8 – 14 aprilie 2019

8 – 14 aprilie 2019 este săptămâna înțelegerii unei revoluții și a laudelor prea mari aduse stigmatului sau victimizării. Din punct de vedere astral, această săptămână este cu mult superioară celorlalte pe care le-am parcurs în ultima vreme, tocmai pentru că ne atragă atenția asupra unor elemente foarte vechi care au fost ignorate din diverse motive în ultimele luni sau care nu au putut fi rezolvate, deci și intenția celui în cauză a fost foarte clar orientată în sensul acesta. Vorbim despre relații tensionate, despre schimbări pe baza unor proiecte iluzorii, despre evaziune, despre distrugerea încrederii, nu pentru că persoana în cauză nu este demnă de încredere, ci pentru că această încredere a fost slabă, firavă, lipsită de vitalitate. Vorbim, astfel, despre o sensibilitate prea mare care ar putea să ne facă foarte lucizi referitor la rolul acestei dimensiuni existențiale, la mulțumirea pe care o primește un om care își depășește un obstacol, dar și despre acele emoții care ne țin captivi în proiecte vechi și inutile. Nu este prima dată când invocăm acest tandem, această colaborare între forțe contrare, dar momentul de față scoate în evidență, prin particularitatea sa, o ipostază specială. Suntem invitați să înțelegem de ce a fost nevoie în ultima perioadă, adică în ultimii ani, de o schimbare atât de mare, de o revoluție, de ce obstacole cele mai mari vin prin exagerarea victimizării, de ce vechii torționari se ascund acum în spatele unor victime sau de ce chiar ei se declară victime. Noi, pentru că studiem astrologia, nu suntem simpli consumatori ai unor previziuni astrale știm că un asemenea personaj se victimizează acum pentru că nu a participat la nicio formă de revoluție, ci la uzurpare.
Fără a dori să adaug altceva decât ceea ce este deja prezentat în observațiile celor șapte zile, doresc să accentuez faptul că această săptămână este una deosebit de importantă pe conștientizare. Ca multe altele, nu vine cu ceva nou la acest capitol, ca metodă, ci noutatea apare din informația care este procesată. Să nu fim surprinși dacă în această săptămână ne aducem aminte de lucruri foarte ciudate pe care le-am crezut așezate într-o vitrină, dar care sunt acum foarte active sau invocate ca fiind active. Asta nu înseamnă că metoda de lucru se schimbă, ci că ar trebui să fim mai atenți pe viitor când ignorăm sentimentul cuiva, implicarea cuiva într-un demers atunci când este solicitat, înțelegerea rezultatelor. Este clar că momentul de față ne va pune ordine în gânduri în așa fel încât să nu putem uita aceste experiențe până la începutul celei de a doua decade a lunii august, atunci când Jupiter își va încheia mersul retrograd pe care-l inițiază în seara zilei de miercuri, 10 aprilie. Blocajele conștientizate acum nu sunt simple, nu sunt banale și nu sunt situații conjuncturale. Cel care va privi așa, va putea să vadă și cauza lor, dar și să identifice mult mai ușor decât ceilalți soluțiile practice. Evadarea din imaginar nu este soluția acestei săptămâni. Cea mai bună soluție vine prin coborârea acestor noțiuni abstracte într-un plan concret pentru a putea fi folosite ca atare, puse pe masă, oferită cadou sau îmbrățișate.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu permite speranței să se evapore doar pentru că situațiile pe care le parcurgem acum ni se par prea complicate, usturătoare, fără o soluție, prea grele. Ele sunt așa pentru că vin din mai multe timpuri. O mare parte din natura fiecărui element invocat acum a fost rezolvată. Totul pare greu acum pentru că ele se adună. Individual, ar avea o mai mare greutate însă ele nu sunt aduse din trecut decât pentru a fi adăugate unei scheme și a fi folosite într-un complex. Acest cumul de forțe ar putea să ne schimbe într-un mod neplăcut percepția asupra propriei vieți. Cel care va fi lucid va trece cu bine peste acest obstacol.

Metoda de lucru se modifică. Iubirea este supradimensionată. Trecem printr-o criză. Scopul se modifică. Suntem încurajați să ne exprimăm pentru că lucrul acesta ne ajută să rezolvăm mari probleme personale. Ceea ce împlinim ne rezolvă probleme de destin. Greșelile sunt, asemenea soluțiilor, existențiale.

În dimineața acestei zile Luna se va afla într-o relație bună cu Capul Dragonului și, pentru că reușește să medieze tendința Nodurilor, soluțiile ne vin mult mai ușor decât în săptămâna anterioară, deși lucrurile sunt încordate. Vorbim despre soluții puse în aplicare și nu despre compromiterea lor pentru că multitudinea de aspecte bune care se împlinesc acum conferă o sensibilitate constructivă. Aspectul eliberator, tensiunea, cârma ambarcațiunii în care suntem acum este careul Luna-Lilith. Dacă, de regulă, acest aspect aduce păcăleli, tentații încărcate de mari riscuri, acum, pentru că se situează pe poziție opozantă, iar de partea cealaltă a baricadei sunt elemente foarte bune, acest aspect aduce răul care este foarte clar văzut, perceput, înțeles și refuzat. Așadar, chiar de la începutul săptămânii suntem ajutați să cuprindem tot ceea ce avem, putem sau ne dorim să atingem într-un singur vas. Tot ceea ce se întâmplă acum ne ajută să ne exprimăm, să înțelegem de ce destinul pe care l-am parcurs până acum a avut acest traseu, de ce suntem înconjurați de aceleași persoane dominate de aceleași șabloane psiho-comportamentale și de ce și noi, la rândul nostru, acționăm asupra celorlalți prin aceleași șabloane. Dacă ar fi să schimbăm, pentru că situația permite acum așa ceva, ce am schimba? Am alege varianta cea mai confortabilă ori ne-am bucura de oportunitate și am face mai mult? Începem cu noi schimbarea sau, nerenunțând la blocarea atenției pe exterior, alegem să o vedem doar prin reconfigurarea pieselor exterioare, doar prin schimbarea celorlalți? Dacă de multe ori ne-am întrebat cum se îmbunătățește calitativ viața atunci când Luna mediază tendința Nodurilor prin Capul Dragonului, iată avem ocazia să constatăm cum merg lucrurile, nu doar teoretic, așa cum am făcut-o de multe ori, ci și practic. Fiecare, în funcție de curajul pe care-l are, va alege să facă mai mult pentru sine (lucrând cu valori interioare) sau mai mult pentru imaginea sa, căutând schimbarea în exterior. Dar care sunt instrumentele de lucru?
1. Moralitatea (Neptun). Neptun, prin relația frumoasă cu Luna, ne deschide acea poartă a sufletului ce ne va permite să fim mai permisivi. Ne eliberăm acum de o răceală, de un sentiment de respingere, poate chiar de teama pe care un mister ni l-a inspirat despre un om sau despre ce ar putea el face. Acum, în săptămâna înțelegerii unei evoluții, a ne elibera de această teamă înseamnă (1) a vedea ce prejudecată avea statutul de obstacol și (2) a ne întâlni cu o liniște sufletească pe care cei tineri ori care sunt mai agitați din fire nu prea o vor recunoaște la început. Ea se va instaura în timpul nopții de duminică spre luni și va fi activa aproape toată ziua în cazul oamenilor superficiali și toată săptămâna în cazul celor care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală.
2. Disciplina (Saturn). Sentimentul de apartenență la un grup, identitatea ne ajută să clarificăm un parcurs care va fi scurt în ochii celor simpli, adică se adresează doar săptămânii anterioare, iar în ochii celor profunzi mult mai cuprinzător, adică se adresează primelor trei luni ale acestui an. Ce am adunat, cu bune cu rele, se clarifică. Dacă nu ne place, eliminăm, schimbăm sau compilăm. Soluția va trebui să rezolve o criză, o tensiune ori să înlăture un obstacol cuantificabil, de statut sau identitate.
3. Informația (Mercur). Între această dimensiune și disciplină există o legătură foarte strânsă. Practic, ele sunt separate în această prezentare doar tehnic pentru că patrimoniul investigat este bogat în informații. Informațiile sunt cele care dau sens elementelor integrate acum în termenul generic de patrimoniu. Prin informație, prin explicație, prin mesaj apartenența, identitatea capătă sens.
4. Practica (Pluton). Elementele de practică ale acestei zile sunt apreciate mai mult decât cele teoretice. Se întâmplă ca și cum după ce am citiți 20-30 pagini dintr-un roman dorim să așternem pe hârtie ideile pe care le-am găsit cele mai interesante, trăsăturile personajelor, stări provocate de descrieri ori de dialoguri, chiar așteptări pe care le-am avea de la firul epic. Mesajul plutonian va împlini astfel cercul circumscris al acestor elemente psiho-comportamentale arătându-ne cât aducem în lumea fizică din ceea ce gândim și trăim și, mai ales, ce aducem.
Celelalte elemente ale zilei devin expresii ale unor abilități pe care ni le-am dezvoltat făcând de mai multe ori același lucru. Dacă pe cele banale le știm, avem ocazia acum să observăm că în categoria “talentelor” își pot găsi locul și altele. Spre exemplu, talentul de a încurca lucrurile personale sau ale celorlalți, cel care ascunde interesul traumatizant de a pedepsi, pe sine sau pe ceilalți, sau abilitatea de a schimba calitatea sau sensul gândurilor doar cu simpla prezență.
Prin urmare, 8 aprilie este o zi care dă sens multora din direcțiile parcurse. Dacă până acum ne-am simțit ancorați în abstract, impulsul spre concret ne va aduce mai multă putere, dar nu ca un obiect care ne este strecurat în bagaje, ci ca un rezultat al nevoii de concret, de a smulge din lumea visului ceea ce poate fi pus pe masă, în vitrină, strâns în brațe. Prin ceea ce facem acum, dar și în funcție de calitatea pe care o avem, vom putea să menținem starea doar azi sau până la finalul săptămânii. Efectele minunate se vor resimți însă până pe 21 aprilie, când Luna va media tendința Nodurilor prin Coada Dragonului și când ne vom opri puțin din acest avânt pentru a verifica dacă am fost practici cu adevărat sau doar am transformat abstractul în obscur.
Prima zi a săptămânii aduce un start frumos atât pe traseul înțelegerii a ceea ce ni s-a întâmplat în ultima perioadă și, poate, a fost confuz, dar și în a evidenția elemente de patrimoniu care, fără acest proces, ar rămâne în continuare într-un spațiu al imaginarului, deși pot activa și în concret. Tentațiile acestei zile sunt ușor de identifica și, iată că și de această dată, regulile binelui sunt mult mai clare, mai puternice încât factorii care perturbă. Aceștia își vor adapta acum direcțiile în funcție de etaloanele binelui. De aceea eventualul eșec al acestei zile nu poate fi nicidecum explicat prin “Nu am fost pregătit!”.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a rememora mai amplu, și prin emoție, nu doar prin informație, ceea ce se leagă direct de necesitățile de acum. Pentru unii, acest exercițiu este unul de redescoperire a încrederii, pentru alții, un model de a aduce în concret ceea ce era până acum în abstract.

Confruntări ciudate. Inventivitate. A lăsa lucrurile în voia lor înseamnă a le face comune. Omul slab își face rău singur. Omul puternic iartă, chiar dacă suferă. Strălucire falsă. Schimb de experiență atenuat de confortul unei vieții intime. Înțelegere care duce la diminuarea depresiei. Nefericirea chiar există. Spiritul liber, atitudinea neîngrădită ne ajută să trecem dincolo de nefericire.

În noaptea de luni spre marți Luna va trece pe zodia Gemeni și îi va face pe oameni mai deschiși către informație, mai interesați de binele celuilalt, mai comunicativi. Foarte aproape de acest episod astral se va definitiva opoziția Jupiter-Junon, aspect care se află în faza de aplicație (ascendentă) de aproape două săptămâni. Ceea ce urmează aspectului indicat mai sus, adică ceea ce se va consuma în mijlocul acestei zile, reprezintă o sumă de detalii, de lucruri bune sau rezultate bune obținute în urma unor confruntări, care nu vor schimba tonul general al zilei. Expresivitatea acestei zile face trimitere la o formă de slăbiciune care îi face pe oameni să se simtă dezordonați. Indiferent care este mobilul atitudinilor de acum, valorile pe care le promovează un om zdruncinat vor fi cele legate de nefericire, dezamăgire sau chiar depresie. Dacă aspectele pe care le formează Luna fac trimitere la prietenie, înțelegere, comunicare liberă, relația dintre Jupiter și Junon, care se definitivează în noaptea de luni spre marți, ne arată că suferința trece dincolo de elementele foarte vizibile, că o dramă personală poate pune în dificultate o relație care părea să nu aibă nicio problemă.
Așadar, vorbim pe 9 aprilie despre tulburarea unei înțelegeri care duce la tulburarea unor fapte. În virtutea a ceea ce știe să facă, omul puternic va ierta. Strălucirea sa nu va fi falsă, puterea sa va putea să fie transferată ori exprimată în așa fel încât să ajute pe cel aflat acum într-un moment foarte dificil al vieții sale. Ceilalți, își vor trăi propria dramă și vor găsi foarte multe definiții pentru a-și argumenta toate momentele delicate ale acestui episod. Nefericirea există în cazul tuturor, tocmai de aceea, relația aceasta negativă dintre Junon și Jupiter nu ar trebui să fie exagerat. Atunci când două persoane care sunt implicate într-o relație intimă trec prin anumite divergente, ajung într-un episod care poate fi tradus din punct de vedere astral prin genul acesta de aspect. Este adevărat, consecințele susținute de acest aspect sunt unele sociale, care apelează la un etalon străin pentru a se face dreptate, dar lucrul acesta nu înseamnă că ar trebui să renunțăm la tot acest moment al înțelegerii unei revoluții, al cuprinderii unei schimbări. Cu cât suntem mai liberi, cu atât reușim să trecem mai ușor dincolo de simplele nefericiri pentru a le face mai mari decât sunt, pentru a nu le da acestora mai multă putere decât au, încercând să le argumentăm, să ni le explicăm, să ne ascundem rușinea că trebuie să trecem prin așa ceva.
Prin urmare, 9 aprilie ne vorbește despre zâmbetele false la care apelează oamenii slabi, despre lumina tristă pe care o citim pe chipurile celor care au trecut de-a lungul vieții prin mari încercări, despre curajul pe care îl au cei care sunt cu adevărat liberi. Chiar dacă Luna se află acum pe zodia Gemeni și ne-ar atrage atenția doar asupra elementelor care strălucesc foarte mult sau care pot fi vândute, valorificate, lăudate, 9 aprilie este ziua care ne face foarte responsabili pentru valorile profunde și înțelepte pe care le-am admirat până acum. Este posibil ca acest element personal să fie mult prea fragil pentru a permite și asimilarea lor. Ceea ce înțelegem, reduce tristețea, aduce o tonifiere a corpului fizic, o reechilibrare emoțională sau energetică. Toate aceste situații frumoase pe care le prețuim și vrem să le ducem mai departe, chiar dacă lucrurile goale produc acum mai mult zgomot și ne atrag atenția, sunt valori care ne protejează de depresie, dacă nu am ajuns încă acolo, sau pur și simplu cele care ne scot din întuneric, dacă tristețea este deja instalată. Nu înseamnă că realizările de acum ne vor proteja complet de nefericire. Acolo unde există laude prea mari, acolo vom găsi și o exagerare a rolului de victimă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu acorda nefericirii o mai mare importanță doar pentru că acum credem că lucrăm pentru rezolvarea ei. Nefericirea nu trebuie băgată în seamă, ea trebuie ignorată, refuzată. Avem nevoie să înțelegem ce anume ne-a dus acolo, dar ea, ca stare, nu trebuie ținută foarte aproape.

Patimă. Gândim foarte bine în folosul celuilalt. Ne adaptăm ușor condițiilor exterioare. Răzbunările sunt criticate aspru. Acuzațiile de acum vin din altele mai vechi. Iluzie. Evaziune. Credem că trebuie să pornim o luptă cu nedreptatea. Anumite direcții sunt modificate pentru că suntem nemulțumiți. Se cere o transformare rapidă. Voință puternică. Sensibilitate. Inspirație. Percepție care merge dincolo de cadrul comun. Se discută despre un blocaj. Lucrurile importante sunt analizate după eficiență sau după plăcere.

Ne aflăm acum într-un moment astral aparte. Mercur va trece în noaptea de marți spre miercuri prin trigonul cu Capul Dragonului, Venus, în dimineața acestei zile, prin conjuncția cu Neptun, iar la câteva ore distanță, când Soarele va trebui să împlinească un careu cu Saturn și un sextil cu Luna. Spre seară, Jupiter își va iniția deplasarea retrogradă care va ține până pe 11 august. Va avea, la mai puțin de o jumătate de oră distanță de la acest episod, o opoziție cu Luna, ceea ce va face ca întregul tablou să fie enervant, obositor, atât prin lucrurile bune care ne tentează și pe care cu greu le putem împlini, dar și prin anumite întârzieri, pedepse, acuzații sau suspiciuni pe care nu le putem scoate din minte. Acest aspect aduce și o sensibilitate exagerată față de lucruri care până acum nu ne-au atras atenția prin nimic. În cuvinte mai simple, 10 aprilie este o zi care ne tulbură conștiința și ne îndeamnă să fim nemulțumiți de orice, considerând că numai în modul acesta reușim să cuprindem înțelesul lucrurilor, să părem profunzi față de ceilalți, inteligenți sau cunoscători într-un domeniu. În realitate, schema astrală a zilei de 10 aprilie ne arată că suntem în continuare sub o mare presiune pe care o resimțim tocmai pentru că în săptămânile din urmă sau chiar în lunile din urmă nu am reușit să facem schimbările pe măsura îndemnului astral. Cei care nu vor trece pe 10 aprilie printr-o presiune foarte mare din partea celorlalți sau din partea propriilor așteptări, ambiții sau speranțe, demonstrează că s-au încadrat foarte bine în recomandările anterioare și pentru ei mesajul acestei zile vine cu o responsabilizare, cu o suplimentare a efortului pe linia a ceea ce știu și pot să facă. Acești oameni reușesc să identifice mult mai ușor blocajele personale, să se oprească atunci când plăcerea devine o problemă, să ierte oamenii care au nevoie de așa ceva și să vindece cu gândul, cu vorba sau cu fapta. În plus, au și o inteligență practică aparte, adică reușesc să aducă, așa cum am văzut că s-a întâmplat cu noi toți în prima zi acestei săptămâni, ceva special dintr-o zonă abstractă pentru a o face accesibilă tuturor, pentru a o transforma în ceva care poate fi pus pe masă, vândut sau oferit cadou.
Prin urmare, 10 aprilie este doar o zi de patimă, nu una de durere, nu una marcată de răzbunări, nici de obstacole. Propriile iluzii ne invadează și ne creează impresia că suntem foarte sensibili, deci trebuie să fim apreciați, foarte harnici, deci trebuie să fim plătiți, foarte inteligenți, deci trebuie să fim urmați. Sunt multe detalii speciale care ar putea să facă din ecuația astrală a acestei zile un element aparte. Chiar dacă relațiile pe care planetele individuale le construiesc acum între ele sau cu planetele cu deplasare lentă ne atrag atenția și ni se pare că momentul de față este animat de o forță teribilă, inițierea deplasării retrograde a lui Jupiter are asupra conștiinței un impact mult mai mare. Până pe 11 august avem nevoie să dovedim o sensibilitate care a fost sedimentată deja, o inspirație care a fost probată în timp, o eficiență care schimbă ordinea lucrurilor în bine și la voință, făcând-o mai bună, nu mai rea. Dacă momentul acesta exploziv dat de relațiile dintre planetele individuale cu cele ce au o deplasare lentă ni se pare mult prea important înseamnă că trăim de pe o zi pe alta, că suntem oameni superficiali și că ne vom aduce aminte de momentul de față doar prin ceea ce s-a întâmplat acum, nu prin perspectiva lucrurilor. Acești oameni superficiali analizează ceea ce se întâmpla acum după plăcere, ceilalți, după eficiență. Gândim că lucrurile acestea pot produce mai multe defecte decât pare la prima vedere, vom înțelege că schimbul armonios care se va evidenția în prima parte a zilei nu trebuie să rămână așa, nu poate să rămână așa, iar obstacolele pe care le-am parcurs pentru a admira frumusețea acestor schimbări armonioase sau pur și simplu pentru a ne relaxa nu sunt definitorii pentru ceea ce știm să facem sau putem să facem de acum încolo.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi observatori ai fenomenului social, adică de a nu încerca acum să schimbăm ceva. Ceea ce ni se întâmplă acum are o valoare mult mai mare prin informație, decât prin acțiunea în sine.

Se pune ordine în gândire. Tensiunile au o soluție. Vorbim despre viața privată ca și cum am vorbi despre un standard social. Problemele personale trebuie izolate. Descoperim anumite lucruri despre minciuni sau despre furturi. Deposedarea de bunuri este o realitate peste care nu mai putem trece. Originalitate. Teamă de sărăcie. Imaginația este folosită ca un instrument de lucru. Griji față de un om drag.

Mijlocul săptămânii ne aduce descoperirea unor lucruri foarte interesante. Unele pot fi legate de partenerii de dialog, de colaboratori, de colegii de serviciu, iar altele pot fi legate de propria persoană. Pe baza a ceea ce aflăm acum ne facem planuri, tocmai pentru că suntem într-o perioadă a lui Jupiter retrograd și încercăm să reparăm multe din neajunsurile trecutului pentru a depăși un blocaj, pentru a fi mai corecți cu noi înșine, pentru a ni se face dreptate. În realitate, lucrurile acestea care ar trebui să se finalizeze cu o recompensă, adică să ne ducă spre o formă de dreptate care să ne avantajeze, sunt în momentul de față simple iluzii. În dimineața acestei zile Luna își va încheia tranzitul său prin zodia Gemeni și trecând pe zodia Rac va împlinii un sextil cu Uranus și un careu cu Chiron. Se va vorbi în mijlocul acestei săptămâni despre deposedare de bunuri și toate observațiile făcute pe marginea acestor situații ar putea să schimbe cumva înțelegerea specială a lucrurilor, cea abordată în prima jumătate a săptămânii. Este și un moment de originalitate, dar pentru a ajunge acolo avem nevoie să conviețuim frumos, corect și constructiv cu cei din jur. Relația bună dintre Mercur și Pluton face trimitere și la o viață privată echilibrată sau la acele ipostaze ale unei vieți private aparținând celor pe care ni i-am luat ca model pe care să le folosim și din care se obține o remedierea relațiilor delicate de acum. Pentru mulți, 11 aprilie va fi semnul că vindecarea este posibilă, că înțelegerea ne poate duce dincolo de griji, ne poate oferi ceea ce ne dorim foarte mult.
Oamenii slabi vor simții, în special după ce Luna va trece pe zodia Rac și va împlini un sextil cu Uranus și un careu cu Chiron, că este necesar și practic să dea vina pe ceilalți pentru neajunsurile lor. Acesta este un laitmotiv, pentru că nu-l întâlnim acum pentru prima dată și nici nu ar trebui să ne surprindă dacă îl vom resimți și în săptămâna următoare. Grija față de suferința cuiva, încercarea de a alina această suferință care a fost sortită eșecului ar putea să-i transforme pe cei de acum în niște înțelepți frustrați, cei care se supără pentru că nu li se acceptă soluțiile, deși nici ei nu cred în acestea sau nu știu dacă sunt bune sau nu. La polul celălalt, îi vedem pe oamenii inspirați care, indiferent de reacții, au mesaje clare, soluții imbatabile, rezolvări care nu pot fi puse la îndoială nici măcar atunci când se confruntă cu probleme existențiale majore, cum ar fi cele legate de starea de sănătate, sărăcie, singurătate.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre ceea ce ar trebui să descoperim la oameni, dar nu putem deocamdată deoarece ni se pare că ar trebui să fim foarte originali făcând altceva. Relația bună dintre Mercur și Pluton ne vorbește despre ceea ce ne validează o dimensiune personală, despre ceea ce ne scoate din anonimat, despre ceea ce ne pune în valoare, însă doar prin ceea ce deținem deja, nu prin ceea ce am învățat foarte repede de la alții pentru a da mai departe.
Ziua aduce și grija față de un om drag, nu neapărat pentru că dintr-odată aflăm de problema acestuia, ci din mustrări de conștiință, pentru că am ignorat anumite semnale, ne-am lăsat prea mult în voia unei agresivități ce a fost, la momentul respectiv, argumentată corect, ni s-a părut că așa putem să pedepsim acea persoană. Acum avem puterea să trecem dincolo de acest stigmat, de acest complex al victimizării și să descoperim calități pe care dacă le apreciem ne ajutăm și pe noi, dar îi ajutăm și pe cei împreună cu care le aplicăm. Aspectul cel mai delicat al zilei vine din evaluarea mult prea rapidă, mult prea greșită a unei minciuni. Săptămâna nu este dominată de minciună, ci aceasta este cumva inserată, ascunsă în ipostazele foarte puternice tocmai pentru a slăbi, pentru a descuraja omul care este pe punctul de a înțelege ceva foarte important din marile valori ale vieții sale sau ale vieților celor pe care și i-au luat ca model.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăsa tentații de izolare. Cel care se izolează pe 11 aprilie cu greu își va găsi un argument bun să se întoarcă la punctul acesta pentru a merge mai departe. Izolarea înseamnă a intra pe o linie moartă.

Se merge pe constrângere. Apar modificări în domenii noi. Iritare. Neîmplinirile sunt evaluate strict. Seducție. Inconștiența ne vorbește despre durerea oamenilor singuri. Există afaceri pe care nu le putem înțelege. Rătăcire. Este nevoie de timp pentru ca lucrurile să se sedimenteze. Respectul schimbă standardul de viață. Este nevoie de rațiune și de argumentație. Un personaj puternic se evidențiază.

Trimiterile astrale ale acestei zile ne vorbesc despre constrângeri care ne pot duce la un rezultat absolut spectaculos. Atât relația proastă dintre Mercur și Jupiter, cât și relația proastă dintre Soare și Axa Dragonului scot în evidență un trecut neplăcut. Lucrurile ne vorbesc acum despre iritare, despre neplăceri, despre durere, despre afaceri nerezolvate, despre pierderi care se răsfrâng, după cum considerăm în momentul de față, asupra vitezei de transformare, asupra evoluției. În realitate, ceea ce ne frânează acum nu poate fi înlăturat pentru că sunt probleme care arată că nu suntem încă pregătiți să ajungem acolo unde ne dorim, să obținem colaborarea pe care o țintim, să fim avantajați de anumite privilegii sociale așa cum credem că am merita. Suntem opriți de aceste elemente tocmai pentru că nu le-am rezolvat și pentru că nu le-am rezolvat nu suntem demni să ajungem acolo unde ne dorim. Un om înțelept va cuprinde foarte ușor acest aspect, va conștientiza că neliniștile mai vechi nu au fost simple observații, ci expresii ale imaturității ființei. Pe 12 aprilie reușesc doar oameni maturi, ceilalți își plâng de milă, își exagerează durerea de oameni singuri sau însingurați.
Pentru că Luna trece acum prin zodia Rac și va trebui să împlinească, așa cum se va întâmpla în seara acestei zile, opoziția cu Saturn, vorbim despre reacții ciudate, neobișnuite, unele dintre ele greu de explicat prin instrumentele accesibile momentului, dar și despre situații care cer o renunțare la un statut mai vechi. Atunci când o relație proastă dintre Lună și Saturn se împlinește, oamenilor le este deformat simțuri realității, își văd relațiile doar prin prisma nevoilor sau prin prisma dorințelor, nu și prin prisma factorilor de evoluție. Cred că acele relații sunt doar pentru a obține un anumit avantaj, nu și pentru a învăța să dăruiască sau pentru a învăța se construiască împreună cu cineva un valori importante ale existenței personale sau ale existenței de grup.
În cuvinte mai simple, lucrurile acestea bune și rele care se consumă prin unghiurile astrale ale momentului ne vorbesc despre puterea de a schimba, nu și despre calitatea schimbării. Chiar dacă Venus și Saturn se află acum într-o relație foarte bună, dacă nu înțelegem că soluțiile bune sunt cele care nu vin prin decizii adoptate împotriva propriei destin, prin suferințele create celorlalți, dacă nu acceptăm că soluția cea mai bună ne vine de pe calea de mijloc, nu se va consolida un beneficiu, ci doar această încrâncenare care ne spune că suntem nedreptățiți. Până pe 11 august, când Jupiter își va reveni la mersul direct ne vom gândi că nedreptatea ne urmărește la tot pasul. În realitate, acest sentiment de nedreptate este răspunsul cosmic la aroganța pe care o avem.
Prin urmare, 12 aprilie ne vorbește despre respectul pe care-l avem față de anumite standarde de viață. Pentru că ne-am obișnuit cu anumite nevoi, nu înseamnă că tot universul trebuie să participe la satisfacerea lor, nu înseamnă că toată viața trebuie să sacrificăm întregul spectru al percepțiilor, întregul patrimoniu pentru a obține ceea ce aceste nevoi ne spun. De aceea este atât de utilă schimbarea. În cuvinte mai simple, cel care se va teme de schimbare pe 12 aprilie nu va face decât să arate că încă trăiește cu o anumită rigiditate și că a renunța la ea îl sperie, nu riscurile acțiunii în sine. Este foarte posibil ca această rigiditate, în cazul oamenilor profunzi, să capete conotații speciale, să fie argumentată prin idei filozofice, prin rezultate obținute în ultima perioadă sau prin nevoi noi pe care și l-au dezvoltat în ani de muncă. Schimbarea este foarte simplă pentru toți. Nu facem schimbarea de dragul de a face ceva, tocmai pentru că atunci când ea apare știe pe cine să aleagă. Astfel, cel care este cu adevărat puternic se va evidenția pe 12 aprilie. Ceilalți, vor încerca să trăiască din culorile tinereții.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a simplifica modul de adresare, de înțelegere, de a ne mulțumi cu varianta cea mai simplă. Cel care reușește să pună mult în simplitatea este cel cu adevărat plin.

Putere încercată. Devenire periculoasă. Acces la informații noi. Dureri ascunse. Teamă de a nu fi descoperit. Insecuritate. Învățăm ușor de la alții. Se trece peste o recomandare. Faptele rele sunt scăpate de sub control. Prea multe resentimente. Pedeapsă. Invective. Sobrietatea devine ridicolă. Nevoie de protecție.

Astăzi Soarele își va definitiva careul cu Pluton care a fost activ toată săptămâna. Acesta nu este un unghi care poate fi trecut ușor cu vederea. Din această cauză, dezinteresul pe care l-am acordat lucrurilor personale, profunde, speciale în ziua anterioară ar trebui acum să se transforme într-un sentiment de revoltă sau de regret că am pierdut ceva important. Pentru mulți, în special pentru oamenii simpli, abia 13 aprilie reprezintă ipostaza indicată de deviza generală a săptămânii, cea care ne vorbește despre înțelegerea unei revoluții. Acești oameni, tocmai pentru că sunt superficiali, nu vor avea nici cel mai mic habar de faptul că laudele momentului nu-i avantajează, ci îi transformă în victime și mai mari, doar că, pe moment, îi vor face să se simtă foarte bine. Relația aceasta proastă dintre Soare și Pluton este pentru acești oameni mândri, aroganți și un semn de pedeapsă. Ei sunt pedepsiți din interior pentru lucrurile pe care le-au împărtășit de-a lungul acestei săptămâni, dar se vor revolta pe motiv că au fost păcăliți, au fost înșelați, pentru că au fost sinceri, deschiși și dezinteresați, în timp ce persoanele cu care au interacționat au dat dovadă de multă viclenie. În realitate, 13 aprilie scoate în evidență calitatea de “buturugă mică”, cea despre care știm din celebrul proverb că poate face fapte mari. În această reprezentare, nemulțumirea personală este acel element de detaliu care îi oprește pe cei răi să facă acum și mai mult rău. Din această cauză, sobrietatea impusă de aceste concluzii este absolut penibilă. Oamenii care se plâng acum că au fost înșelați, umiliți, marginalizați sunt persoane traumatizate de întâmplări ce s-au consumat cu mult timp înainte să conștientizeze că au astfel de probleme, nu acum, nu în trecutul apropiat.
Astfel, și pentru că Luna trece pe zodia Leu imediat ce dimineața acestei zile se va încheia, dar și pentru că Soarele va definitiva careul cu Pluton, 13 aprilie este o zi de putere. Cel care își conștientizează acest defect, cel care simte că puterea sa este încercată, adică este pus în fața unor situații foarte delicate și nu-i convine că trebuie să fie răbdător, va putea să treacă foarte bine peste momentele sensibile și va putea să descopere frumusețea momentului. Ceilalți vor alimenta o atitudine negativă, vor deveni personajele care laudă pentru a transforma un pericol mic într-un pericol și mai mare.
Prin urmare, 13 aprilie ne vorbește despre fapte scăpate de sub control, despre un comportament greșit al unui om care a fost lăsat liber să-și facă de cap, s-a strecurat în situații delicate, nu a fost niciodată criticat suficient pentru orgoliul pe care-l are sau pentru acțiunile antisociale pe care le alimentează. Acești oameni reacționează așa acum pentru că sunt rupți de realitate, se simt pedepsiți sau cred că nu reușesc să-i pedepsească suficient de mult pe ceilalți pe măsura furiei pe care o au, a aroganței care nu le este tolerantă. Multe din situațiile pe care le vom parcurge pe 13 aprilie sunt un veritabil semn de întrebare referitoare la natura dorințelor ascunse. Lăsând deoparte dramele pe care ființele inferioare le exprimă acum pentru a găsi vinovați, observăm că aceste tensiuni se adresează și oamenilor puternici. Din fericire, ei pot identifica acum care sunt nemulțumirile reale, durerile reale pe care le-au ascuns mult timp în ideea că doar așa pot rezolva situații sociale de moment. Acești oameni vor fi foarte lucizi pe 13 aprilie și nu vor crea situații ridicole. Ei știu cât de delicate sunt întâmplările care au fost construite împotriva lor sau care s-au soldat cu anumite rezultate care i-au dezavantajat încât nu vor să mă ia parte la așa ceva din nicio postură.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a evita sobrietatea. Ceea ce este sobru, distant, rezervat sau nesigur este parte dintr-o traumă.

Progres. Se scrie o nouă pagină în istoria personală. Avantaj prin schimb de experiență. Conflictele pot fi rezolvate ușor. Speranța într-o viață mai bună. Pedepsire prin refuz. Sintezele sunt binefăcătoare. La liniștea sufletească se ajunge doar dacă este dorită. Reflexie. Subiectivitate. Un obstacol este doborât, dar altul se ridică pentru că nu suntem atenți la ceea ce este important.

Chiar dacă pentru unii este un moment de mare împlinire, pentru cei mai mulți va fi doar unul de așteptare benefică. Unghiurile care se împlinesc acum fac trimitere la momente foarte speciale, explozive, intense și curajoase care ridică standardul de viață și îl pot duce pe cel în cauză către o rezolvare sigură. Este important să fim acum foarte atenți la puterile pe care le avem și la argumentul care susține această putere, dar și la răspunsul pe care îl primim din partea celorlalți pentru că dacă puterea acum este împărtășită, dacă ea nu este reflexivă înseamnă că se susține pe o relație falsă, înseamnă că nu este expresia unghiurilor pozitive ale acestei zile, ci doar rezultatul unei mari presiuni interioare, a unor dileme, suspiciuni sau îndoieli, cele care țin de careul Mercur-Junon. Vorbim, așadar, pe 14 aprilie și despre o mare subiectivitate, cea care doboară bariere, care rupe o înțelegere, amână un rezultat și care aduce multă tristețe doar pentru că progresul nu este obținut așa cum l-am construit în minte, așa cum ne indica un desfășurător mai vechi.
14 aprilie conține multe unghiuri bune, dar și conflicte care pot fi rezolvate doar intermediul acestor unghiuri. Ceea ce am putea pierde din vedere este aceea că nu orice atitudine exprimată în mod direct, nu orice lucru spus cu sinceritate poate fi și cel mai bun susținător în aceste demersuri. Sintezele sunt binefăcătoare doar dacă și intențiile au dovedit acest lucru. Altfel, ducem mai departe o natură conflictuală care se exprimă acum mult mai frumos decât altădată pentru că nu există o barieră care să le limiteze. Puterea venită din partea contextul astral este obiectivă, ea se răspândește asupra tuturor oamenilor, indiferent ce alegem din unghiurile care se împlinesc acum. Astfel, o banală situație subiectivă ar putea să ne ducă spre zone foarte ciudate care să se transforme pe 19 aprilie într-un veritabil conflict. Pe Luna plină care se va consuma în săptămâna următoare argumentele de acum nu vor mai funcționa. Ecuațiile astrale de atunci au propriile argumente și propriile raționamente ce nu pot fi modificate de cele de acum. Asta înseamnă că dacă acum am doborât un obstacol cu mânie, nu vom ține minte rezultatul, ci mânia care ne-a încălzit sângele în vene. Acea mânie va fi un obstacol pe Lună plină de săptămâna viitoare.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre sintezele pe care trebuie să le facem prin bucurie, jovialitate, înțelegere, dar și prin responsabilitate. Cel care va alege pe 14 aprilie să pedepsească pe cineva o va face pentru că ceea ce îi interzice celuilalt, de fapt, își interzice lui însuși. Relația bună a Soarelui cu Jupiter retrograd arată o pedepsire care va fi aplicată celuilalt ca un factor de corecție. Elementul particular al acestui unghi este acela de a-l face pe cel în cauză să transforme pedepsirea venită din afară într-o veritabilă autopedepsire. Nu va vedea frustrarea cu care este lovit de cel în care are încredere, ci doar propria dramă pe care și-o acuză. Este suficient să medităm asupra acestui lucru pentru ca lucrurile să fie văzută dintr-o altă perspectivă și să preîntâmpinăm un asemenea transfer. Venus se află acum într-o relație bună cu Axa Dragonului și, chiar dacă nu reușește să medieze tendința Nodurilor, îi poate oferi suficient de multă forță, suficient de multă determinare pentru a fi mai calmi și a avea încredere că această latură psihologică, de observare, analiză și control, să nu însemne ceva care ne doboară, ci un element care să ne ducă dincolo de un obstacol.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că orice lucru pe care-l obținem ușor este un mare beneficiu doar pentru că situațiile pe care le parcurgem acum sunt cu adevărat spectaculoase. Valorile importante sunt acumulate de intenții importante.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.