18 – 24 aprilie 2016

18 – 24 aprilie 2016 este săptămâna perdelelor protectoare în care trebuie să credem și a binelui care hrănește pasărea speranței. Chiar dacă această deviză generală pare ușor irealizabilă, impulsul acesta de a crede în perdelele protectoare ne va echilibra atât de mult de-a lungul acestei săptămâni încât vom putea să ne reînviem relativ ușor speranța rănită. A crede că există o perdea protectoare care ne apără de lucrurile foarte rele pe care nu le putem rezolva singuri înseamnă a spera într-un bine pe care nu-l atingem încă, dar cu care suntem într-o legătură nevăzută.
Există câteva evenimente astrale pe care le vom parcurge în această săptămână însă schema pe care o vom explora nu depășește în valoare sau în însemnătate ceea ce am parcurs până acum. Cu alte cuvinte, este o săptămână care ne îndeamnă să îndeplinim doar câteva condiții, care nu ne va solicita foarte mult, dar va putea, în cele câteva momente de intensitate, să ne pună în dificultate atât de mult încât să privim cu rezervă succesul săptămânilor următoare sau să punem sub o ușoară îndoială caracterul pozitiv al relațiilor pe care le vom aborda începând cu săptămânile următoare.
Luni Pluton va intra în mers retrograd până la toamnă, marți, a doua zi acestei săptămâni, Soarele va intra pe zodia Taur, iar vineri, pe 22 aprilie, vom trece și prin Luna plină. Pe lângă acestea mai sunt câteva aspecte pe care Venus le realizează cu Saturn, Pluton și, respectiv, Uranus, dar și Mercur cu Capul Dragonului (trigon) marți, 19 aprilie.
Vorbim în această săptămână despre succes, despre încredere, despre decădere și despre motivele decăderii pe care le căutăm singuri și pe care ni le însușim tot pe baza unor argumente proprii. Vom vedea că nu este o săptămână foarte grea, însă sunt câteva momente care trebuie trăite cu intensitate. Unul dintre acestea, cel pe care îl putem aminti și în această prezentare generală, este cel din 24 aprilie, din ultima zi a săptămânii. Duminică, 24 aprilie vom avea puterea să vedem dacă toată săptămâna am activat prin conflicte de interese, împotriva celorlalți și dacă mai mult am cerut decât am oferit, mai mult am pretins o perdea protectoare decât să construim una sub care să îi invităm și pe ceilalți. Aceasta este marea diferență între două persoane care, la finalul acestui interval, se vor simți protejate: una a primit perdeaua protectoare de la alții, cealaltă și-a construit-o singură. Vom vedea până la finalul tranzitului Soarelui prin zodia Taur (20 mai) dacă această diferență se va accentua sau nu. Aceste câteva momente importante ale săptămânii nu sunt prea încurajatoare în sensul acesta, adică nu ne oferă prea multe indicii pentru a înțelege încă de pe acum modul în care este mai bine să acționăm. Din cunoștințele pe care le avem, din experiența astrologică pe care o deținem, dar și din studiile pe care le-am făcut știm că schemele acestea care vin din zodia Taur, mesajele acestea au în adâncimile lor mânii, resentimente care se transformă la un moment dat în motive de despărțire sau de boală. Dacă în cadoul primit sub forma unei perdele de protecție a existat și o undă de resentiment, dacă am fost ajutați pentru a ascunde, cu lașitate, neputința de a spune adevărul tocmai pentru că ar deranja, dacă acest rezultat nu a fost obținut cu cele mai bune intenții, ne vom asigura un final furtunos de tranzit al Soarelui prin zodia Taur (20 mai). Până atunci vom trăi într-o zonă amestecată, în care faptele bune și faptele rele se acoperă unele pe altele fără a reușit să-și impună dominanta. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală se vor declara hotărâți în a merge mai departe pe un traseu. Ar trebui, măcar acum, să fie înțelepți și să privească cele două forțe cu obiectivitate. S-ar putea ca răul să nu fie atât de rău, iar binele să nu fie atât de bun.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a descoperi susținerea prin gând. Dacă, într-un moment conflictual, avem puterea să susținem puterea binelui prin gând înseamnă că deja suntem foarte aproape de cauza binelui. Această cauză a binelui ne va proteja când Soarele va intra deja pe zodia Gemeni (20 mai) și când vom afla adevărul despre toată această confruntare, despre toată această luptă, despre toată această perioadă frământată.

Invidie. O problemă individuală cauzează o problemă socială. Schimbările declanșate prin decizia momentului sunt decisive. Inteligență practică folosită în scop rău. Inspirație pe valorile celorlalți. Se dăruiește pentru a construi o nouă relație. Sacrificiu. Timp folosit pentru alții. Problemele sunt rezolvate prin simplitate. Apelul la valorile abstracte constituie mijlocul prin care soluționăm o tensiune internă. Viața spirituală se transpune ușor în viața cotidiană. Acces la mari informații prin constrângere. Nevoie de siguranță.

Pluton va intra astăzi în mers retrograd până la toamnă și ne va îndemna să inventariem problemele individuale pentru că multe dintre ele, de-a lungul timpului, ne-au pus în dificultate experimentarea directă sau suma experiențelor personale. Astăzi Luna se află în plin tranzit prin zodia Fecioară și are de traversat mari încercări, atât cele care țin de complexele de inferioritate, de neputința de a încadra, categorisi sau de a evalua corect rezultatele muncii, dar și de a ne desprinde de subiectivitate. Problema zilei de 18 aprilie este mai curând una legată de aventură. În cazul unora ceea ce se consumă acum devine o aventură a cunoașterii, adică aceste elemente reușesc să creeze, să inventeze sau să arate ceea ce îi reprezintă pe oameni, adică acel “ceva” ce poate fi, de altfel, chiar impresionant prin modul în care se desprinde de abstract și se apropie foarte mult de împlinire, chiar dacă lucrul acesta, pe alocuri, este făcut cu un sacrificiu ce sperie că duce spre izolare. În realitate, azi ne implicăm în evenimente care ne vor arăta că informațiile și constrângerile nu mai pot ocupa același loc. Pluton își va reveni la mersul direct abia la toamnă, pe 26 septembrie și până atunci va trebui să acceptăm că experiențele vieții nu sunt elemente trecătoare, că tensiunea internă are nevoie de o gândire profundă și că oamenii nu sunt neapărat vinovați prin ceea ce fac, prin ceea ce spun, privite în mod singular, cât ar putea deveni vinovați prin efectele pe care le declanșează în mod conștient.
Apoi, în a doua parte a zilei, când Venus se va afla într-o relație pozitivă cu Saturn, oamenii reușesc să își stabilească reguli noi, reușesc să își depășească anumite probleme de patrimoniu, anumite inhibiții pentru a privi foarte departe. Cu toate că în această zi se accentuează o piramidă de pământ, semn de evoluție prin achiziție, însușire, anexare, lucrurile acestea care intră în forul intim țin mai curând de dimensiunea spirituală, țin mai mult de un imperiu spiritual decât de unul fizic. Se întâmplă lucrul acesta pentru că ultimul aspect al acestei zile este conjuncția Lunii cu Capul Dragonului, deci inițierea unui nou ciclu draconitic. Cu toate că în a doua parte a zilei Soarele se va afla pe ultimul grad al zodiei Berbec, semn de agresivitate, dar și că suntem acum într-o perioadă în care avem nevoie de siguranță, de protecție, de credința celorlalți în binele nostru (pozitivare), ecuația astrală a momentului ne vorbește în mod special despre dăruire. Venus, pentru că trece acum prin Berbec, este arzătoare, aprigă, incapabilă să-și controleze propriile impulsuri, dar comunică bine cu Saturn retrograd din Săgetător, combinație care îi ajută pe oameni să fie disciplinați pentru a atinge performanța, pentru a fi puternici sau pentru a-și înnobila propria viață într-un mod simplu și frumos, adică tot acest impuls spre activitate, dinamism primește un scop frumos, un țel nobil. Vorbim, așadar, despre constrângeri, dar nu le vom personaliza, ci doar le vom privi dintr-un alt unghi, le vom invoca într-un alt cadru, poate chiar unul general, din care să se înțeleagă că ceea ce ne lipsește nouă le lipsește și celorlalți, ceea ce ne doare pe noi, doare pe toată lumea.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne arată ceea ce trebuie să construim pentru a fi puternici, încrezători în forțele proprii sau mai inteligenți. Unii vor considera că trebuie să fie impulsivi, să-și ceară drepturile, să fie foarte demonstrativi ori intransigenți cu cei care le-au greșit. Cei care se simt criticați vor considera că sacrificiul este cea mai bună soluție și din toată această construcție, din toată această combinație neobișnuită de bine și rău apar problemele cele mai simple, soluțiile cele mai frumoase și mai accesibile. Dintre toate acestea, soluțiile cele mai simple par să vină prin evaluarea problemelor celorlalți, prin ceea ce vedem că li s-a întâmplat altora și, prin interiorizare, ne vom putea transforma în ființe mature, dacă nu am fost, sau în ființe mai mature, dacă am fost deja. Există un rău pe care am putea să-l integrăm în schema acestei zile chiar dacă nu este necesar, invocând probleme care nu mai sunt de actualitate sau care încearcă să se facă remarcate prin observații penibile, prin critici gratuite sau prin ceea ce nu trebuie să spună în momentul acesta. Prima zi a săptămânii devine, astfel, un element reprezentativ la capitolul inteligență. Nevoia de siguranță este acum preferată pentru că oamenii știu ceea ce vor și se vor menține în schema aceasta până la toamnă. Vor exista însă și persoane care vor intra într-un ușor derapaj, vor cere și atenția celorlalți, vor fi pătimași cu persoanele care nu le răspund așa cum se așteaptă, dar nu acesta este elementul reprezentativ al acestei zile. Vom vedea în ziua următoare, când Soarele va trece pe zodia Taur, când oamenii vor trece printr-o formă de revoltă, fără să conștientizeze la modul foarte concret ceea ce li se întâmplă, că schema aceasta a maturității este foarte importantă și că ea devine un fel de perdea protectoare pentru sine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi acum puternici prin simplitate. Cine poate fi puternic prin simplitate nu se va compromite când se întâlnește cu elemente complexe, visând la lucruri ce nu pot fi obținute decât cu ajutorul celorlalți. 18 aprilie este ziua oamenilor care pot dovedi că sunt puternici prin ceea ce fac, nu prin ceea ce pretind că au făcut, prin ceea ce reprezintă ei ca oameni, prin ceea ce emit.

Refuzul unei recomandări. Se transferă răspunderea pe umerii celorlalți. Valorile materiale țin de cald. Obiectele înlocuiesc prietenii. Deviație. Inteligența momentului poate soluționa orice. Invidii care mobilizează către performanță. Discuții inutile despre obiecte, valori sau persoane. Cum se dorește trecerea dincolo de aparente. Se obțin alte obiecte cu aceeași valoare inutilă. Timpul trece fără rost. Revoltă împotriva binelui care a vindecat.

Luna își încheie astăzi tranzitul său prin zodia Fecioară și, de asemenea, Soarele pe cel din zodia Berbec. Ne eliberăm, astfel, de ceea ce a însemnat până acum, cel puțin pe finalul săptămânii trecute și prima zi a acestei săptămâni, o greutate pe interes, hotărâri rapide adoptate fără a avea toate datele necesare, cu teamă, cu grija stabilității pentru ziua de mâine. Trecerea Soarelui pe zodia Taur aduce o atenție pe patrimoniu, nu atât pentru a acumula, cât a consolida ceea ce s-a acumulat până în momentul acesta. Schema aceasta primește influxuri pozitive din partea tranzitului Lunii pe zodia Balanță, cel care îi ajută pe oameni să se detașeze de răspunderi inutile, de griji absurde față de viitor, față de nesiguranță sau față de problemele altora, dar și din partea trigonului pe care Mercur și Capul Dragonului îl împlinesc în seara acestei zile, semn de inteligență practică, atenție pe misiune, scop, destin.
Dacă vom crede însă că este suficient ca vibrațiile acestea se încline balanța către lucrurile bune, adică nu mai trebuie să lucrăm din aproape în aproape pentru a ne construi propria perdea protectoare, vom vedea, în special în a doua parte a zilei, cât de mult ne înșelăm. Fericirea este acum plătită scump, condiționările sunt mult mai vii, mai pregnante, dar și mult mai virulente pentru că sunt inițiate tot felul de discuții care ar trebui să ducă la clarificare dar, din cauza frustrărilor, ele ajung foarte ușor la derapaje. Binele care ne vine din intrarea Soarelui pe zodia Taur, acel element de stabilitate care poate fi regăsit în inteligența practică și care reprezintă baza unei performanțe pe care o vom avea în următoarele patru săptămâni, va fi acum zdruncinat, pus la îndoială de suspiciunea căreia nu i-am venit de hac în săptămânile anterioare și care ni se va părea acum mult mai viguroasă decât poate demonstra binele căruia i-au apărut acum primele frunzulițe. Vom vedea că dacă binele care se evidențiază acum obține primele rezultate, dacă el ne întoarce spre trecut să vedem când am greșit la fel pentru că am aplica aceeași schemă de soluționare, va trebui să înfrunte revolta unor atitudini venit tocmai din partea oamenilor îndrăgiți, apreciați, despre care am spus dintotdeauna că au cele mai bune intenții.
Așadar, schema astrală a zilei de 19 aprilie ne vorbește despre greutățile vieții, despre cât de clar trebui să ne fie care sunt bune și care sunt rele, despre alimentele care ne vindecă și cele care ne îmbolnăvesc, despre prietenii care ne limpezesc gândurile și cei care ne agită în permanență, păcălindu-ne că, prin această agitație, ne ajută să depășim probleme. În realitate, impactul lor este năucitor, tulburător pentru că, în neputința lor, îndeplinesc o singură calitate: sunt spectatori la problemele pe care ni le-au făcut.
Prin urmare, 19 aprilie ne poate deschide Cutia Pandorei, ne poate evidenția o problemă legată de comunitate, una de înțelegere sau ne poate arăta o schemă socială care, în sine, este foarte bună, pentru că se potrivește vremurilor, a fost susținută de un grup obscur sau are resursele necesare pentru a se reinventa, dar care, paradoxal, nu poate merge mai departe decât printr-un consum teribil, printr-un sacrificiu pe care va trebui să-l facem dacă vrem să o menținem. Asta înseamnă că termenul generic de „problemă” are pe 19 aprilie o altă valență. Trăsăturile acestei probleme vin pentru că există o înțelegere cumulată a trecutului și viitorului, dar rezultatul acestei înțelegeri nu poate fi aplicat în prezent sau transformat această concluzie într-un element de înțelepciune dacă renunțăm la propriile haine și ne îmbrăcăm cu el. Unora s-ar putea să nu le vină prea bine nici mărimea, textura materialului să nu îi apere de ceea ce va urma, iar asta arată prima parte a sacrificiului pe care trebuie să îl facă. Următoarea etapă a erorilor de acum este susținută de careul dintre Venus și Pluton retrograd, adică de rușinea de a fi într-un fel, neputința de a identifica acel gând vindecător care să ne scoată dintr-o mare problemă.
Insist pe această preferință pe care o vom avea în această zi pentru că nu contextul astral ne agasează, nu planetele ne chinuie și nici nu ne constrâng să trăim într-un anumit fel. Vom fi foarte interesați astăzi să facem această combinație de trecut și viitor, iar de aici poate veni marea eroare a zilei pentru că alegem din aceste două sectoare doar ceea ce hrănește confuzia, așa cum se spune în popor: “o zi chioară”. Având în spate experiențele săptămânilor anterioare pe care le-am analizat aici în detaliu, am putea foarte ușor să greșim considerând că dorința de răzbunare, de a da o replică, de a trece în etapa următoare într-un demers rău reprezintă perdeaua de protecție. Perdeaua de protecție reprezintă fapta buna, tolerantă, gândul care apără valorile personale, tradiția nu prin aduce un rău din trecut în viitor și nici din a construi un viitor fără valori personale, doar de dragul modernității, a modelor sau de dragul altor curente. Binele viitorului perdeaua aceea de protecție de care ne vom ocupa toată săptămâna și care capătă în 19 aprilie valențele soluțiilor de durată îndeamnă să ne orientăm către performanță, dar nu prin distrugeri la fel de intense precum sunt dorințele, ci prin stabilitate, printr-un alt ritm de lucru.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a face astăzi un lucru care să ne mulțumească foarte mult. Dacă vom reuși să ne demonstrăm că timpul nu trece fără rost vom putea pe viitor să ne demonstrăm nouă înșine, dar să arătăm și celorlalți că putem frâna o revoltă care ne poate compromite.

Interiorizare. Autoanaliză. Se cere un sfat. Nevoile celorlalți sunt mai ușor luate în considerare. Persistă sentimentul că nimic nu este sigur. Nevoie de exprimare la un nivel superior. Ne amintim de binele de altădată. Lupta devine inutilă. Conflict cu idei mai vechi. Duritate pentru a dovedi seriozitate.

Unghiurile care se împlinesc în această zi ne arată că lucrurile, chiar dacă sunt simple, nu trebuie neapărat să fie rele doar pentru că există un fond general dificil care ar putea să le atragă în zona aceasta. Nevoile, dacă sunt clar definite, dacă sunt încadrate corespunzător, dacă fac trimitere la energii controlate, la puritate fizică și morală, se pot menține în această zi cu toate că Luna, aflată acum în plin tranzit prin zodia Balanță, împlinește două unghiuri cu două planete retrograde. Retrogradarea acestor planete indică tendința de a lua în considerare doar ceea ce recunoaștem ușor, doar ceea ce persistă ca greutate, fragilitate sau vulnerabilitate. Există multe combinații în care am putea să ne implicăm în această zi însă a trăi mai mult latura morală sau spirituală a vieții decât cea mondenă, a trăi mai mult în interior decât la exterior, reprezintă unul din cele mai interesante și eficiente trasee pe care am putea merge.
Elementele negative ale acestei zile lucrează mai curând cu o luptă inutilă, aceea pe care o duce un om care simte că are o valoare, dar nu și-o poate impune prin originalitate. A trăi la umbra unui copac bătrân înseamnă a te adapta la aceste condiții, la a umple spațiul pe care acest copac bătrân l-a delimitat în jurul său. Dacă vrei să fii original trebuie să te orientezi spre altceva, să-ți construiești propria perdea protectoare, nu să depinzi de a altora. În tot acest proces de creare a unei identități personale, de lansare socială s-ar putea ca o persoană, aflată la începutul traseului său, la începutul carierei sau la începutul unui drum, să se dovedească mult prea dură în seriozitatea sa ori să considere că numai prin duritate poate fi verticală sau responsabilă. Aceasta este o greșeală, dar ne este permis să greșim în modul acesta pentru că ziua de 20 aprilie aduce multe condiționări și, după cum vom vedea la momentul respectiv, compromisul este prețul pe care-l vom plăti pentru echilibru.
Prin urmare, 20 aprilie este o zi a deschiderilor către marile valori, a șansei de a crea lucruri frumoase care au fost începute cu mult timp în urmă, dar care au fost oprite din varii motive. Acum reușim sa dăm la o parte zona aceasta moartă, perioada aceasta de inactivitate, poate chiar condiționările care au generat acest gol și ducem mai departe un deziderat de grup, o ambiție personală, o dorință intimă de a deveni oameni împliniți, de a arăta o metodă de lucru sau a reuși într-un demers. Traseul acestei zile este unul foarte rapid și dacă ne lăsăm atrași prea mult în ciudățenie, dacă simțim că anumite lucruri, care nu au fuzionat cândva, se orientează acum pe traseul corect, adică dacă le dăruim din ceea ce suntem pentru a se împlini la un nivel mult mai mare, arătăm că iubim fragmentarea, eșecul, iubim depresia, iubim ciudățeniile. Nu trebuie să ne speriem acum dacă mintea se întoarce către zone mai puțin plăcute sau către ceea ce anturajul acuză foarte ușor. Dacă facem lucrul acesta nu avem o atracție către rău, ci o atracție către a rezolva, așa după cum am văzut că suntem îndemnați în această zi. Avem nevoie să dovedim curaj, adică să extragem această energie din sextilul Lunii cu Marte, nu să fim lași și nici prea îngrijorați. Avem nevoie să fim disciplinați, adică să folosim corect sextilul Lunii cu Saturn, nu depresivi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la cum ne învață viața să fim responsabili. Ceea ce învățăm prin practică nu poate fi obținut altfel.

Pericol. Nesiguranță. Dorință de a petrece timpul într-un mod plăcut. Invitații tendențioase. Neputința de a lăsa în urmă un conflict anulează liniștea momentului. Schimbări bruște. Informații neplăcute. Acces la secretele celorlalți. Putere crește prin invadarea intimității celuilalt. Revoltă împotriva unui neadevăr ce nu poate fi uitat. Convingerile incomplete sunt cauzatoare de probleme. Forța este extrasă prin duritate însă duritatea scăpată de sub control poate acum distruge relații vechi.

Ceea ce va veni spre noi în mijlocul săptămânii ne pune în pericol convingerile, încrederea în sine, relațiile frumoase pe care le-am abordat până acum, dar și aspirațiile într-o viață mai bună. Elementul definitoriu al acestei zile este, de fapt, ultimul aspect care se va împlini spre seară, adică întâlnirea Lunii cu Lilith într-o conjuncție. Informațiile neplăcute ale acestei zile sunt de fapt părți componente ale unor demersuri de tristă amintire, cele care încearcă să reducă la minimum aspirațiile oamenilor și să anuleze printr-un joc periculos faptele lor bune. Se întâmplă lucrul acesta pentru că Luna va trece prin careul cu Pluton și opoziția cu Uranus, asta înseamnă că va activa din nou careul în T pe semne cardinale ce are planeta Pluton drept focar. Din nou complicațiile momentului invocă un patrimoniu pe care nu am reușit să ni-l însușim până acum, poate nici nu-l merităm, dar pe care vom pune un mare preț în această săptămână. Mulți vor spune în mijlocul săptămânii că dacă ar avea acum ceea ce cred că le lipsește ar depăși un mare obstacol al vieții. Nu este cazul să fie atât de superficiali, nu trebuie să privească lucrurile printr-o schemă atât de rigidă. Ceea ce este evident în momentul acesta vine să contureze o problemă personală. Ceea ce se consumă acum nu face trimitere la viitorul prestabilit, ci la ceea ce am putea face pe viitor dacă am avea cele necesare. Acum credem că „cele necesare” sunt niște obiecte, bunuri, elemente de patrimoniu, banii care lipsesc, prietenii pe care nu i-am avut niciodată, când, în realitate, elementele de perspectivă sunt cele care țin de echilibrul sufletesc și de sensibilitate. Nimic din ceea ce se consumă în această zi nu ne arată că elementele de sensibilitate au o atât de mare greutate. Vom vedea lucrul acesta abia în ziua următoare, când Luna deja va fi pe zodia Scorpion și va împlini faza de Luna plină. Acum convingerile incomplete, cele care fac trimitere la elementele de patrimoniu ca și cum acestea ar fi aerul pe care-l respirăm, sunt cauzatoare de probleme. Siguranța de sine se câștigă astăzi prin dragoste.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne învață să fim răbdători cu noi înșine și să nu credem în toate lucrurile pe care le avem presărate în jur doar pentru că acum strălucesc foarte tare. Ceea ce strălucește foarte tare pe 21 aprilie ne duce spre o schimbare bruscă, aduce mult mai aproape de durere o informație pe care nu suntem în stare să o înțelegem acum, fie pentru că nu avem nivelul necesar, fie pentru că nu mai este de actualitate. Forța acum este extrasă din duritate însă duritatea poate relativ ușor să scape de sub control, să aducă în prezent problemele trecutului pe care nu le-am administrat corect nici măcar la momentul când s-au consumat și când, poate, am avut mai multă determinare decât avem în momentul acesta.
Schema zilei de 21 aprilie seamănă cumva cu o greutate pusă pe umerii unui om care este sleit de puteri, incapabil să mai urce un pas, dar încurajat într-un mod absolut ridicol de cei care se dau prieteni, susținători, suporteri, să depună tot efortul pentru a ajunge la linia de sosire. Cel care participă în această competiție, cel care se află în focul acesta al acțiunilor concrete trebuie să se gândească înaintea celorlalți că s-ar putea ca realizarea acestei zile să vină doar din faptul că s-au oprit înainte de linia de sosire. A mai face încă un pas când semnalele interne, nu cele externe înșelătoare, spun că este periculos, înseamnă a reproduce o schemă mai veche despre care știm că ne duce la o schimbare de concepție, la o întoarcere spre umilințele mai vechi, la o greșeală pe care am dorit să o uităm.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu visa la o victorie doar pentru că există o voce care ne încurajează în sensul acesta. Singura voce de care trebuie să ținem cont astăzi este vocea conștiinței. Ea nu ne va înșela niciodată, nici măcar acum când sunt atât de multe impulsuri către a ne compromite.

Conflict de interese. Minciunile se revoltă împotriva celui care le-a spus. Independența este pusa la încercare. Provocările sociale enervează însă ajută individul să treacă pe nivelul următor. Ceea ce ne lovește ne ajută să ne ridicăm. Spirit critic. Problemele se rezolvă prin acțiuni în forță. Asocieri ciudate. Gust pentru aventură. Cercetări neobișnuite. Întoarcerea către faptele sau locurile trecutului. Se caută un confort. Accidentul este evitat prin prudență.

În noapte de joi spre vineri Luna va intra pe zodia Scorpion și va împlini în dimineața acestei zile faza de Lună plină. Pentru că avem o Lună plină pe axa Taur-Scorpion, cu Soarele pe zodia Taur și cu Luna în zodia Scorpion, minciunile vor fi acum la mare artă. Ceea ce este neadevărat din declarații, din fapte sau din ceea ce lăsăm în urmă încearcă să ne convingă că nu este altceva decât rezultatul unor mari provocări sociale. În realitate, ceea ce se transformă acum în minciună este expresia unor limite personale pe care exponenții acestor minciuni nu au reușit în ultima perioadă să le depășească. Adevărul zilei de 22 aprilie încearcă să ne ridice dincolo de curajul fals, dincolo de adevărurile parțiale, dincolo de nevoia de a evada într-un chip absolut penibil din recomandările celorlalți, din ceea ce ni s-a prezentat până acum cu multă convingere ca fiind o dovadă de progres.
Luna plină care se împlinește pe 22 aprilie este o dovadă a faptului că de aceste minciuni suntem atașați cu insistență, că de-a lungul vieții le-am transformat în elemente solide și avem ocazia acum, prin întâmplări care nu au logică, pe care nu le înțelegem sau care sfidează orice regulă, să privim aceste minciuni ca fiind greutăți legate de gât și să renunțăm la ele.
Pentru că multe din elementele de acum nu au logică, înțeles și nici coerență, dar, cu toate acestea, cer să fie observate și acceptate, apar discrepanțe între modul cum ne prezentăm acum și cum ne știe lumea, cum suntem cunoscuți în anumite medii sau cum am demonstrat că suntem în realitate. Se poate observa acum pe această Lună plină în Taur că dorința de îmbogățire face parte din această formă de minciună ca și cum fericirea nu vine decât prin achiziții, prin bogăție, printr-un patrimoniu ciudat.
Totuși, schema acestei zile care este dominată de opoziția luminariilor, atrage și asteroidul Junon în toată această partitură agresivă. Relațiile tind să se reformuleze după nevoile de acum, după argumentele de acum și în ceea ce este greșit acum, dar se prezintă ca un element fastuos, opulent, luxos și are pretenția să devină pe viitor un etalon de normalitate. Poate deveni un etalon de normalitate în mediile dominate de oameni mincinoși care, numai la suprafață, arată că s-au desprins de modelele vechi, dar, în realitate, țin într-o încleștare puternică toate aceste obiceiuri negative la care nu vor să renunțe. Dar noi, pentru că studiem astrologia, știm că finalul acestor fapte greșite abordate în mod repetat nu poate fi unul bun.
Prin urmare, 22 aprilie este o zi de dușmănie, de agresivitate împotriva elementului pe care l-am considerat tot timpul foarte slab și împotriva căruia am mobilizat de fiecare dată forțe impresionante. Acum avem un moment de luciditate în care, fie vom recunoaște că am făcut lucrul acestea în mod conștient, fie vom observa cu luciditate că am fost împotriva acestor personaje degeaba. Observarea acestor impulsuri este un element foarte bun, foarte constructiv pentru că duce la anularea sa. Avem ocazia pe 22 aprilie să vedem că eforturile de autocontrol, de analiză sau de autocenzură dau în sfârșit rezultate, în timp ce alții care nu s-au controlat și s-au lăudat în ultimii ani că au obținut tot felul de avantaje pentru că nu s-au oprit asupra unor detalii, nu s-au împiedicat de lucruri minore, rămân acum în urmă, nu mai sunt atât de apreciați precum erau pe vremuri, nu reușesc să meargă mai departe. Ceea ce s-a rezolvat cu luni sau ani în urmă se transformă acum în lejeritate, în lumină, în claritate. În cazul celorlalți, care au sfidat demersurile acestea de purificare, Luna plină din 22 aprilie le aduce greutatea conștientizării, teama că efortul nu va fi prea curând sau poate niciodată încununat de succes.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu privi modelele vechi cu prejudecăți vechi. Să încercăm acum să privim modelele vechi fără prejudecată, fără certitudinea că știm totul despre ele, fără teama că ne-ar putea influența cumva decizia. Observația aceasta obiectivă s-ar putea să nu ne ofere niciun rezultat concret, dar faptul că o realizăm arată că am ajuns deja pe un nivel superior.

Inspirație. Justiție ce nu poate fi pusă în aplicare. Sentimentele sunt protejate prin evenimente sociale marcate de nedreptate. Nu pot fi puse în aplicare soluțiile momentului. Evenimentele sociale susțin conflictul personal. Criză a valorilor. Probleme de natură financiară. Începem o nouă aventură. Apar proiecte noi. Gestionarea unui fond cu atenție și corectitudine. Seriozitate. Respect. Recuperare.

Schema astrală a zilei de 23 aprilie ar trebui să ne ofere posibilitatea de a înțelege care au fost directivele complicate ale acestei săptămâni. Din fericire, schema aceasta nu ne complică înțelegerea și ne ajută să ajungem foarte repede la un rezultat bun, să devenim prieteni cu toată lumea, să găsim calea de comunicare cu cei din jur, să fim în afara crizei valorilor, dar, în egală măsură, să fim conștienți de ea.
Preocupările acestei zile țin mai curând de valorile cu care lucrează comunitatea, accentuând puterile pe care grupul de apartenență le arată, le promovează sau le lansează către grupurile concurente cu scopul de a obține, împreună cu acestea, o înțelegere superioară. Asta înseamnă că momentul zilei de 23 aprilie aduce gestionarea unui fond cu atenție și corectitudine, cu putere, cu sârguință și cu respect. Nu degeaba suntem în perioada în care Soarele trece prin zodia Taur și multe lucruri pe care le construim acum devin elemente solide pe care foarte ușor le putem pune la baza patrimoniului, la baza relațiilor sau la baza succesului. Avem astăzi nenumărate ocazii să alegem unde anume să plasăm aceste realizări, care să fie baza pe care să o consolidăm acum, pentru ca pe viitor să nu ne mai temem de sărăcie, de respingerea celorlalți, de forța liderilor pe motiv că ar lucra împotriva subalternilor.
Ceea ce facem astăzi duce la recuperarea puterii pe care am pierdut-o și cei mai mulți dintre oamenii vor prefera ca din această putere să își facă o perdea protectoare, spunând că au înțeles un lucru care le-a fost tăinuit până acum, se simt revigorați din punct vedere fizic, cred mai mult în prietenia celor din preajmă sau se simt oameni norocoși că trăiesc viața pe care o au sau că dețin în preajma lor toate cele pe care se folosesc.
Prin urmare, 23 aprilie este o zi în care observăm foarte bine în ce direcție ar putea să meargă o criză a valorilor dacă am fi scăpat gândul de sub control, dacă nu ne-am fi ocupat până acum, printre multe alte lucruri, și de vindecarea sufletului, și de gestionarea corespunzătoare a unui patrimoniu personal. 23 aprilie ne îndeamnă să ne gândim și la avere, la puterile pe care le avem, la bunurile ce pot fi vândute, convertite în valori circulante sau pot fi promovate ca achiziții foarte prețioase.
23 aprilie ne ajută să ne adâncim în minele sufletului, ale conștiinței, în ceea ce am știut că există, dar nu am atins, în bogățiile care se găsesc acolo și despre care nu am știut niciodată dacă ne vor fi folositoare. Prin ceea ce câștigăm astăzi suntem norocoși, ne considerăm privilegiați ai sorții și, pe tronsonul pe care vom excela, vom fi considerați de cei din jur mult mai puternici, poate chiar maeștri sau lideri de opinie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a folosi cuvântul pentru a zidi, pentru a întărit convingerea celorlalți, pentru a-i transforma în oameni mai buni, mai frumoși sau mai pozitivi.

Conflict de interese. Substituirea unui ajutor cu o stare de bine. Trecutul sperie. Se caută în locuri ascunse răspunsuri la întrebări complicate. Accident prin cuvânt folosit greșit. Schimbul de valori ne ajută în consolidare. Surpriza nu este apreciată. Oamenii sunt cântăriți după valorile lor. Indiferența și invidia devin vizibile.

Avem prea mari așteptări de la ziua aceasta, prea multă tensiune există în zona aceasta a limbajului, a explicațiilor, a răspunsurilor care trebuie să vină prin formulare sau prin noțiune. Conflictul de interese în 24 aprilie capăt această formă a lucrurilor confuze, a elementelor care au fost povestite frumos, dar cărora le-au lipsit esența. Prin ceea ce se consumă acum înțelegem că, pe anumite probleme de maximă urgență, de-a lungul acestei săptămâni am cam vorbit degeaba. Cu toate că ziua anterioară a fost frumoasă, că tensiunile care au pregătit succesul zilei de 23 aprilie și-au găsit și ele cumva rostul în conștiința individuală, în faptele proprii, în traseul evolutiv, valorile cu care se lucrează acum țin mai curând de reacții de moment, de surprize, de puterea pe care o au unii atunci când sunt indiferenți și când vor să șocheze arătând că își pot permite să fie indiferenți în orice moment, dar nu pățesc nimic dacă fac lucrul acesta.
Deși este o zi de weekend, deși multe persoane se pot ocupa acum de relaxare, de destindere, de un schimb de valori pentru a-și repara ceva, agresivitatea pe care au îndurat-o de-a lungul întregii săptămâni nu mai poate fi ascunsă și o emană prin toți porii chiar dacă faptele bune pe care le-au făcut le acoperă ca o perdea protectoare.
Se întâmplă lucrul acesta pentru că în noaptea de sâmbătă spre duminică Luna se va afla într-o relație negativă cu Mercur și vorbele sunt aruncate fără rost, mesajele sunt înțelese greșit, iar de aici până la a avea o zi de duminică foarte proastă nu este decât un pas. Cei care, de felul lor, sunt mai negativiști, se vor trezi cu poezia învățată, cu vorbele picurate deja sub limbă ca un medicament și nu vor avea nevoie de un motiv real pentru a izbucni, ci doar de simple pretexte. Abia acum avem ocazia să îi vedem pe oamenii aceștia orientați către rău sau, dacă sunt prin natura lor oameni negativi, cum le poate ieși indiferența și invidia prin toți porii. În a doua parte a zilei, când Luna va trece pe zodia Săgetător îi vom vedea pe aceștia ironici, glumeți cu vulnerabilitățile celorlalți, cu slăbiciunile lor. Pentru acești oamenii ziua de 24 aprilie este una de putere, de expresivitate, de îndemânare, iar pentru ceilalți o zi în care vor fi îngroziți de cât de intensă este răutatea celor pe care îi au în preajmă și pe care nu i-au putut înțelege de-a lungul acestei săptămâni. Se vor bucura de faptul că, printr-o reglare existențială, intervin în viețile acestor oameni nefericiți forțe active și care țin aceste răutăți departe de cei vulnerabili, adică au acum probleme deși poate în prezent chiar nu au greșit cu nimic, dar reglarea acestea le preîntâmpină derapajele.
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce semne de întrebare față de puterea pe care o avem, față de curajul pozitiv, față de acea curățenie sufletească pe care o invocăm de fiecare dată când întindem măna celui aflat în primejdie, când dorim să ajutăm pe cineva. Chiar dacă intențiile sunt foarte bune, finalul acestei săptămâni ne va frământa foarte mult aducând la lumină interese pe care oamenii ar fi trebuit să le lase în planul secund. Semnul că ne aflăm pe drumul cel bun este cel dat de absența fricii. Frica îi motivează pe cei răi să fie și mai răi, iar absența fricii îi motivează pe cei buni să fie și mai buni. Există și o categorie care se situează între cele două elemente. Oamenii care regretă foarte ușor au tendința de a trece de la bine la rău după cum bate vântul, adică după cât de puternice și agresive sunt forțele cu care interacționează. Cea mai mare putere pe care o putem folosi pe finalul acestei săptămâni este să apreciem oamenii după valorile lor, adică să nu-i judecăm și nici să nu îi lăudăm prea mult, ci să surprindem ce emană, iar dacă ne sunt cerute cu insistență păreri, să nu punem etichete, ci să facem descrieri. A merge pe calea de mijloc când furtuna este atât de intensă înseamnă a duce o lumânare în furtună, ceea ce este, de altfel, o realizare absolut specială.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne depărta astăzi de bucurie. Bucuria este cea care ne reamintește cât de frumos este să fii un om bun și cât de simplu este să trăiești prin bunătate.

19 thoughts on “18 – 24 aprilie 2016

 1. Ana spune:

  Jurnalul s-a deschis.Pagina alba este înfiorător de frumoasa în curățenia ei.Conjuncția lui Uranus cu Saturn s-a împlinit. Dacă știți ca se va produce ,din astrograma personala, este bine sa nu o tratați cu indiferenta.Când se intampla te cutremura și iti anulează tot ceea ce ai construit. Te lovește acolo unde credeai ca ai puterea și perfecțiunea. Înregistrez ,cu finete,în prima pagina debusolarea unei constiinte,conjuncția lui Uranus cu Saturn procedează în esență la anularea progresiva a unei construcții eronate.La toate acestea se adaugă și Pluton în casa 8.Providența mă face sa zâmbesc. Mi-a oferit un răspuns la ceea ce am cerut.Răspunsul este ca o ideograma cu doua elemente :cheia și pronunția. Ai cheia iubite om acum te poți afirma.Îți ofer renașterea .Voi folosi drept motto pe prima pagina”S-ar putea ca răul sa nu fie atât de rău ,iar binele sa nu fie atât de bun”Doamne, Slava Împărăției Tale celei preanemarginite sI pricinuitoare a toate și începătoare de viata !”

  1. Camelia spune:

   Ana, tu ai gandit putin inainte sa scrii ce ai scris?
   Dar de obicei, gandesti macar putin?

   Folosesti cuvinte, expresii, de care habar nu ai, ex „ai cheia iubite om”, „acum te poti afirma”, „providenta ma face sa zambesc”.

   Cine te crezi? Dzeu pe pamant?

   Daca l-ai fi simtit cu adevarat pe Dzeu si puterea lui n-ai mai avut curaj sa zambesti, nici macar sa mai respiri fara acordul lui.

   Plus altele, „credeai ca ai puterea si perfectiunea”, „te cutremura si iti anuleaza tot ceea ce ai construit”.

   Repet, cine te crezi? Dzeu pe pamant? Ca om, nu ai nici putere si evident nu ai nici perfectiune. Iar tu, Ana, cu atat mai mult, in niciun caz nu le ai.

   1. Și pe tine te-a luat puțin gura pe dinainte. Ca om nu ai putere?
    În plus, ai și perfecțiune că ești creat după chipul și asemănarea Domnului. Cum ai putea să nu o ai? Chipul și asemănarea Domnului nu sunt expresii ale perfecțiunii? Sigur, este potențial, dar ele există…
    Așadar, te-a cam luat gurița pe dinainte…

    1. Camelia spune:

     Gheorghita, am un mare respect pt ceea ce scrii, ti-am mai scris asta si altadata, cu alte cuvinte.

     Dar, te contrazic si pe tine. Nu m-a luat deloc gura pe dinainte.

     Noi, oamenii, nu intelegem ce inseamna cu adevarat Dzeu, universul.

     „Dupa chipul si asemanarea Domnului” sunt alte cuvinte folosite fara a fi intelese si, mai mult, preluate de la altii care nici ei nu au inteles.

     Deci, excluse puterea dar mai ales perfectiunea.
     Da, avem putina putere, dar asta pt ca Dzeu a vrut sa fie asa. Si oricum, puterea e extrem de putina si incompleta.

     Deci, procesul e invers. Noi oamenii existam pt ca Dzeu vrea si o face cum vrea el, noi executam, in general inconstient.

     Tu scrii foarte des despre destin. Ar trebui sa stii cele de mai sus si multe altele.
     Cine hotaraste destinul? Noi oamenii sau Dzeu?

     E intrebare retorica, evident Dzeu.

     Deci, oamenii sunt sub Dzeu.
     Exista un singur Dzeu, si o multitudine de oameni.
     Deci, cum am putea fi „dupa chipul si asemanarea Domnului”?

     E oare logic ca 1 singur om nu poate fi unicul Dzeu?
     Si mai ales, puternic si perfect.

     Iar intrebare retorica…

     1. „După chipul și asemănarea Lui” este singura definitie care exprimă stadiul activ, dar și cel potențial al fiintei create. Aici în creație, despre Dumnezeu se poate spune că nu se poate spune nimic, dar despre creația lui, dacă vrei sa-i vezi nivelul cel mai inalt, spui că este dupa „chipul” (adica dupa ceea ce se vede), dar și după „asemănarea lui” (adică după ceea ce nu se vede, dupa ceea ce este subtil și cere unitate pentru a fi redescoperit).
      Aici, în aceasta lume, noi suntem mădulare ale aceluiasi corp unic de lumină, deci în totalitatea noastră confirmăm perfectiunea creatorului, in unitatea noastră – impuls spre unitate care este, de altfel, un element defintoriu al creatiei Lui pentru că doar prin impulsul spre unitate se poate vorbi despre ordinea si ierarhizarea universului. Ai calitatea creatorului, dar nu poti deveni Dumnezeu peste altii, ci te intorci la Tatal. Tu esti după chipul si asemanarea perfectiunii despre care se poate spune că nu se poate spune nimic, dar nu poti fi perfectiune care se creaza pe sine, care se manifesta. Adica ai alaturi de fratii tai calitatea de a fi perfect nu pentru ca fratii tai ti-o implinesc, ci pentru ca ti-o amintesti impreuna cu ei. Doar in unitate avem revelatia acestui fapt, dar Domnul a pus in noi totul. Nu ne-a facut inperfecti, ci am coborat in imperfectiune, am decazut, adica am coborat in uitare.
      Te rog, opreste-te… Arunci prea usor cu etichete.
      Nu am timpul necesar sa intru in polemici cu tine si cred ca nu este nici locul. Te-ai exprimat mai mult decat suficient.
      Eu stiu foarte bine ce spun. Nu ma joc de-a vorba. Nu am facut-o niciodata.

  2. Camelia spune:

   Plus, Ana, alte cuvinte pe care le-ai folosit:
   „inregistrez, cu finete, in prima pagina”, „debusolarea unei constiinte”, „pagina alba este infiorator de frumoasa in curatenia ei”, „jurnalul s-a deschis”.

   Pe ce lume traiesti?
   De unde scoti cuvintele?
   Habar nu ai nici ce e „constiinta”, deci exclus „debusolarea unei constiinte”. Curatenie? Inregistrez? Frumoasa?
   Cuvinte pe care pe langa ca nu le intelegi, le mai folosesti si aiurea si nepotrivite contextului.

   Crezi ca viata e o carte in care sa-ti scrii iluziile metaforice?

   Gandeste inainte sa scrii, gandeste inainte sa-ti manifesti in exterior interiorul.

   Si ma mult, nu mai comenta PESTE GHEORGHITA COSER.
   El iti e cu mult superior tie. E evident acest lucru.

   Iar daca ai fi inteles ce tot scrie Gheorghita de cativa ani, nu ti-ai fi scris aberatiile si, in niciun caz nu le-ai fi facut si publice.

  3. M. Dietrich spune:

   Ana,
   iti pot recomanda citatul lui Churchil „Ai dusmani? Bravo! Inseamna ca ai facut ceva, candva in viata.”
   Fii linistita… Buddha spunea ca a uri pe cineva este ca si cum ai inghiti otrava si ai vrea sa moara altul. Rautatea este o moda a unora, un aliment

 2. Ana spune:

  Dna.Camelia,îmi cer scuze dacă am provocat iritarea cuiva.Trec acum prin momente dificile în viața și doar am făcut o analogie intre poziția planetelor și evenimente.Chiar sunt surprinsa ca cineva a interpretat eronat ce am scris.Eu doar am făcut referire la conjuncția lui Uranus cu Saturn.Îmi cer iertare ptr neintelegeri.

  1. Nu trebuie sa fii nici surprinsă, nici efectată. Această persoană are un comportament foarte urât. Sunt câteva comentarii de-ale ei pe care nu le-am validat, plus i-am restrictionat accesul la blog. Ce ti-a spus ție este un parfum. Aceasta persoana este capabilă de mult mai mult. Asadar, sa ramanem in registrul nostru… Bolile acestea vin de la cei care pierd audiente sau clienti…

   1. Ana spune:

    Mulțumesc pentru răspuns.Eu mă simt bine aici în „casa ta” virtuala .Oaspeții tai sunt oameni deosebiți și gazda primitoare ☺.”Parva Domus magna quies”Casa mica liniște mare😇.Cu deosebit respect,

 3. manola spune:

  Buna dimineata ! Constat cu uimire si totodata cu mare bucurie, cum lucruri care altadata ma deranjau,imi aduceau disperare ,furie,acum reprzinta doar un indicator care imi arata cat mai am pana la marea ACCEPTARE..ABANDONARE de Sine.Doamne ! Este minunat…este fantastic sa traim aceste timpuri constientizand fiecare clipa,fiecare experienta.fiecare lectie si rolul fiecarui OM din viata noastra! Simt cum marele JOC se apropie de final! Tot inainte cu incredere si speranta ca totul este perfect! Creatia este perfecta! Multumesc,multumesc,multumesc!

 4. manola spune:

  D-le Coser…imi cer iertare pentru ca va scot,poate din linistea profunda sau poate din sarcini cotidiene,dar ceva, ma determina sa va intreb;ce parere aveti despre ceea ce traiesc eu ? Simt cum ajung SUS, acolo unde ma simt bine,unde mi-am dorit dintotdeauna sa ajung…in inaltul cerului,sus tot mai sus.Este perfect,perfect…insa este doar o senzatie,o traiere…si ceva imi spune! Taci,taci si renunta si la aceasta senzatie, ca sa ajungi la capat…Dati drumul ACUM,sari ! Dar…senzatia aceasta de plutire,de zbor care este minunata ma tine inca aici…nu-i dau drumul inca .De ce?…nici eu nu stiu! Din celalalt comentariu,s-ar intrezari raspunsul insa ma intereseaza parerea d-vs mult, mult ! Multumesc!

  1. Cele pe care ni le împărtăşeşti par vârfuri, câteva vârfuri, multe dintre ele selectate tocmai pentru că ţi se par interesante deşi noi nu ştim cum sunt în zona care le-a produs. Între acestea, din punctul nostru de vedere, lipsesc multe. Viaţa este ceea ce trăieşti nu ceea ce crezi că trăieşti, adică viaţa este o realitate, nu o opinie. Tu ai prea multe opinii şi nu se înţelege din aceste opinii cât pulsează viu şi cât se întâmplă în minte.
   Aşadar, ceea ce poţi să faci cu ele rămâne în continuare un mister.
   Pot să-ţi spun însă că descrierile tale arată că te documentezi, că citeşti, că vrei să aplici, însă am constatat că aplici mai mult cu mintea ori vrei să aplici şi altfel, dar mintea nu-ţi dă voie, te pune să explici, să încadrezi. Tu, cel care aplici, nu ești asemenea celui care explică pentru că ocupi alt loc. Prin urmare, explicaţiile tale au nevoie de suflul proaspăt al celui care aplică, nu al celui care explică, pentru că nu ești un formator de idei, ci un povestitor a ceea ce ți se întâmplă. Cine face asta înţelege şi încadrează bine ce i se împărtăşeşte.
   Cu alte cuvinte, tu ni te prezinţi ca o floare frumoasă, parfumată, colorată, însă descrierile tale ne vorbesc numai despre procesul de absorbţie a sarurilor de la nivelul rădăcinii, de parcă ţi-e frică să trăieşti, de parcă ţi-e frică să fii în lumină.

 5. manola spune:

  Ceea ce scriu sunt exact trairile mele din acele momente in care le scriu.Le scriu pentru ca de multe ori mi s-a intamplat ca din raspunsurile celorlalti sa sesizez lucruri care ma ajuta in drumul meu.Este adevarat ca ma documentez si citesc pentru ca ma intereseaza sa evoluez si da traiesc la nivel mental f mult insa traiesc si o viata reala…viata mea nu este o opinie. Ati sesizat corect faptul ca povestitorul din mine nu reda exact trairile mele nici nu poate insa nici nu am acest talent, dar atunci cand am scris ce am scris eram surprinsa de acel sentiment de zbor de plutire o senzatie placuta care a durat destul de mult si asa am simtit in acel moment sa impartasesc cu cineva ceva placut. Imi cer scuze…se pare ca interventia mea nu a fost prea inspirata. Multumesc!

 6. Mihaela Spicke spune:

  La multi ani sanatosi si voiosi!

 7. Adriana spune:

  Consideratiile dvs dl Coser referitoare la …”dupa chipul si asemanare sa” mi-au mangaiat sufletul si mi-au luminat mintea. Acum pot sa merga mai departe…calator prin timp, asa cum suntem toti dealtfel intr-un sens mai larg, desigur. Sper ca mesajul meu sa va aduca macar o parte din ce eu am primit…citindu-va. Multumesc ca existati…Cu drag

 8. Ana spune:

  Bună seara,am scris despre deschiderea unui jurnal astrologic determinat de astrograma personala.Am consemnat în fiecare pagina,timp de aproximativ doua săptămâni, experiențe subiective.Ideile nu s-au îmbrăcat în metafore uluitoare .Cuvintele și ideeile au fost lacrimi.Nu exista detalii subtile.Azi,am fost martorul împlinirii unui miracol în urma rugăciunii către Sfântul Mare Mucenic Mina apărătorul păgubiților Făcătorul de Minuni.Dumnezeu este nu numai Realitatea Suprema ci și Binele Absolut de la care ne vine toată bunătatea. Mulțumesc Sfinte Mare Mucenic Mina.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.