11 – 17 aprilie 2016

11 – 17 aprilie 2016 este săptămâna puterilor secrete ce decid soarta oamenilor și a visului de a învinge cu efort minim. Săptămâna aceasta avem de parcurs câteva evenimente astrale destul de puternice care ne vor zdruncina convingerile despre sine și părerile pe care le avem despre cei din jur, despre societate, despre mersul lucrurilor sau, de ce nu, în cazul celor care se ocupă de fenomenul social, despre soarta omenirii. Unii se vor mira de unde vor găsi atât de multe resurse, de unde își vor extrage atât de multă putere pentru a privi lucrurile în față, pentru a le analiza și pentru a se adânci în ceea ce percep fără teamă și fără aerul de superioritate, fără îngâmfare sau aroganță. Există forțe care ne orientează în această săptămână către diplomație, către tact, către a valoriza elementele personale pentru a le duce către o zona mai sigură, mai puternică și mai profundă. Cu cât ne apropiem de finalul săptămânii cu atât mai mult vom înțelege că schemele personale cu care lucrăm acum au nevoie de o atenție sporită pentru că, în caz contrar, furtuna socială ar putea să le distrugă iremediabil.
Marile probleme ale acestei săptămâni vin din atitudinile rele față de oameni, nu neapărat pentru că dorim să fim exponenții unor forțe negative, ci pentru că, încă din prima zi a acestui interval, sunt reînviate frustrări mai vechi, retrezite evenimente neplăcute în care am pierdut, nu am reușit în ceea ce ne-am propus sau ni s-a oprit accesul la o realizare. Nu este prima dată când facem o asemenea retrospectivă, însă de această dată totul este mult prea intens, concentrat pe ceea ce nemulțumește mai mult sau doare mai tare. Cei care, de felul lor, nu se pot controla sau au acum un moment de neatenție, ar putea ajunge ușor în zilele de marți, vineri și duminică la accidente.
Elementele pozitive ale acestei săptămâni ne duc spre schimb de experiență, spre consolidarea credinței, a faptelor bune pe care dorim, în cunoștință de cauză, să le facem față de cei dragi. Desigur, aceste fapte bune ar trebui realizate acum față de toți oamenii, indiferent de calitatea pe care o au la un moment dat. Pentru început, însă, le vom îndrepta doar spre cei dragi pentru că ne va veni mult mai simplu să procedăm în felul acesta. Obținând primele rezultate, iar asta în mijlocul săptămânii, joi, 14 aprilie, vom vedea că anumite condiționări, ce până acum erau încadrate în zona tensiunilor, vor fi acceptate mult mai ușor.
Dintre toate zilele acestei săptămâni, cea de duminică, 17 aprilie, are o greutate aparte, moment care se adresează unui interval de timp mult mai mare decât cele pe care le abordăm periodic aici. Marte intra în mers retrograd, deplasare pe care și-o va menține până pe 30 iunie și prin intermediul căreia va face și o schimbare de zodie, adică pe 27 mai va reveni în Scorpion. În Săgetător se va întoarce abia pe 2 august și în tot acest timp vom trece prin etape de conștientizare, de observație, de înțelegere și de cunoaștere. Dinamica acestei zile, dinamica acestui început nu se va topi în mister. Multe vor fi accesibile tuturor oamenilor, nu neapărat prin direcția aceasta frumoasă, constructivă și pozitivă care face trimitere la cunoaștere, cât mai ales la ceea ce am denumit sintetic „război cu sine”. Pentru a ne menține sănătatea fizică, mentală, emoțională avem nevoie să fim puternici prin lucrurile bune pe care le observăm, pe care le conștientizăm și pe care dorim să le punem în aplicare de la prima până la ultima zi a acestei săptămâni. Dacă nu vom ține cont de lucrul acesta pe motiv că ne vom adapta din mers, va fi destul de târziu să ne hotărâm în ultima zi pe care traseu o să mergem. Avem nevoie ca această decizie să fie luată până atunci. În caz contrar, nu ne vom adapta din mers, ci vom lansa revendicări absurde, cultivând o agresivitate, nu atât prin vorbă sau prin faptă, cât mai ales prin atitudine, prin gând.
În această săptămână zona publică va fi destul de încărcată, de tulburată, de expusă unor opinii care nu fac bine nici persoanelor care le emit, dar nici cei cărora le sunt adresate. Retrogradarea lui Marte în Săgetător prin ambivalența sa, adică o parte a tranzitului prin Săgetător și o alta în Scorpion, cheamă la luptă forțe contrare și asta de dragul competiției, de dragul acțiunii, dar nu într-o dispunere exterioară. De aici și marea confuzie pe care o vor traversa unii oameni crezând că toată această perioadă reprezintă o provocare pentru a demonstra că pot învinge într-o confruntare deschisă. Ecuația astrală a zilei de 17 aprilie, momentul de început al acestei retrogradării, cea care conține un trigon între Mercur și Pluton, arată că zona în care se va desfășura această confruntare este exclusiv internă. Cine scoate acum scandalul pe stradă arată că nu înțelege nimic din ceea ce trăiește.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu folosi un adevăr împotriva unui alt adevăr. Marele bine al acestei săptămâni ne convinge că a sosit momentul să permitem fuziunea mai multor adevăruri. Aceasta este cea mai mare realizare a săptămânii de față.

Luptă pentru supremația valorilor personale. Se face un pas înainte doar dacă avem un preț de plătit. Mare tensiune. Descinderi pentru un bun inutil. Sentimentele profunde și împărtășite sunt protejate. Viața s-a modificat deja. Putem vedea foarte departe chiar dacă viitorul sperie. Luciditate dură. Prețul independenței este evaluat ca un bine folositor evoluției. Constrângere. Nesiguranța. Întârzierea unor planuri de mică anvergură. Trecerea marilor planuri pe un nou nivel sau într-o altă etapă. Nevoie de a distruge un fruct care refuză să se adapteze sau să se transforme.

Impulsul de a face o impresie bună se transformă în prima zi a săptămânii într-o luptă pentru supremație. Din nefericire, tocmai pentru că există multe unghiuri negative pe care le formează Luna cu planetele Neptun, Jupiter, Saturn, dar și cu Axa Dragonului, dorința aceasta de supremație se bazează pe ceea ce trebuie să combatem din eșecurile săptămânilor anterioare. Ceea ce se întâmplă acum nu ne îndeamnă în mod special să călătorim în trecut, dar aceasta va fi dinamica, în zona aceasta ne vom îndrepta pentru că pe aceste dispuneri apăsătoare este destul de complicat să privim în față fără a ne gândim cum am ajuns aici, cum am reușit să adunăm atâta neplăcere, atâta dezamăgire, cum am ajuns să fim nemulțumiți și de alții, dar și de noi înșine și să avem argumente în sensul acesta. Forța cu care acționăm în direcția aceasta are cumva explicații în marile demersuri în care suntem integrați, dar ele nu sunt adevărate decât în privința întârzierilor în proiectele aflate în derulare sau în ceea ce denumim generic „obstacol”. Celelalte, care sunt cu precădere definite de reacții sau de impresii personale (multe elemente vin chiar din zona celuilalt) sunt emanații personale, expresii ale unei paradigme personale pe care am construit-o cu mare grijă.
Ideea de constrângere, cea care ne este oferită în acest context astral de opoziția Lunii cu Saturn, ne îndeamnă să fim mai lucizi, să nu risipim nici vorbele, nici faptele, nici banii, nici alte bunuri, dar nici energia personală sperând în ceea ce nu se poate obține. Presiunea, astăzi, are rol de detentă, de energie care se acumulează pentru ca, foarte curând, chiar începând cu săptămâna următoare, exploziile să aibă valoare constructivă, să creeze, nu să distrugă.
Oamenii care sunt mai atenți la ceea ce au de spus, pentru care noutatea nu reprezintă un motiv pentru a alimenta dezechilibre nervoase sau obiceiuri proaste, se vor amăgi cu mesajele clare în sensul negativ ale acestei zile. Ei vor deveni foarte importanți pentru comunitate, în special în a doua parte a zilei, când Luna va deveni prietenă cu Uranus și cu Soarele, transformându-se într-un focar al unui triunghi minor. Expresia personală, un talent, o idee personală, o soluție care a mai fost prezentată și altădată devin acum foarte atractive, combat nesiguranța și atenuează din întârzierile care tulbură întreaga zi. Pentru că ultimul aspect al zilei este dat de o relație negativă a Lunii cu Chiron, printre elementele care definesc întârzierile se mai strecoară și nevoia de adaptare, de vindecare sau de pregătire. Cei care sunt pozitivi, în a doua parte a zilei vor avea clar senzația că se pregătesc pentru ceva. Elementele pentru care se pregătesc se vor desfășura de-a lungul acestei săptămâni în etape. Prima etapă se va împlini chiar mâine, 12 aprilie.
Prin urmare, impulsurile spre a demonstra ceva se transformă în această zi în motive de modificare, de impunere, de trasare a unor direcții cu duritate, nu din dorința de a face rău, ci din dorința de a reduce întârzierile care sunt laitmotivul zilei. Prin duritate oamenii arată, în primul rând, că sunt conștienți că pierd la capitolul emoții sau la cel al încrederii în sine. Rezultatele practice ne atrag și dacă în momentul acesta nu obținem ceea ce am cerut, tensiunea care se acumulează ne concentrează gândurile spre un proces de selecție foarte practic. Vom renunța la satisfacția emoțională, la achiziția anumitor bunuri pentru că mesajul este că nu le vom primi acum, la a interacționa frumos și echilibrat cu cei din jur pentru a ne menține dorința de integritate sau cea de libertate. În cuvinte mai simple, dacă nu putem interacționa astăzi așa cum ne dorim, dacă nu putem obține ceea ce am solicitat, vrem să fim lăsați în pace. Pacea acestei zile va fi însă plătită puțin cam scump tocmai pentru că nu vom face rabat de la calitate, deci vom fi acum dispuși să plătim oricât pentru a ne menține sănătatea și echilibrul în această zonă.
Cert este că acest crescendo frumos și echilibrat al zilei, devine foarte vizibil tocmai pentru că marile condiționări ale momentului se adună în prima parte a zilei. Unii vor invoca greutatea firească a zilei de luni care apare ca un gol după zilele de weekend, ce sunt, pentru foarte mulți, zile de relaxare. În realitate, patima acestei zile devine invizibilă pentru că se întâlnesc în Piața Centrală reprezentanții cei mai gălăgioși ai grupurilor minoritare. În loc să se echilibreze sau să se tempereze, ei strigă foarte tare, se antrenează în mesaje populiste ce creează o atmosferă de tensiune. Spre seară, însă, lucrurile se vor liniști și cu toții vom avea sentimentul că ne pregătim pentru ceva important. Acel element important va veni spre noi chiar din ziua următoare prin împlinirea opoziției dintre Mercur și Junon, de asemenea, pe un fond armonios.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu crede că puterile pe care le vom folosi în această săptămână se definesc după veleitățile zilei de 11 aprilie. Ceea ce se întâmplă acum are rolul de forță concentrată care trebuie să împlinească un deziderat.

Minciuni. Vorbele frumoase își mențin duritatea. Nevoie de independență și aventură. Gesturi mari. Este evitat un accident prin acceptarea negației. Influența unui factor exterior salvează. Confortul este învelit în minciuni frumoase. Preocupări față de familie. Ne atribuim sarcini mult prea mari. Ceea ce ne nemulțumește este distrus. Se diminuează o influență care consumă inutil. Suntem aproape de un mare bine. Inspirație. Sensibilitate. Puterea iartă. Diplomație. Tact.

În nicio altă zi a acestei săptămâni nu ne vom gândi atât de mult la bani precum ne vom gândi pe 12 aprilie. Acum minciunile cu care am luat contact în ziua anterioară par să prindă un contur straniu, obositor, enervant sau încărcat de mesaje foarte ciudate. Astăzi Mercur și Junon se află într-o relație foarte proastă asigurând un fundal trist, întunecat sau încărcat de tensiune pe care se manifestă impulsul de a impresiona, de a menține pasul cu ceea ce este corect, frumos sau interesant. Există multă determinare în momentul acesta pentru a face calcule, pentru a impune anumite etaloane ale propriei personalități oamenilor despre care credem că sunt în inferioritate sau care ne-au spus până acum că au nevoie de ajutor. Pe de o parte, se va manifesta atracția către faptele bune, adică vom fi interesați să ridicăm un om căzut, iar, de partea cealaltă, se vor manifesta acele impulsuri care țin de imitație, de spectacol sau de fățărnicie. Aceste două direcții vor avea menirea de a împărți oamenii în două categorii și nu ar trebui să ne mirăm dacă lucrurile vor evada din această zonă a mâniei pe care am păstrat-o cu anumite sacrificii în ziua anterioară crezând că doar așa ne apărăm, pentru că acum Mercur trimite raze, atât pozitive cât și negative, către două centre de interes specifice acestei perioade (Junon și Neptun). Asteroidul Junon face acum trimitere la asocierile confuze, imature sau periculoase ale acestei perioade, iar Neptun la mândria de a fi un om curajos și pozitiv într-o mare de oameni proști. Poate, judecând după ceea ce se consumă în această zi, nu ar trebui să fim atât de categorici și să punem etichete de „puternic”, „prost”, pentru că a fi puternic în momentul de față nu înseamnă a imita, ci a fi un om îndrăzneț și pozitiv fără a da curs impulsurilor spre demonstrație. Astăzi nu avem încurajare astrală pentru a face demonstrații, avem o încurajare astrală pentru a ne implica în fapte care să ne apropie de oameni, care să combată această formă de nemulțumire care să rămână în posteritate prin ceea ce se preschimbă în bine.
Apoi, mai există o componentă care se va manifesta în această zi și care ea ține de dimensiunea personală, de ușurința cu care oamenii caută satisfacții personale pentru a privi foarte departe, pentru a arăta că sunt încărcați de o experiență teribilă, că nu sunt noi, ca un intelect puternic și lucrurile acestea se pot vedea prin siguranța de sine și prin ușurința cu care îi ajută pe cei pe care îi iubesc. Relația bună dintre Venus și Marte arată că nu contează obiectul iubirii cât contează forța care o protejează.
Prin urmare, schema astrală aferentă zilei de 12 aprilie surprinde un aspect absolut esențial al acestei săptămâni dominată de interesul pe care oamenii îl acordă puterilor secrete și visului de a învinge cu efort minim. Acum ne gândim la ceea ce ne face puternici, la ceea ce demonstrează celorlalți că nu putem face pentru că în ochii proprii par slăbiciuni majore. În egală măsură, ne arată și care ar trebui să fie preocupările principale față de proiectele majore ale acestui an sau care depășesc, prin forță sau amplitudine, cadrul acestui an. Avem ocazia în această zi, făcând un balans între bine și rău, să observăm cum ne poate salva un factor exterior, cum o influență în care am crezut foarte mult, în care am investit foarte mult, se diminuează pentru a face loc unui factor personal, pentru a elogia rezultatul personal, puterea omului curajos și viu.
De lucrul acesta vom fi conștienți spre seară când planetele Venus și Marte se vor afla într-o dispunere foarte bună care susține intuiția spirituală, deschiderea față de nou sau curajul de a înfrunta un obstacol, chiar dacă acesta ne-a spus până acum că nu poate fi depășit. Faptele bune și faptele rele au acum un punct comun – înțelepciunea omului, cea care le poate privi pe acestea dincolo de factorul de distrugere. Faptele rele nu ne pot distruge, iar cele bune nu ne compromit. În felul acesta, ceea ce descoperim prin efort propriu nu doar că este plăcut, dar este și educativ. Forțele sau elementele ce ar putea fi regăsite în ecuațiile astrale ale acestei săptămâni ne vorbesc despre putere într-un alt mod decât am aflat în luna anterioară. Acum privim puterea prin ceea ce ne-a rămas, prin sinteză, prin ceea ce este real, nu prin ceea ce a strălucit sau ne-a condiționat în mod direct.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi spre viitor ca și cum am respira un aer proaspăt. Ceea ce se întâmplă acum face parte din procesul de transformare sau, după cum ne spun cei inițiați, din educație.

Se refuză o colaborare. Se cere prea mult de la viață. Justiția își intră în drepturi. Se echilibrează balanța valorilor. Modificări în spectrul convingerilor personale. Credința pare zdruncinată. Agresiune împotriva unui element de stabilitate. Este înstrăinat un bun. Primim prea mult, dar nu vedem acest lucru. Nevoie de simplitate. Răspunsurile negative sunt încadrate sau învățămintele lor sunt trecute în planul secund. Ezitare. Relațiile se complică prin lipsa unui avertisment inteligibil.

Luna se află acum în domiciliul său, în zodia Rac, și are de împlinit o opoziție cu Pluton. Știm, de fiecare dată când Luna trece prin această zodie, ne simțim zdruncinați în convingerile proprii, în ceea ce simțim ca fiind frumos, curat sau înălțător pentru că primim din jur un răspuns pe care, fie nu-l înțelegem, fie este tendențios (opoziția cu Pluton). De această dată, Luna are de împlinit și o relație negativă cu Venus, adică schema aceasta personală, care este pusă la îndoială de comunitate, găsește în forul interior argumente negative care să le susțină. Astăzi riscăm să nu avem încredere în forțele proprii, să ne gândim că poate ne-ar fi mai bine dacă am acționa în singularitate, adică să refuzăm o colaborare, să credem că, invocând mai multe motive de recompensă, cerând mai multe de la viață, suntem superiori celorlalți sau ieșim dintr-o mare încurcătură. Ceea ce se consumă cu plasarea Lunii pe zodia Rac și împlinirea acestor unghiuri interesante face trimitere la o formă de risipă pe care o traversăm de fiecare dată când avem pe cer o configurație numită Împrăștierea.
Cu alte cuvinte, cele ce se consumă în ziua de 13 aprilie fac parte din ciudățeniile vieții personale, multe fiind argumentate, explicate sau justificate de experiențele personale și doar atât. Lucrurile care sunt esențiale par să fie pe 13 aprilie într-o vacanță ciudată și dacă ne simțim cuprinși de o bucurie suspectă sau apăsați de o durere intensă se întâmplă doar pentru că aceasta este energia pe care am preferat-o, acestea sunt elementele cu care am lucrat până acum și care s-au amestecat printre altele. Lucrurile care sunt esențiale rămân astăzi într-un vas și de acolo vor putea ieși doar dacă primesc un impuls din partea unui factor exterior care activează ca urmare a unor deziderate de grup, ca urmare a unor proiecte ample care depășesc spațiul acestei săptămâni.
Există însă și satisfacții care vin din schemele aferente acestei săptămâni. Acum primim prea mult, dar nu vedem lucrul acesta sau încercăm să îl categorisim dacă este sau nu un element simplu. Dacă este un element simplu atunci nu ne poate solicita și-l vom prefera, iar dacă nu este un element simplu atunci trebuie ignorat. Ne va lipsi în această zi înțelepciunea de viață și tocmai de aceea acum, cu Luna pe zodia Rac, nu ne gândim deloc la sacrificiu, ci doar la satisfacție, la romantism, la încântare sau la o nostalgie care trebuie să ne convingă că suntem altfel, că trăim într-o altă dimensiune, că suntem profunzi sau ființe alese.
Prin urmare, 13 aprilie ne învață să fim responsabili cu ceea ce știm, cu ceea ce înțelegem și cu ceea ce primim în dar. Este foarte posibil ca multe din cele pe care le primim în dar să fie lucruri rele, să fie elemente care nu ne ajută să luăm o decizie, să arătăm că suntem responsabili sau măcar înțelepți. Dacă privim foarte departe cu un dram de înțelepciune vom putea vedea că schema pe care o folosim pentru a invoca lucrurile simple nu poate fi aplicată acum. Acum suntem conectați la gândurile celorlalți, la aspirațiile lor, la cerințele lor de viață, de muncă sau la cerințele lor spirituale și dacă evităm tentația de a pune eticheta, de a încadra totul după lucrurile simpliste pe care ni le-am însușit până acum, vom fi cu adevărat înțelepți și vom depăși ziua de 13 aprilie cu fruntea sus.
Prin ceea ce facem astăzi reușim să atragem atenția asupra unor lucruri minore, poate chiar lipsite de importanță ce pe viitor ar putea fi folosite ca o veritabilă zonă de confort, ca un aliment universal, ca o hrană teribilă care îl poate duce pe individ spre simplitate, dar nu îl va ține acolo captiv.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi lucrurile simple cu maturitate. Ceea ce este simplu, astăzi, nu este și înțelept. Ceea ce este înțelept este în mod obligatoriu foarte simplu. Contează mult care este calitatea elementului cu care intrăm prima dată în contact.

Tensiune. Soluțiile bune ne motivează să ne menținem pe această linie a adevărului și echilibrului. Sentimentele se încălzesc. O minciună ne strică o stare bună. Vi se premonitorii. Sfaturi înțelepte. Revoltă împotriva elementului cel mai bun. Transformarea devine un element preferat. Decăderea inspiră teamă. Un avertisment rău este luat în considerare și amplificat. Printr-o tensiune internă se face dreptate față de un factor extern. Bucuria adversarului față de răul dușmanului său. Înțelegeri ciudate. Acceptarea unor condiționări ajută în depășirea unui obstacol. Viteza de reacție. Spaima este depășită prin prudenta.

Sunt multe lucruri care atârnă de gâtul fiecăruia ca niște bijuterii sau ca niște greutăți foarte mari. Pentru unii aceste elemente cu care se afișează sunt prejudecăți, pentru alții sunt sentimente puternice, calități sau talente, deschideri cu totul aparte pe care le poate explora un om înțelept sau cu care se poate hrăni într-o suferință maximă un om foarte slab. Diferența dintre aceste două categorii este dată de experiența de viață, anturajul, nivelul de înțelegere, de deschidere, cultura pe care o are individul și, nu în ultimul rând, nivelul spiritual. Toate acestea concură la definirea statutului pe care îl au aceste greutăți cu care individul se afișează în fața comunității sau cu care se laudă față de sine.
Ziua de 14 aprilie poate fi, din acest punct de vedere, reprezentativă la acest capitol pentru că ne aduce, pe de o parte, posibilitatea de a ne vindeca de o forță negativă care ne îndeamnă spre cele rele, spre ceea ce este impur sau spre ceea ce ne îmbolnăvește, dar ne ajută să privim în adâncul sufletului pentru a identifica acele forțe care pot combate răul, care pot ridica standardul de viață, care pot combate impulsurile animalice și desprinde individul din obiceiuri proaste, cele dominate de iritare, luptă, teamă, îngrijorarea exagerată.
Multe lucruri bune se pot întâmpla în această zi dacă, având o minte educată în sensul acesta, nu dăm curs agresiunii împotriva celui apropiat, dacă nu ne folosim viteza de reacție pentru a impune celorlalți reguli despre care știm clar că nu pot fi respectate de nimeni.
Ca un răspuns la toate aceste lucruri, oamenii, dacă sunt dintr-o zonă inferioară, se vor minți unii pe alții și vor invoca motive sociale, agresiunea venită din partea celorlalți, emoții ciudate, amintiri triste sau chiar traume care sunt în consonanță cu ideea de greșeală sau de injustiție.
Schema care se construiește în mijlocul acestei săptămâni, din care aflăm care sunt puterile secrete care decid soarta oamenilor, este în consonanță cu ideea de greșeală și aduce o întunecare a minții ce ni se va părea foarte intensă pentru că am mai explorat-o până acum. În realitate, grija aceasta este una majoră, foarte periculoasă și chiar dăunătoare sufletului. Cine reușește să-și mențină atitudinea sau conștiința departe de spaimă, de frică, fără a pierde din vedere că prudența este o virtute ce nu este accesibil oricui, ci doar omului educat și bun la suflet, învață, în mijlocul acestei săptămâni, că puterile secrete care decid soarta oamenilor nu sunt folosite împotriva lor, ci pentru binele și dezvoltarea lor.
Prin urmare, 14 aprilie ne încearcă voința personală cu direcții care au fost ignorate până acum sau poate nu au fost tratate cu atât de mult respect. Lucrurile care se construiesc acum poartă amprenta unui avertisment, multe dintre ele făcând o trimitere interesantă către structura administrativă, către cea instituțională sau către o rafinare a structurii interioare pentru a face față unor încercări mult mai mari. Dar, așa cum consultăm din efemeridele zilei de 14 aprilie, momentul acesta nu este deloc ușor de trecut cu vederea. Luna se află acum într-o relație destul de negativă cu Lilith, atingând acest unghi cu câteva ore înainte de a-și încheia tranzitul prin zodia Rac. Luna neagră se află în continuare pe zodia Balanță și strigătul fățărniciei, complicațiile date de minciună sau de adevărul parțial amplifică o durere personală pe care nevoia de echilibru, suportul pe care-l primim din partea celorlalți, emoțiile pozitive ce ne sunt dăruite cu tot sufletul de către cei dragi nu ne pot ajuta să anulăm compromisurile sau îndoielile ce domină momentul de față. În a doua parte a zilei, Luna se va afla în zodia Leu și vom reuși să ascundem destul de bine aceste reacții negative ca și cum ele nu sunt importante sau nu sunt importante acum. Este posibil ca acum compromisul să îmbrace hainele condiționărilor, cu toate că vom considera că a accepta aceste condiționări înseamnă a depăși un obstacol important, a merge pe o punte foarte îngustă tocmai pentru că esența întâmplării de acum este să ajungem pe malul celălalt. În realitate, trebuie să fim foarte atenți la compromisurile pe care le facem pentru că unele sunt atât de bine disimulate încât ne vor păcăli că mergem ușor pe o punte până pe malul celălalt în timp ce, sub aburii halucinogeni ai unei substanțe, să confundăm realitatea cu visul. Trezirea la realitate va fi însă foarte dură și cu consecințe destul de neplăcute.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu uita că lucrurile simple nu vor face niciodată casă bună cu compromisurile. Lucrul simplu nu trăiește în aceeași curte cu compromisul, dar nici nu este în conflict cu el.

Revoltă. Constrângere. Viața pornește pe un nou drum. Se minte frumos. Luptăm împotriva unui suflet mare. Distrugerea unui bun. Planurile de viitor sperie însă zâmbetele sunt largi. Sentimentele frumoase sunt ascunse de agresiunea unui factor malefic. Secretele sunt ascunse bine. Explozie. Nevoie de a da o lecție prin provocarea unui rău. Invadarea intimității celuilalt. Siguranța de sine trece prin criză. Nu vorbim despre lucruri esențiale. Este uitată dreptatea prin bine și este preferată dreptatea prin rău. Este salutată și recompensat un individ care a abuzat.

De eșecul acestei zile avem parte doar o singură dată pe an și doar atunci când Soarele trece prin opoziția cu Luna neagră. Este foarte posibil ca momentul acesta să treacă pentru unii ca neobservat, să nu aibă atâta greutate și nici atâta compromis nu poate să vină prea aproape de ei pentru că de la ultima opoziție Soare-Lilith (1 martie 2015) până acum au activat într-un registru pozitiv și le va veni destul de ușor să invoce binele pentru a distrage toată atenția negativă captată de această relație proastă a Soarelui cu Luna neagră de acum.
Cei care nu au avut însă ocazia să-și construiască, din aproape în aproape, această schemă pozitivă, cei care se simt apăsați de lucrurile bune care se întâmplă în jurul lor, de exemplele superioare, de gândirea profundă, de oameni puternici sau care ies în evidență prin lucruri bune, vor avea o zi grea, enervantă, una care le arată că secretele lor pot fi foarte ușor citite de cei înțelepți, vândute de oamenii vicleni sau folosite împotriva lor de ființele fățarnice.
Nu este ușor de parcurs o opoziție Soare-Lilith pentru că această dispunere astrală aduce complicații pe care nu le putem anticipa, care sunt dominate, în primul rând, de acele elemente personale ce vin dintr-o zonă întunecată pentru care astrologia practicată de cei mai mulți nu face o delimitare clară, ci le încadrează în denumirea generică de „păcat”. Acum, când forța vitală (Soarele) i se opune tentației păcatului (Lilith), aceste impulsuri sunt separate, trecute printr-un filtru personal sau pur și simplu afișate comunității fără nicio barieră. Este adevărat schema aceasta nu ține cont de părerile celorlalți, nu ține cont de valorile esențiale, nu doar pentru că Soarele se află acum într-o opoziție cu Luna neagră, ci și pentru că Mercur, aflat acum în plin tranzit prin zodia Taur, trece prin opoziția cu Junon din Scorpion, adică este pusă la îndoială sinceritatea sentimentelor sau devotamentul declarat. În plus, pe lângă toată această configurație particulară, opoziția Soarelui cu Luna neagră aduce și rememorarea unor abuzuri, fie că sunt din ultima vreme sau au fost consumate cu ani în urmă, dar și trezirea interesului față de răzbunare sau nevoia de a-i face cuiva un rău pentru a-l testa.
Prin urmare, 15 aprilie este o zi care ne îndeamnă să depășim limitele false ale fericirii, limitele impuse de atitudinile neconvenționale care ne-au păcălit de-a lungul timpului că, menținute în forma aceasta, ne conferă o anume înțelepciune de viață sau chiar o rezistență împotriva unui rău mai mare. Ceea ce duce spre rigiditate, spre inflexibilitate, spre perturbații sau spre alimentarea unui element care nu poate fi surmontat, care este inaccesibil, care nu poate fi înțeles sau nu poate fi folosit ca un contrast, reprezintă o dovadă clară că suntem dominați de ceea ce se numește generic „păcat”. Conjuncturile astrale aferente zilei de 15 aprilie ne vorbesc însă și despre secrete. Firea omului este însă complicată. Momentul acesta ar putea să ne convingă că ne aflăm în fața unei situații inovatoare, ca această opoziție a Soarelui cu Luna neagră reprezintă de fapt o încurajare că putem demonstra prin forță, prin agresivitate puterea pe care o deține. În realitate, cel care face acum uz de putere, de forță, de agresivitate este cel care se pierde cel mai ușor cu firea și cedează în fața răului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a avea încredere în oameni prin faptele bune pe care le-au demonstrat. A avea încredere în ei prin faptele rele despre care ei spun că sunt dovezi de putere arată că nu se face o distincție clară între putere și agresivitate.

Deschidere față de lucruri neobișnuite. Aceste informații periculoase. Conflict deschis. Nevoie de mișcare cauzatoare de probleme. Sentimentele devin periculoase. Seriozitatea este sever pusa la încercare. Dorință de exprimare pe un nivel superior. Egoism. Rezolvarea problemelor prin raportare la experiențele personale. Există o legătură interesantă între ceea ce se întâmplă pe zona publică și ceea ce se întâmplă în intimitate. Axa valorilor se schimbă. Teamă de crize.

Schema astrală aferente zilei de 16 aprilie ne arată că ne aflăm în fața unor lucruri neobișnuite față de care avem un interes prea mare. Nu ne-am desprins încă foarte bine de opoziția Soarelui cu Luna neagră, din această cauză curiozitățile pe care le arătăm acum ne vor duce în mod inevitabil la conflicte deschise. Există o mare mobilitate în această zi, un interes către lucruri stranii, exprimate pe un nivel superior, poate chiar fără măsură sau fără înțelepciune.
Pentru că există un conflict între ceea ce s-a consumat anterior și ceea ce suntem îndemnați să facem acum, balansul acesta nu ne permite să mergem foarte repede înainte, să schimbăm scara valorilor pentru a fi înnobilați sau pentru a crește din punct de vedere spiritual sau moral. Așadar, ajungem acum mult mai ușor într-o criză a identității, o criză a solicitărilor care nu primesc răspuns sau într-o criză dată de o funcție pentru că nu suntem suficient de realiști.
Pentru că Luna se află acum în zodia Leu și există o căldură a contactului, există un interes față de o exprimarea personală, față de un mesaj personal, chiar și atunci când acesta este dezagreabil, dimensiunea personală a acestei confuzii specifică zilei de 16 aprilie amână un succes, ascunde prea ușor defectele și ne arată că nu ne-am rezolvat problemele pe care am crezut că le-am soluționat atât de ușor, nu am schimbat traseul, nu ne-am schimbat pe noi înșine, nu am devenit mai originali, ci doar mai agresivi.
Pe 16 aprilie se împlinesc doar unghiuri pozitive și, un pasionat de astrologie care, înainte de a consulta această sinteză, trece cu privirea și peste aceste unghiuri, ar putea fi puțin contrariat de faptul că există o oarecare discrepanță între mesajul unilateral al fiecărui unghi și observațiile sintetice. Nu putem privi schema unei zile fără să o încadrăm în schema săptămânii, la fel cum nu putem observa clar mesajul săptămânii fără a-l integra în direcțiile lunii. Momentul acesta al zilei de 16 aprilie face trimitere mai curând la partea doua a devizei generale aplicată acestei săptămâni, cea care ne vorbește despre visul de a învinge cu efort minim. Știind că în momentul acesta există o notă agresivă pe care o parcurgem prin opoziția Soarelui cu Luna neagră, unghi activ până săptămâna viitoare, înțelegem că binele de acum are înfățișarea plictiselii, a pretențiilor fără rost, a fanteziilor. Desigur, sunt și oameni care preferă să trăiască în acest glob de sticlă. Un căutător al adevărului va urmări întotdeauna să știe care este realitatea și abia după aceea să o suplimenteze pe aceasta cu elemente de imaginație, de creativitate, nu pentru a ascunde caracterul dur, ci pentru a-i schimba ceea ce se poate schimba.
Prin urmare, 16 aprilie este o zi în care lucrurile ni se vor părea răsturnate, se vor exprima ca și cum au fost răsturnate deja și vom fi tentați să avem reacții categorice față de acestea, ca și cum așa vor rămâne cel puțin până la finalul acestei luni. Nu, nu vor rămâne așa până la finalul acestei luni pentru că în săptămâna următoare, când opoziția Soarelui cu Luna neagră se va diminua în intensitate, vom vedea că multe dintre situații vor reveni la o stare de normalitate, cel puțin așa va fi în privința conflictelor deschise. Există o componentă care va ascunde această formă de revenire și pe care o vom constata mâine, 17 aprilie, când Marte își va iniția mersul retrograd. Chiar dacă se va diminua nota agresivă a opoziției Soare-Luna neagră, care ne duce spre compromisuri în speranța de a ne schimba condiția, notă agresivă a retrogradării lui Marte (complet diferită față de cealaltă), arătând mai curând un război cu sine decât cu ceilalți, va menține până în vară o ușoară tensiune. Un om înțelept va putea relativ ușor să facă diferența între ele.
Momentul zilei de 16 aprilie ne pune seriozitatea la încercare, ne schimbă direcția în care privim și încearcă să ne tulbure conștiința sau simțul valorilor pentru mult timp de acum încolo. Cel care este egoist o va menține mai mult decât ceilalți. Un om înțelept se va dezveli de tulburarea acestui moment destul de ușor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a cântări astăzi vorbele, gândurile și faptele. Ceea ce nu este cântărit se transformă în explozie. Ceea ce explodează acum distruge nu doar la sine, ci și la ceilalți.

Invidie. Revoltă împotriva unui element superior. Accident provocat prin desconsiderare a unui avertisment. Mare tensiune pe simțul valorilor. Sunt răsturnate certitudinile așezate la baza unor prietenii de durată. Război cu sine. Reglare de conturi. Efervescență. Se caută cai morți să li se ia potcoavele. Acțiuni inutile. Revendicări absurde. Inspirație declanșată de nevoia de a ajuta. Se caută un conflict pentru a se testa cunoștințele, valoarea, experiența de viață. Evoluție prin inteligență. Spirit practic. Consum intern. Anumite relații exterioare se dovedesc a fi periculoase. Cruciadă. Celălalt este vinovat. Agresivitate. Revendicări absurde.

În noaptea de sâmbătă spre duminică Luna va ieși din zodia Leu și va intra în zodia Fecioară, aducând o constrângere a sentimentelor încât, pe fondul inițierii mersului retrograd al lui Marte, dar și pe cel susținut de trigonul lui Mercur cu Pluton, schema aceasta să mențină acel balans între bine și rău, dar să încline mai mult către invidie, către revoltă sau către o formă de agresivitate împotriva unui element superior. Nu mică ne va fi mirarea când, în special în a doua parte a zilei, schema aceasta va înclina mult către reglare de conturi, către revendicări absurde, chiar către penibil, îndemnându-i pe oameni să se implice în acțiuni inutile, să se consume, să critice gratuit sau să-și facă rău singuri. Pe zodia Săgetător, Marte arată că motivul acesta de agresivitate pe care-l vom conștientiza în momentul acesta și cu care va trebui să conviețuim o perioadă, se referă cu precădere la nevoia de performanță. S-ar putea ca această nevoie de performanță să fie doar în capul unora, să fie o halucinație, o iluzie și să nu aibă nimic de-a face cu realitatea. Oamenii care până acum au obținut deja rezultate în demersurile esențiale vor fi cumva îndreptățiți să insiste pe această direcție poate chiar să greșească vorbind altfel, fiind mai hotărâți sau poate chiar mai duri. Ceilalți, vor bate pasul pe loc, vor încurca destinele celorlalți și vor căuta ieșiri rapide din situații complicate atingând o altă limită a ridicolului, adică nici nu știu ce au de făcut, nici nu știu ce fac, dar se laudă că reușesc.
Dar, în momentul acesta, lucrurile nu sunt împărțite exclusiv în bine și rău așa cum par. Există și nuanțe, iar acestea vor fi văzute la oamenii care se preocupă în mare parte de programul de lucru. Aceștia vor interioriza conflictele exterioare, vor suferi în tăcere, vor accepta schimbări în programul de lucru și, atunci când nu-și pot explica ceea ce trăiesc, vor pune totul pe seama coincidențelor stranii. Momentul zilei de 17 aprilie încalcă însă o înțelegere. Această înțelegere făcea parte dintr-un demers care ar fi trebuit să-l ducă pe individ, în zona în care activa, la rezultate spectaculoase. Acum, prin inițierea mersului retrograd a lui Marte, deplasare care va ține până pe 30 iunie, apar primele semne de întrebare, primele avertismente pe care le ignorăm cu impulsivitate, hotărâre sau cu seninătate. Vom vedea însă că momentul adevărului va trece și el printr-o dihotomie stranie, adică va fi și el împărțit pe două direcții. Prima va activa până pe 27 mai, când Marte, prin retrogradare, va intra în Scorpion. A doua etapă va ține până pe 30 iunie, când Marte își va reveni la mersul direct, însă în Săgetător se va întoarce abia pe 2 august. Ceea ce stricăm acum vom putea să reparăm abia după ce aceste două etape ale adevărului se vor încheia și după ce vom trece și printr-o stare de gol, de trezire la realitate, de conștientizare, cea cuprinsă între 30 iunie și 2 august. Sintetic, această perioadă de retrogradare, inclusiv revenirea lui Marte din nou în zodia Săgetător, se poate traduce prin: „război cu sine”. Nu trebuie să uităm că Săgetătorul impune în contextul astral o ușurință în a răspunde provocărilor, în a oferi instrumentele necesare competiției, revigorând starea de conștiință și oferindu-i în permanență individului posibilitatea de a deveni mai bun, performant sau de a-și îndeplini într-un timp relativ scurt scopul. Pe acest fond ar fi foarte ușor să considerăm că lupta exterioară reprezintă marea provocare a acestei conjuncturi astrale. Din nefericire, lupta interioară reprezintă scopul pentru care suntem testați, încercați, răvășiți sau constrânși să facem anumite lucruri. Avem însă și motive de bucurie. Fondul acesta al retrogradării lui Marte primește o susținere pozitivă în demersurile care fac trimitere la profunzimile morale, la schimbul de experiență, la mișcarea valorilor, la transformarea bunurilor pe care le avem în valori circulante, în acele situații cărora le este programată o revigorare. Atunci când individul refuză această revigorare, refuză, de fapt, aprofundarea morală, spirituală, refuză conștientizarea absolut necesară de care are nevoie atunci când se află într-o confruntare cu sine, așa cum se întâmplă acum. Agresivitatea pe care o simte în momentul acela se va transforma într-o cruciadă. Așa cum bine știm, cruciadele întotdeauna ne spun că nu suntem vinovați, ci celălalt poartă întreaga vină.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne vorbește despre instinctele pe care le-am ignorat, despre mesajele pe care le-am înțeles greșit și care au venit, fie din partea celorlalți, din instinctele lor, fie din partea propriei persoane, din propriile instincte. Marte în Săgetător vine cu această tendință de a ignora instinctul, natura animalică, deși, paradoxal, o elogiază prin tot ce face, deși ea lucrează intens și tandemul acesta generează confuzie. Vibrația care ne vine din această poziție trebuie să treacă, până la vară, când Marte își va reveni din mersul retrograd și, de asemenea, va reveni în zodia Săgetător, prin mai multe etape de conștientizare și de aflare a adevărului despre sine sau despre ceilalți, despre cum anume trebuie folosită performanța pentru protecție personală sau pentru protecția grupului de apartenență. Este foarte ușor pentru un pasionat de astrologie să pună eticheta atunci când vede că Marte se află în mers retrograd. Nu întotdeauna retrogradarea lui Marte arată duritate, răutate sau agresivitate. În evenimentele cu care vom lucra până la vară vom regăsi și aceste impulsuri, însă ele nu sunt definitorii pentru destinul în ansamblu, ci doar pentru această parte a anului sau, cel mult, pentru ansamblul general al anului 2016.
Cei care nu vor reuși să participe cu tot sufletul la competiții constructive, cei care se vor trezi în competiție doar pentru că locul celui care pierde trebuie să fie ocupat de cineva, vor fi frustrați la gândul că lor astrele nu le-au rezervat nimic bun. Nu astrele sunt de vină dacă vor câștiga sau dacă vor fi învinși, ci cantitatea de reziduuri, numărul foarte mare de lecțiile neînvățate și forța sporită a instinctului care depășește forța gândirii sau forța conștiinței de a evolua. Desigur, dacă lucrurile ar fi fost mai clare, dar de-a lungul anului 2016 știm că nu avem parte de așa ceva, și confruntarea aceasta ar fi avut o altă claritate. Cel mult, în momentul acesta am putea să ne explicăm situațiile neobișnuite prin apelul la coincidențe, la rezonanță, la derularea unui proces ce se bazează pe similitudini. Confruntarea interioară, războiul cu sine îl plasează pe individ în ambele poziții, atât în cea de învingător cât și în cea de învins. Așadar, nu este deloc indicat să pornim în această călătorie lungă, ce se va încheia pe deplin pe 2 august, cu gândul că lumea se împarte în oameni buni și oameni răi, cu această atitudine abuzivă de a clarifica ceea ce nu poate fi clarificat deocamdată. Fapta are nevoie să fie luminoasă, să fie pozitivă, chiar dacă prin feedback-ul pe care-l primește nu demonstrează că este așa și pentru ceilalți. Cel care este sigur pe poziția sa va activa, și pe retrogradarea lui Marte în Săgetător sau în Scorpion, prin respect, corectitudine, seriozitate și nevoia de a face aceste lucruri din ce în ce mai bine sau mai corect. Pentru a împlini toate acestea, avem parte și de o susținere, însă doar în ceea ce privesc demersurile interioare, cele ce țin de procesele mentale, de lucrul cu energia, de administrarea valorilor pentru a le face pe acestea mai flexibile sau mai accesibile. Un bun trebuie acum explicat prin valoarea circulantă, nu prin amintirea pe care o trezește sau prin statutul pe care îl conferă individului. Cel care va reuși pe această retrogradare a lui Marte să fie flexibil, mobil, dar, în același timp, rafinat și profund, va transforma acest război cu sine într-o ascensiune pe muntele cunoașterii. Ceilalți vor alimenta un consum intern și, până în august, vor porni o veritabilă cruciadă împotriva lor, împotriva convingerilor pe care le-a avut până acum, negându-le, argumentând altfel, schimbând ceea ce nu trebuie schimbat, obligând spre clarificare ceea ce nu poate fi clarificat deocamdată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu porni în această călătorie cu gândul că ne aflăm în etapa finală. Nu ne aflăm în etapa finală, ci într-un nod, la o răscruce de vânturi, când tot ceea ce este agresiv trebuie să pară o simplă coincidență, iar ceea ce este bun, o motivație în a transforma acest bun într-un bun și mai mare, și mai valoros.

15 thoughts on “11 – 17 aprilie 2016

 1. Ana spune:

  „Săptămâna puterilor secrete ce decid soarta oamenilor”are legătură cu piramida de pamant ce se va forma pe 3 mai?

  1. Piramida de pământ este plasată, cronologic, pe finalul ciclului lunar inițiat pe 7 aprilie si are rol în cadrul acestui sector (ciclul lunar 7 aprilie – 6 mai) și în direcțiile lunii mai.

 2. Ana spune:

  Ce inseamna” fereastra trigonului cu Pluton”pg 976 ?

  1. În afara gradului perfect, adică în zona orbului (toleranței). Pe 3 mai Soarele se va afla la gradul 13 Taur, iar Pluton la gradul 17 Capricorn. Există trigon, dar nu este perfect, ci în „fereastra”. În cazul de față este vorba despre aplicația trigonului (faza crescătoare). 3 mai este dominată de trigonul perfect Soare-Jupiter, dar, luând în considerare și trigonul Soare-Pluton in limita orbului (configurația – piramida de pământ – este deja trasată și nu poate fi ignorată), explicațiile au fost extinse pentru a înțelege în ce cadrul mai larg se incadrează elementele acutizate de împlinirea trigonului perfect.

 3. Ana spune:

  Scuze,pg 979

 4. Ana spune:

  Trigonul este un aspect favorabil.”Fereastra „este o metafora ?Acest termen „Fereastra „indica o perspectiva pozitiva ?Geometric ,ca și reprezentare ,este ca si „Ochiul lui Dumnezeu”.Un triunghi intr-un cerc.Mulțumesc mult pentru amabilitatea și răbdarea de a-mi răspunde.

  1. Nu, nu este o metaforă. Este o indicație tehnică.

   1. Ana spune:

    Am înțeles că este un termen tehnic.Mi-am imaginat însă, ca și cititor,acest termen tehnic intr-o fereastra simbolica care indica o noua perspectiva,luând în considerare și celelalte aspecte astrologice pozitive,trigonul soare jupiter,piramida de pamant din 3 mai ……Fiecare cititor al cărții scrise de dvs. poate fi subiectiv și sa dea o anumita interpretare în funcție de evenimentele derulate intr-un anumit moment al vieții. Va multumesc

 5. manola spune:

  Bun gasit! ACUM lucrurile sunt clare,totul este bucurie,liniste,armonie,pot spune extaz! Exista totusi o mica teama, care ma face sa ies din aceasta stare ,pentru a clarifica unele lucruri,si anume… aceasta stare nu s-a permanetizat,se termina si intru iarasi la curatat,la purificat,la renuntari…Cred cu tarie ca nu depinde de noi… de OMUL ce suntem…indiferent in ce stadiu ne aflam,indiferent ,cat de multe am invatat,cata intelepciune am acumulat, cat de mult ne straduim sa oprim fluctatiile mintii,sa stam in spatiul inimii, al pacii ,al tacerii profunde,… cum si ce traim…,Simt ca traseul este stabilit,organizat si coordonat de la alt nivel…noi cei de aici de pe Pamant doar executam.Diferenta intre noi oamenii,este doar de percepere,de acceptare,de intelegere.Nu pot spune…cel putin eu…ACUM sau astazi imi propun sa stau in liniste in tacere si sa simt extazul…opresc fluctuatiile mintii si traiesc ca martor,doar observ si las totul sa curga.Exista si astfel de momente …cum este cel din prezent,,,insa inca nu este permanent. Ma intreb si va intreb …credeti ca sunt oameni care in acest moment reusesc sa traiasca starea de martor permanent,in afara de marii intelepti care au realizat aceasta stare in alte timpuri ?Este de mare ajutor aceasta clarificare,pentru mine si poate pentru altii ca mine…pentru ca altfel apare starea de nemultumire,in sensul ca poate putem face mai mult … sa ramanem permanent sau mai mult in starea de martor daca asta depinde de noi ,si sa experimentam numai strictul necesar aferent acestor timpuri . Si mai cred ca si informatiile venite din exterior ajuta ff mult,nu numai cele pe care le obtinem din interior. Multumesc din inima pentru raspuns !

  1. Te complici. În zbor nu eşti aripa, ci eşti tot tu, cea care are atașată o aripă, dar nu te poţi separa de faptul că ştii de rolul aripii, îl vezi, îl conştientizezi, îl apreciezi, îl iubeşti. Dacă ai fi cu totul aripa, nu ai mai fi tu pasărea care eşti. Liniştea este un instrument, nu pentru a te anula, ci pentru a te putea ridica, pentru a putea zbura. Teama de a nu şti cine eşti te face să atingi liniştea şi apoi să fugi de ea pentru că fiinţa ta, activă în ansamblul ei, ştie că doar de la linişte nu vine totul. Iată paradoxul! Atingi liniştea, ea nu este totul, fiinţa ta ştie, dar nu mai apuca să-ţi spună de ce s-a retras pentru că tu nu crezi în tine „care ești”, ci în tine „care ți se spune în permanență”, te-ai programat să fii în ceea ce atingi, să te anulezi la fiecare întâlnire. Zâmbetul nu este de unică folosinţă, ceea ce înseamnă că este un instrument. Nu este suficient să-i zâmbeşti cuiva o singură dată, mai trebuie să-i mai zâmbeşti o dată, şi încă o dată… Atitudinea aceasta absolută, totală este distrugătoare de continuitate. Totul nu vei găsi într-un singur element, oricât de profund ar fi. Totul vine din împlinire, din reasamblare, iar ca să se împlinească asta tu nu trebuie să părăseşti centrul fiinţei tale. Liniştea, iubirea, mişcarea energiei ca multe altele, de altfel, sunt instrumente care gravitează în jurul tău pentru a proiecta în jur părţi ale fiinţei tale, nu pentru a intra complet într-un din ele și a le anula pe celelalte. Niciuna dintre acestea nu poate proiecta fiinţa întreaga pentru că este absurd, te-ai diminua, te-ai anula.
   Aşadar, pentru a nu ne pierde prea mult în detalii, opreşte-te din a eticheta ce e bun, rău, linişte, agitaţie, ce este mişcare şi ce nu. Ascultă! Fii atentă! Fii în Liniște! Liniştea există deja, nu o creezi ca stare, iubirea există deja, nu o creezi tu ca stare, puterea există deja, nu o întreții tu. Tu trăieşti. Doar atât. De restul se ocupă Creatorul.

 6. manola spune:

  Da! De fiecare data cand corpul trece prin transformari , cand au loc vindecari ,uit cine sunt EU,ma identific iarasi cu mintea si trupul,crezand ca eu ma purific….etc. Multumesc!

 7. mihai gavris spune:

  Offfff,
  Ce frumoasa seara de aprilie!!!
  Gheorghita,
  Esti „omul memorie” al lui Figueroa! Esti intelepciunea aia profunda a tuturor proverbelor populare romanesti, stalpi al creatiei universale! Oare tu chiar esti palpabil? (rad acum! – tare mi-as dori sa te …cunosc asa, in felul tau, cu tot cu sentimentul de asumare, cu tot cu implicare, cu efort si indarjire in drumul tau, in camasa ta , un OM normal, cu tot cu stangacii 🙂 )
  De fapt, la inceput, m-am gandit doar sa indraznesc sa adaug ceva, mic, la frumusetea dialogului tau cu entitatea pura ce se numeste Manola, si anume :
  ORICE ar veni in destinul nostru, ZAMBETUL CURAT, negandit, ar fi cea mai frumoasa floare pe care am putea sa o oferim ca ofranda Universului pentru ca ne valideaza existenta, fizic si ACUM.
  Maine, cine stie ce va fi maine? 🙂
  Nu te opri!!!

  1. Sunt un om simplu și, în consecință, sunt și palpabil. Simplul cu palpabilul său și complexul cu oboseala sa nu se prea întâlnesc. Intervii de fiecare dată într-un mod foarte inspirat. Deci, cumva, „pe calea undelor”, ne-am și întâlnit deja. Cu cunoscutul mai durează…
   Îți mulțumesc!

 8. manola spune:

  <>! Eu ma aflu inca pe drumul cautatorilor…. dar ajung repejor la destinatie ca ma simt plina,intreaga si cu staruinta ,increderea si determinarea de care dispun am sa izbutesc! Multumesc!

 9. manola spune:

  Mesajul meu este! O entitate pura il poate contempla pe dumnezeu fata in fataI Eu ma aflu inca pe drumul cautatorilor… dar ajung repejor la destinatie ca ma simt plina, intreaga si cu staruinta,increderea si determinarea de care dispun am sa izbutesc! Multumesc!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.