6-7 martie 2009

6 martie
Aceasta zi va fi incarcata de simtul raspunderii, de o neobisnuita risipa a sentimentelor si, din aceasta cauza, putem, prin implicarea in plan social cu aceasta inclinatie, sa deschidem mai multe usi negre pe care sa nu stim cum sa le inchidem. Daca din tristete trecem in defulare si daca din insingurare trecem in asocieri cu persoane de joasa factura care gandesc si actioneaza impotriva noastra, nu va fi deloc o surpriza cand ne vom trezi invadati de amintiri complesitoare, greu de controlat, imposibil de alungat.
Dupa opozitia Lunii cu Lilith de la miezul noptii, cand gandurile de teama si repliere ne invadeaza, conjunctia lui Marte cu Chiron ne spune ca tot ceea ce trebuie sa platim ni se intampla acum. Din acest moment si pana la ora 15:05 cand Luna va ridica o cuadratura cu Venus aducandu-le in sfarsit oamenilor un motiv clar, limpede si elocvent ce ii va ajuta sa inteleaga de ce aceasta prima parte a zilei li s-a parut atat de grea si apasatoare.
Pana la acest moment lipsa de verticalitate, intelegere va face casa buna cu teama de oameni, grijile inutile, curiozitatea de a sti ce face vecinul in timp ce in propria casa domneste dezordinea.
Pe acest fond, consonanta zilelor de 4 si 5 martie creaza acum adanci resentimente, ce ni se vor parea cu atat mai dureroase cu cat ne gandim mai mult la ele.
Din 6 martie si pana pe 17 aprilie, Venus va intra intr-un mers retrograd, cu un ascendent al momentului pe ultimul grad din Fecioara. Saturn, de asemenea retrograd, pe aceasta tema va lua parte cu o duritate demna de un scenariu de film la divulgarea unor secrete personale sau la ascunderea adevaratelor sentimente fata de o persoana apropiata care asteapta un raspuns, un semn sau o invitatie. Inchidem un sertar plin cu emotii si deschidem unul gol in care, din teama de oameni sau dezinteres fata de acestia atragem impuritati mentale si afective pe care, spre finalul acestei perioade de retrogradare, vom considera ca sunt normale.
Daca ar fi sa alegem un cuvant pentru aceasta ciudata atitudine acela ar fi inversiunea. Se inverseaza normalitatea, ordinea lucrurilor si nu numai ca ne vom apropia de ceea ce dispretuiam mai mult, dar vom fi apreciati de cei pe care i-am umilit sau lovit cu duritate.
Spre seara sextilul Lunii cu Saturn ne va aduce in centrul atentiei principalele probleme ce se vor situa pe frecventa retrogradari lui Venus.
Daca legatura cu ultimele doua zile face din 6 martie o zi a durerii, intrarea lui Venus in mers retrograd ne pune diagnosticul de inversiune si ne deschide larg usile spre o biblioteca imensa de simptome din care nu vom sti ce sa alegem. Daca in ceea ce priveste realitatea segregarea impusa de Venus va fi clara, conjunctia lui Marte cu Chiron ne va spune ca se va face dreptate, ca omul cel mai neinsemnat dintr-un anumit context va divulga un adevar esential.

7 martie
Prima jumatate a zilei va fi sub semnul inconsistentei si a apatiei. Tot ceea ce vrem sa facem, pana la 15:24 cand Luna va trece in Leu, se va sprijin pe faptele ultimelor trei zile.
Intrata in Leu, Luna ii face pe oameni sa se simta importanti prin asocierea imaginii lor la lucruri mari, prin integrarea lor in structuri care sa le confere o buna imagine fara sa mai fie nevoie sa demonstreze ceva. La capitolul evenimente tot ceea ce se poate intampla este efectul a ceea ce s-a inceput anterior, ca o desfasurare a ultimelor etape a ceea ce a insemna zilele de 4, 5 si 6 martie.
Prin urmare, 7 martie aduce lene, dar ea nu va fi nicicum chemata pe nume, ci i se va spune: oboseala, plictiseala, dezamagire, nedumerire, neintelegere, respingere. Pentru ca trasaturile conjunctiei Marte-Chiron inca mai sunt active, iar mesajul Lunii in Rac este activ jumatate de zi, va persista pe tot parcursul zilei o senzatie neobisnuita de anticipare a unei situatii plasata in viitor si a carei manifestare nu este decat probabila. Acesteia i se adauga o evidenta senzatie de deja vu la tot ceea ce ne iese in cale. Lupta dintre ceea ce apasa sufletul si a fost evident in zilele anterioare si ceea ce intuim ca ne va aduce destinul, va fi una dura si puternica, iar intreaga noastra preocupare a acestei zile va fi sa oscilam intre aceste doua valori.

jewel-break me

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.