânii să ne ajustăm vorba la conținut, să nu spunem lucruri fără acoperire, care nu sunt clare, pe care nu le-am experimentat sau despre care știm că ar putea să facă rău celorlalți. Se întâmpla lucrul acesta pentru că Luna astăzi implică planeta Saturn în medierea opoziției Mercur-Lilith și pentru că mesajul lui Saturn este alterat de retrogradarea sa, întreaga construcție a zilei are nevoie să rămână în conștiința de grup, în istoria personală ca un moment de soluție nu ca un alt eșec adăugat într-o listă lungă de erori.
Prin urmare, finalul săptămânii ne tulbură, ne încearcă cu problemele pe care l-am întâlnit picurate de-a lungul zilelor acestei săptămâni, dar care, luate individual, niciunele nu au fost atât de intense precum sunt acum. Se întâmplă lucrul acesta pentru că toate aceste picături se adună acum și se transformă într-un lac. Abia acum ne dăm seama ca acestor picături le era predestinat să ajungă aici, pentru a construi, pentru o clipă, o altă formă, o altă structură. Pentru că toate acestea converg într-o zi în care minciuna este supradimensionată, structura aceasta pe care o construiesc picăturile este incapabilă să se mențină pe mai departe. Asta înseamnă că momentele în care ne menținem maturitatea, în care nu acceptăm derapaje, nu le încurajăm, nu l întreținem sunt mari achiziții ale perioadei, dar și ale anului in curs.
Înțelegem de aici că disconfortul momentului va veni acolo unde nemulțumirea nu este ținută sub control sau nu este înțeleasă. Ne este permis să fim nemulțumiți acum, dar nu ne este permis, în cazul în care vrem ca realizările de până acum să fie menținute ori duse pe mai departe, să proiectăm această nemulțumire asupra celorlalți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că stresul se reduce prin explozie, prin consum, prin expansiune. Astăzi stresul se reduce prin diminuarea intențiilor de expansiune în modul acesta.

6 thoughts on “28 martie – 3 aprilie 2016

 1. Camelia spune:

  Buna Gheorghita,

  Ai incarcat previziunile pt saptamana viitoare, 4 – 10 aprilie 2016?

  Nu le gasesc nicaieri.

  Camelia

  1. Maine, joi, vor aparea. Azi e miercuri.

 2. Camelia spune:

  Da, scuza-ma, ai dreptate, am incurcat eu zilele.
  Am crezut ca azi e joi.

  Multumesc Gheorgita.

 3. daniela spune:

  Ieri am zis Nu unui nou inceput…mi-am zis ca nu se cade sa simt atata fericire…ca nu am dreptul…azi insa ma doare sufletul, pentru ca niciodata nu am fost fericita si nu mi-am regasit sufletul in celalalt intr-un mod atat de simplu si de firesc…Parca renunt la sufletul meu…la copilul din el…
  Am luat o decizie, dar nu stiu daca am facut bine sau rau, acum as da inapoi… Nu stiu daca este momentul potrivit pentru un inceput….As vrea sa inteleg. Poate tu , prietenul meu de suflet, ma poti ajuta… mereu am pretuit si mi-au folosit sfaturile tale …Cu drag, Daniela

  1. „Deschide-ți mâinile dacă vrei să te țină cineva” (Rumi)

 4. Daniela spune:

  Multumesc, aveam nevoie de acest raspuns din partea ta, ai oprit cu el lupta din sufletul meu.Cu drag, Daniela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.