15 – 21 aprilie 2019

15 – 21 aprilie 2019 este săptămâna finalului fericit și a convingerilor care, puse în practică, ne ajută să evităm conflicte sau chiar simple divergențe de opinie. Așa cum se înțelege din mesajul indicat mai sus, intervalul acesta este unul foarte bun. El ne va solicita la capitolul adaptare, însă de această dată o va face frumoasă, mai constructivă și mai elegantă. Este adevărat, nu ne putem separa brusc de intensitatea unor direcții negative abordate în săptămânile din urmă, dar, pentru început, este important ca până și acestea să-și găsească un loc temperat în sufletul fiecăruia. Finalul fericit este dat de anumite marcaje astrale care ne arată că trăim pe graniță. Avem nevoie să lăsăm în urmă toate argumentele care ne-au ținut în conflict în ultimele săptămâni pentru a putea beneficia de forțele constructive care vor veni spre noi imediat ce această săptămână se va încheia. A doua parte a devizei săptămânii face trimitere la necesitatea de a valorifica lucrurile bune pe care le-am câștigat cu efort propriu sau printr-un schimb de experiență constructiv. Elementele cele mai delicate ale acestei săptămâni sunt cele date de confuzie. Mulți vor fi tentați să folosească toate aceste vibrații pașnice, conciliante pentru a-și susține propriul adevăr, pentru a-i convinge pe ceilalți că furiile pe care le-au avut în săptămânile din urmă au fost perfect justificate și că adevărul recunoscut acum este cel pe care l-au cerut și anterior. În realitate, săptămânile anterioare nu au fost dominate de aceste forțe conciliante, deci orice argument care merge în direcția aceasta nu este bun. Ceea ce este conciliant produce întotdeauna efecte prin liniște, prin pace, prin echilibru. Acolo unde există furtună nu există conciliere. De aceea, convingerile bune ne pot ajuta să evităm conflicte sau divergențe de opinie care ne consumă inutil energia doar dacă sunt puse în practică. Forțele conciliante nu există într-un mod abstract, ci concret. Fără acest concret, fără această armonie între ființe sau între ființe și lucruri ori între ființe și idealuri, între ființe și forțele cosmice, trecerile indicate de episoadele astrale ale acestei săptămâni ni s-ar părea prea abrupte.
Din punct de vedere astral, această săptămână ne aduce câteva evenimente foarte importante care susțin ideea de armonie, nu neapărat ca forță sedimentată prin experiențe, dar și ca parcurs, nu neapărat ca elemente sedimentate folosite în mod practic, ori prin necesitatea de a schimba direcția, optica, anturajul, cu scopul de a ne reîmprospăta o viziune, un ideal. În această săptămână Venus se va afla într-o relație bună cu Pluton (luni), într-o relație proastă cu Jupiter (marți) și într-o altă relație la fel de proastă cu Junon (sâmbătă). Mercur își va schimba zodia miercuri, 17 aprilie, când va trece pe zodia Berbec, iar Soarele, înainte de a-și încheia tranzitul sau prin zodia Berbec, va împlini un sextil cu Luna neagră și o fază de Lună plină. Ziua de sâmbătă, 20 aprilie este cea mai bogată în evenimente astrale, dar cu toate acestea mesajul ei nu este greu de perceput. Ne vom pregăti în primele cinci zile ale acestei săptămâni și tocmai de aceea pentru mulți nu va fi o zi dură, poate doar puțin solicitantă, când anumite elemente dominante pe care le ducem cu noi de-o viață să-și facă și acum simțită prezența deși poate nu ar trebui. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor resimți de-a lungul acestei săptămâni că sunt într-un fel de recreație, de vacanță, când pot alege să lucreze, dar nu-i obligă nimeni și nimic să facă ceva anume, că există o bucurie a sufletului care dorește să se exprime și prin muncă, dar și prin deconectare. Indiferent de ce anume aleg să facă, o fac cu bucurie, cu mulțumire, ca atunci când faci ceva cu sufletul încărcat de lumină.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a schimba metoda de evaluare a erorii, nu doar în evaluarea greșelilor celorlalți, ci și în evaluarea propriilor greșeli. Dacă până acum am fost foarte indulgenți, acum să fim puțin mai stricți. Dacă greșeala ne-a inspirat teamă, s-o privim acum cu noblețea omului care nu se rușinează că este imperfect. Schimbarea atitudinii față de imperfecțiunea cu care conviețuim va avea un impact minunat, eliberator asupra percepției.

Egoism mascat. Tranziție. Griji față de muncă sau față de îndeplinirea unor sarcini. Experiență dificilă. Regret. Suntem preocupați de ceea ce nu ne aparține. Furt. Pierdem momente importante. La vindecare se ajunge greu. Discuție despre speranță. Complicațiile emoționale ne țin departe de o situație favorabilă.

Așa cum se constată din deviza generală a acestei săptămâni tot acest interval pe care îl parcurgem ar trebui să ne ofere multiple motive de bucurie, de încântare sau de deschidere în așa fel încât etapele următoare să fie mult mai ușor de parcurs. Pentru unii acestea nu vor fi ușor de parcurs, ci vor fi doar împliniri pe baza unor compromisuri sau pe baza unor furturi. Aceste furturi vor fi vizibile chiar din prima zi a acestei săptămâni când Luna va trece prin opoziția cu Luna neagră de dimineață. În felul acesta, celelalte elemente frumoase ale zilei par să fie niște sateliți, niște elemente auxiliare, chiar dacă sunt mai ample, mai importante sau mai spectaculoase. 15 aprilie este ziua dominată de oameni fățarnici, cei care s-au evidențiat în săptămânile anterioare prin regrete, prin drame, prin frustrări sau prin nemulțumirea că nu au ceea ce merită sau ceea ce și-ar dori. Relația bună dintre Venus și Pluton este semnul că până și acestor oameni li se permite așa ceva, desigur, nu la nesfârșit. Venus se află acum într-o relație bună cu Pluton, dar în noaptea de luni spre marți se va afla într-o relație negativă cu Jupiter, cu Marele Benefic, ceea ce înseamnă că beneficiile pe care le obținem acum prin șantaj vor fi imediat deconspirate. Cu toate acestea, nu vorbim despre pedepse, ci despre avertismente care deocamdată nu produc efecte pe termen lung. Vom vedea de-a lungul acestei săptămâni că acest antagonism între bine și rău va fi mai blând decât altădată.
Un alt element ale zilei de 15 aprilie este cel al pierderii unui moment important. Fie că se pune problema ca un bun să se strice, să fie înstrăinat și să nu-l mai primim înapoi niciodată, să avem încredere într-o persoană oferindu-i ceva din intimitatea personală și apoi să regretăm, valențele impactului personal nu sunt cele dictate de speranță, ci de ascunderea disperării. Pierderea adusă de 15 aprilie este una rece, neplăcută și ea va fi ascunsă în spatele zâmbetelor largi ale celor cu care interacționăm.
Prin urmare, prima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre lucrurile bune care se pot împlini de la sine sau despre cele rele care merg mai departe de dragul satisfacției celor care le produc. 15 aprilie este o zi a discuțiilor, a complicațiilor comportamentale și a mesajelor care nu ne ajută să înțelegem foarte clar ideea de dreptate, de echilibru sau de armonie. Există un element obscur care se va evidenția acum și care ne va urmări ca o umbră de-a lungul celorlalte zile. Acesta va fi dat de o suspiciune pe care o avem față de un apropiat, față de un personaj cu care avem un schimb de experiență discret, față de o persoană cu care ne intersectăm la un moment dat. Un alt element important al acestei zile este cel dat de dialogul interior care va fi pe toată perioada un fel de laitmotiv. Ceea ce ni s-a părut în săptămânile din urmă că trebuie să fie o convingere de la care să nu ne abatem devine acum un element care ne agită și ne consumă din puterea personală fără a produce efecte. În absența acestui dialog interior toate lucrurile sunt frumoase, dar pentru că acum confortul personal se bazează mult pe acesta, va fi greu să ne desprindem de el.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne baza astăzi doar pe confortul personal. Tot ce ține de elemente ne agită, ne face să ne simțim nedreptățiți, incompleți, marginalizați sau nemulțumiți.

O descoperire ne pune în dificultate încrederea în sine. Suntem preocupați de o moștenire. Avem acces la intuiție. Activități intense. Preocupări față de competiție. Judecăm totul după un avantaj. Nevoie de securitate. Fragmentare. Tulburările emoționale se văd mult mai bine în acțiunile dinamice.

În noaptea de luni spre marți se va definitiva careul dintre Venus și Jupiter retrograd, activ încă din săptămâna anterioară. Acest aspect va fi susținut de relație bună dintre Junon și Luna neagră care nu poate fi pentru momentul acesta un element reprezentativ, constructiv sau educativ. Pentru că suntem într-o săptămână în care lucrurile importante nu reușesc să-și găsească un canal ușor pentru evidențiere, aspectul bun dintre Junon și Luna neagră nu ne ajută prea mult să judecăm bine situațiile complicate pe care le parcurgem. Așadar, rămânem prizonierii obstacolelor pe care le analizăm dintr-o perspectivă extrem de subiectivă. Suntem nemulțumiți că nu am moștenit averea care trebuie, că nu am fost ajutați să depășim anumite obstacole sociale pentru a obține un statut privilegiat, că nu suntem scoși din rutină ori din plictiseală de un personaj vesel. Abia acum, pe 16 aprilie, ne dăm seama că lucrurile pe care le-am judecat până acum prin încredere trebuie duse mai departe prin practică. Dacă le-am privit doar prin aspectul teoretic acum vom schimba sensul, vom vedea soluțiile cele mai bune pentru ceilalți, nu și pentru sine, vom obține avantaje pe care deocamdată nu le vom putea pune în practică pentru noi, dar vom putea pentru alții. Pe 16 aprilie există temerea că momentul de față nu ne oferă cele mai bune colaborări și că poate ar trebui să le schimbăm, să le inversăm, să le înlocuim ori să luăm o pauză. Vom considera că soluția cea mai simplă este asocierea, însă ea nu este acum și opțiunea cea mai bună. Cea mai mare parte din zi Mercur se va afla pe ultimul grad al zodiei Pești ceea ce va declanșa o veritabilă furtună. Binele pe care îl vedem, îl analizăm doar din perspectiva lipsurilor personale, adică e bine pentru că ne-a lipsit, nu pentru că l-am primit de la o anumită persoană.
Prin urmare, 16 aprilie ne vorbește despre lucrurile care nu ne sunt accesibile, cele la care vrem să ajungem, care ne lipsesc și pe care dorim să ni le însușim cu orice preț. Vom fi dispuși acum să facem multe compromisuri, să ne detașăm de cei pe care îi apreciem sau pe care i-am apreciat în ultima săptămână și cu care am avut o relație foarte bună, să fim foarte duri, poate chiar să adoptăm un comportament necuviincios față de cei pe care-i considerăm adversari. În realitate, 16 aprilie scoate în evidență latura negativă a firii, cea care s-a concentrat în ultimele patru săptămâni. Ceea ce am considerat că trebuie să ne evidențieze, să ne laude sau să ne ridice pe un nivel superior în ultimele patru săptămâni va fi acum un factor important de interacțiune, de inserție socială. Aceasta ne spune ce nevoie de securitate avem, cât de sensibili suntem ori de vulnerabili. Deviza generală a săptămânii ne spune însă că până și această direcție a zilei de 16 aprilie trebuie privită ca un final fericit. În dimineața zilei următoare Mercur își va încheia tranzitul lung și obositor prin zodia Pești (se află pe acest semn din 10 februarie), vom scăpa de această competiție care trebuie să ne ofere un statut și ne vom simți mai liberi. Acum parcurgem ultima etapă a acestui demers neplăcut.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu prefera doar acțiunile dinamice. Cel care va fi în armonie, calm, preocupat de lucrurile mici fără a se simți frustrat că pierde ceva important, câștigă mai mult prin ceea ce păstrează.

Situațiile constructive sunt preferate. Putere de convingere. Competiție. Se constată o nedreptate. Se declanșează o cruciadă. Se discută despre bunuri și despre datorii. Educația afectată de precipitare. Se caută motivele pentru a declanșa o reformă. Înțelegerile greșite sunt ascunse mult mai ușor. Se intensifică o durere. Aventuri ciudate.

În dimineața acestei zile Mercur își va încheia tranzitul său prin zodia Pești și va intra pe zodia Berbec aducând dinamism și deschidere sau, în cazul celor care au trecut prin multe probleme în ultima perioadă, puțină bucurie. Deschidere aceasta nu este atât de bună pe cât ne așteptăm, însă vine ca un contraargument, ca o contragreutate la presiunea pe care am resimțit-o până de curând. Pentru unii, trecerea lui Mercur pe zodia Berbec este începutul unei perioade spectaculoase, de descindere, de cucerire, iar lucrul acesta ar putea însemna chiar asocieri noi, acumulări noi. Dacă în momentul acesta nu ar fi coincis și cu trecerea Lunii pe zodia Balanță și, implicit, împlinirea unei opoziții cu Mercur, nu ne-am fi așteptat ca lucrurile acestea noi să implice și o luptă. Astfel, chiar dacă unii se așteaptă ca trecerea lui Mercur pe zodia Berbec să aducă un fel de recompensă, este mai curând inițierea perioadei care ne permite să facem ceea ce trebuie pentru a merita să fim recompensați. Asta înseamnă că a ne simți bine și doar atât nu este un etalon care să ne ofere perspectiva unei realizări importante în zilele ce vor veni.
Un alt element important al acestei zile este cel legat de curiozitate. Sunt multe aspecte încordate pe care le vom parcurge acum și pe care vom considera că le putem diminua fiind curioși, punând întrebări, investigând, căutând, poate chiar făcând curățenie și aruncând multe din reziduurile pe care le-am păstrat până acum în ideea că pot fi transformate în obiecte de colecție. Acum le vedem ca pe simple vechituri și dacă nu le aruncăm intrăm în depresie. Cei care au fost până de curând certați cu educația vor transforma aceste impulsuri într-o serie nesfârșită de gafe care nu vor face altceva decât să amplifice și mai mult tensiunea care îi împinge să răscolească. Mercur va trece repede prin Berbec (pe 6 mai când va intra pe zodia Taur), ceea ce înseamnă că impulsurile acestea care mai și strică, nu doar construiesc, se vor stinge și ele destul de repede. Astăzi vom mai avea însă reminiscențe ale unor întâmplări marcante ce s-au consumat în primele două zile ale acestei săptămâni, dar și în ultimele două săptămâni, care nu se sting de la sine, care au remanență puternică în conștiință. Pe acestea nu le vom putea stinge în această săptămână pentru că trecerea lui Mercur pe zodia Berbec este doar începutul unei perioade de schimbări, aceasta mai conține și Luna plină de vineri, dar și ingres-urile astrale ale zilei de sâmbătă, 20 aprilie.
Prin urmare, 17 aprilie este o zi intensă, poate mult mai intensă pentru cât de pregătiți suntem de o schimbare, de o reacție, de un răspuns, de o apărare. Teama că mulți ne dezamăgesc, că trebuie să pornim din nou la luptă, că trebuie să schimbăm tabăra, asocierile sau anturajul are și o componentă plăcută, aceea că ne scoate din amorțeală, însă efortul va fi delicat pentru toată lumea. Este adevărat, prin acest dinamism înțelegerile greșite vor fi mult mai ușor ascunse, iar lucrul acesta va fi un beneficiu care se aplică doar momentului. De mâine ne va rămâne ceea ce știm să facem mai bine.
Dacă la nivel individual lucrurile acestea sunt cumva coordonate de obiceiurile personale pe care, cei mai mulți, și le cunosc foarte bine, la nivel social trecerea lui Mercur pe zodia Berbec aduce o agitație în vechile asocieri cu scopul de a aduce acestora un suflu proaspăt sau de a le dezintegra pentru a forma altele. Impulsul, din fericire pentru conservatori, nu durează. Zdruncinul, însă, va fi vizibil și va produce îngrijorare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne menține astăzi atenția pe percepție. Oricât de puternic este impulsul de a acționa el trebuie să fie întotdeauna precedată de observație. Acolo unde nu se respectă această regulă acțiunea este oarbă și distructivă.

Dispreț față de munca celuilalt. Se pune la cale un plan de bătaie. Apar mici întârzieri care afectează planurile pe termen lung. Ceea ce este favorabil este și plăcut sau util. Drepturi judecate greșit. Privilegii afectate de minciuni.

Astăzi Soarele definitivează sextilul pe care îl formează de ceva vreme cu Luna neagră. Aspectul aduce tentația de a cere mai mult, de a pretinde mai mult, de a aștepta ceva de la persoana care nu dorește să ofere sau nu poate. Desigur, confuzia aceasta și-o creează fiecare și doar cel în cauză este vinovat dacă așteptările sunt prea mari sau dacă nu știe cum să se adreseze pentru ceea ce dorește să obțină. Se va vorbi astăzi despre încălcarea unor drepturi, însă fapta aceasta va fi făcută cu o oarecare blândețe, adică mai mult prin amânarea unor soluții, prin ezitare, suspiciune. Oricum ar fi, toate acestea ne lasă un gust amar pentru că, spre seară, ca un ultim aspect al zilei, Luna va trebui să treacă prin careul cu Saturn, aspect care predispune la tristețe, suspiciune, întârziere. Va reuși să treacă cu bine peste toată această situație compromițătoare omul care nu a activat în ultimele 10 zile pentru a limita privilegiile celorlalți, cel care a refuzat să mintă chiar dacă pe alocuri făcea lucrul acesta împotriva sa. Și acestor persoane li se vor judeca drepturile greșit, însă pe ei îi afectează mai puțin. Au deja imunitate și nu doresc să acorde o prea mare importanță acestor situații, adică vor fi în continuare echilibrați așa cum au dovedit și în ultima perioadă. Dar situația aceasta nu trebuie privită ca o simplă presiune, ca mici compromisuri pe care le uităm imediat. Este important să reținem că ne aflăm în faza ascendentă a lunii pline care se va împlini în mijlocul zilei următoare, dar și pe finalul unor tranzite interesante care vor face ziua de sâmbătă, 20 aprilie, celebră. Așadar, schema astrală de acum ne pregătește pentru o decizie categorică pe care o vom lua mâine, pentru un mesaj clar, poate chiar tăios, pe care îl vom comunica în zilele următoare. Unora, această tranziție li se va părea obositoare, dar dacă își vor îndrepta atenția către sarcinile cotidiene, către muncă, dacă nu se vor lăsa în voia acestor stări ci se vor preocupa de ceva, rezultatele pe care le obțin vor reuși să îi echilibreze suficient de mult încât insatisfacția resimțită spre seară să nu fie atât de intensă și de neplăcută.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre convingerile pe care suntem cumva constrânși de o necesitate de fapt a lucrurilor să le punem în practică pentru a evita eventualele neplăceri pe care le vom avea din cauza pasivității. Pasivitatea nu este acum ceva lipsit de acțiune, ci anularea capacității de a lucra, de a ne mișca, de a ne atinge un obiectiv, iar lucrul acesta ne face vulnerabili în fața unor acțiuni invazive venite din exterior. Relația bună dintre Soare și Luna neagră este un fel de tentație a plăcerii de a nu face nimic sau de a nu face ceea ce trebuie. Să nu uităm, Mercur abia a intrat pe zodia Berbec și dacă lucrurile erau oarecum confuze sau orientate către înțelesul greșit în ziua anterioară, acum ceea ce vom face sau ceea ce nu vom face ne va fi clar și decizia aceasta ne aparține în totalitate. Abia după aceea vom vedea dacă a fost bună sau nu. Pasivitatea, ca decizie, nu-i va permite celui în cauză să își atribuie circumstanțe atenuante. În felul acesta, descoperim că doar ceea ce este favorabil în raport cu celălalt, cu comunitatea poate fi și plăcut, dar și util.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne justifica pasivitatea prin intermediul speranțelor. Speranța cere și ea o formă de acțiune, una specifică.

Se intensifică o nedreptate. Judecăm faptele celorlalți prea aspru. Revoltă. Sensibilitatea este analizată în funcție de calitatea unor întâmplări recente. Tranziție obositoare. Prea multă agitație. Faptele mici crează nesiguranță. Se câștigă un drept prin mijloace mai puțin corecte. Mustrările de conștiință sunt amânate. Greutățile sunt judecate în funcție de intențiile celorlalți.

Luna plina care se împlinește în mijlocul acestei zile ne spune că nu tot ceea ce ne dorim și obținem este și bun. Această Lună plină de primăvară ne aduce în fața unei nesiguranțe pe care ar trebui să o abordăm cu mare luciditate. Nu teama este ceea ce ar trebui să ne rămână după ziua de față, nu intensitatea greutăților, nu acuzațiile facile ale celorlalți, ci cât de ușor și de rapid ne putem mobiliza să depășim aceste obstacole. La asta se referă finalul fericit la care face trimitere prima parte a devizei săptămânii. Dacă pe 19 aprilie nu simțim că s-a terminat ceva, nu simțim că etapă s-a încheiat într-un mod fericit sau, cel puțin, așa cum ne-am dorit mai mult, înseamnă că undeva am greșit, fie în săptămâna anterioară, fie în ultimele zile ale celei de față. Această Lună plină nu ne vorbește despre greșeli care trec peste luni sau peste ani, ci doar despre cele recente. Ieri ne gândeam la dreptul judecat greșit, acum trecem în etapa următoare, avem mustrări de conștiință pe care încercăm să le ascundem, să le amânăm. Oricum ar fi, fiecare va simți în această zi nevoia să se extindă, să explodeze, să facă ceva ieșit din comun. De aici se înțelege că faptele mici sunt cele care ne creează senzația de nesiguranță, de incomplet, pe gol. Dar noi, pentru că studiem astrologia nu suntem simpli consumatori ai unor previziune astrale, știm că în noaptea de joi spre vineri Luna trece prin careu cu Axa Dragonului ceea ce aduce o fragmentare a dorințelor și o blocare a atenției pe mânii care nu au fost rezolvate. Practic, aceasta fază a Lunii (Luna plină, adică opoziția Lună-Soare, se suprapune, taie în unghi drept, Axa Dragonului. Ceea ce ne dorim și vrem să împlinim este privit acum ca o deviație de la ceea ce ar trebui cu adevărat să facem. Dar, este necesar să specificăm faptul că elementele mici pe care vrem să le vedem supradimensionat sunt cele care ne creează toate aceste probleme. Faptul că ne aflăm în fața unui final fericit este și o dovadă că demersurile făcute până acum au făcut posibil acest episod, deci faptele au fost bune, parcursurile, de asemenea. Suprapunerea fazei de Lună plină în unghi drept față de Axa Dragonului nu face referire la lucrurile acestea bune, ci la micile defecte pe care le exagerăm. Acolo unde nu vom găsi judecată aspră pe relațiile cu ceilalți acolo nu vorbim despre o Lună plină distructivă, ci constructiv.
Prin urmare, 19 aprilie este o zi agitată. Tensiunea de acum nu face însă referire la lucrurile bune pe care le-am făcut, ele rămân în continuare active prin calitățile pe care le-au avut și până acum, ci la micile elemente care vor acum să pară pietre de hotar. Dacă ne referim la oameni care nu s-au maturizat încă, vorbim de mofturi, pretenții sau de o atitudine necuviincioasă, adică vorbim despre obrăznicii. Dacă ne referim la situații sociale, micile tensiunile ce au fost ignorate de-a lungul timpului sau au fost ignorate periodic atunci când s-a pus problema protejării interesului de grup, ies acum în evidență și devin foarte zgomotoase.
Mai există o componentă a acestei zile care trebuie luată în considerare. Prin faptul că multe din elementele acestei zile devin foarte intense după care mâine se sting brusc, pentru că Soarele, Venus și Junon își schimbă semnul, avem impresia că suntem abandonați. Sentimentul de abandon va fi combătut doar prin convingerile bune care trebuie puse în practică pentru a evita transformarea sa într-un conflict. Dacă alegem în mod conștient să dăm importanță acestor conflicte minore mai mult decât este cazul atunci nu alegem, așa cum considerăm acum, să ni se acorde credibilitate în dramele pe care le trăim cu atât de multă intensitate, ci ne pregătim eșecul de mâine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a diminua intensitatea oricărei acțiuni, chiar dacă ni se pare că unele lucruri chiar trebuie rezolvate foarte repede. Dacă eșuăm, dacă greșim să nu ne așteptăm să fim crezuți dacă ne justificăm cu această necesitate a vitezei de reacție.

Dramă. Partenerii nesinceri au mai multă putere. Apar fluctuații ale bunurilor. Câștigăm doar prin luptă. Se anunță o schimbare. Se pune prea mult accent pe vorbe. Sunt evidențiate elemente mai vechi care erau, pe vremuri, dominante. Se stabilește un preț pentru orice. Se consideră că totul poate fi vândut și cumpărat.

În noaptea de vineri spre sâmbătă Mercur va trece prin conjuncția cu Chiron, iar Soarele prin sextilul cu Junon. În mijlocul zilei Soarele își va încheia tranzitul sau prin zodia Berbec și va intra pe zodia Taur, iar, spre seară, vom mai avea de parcurs încă trei evenimente astrale: careul Venus-Junon, trecerea lui Venus pe zodia Berbec și a lui Junon pe zodia Rac. Vorbim, așadar, în ultima zi a celei de-a doua decade a lunii aprilie despre fluctuații. Toate aceste modificări ce apar în dinamica astrală ne arată un final fericit, dar nu ne spune pentru cine este fericit. Dacă în ultimele patru săptămâni, când Soarele s-a aflat pe zodia Berbec ne-am consumat în bătălii fără rost sau cu rost, am neglijat latura spirituală, creativitatea, sensibilitatea crezând mai mult în ceea ce putem obține de unii singuri sau prin luptă, finalul de acum nu va fi fericit pentru noi, pentru că nu vom mai avea instrumentele de luptă, cu cine să ne luptăm, pentru ce. Dar pentru că o situație astrală niciodată nu este suficient de simplă încât să poată fi înțeleasă de toată lumea, ziua conține o trecere a lui Venus pe zodia Berbec, cea care aduce o renunțare la acea emoție care ne îndemna la luptă pentru că aveam ceva de protejat. Așadar, nu vorbim doar despre o renunțare și atât, ci constatăm că, paradoxal, schimbarea în sine, după ce ne bucură cu ceea ce se rupe de noi, ne aduce și o tensiune, și o explicație, adică ne cere un argument (careul Venus-Junon). Asta înseamnă că bucuriile pe care am reușit să le obținem sau să le protejăm, fără agresivitate, fără a distruge bucuriile cuiva, sunt cele mai valoroase și cu ele vom lucra în următoarele luni pentru că nu ne putem sprijini exclusiv pe promisiunile noutății.
O altă componentă importantă a acestei zile, care vine tot din sinteza acestor episoade astrale, se referă la măsură. Oamenii care au lucrat până acum cu măsuri mici vor avea realizări mici, iar cei care au lucrat cu măsuri mari vor avea și realizări mari. Desigur, asta înseamnă și responsabilități pe măsură, însă îndeplinirea lor va ține mai curând de calitatea faptelor de până acum, ai educației. Unii își vor aminti pe 20 aprilie de vremurile în care dominau, când își câștigau existența mai ușor, când relațiile sociale aveau o anume lejeritate, se simțeau mai bine, poate chiar, ca o nostalgie, erau mai tineri și mai sănătoși. Această retrospectivă apare în principal pentru că se accentuează puterea celor trei ingresuri. Astfel, acestea ni se par niște urgențe și de aici și impulsul de a face totul foarte repede, în mare viteză ca și cum viteza este ceea ce ne-a lipsit până acum și dacă îndeplinim această condiție lucrurile se rezolvă. În realitate, viteza este ceea ce ne încurcă.
Prin urmare, 20 aprilie ne vorbește despre o dramă pe care am mai întâlnit-o și altădată, la începutul acestui an sau în anii din urmă, în alt mod, cu alte persoane și cu alte conotații. Cei lucizi, oameni care înțeleg foarte bine ce se întâmplă sau fenomenul social, nu se iau după aparențe. Recunosc imediat schema de lucru, când și cum se revolta, care le sunt punctele slabe care îi fac vulnerabili în fața adevărurilor parțiale sau a minciunilor sau cum ajung să fie folosiți de persoane care urmăresc doar avantajul personal. Mulți vor fi convinși că avantajele importante vin acum doar prin luptă, însă la modul cum am privit lupta ar trebui să renunțăm pentru a nu ne compromite noul statut. Cele trei ingres-uri nu sunt niște capricii astrale, ci un început frumos al unei perioade care are multe beneficii să ne ofere. Trecerea Soarelui pe zodia Taur temperează din tendințele distructive la care suntem expuși de ceva vreme prin trecerea lui Uranus prin acest semn. Este adevărat, partea afectivă nu va fi la cotele cele mai bune, însă măcar mințile să nu ni le pierdem.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aduce aminte că răbdarea este o virtute. Având răbdare nu pierdem timp, nu schimbăm viteza de lucru, ci doar devenim mai responsabili.

Emoția nu mai îndeplinește un rol semnificativ. Ne împăcăm cu un dușman, dar greșim procedând așa. Liniștea este în continuare evaluată După valorile materiale. Avem nevoie de apreciere. Depășim o situație de criză. Salvăm aparentele. Stabilitatea vieții ne ajuta să evităm rupturi foarte dureroase.

Conjunctura astrală de față ne vorbește despre o emoție foarte frumoasă care nu mai îndeplinește un rol semnificativ pentru că a produs deja toate efectele bune pe care le poate genera sau pe care le-a promis. Luna își încheie în seara acestei zile tranzitul său prin zodia Scorpion nu înainte de a media, chiar de dimineață, tendința Nodurilor prin Coada Dragonului. 21 aprilie ne aduce un semn de împăcare, de înțelegere a unei greșeli care, inițial, făcea referire la ceva ce se întâmplă cu alții, nu cu noi înșine, dar care ne dezvăluie în timp și o legătură foarte specială cu ceea ce am trăit în această săptămână sau în celelalte, de la începutul lunii și până acum. În egală măsură, ultima zi a săptămânii este și ipostaza cea mai frumoasă a acestui interval care ne arată că ne despărțim de o emoție negativă. Deci acum nu apare doar o împăcare cu trecutul, nu doar identificarea unei soluții, nu doar intrăm în contact cu anumite valori pe care să le recunoaștem ușor și care să ne bucure, ci toate acestea își dau mâna pentru a produce în continuare efecte de care să ne bucurăm în săptămânile ce vor veni. Este posibil ca în cazul celor încrâncenați acest mare beneficiu al momentului să vină printr-o ruptură. Ea va fi dureroasă, va crea o oarecare nemulțumire, pe alocuri chiar va speria, însă nu ar trebui să rămână doar cu această amprentă. În afara careului Luna-Luna neagră, care este și aspectul eliberator al zilei, adică învățăm din greșelile personale, din greșelile altora, din amprenta negativă care este deja conturată, explicată, toate celelalte sunt unghiuri foarte bune. Nu există ceva rău care să apară acum inopinat și care să ne pună la punct. Ceea ce este negativ a apărut ca urmare a unor înțelesuri abordate greșit, chiar ca o eliberare de aceste înțelesuri, de aceste obiceiuri greșite de care eram foarte atașați chiar dacă știam că nu sunt corecte.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni evidențiază o etapă foarte frumoasă și delicată a lunii aprilie și a anului 2019. Avem ocazia prin ceea ce facem și împlinim acum să devenim mai expresivi, să cultivăm o stimă de sine foarte bună și în raport cu propria persoană, dar și în raport cu ceilalți, să nu mai dramatizăm atât de mult și, mai ales, să nu exagerăm problemele mici. Cât timp Luna va trece pe zodia Scorpion (până la ora 19:00), având în vedere că din mijlocul zilei anterioare Soarele se află pe zodia Taur, liniștea ar putea fi evaluată în continuare după valorile materiale, dar spre seară, după ce va trece pe zodia Săgetător, această tendință va dispărea. Atracția către lucruri sau stabilitatea sugerată de acestea va deveni interes pentru adevăr, dreptate, progres. Având în vedere că Luna, spre seară, va trece pe zodia Săgetător, putem vorbi despre un progres vizibil în momentul de față, dar schimbarea în sine creează premisele ca acesta să prindă contur chiar de la începutul săptămânii următoare. Acest progres va semăna cu un fel de reechilibrare, de reîntâlnire, după o lungă perioadă de separare când cei care suferă acum au fost mai egoiști, fiind implicați prea mult pe proiecte personale. Așadar, ne facem planuri încă din seara acestei zile ca reuniunile săptămânii următoare să fie frumoase sau șocante, speciale sau emoționante.Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu pune la îndoială un mesaj care vine din partea unui om timid. Timiditatea este, în cele mai multe din cazuri, un semn de sensibilitate, nu de frică.

2 thoughts on “15 – 21 aprilie 2019

  1. Maria spune:

    Cat de interesant… Citind analiza anului, a decadei si a zilei, resimt dimpotriva, o puternica dorinta tocmai de segmentare, de separare si disociere de un mediu si de o etapa foarte lunga si grea de viata, intelegand ca da, sunt singura responsabila de situatia mea tocmai prin faptul ca am ajuns acolo dintr-o rezonanta nefericita si nu am avut niciodata curajul sa plec din abuz si sa fiu independenta. Saptamana trecuta chiar a venit cu incercarea de a fi constransa sa raman, iar plecarea poate fi vazuta dinafara si ca iresponsabila, cata vreme plec nu stiu acum incotro, dar cred ca responsabilitatea pentru echilibrul meu e mai realista. Exista si segmentari bune?

    1. Nu, din câte știu eu, nu! Există însă multe rezultate bune în urma acestor segmentări. În timp va fi mai puțin important că anul acesta toată lumea pierde ceva, cât de important va fi cum ne vom recompune cum ne vom dezvolta. Fără acest pas înainte segmentarea este doar o distrugere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.