4-5 martie 2009

Zilele de 4 si 5 martie trebuie sa fie zile de conservare, de intelegere si observare. Daca in 4 martie intelegem care ne este energia de baza, cum relationam si care sunt elementele de care ne folosim cel mai mult pentru a ne atinge scopul, in 6 martie acestea vor avea tendinta de a se consuma in exterior. Ni se ofera in aceste doua zile prilejul de a intelege daca suntem urmasii lui Prometeu si daca stim sa deosebim un foc exterior de unul interior.

4 martie
Cand Mercur se afla in conjunctie cu Chiron si, in seaparatia acestui aspect, Luna ridica un trigon cu Jupiter se construieste de fapt un trigon special intre Luna si Mercur, Chiron, Jupiter, ce aduce in centrul atentiei o legatura speciala intre semnele Gemeni si Varsator, intre gafele si greselile zilei de 3 martie si planurile, realizarile si strategiile unei zile cu adevarat speciale, cum este cea de 4 martie.
Aspectul inedit al acestei zile va fi dat insa de tandemul liniste-conflict, armonie-dizamonie, interiorizare-exteriorizare intr-un mod cat se poate de intens si amplu.
Peste acestea se suprapune Primul Patrar, ce aduce in centrul atentie primele probleme de constiinta indicate de faptele din ultimele 7 zile.
Daca in relatiile ce ne confera siguranta, gesturile pe care le vom face vor fi in mare parte gresite, lezand binele acolo unde este el mai puternic, in relatiile de care nu suntem siguri vom da dovada de tact sau viclenie, de masura sau rezerva in asa fel incat 4 martie ne poate pacali, de aceasta data, si ne va spune ca a sosit momentul sa ne facem prieteni noi.
Nu trebuie sa uitam ca, in aspectul pozitiv, avem Varsatorul implicat si acesta aduce evenimentelor eroarea de a repeta o greseala, ca in trecut, iar in aspect negativ avem axa Fecioara-Pesti, aducatoare de frici si temeri, de greutati venite din ambitii nemasurate sau suprarealism.
Lupta dintre bine si rau este una neobisnuita si, la fel ca in multe zile din acest an, trebuie sa nu luam ca decisiv nimic din ceea ce ne apare a fi asa. Iluzia are uneori si chipuri urate, nu doar frumoase, si tentatia uratului, a invidiei, a desconsiderarii sau a lipsei de responsabilitate poate fi la fel de mare ca si tentatia indicata de placeri sau prosperitate.

5 martie
Daca ziua de 4 aduce pe cerul lunii martie un ghiveci de trasaturi si aspecte, ajutandu-l pe om sa creada ca orice limita poate fi doborata, dar in realitate convingandu-l sa-si puna alte bariere, 5 martie vine o noua iluzie: iluzia cunoasterii.
Azi oamenii se vor crede atotstiutori, intelegatori si inclinati sa dea sfaturi dupa cum le este educatia si moralitatea. Daca pana la pranz gandurile corecte si solutiile vor fi sustinute de idei novatoare, indraznete, inspirate, dupa momentul 13:03 cand Luna va trece in Rac tonul optimist si vesel, promitator, lipsit de suferinte si incordare dispare.
Ulterior acestuia, sentimentul va deveni o prioritate si tot ceea ce pana acum a fost idee, devine traire.
Cei care pana la intrarea Lunii in Rac s-au sustinut prea mult pe idee, le-au lipsit empatia si nu i-a interesat in ce consta suferinta celorlalti, in a doua parte a zilei de 5 martie vor cauta sa cerseasca intelegere, atentie, poate chiar mila, sa impresioneze cu greutatea lor sufleteasca.
Spre seara, Luna va ridica o opozitie cu Pluton din Capricorn cand intreaga poezie devine meditatie negative, pesimista, aducand ganduri sinistre de separare si distrugere.
5 martie aduce greutatea judecatii, din ambele parti. Numanui nu-i va placea sa fie evaluat, nici macar criticat. O simpla observatie va atrage o reactie negativa pentru ca spre seara aceasta sa atinga cote alarmante.
In aceasta zi cunoasterea nu este cunoastere, ci experimentare. Acum ceea ce experimentarea ne aduce in atentie va face referire exclusiv asupra propriei persoane. Cand oferim un sfat trebuie, acum, sa ne gandim ca efectul va fi unul negativ. Nu este indicat ca acum sa luam in sens personal; vantul nu este vinovat ca adie peste o rana deschisa, dar intelege cand oamenii cu rani fug de el.

1 thought on “4-5 martie 2009

 1. natasa spune:

  Domnule Coser, la noi, la inceputul lui februarie,
  au fost alegeri pentru guvern. Nici un partid nu
  va reusi sa formeze guvernul ,si se vor face
  cualitii dubioase ,de exemplu cu un partid ca
  „Romania mare” si condus de un mic”Musolini”
  original din Ucraina. Dupa ce am citit prognoza
  din 5 martie , zi de mari discutii la noi, m-a apucat
  depresia tot incercind sa fiu in profunzime .
  Sper sa fie Pace
  Cu multa stima
  Natasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.