1 – 7 aprilie 2019

1 – 7 aprilie 2019 este săptămâna sobrietății și a faptelor săvârșite cu convingerea că nimic rău nu ni se poate întâmpla. Din punctul de vedere al evenimentelor astrale, această săptămână este una simplă. Avem câteva unghiuri care se împlinesc, dar și o Luna nouă care trasează acestei perioade câteva direcții importante, care vor fi, deopotrivă, și clare, dar și puternice. Așadar, vom avea o săptămână care ne oferă posibilitatea de a ne liniști, de a ne relaxa, de a încheia socotelile cu o persoană, un grup sau cu un demers de care ne ocupăm încă de la începutul acestui an. Există o componentă afectivă care se desprinde din relațiile astrale active acum și care ar putea să-i facă pe unii să fie sobri într-un mod plăcut, adică detașați, demni, iar pe alții încrâncenați. Diferența dintre cele două situații va fi făcută de preocupările pe care le-am avut în primele trei luni ale acestui an, cele despre care am spus în mai multe rânduri că sunt luni de trecere. Chiar dacă în aceste trei luni încrâncenarea a fost justificată de alte conjuncturi astrale, obiceiul de a ne întoarce către această atitudine va aduce o distorsiune sobrietății și-i va face pe acești oameni să devină încrâncenați, în timp ce ceilalți vor fi preocupați de autocontrol, de dezvoltarea unei stime de sine sănătoase și echilibrate, de o interacțiune simplă, dar constructivă. Aceeași notă afectivă care definește prima parte a devizei săptămânii aduce și certitudinea că fapta pe care o săvârșim este cea mai bună și mai corectă dintre toate. Așadar, va fi destul de greu, acolo unde nu există o educație în sensul acesta, să respectăm opiniile celorlalți, să ne modelăm în raport cu o recomandare, cu un sfat, să primim cu brațele deschise un ajutor, chiar dacă acesta nu seamănă cu cel pe care-l așteptam. În anumite cazuri, vorbim și de extreme, adică abordarea faptelor personale cu o inconștiență ieșită din comun ca și cum suntem în această perioadă deposedați complet de simțul pericolului.
De altfel, această componentă afectivă este și marele avantaj al săptămânii care ne ajută să trecem dincolo de aceste rele. Dacă au fost probleme care ne-au frământat în primele trei luni ale anului și nu am îndrăznit să punem în aplicare o soluție considerând că nu avem toate datele, deci ne-a lipsit încrederea, acum avem mai mult curaj, ni se pare că se deschide un culoar numai bun pentru a împlini și această etapă finală. Deci nu vorbim doar de confirmări, ci și despre împliniri.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi atenți nu doar la ceea ce ni se pare interesant, ci și la ceea ce este interesant pentru alții. A acorda atenție binele care-i bucură pe alții înseamnă a ieși din această capcană a rigidității, încăpățânării, a încrâncenării.

Învățăm să spunem lucrurilor pe nume. Ne lăsăm călăuziți de lucruri bune. Indiferență față de greșelile pe care ceilalți le fac în mod intenționat. Reușim să avem mai multă atenție. Teamă de probleme financiare. Deciziile personale ar putea să ne afecteze proiectele pe termen lung. Confort personal obținut prin învingerea unui adversar.

Luna își va încheia astăzi tranzitul său prin zodia Vărsător urmând ca, în a doua parte a zilei, să treacă pe zodia Pești pregătindu-se, încă de pe acum, pentru un unghi foarte frumos care se va împlini în mijlocul zilei de miercuri, 3 aprilie: trigonul cu Capul Dragonului. De altfel, pentru prima zi a lunii aprilie miercuri, 3 aprilie, este o corespondență de consolidare. În cuvinte mai simple, binele pe care-l experimentăm acum ca o ambiție, ca o acceptare a sensibilității, ca o toleranță va fi împlinit, confirmat sau definitivat peste două zile.
Cât timp va sta pe zodia Vărsător, Luna va mai împlinii un sextil cu Jupiter și o conjuncție cu Luna neagră. Există o teamă de pierdere ce reiese din aceste poziții și care va fi orientată în special către dimensiunea financiară, pe motiv că o promisiune mai veche nu a fost onorată. Ar trebui să fim oarecum circumspecți în fața acestor suspiciuni pentru că ele nu sunt justificate. Prea ne amintim dintr-odată de aceste greșeli și ni se pare că sunt făcute în mod intenționat de ceilalți. Conjuncția Lunii cu Luna neagră aduce această distorsiune și o va face să fie foarte activă și puternică până spre seară, chiar dacă Luna va trece pe zodia Pești. Se întâmpla lucrul acesta pentru că în a doua parte a zilei Luna va trece prin careul cu Marte, deci nu mai există echilibrul psiho-emoțional potrivit pentru a depăși această etapă de suspiciune. Ba mai mult, sextilul Lună-Uranus aduce o mare diversitate de informații, senzații stranii care, din cauza careului Lună-Marte, nu pot fi ordonate sau echilibrate. Dacă vom fi atenți la argument atunci vom vedea și cât anume din el ne poate ajuta în sensul acesta, cum anume va fi folosit pentru a ne elibera de ceea ce ne apasă, îngrijorează sau obosește.
Prin urmare, prima zi a lunii aprilie și, implicit, a săptămânii în curs este înainte de toate una de ambiție. Dacă pentru unii ambiția înseamnă luptă, pentru alții înseamnă atenție. Și într-un caz, și în celălalt, va fi nevoie să ne întoarcem la o rădăcină a bunătății, a faptelor echilibrate, la un set de reguli, la o educație corectă pentru că impulsurile de acum să nu ne ducă spre derapaje comportamentale. Momentul de față are cu ziua de miercuri, 3 aprilie, o legătură specială. Ceea ce putem face acum corect sau liniști prin bunătate se va transforma în acțiune peste două zile. Doar așa putem face ca gândul bun să se transforme într-o faptă bună. În caz contrar, sobrietatea predispusă de deviza generală a săptămânii se transformă într-o rigiditate care ne va face sarcinile zilnice și mai dificile. Unghiurile bune pe care le împlinește Luna, dimineață cu Jupiter și seara cu Uranus, nu ne pot ajuta prea mult. Mesajele acestor planete cu deplasare lentă sunt ușor distorsionate, în cazul lui Jupiter de opoziția cu Junon, iar în cazul lui Uranus de poziționarea sa pe zodia Taur, ceea ce poate amplifica și mai mult confuzia.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la argumentul care ne sporește îngrijorarea. Grija de acum nu ne spune că suntem mai conștienți de pericol, ci ea servește unui scop mai puțin corect.

Nevoie de confirmare. Intuiție științifică. Descoperiri benefice. Avem nevoie de ajutor din partea celor puternici. Suntem deschiși către ceea ce ne îmbogățește sufletește. Nota dominantă se evidențiază prin putere de convingere, mesaj clar, atenție.

În dimineața acestei zile Luna va trece prin conjuncția cu Venus și apoi, următorul aspect la care va participa va fi conjuncția cu Neptun, cel care se va împlinii în dimineața zilei următoare. Ceea ce vedem acum nu ar trebui să ne surprindă pentru că va face trimitere către anumite lucruri care ne vor fi mai clare peste două zile, pe 5 aprilie, dar și în ziua de marți a săptămânii următoare. Ziua de marți a săptămânii următoare va avea o dublă corespondență, în sensul că ne va ajuta să ne consolidăm anumite lucruri care au fost foarte clare acum, dar ne va încuraja să vedem și puțin mai departe, să avem o altă atitudine, să fim mai curajoși. Nu ne va surprinde lucrul acesta decât azi pentru că multe din ecuațiile astrale de pe finalul săptămânii curente , dar și ale săptămânii următoare merg în această direcție a schimbării de atitudine. Acum suntem interesați de confirmări, suntem curioși și vrem să producem schimbări rapide pe care ni le dorim neapărat și frumoase.
Conjuncția Mercur-Neptun care se împlinește în mijlocul acestei zile ne arată că dispunem de instrumentele psiho-emoționale adecvate pentru ca schimbarea să se producă. Acolo unde aceste instrumente nu sunt identificate foarte repede avem de-a face cu ceea ce ne spune deviza generală a săptămânii, adică cu sobrietatea, cea care va deveni pe 2 aprilie o rigiditate absolut neplăcută. În rest, mesajele sunt clare, ideile frumos conturate, emoțiile constructive. Viziunea de acum ne ajută să ne hotărâm, chiar dacă lucrul acesta se produce în mod brusc, pe nepregătite, chiar dacă avem acest sentiment al precipitării. Intuiția științifică predispusă de conjuncturile acestei zile nu depind foarte mult de tipul de meserie pe care cel în cauză îl practică, dar ea va fi mai ușor de perceput în cazul celor care au o meserie practică sau una care nu cere interpretare, ajustare, ci doar punere în practică.
Prin urmare, 2 aprilie ne vorbește despre elemente practice care ar putea să ne ajute să ne schimbăm brusc decizia, să avem mai mult curaj, să fim mai motivați în a ne atinge scopul pe motiv că nimic rău nu ni se poate întâmpla. Lucrul acesta îl observăm și din deviza generală a acestei săptămâni, în special din a doua parte a sa, cea care ne arată că lucrurile pot fi îmbogățite acolo unde nu există frică. 2 aprilie scoate în evidență un mesaj clar, o idee foarte bună, o convingere care să fie în consonanță cu inteligența practică a celui în cauză. Dacă asta înseamnă mobilitate atunci rezultatul ne va bucura foarte mult. Dacă asta înseamnă să ne oprim, rezultatul ne va încărca sufletește foarte mult. Cei care vor privi conjunctura de acum prin agitație, își vor devora propria intuiție fără să știe ce pierd.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne feri de curiozitate, de spiritul cuprinzător, de acea dorință de cercetare, de studiu sau de împlinire. Tot ceea ce caută să adauge ființei nu este acum ceva rău.

Descoperire interesantă. Minciuna este trecută în planul secund. Nu avem nevoie de explicațiile celorlalți. Suntem sensibili la onoruri. Forță. Abandon al mesajelor confuze. Cunoștințele dobândite sunt folosite pentru comunitate. Suntem puternici prin ceea ce nu vine din decepție. Ne sperie un faliment. Visare.

Luna se află acum pe ultimul sector de tranzit al zodiei Pești, având de împlinit mai multe unghiuri, printre care, în a doua parte a zilei, și un trigon cu Capul Dragonului. Toate celelalte devin elemente auxiliare, suporteri, susținători ai demersurilor care țin de punerea în aplicare a unor cunoștințe dobândite în ultimele luni. Ceea ce se întâmpla acum va pune în evidență prima parte a devizei săptămânii într-un alt mod. Ni se pare că a fi sobru este și un element superior care trebuie admirat, lăudat, care este superior celorlalți. Unghiurile negative ale acestei zile sunt cele pe care Luna le împlinește cu Junon și cu Jupiter. Așadar, vorbim despre un careu în T pe semne mobile care aduce multă instabilitate și convingerea că anturajul pe care reușim să-l manipulăm acum este cel care ne va ajuta și pe viitor. Cunoștințele pe care le avem și care sunt acum utile comunității nu vor fi și pe viitor decât dacă ne adaptăm, decât dacă vor fi îmbunătățite, completate. Dacă toate aceste lucruri frumoase, minunate nu sunt rezultatul unor mesaje născute din tristețe, din decepție, din dezamăgire atunci putem vorbi despre o zi de 3 aprilie frumoas[ în care visarea nu este ceva rău, iar sensibilitatea nu ne duce către relații și mai complicate. Avem capacitatea acum să alegem ceea ce ne curăță ființa, chiar dacă asta înseamnă să trăim în imponderabilitate, adică o perioadă să nu interacționăm, să nu înțelegem cât de larg este cadrul în care activăm, să ni se pară că ne integrăm într-un grup care nu este specific, pe care îl respingem, însă suntem lăudați și promovați de un alt grup cu care nu avem prea multe lucruri în comun, dar care ne lansează mesaje foarte frumoase, foarte plăcute și foarte interesante.
Prin urmare, 3 aprilie este o zi a sensibilității care are nevoie de confirmare. Confirmările sunt niște planuri pe care ni le-am făcut la începutul acestei săptămâni sau, poate, mai demult, și pe care le putem pune acum în aplicare dacă avem aceste standarde, dacă avem aceste reguli, dacă am fost puternici prin ceea ce am gândit ca acum să fim puternici prin ceea ce facem. Valorile spirituale ale zilei de 3 aprilie cer raportarea la valorile celorlalți ca și cum ne dorim foarte mult să renunțăm la dialogul interior, tocmai pentru că acesta a fost cel mai mare obstacol din ultima perioadă. Dacă renunțăm la dialogul interior fără a fi pregătiți să interacționăm pe un alt nivel, vom cădea într-o visare care va fi pe moment confortabilă, dar pe viitor ne va crea alte probleme, unele de credibilitate sau de acceptare. Nu trebuie să uităm că ne aflăm pe final de ciclu lunar și că vineri, 5 aprilie, prin Luna nouă care se împlinește în mijlocul zilei, demersurile care ni se par acum foarte importante se vor încheia. De aceea, certitudinile care ne transformă acum în niște statui ne fac doar rău.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu accepta puterea care ne vine din decepție. Omul nu este mai matur și mai inteligent pentru că este dezamăgit, ci pentru că a înțeles factorul care duce la dezamăgire, dar nu a permis dezamăgirii să-l domine.

Curaj. Inițiativă. Activitățile fizice sunt recompensate cu un succes interesant. Omul slab are încredere în sine. Reușim pentru că ne raportăm la modele corecte din istorie. Ambiție. Reușită bună după un efort susținut. Schimb de experiență foarte eficient.

În dimineața acestei zile Luna își va încheia tranzitul său prin zodia Pești și ne va scoate din apele tulburi sau depresive ale concepțiilor mai vechi oferindu-ne posibilitatea de a gândi mai puternic, de a fi mai îndrăzneți și mai curajoși, dar nu pentru a iniția proiecte care se vor finaliza mai târziu, ci de a gândi și a acționa pe loc. Reușita momentului este una spectaculoasă pentru că ea îl scoată din anonimat pe omul foarte simplu, pe cel care a fost până acum marginalizat, pe cel care nu a fost inclus în niciun calcul. Este un moment istoric, delicat, unul care favorizează creșterea și dezvoltarea ființei care a avut nevoie până acum de o carapace, de o protecție, de un spațiu care să-i protejeze emoțiile, ideile sau care să îi argumenteze vulnerabilitatea. Relația bună dintre Marte și Chiron este acum semnul că lucrurile bune se pot împlini bătând din palme, foarte ușor, fără un prea mare efort pentru că există un cadru psiho-emoțional care poate produce așa ceva. Desigur, lucrurile acestea nu vin peste noapte, ci au fost elemente definitorii ale comportamentului acestor persoane în ultimele luni, adică în primele luni ale anului 2019, cele despre care știm că au fost luni de pregătire, cele care acum pot opri segmentarea, pot reduce mult capacitatea de distrugere a acelor ființe care, cu precădere în acest an (deși au fost vizibile și în anii din urmă) expuse unui proces de fragmentare. Vindecarea le vine pentru că au respectat o regulă, au ținut post, au fost oameni verticali, au fost ființe care fără a avea vreo dovadă în sensul acesta au respectat ceea ce trebuie respectat de un om profund. La un nivel scăzut, lucrurile acestea produc rezultate prin metodă, prin schema experimentată mai demult, printr-un spirit practic ce nu a fost lăudat deși ar fi trebuit. Oamenii aceștia care obțin rezultate foarte bune în momentul de față arată că, anterior, mai mult decât să fie practici, muncitori și eficienți, și-au dorit să facă un schimb de experiență pentru că statutul lor să fie unul stabil, să fie unul bun pentru comunitate, să fie capabili să inventeze o metodă care să fie reproduse și să garanteze obținerea acelorași efecte. Este adevărat, relația aceasta bună dintre Marte și Chiron produce efecte mai mult la nivelul zonelor care permit reformularea. Nu vorbim despre o evadare în abstract care să garanteze pe mai târziu o reușită similară. Cu toate acestea, elementele acestea practice care sunt și ele parte din farmecul vieții, ne oferă acum o încântare specială.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre depășirea unei bariere prin resurse proprii. Este adevărat, cel care reușește să împlinească acest ideal spectaculos a fost în ultima perioadă protejat de o persoană, de o educație sau poate de regulile pe care le-a respectat cu sfințenie. Acum nu mai contează ceea ce a fost, contează ceea ce se demonstrează. Despre asta este vorba acum. Acestea sunt elementele practice pe care le folosim.
Un element absolut spectaculos care este susținut de această ecuație astrală vine să marcheze istoria cu un episod interesant. Pe moment, acest episod pare că se adresează vieții personale, pare că ține doar de latura intimă a protagonistului. Efectele pe care le produce, declanșează reacții în lanț care modifică direcții importante ale grupului de apartenență. Desigur, elementul acesta de vindecare prin cuvânt, prin mesaje, prin evidențiere, prin iluminare, are consecințe mult mai bune. Ele însă nu vor fi văzute în acest an al segmentării, ci în anii ce vor veni. Dacă în momentul acesta Uranus nu ar fi trecut pe zodia Taur, nu ar fi existat o discrepanță între baza care trebuie împlinită prin idealuri mai vechi și aceste mesaje noi, mult prea tinere pentru a se impune ușor. De aceea pare că rezultatul cel mai bun ține doar de sfera privată. Universul are însă multe mistere de dezlegat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a avea încredere că sentimentul simplu și curat care oprește o agitație interioară și ne scoate dintr-o schemă conflictuală este ceea ce vindecă nu doar persoana în cauză ci și multe din cele care făceau parte din interacțiunea conflictuală.

Putere de discriminare. Cel simplu reușește să se facă înțeles. Întâlniri agreabile. Independență. Inițiativă. Depășim nervozitatea prin metodă. Este nevoie de umor. Ne amintim de perioadele când am învățat mult și am uitat repede.

Luna nouă care se împlinește în mijlocul acestei zile aduce puțină discriminare. Lucrurile care se consumă acum sunt foarte simple sau, în cazul protagoniștilor, foarte clare. Ele sunt expresia unor amenințări mai vechi, rezultatul unor tulburări mai vechi care nu au reușit să producă efectele potrivite în ziua de marți, 2 aprilie, dar de la care se așteaptă acum foarte mult. Faptul că aceste două astre, Soarele și Luna, se întâlnesc într-o conjuncție pe zodia Berbec nu face această fază a Lunii conflictuală. Ea devine așa din cauza careului pe care Luna și Saturn îl împlinesc spre seară și care va face din elementele incipiente ale acestui nou ciclu lunar un factor de stres, de tensiune și de suspiciune, cel care ne va îndemna să alegem din întâmplările momentului doar pe cele rele. În realitate, constrângerile de acum ne vorbesc despre ceea ce nu am reușit să depășim altădată. Conjuncția Soare-Lună concentrează această experiență și o scoate la lumină, o face mai puternică sau selectează elementul negativ în detrimentul celorlalte. Asta înseamnă că reușim, cu puțin efort, să depășim o etapă de nervozitate, de incapacitate sau de lene. Careul Lună-Saturn face trimitere și la o rigiditate a spiritului, a gândirii, a ideii, așadar face trimitere și la întâmplările pe care le-am judecat pentru că nu am fost lucizi, am fost prea supărați pe cei pe care i-am considerat vinovați de ceva. Unii își amintesc de perioada când au învățat anumite lucruri și cred că etapele finale ale acelor lecții sunt demersurile în sine. Careul Lună-Saturn reproduce acea viziune îngustă care nu le-a permis la momentul respectiv acelor persoane să înțeleagă de ce au reușit. Acum incapacitatea lor de altădată se transformă în refuzul de a înțelege sau de a vedea că lucrurile sunt mai profunde decât credeam pe vremuri, că în reușită sunt implicați mai mulți oameni.
Prin urmare, 5 aprilie ne vorbește despre nevoia de a privi dincolo de aparențe, de a face un pas în plus față de pașii pe care i-am făcut în trecut când am parcurs situații similare. Chiar dacă reușim acum să depășim o etapă de nervozitate, nu înseamnă că suntem superiori versiunii pe care o aveam atunci, ci înseamnă că doar avem mai mult noroc, mai multă susținere sau mai multe resurse. Înțelepciunea înseamnă mai mult de atât. Ea este expresia profundă a ființei, nu rezultanta unui patrimoniu. Așadar, ceea ce se evidențiază acum nu ne scoate dintr-o ecuație nefericită, nu ne duce către o zonă socială unde o întâmplare mai veche se repetă, nu ne laudă pentru lucrurile pe care le-am obținut deși suntem conștienți cum anume am ajuns acolo. Întâmplarea de acum face parte dintr-un program educativ, cel care adaugă o nouă componentă celor asimilate deja. Avem ocazia acum să alipim educației pe care o avem o nouă componentă educațională, o nouă unitate de învățare. Luna nouă din Berbec aduce această putere de a discrimina, de a separa defectul personal, defectele celorlalți pentru a alipi calitățile personale la calitățile celorlalți și a crește, a ne dezvolta, a progresa. Dacă lucrul acesta se realizează prin exprimarea unor preferințe, prin respectarea unor dorințe, nu poate fi decât un alt element de diversitate care este acceptat de ecuația astrală a momentului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu rămâne blocați în această obsesie a nervozității. Nu totul este judecat astăzi după cât de nervoși suntem sau după cât de calmi am reușit să fim deși tot ceea ce ne vine din jur ne-ar fi determinat să mergem pe o altă cale.

Ne întristează anumite descoperiri. Ne apărăm de anumite agresiuni care vin din partea celor apropiați. Înțelegere deficitară. Ne temem de ceea ce nu putem controla. Suntem în conflict cu un ideal pe care, anterior, nu l-am formulat clar. Cerem informații suplimentare. Reușim pentru că privim dincolo de suferință. Se discută despre satisfacții sociale. Sedentarismul nu folosește nimănui.

În noaptea de vineri spre sâmbătă Luna trece prin careul cu Axa Dragonului ceea ce înseamnă un moment foarte delicat. Cei care lucrează în timpul nopții vor fi mai puțin eficienți, vor obosi mai repede, își vor aduce aminte de dramele de altădată, se vor lăsa în voia acestor stări, fiind convinși că nu pot face nimic pentru a le stinge. Faptul că Luna își încheie tranzitul sau prin zodia Berbec este un lucru bun, încurajator, menit să promită o schimbare foarte bună în a doua parte a zilei. În felul acesta, tensiunea care vine din relația proastă a Lunii cu Axa Dragonului, dar și din relația proastă a Lunii cu Pluton, scoate în evidență necesitatea de a depune un efort mare pentru a rezolva o tensiune care ține de mult timp. Vor reuși, însă, doar cei care pot să privească dincolo de suferință, cei care nu se opresc la drame, care nu rămân cu această neputință strânsă puternic la piept.
Trecerea Lunii pe zodia Taur aduce o altă problemă a zilei. Pasivitatea, inactivitatea, refuzul acțiunilor categorice, chiar sedentarismul, chiar dacă sunt specifice acestei zile, devin o problemă stringentă care ne va abandona, ca și altădată, în fața unor probleme ce vor semăna cu cele vechi. 6 aprilie nu are corespondențe de consolidare, deci nu suntem constrânși să rezolvăm ceva anume. Ceea ce alegem să facem nu vine dintr-o constrângere, ci dintr-o opțiune personală. Așadar, nu avem de ce dramatiza, nu avem de ce să considerăm că limitările acestei zile reprezintă o palmă primită din partea destinului.
Prin urmare, 6 aprilie devine o zi obositoare, chiar epuizantă când ne gândim la faptele greșite ale celorlalți, la egoismul lor, la ceea ce ne sărăcește, ne duce spre ruină sau ne umilește. Ceea ce descoperim la ceilalți ni se pare neplăcut, enervant sau îngrijorător. În realitate, momentul de față este unul de un real ajutor dacă ne-am preocupat în primele trei luni ale acestui an să ne depășim anumite orgolii. Acum ne aflăm în fața unui episod practic, când nu ne mai punem problema să ne propunem să facem lucrul acesta, ci trebuie să acționăm în consecință și conform planurilor mai vechi. Dacă anterior am exagerat, ne-am lăsat în voia unor reacții temperamentale, adică, în cuvinte mai simple, am spus că trebuie să facem ceva, dar a fost doar un simplu moment de revoltă, am spus multe la nervi, momentul de față nu va veni cu merite deosebite, nu va aduce o depășire a orgoliilor mai vechi. De aceea pentru unii 6 aprilie va fi o zi de victorie, iar pentru alții una de încrâncenare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta consolidarea. Chiar dacă ni se pare, până la un punct, că aceste elemente care se consolidează sunt puține, măsura aceasta pe baza etaloanelor mai vechi nu ne ajută și deci este necesar să renunțăm la ea.

Anumite temeri sunt justificate. Confirmări neplăcute. Un idealism plăcut ne invadează. Suntem puși în situația în care să recunoaștem un adevăr dureros. Confruntare. Acceptăm darurile celorlalți, chiar dacă ele sunt oferite din poftă sau din răzbunare.

În mijlocul acestei zile se va definitiva sextilul Mercur-Saturn, aspect care a fost activ de la începutul săptămânii și care va mai produce efecte și în săptămâna următoare. Unghiul acesta vine cu o corecție, adică schimbă nota generală, adăugând acesteia un succes care a fost dorit, intenționat, dar pe care, până mai ieri, nu am crezut că îl vom mai obține vreodată. În primă instanță, se recunoaște o faptă personală ce a fost făcută în mod intenționat să fie greșită, un refuz, o dezertare. Se va face în mod ostentativ o comparație cu ziua anterioară în special la capitolul hotărâre pentru că acesta este cel mai accesibil. În funcție de deciziile anterioare vom încerca să înțelegem dacă atitudinile refractare sunt potrivite, dacă adoptarea unui comportament agresiv este justificat, dacă revolta nu a ajuns să fie dominată doar de gesturi exagerate.
Chiar dacă relația aceasta de sextil se realizează cu Mercur din Pești, vorbim în ultima zi a acestei săptămâni despre plăcerea de a pune lucrurile în ordine, vorbim despre o anume disciplină care va fi un mare ajutor pentru a judeca situațiile care nu au avut răspuns în celelalte zile ale săptămânii. Abia acum reușim să cuprindem a doua parte a devizei săptămânii, cea care ne vorbește despre faptele săvârșite cu convingerea că nimic rău nu ni se poate întâmpla. Este vorba, așadar, despre o ipostază astrală minunată. Un idealism plăcut va face acțiunile de acum mai eficiente, le va simplifica, va opri o furtună psiho-emoțională, chiar dacă lucrul acesta ar putea să dureze puțin. Efectul a ceea ce oprim de la a fi devorat de poftă, de lăcomie sau de răzbunare este un mare câștig.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii devine una de confirmare. Ne întoarcem acum către gândurile bune pe care le-am avut în mijlocul săptămânii și pe care am reușit să ni le menținem pentru că ne-am raportat la modele corecte, pentru că am acceptat că adevărul poate avea și o altă înfățișare sau poate fi construit diferit față de cum am știut până acum. Cei pasivi nu considera că ultima zi a săptămânii este una de acceptare. Cei activi vor consideră că este o zi a înțelegerilor și a intențiilor care trebuie imediat puse în aplicare. Cel care se va afla pe calea de mijloc va gândi că 7 aprilie este o zi dominată de mesaje menite să let șlefuiască într-un mod frumos și eficient acea latură a caracterului pe care nu a putut să o modifice deși în ultimele săptămâni a încercat. Împlinirea sextilului dintre Mercur și Saturn aduce un plus de determinare, capacitatea de a folosi anumite resurse, deci o plăcere de a munci mai mult, de a face ceea ce altădată am făcut de plăcere, de a descoperi că există încântare și frumusețe până și în acțiunile dominate de un mare efort.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la îndemnul spre muncă. Munca, efortul susținut și continuu ne poate duce acum foarte ușor către o sobrietate extrem de rigidă și să ni se pară că beneficiile acestei săptămâni de aici vin și doar acestea merită atenție.

10 thoughts on “1 – 7 aprilie 2019

 1. Negru Elena Larisa spune:

  Buna Coser!Ieri mi-a fost dat sa ascult o emisiune din care cred ca mesajul cel mai important era sa citesc aceasta carte CONVERSATII CU DUMNEZEU.Cum pentru mine parerea ta ii foarte importanta as vrea sa stiu daca ma ajuta in.cel mai bun sens in cautarea mea spirituala.Sa fii binecuvantat si iti multumesc anticipat!

  1. Nu am recomandat și nu voi recomanda niciodată nimănui o asemenea carte. Eu iubesc oamenii, nu le pot face un așa deserviciu!
   Tu poți citi orice. Orice informație te poate face mai bogată sufletește, mai bine pregătită, mai informată, dar educația spirituală nu poate fi făcută decât de cei cu vocație educațională, nu de oratori.
   Cartea este plină de observații extrem de efemere, unele dintre ele chiar penibile (de altfel, specifice literaturii de fast food americane) care sunt puse în gura unui personaj numit „Dumnezeu”! Nu spun că este greșită abordarea directă – omul în discuție cu divinitatea – ci spun că din această carte lipsește să-i explice Dumnezeu lui doar de ce este bine pentru unii și rău pentru alții că Bianca Drăgușanu este plină de silicoane. Este ca și cum pretinzi că scrii o carte de filosofie, dar tu vorbești doar despre ce mănâncă filosofii, ce iubite au și cum e treaba asta cu toleranța pe care cei din lumea a treia nu o „înțelege”!
   Subliniez, fiecare are dreptul să citească tot ce-i place, însă eu nu recomand nimănui așa ceva. Afli mult mai multe despre viață dacă îi citești pe Marcel Proust, Tolstoi, Rebreanu, Nichita Stanescu și, de ce nu, poate chiar pe extravaganta Simone de Beauvoire, dar nu pe Donald Walsch sau Paulo Coelho. Nu ai să auzi niciodată muzica sferelor cântată la… trompetă!

 2. Diana Aldea spune:

  Buna Coser ! Dar despre Puterea Prezentului ,de Eckhart Tolle ,ce parere ai?

  1. Eckard Tolle este un escroc. El îți spune să faci ceea ce el nu face. Nu face pentru că nu vrea, deci nu crede în mesajul pe care îl lansează sau nu poate, deci minte. Oricum ar fi, rezultatul este același. El crede despre sine că este un filosof, dar din mesajele sale se înțelege că este un misionar. De ce cele două nu sunt unul și același lucru? Pentru că în primul caz este el cu ambițiile sale, iar în al doilea alte interese. Pe foarte scurt (am mai spus-o, dar o repet): a trăi în prezent nu te face pasiv, nu ești liniștit și atât, ci te duce spre o stare de liniște activă în care NU te preocupă că totul îți este posibil, ci că ești mai mult de atât, că ești mai mult decât ai crezut că poți în momentul în care ți-ai propus să te eliberezi de ambiții, anxietate, suferință. A trăi în prezent înseamnă a fi în Pace și pentru că, Slavă Domnului, avem modele care au influențat în bine istoria omenirii, Iisus ne învață ce să facem cu ea: „Pacea mea v-o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau” (Ioan 14:27).
   Ca să nu mă extind mai mult decât a fost întrebarea, răspunsul este simplu: dacă, pe această tema a prezentului indicată de tine, vrei să intri într-un joc al minții, îl citeși pe Tolle, dacă nu, adică vrei să vezi practic ce înseamnă adâncimea acestui vid numit Pace care, paradoxal, te umple, nu te golește, mergi spre Mooji.

 3. Diana Aldea spune:

  Va multumesc din suflet am sa va urmez sfatul si am sa citesc Mooji! Pt ca am experimentat dupa cum zice Tolle si aveti dreptate ! Nu am simtit pacea PE care o cautam,in plus cred ca a ignora corpul mental nu ai cum sa ajungi in echilibru cu sufletul .
  Am sa continuu cautarea ,multumesc inca odata!Dumnezeu sa va Binecuvanteze!

  1. Oo, Tolle ignoră multe, nu doar acest aspect. Recomandările lui sunt speculații ale minții, atent prezentate să fie cât mai credibile pentru că scopul este demotivarea celui care, căutând, ar putea deveni mai puternic prin ce află. Urmând ce spune Tolle, nu mai cauți. Aștepti să ai, să ți se dea, să fie în jurul tău. E un fel de ecstasy. Dacă nu ar fi fost importantă acțiunea Iisus nu ne-ar fi spus: „Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide.” (Matei 7:7). Deci, „cereți”, „căutați”, „bateți”…
   Mooji este abisal. Dincolo de aparența unui om bun, el este o fereastră către viață. Exemplul lui te smulge din acest confort și îți arată că „a face ceva” nu este o speculație a minții, nu e ceva filosofic, abstract, ci pur si simplu ceva ce poate face oricine.
   Cum spunea Nichita? „Totul este simplu, atât de simplu încât devine de neînțeles”

 4. Diana Aldea spune:

  Asa e ! M-ati descris perfect ,in sensul ca am avut o perioada de parca stiam totul si nu mai cautam nimic ,dar mi-am dar seama ca ceva nu se leaga ,si trairile mele m-au facut sa va cer parerea si va multumesc ca mi-ati confirmat ,e exact de CE aveam nevoie acum !O zi buna va doresc!Multumesc pentru ca existí!

 5. Delia spune:

  Bună seara!
  Am și eu o întrebare, deși bănui cam ce răspuns o să primesc, nepomenind nimic de ea în analiza zilelor și nici în cea a anului 2019, dar nu mă pot abține. Despre „nunta cosmică” ce părere ai? 🙂

  P.S. Interesant mi s-a părut ce-ai spus de autorii mai sus menționați, pentru că, deși mi-au fost recomandați, le-am frunzărit cărțile și am găsit informații cu care am rezonat, totuși nu i-am putut citi…

  O seară frumoasă și mulțumesc pentru tot ceea ce faci!

  1. Sunt de acord cu acest concept, dar mă abțin să folosesc această terminologie tocmai pentru că este, mai nou, o modă în a i se atribui sensuri care nu i se potrivesc. Nunta cosmica nu este un concept astrologic, însă cei obsedați de senzațional îl folosesc și aici, punându-l pe seama unor vibrații planetare.
   În cuvinte simple, nunta cosmică este regăsirea principiilor contrare într-o armonie care produce și menține echilibrul, Pacea. Pentru că în Creație peste tot funcționează Legea Dual, armonia arată că, acolo unde apare, nunta cosmică s-a împlinit. A umaniză acest concept este o mare greșeală. Armonia nu este o invenție a oamenilor, ci un dar al cerului, o grație care ne permite să ne ridicăm spre puritatea unui suflet care creează, nu reproduce.

   1. Delia spune:

    Ce frumos răspuns! Mulțumesc! Da, goana după senzațional a pătruns peste tot!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.