13-15 februarie 2009

In 13 februarie Luna va face o pozitie cu Venus din Berbec si trigoane la planetele situate in partea a doua a zodie Varsator, facand din aceasta zi un mijloc de a etala cele mai penibile si mincinoase scuze pentru ceea ce s-a intamplat in ultimele doua zile (11 si 12 februarie) si pentru care cei care au gresit nu au scuze reale.
Pentru ca toate aspectele se produc pana la rasaritul Soarelui intreaga zi va fi sub semnul unui amurg straniu, a unor aspecte aflate intr-o stare de adormire, de somnolenta. Vointa va fi diminuata, iar intelegerea de asemenea, pregatind terenul aspectelor care vor veni in zilele ce urmeaza.
13 februarie va fi o piatra de hotar, o delimitare intre doua perioade, ce poate deveni, la fel de bine, un mijloc de a strica echilibrul castigat cu mare greutate in ultima vreme. Tensiunea zilei de 12 februarie data de trigonale neintelese pe care Luna le realizeaza cu planetele din prima parte a zodiei Varsator, se poate transforma acum in cearta, disputa, eliberare de o tensiune, dar intr-un mod lipsit de discernamant si fara a alege persoana potrivita.
Daca vom judeca, vom judeca gresit, daca vom alege sa indreptam lucrurile, le vom strica si mai tare si in loc sa incepem o perioada buna, distrugem putina liniste pe care o avem si ducem mai departe tensiunea pe care au predispus-o planetele in intervalul anterior. Cu alte cuvinte, vom semana vant si, cel mai tarziu in 15 februarie, vom culege furtuna.
Opozitia Lunii cu Venus, acum, ii dezavantajeaza pe cei mici, pe cei tineri, cei care parcurg etapele incipiente ale unui demers social, cei care sunt pe punctul de a-si reface viata sau de a o incepe. Acest aspect malefic este de fapt un sfat bun pe care Luna i-l da lui Venus, adica sensibilitatea, placerii. Sextilul, acum la un orb mic, pe care Venus il va implini la grad perfect in 14 februarie, cand Luna va fi in cadere, este semn de avertisment, de sfat bun venit din partea unei femei sau indreptata spre femei, de indreptare a comportamentului celor mici, de reparare a unei greseli fata de cineva de o varsta mai mica.
Motivul acestor actiuni este unul material, poate chiar un interes legat de bani, valori materiale, functie sau atentie, insa mijlocul prin care se indeplineste aceste context astral este unul bun si corect.
Ascultati-i pe cei mai mari, acum, si ganditi-va la cei mici cu intelegere si maturitate.
14 februarie aduce, chiar de dimineata, aspecte bune. Pana spre seara, cand Luna se grabeste sa treaca in Scorpion (cadere), aceasta isi va finaliza aspectele pozitive cu planetele din Varsator, aducand dorinta si initiativa la limita dintre absurd si banal, adica in acel sector al curiozitatii lipsite de concret sau gandire. Pana la intrarea Lunii in Scorpion, la 16:50 valorile umane, gandirea abstracta, profunzimea emotiilor, vor convietui cu telenovelele, pokerul sau barfa mica alaturi de prieteni. Tot ceea ce este neprogramat aduce satisfactie si incanta, oferind un sentement de libertate placut, diafan.
Spre seara ne vom da seama ca ziua a trecut fara sa facem nimic important, ca lipsa unui plan a dus la pierderea timpului, la risipa.
14 februarie aduce, asadar, risipa si antoinvinuire, placeri nerefuzate si rusinea ca ne-am putut pierde capul in felul acesta.
Pentru ca aproape de miezul noptii Venus face un sextil la grad perfect cu Sensul Vietii din Varsator, greselile, la care facem apel, nu sunt erori ale vietii, ci elemente arhetipale pe care le vom cultiva tot anul 2009 prin intermediul afectivitatii. Asadar, 14 februarie devine, anul acesta, un etalon in a identifica directii esentiale pe care le vom explora anul acesta.
Sextilul Lunii cu Pluton, va bruia dezordinea zilei de 13 februarie ce va fi reflectate si in 14 februare, insa, de aceasta data, cu o evidenta nota dramatica, incisiva, rationala, argumentativa. Una vom gandi si alta vom spune si la fel se va intampla si cu relatia sentiment-actiune.
Intrarea lui Mercur in Varsator, nu va aduce in 14 februarie prea multe beneficii, ele fiind vizibile incepand cu 15 februarie, cand Luna din Scorpion va ridica cuadraturi la o parte dintre plantele din Varsator.
Pe aceste fond 15 februarie pare sa aduca tensiunea si angoasa la limite nebanuite. Nu este timp, nu sunt bani, nu exista sinceritate si, prin asta, nici prieteni, nu exista nimic placut in viata si tot ceea ce vine spre noi este perceput cu greutate si durere. Sub impulsul acestor sentimente gesturile oamenilor vor fi extrem de variante si, in cele mai multe cazuri, distructive
Relatiile pe care Luna le va face cu planetele din Varsator vor aduce in final argumente in favoarea dezamagirilor, a lipsei de initiativa, a faptului ca viata va fi in permanenta grea. 15 februarie va fi, pentru foarte multi dintre noi, o duminica neagra in calendarul acestui an, cu atat mai mult cu cat aceste cuadraturi se vor realiza pe conjunctia Marte-NN. Ziua ne va spune ca nu ne putem desprinde de trecut, ca durerea ce vine de acolo poate fi insuportabila si ca motivele bucuriei sunt fine ironii pe care zeii le arunca asupra oamenilor.
Un fenomen ciudat se poate produce in aceasta zi: acela al karmei imediate. Pentru ca de dimineata Luna ridica o cuadratura cu Marte, iar spre seara Marte se uneste cu Sensul vietii, descoperim ca aceasta zi este o zi deosebit de buna pentru a intentiona un succes material sau spiritual prin construirea unor forme gand conforme cu statutul, vibratia si potentialul propriu.
Cei care lucreaza cu energia, care sunt angrenati intr-o cercetarea spirituala pot folosit vibratia cumulata Luna-Marte-NN pentru purificare, pentru eliberarea de tensiuni karmice si pentru a face inca un pas, mare de aceasta data, spre descoperirea luminii interioare.
Omul obisnuit va vedea in aceasta zi boala si durere, deznadejde, penitenta si va considera ca Dumnezeu il pedepseste. Aceasta perceptie apare prin relatia stranie pe care Marte o construieste cu Luna si Nodurile sale.
Daca 13 februarie a fost o zi de delimitare, de demarcatie a doua perioade, chiar a doua tipuri de orientari, si, in finalul acestei, am ales care ne va fi drumul, acum vom lua contact cu acea karma care ne-a determinat in 13 februarie sa alegem. Ceea ce vom gandi va avea efect imediat, ca si cum am trai pentru o zi intr-un glob de sticla si pentru o scurta perioada de timp putem percepe cu intensitate ecoul propriilor vibratii.

1 thought on “13-15 februarie 2009

  1. Marta spune:

    Multumim! Iar muzica este plina de sensuri adanci, te obliga sa te opresti si sa te gandesti la lucrurile esentiale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.