4 – 10 aprilie 2016

4 – 10 aprilie 2016 este săptămâna întoarcerii spre simplitatea faptelor și a semnelor care ne descriu paradisul pierdut. Deși vom trăi cu implicare fiecare zi a acestei săptămâni, traversând și momente intense, dar și ipostaze banale pe care vom dori să le vedem în mod supradimensionat, schema generală a acestui sector face trimitere la dragoste. Unii, poate, sunt deja obosiți de atâtea sentimente, exasperați de ușurința cu care sunt invocate chiar și în momente când ar trebui să se pună accent pe altceva. Vor vedea că toate aceste transformări pe care le vor parcurge de-a lungul acestei săptămâni se echilibrează, se centrează sau se transformă în succes doar acolo unde dragostea există în diferitele sale forme de manifestare. Dacă la începutul săptămânii dragostea se exprima prin curaj, spre sfârșitul săptămânii ea se va exprima prin liniște. Cel care dispune de sentimente frumoase și care, în plus, dorește să și le exteriorizeze, va avea ocazia în zilele de marți, 5 aprilie și, respectiv, miercuri, 6 aprilie, când Venus va intra în Berbec și, respectiv, Mercur în Taur, să arate cum îi este sufletul, să se prezinte comunității dezvelit de falsele maniere, de minciunile pe care le-a construit și l-a făcut atât de credibile. Pe fondul acesta, există o presiune, mai mult internă decât socială, cea dată de careul Soarelui cu Pluton care ne vorbește despre etapa finală într-un demers care a durat aproximativ o lună de zile.
În mijlocul săptămânii, pe 7 aprilie, se va împlini Luna nouă, unul dintre cele mai importante și valoroase elemente ale acestei săptămâni. Pe Luna nouă din 7 aprilie vom vedea chipul caustic al anului 2016, cel care ne zăpăcești atât de mult, ne pune să trăim situații care nu sunt clare și care nu vor deveni clare mici după ce evenimentul se va consuma. Vom vedea, cu precădere pe 7 aprilie, că dincolo de bine și rău există un martor, există un element care conține esența succesului și pe care va trebui să-l identificăm și să-l folosim dacă dorim să mergem mai departe spre succes.
Unii s-ar putea să considere că această săptămână este plină de evenimente care nu au rost, care nu au înțeles și care nu duc nicăieri. Dacă vor consulta aceste previziuni și vor lua în considerare că instrumentul cel mai util, cheia acestor evenimente este dragostea, vor înțelege că scopul evenimentelor aferente săptămânii 4 – 10 aprilie 2016 este acela de a ne împlini sufletește. Doar un suflet împlinit sufletește va putea să facă față evenimentelor care debutează cu Luna nouă din 7 aprilie și depășesc sectorul de față, având o durabilitate de cel puțin o lună de zile, adică până pe 6 mai. Dintre toate aceste episoade, cele mai intense evenimente, din punct de vedere afectiv, așa cum am indicat mai sus, este finalul săptămânii, duminică, 10 aprilie.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne aminti de celebrul dicton al lui Protagoras „Omul este măsura tuturor lucrurilor”, dar de-a particulariza această idee nobilă prin calitatea sentimentelor. Avem ocazia în această săptămână să vedem cum măsura propriilor sentimente rezolvă mari probleme de destin, dar și de identitate.

Curaj folosit fără rost. Se semnează un act greșit. Se stabilesc obiective ce nu vor fi atinse. Atitudine față de viitor bazată pe agresivitate. Se ocolește un răspuns. Se evită o confruntare directă din teama de sancțiune. Parteneriatele sunt în criză. Avem nevoie de o schimbare. Vrem să aflăm lucruri care nu ne privesc.

În dimineața acestei zile Luna își va încheia tranzitul sau prin zodia Vărsător, intrând în Pești și participând, aproape toată ziua, la un careu cu Marte pe care îl formează din aproape în aproape până când atinge gradul perfect. Asta înseamnă că într-un fel va fi dimineața acestei zile și în altfel ne vom petrece seara. Nu ne referim doar de episoadele sociale, cele care, în general, sunt diferite în funcție de momentele zilei, ci este vorba și de starea sufletească.
În prima parte a zilei ne întâlnim cu o formă de curaj care se va exprima mai mult prin termeni, un curaj care se folosește de cuvânt pentru a pune în valoare patrimoniul individului. De altfel, prima zi a săptămânii ne introduce în schema la care face referire deviza generală aplicată acestei săptămâni, în special acele direcții care descriu paradisul pierdut. Lucrăm acum cu noțiuni care au un caracter dureros, care ne accentuează o rememorare neplăcută. Unii vor considera că le este dat astăzi să se întâlnească numai cu evenimente copilărești, cu reacții exagerate ale celorlalți, cu descrieri fanteziste ale unor întâmplări care s-au consumat altfel. Se întâmplă lucrul acesta pentru că ecuația astrală a zilei de 4 aprilie arată că se ocolește un răspuns. Unii vor dori să iasă din această criză prin parteneriate, prin schimburi de experiență sau prin muncă. Nici când Luna se află în Vărsător, dar nici când ea va trece în Pești munca nu va fi elogiată pe cât de multă nevoie avem de lucrul acesta. Fiecare se va gândi la succes și dacă, în prima parte a zilei, acesta va fi cerut implicit, prin formulări clare, prin adrese, cereri, petiții, spre seară facem apel la o stare sufletească ce ar trebui să confere succes ori să rezolve o problemă prin milă, prin drama, prin criză. Asta înseamnă că dacă nu dispunem de un dram de minte în plus atunci multe elemente vor fi prezentate răsturnat. Drama niciodată nu va aduce la armonie, iar armonia nu are de ce să se transforme într-un instrument care să susțină crizele existențiale, mofturile, pretențiile sau lenea. Chiar din prima zi a acestei săptămâni intervenim asupra acestor elemente cu explicații savante, unele mai sofisticate decât altele pentru a ascunde adevărul.
Prin urmare, începem călătoria astrală cu o confruntare ciudată. Astăzi ne aducem aminte de o teamă, de o frică, de-o grijă sau de o pasiune neobișnuită prin abordarea cărora ne-am tulburat relațiile în trecut. Ceea ce se consumă în prima zi a săptămânii nu face trimitere la un trecut îndepărtat, ci la ceea ce s-a consumat destul de aproape în săptămânile anterioare. Cine dorește să fie sincer va recunoaște, fie că acum nu gândește foarte clar situația pe care o parcurge, fie că are un motiv pe care nu dorește să-l împărtășească pe baza căruia schimbă sensul episodului spre care se întoarce acum.
Dacă în prima parte a zilei facem apel la cuvinte, la termen, la o atitudine și prindem curaj atunci când vedem că putem lucra ușor cu noțiunile complexe sau putem să facem conexiuni între evenimente consumate la anumite intervale în timp, în a doua parte a zilei ne vom comporta ca și cum suntem nemulțumiți că acest proces mental făcut în prima parte a zilei nu ne-a dus la descoperirea unei comori. Această problemă a patrimoniului care lipsește va domina spectrul gândirii în această primă zi. Dacă alegem să ne îndreptăm gândurile către un patrimoniu din ce în ce mai subtil, mai rafinat sau mai profund, atunci complicațiile ce vin din parteneriate abordate greșit sau din schimbul de experiența cu oamenii care nu doresc să ofere nimic, vor fi evitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi astăzi la reperele spre care ne îndreptăm cel mai ușor. Astăzi s-ar putea ca aceste repere, care altădată au dat rezultate pozitive, să ne încurce foarte mult. Dacă suntem atenți, vom face o pauză sau vom face trimitere la alte repere.

Stabilitatea este căutată. Se dorește o dreptate abuzivă. Pedeapsă. Accident soldat cu pierderi importante. Modificarea bruscă a atitudinii. Întoarcerea la o înțelegere mai veche. Atingem momentul unei ultime iertări. Se acordă încă o șansă unui vinovat. Persistă sentimentul că acordăm prea mult respect. Se caută simplitatea. Nesiguranță. Dorința de a depăși un obstacol. Se caută prin cufărul cu amintiri. Apel la un patrimoniu nefolosit în prima parte a anului. Planurile pentru următoarea perioade sunt marcate de duritate. Avem mai multe speranțe. Dorință de acțiune și inițiativă.

Iată că a sosit momentul să ne întâlnim și cu episoade foarte ciudate despre care nu am putut să anticipăm nimic de la începutul anului și până acum. Minciuna este elementul care definește această zi, nu atât prin caracterul său agresiv, coroziv sau periculos, cât ca o atracție către a pierde un moment de victorie. Acest moment de victorie ne arată, în prima parte a zilei, că se construiește prin efort, prin cunoașterea sistematică, prin luptă sau prin a demonstra un adevăr dureros. Tot succesul de acum se așază pe o mare constrângere sau pe o pierdere care este atât de vie și de puternică încât nu permite bucuriei victoriei să fie foarte intensă. Apoi, în a doua parte a zilei, acest proces de rememorare caută să îmbrace o impresie personală, adevărul subiectiv, în haine noi pentru a-l standardiza, pentru a-l face un etalon pentru schemele de gândire ale celorlalți.
În a doua parte a zilei Soarele se va afla într-un trigon cu Saturn, un unghi destul de important pentru finalul lunii martie și începutul lunii aprilie, dar și trecerea lui Venus în Berbec, adică din exaltare în exil. Pentru că Soarele are acum o relație bună cu Saturn simțul valorilor este destul de viu, dar emoțiile nu se pot adapta la cerințele prezente. Avem prea multe întrebări, dar nu suntem în stare să primim răspunsurile necesare. De aici înțelegem că există o latură a ființei care trebuie să meargă mai departe în forma pe care am construit-o, indiferent care sunt costurile, iar o altă parte a ființei se revoltă prea ușor pentru că simte că pământul îi fuge de sub picioare, că alunecă prea ușor în impulsivitate, criticism exagerat sau mania persecuției.
Dacă în sfera privată lucrurile acestea sunt destul de delicate, reacțiile temperamentale aducând o picătură în plus de criză la criza care se instalase deja, pe zona publică trecerea lui Venus în Berbec, ce are pe fundal trigonul Soarelui cu Saturn, aduce o competiție constructivă. Acum pot fi găsite argumente care vor fi crezute, chiar dacă ele sunt negative sau construite în așa fel încât să denatureze adevărul.
Nu trebuie să uităm că trecerea lui Venus în Berbec se face pe final de ciclu lunar, joi, 7 aprilie, împlinindu-se Luna nouă, deci inițierea unui nou ciclu lunar, ceea ce aduce în reacțiile de acum un interes pentru experiență. Poate, pe alte conjuncturi, în alte momente ale vieții, trecerea lui Venus în Berbec ar fi adus reacții penibile, impulsivitate gratuită sau comportament de adolescent trăit la maturitate. Acum, însă, lucrurile au o anume gravitate și pentru că ecuația astrală a zilei de 5 aprilie aduce o modificare bruscă a atitudinii, dar și pentru că ideea, gândul, argumentul comunicării, toate aceste elemente privite într-un complex, ce sunt patronate de poziția lui Mercur pe ultimul grad al zodiei Berbec, arată că în ultima perioadă am avut mult mai multe de câștigat fiind direcți, atacând la primul impuls, ridicând tonul, renunțând la o relație sau fiind categorici, decât să mergem pe calea de mijloc. Aceasta este tot o direcție care ține de înclinația către minciună. Ceea ce a fost direct și categoric, ceea ce am câștigat prin confruntare sau prin competiție a fost, de fapt, încărcat de succes pentru că a existat un concurs de factori astrali, nu doar pentru că am avut o atitudine categorică. Adică am fost ajutați, susținuți, nu a depins doar de efortul propriu. Nu este suficient să avem un râu pentru a putea pescui. Rezultatul, peștele prins, a depins de anumiți factori care l-au ajutat pe pește să ajungă acolo și să trăiască, dar și să se prindă în undiță, nu doar de abilitatea pescarului.
Prin urmare, 5 aprilie este o zi de joc. Toată ziua va persista sentimentul că acordăm prea mult respect și nu ni se răspunde cu aceeași monedă, întâlnim doar oameni obraznici, doar conjuncturi care ne tulbură sentimentele, gândurile sau ne întorc din drum. Există multă încordare în ecuația astrală a acestei zile și cine nu este obișnuit să lucreze eficient în condiții de stres, cine nu are eficiență atunci când planează asupra sa o mare presiune, va ceda, se va întoarce din drum, va spune o minciună crezând că asta îl scoate din încurcătură sau se va vinde.
Cea mai mare greșeală pe care am putea s-o facem în această zi este să ne interiorizăm aceste impulsuri negative. Agresivitatea neexprimată, depozitată în cantități mari în spatele zâmbetelor false, creează acum resorturi astrale care duc la pedeapsă. Sancțiunile pe care le vom primi nu pot fi citite din ecuația acestei zile, dar pentru că vorbim de două planete individuale, Venus și Mercur, pe zodia Berbec, prima la început, iar cealaltă la final, nu poate fi vorba de sancțiuni blânde. Desigur, ele ar putea să nu dureze, dar în mod sigur vor fi foarte intense.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu produce acum modificări în mediul de apartenență din proprie inițiativă. Oricât de mult credem în adevărul propriu, avem nevoie să primim un impuls din exterior că darul pe care-l oferim este așezat într-un loc de cinste, nu admirat astăzi și aruncat la gunoi mâine.

Preocupare față de valori materiale. Prea multă încrâncenare. Luptă împotriva constrângerilor directe. Agresivitatea inspiră teamă. Îndoieli stranii. Dorința de a ne implica într-un mare eveniment social. Descoperim puterea care produce schimbarea. Intimitatea este invadată de sentimente frumoase. Ne permitem luxul de a critica. Sinceritatea este combătută blând. Dureri stranii. Sentimentele abisale influențează negativ deciziile. Ceea ce este clar produce un efect pozitiv. Studiul are nevoie de mult timp pentru a se apropia de bine.

În noaptea de 5 spre 6 aprilie Mercur va intra în zodia Taur și, spre sfârșitul acestei zile, după ce Luna va intra și ea în zodia Berbec, Soarele și Pluton vor definitiva careul pe care îl formează încă de săptămâna trecută. Momentul acesta ne vorbește despre preocupări față de valorile materiale, față de această zonă a patrimoniului care ne-a tulburat conștiința în ultima perioadă. Ne preocupăm acum altfel de aceste valori, nu pentru a primi glorie, ci pentru a le consolida sau a le proteja într-o formă compactă cu scopul de a le folosi și pe mai târziu.
Vom vorbi în această zi despre un inventar al greșelilor, despre metodele pe care ar trebui să le folosim împotriva unor constrângeri care ne blocau preocupările doar față de zona ideilor și nu mai ajungeam să acționăm și practic. Pentru că Mercur intra în zodia Taur, începând cu dimineața acestei zile vom deveni puțin mai rigizi în dorința de a deveni mai practici. Dacă această analiză pe care o facem în ziua de 6 aprilie ne arată că ne-au mai rămas puține lucruri cu care să lucrăm de acum încolo, atunci trebuie să ne așteptăm ca intensitatea acestei încăpățânări să fie mult mai mare. Nu Mercur în Taur este de vină pentru că suntem rigizi, ci teama că, având lucruri puține, nu ne vom putea descurca pe mai târziu.
Dar caracterul dificil al acestei zile nu vine doar din faptul că Pluton de pe zodia Capricorn intervine în ecuația astrală a zilei de 6 aprilie prin invitația la a privi patrimoniul dintr-un alt unghi, ci și prin încercări legate de voință. Acolo unde oamenii sunt capricioși, acolo vor refuza schimbarea, dar vor face lucrul acesta folosind energii noi, cele care țin acum de noua poziție a lui Mercur. Ne va fi clar încă de dimineață ce este negativ și ce nu, dar vom pierde din vedere că această claritate se referă doar la lumea fizică, doar la ceea ce avem în imediata apropiere, la lucruri mici, nu la procese ample, la analize profunde, la lucrul cu instrumente abstracte și, nici într-un caz, nu se referă la destin. Evenimentele concrete sunt acum judecate foarte clar și foarte bine, dar există și riscul de a le critica pe acestea exclusiv pe ceea ce vedem acum. Dacă privim nevoile de acum în contextul lucrurilor mărunte, ceea ce facem acum este adevărat și nu poate fi combătut. Dacă ne referim la evenimente ample, la destin sau la interacțiuni dintre oameni care depășesc granița acestei zile, acestei săptămâni sau chiar granița lunii aprilie, atunci judecata precisă a acestei zile va fi greșită prin faptul că nu răspunde unei nevoi ample și reale, adică a avea o haină curată, dar pusă pe un corp murdar.
Prin urmare, 6 aprilie este o zi de consolidare. Cu toate că astăzi lucrăm împotriva constrângerilor și dorințele s-ar putea să prindă un contur care să intimideze ambiția sau poate chiar planurile pe care le-am făcut și de care ar fi trebuit să ne bucurăm până la finalul acestei săptămâni, există o mulțumire care vine din ecuația astrală aferentă acestei zile și care se construiește tocmai cu dorința de a anula un element negativ. Astăzi avem senzația că dacă un lucru este clar atunci în mod sigur el generează efecte pozitive. Nu putem fi atât de categorici în contextul acestei săptămâni, ci am putea spera că lucrul acesta se va orienta în direcția aceasta dacă privim într-un cadru mult mai larg. Adică, dacă lucrul acesta se va dovedi pozitiv în contextul lunii sau în contextul anului curent, atunci în mod sigur el este un purtător de succes, în mod sigur utilizarea lui cere renunțarea la ceea ce astăzi poartă denumirea de “încăpățânare” sau „încrâncenare”. Nu va fi greu să atingem astăzi viziunea de ansamblu dacă evităm sentimentele abisale. Relația aceasta proastă a Soarelui cu Pluton ne permite să ne adâncim percepția și în lucrurile bune care au fost ascunse până acum. Există o mare curiozitate și o mare atracție către lucrurile dureroase care au fost ascunse. Din această cauză va fi foarte eficient cu evenimentele de lungă durată doar acela care nu va căuta să le explice prin dramele pe care nu a putut să și le explice până acum. Înțelepciunea de viață bazată pe experiențe negative astăzi nu ne folosește.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a răspunde la simplitate cu simplitate, oricât de multe explicații am fi tentați să oferim, oricât de multe elemente noi am dori să punem într-o interacțiune. Ceea ce este simplu devine, începând cu Luna nouă de mâine, putere.

Se schimbă strategiile. Avem mai multă speranță. Independența produce primele efecte pozitive. Se duce o luptă cu un adversar invizibil. Evenimentele au o perspectivă de patru săptămâni. Dezvăluirea unor dorințe personale complică un plan de viitor. Intuiții speciale. Posibilitatea de a modifica în bine un demers personal negativ. Destinul ne încearcă. Suntem chemați să facem fapte bune. Respect prea mult pentru valori materiale. Răstălmăcirea unor învățăminte de viață. Curajul ne învață mai multe decât am crede. Prin acțiune directă suntem mai aproape de cer.

În momentul în care Luna se va afla în conjuncție cu Soarele și când se împlinește Lună nouă ni se deschid noi posibilități de a ne îndeplini ceea ce ne-am propus de-a lungul acestei săptămâni. Pentru că Mercur se află în Taur există o strictețe la care vom face trimitere acum și la care va trebui să renunțăm ori pe care să o vedem dintr-o altă perspectivă. În primul rând, se renunță la zgomotul de fond. S-a încercat și ieri lucrul acesta, imediat ce Mercur a intrat în Taur, dar nu s-a reușit pentru că mai erau rămășițe ale săptămânilor anterioare aferente vechiului ciclului lunar care în mijlocul zilei de 7 aprilie se încheie. Luna este acum în Berbec și avem ocazia să vedem că războiul nu s-a încheiat, că va trebui să mai lucrăm mult până când să ajungem la final. Acum, în 2016, este destul de complicat pentru că dihotomiile nu sunt inofensive, ci periculoase. Asta înseamnă că acolo unde alegem una dintre tabere, unde nu rezistăm în fața curentului am pierdut terenul pentru mult timp de acum încolo. Direcțiile acestui an spun că în momentul acțiunii alegerea în sine este proastă și că avem nevoie de liniște, de înțelepciune pentru a aștepta ca primul impuls să se consume și abia după acea să vedem că există un al treilea element, un martor care se arată doar celui liniștit și profund. Luna nouă din 7 aprilie este un asemenea moment și pentru ceea ce se consumă acum, dar, ca explicație, și pentru cea ce am parcurs de la începutul săptămânii.
Așadar, nu este important dacă momentul acesta ne aduce puterea perfectă pentru ca o încercare să fie depășită, nu contează nici dacă, realizând că am fost până acum învăluiți de forțe negative, renunțăm brusc. De mare ajutor este rezistența pe linia echilibrului. Ceea ce vedem acum ca fiind bine sau rău reprezintă, în mare parte, imaginea unei realități reflectată în gândirea pe care experiențele de până acum ne-au construit-o. Nu poate fi obiectivă. Ni se va părea obiectivă pentru că are deja lipită eticheta de “bine” sau “rău”. Refuzând să privind lucrurile din perspectiva valorilor perene (cele care lucrează mai blând cu timpul, care au răbdare, un anume crez, înțelepciune de viață) cu curajul de a respecta valorile după cum le-a fost scris să se întâmple ne situăm în zona lipsei de control, în zona erorii sau în cea care explorează punctele vulnerabile.
Apoi, Luna nu se află azi doar în relație cu Soarele, ci și cu Saturn (trigon), Pluton (careu), dar și cu (Uranus). Un moment de o mare fragilitate astrală ne îndeamnă să transformăm în spini frunzele pe care le-am folosit până acum sau petalele cu care ne-am afișat. Ochiul botanistului va ști cum a apărut acest spin, dar oamenii obișnuiți, cu care vă trebui să conviețuim de acum încolo, vor primi un mesaj fals. Ei vor crede că schimbarea este transformare și vor pune eticheta de “bun”, “rău”, “util”, “distructiv” fără a se gândi că poate în aceste momente de răscruce este nevoie de puțină răbdare și acesta să fie feedback-ul oferit. Vor vedea totul ca o modificare decisivă și cu eticheta aceasta vor porni în abordările viitoare, că nu degeaba este Luna nouă.
Lună nouă din 7 aprilie ne îndemnă să renunțăm la bombardamentele cu păreri, opinii, recomandări, sfaturi, bunuri sau decizii categorice. Forța Berbecului cea care este integrată acum în careul dintre maleficii Uranus și Pluton, ne arată că deciziile mici au o mare greutate în cântarul vieții, că emanațiile personale au o mare valoare, chiar dacă nu primesc admirație ori apreciere pe măsură. Fiind o zi de mare sensibilitate, avem nevoie acum să alegem să nu ne afișăm ca specialiști în a face răni, nici ca specialiști în a vindeca, ci în observatori ai oamenilor care aleg să fie creatori de răni, vindecători de răni sau naivi care nu știu încă pe ce lume trăiesc. Această obiectivare ne ridică atenția spre liniște și, din această perspectivă, careul maleficilor Uranus-Pluton, care ne chinuie de ani de zile, va arăta că efortul nu este acela de a săpa propria groapă, ci de a dezveli vestigii ale unei civilizații pierdute în timp, dovezi ale faptului că în perioada aceasta căutăm cunoașterea din care am mai gustat și altădată.
Prin urmare, 7 aprilie este o zi de vis, de speranță, de căutare și de găsire a unor valori care pot deveni mai târziu nestemate. Până să ajungem în acest punct culminant, resimțim ecuația astrală a acestei zile ca fiind foarte solicitantă. Doar cei înzestrați cu un simț astral aparte pot percepe trecerea de la vechiul la noul ciclu lunar, schimb care se realizează în mijlocul zilei, doar cei care lucrează cu energia ori care își folosesc în mod conștient intuiția au acum puterea de a fi conștienți că trăim cu toții vremuri de o maximă importanță pentru ceea ce va veni spre noi începând cu 2017. Acum, prin înțelesurile mici ale momentului, nici nu ne închipuim cât de importante sunt faptele acestea, cât de multă greutate va avea, în copacul care va crește, sămânța liniștii pe care o punem acum în pământ fără să știm ce fel este, cum o cheamă sau dacă avem apă să îi oferim.
La modul comun, 7 aprilie ne oferă conjuncturi diverse, chiar de vibrație contrară încât să simțim că avem ziua plină, că totul este intens și, în consecință, să credem că ne ocupăm de ceea ce este important. Astăzi “a dărui” vs.” a primi” are altă conotație, cea de “a îndatora” vs.” a elibera”, însă vom putea să vedem lucrul acesta dacă vom opri primul impuls de a acționa, cel care este, de altfel, și cel mai puternic și vom acționa la al doilea impuls. Cel care-și va face din 7 aprilie o zi de sărbătoare consumând, nu dăruind, este avertizat că așa va trăi în următoarele patru săptămâni, până la începutul ciclului lunar viitor din 6 mai.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti astăzi că viața pe care o trăim se valorizează dacă o privim într-un context mult mai mare. A valida etichetele celorlalți este, înainte de toate, o dovadă de agresiune asupra propriei persoane și apoi o poartă care permite factorului coroziv să intre în zonele cele mai sensibile. Azi avem ocazia să vedem dacă ceea ce suntem seamănă cu părerile celorlalți. Deci, avem ocazia SĂ VEDEM. Doar atât! Cine se va grăbi să transforme acum observația în acțiune se va grăbi să preschimbe o etichetă în ecuson. Să așteptăm ca observația să sape după vestigiile ascunse în timp pentru că tot ce va descoperi va fi valoros.

Confuzie. Ne reamintim de o grijă mai veche. Ideile neclare ne conving că pierdem un bine. Pierderea unui produs aduce modificarea unui statut. Confuziile devin foarte periculoase. Prea mult regret. Prea multă ambiție fără bunătate. Ridicare prin intermediul altora. Raportarea la noi taloane negative duce la pierderea unei oportunități.

În noaptea de joi spre vineri Luna va trece prin opoziția cu Lilith și în dimineață va intra în zodia Taur pentru ca în a doua parte a zilei să treacă și prin conjuncția cu Mercur care se află deja de miercuri în această zodie. Trecerea aceasta de la încercare la conduită corectă duce la confuzie. Dacă am sta strâmb și am judeca drept am vedea că lucrurile acestea sunt văzute disproporționat și le fac referire cu precădere la relațiile interumane. Sunt anumite elemente de personalitate pe care le folosim acum și care, după opinia pe care o avem în momentul acesta, trebuie neapărat să-și găsească locul în evenimentele viitoare. Faptul că cea mai mare parte din zi Luna se va afla în fereastra conjuncției cu Mercur din zodia Taur arată că există un mare atașament față de situații care ne conving că au stabilitate. Ne temem ca nu cumva, întâmplător sau sub acțiunea altei persoane, să nu pierdem ceva important, să nu risipim o achiziție făcută cu atât de mare greutate. Faptul că acum ne este clar că deținem anumite valori pe care nu am vrea să le pierdem este partea buna a predispozițiilor astrale aferente acestei zile. Pe această inventariere, pe această listă de calități sau posibilități de expresie intervine opoziția Lunii cu Lilith adică se intervine cu un refuz, cu o nemulțumire, cu o pretenție fără rost. Nu faptul că suntem riguroși în a le așeza pe acestea într-o ordine precisă reprezintă problema momentului, ci faptul că folosim un gând greșit și impunem între aceste calități o competiție. Deja nu vom mai fi mulțumiți că avem un statut, o stare de sănătate bună, că anumite complicații de natură materială s-au remediat sau că am primit răspunsul pe care l-am cerut în săptămânile anterioare. Acum vrem mai mult și această lăcomie ne întunecă mintea.
Există o preocupare ce ne poate ajuta să folosim corect energiile acestei zile, iar acestea sunt legate de muncă. Cine-și consumă energia personală prin efort, cine se lasă preocupat de ceea ce se construiește, nu de ceea ce se transferă, se achiziționează și se vinde, reușește să depășească problemele legate de lăcomie sau chiar de trufie.
Prin urmare, lucrurile cele mai valoroase care ne ies în cale acum sunt atât de ciudate și de neobișnuite, atât de diferite față de ceea ce cunoaștem în raport cu lumea, cu viața, cu oameni sau cu puterile care ne sunt permise acum încât am fi tentați, chiar de la primul pas, să le refuzăm. Simplitatea acțiunii, atenția pe încrederea în sine, dar nu prin centrarea acestei opinii pe propria persoană, ci centrarea acestei opinii pe o stare de echilibru ce transpare din activitățile ființei, adică nu pe orgoliul de a fi, ci pe bucuria de a trăi într-un anumit mod. Acolo unde lucrurile nu se orientează în modul acesta apare un regret și ridicarea, depășirea obstacolului sau remedierea problemei care apare prin refuz sau prin negație, va fi realizată doar cu ajutorul celorlalți. De aici înțelegem că refuzul a ceea ce nu cunoaștem duce la sărăcire pentru că reprezintă, de fapt, refuzul a ceea ce ar trebui să integrăm ca putere deoarece elementele acestea care ne ies în cale sunt instrumentele viitorului. Refuzându-le pe acestea refuzăm puterea care ne va fi utilă pe viitor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a renunța la prejudecăți. Nu putem știi dacă ceea ce ne iese în cale este util sau nu decât dacă ne folosim refuzul pentru a opri acțiunea unei prejudecăți. Dacă nu intervenim în momente de genul acesta cu prejudecăți avem șansa să vedem de ce ne-am întâlnit cu acest episod și unde ne poate duce. În caz contrar, vom avea pentru început satisfacția lucrului clar, așezat în albia lui și, desigur, ca o consecință a acestei greșeli, vom fi și martorii dizolvării lui sau martorii inactivării complete.

Se face un pas înapoi. Justiția este aplicată doar în cazul celorlalți. Vrem dreptate, dar nu pentru noi înșine. Avem nevoie de o schimbare în relațiile intime. Speranța este prea scumpă. Durerea este ascunsă foarte bine. Cercetare eficientă. Patimile se transformă în înțelepciune de viață. Accident. Întâmplările nefericite sunt evitate prin devenire. Nevoie de spațiu. Acceptarea invitației de a colabora pe un nivel superior. Partitura se schimbă. Puterile cresc. Mesajul personal atrage mult mai ușor atenția. Nimic nu este gratis atunci când lipsește sentimentul frumos.

Dacă în ziua anterioară a trebuit să trecem prin opoziția Lunii cu Luna neagră, a sosit momentul să lăsăm în urmă o altă încercare a acestei săptămâni și, implicit, a acestei luni: opoziția Lunii cu Junon. Acesta pare să fie un alt obstacol al momentului care ne va păcăli, tocmai pentru că ne creează o tensiune teribilă și greu de suportat, cum că a sosit momentul să facem o schimbare în relațiile intime. Este de la sine înțeles că această decizie care vine ca urmare a unei presiuni interne, a unei stări de tristețe, de supărare, de nervozitate, este un accident.
Celelalte unghiuri pe care le formează Luna ne creează sentimentul că suntem norocoși, că există multă bucurie în jur, că suntem ajutați să depășim momente delicate, că avem tot ceea ce ne trebuie în preajmă. Faptul că opoziția Lunii cu Junon are o greutate atât de mare vine să confirme un obicei pe care l-am alimentat în ultima perioadă, acela de a scormoni acolo unde nu ne privește, de a face o selecție negativă acestor evenimente, de a ne arăta indignați, doar pentru că nu există o presiune mai mare din jur care să ne oprească această indignare. Acesta este modul de comportare al ființelor care s-au obișnuit să activeze în acest registru instinctual. Acolo unde intervin procesele gândirii, acolo unde oamenii și-au folosit energia și pentru a depăși limitele personale, în special cele care vin din instinct, momentul zilei de 9 aprilie simplifică lucrurile într-un mod foarte rapid și eficient prin faptul că nu oferim tribut crizelor de personalitate. Procedând în felul acesta observăm că studiile pe care le facem, cercetările pe care le întreprindem devin foarte eficiente. Sentimentul că trăim frumos, simplu, că ni se răspunde într-un mod agreabil ne umple viața și ne ajută să trăim plăcut, cel puțin acum.
Ziua de 9 aprilie mai are o componentă care ține în mod special din faptul că Luna activează piramida de pământ împreună cu Jupiter și cu Pluton. Pentru că foarte aproape de Jupiter se află Capul Dragonului schema aceasta ne vorbește despre o expansiune, despre o desfășurare în conformitate cu un ideal pe care îl avem deja formulat și care primește acum suport substanțial pentru a se apropia de îndeplinire. Cu alte cuvinte, dacă este îndeplinită condiția indicată mai sus, nu mai sunt programate alte obstacole pentru ca o colaborare să treacă pe nivelul următor.
Prin urmare, 9 aprilie ne oferă toate instrumentele necesare pentru a bate în retragere. Aceasta ni se va părea soluția cea mai bună la toate tensiunile care se amplifică acum, ceea ce poate însemna un moment de cotitură în proiectele ce sunt în acum active. Dacă nu suntem în continuare preocupați să facem o selecție negativă a evenimentelor, dacă nu ne tulburăm foarte ușor în fața nedreptății sau în fața greșelilor făcute de alții, avem posibilitatea de a transforma o colaborare simplă într-o colaborare profundă, adică de a trece pe nivelul următor în schimbul de experiență pe care îl preferăm în momentul acesta. Dacă este îndeplinită această condiție vom vedea că se amplifică și gustul pentru frumos, dar și sentimentele rafinate sau schimbul eficient cu oamenii din preajmă în așa fel încât comunicarea superioară sau colaborarea pe un nivel mult mai înalt să aibă durabilitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că simplitatea nu vine de la sine. S-a mai spus, de altfel și în alte ipostaze, că este foarte dificil să fii simplu.

Multă independență. Atenția este atrasă către informații speciale. Vorbirea devine foarte importantă. Vorbitorul trece în planul secund. Mesajul devine esențial. Accidentul nu mai sperie și nici nu impresionează, ci doar avertizează. Seducție. Descoperim proiectul major în care suntem integrați. Distracția este plătită scump. O risipă este pedepsită. Surprizele se țin lanț. Necesitatea aprobată de grup poate deschide o nouă posibilitate de exprimare. Se depășește un obstacol ce altădată inspira teamă. Evoluție. Apel la simplitate. Iubirea nu se mai ascunde, dar nu poate fi văzută de oricine.

Unghiurile care se împlinesc în ultima zi a acestei săptămâni fac trimitere la achiziții importante cu care ne-am delectat de-a lungul acestei săptămâni. În primul rând, toate acestea fac trimitere la sentimentul de independență, însă îl exprimăm pe acesta prin ceea ce am acumulat, prin ceea ce avem în momentul acesta, prin ceea ce ne definește. În linia întâi, capul de listă, va fi dorința de a demonstra că putem să facem ceva, că putem să ridicăm un edificiu important, că avem cunoștințele necesare pentru a evita un eveniment tragic. Cu cât acționăm mai mult în această zonă, cu atât mai mult ne dăm seama că faptele proprii ne duc spre un sector public unde schimbul de experiență este mult mai complex. Cel care a fost învățat până acum să lucreze cu energia, să folosească instrumentele abstracte nu va avea reacții negative față de aceste episoade motivând că sunt prea numeroase, că le consumă prea multă energie sau că îl enervează. Necesitatea de grup, cea pe care o descoperim astăzi, ne poate deschide o nouă posibilitate de exprimare, un nou mod de a interacționa sau ne ajută să ne descoperim noi izvoare de putere. Mesajul zilei de 10 aprilie este esențial pentru a ne consolida experiențele primelor trei luni ale anului. Având în vedere că anul 2016 este destul de complicat, pentru că nu ne oferă episoade care sunt foarte clare în sine, ci episoade care sunt foarte intense, momentul acesta de clarificare, de deschidere sau de înțelegerea pare să fie o nestemată a lunii aprilie sau chiar a anului.
Se întâmplă lucrul acesta pentru că în noaptea de sâmbătă spre duminică Soarele se va afla într-o conjuncție cu Uranus, și ne vom trezi de dimineață cu dorința de a reinterpreta valorile pe care le avem. Dacă această trezire se va realiza după 9:00, când Luna se va afla deja în Gemeni, nevoia aceasta de independență se va situa doar în zona interacțiunii sau doar în zona cuvintelor, a comunicării, a transferului de idei. Cât timp Luna va mai fi în zodia Taur, adică în noaptea de sâmbătă spre duminică, până în preajma orei 9:00 nu vom putea să vedem binele cel nou decât prin intermediul lucrurilor. Dar pentru că ziua de 10 aprilie este o zi de graniță referitor la tranzitul Lunii, dar și pentru că granița aceasta este plasată dimineața, totul ni se va părea potrivit, fie că ne îndreptăm atenția către lucruri, fie că le ignorăm pe acestea. Starea sufletească este la fel de bună. Posibilul accident, posibilele evenimente neprevăzute, cele care sunt patronate de conjuncția Soarelui cu Uranus, nu mai sperie și nici nu mai impresionează, doar ne informează, doar ne avertizează.
Apoi, cu cât ne apropiem de seară și trăim cu mai mare intensitate trigonul lui Neptun cu Junon înțelegem că această nevoie de nou are acum veleități eminamente pozitive. Iubim relațiile pe care le avem, noutățile care ne vin prin schimburile clasice, obișnuite, poate chiar de rutină, cu cei din jur. Ceea ce are calitatea de surpriză, se adaugă, nu înlocuiește.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne atrage atenția asupra calităților pe care le putem folosi foarte ușor de acum încolo până la finalul anului. Mesajele acestei zile sunt esențiale, multe dintre ele formulate clar, frumos și chiar dacă, spre seară, tonul acestei exprimări nu va fi cel mai potrivit, nu rămânem cu resentimente după această zi, ci, cel mult, cu planuri îndrăznețe.
Pentru că Soarele și Uranus, în noaptea de sâmbătă spre duminică, se întâlnesc într-o conjuncție, momentul acesta de final al săptămânii devine o confirmare a faptului că avem nevoie de ceva nou, de o schimbare, de o modificare a programului de lucru sau să ieșim din rutina. Evadarea din rutina se face acum în mod plăcut și într-un consens general ca și cum nu este suficient decât să formulăm o anume dorință și vom găsi vreo câteva persoane în jur care gândesc și simt la fel. Nu există prea multe bariere pentru această zi, nu există prea multe forțe care să pună presiune pe decizie sau pe libertatea de expresie. Iubirea nu se mai ascunde dar, așa cum am văzut de multe ori, nu poate fi văzută de oricine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne oferi un moment de libertate, dar nu împotriva bunului simț, nu împotriva bunei conviețuiri, nu pentru a leza sau distruge armonia care exista deja. Ne este permis astăzi să adăugăm lucruri bune la cele pe care le avem deja. Astăzi schimbarea nu înseamnă înlocuire, ci adăugare.

4 thoughts on “4 – 10 aprilie 2016

 1. manola spune:

  Bun gasit ! D-le Coser,am observat ca in noaptea trecuta si astazi au aparut vechi obiceiuri,tipare,credinte cu o intensitate puternica. La unele am rezistat doar sa le observ, fara a reactiona, insa la unele am reactionat ,dar diferit fata de trecut…adica observandu-le parca si-au mai pierdut din intensitate insa nu am rezistat in totalitate impulsului de a reactiona Reactia a fost diferita fata de trecut, a fost mai mult comunicare sau dorinta de intelegere intre parti. Intrbarea mea este daca putem cu ajutorul mintii sa renuntam total la aceste obiceiuri ,sau aceea parte inteleapta din noi…sa spun asa…atunci cand suntem pregatiti anuleaza sau pur si simplu ne determina sa renuntam complet la aceste energii vechi fara sa implicam mintea,fara un efort intelectual . Sau in acest moment este important sa constientizam ca aceste energii vechi nu ne mai capteaza atentia atat de intens , asa cum se intampla pana acum. Multumesc!

 2. Nu trebuie să uităm dictonul: „Mintea minte!”. Separarea aceasta „energii vechi”, „energii noi” va primi din partea minții schemele conținute de șabloanele vechi. Deci nu, doar cu mintea nu se poate face o desprindere evolutivă, ci doar una confortabilă. Daca vrei să fie confortabilă, poți face doar atât, dacă nu, va trebui să faci ceva mai mult. Acest „mai mult” nu înseamnă tot un „mai mult” al minții, ci o diminuarea a fluctuațiilor mentale pentru a face loc gândirii. Începi să gândești atunci când mintea este liniștită, disciplinată, când preferă ceea ce este clar și nu respinge experiențele altor structuri ale ființei. Spre exemplu, vei iubi simplu, dar nu cu mintea, adică nu vei mai număra zilele de dragoste, ani de relații, ci oamenii profunzi și experiențele comune. Diferența între a face lucrul acesta prin fluctuații mentale față de a acționa prin gândire stă în analiza calitativă. Dacă evaluezi prin cantitate, e la fel – un număr, fără să conteze că sunt relații speciale sau nu. Calitatea îți aduce o bonificație: îi vei vedea pe oamenii buni și vei fi creativ în relații tocmai pentru că, văzându-i, îi vei prefera față de ceilalți. Prin claritate te ridici din turmă, din curentul general și va fi suficient pentru a produce o schimbare. A face cel puțin un pas în afară înseamnă a alege un alt drum. Sigur, nu știi dacă este simplu sau nu, dar pana nu încerci nu vei ști niciodată pentru că orice vine din exterior, ca informație, este imediat acaparat de minte, în timp ce experiențele personale, cele care nu se împlinesc doar pentru zona de confort, se lipesc de gândire.

 3. Lore spune:

  Interesanta analiza!

  In aceasta zi a aparut in viata mea cea mai de pret fiinta, fiica mea. Daca pana in dimineata zilei de 09 aprilie eram sub imperiul anesteziei iar starea mea sufleteasca era inca foarte echilibrata, incepand cu 09 aprilie am trait o advarat drama: o teama nejustificata ca bebelina poate pati ceva.
  Nu va pot explica cat am luptat cu aceste temeri (inca le resimt).
  Cum interpretati aceasta stare?

  1. Teama de a împărți devine teama de a pierde. Când acestea se întâlnesc cu instinctul matern rezultatul este ceea ce spui. Trebuie să renunți cât mai repede la această grijă, având încredere că ai adus pe lume un copil, nu ai creat unul din lut care la prima ploaie se va topi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.