8-12 februarie 2009

In 8 februarie, la ora 6:43, Luna intra in Leu, realizand, pana in dimineata zilei de 10 februarie, opozitii la plantele din Varsator. Momentul in care Luna intra Leu, situatie in care Soarele se afla in Varsator, aduce in centrul atentiei sentimente puternice, vulcanice, intense, sustinute de o exprimare pasionala, efervescenta. Pe aceste sentimente relatiile tind spre o valoarea maxima, adica se intensifica in crescendo, inlocuind ratiunea si aducand erori de judecata sau fapte gresite.
Din 8 februarie si pana in dimineata zilei de 10 februarie, cand timp Luna va sta in Leu, senzatia de disconfort va fi sustinuta de prea multa energie, de neastampar, de un dinamism ce ne va afecta toate demersurile pe care le vom face. Se va reveni la dispute, la intriga si la invidii sustinand un context bolnavicios in care oamenii nu se mai suporta unii pe ceilalti si, atunci cand sunt obligati sa convietuiasca, isi vor reprosa greseli ale trecutului.
Daca pana la 11:23 tonusul inceputului de zi va fi marcat de o usoara dezorientare, opozitia Lunii cu Marte, la ora indicata, aduce prima explozie. Cearta va porni de la bani, valori materiale, remuneratii, cereri nesolutionate, favoruri desconsiderate, chiar pacaleala, frauda, furt. Indiferent ca ne vom certa cu noi insine sau va exista o a doua persoana care sa ne dea replica, disputa va avea aceeasi intensitate.
Oamenii se tem de saracie, de lipsuri, de putin, de amagire, de lipsa iubiri si de neputinta de a intelege ce vrea sa insemne acest putin din viata lor. Cand Luna este pe Leu dorintele scapa de sub control, iar nevoia de atentie devine o prioritate. Tot ceea ce vom faca pana in dimineata zilei de 10 februarie va fi centrat pe nevoia de atentie, pe nemultumirea de a nu primi atat cat cerem sau, cel putin, cand oferim.
In acest context al Lunii in semnul regal al Leului, opozitia cu Marte aduce tanguire, plansete, prefacatori, minciuni exprimate cu patos si teatralitate. Pentru ca gandirea este puternic impregnata cu amintirea unor evenimente marcante ale trecutului, apelul fata de acestea si, pe alocuri, denaturarea adevarului pentru obtinerea unui avantaj personal, va tenta atat de tare incat va deveni singurul mijloc de a trasmite o informatie, de a stabili conditiile de colaborare sau de a discuta.
Daca la pranz trigonul pe care Luna din Leu il va face cu Venus din Berbec va aduce femeilor putere de influenta, usurinta de a se impune prin forta, gandire sau prin tonalitatea vocii, in a doua parte a zilei chiar si ele vor fi atinse de melancolia si frica de viitor.
Daca in acest moment trecutul ne-a hranit cu puterea sa, acum teama de viitor, perspectiva unui viitor nesigur va pune stapanire pe noi si ne va catapulta spre un paradox: negarea lipsurilor. “Era mai bine cand nu aveam…”, “Era mai bine cand nu aveam grija X, la ce-mi foloseste acum?” vom spune. Opozitia dintre Luna si Capul Dragonului este o revolta tacuta a trecutului, un fel de “Eh, s-a facut dreptate…” in care fiecare va fi parte integranta in acest mecanism. Indiferent ca vom fi cei care vor spune aceste replici sau cei despre care se va sune asta, opozitia indicata indica o opozitie intre ceea ce suntem acum si ceea ce vor fi.
Prea prinsi in treburile cotidiene, in gandurile zilnice nu vom observa ca si acesta este un avertisment astral, ca si aceasta durere indica un organ bolnav si ca indeplinirea unei dorinte, care ne face sa traim acum un paradox, nu este altceva decat un calmant trecator, nu leacul.
9 februarie aduce la 16:48 faza maxima a opozitiei Lunii cu Soarele si, cu doar 10 minute inainte, se va produce o eclipsa de Luna. Nu datorita Lunii pline, ci datorita eclipsei ziua de 9 februarie va fi zi neobisnuita, ce va aduce nefirescul la rang de regula.
Pentru ca Luna a fost in ziua de 8 februarie personajul principal, acum, intrand in eclipsa, valentele ei vor fi usor diminuate, aducand ratiunii si personalitatii mai multa putere de actiune. Gesturile vor fi asadar necugetate, impulsive, stranii, extravagante, nefiresti si impulsive.
Situatia este cu atat mai evidenta cu cat ascendentul momentului de eclipsa se plaseaza in zodia Leu. Situata intr-o casa unghiular, Luna pare sa intrevina in aspect cu trasaturi pozitive, cu putere de exprimare si abilitatea de a initia planuri noi, corecte. Semnul unui inceput este deosebit de straniu, pentru ca, prin opozitia Lunii cu Chiron si plasarea Soarelui in Varsator, ea aduce la lumina un conflict deschis sau initiaza, intr-un alt context, un conflict. Aspectul este dificil pentru ca in contextul interceptarii axei Taur-Scorpion de casele X-IV se retrictioneaza valorile sociale esentiale, patrimoniul, putand aparea dispute pe teme legate de impartire geografica, locatii, avere, valori nationale.
Semnul liderului este din capul locului pus la grea incercare, in primul rand prin plasarea guvernatorului casei X (Marte) in casa VI, a limitarii si supunerii, a subalternului si a muncii lipsite de satisfactii, alaturi de Jupiter guvernatorului casei V, a liderului carismatic, ce impune grupului proriile valori.
Asadar eclipsa de Luna din 9 febraurie nu face altceva decat sa anticipeze conjunctia lui Jupiter cu NN din 11 februarie, la putin timp dupa ce Luna, care acum este in opozitie cu NN, se va desparti de conjuctia cu Saturn.
Prin urmare, nu poate fi vorba decat de o perioada intensa de analize gresite, de pierdere de autoritate, de schimbare a conditiilor prin care se conduce o firma, un grup sau chiar un stat. In conditiile de diminuare a autoritatii, prin aspectele indicate si legaturile care se construiesc intre aspectele din 9 cu cel din 11 februarie, in situatia in care Luna (poporul) devine un mesager complicat care determina si suporta efecte, ne putem astepta la decizii gresite care ne vor afecta iremediabil.
Daca am tot discutat trasaturile negative ale lui Jupiter in Varsator, despre usurinta cu care strica si bucuria cu care viseaza cu ochii deschizi, acum in intervalul 9-11 februarie avem ocazia sa traim asta la modul concret.
Daca la nivel social aspectul aduce liderilor erorile vietii lor, in viata privata aceste aspecte aduc alegeri gresite ale anturajului, ale clarificarii unor probleme, cuvinte grele spuse in momente de maxima sensibilitate si pornirea unor demersuri de schimbare a statutului profesional, fara vreun rezoltata pozitiv.
Daca sugestia, ajutorul, sprijinul sau confruntarea simpla si directa ne-a facut sa credem ca acestea sunt singurele evenimente ale zilei, trebuie, pentru ca suntem avertizati de astre, sa ne asteptam ca din umbra evenimentele sa ia o alta turnura. Desprinsa din pozitia Lunii negre si a lui Pluton in V, trebuie sa luam in seamna aceste avertisment, pentru ca tensiune ii va afecta pe toti cei care, la un moment dat sunt obligati sa decida, sa hotarasca, de aleage intre doua sau mai multe produse.
Privarea de emotii, prin eclipsarea Lunii este un fel de misoginism astral, in care va fi vanat tot ceea ce implica emotie, sensibilitate, romantism sau caldura sufleteasca. Aceste stari vor fi inlocuite cu generozitatea, grandoare, aroganta, impulsiviatea, ratiune, fara a se putea in vreun fel pune bazele a ceva stabil. Nici conjunctia Soarelui cu Chiron si nici a lui Junon cu NN, nu pot schimba ceea ce se produce prin eclipsarea Lunii. Prin urmare, ziua de 9 februarie este un fel de vanatoare de vrajitoare, in care, din nou, lipsa de comunicare va fi evidenta.
10 februarie, aduce chiar de dimineata trecerea Lunii intr-un semn mobil de pamant, Fecioara, pregatindu-se conjunctia iminenta cu Saturn, ce va avea loc in a doua parte a tranzitului sau, in 11 februarie ora 17:42.
10 februarie aduce insa efectul intarziat al conjunctiei Soarelui cu Chiron, ce va fi ca o scrisoare ce ajunge la destinatie cu o intarziere de un an. Cu Luna abia intrata in Fecioara, si cu doua trigoane pe care le va face cu Pluton si Lilith, ne vom permite sa privim ziua de marti cu ganduri de relaxare si sa savuram beneficiile conjunctie Soare-Chiron, de care nu am avut timp sa ne ocupa in ziua anterioara.
Cand Soarele se afla in conjunctie cu Chiron, personalitatea va deveni una dura, selectiva si ii va incita pe oameni spre a trai in locuri retrase, sa gandeasca prin prisma apartenentei la un grup, sa se gandeasca la faptul ca sunt speciali atat prin elemente pozitive cat si prin cele negative. Acest aspect aduce inclinatie spre studiu, dar si pentru miscare, relaxare, regenerare, fie prin odihna, fie prin abordarea unor tehnici alternative de vindecare si armonizare.
In separatie aceste trasaturi vin peste oameni si ei vor afla ca, de fapt, esentialul s-a petrecut, fara ca ei sa stie, cu o zi in urma. Acum nu se pune in discutie intarzierea ca valoarea temporala, ci ca succesiune de evenimente. Energia astrala va interveni asupra vitezei de lucru, asupra intensitatii cu care oamenii raspund la stimulii astrali, pe rapiditatea cu care isi vor integra in viata lor elementele esential conforme cu destinul lor.
Prin urmare, ziua de 10 febraurie este zi de indatorare fizica sau spirituala, in care cei cu datorii fizice mari vor fi tentati sa le reinnoiasca, prin mentinerea atitudinii care a dus la indatorare, iar cei sunt implicati intr-o cercetare spirituala simt nevoia unei debarasari de elemente emotionale sau constructii mentale care franeaza ascensiunea spirituala, fara insa sa obtina vreun rezultata pozitiv. Si-ntr-un caz, si-n-celalalt, se va consuma prea multa energie si efectul general va fi acela de a ne supraincarca, de a suplimenta povara cu altele, la fel de grele.
Ceea ce perturba si devine regula de baza este relatia lui Mercur, cu Saturn si Uranus, ca planeta mediatoare opozitie celor doua malefici. Pentru ca Luna se apropie de iminenta conjunctie cu Saturn, incheind perioade 9-11 februarie, de distrugere a unui viitor bun prin hotarari proaste incarcate de un evident caracter antisocial, apelul la trecut este unul patimas. Doar vom spune ca ne preocupa viitorul si stabilitate acestuia, dar in realitate noi vom fi dominati de presiunea unui trecut cu care nu ne-am incheiat inca socotelile.
Daca vom rezista tentatiei de a nu impune in orice propria ordine, vom reusi sa nu tulbura ceea ce nu putem controla si vom reusi sa trecem peste o zi in care tentatia greselii este dulce si parfumata.
11 februarie aduce implinire si finalitate. Daca prima jumatate a zilei va semana cu ceea ce s-a intamplat in 10 februarie, in a doua parte a zilei schimbarile de natura astrala vom aduce, intai prin conjunctia Lunii cu Saturn si apoi prin opozitia acesteia cu Uranus, nesiguranta la cotele reale ale vietii cotidiene. Efectele, vocile, recomandarile si reprosurile vin din toate partile, de pretutindeni, toata lumea are ceva de spus, de completat, de adaugat de simplificat sau de inlaturat si asta pentru ca oamenii nu se mai simt, in 11 febraurie, conditionati de destin.
Vom avea de parcus o zi in care ne putem usor pierde cu firea si cand perceptia noastra asupra lumii se va schimba foarte tare. Nimic din ceea ce era stabil acum nu mai este, iar oportunitatile acum nu mai sunt indepartate de o gandire rezevata si practica si, prin noua atitudine, totul sa para posibil. Unii nu vom lua in seama nesiguranta, tristetea, lipsurile, nici durerea nu va fi un impediment si vor dori sa-si puna in aplicare visurile pe care, pana acum, destinul le-a constrans atat de tare.
Pentru ca acest entuziasm vine pe doua aspecte negative date de trecerea Lunii prin fereastra opozitie Saturn-Uranus si, a doua, prin trecerea lui Jupiter prin fereastra Axei Dragonului, 11 februarie este o zi in care ne vom pierde capul si ne vom face planuri ireale, lipsite de simt practic. Este adevarat ca tot ceea ce vine din ceea ce s-a intamplat in ultimele zile va parea atat de real, incat chiar vom considera ca trebuie sa ne indreptam toata atentia noastra in acea directie. Va fi insa o mutare gresita, pentru ca tot ceea ce vine acum din trecut nu se va supune niciunor reguli, iar viata noastra, in ansamblu, acum in contextul macro la care se raporteaza are nevoie sa inteleaga regulile dupa care functioneaza pentru a le modifica. Ceea ce ne vine acum din trecutul apropiat nu ne vine spre a intelege, ci spre a actiona, iar actiunea este gresita.
Prin urmare sa ne straduim sa facem din 11 februarie o zi a luciditatii, a puterii de a intelege si ierta, o zi in care sa privin ceea ce ne vine din trecut pentru a intelege cand am semanant vand, de culegem acum furtuna.
12 februarie aduce primul moment de luciditate dupa eclipsa de Luna din 9 februarie. Luna se opune lui Venus, cu Soarele in Varsator, si reuseste sa construiasca impreuna cu Pluton si Lilith un careu in T pe semne cardinale.
Intelegerea pe care o aduce ziua de 12 februarie este una puternica si reala. Faptele zilei vor fi dure si ne vom lovi din nou de raceala celor din jur si de intrasigenta. Ne vom molipsi in 12 februarie de aceste sentimente si le vom amplifica. La ora 14:40, cand Soarele va intra in conjunctie cu Neptun, pe un ascendnet in Rac, Lilith din casa VI aduce relatii agresive pe linie profeisonale, conflict profesionale, chiar pierderea locului de munca, informatii rapide care schimba ordinea de fapt a lucrurilor si impune o relatie proasta cu strainatatea.
Cu adevarata dificila aceasta conjunctie, izolata pe cerul astral al zilei de 12 febraurie, aduce, in viata sociala, o inghetare a relatiilor cu statul, intre state si construirea unei iluzii frumoase, ce ar fi putut sa devina realitate intr-un alt context, intr-o alta epoca, dar nu acum.
Prea multe vorbe si prea putin adevar va face din aceasta zi un inceput trist si penibil.

4 thoughts on “8-12 februarie 2009

 1. otilia rica spune:

  MULTUMESC!

 2. irina spune:

  Cata dreptate aveti!!!
  Multumesc.

 3. Mona spune:

  Si eu va multumesc pentru efortul depus pentru noi toti – nestiutorii.
  Citesc aceste analize de ceva timp si, cum imi place sa le verific, ma intorc la analiza zilei de ieri, pentru a constata, de fiecare data ca este o analiza ireprosabila.
  Sa va dea Dumnezeu multa sanatate, domnule Coser!

 4. Va multumesc! Va raspund cu aceleasi ganduri si sentimente de pretuire.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.