8-12 martie 2009

8 martie
Cu mult diferita fata de cea anterioara, ziua de 8 martie nu este o zi de sarbatoare. Deoarece conjunctia Lunii cu Nodul sau de Sud si conjunctia cu Neptun nu poate aduce valori perene si nici stabilitate, nu-i poate incuraja pe oameni sa aplice metodele cele mai bune si mai eficente pentru a reusi, conjunctia lui Marte cu Neptun aduce defularea la cote periculoase. Nu sunt schimbate regulile si nici nu sunt combatute, ci sunt indreptate impotriva propriei persoare, a propriului corp.
Asadar, 8 martie aduce placeri periculoase, fapte necugetate incarcate de un evident factor de risc, iar trigonul pe care Luna il va face cu Venus nu va avea calitatea de aspect bun, ci dimpotriva, pacalind prin tentatii frumos ambalate si prezentate intr-un mod foarte frumos, dincolo de care nu vom vedea nimic nou, decat aceleasi probleme, insa traite la o alta intensitate.
Tot azi, spre seara, dupa ce toata ziua a rememorat ce a avut el de pierdut in ultimele luni, Mercur trece in Pesti, gandindu-se ca viata nu-i poate oferi nicio bucurie sau ca bucuriile sale nu vor avea intensitate decat prin diminuarea tensiunii sau a greutatii sufletesti.
Si pentru ca nu este de ajuns, Soarele ridica o opozitie cu Saturn, singura din acest an aducand preschimbari de natura organizatorica, abandonarea planurilor vechi, vizibila, declarate si acordarea intregii atentii unora care surprind prin inedit si dezordine, care nu par deloc a fi scoase de la arhiva, ci gandite ad-hoc.
Ziua de 8 martie are ceva greu si complicat pentru fiecare, chiar daca pe parcursul ei nu vom apuca sa vedem un rezultat imediat. Ceea ce se discuta in secret, dincolo de contactul direct, devine prin conjuncturile astrale ale acestei zile parghii de distrugere a reputatiei, de pierdere a unei functii, de preschimbare a unui plan intr-o strategie al carui final nu este de a construi, ci de a distruge.
Prin urmare, 8 martie nu este o zi de sarbatoare, ci un prilej de a aduna oameni cu aceleasi intentii la masa tratativelor, de a-i uni pe cei care gandesc si actioneaza la fel, de a pedepsi o greseala pe care vadit intentionat am ascuns-o.
Recomandarea pe care o pot face in fata unei asemenea desfasurari de forte este aceea de a ne apleca asupra aspectelor bune ale vieii, cu riscul de a distruge iluzia unei zile de sarbatoare, pentru ca se poate tempera intensitatea vibratilor negative, insa numai prin folosirea lui “iarta-ma”. Daca de dimineata ne vom face o lista cu cei fata de care am gresit putem, intr-o stare de liniste, detasare si sinceritate fata de sine, sa le trimitem iertarea noastra pentru ca aceasta sa se intoarca incarcata cu ecoul a ceea acum gandim. Lucrand cu aceste intrumente, ne aparam de lovituri nevazute ale destinului, ale greselilor pe care le-am ascuns in trecut si pe care, probabil, multe dintre ele, nu le-am intentionat.

9 martie
Luna din Leu ridica opozitii la planetele din Varsator, aducand prin intensitatea magnetismului ce se construieste pe aceasta axa, primele efecte ale descinderilor de forte din ziua anterioara. Pentru ca intensitatea actiunilor pe care le predispune Luna este una foarte mare, chiar din primele ore ale diminetii se instaleaza o oboseala careia nu i se gaseste o explicatie.
La fel ca si in ziua de 8 martie, gandul ca se intampla dincolo de observatia directa tot felul de situatii de care nu vom stii prea curand aduce o usoara tensiune, incordare pe care o numim, de aceasta data, neincredere, suspiciune, rezerva. In realitate, ea nu trebuie numita altfel decat frica. Ne va fi frica sa vorbim deschis, sa spunem lucrurilor pe nume, sa ne aratam sentimentele, sa abordam evenimentele zilei cu sinceritate si deschidere. Cei care sunt obisnuiti cu minciuna, cu atitudinea duplicitara vor vedea in 9 martie o zi deosebita, plina de reusite, de realizari si succese, o zi in care nevazutul i-a convins ca aceste calitati negative sunt necesare.
Daca 8 martie a fost tulburatoare prin contactul cu un necunoscut negativ, cu deschiderea unor porti spre o vibratie negativa, 9 martie incearca sa ne convinga de prezenta lor. Nu este bine nici sa abordam frica, nici sa ne ascundem in minciuna si prefacatorii, nici sa fugim din calea acestora, ci sa privim cu detasare ceea ce ni se intampla si sa radem de situatiile care ne provoaca suferinta, de penibil, de minciuni sau atitudinile patetice ale celor care vor sa-i convinga pe ceilalti ca si ei traiesc cu intensitate viata.
9 martie este o zi in care a rade de prostie inseamna a avea acces la singurul medicament eficient impotriva durerilor pe care acum astrele le trimit oamenilor.

10 martie
10 martie este o zi a amintirilor, indiferent sub ce forma vor fi ele acum aduse in centrul atentiei. Cu pasi mici si siguri, Luna, abia intrata in Fecioara, reuseste sa dea inteligentei comportamentale o importanta foarte mare. Relationarea, contactele, avansurile si flirturile sunt importante, dar ele nu vin intamplator si sunt reeditarea, la un alt nivel, a sentimentelor si demersurilor pe care le-am mai abordat cel putin o data in trecut.
Daca prin trigonul cu Lilith, Luna vine in ecuatie cu sentiment, intensitate si efervescenta, sextilului pe care Mercur il ridica impreuna cu Pluton aduce evenimentelor motiv si explicatie, justificare dincolo de ratiune si pornire nestavilitata de a trece, de aceasta data, dincolo de barierele care aduceau suferinta, pierdere, izolare sau neintelegere.
Cu toate ca profunzimea trasaturilor acestei zile este mare, cu toate ca amploarea evenimentelor pe care le predispun este de asemenea una foarte mare, gama actiunilor nu depaseste cadrul vietii personale, a contextului in care ne ducem existenta, nu doboara limite, chiar daca asa vom simti ca se intampla, ci reaseaza prioritatile pentru a reda linistea, increderea si bucuriile pe care l-am lasat in trecut legate de situatii si evenimente pe care fie nu le-am inteles, fie le-am abandonat pentru ca le-am inteles, dar nu am avut curajul sa le traim.

11 martie
Chiar daca este Luna plina si ar trebui ca gandurile si trairile suspuse influentei ei directe sa devine extrem de intense si prin asta distructive, periculoase, sextilul pe care Venus il ridica impreuna cu Jupiter aduce motivatie, lumina, intelegere, disponibilitate pentru fapte mari, pentru actiuni intense si pentru realizari pe masura.
Daca imediat dupa miezul noptii, Luna trece prin conjunctia cu Saturn si inainte de rasaritul Soarelui va implini faza de Luna plina, opozitia ei cu Uranus de dimineata (7:47) va aduce pana la sextilul Venus-Jupiter de la 14:34 dinamism si initiativa, nevoie de miscare, explozie de activitate, nevoie de relationare, de schimb de informatii si energie cu cei din jur.
Cei mai avantajati sunt cei care practica meserii unde necesita efort fizic pentru ca se vor simpti plini de energie, de forta, vor avea randament si ideii noi pentru a-si organiza munca.
Ziua este insa periculoasa pentru cei care lucreaza cu energia si care azi vor aborda alte tehnici decat cele de purificare. Gandul are in 11 martie o forta deosebit de mare, dar el trebuie sa devina canal, releu, mijloc de a transmite, transfera o valoarea, o informatie sau o energie intre doua sau mai multe locatii. Cei care se vor lasa pacaliti de energia intensa ce i invadeaza si nu o vor folosi pentru a le curata structurile subtile, ci pentru a initia un demers subtil sau pentru a-si indeplini scopuri mobilizate de intenti mai vechi, vor simti esecul inainte ca ziua sa se termine.
Asa cum se poate observa, exista o legatura subtila intre aceasta zi si ziua de 8 martie si ea va fi vizibila nu doar in plan energetic, ci si faptic prin apelul la situatii ce s-au intamplat atunci si care acum revin in centrul atentiei beneficiind de surplusul de energie dat de Luna plina pentru a trece intr-o noua faza, o noua etapa a desfasurarii lor.

BEYONCE &JEWEL – PROUD MARY ROLLIN ON THE RIVER(live)
Vezi mai multe video din Muzica »

12 martie
Cu Luna in Balanta oamenii vor avea de infruntat o alta serie de conditionari si limitari si din aceasta cauza vor avea impresia sa bucuria si puterea de care au benficiat in 11 martie, pe Luna plina, acum i-a parasit si, ca de multe ori pana acum, vor crede ca omniprezenta este tristetea si teama de schimbarile sociale negative, nu succesul din zilele anterioare.
In luna martie trecerea Lunii prin Balanta, in mod surprinzator aduce schimbari de factura sociala. Exilul planetei Venus in Berbec si cuadratuarile pe care le va ridica cu Lilith si Pluton in aceasta zi aduce incercari majore pe stabilitatea social, pe relatiile profesionale, de parteneriat, asocierile de orice factura.
Gandind dupa trigoanele pe care Luna le ridica impreuna cu Sensul Vietii din Varsator, dar si cu Jupiter, motivul schimbarilor sociale va fi unul bun, strategic, corect si benefic in contextul in care este argumentat, dar nu in contextul in care marea masa de oameni isi duce existenta.
Prin urmare, 12 martie provoaca schimbari in varful piramidei in asa fel incat baza va trebuie sa suporte un nou val de modificari si vibratii, de oscilari si variatii intre doua puncte extreme. N-ar fi prima data cand la nivel inalt se fac experimente, cand cei care conduc abordeaza aceasta ipostaza cu atitudiena scolarului care incearca impreuna cu profesorul modern sa redescopere teoreme prin experimentare. Gandind in contextul ingust al mentalitatii acestora o eroare mica de judecata poate fi incadrata in categoria celor acceptate, dar nu vom sti ce sa ne facem cu efectele la nivel global provocate de erorile celor care au chiulit de la scoala.
Aspectul nu va avantaja Romania, ca tara Varsator, lezandu-i relatii de parteneriat pe care le are deja sau aducand o eroare notabila in relatiile pe care doreste sa le construiasca. Eroare umana, vom spune, gafa sau esec, termeni judecati gresit intr-un context diplomatic dificil, complicat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.