22 – 28 aprilie 2019

22 – 28 aprilie 2019 este săptămâna resuscitării unui drept, a resortului folosit prea mult sau greșit și a răspunsului care doar descrie un progres, fără a-l putea atinge. Pentru toți va fi o săptămână destul de bogată în evenimente, pentru unii chiar foarte complicată pentru că aduce acele întâmplări pentru care nu sunt pregătiți, însă vor fi și persoane care, la încheierea intervalului de față, vor ridica privirea spre cer și vor mulțumi pentru toate lucrurile frumoase care le-au rămas. De fapt, aceasta este esența săptămânii: să descoperim și să păstrăm lucrurile frumoase pe care existența personală le conține, destinul personal le are integrate deja și care cer acum o reînviere, o revitalizare. Nici că se putea ceva mai frumos ca acest mesaj astral să coincidă cu mesajul învierii care vine acum pe o altă filieră. Dar, așa cum știm și din alte surse, cum am observat și de multe ori în analizele pe care le facem aici, lucrurile bune nu apar în mod întâmplător, marile achiziții ale vieții nu cresc în copaci, nu răsar brusc din pământ, ci sunt rezultatul unor eforturi susținute. Vom vorbi în această săptămână despre mari tensiuni pe care avem puterea să le oprim doar cu puterea minții, la voință, pentru că înțelegem, pentru că avem discernământ și vom fi bucuroși că putem să facem lucrul acesta pentru că nu este doar un exercițiu al minții, ci vom fi capabili să și observăm că procesele acestea produc efecte în plan social. Deopotrivă, vom vedea în această săptămână și măsura abuzurilor, a lăcomiei, a acelui “prea mult” pe care unii cu greu și-l opresc. Prin ceea ce ni se întâmplă acum înțelegem că de multe ori excesul este egal cu greșeala. Dacă alegem să rămânem în această zonă, dacă nu ni se pare deloc atractivă o desprindere de unele obiceiuri sau poate chiar de toate cele pe care le-am acuzat până acum, chiar dacă nu am spus nimănui așa ceva, atunci nu vorbim despre un progres, ci doar despre o poveste frumoasă, despre o poiană minunată unde am fi putut ajunge dacă am fi făcut ceea ce trebuie. Există și această componentă care ne va fi mult mai clară în ultima zi a acestei săptămâni, duminică, pe 28 aprilie. Pentru mulți, a descoperi că au refuzat să facă ceea ce trebuie va fi o greutate în plus adăugată marilor dezamăgiri pe care nu și le-au putut sau poate nu au vrut să le depășească acum. De aceea fiecare experiență a acestei săptămâni este legată de măsură. Măsura binelui, a simplității, a respectului față de ceea ce vine din partea celorlalți, chiar dacă pe moment ni se pare nepotrivit sau abuziv, ne duce către un drum minunat. Tot acolo ajungem și dacă ne vom strădui să continuăm experiențele din săptămânile anterioare, cele care ne-au permis să înțelegem adevărul și din perspectiva celuilalt pentru a vedea care este măsura sa.
Evenimentele astrale de acum sunt diverse și intense. Planetele Uranus și Pluton au fiecare câte un mesaj aparte și devin vedetele acestui interval. Fie că ne referim la conjuncția Soare-Uranus de marți, 23 aprilie, fie la sextilul Uranus-Junon de vineri, 26 aprilie, fie la inițierea deplasării retrograde a lui Pluton din ziua de miercuri, 24 aprilie, care va ține până la începutul lunii octombrie, tandemul care există între distrugere și menținere ne cere multă atenție pentru a reuși să transformăm lucrurile bune care nu sunt afectate de această explozie, de aceste încorsetări, într-un drept resuscitat care va deveni cu fiecare lună a acestui an un veritabil privilegiu. Ceea ce nu protejam în această săptămână pierdem până la finalul anului.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu fi agresivi doar pentru că putem. Ceea ce ni se întâmpla acum ne cere să devenim mai puternici prin lucrurile bune pe care le revigorăm, pe care le permitem, pe care le protejăm sau pe care le dăruim. Toate celelalte care se argumentează prin instrumente care țin de conflict vin dintr-un trecut întunecat care se poate stinge foarte ușor prin resuscitarea acestui drept de a fi bun care va deveni cu fiecare lună un veritabil privilegiu.

Obstacole mari depășite cu eforturi mici. Cuvintele vindecă. Aplicăm o lege, dar tulburăm apele. Avem nevoie de susținerea celorlalți. Recomandările au rol educativ.

Prin unghiurile pe care le va împlini de-a lungul acestei zile, Luna ne aduce un mesaj bun. Este adevărat, tensiunea predispusă de opoziția cu Marte (aspect împlinit spre seară) va face efortul depus în timpul zilei să ni se pară epuizant, trist, enervant. Resuscitarea de care beneficiem prin unghiurile bune pe care le împlinește cu Chiron și, respectiv, Mercur, va fi percepută ca un drept minunat la exprimare, de relansare sau maturizare. Totuși această săptămână nu ne vorbește prea mult despre schimbare, ci, mai curând, despre sedimentarea celor care s-au consumat deja în ultima vreme. Astfel, curajul de a formula o nevoie va găsi imediat ecou și ne vom bucura văzând că există multă armonie în jur, că primim imediat răspunsurile de care avem nevoie, că vorbele ne sunt auzite, iar faptele respectate.
Cea mai mare greșeală a zilei va veni, de asemenea, spre seară, când opoziția Luna-Marte va fi mai puternică. Dacă dorința de resuscitare, dacă bucuria de a uza de un drept a constituit de-a lungul zilei o sursă de agitație, semn că lăcomia nu a fost ținută sub control, atunci presiunea internă va crește spre finalul zilei și oricât de multe realizări am avea parte acum nimic nu ne va conveni. Sfaturile sunt văzute ca niște reproșuri, protecția ca o îngrădire, iar perseverența ce ne este cerută ca realizările mici din timpul zile să devină mari de mâine încolo o vom percepe că pe o îngrădire. În absența autocontrolului din timpul zilei, rolul educativ pe care o presiune îl va avea spre seară se va diminua foarte mult și vom vedea și face totul răsturnat.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne testează răbdarea, interesul corect al lumii, al vieții, al celor pe care-i avem în jur, al faptelor acestor oameni, al rostului pe care îl au în contextul acestei săptămâni interesante sau al lunii aprilie. Dacă în săptămânile din urmă, până în mijlocul săptămânii anterioare au întâmpinat anumite dificultăți în a vorbi, în a transmite un mesaj, acum vom vedea nu numai că avem mai mult curaj, dar și știm ce să spunem, iar anturajul ne răspunde pe măsură. Acesta este marele beneficiu al zilei și nu ar trebuie să ne extindem spre mai mult pentru că acest “mai mult” strică o armonie care nu este pe deplin sedimentată. Binele zilei nu este solid de la sine, iar lucrul acesta îl vom vedea spre seară. La cea mai mică tensiune, furtunile interioare cu care ne-am luptat în săptămânile din urmă se aprind. Așadar, să comandăm vântului să se liniștească, să-l certăm dacă este cazul, dar nu pe cei pe care-i antrenează.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu înlocui sentimentul cu legea. Regulile sunt niște veșminte care slujesc unui scop și care, din când în când, trebuie schimbate.

Intențiile bune contează cel mai mult. Experiența este importantă. Se face apel la un element elevat. Se anunță o revoluție. Schimbările sunt importante dacă ele pornesc de la o bază verificată. Influența nepotrivită este combătută. Condiționări ciudate. Visare. Aspirații. Sperăm într-o viață mai bună.

În noaptea de luni spre marți Soarele și Uranus își vor definitiva conjuncția pe care o construiesc încă din săptămâna anterioară. Apoi, spre seară, vom mai avea parte de o conjuncție, una mai puțin dinamică, însă mai blândă, care va avea și o componentă terapeutică: Venus-Chiron. Ca fundal, Luna ne expune la comportamente bizare ca și cum trebuie să reinterpretăm totul, să răscolim, să amestecăm ori să analizăm realitatea dintr-o perspectivă răsturnată a valorilor. Fie că vorbim despre careul cu Neptun (semn de tristețe, dezamăgire, de lehamite) sau de conjuncția cu Jupiter retrograd (semn de selecție negativă, de dramatizare) sau de sextilul cu Luna neagră (semn de inconstanță, agitație psihoemoțională, suspiciune sau de autoacuzare din cauza unor plăceri vinovate) faptele săvârșite pe baza acestei energii de fundal sunt animate de dorința de a trăi o viață mai bună. Orice gest, fie el categoric sau nu, poartă acest stindard al nevoii de a trăi mai bine, de a ne elibera de ceea ce ne apasă și ne hrănește acest stadiu la care vrem să renunțăm.
Cel mai puternic aspect al zilei rămâne însă conjuncția Soare-Uranus. În această dispunere se unesc două forțe care au direcții diferite. În timp ce Soarele din Taur ne ajută, așa cum o face încă din săptămâna anterioară să ne consolidăm o poziție, să ne punem ordine în gânduri, relații, statut profesional, în planurile de viitor, Uranus le distruge pe acestea promițând o schimbare nemaipomenită. În realitate, cu toții va trebui să rezistăm acestui impuls de a schimba brusc totul doar de dragul schimbării, de a produce modificări în mediu înconjurător ori în raporturile sociale prin explozii, decizii precipitate. Așa cum am văzut și din mesajul săptămânii anterioare, suntem într-o etapă de conciliere, când sedimentarea experiențelor bune produce un efect foarte bun asupra statutului social, dar mai ales asupra acestei etape existențiale. Din fericire, conjuncția Venus-Chiron aduce noutății un efect terapeutic, tonic, sublim și ne va da tuturor acea încredere pentru a nu distruge chiar totul, pentru a nu pune la îndoială importantă a ceea ce ne-am propus să obținem cu condiția de a acorda emoției simple un minimum de atenție. Unii se vor învinui pentru relațiile la care participă, părinții pentru educația greșită dată copiilor, copiii pentru lipsa de respect față de efortul și sacrificiile părinților, elevii pentru disprețul față de educație, profesorii față de incapacitatea de a adapta cunoștințele la nevoile beneficiarilor direcți. Partea bună a acestei situații nu este cum anume se întâmplă, cum apare acest zdruncin, ci faptul că a fost posibilă apariția sa. Întâmplările în sine pe care le vom parcurge au, doar cu mici excepții, un impact neplăcut asupra individului, însă ele vin la momentul oportun. Pământul dispare de sub picioare când deja avem aripile întinse, iar trecerea spre noua etapă se va face foarte ușor și lin.
Prin urmare, 23 aprilie ne oferă posibilitatea de a vedea care este distanța de la intenție la acțiune și cum poate fi modificat rezultatul atunci când alegem prin voința proprie să reducem cât mai mult acea distanță. De altfel, știm că de fiecare dată când Uranus intervine într-un proces îl inflamează, iar posibilitatea ca rezultatul așteptat să nu apară niciodată este una foarte mare. Din această cauză prudența este absolut necesară, oricât de plăcută ni se va părea această expansiune dincolo de zona pericolului de altădată.
Într-un alt registru, unul comun, ziua ne arată și secrete despre caracterul unui apropiat, despre motivul adevărat al curiozității manifestată de acest individ în săptămânile anterioare. Acum aflăm mai multe despre acest comportament și s-ar putea să nu ne placă. Exploziile uraniene ajung până și în această zonă, însă și forța vindecătoare a conjuncției Venus-Chiron, de asemenea. Jocul acesta al luminilor și umbrelor va da celor care lucrează cu energia sau care se află implicați într-un proces de cercetare spirituală puterea de a decide pentru alții. Așadar, responsabilitatea deciziilor în cazul lor cere și o maturitate peste care de la începutul anului și până acum și-au permis să treacă. Acum orice element din această zonă, ignorat, va răni, iar primele rezultate le vom vedea începând cu joi, 25 aprilie când Luna va trece peste Coada Dragonului. Azi o simplă imprudență nu este nici pe departe ceea ce pare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu evada în visare în speranța că ne vom pune la adăpost de furtună. Furtuna nu vine din afară, ci din interior. Așa că, oriunde ne ascundem o ducem cu noi.

Se discută despre un schimb de experiență care nu ajută. Unii oameni se rănesc mai grav. Colaborări ciudate. Situațiile contrastante ne vorbesc despre un miracol. Este stimulat bunul simț. Rezolvările sunt necesare și urgente. Este reconsiderată o poziție. Mintea ne pune în dificultate. Reacție ciudată pe bună dispoziție sau voioșie.

În seara acestei zile Pluton își va iniția deplasarea retrogradă care va ține până la începutul lunii octombrie, iar Luna își va începe în noaptea de marți spre miercuri tranzitul său prin zodia Capricorn și va avea de împlinit câteva unghiuri interesante, dintre care doar două sunt benefice: trigonul cu Uranus și cel cu Soarele. Deci și prin ceea ce ni se întâmplă acum ni se pare că nu suntem pregătiți pentru un mare eveniment, colaborările ciudate pe care le-am parcurs în primele două zile ale acestei săptămâni ne îndeamnă să credem altceva despre oameni, despre situații, despre lucruri. Până și despre propria persoană ajungem să credem altceva, să avem reacții ciudate și, mai mult, chiar dispoziții neobișnuite. În realitate, această combinație dată de Pluton, azi static pe zodia Capricorn, și trecerea Lunii prin același semn ne vorbește despre o falsă siguranță. Pe baza ei suntem tentați să dăm vina pe ceilalți, să credem că pozițiile pe care le-am avut de-a lungul vieții, implicit cea pe care o deținem în momentul de față, ne oferă suficient de multe argumente încât să îmbrățișăm această atitudine cu toată convingerea, că avem un statut sub care nu mai putem coborî. Buna dispoziție va fi pericolul cel mai mare al acestei zile tocmai pentru că ea se bazează pe unghiuri negative, pe o dificultate de înțelegere și de adaptare, pe incapacitatea omului comun de a discerne, de a se asocia, pe lisa sa de viziune. Totul va fi bazat în 24 aprilie pe plăcere, ca direcție sau principiu. Din nefericire, plăcerea nu va fi periculoasă doar acum, ci ea va avea diverse meandre, combinații, complicații, ce vor fi experimentate până pe 3 octombrie, atunci când Pluton își va reveni la mersul direct. De acum și până atunci învățăm cum anume trebuie să lucrăm în favoarea celuilalt, nu neapărat pentru a-l scoate în evidență, cât pentru a construi ceva ce îi este util. Zodia Capricorn prin cei doi mesageri, Pluton și Luna, intervine în ecuația astrală a acestei săptămâni prin acest drept. Celelalte elemente ale zilei vin să rezolve probleme care au fost neglijate în săptămânile din urmă, tensiuni care nu pot fi soluționate decât dacă sunt puse în fața unor momente delicate.
Prin urmare, 24 aprilie ne vorbește despre mintea rătăcită care crede că își poate lua ceea ce îi trebuie de la alții, fără să țină cont de nimic. Dar ar trebui să fim foarte conștienți de faptul că rezolvările foarte simple ale acestei zile nu sunt și cele mai bune, nu sunt și cele mai înțelepte. Cel care va reuși să se detașeze de problemele care strigă cel mai tare acum va putea să rezolve ceva pentru celălalt. Binele acesta nu va fi uitat niciodată, va fi răsplătit cu un bine echivalent atunci când nevoia celuilalt va striga cel mai tare. Astăzi suntem tentați de miracole, de lucruri ciudate care nu au avut rezolvare și care nu își vor găsi rezolvarea prea curând deși nu există prea multă opoziție, ci doar indisponibilitate. Tensiunile pe care le parcurgem acum sunt vechi, în mare parte veritabile construcții personale pe care ar trebui să le abandonăm.
Un element particular al acestei zile vine din faptul că personaje care au trăit până acum în umbra vor striga foarte tare, vor căuta să se contrazică cu cei care cunosc bine un proces, sunt specialiști, vor rupe o înțelegere cu oameni pe care i-am îndrăgit tocmai pentru a-și face drama credibilă. Dacă această inițiere a deplasării retrograde a planetei Pluton care se află pe acest semn de mulți ani, nu ar fi coincis cu inițierea deplasării Lunii pe zodia Capricorn nu am fi vorbit despre decizii atât de puternice și de categorice, ci doar de unele care ar trebui să susțină starea de confort ori o anume integritate. Așa, ceea ce va solicita acum ajutorul sau cere o rezolvare este un fel de resort care nu trebuie folosit prea mult pentru că, prin abuz, tot avantajul la care ar trebui să ajungem se năruiește.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a vorbi puțin. Cuvintele puține fac loc gândurilor multe și puternice.

Este schimbată strategia. Valorile personale se desfășoară după o recomandare ciudată. Se discută despre un ghinion. Poziția personală este reconsiderată. Faima și puterea reprezintă acum simple etape de dezvoltare, nu ținte. O situație care nu a fost anticipată schimbă ceea ce ni se părea de neschimbat.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Capricorn și va trece în seara acestei zile prin Coada Dragonului. Multe din cele pe care așteptăm să se întâmple în prima parte a zilei se întâmplă în a doua parte a zilei. Până aici nu avem de-a face cu nimic neobișnuit, doar că această translatarea a realizării dintr-un sector în altul ne va bulversa foarte mult. Dacă acum luna nu s-ar fi aflat în zodia Capricorn nu s-ar fi pus problema ca această viziune rigidă a unui desfășurător să fie folosită împotriva propriei persoane. Până și oamenii care au demonstrat până acum că se descurcă foarte bine, nu doar în muncă, în interacțiuni, ci și prin cuvinte, prin mesaje, se vor lovi de rigiditate acestei zile și pentru a trece dincolo de ea va trebui să piardă ceva. Pierderea de acum nu este una foarte mare, ci doar așteptată, anunțată, anticipată, prevăzută. Dacă în zona relațiilor personale lucrurile acestea nu ne tulbură prea mult, pentru că o pierdere în acest sector nu trebuie justificată față de comunitate, răspunderea socială a celor cu putere de decizie generează schimbări furtunoase în cadrul social. Dar noi, pentru că studiem astrologia, nu suntem simpli consumatori ai unor previziuni astrale, știm că aceste situații ciudate nu reprezintă altceva decât pierderi mici care ne trezească la realitate, care trezesc în principal conștiința de grup pentru a observa care sunt drepturile pierdute și cum ar trebui să procedăm, la unison, pentru a le redobândi. Ceea ce se întâmplă acum face trimitere către ultima zi a lunii aprilie, cea dominată de inițierea deplasării retrograde a planetei Saturn. Acum Luna va trece prin conjuncția cu această planetă și ne temem de un ghinion, ne temem ca nu cumva o profeție nefericită să se împlinească peste noapte, ca nu cumva un blestem pe care l-am auzit cândva să devină aievea, o sugestie formulată pentru a descuraja să se confirme. Temerile acestea reprezintă rezultatul unei stagnări, consecința nefericită a unui lux pe care ni le-am permis la începutul acestui an sau chiar în a doua parte a anului anterior atunci când s-a pus problema unui salt prin folosirea resurselor proprii, dar nu am răspuns corect pentru că altele ni s-au părut mai importante. Nu am făcut ce trebuia atunci, iar tulburarea de acum este rezultatul acelor fapte.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne învață cât de frumos este să fim răspunzători pentru deciziile pe care le luăm. Dacă la început ne temem că această răspundere a deciziilor adoptate înseamnă un lung șir de umilințe, de îndurare, cu timpul, când învățăm să decidem, prin viziune de ansamblu, pentru un rezultat bun, nu doar pentru satisfacție personală, vom descoperi și realizări care să ne bucure atât de mult încât să ni se pară că viața pe care o trăim este prea mică pentru ce ar putea cuprinde. Trecerea Lunii prin Coada Dragonului nu este întotdeauna un semn de pedeapsă. Ea răscolește ceea ce nu a fost corect și ne arată unde am fi ajuns dacă nu am fi fost leneși, răutăcioși, vicioși. Desigur, această poziție categorică nu face referire la nuanțe. Aproape toți oamenii au câte puțin din aceste defecte, deci aspectul acesta astral nu se referă la lucrurile mici care nu sunt încă puse în balanță. Suntem în etapa în care evoluția se face prin schimbări categorice, prin decizii ample, când binele este atât de puțin încât el nu poate fi îmbogățit, înmulțit, decât prin gesturi de această factură. Poate, mai târziu, de-a lungul acestei vieți sau de-a lungul celor viitoare, puținul va conta mai mult decât cadrul general. Acum lucrul acesta nu se întâmplă. Dacă vrem o casă nu o primim, ea nu crește singură din pământ, ci trebuie să ne-o construim cu forțe proprii, chiar dacă nu ne pricepem la acest domeniu. Drumul spre ceea ce ne-am propus alegând această existență trece printr-o poartă îngustă. Iar dacă lucrul acesta înseamnă reconsiderarea poziției personale, adică renunțarea la acele defecte care ne dau o falsă senzație de încălzire, dar nu din teama unor pedepse mai mari, ci prin curajul omului care vrea în sfârșit să-și ia viața în propriile mâini, vom vedea că poarta, de fapt, este mai mult decât încăpătoare. Este adaptată perfect dimensiunilor a aceea ce suntem. Dacă ne umflăm, dacă ne îngrășăm prin defecte nu putem trece pe acolo.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne aștepta ca lucrurile să urmeze un anumit curs. Să fim deschiși la minte, la suflet, să fim oameni permisivi și, înainte de toate, să nu renunțăm la înțelegere. Înțelegerea acestei zile nu înseamnă indulgență, ci înseamnă a privi problema și din punctul celuilalt de vedere pentru a-i vedea doza de adevăr.

Discuții despre putere. Se iau decizii în detrimentul unui om important. Voiciune. Sfârșitul unui eșec este foarte aproape. Este stimulat omul care creează. Planul sentimental devine foarte important. Ceea ce până acum a fost plictisitor este trecut într-un plan secund. Dorință de aventură, de acțiune, de competiție. Nesiguranța ne amintește de vremurile când nu eram ajutați să ne afirmăm.

Relația bună dintre Uranus și Junon care atinge acum faza cea mai intensă ne vorbește despre lucruri foarte simple care trebuie evaluate corect sau cărora trebuie să le acordăm o mai mare importanță pentru a prinde viață. Momentul de față nu este atât de generos la capitolul corespondențe precum va fi ziua următoare, ceea ce înseamnă că planul momentului cere întoarcerea către suflet, către valorile spirituale, către ceea ce ne-a animat încrederea în sine și curajul, dar nu pentru a demonstra ceva, ci pur și simplu pentru a ne redobândi bucuria de a trăi, vioiciunea, dinamismul. Asta înseamnă că atât în prima parte a zilei, cât Luna se află pe zodia Capricorn, dar și după aceea, când deja a trecut pe Vărsător, vom discuta despre ceea ce ne motivează, despre sursa puterii personale, despre argumentul încrederii în sine sau cel al descurajării. În toate aceste elemente de analiză vom pune mai multă trăire decât de regulă, unii încercând să câștige mai mult fiind respectuoși, alții depărtându-se de formă de respect pe care l-au acordat până acum lucrurilor sau oamenilor pentru a se relaxa. Vorbim, așadar, despre o dinamică interesantă care are în centrul ei un plan sentimental, o forță a emoțiilor care creează, dar care nu poate fi deocamdată susținută de un demers public. Deocamdată, suntem față în față cu ceea ce putem sau cu ceea ce nu putem și forma aceasta de singurătate îi va speria pe unii.
În cuvinte mai simple, acum descoperim care sunt lucrurile foarte valoroase care trebuia evidențiate, dar nu prin confirmările pe care să le primim din jur, de la ceilalți, nu prin feedback-ul cu care ne-am obișnuit, ci pur și simplu prin încrederea în sine, în ceea ce știm că putem să facem, în ceea ce facem cu adevărat. Cel mai avantajat va fi pe 26 aprilie omul intuitiv, persoana care iubește să creeze, să dăruiască din ceea ce știe, din ceea ce are sau din ceea ce este. Orice formă de nesiguranță ce ar putea să fie susținută în special în a doua parte a zilei prin careul Lună-Uranus arată că aventura este și riscantă, însă nu acesta este elementul care trebuie să ne preocupe. Riscul ne urmărește la tot pasul indiferent de țintele pe care ni le stabilim. De aceea frica de consecințele nefaste ale acestor situații neprevăzute este un obstacol.
Prin urmare, 26 aprilie este una dintre cele mai importante zile ale acestei săptămâni în raport cu prima parte a devizei săptămânii, cea care ne vorbește despre resuscitarea unui drept. Pentru că nu suntem cumva condiționați de un feedback, chiar dacă lucrul acesta este neplăcut pentru mulți, a fii singur cu sine seamănă cumva cu o repriză de detoxifiere când tot corpul doare, mintea este tulburată și când întregul proces de eliberare de toxinele lipicioase se dovedește a fi unul extrem de neplăcut. În realitate, durerea aceasta este începutul marii vindecare la care nu ajungem decât prin hotărâri categorice, nu întâmplător. Este adevărat, prin cadrul astral al momentului suntem ajutați puțin să ne hotărâm în sensul acesta. Nu renunțăm de bunăvoie la ciocolată, ci pur și simplu nu mai aveam de unde să o cumpărăm pentru o perioadă. Separarea de ciocolată ar putea să reducă dependența. Nu am fi ajuns aici dacă nu ar fi existat această întâmplare nefericită, cu tot tabloul său simptomatic. Cu alte cuvinte, tot răul spre bine!
Acest aspect dintre Uranus și Junon este însă marcat și de curiozitatea față de putere. Un partener care pare slab va deveni o victimă în fața celor care până acum și-au pus masca oamenilor slabi pentru a obține avantaje. Acum își arată colții de lupi și efectul nu va fi deloc unul bun. Pe o relație bună dintre Uranus și Junon, lupta va dura mai mult pentru că ea va fi alimentată și de alte resurse, nu doar de ale celor care se declară unul împotriva celuilalt. Astfel, ideal ar fi să renunțăm acum la gândul de luptă, la planul de bătaie pentru că războiul care începe pe 26 aprilie se va termina foarte greu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne petrece ziua prin blândețe. Acolo unde există blândețe nu există război.

Conviețuire dificilă. Emoțiile sunt importante dacă sunt povestite frumos. Marile drame sunt reînviate. Apar discuții despre o trădare. Imaginație distructivă. Pierdem un avantaj pentru că nu apreciem omul, ci doar lucrul. Ne grăbim cu concluziile. Pericolele predispuse nu sunt anticipate corect. Există inițiativă și intuiție, dar recomandările nu sunt apreciate.

Cu toate că această zi conține două unghiuri negative care pun o mare presiune pe conștiința individuală și pe modul de adaptare la condițiile sociale, aducând un răspuns prea rapid, poate chiar prea dur, momentul de față este unul care elogiază liniștea, simplitatea, pacea. Sunt suficiente cele două unghiuri frumoase pe care Luna le împlinește cu Venus și Mercur, unul în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar celălalt spre seară, ca lucrurile bune să găsească întotdeauna răspunsuri foarte simple. Este suficient doar să le auzim, să le recunoaștem, să le respectăm. Cele două unghiuri negative ale zilei ne vorbesc despre lucruri care s-au întâmplat deja. Ultimul pătrar, adică relația proastă dintre Soare și Lună, ne arată că lucrurile frumoase despre care am crezut că au fost doar o poveste frumoasă, ele nu am avut și conținutul pe care ni l-am dorit. Careul Marte-Neptun arată că pericolele pe care le-am aflat în săptămânile din urmă sunt reale și că depășirea lor nu se face peste noapte, ci prin cultivarea intuiției, a disciplinei, a atenției, a respectului față de informație sau față de muncă celui care dorește să ne ajute. Este adevărat, pentru că Marte se află pe zodia Gemeni vom fi tentați să punem la îndoială motivele bune ale celor cu care interacționăm, dar cadrul general, argumentul major rămâne. Unii ajung să fie triști pentru că nu mai au putere, nu mai au energie, dar mintea le este lucidă, judecata sănătoasă. Absența vitalității nu este ceva care apare peste noapte, ci acest sens descendent a fost cunoscut încă de săptămâna trecută. Ultimele resurse le-am consumat în ziua anterioară crezând că pentru a fi fericiți ne lipsește doar o picătură de aventură în plus sau o picătură de inițiativă. Ceea ce am făcut ne-a consumat și mai mult, desigur, nu că am fi vinovați de lucrul acesta. Am tatonat, am experimentat, iar acum vedem că lucrurile mici pe care le-am făcut curând nu sunt vinovate de o anumită condiție pe care o aveam, ci această condiție a fost creionată cu mult timp în urmă de o altă categorie de fapte.
Prin urmare, 27 aprilie ne vorbește despre cât de complicat poate fi sentimentul de pierdere. O zonă care până acum ni se părea opacă lasă să treacă prin ea un fascicul de lumină. Unii văd doar crăpătura și se sperie, alții se bucură de deschiderea către o nouă dimensiune a vieții. De aceea a avea sau nu putere în această zi este ceva relativ, adică este mai puțin important decât să nu ne pierdem luciditatea și motivația de a merge mai departe oricum ar fi. Dacă gândul acesta nu va fi înlăturat, vom vedea că un ajutor pe care nu l-am anticipat se află în jur, ne este accesibil. Careul dintre Marte și Neptun arată și această obtuzitate față de binele pe care îl avem deja în preajmă și de care nu știm să ne bucurăm doar pentru că nu are un ambalaj modern sau nu este atractiv. Dacă ne păstrăm echilibrul și nu ne grăbim cu concluziile atunci și pericolele vor fi ținute la distanță. Altfel, dacă mintea va fi blocată doar pe ceea ce ne lipsește, momentul în care apare prima problemă nu va fi altceva decât confirmarea lipsurilor care ne-a ținut captivă atenția. A ne petrece ziua prin simplitatea sufletului, chiar dacă teama că pierdem ceva important nefăcând ceva din desfășurător sau făcând mai mult este foarte mare. Simplitatea acestei zile este doar confirmarea faptului că norocul în care nu am crezut ne este mult mai aproape, extrem de aproape, chiar parte integrantă a vieții personale. De fiecare dată când ne lăsăm cuprinși de acea dramă care nu ne permite să vedem, de fiecare dată consumăm din el pentru a ne face singuri un mare deserviciu sau poate chiar un mare rău. Așadar, prin liniște integrăm binele care există în jur. Prin agitație îl distrugem.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne propune să ne gândim doar la lucruri bune. Cel care va reuși să facă lucrul acesta, nu este un om naiv, ci unul matur care a descoperit în multe din situații nefericite cât de prețios este binele pe care îl creează sau cel pe care-l primește.

Descoperiri ciudate. Explicații respinse. Se fac niște calcule greșite. Se evidențiază comportamentul greșit. Complicații cu un puternic impact emoțional. Răspunsuri dure. Cel competent se impune doar dacă s-a maturizat.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Vărsător și va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică printr-un trigon cu Marte, iar în mijlocul zilei printr-un sextil cu Jupiter. Multe din libertățile la care am avut acces în ziua anterioară se vor continua, din inerție, și în prima jumătate a acestei zile după care se vor opri brusc. Nu vom ști foarte precis dacă o idee ne strică această armonie, o stare sufletească pe care am fi dorit-o altfel sau care nu este suficientă, nu vom ști dacă ajungem către acest moment de tristețe pentru că am realizat în sfârșit cât de greșite erau unele calcule, cât de complicate sunt unele relații în care am investit atât de mult în ultima perioadă. De altfel, nici nu este important să știm cum anume ajungem acolo, cât de important este să nu rămânem în această zonă. Careul dintre Chiron și Junon va dura mai mult decât aspectele bune pe care Luna le realizează cu Marte și Jupiter, iar asta înseamnă că dacă vom merge către această zonă întunecată ea ne va oferi mai multe argumente decât am putea obține din bucuriile frumoase și simple care ne vin din experiențele ultimelor zile. În cuvinte mai simple, vorbim în ultima zi a acestei săptămâni despre curajul de a vorbi deși gâtul este strangulat de o frică teribilă, de încrederea de a merge mai departe printr-un proiect ambițios deși ni se pare că toate semnalele ne spun să ne oprim, despre a folosi un resort pentru a merge mai departe chiar dacă simțurile ne informează că ar trebui să ne reorientăm. În toată această percepție găsim și un semn de dezamăgire, dar și unul de putere. De aceea, ultima zi a acestei săptămâni va scoate în evidență cel mai mult a doua parte a devizei săptămâni, cea care se referă la un resort folosit greșit, prea mult, dar și a răspunsurilor care ne povestesc despre progres în alți termeni decât ar trebui. Dacă în celelalte zile ale săptămânii ne-am temut că greșim, că am greșit altădată și acele greșeli ne-au dus pe un drum pe care nu l-am dorit, în comparație cu ceea ce vom parcurge acum totul pare o joacă. Deciziile categorice de acum sunt încărcate de atât de multe argumente nefericite încât cu greu ne vom reveni în săptămânile ce vor urma. De aceea avem obligația de a face totul sau aproape totul pentru a transforma ziua de 28 aprilie într-una a bucuriilor simple sau foarte simple, fără a avea neapărat o importanță standardizată, un rol pe care ni l-am închipuit de mult timp.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne vorbește despre răspunsurile dure pe care nu suntem încă pregătiți să le primim. Dacă toată săptămâna am fost modești, liniștiți și atenți cu lucrurile frumoase și simple, la fel va fi și acum, chiar dacă nu vom fi protejați de o anume duritate a replicii, a faptelor tendențioase pe care unii le abordează cu o prea mare ușurință, a răspunsurilor răutăcioase sau de aceea duritate pe care o resimțim atunci când suntem tratați cu indiferență. Avem nevoie ca această zi să treacă simplu, ca atare, fără explicații pentru că ea nu ne oferă dovezi de perspectivă, ci doar certitudinea faptului că unele lucruri bune care s-au întâmplat de curând pot exista în virtutea inerției încă puțin. Dacă dorim ca existența lor să dureze mai mult nu va fi nevoie să le dăm din puterea personală, ci să le deschidem drumul, să-l curățăm, să nu permitem acelor forțe întunecate să le distrugă fragilitatea. În cuvinte mai simple, nu vom merge mai departe prin efort susținut, prin muncă, prin consum, cât prin atenție și selecție. Este vorba despre atenția de a nu permite unor impulsuri care au fost mult timp sau chiar toată viața negative să se exprime acum, când suntem în fața unor realizări personale absolut minunate. Este vorba despre selecția binelui în defavoarea impulsurilor negative care vin din orgolii și care ne dau falsa senzație de victorie. Nu ne folosește la nimic dacă adevărul pe care îl susținem creează mai multe conflicte.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu uita că lucrurile simple sunt cele care durează. La un moment dat vor conta foarte mult și cele complicate, dar nu acum. Lucrurile complicate ale acestei zile nu sunt ceea ce par.

10 thoughts on “22 – 28 aprilie 2019

 1. Dana spune:

  Grea perioada…trag concluzie. Am trecut peste toate zilele si simt ca fiecare dintre ele trebuie citit a recitita si integrata cu ceva mult mai mult sau mai mare, mai adinc, decit pot, ca om simplu ce ma aflu. Lunile de la inceputul anului au fost grele. Intense, dense, ca o calcatura apasata si marunta. Cum ar fi sa calci pas peste pas .cum oare sa fim din simplitate mereu? Cum oare sa stim ca fiecare litera din gand ramane scrisa vesnic? Am zile in care nu stiu ce sa fac cu viata pe care o primesc pentru ca pe masura ce a trecut timpul am eliminat din lista multe cu gand sa ma imprietenesc doar cu cele essentiale. Cele care chiar aduc bucurie sufletului meu. Ei, ce sa vezi, si de acolo se scurteaza lista. Multumesc frumos pentru ce ne daruiti de atita timp. Sint ani de cind va citesc. Multumesc Frumos.

  1. Până și listele au nevoie de diete. Le-am îngrășat cu ființe vicioase sau nepotrivite. Mișcarea înseamnă schimbare, curgere, devenire. Așa este peste tot în Creație. Dar schimbarea nu înseamnă instabilitate, ci acceptarea faptului că facem parte, nu dintr-un fluviu, ci dintr-un bazin hidrografic viu. Ceea ce dispare lasă în urmă loc pentru ceva mai bun. Uneori există momente de liniște de la o trecere la alta. Este frumos că se întâmplă așa. Nu putem trăi toată viața ca o cascadă. Este nevoie și de curgere lină. Este prețioasă curgerea lină.

 2. Ina spune:

  La mulți ani, Gheorghiță!
  Să fii sănătos, fericit și cu pace în suflet!
  Zi minunată!

 3. elena spune:

  La multi ani! Multa sanatate si tot ce va doriti sa se implinesca . Toate gandurile noastre bune sa ajunga la d-stra .Este cadoul de multumire pentru tot ce faceti cu atata daruire pentru noi

 4. Eya spune:

  La multi ani pentru ieri! Pace, sanatate si HAR! Abia acum am intrat prima data aici, nu stiam, foarte-foarte interesant si util! Zile frumoase si luminoase va doresc!

 5. Ioana Binea spune:

  Hristos a inviat!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.