16-19 februarie 2009

Dupa intensitatea adusa de 15 februarie, in care predispozitiile astrale au venit mai mult sa indice efectul de bumerang al karme si mai putin continuitatea unor procese initiate anterior, in 16 februarie, Luna, prin sextilul cu Saturn si apoi prin trigonul cu Uranus incearca sa reconstruiasca siguranta de sine pe care oamenii o aveau inainte de intervalul 13-15 februarie. Ceea ce se intentioneaza acum va fi artificial si rigid, sustinut pe teama de schimbare si regretul a cele ce s-au intamplat.
Sextilul pe care Luna il va ridica impreuna cu Saturn este ca o trezire la realitate. In acorduri temperate si limpezi, dimineata zilei de 16 februarie va fi centrata pe faptele trecutului si incarcata de ganduri personale, iesiri din ritm, momente de detasarea si interiorizare si de aici neatentie, greseli de natura comportamentala. Chiar daca Luna este in Scorpion, greutatea pe care o va resimti acum este una centrata pe probleme nu pe putere, deci atentia va fi diminuata.
Unii oameni isi vor trai problemele cu intensitate si chiar patetic, fara sa realizeze ca acum apelul la trecut devine, prin realatia Luna-Saturn, la fel ca si in zilele trecute, de factura karmica. Relatia Luna-Saturn este, in astrologia initiatica, o relatie metafizica, ale carei trasaturi il ajuta pe om sa perceapta corect realitatea in ansamblu, nu doar cea care se afla in campul perceptiei imediate. Prin aceasta relatie caldura este una chimica, arzatoare ce vine din autoconsum, din autodevorare, iar linistea din restrictii si limitari, din plasarea in campul perceptiei a unor barieri de natura ideologica sau afectiva.
Intreaga zi va fi controlata de aceste bariere si ele vor aduce oamenilor frica si durere, neintelegeri si obsesia echilibrului prin impunerea in mod artificial a convenientelor inaintea afectivitatii.
Siguranta de sine pe care vom reusi sa o instauram se va sprijini pe aceste retrictii, reguli, programe, conoane, sentimente sau clarificari conjuncturale, ce pot deveni, prin implicare lui Chiron din acelasi incercat semn al Varsatorului, reguli de viata. O hotarare se va lua in aceasta zi si ea nu va fi gresita, dar nu va fi nici buna, ci va indica nivelul pe care il avem si orientarea.
Daca vom percepe cu obiectivitate ceea ce fierbe in interior, cum se vor aseza gandurile si care ne vor fi reactiile, vom putea intelege ce anume facem din cunoastere si ce anume vom face din instinct. Daca prin relatia Luna-Saturn cunoasterea va fi tonica si ea se va adresa nu doar propriei persone, ci si grupului, natiunii sau chiar rasei umane, instinctul il duce pe om catre saracie mentala, afectiva si materiala si il pune in situatia de a face greseli lamentabile.
Aproape de miezul noptii, dupa ce toata seara Luna ne-a soptit la ureche ca tot ceea ce gandim si facem poate fi gresit, dupa ce cuadratura pe care aceasta o face cu Neptun ne duce spre defulare si risipa, Soarele intra in faza de Ultim Patrar punand la indoiala rezultatele bune pe care le-am adunat cu mare greutate peste zi. Chiar daca suntem in fereastra sextilului Venus-Jupiter, ce va avea momentul maxim in 17 februarie, acum sentimentele vor fi tulburate de ganduri ce au au putut fi luate in calcul pe parcursul zilei.
Asadar, sa lasam zilei de 16 februarie ceea ce este al ei si sa nu ducem cu noi, in somn, evenimentele sale. “Sa nu lasati sa cada noapte peste mania voastra” (proverb evreiesc).

Trecerea Lunii in Sagetator chiar din noaptea spre 17 februarie, schimba registrul astral si aduce o selectie a sentimentelor, a gandurilor, dar si a preocuparilor. Daca intreaga zi de 16 a fost centrata pe fapte recurente, ganduri si sentimente ce nu au putut fi lasate in uitare, acum sentimentele vor fi altele, chiar bune si constructive.
Daca jovialitate, prin aceasta pozitie, este elementul definitoriu, pentru faptul ca la trecerea sa prin acest semn nu va avea de infruntat nicio cuadratura si nicio opozitie este semn de liniste periculoasa, de anulare a rezultatelor castigate cu greutate in zilele trecute si repetarea cu aceeasi intensitate a greselilor ce trebuiau corectate anterior.
Se va trece cu vederea un repros, o atitudine negative, o rautate, o sanctiune aplicata unui angajat, dar si eliberarea de sarcini ce apasau mult asupra constiintei. De dragul veseliei si a vremurilor bune, lectiile de viata, cele care se acumuleaza cu durere si tensiune, cele care solicita sufletul si corpul si care pun la treaba mintea si sentimentul, vor lua o mica vacanta.
Chiar de dimineata, Venus se va exprima la cote foarte inalte aducand prin sextilul cu celalalt benefic, Jupiter, evenimente mari, schimbari pozitive, lumina in cazuri obscure si solutii date in absenta resentimentelor si a egoismului. Daca in Berbec, Venus aduce sentimentelor o efervescenta stranie, dusa aproape de limita la care ele nu mai pot fi controlate, in relatia cu Jupiter pe un semn masculin acesti doi benefici isi vor exercita influenta mai mult pe sectorul social. Daca Varsatorul a predispus multe evenimente si influenta lui Jupiter, acum, nu se poate detasa de ceea ce semnul pe care il traverseaza a predispus de o luna incoace, Venus, prin relatiile sociale noi pe care le indica, va initia o serie de demersuri benefice, aducandu-i pe oameni in postura de cei mai buni prieteni, chiar daca in seara zilei anterioare isi imparteau pumni si palme pe dupa colturi.
Foarte greu ne vom putea da seama ca acum veselia si efervescenta ce pluteste si ii cuprinde pe toti nu este asa de benefica pe cat ni se infatiseaza, dar noi, pentru ca studiem astrologia, stim, datorita conjunctiei Marte-Jupiter din Varsator, ca initiatorii demersurilor din prima parte a zilei de 17 februarie nu fac asta de dragul unei stari interioare de relaxare si bonomie, ci se sprijina pe motivatii personale, pe ambitii personale mult mai mari decat cele pe care le-am vazut in prima jumatate a lunii februarie.
Sextilele pe care Luna le ridica la planetele din Varsator, dar mai ales cel cu NN, aduce sansa unei remedieri, a unor reparari si, in felul acesta, poate duce la repararea unor greseli ale trecutului ce au fost facute din egoism, invidie, indifereta, rautate, avaritie.
Daca intreaga zi este dedicata exuberantei si a bucuriei, a placerilor si a defularilor, spre seara mintea revine la starea ei initiala, iar luciditatea ne cuprinde din nou. Facand o retrospectiva a aceasta zile ni se va parea ca una dedicata lui Diosysos (zeul extaxului) care ii ajuta pe oameni sa se simta buni si calzi, prietenosi si dezinhibati, pentru a se asemana, pentru o scurta perioada de timp, cu zeii.
Din punctul de vedere al motivatiei, va exista o legatura intre ziua de 15 febraurie, supusa dorintei de reusita, a puteri de influenta si a preschimbari karmice, insa la un alt nivel. Daca in 13 interiorizarea, suferinta si efortul au fost instrumentele cu care s-a actionat asupra destinului, in 17 februarie, interactiunea si destinderea, relatiile interumane, comunicarea si impartasirea sentimentelor vor fi mijloacele prin care se va cunoaste o alta latura a karmei.
Ziua de 17 februaire va fi deci o zi inedita prin caracterul ei deconectant, bun, ce va fi peceputa ca o adiere a zefirului intr-o zi arida de vara. Nu este insa o zi etalon si nici nu trebuie privita ca atare, ci una in care, daca lasam orgoliul sub perna si zambim, asa cum toata lumea va face, vom beneficia de putin noroc.

18 februarie, aduce din nou caderea in infern. Daca Sextilul lui Venus cu Jupiter a anulat lagaturile sociale si toti oamenii se simteau prieteni, fara limite impuse de rang, statut, clasa sociala sau varsta, acum vom reveni la convingerea ca diferentele sunt necesare.
Elementul negativ, dar si cel mai dureros pe care il va aduce ziua de 18 februarie este cel legat de constientizare. Revenirea la realitate va fi dura si va fi traita in acelasi context social ca si cel indicat de evenimentele zilei anterioare, cu aceleasi personaje, dar, de aceasta data, fara ajutorul lui Dionysos. Oamenii se trezesc din reverie si vor face din nou apel la conveniente sau statut.
Pe acest fond sextilul Venus-Marte va fi perceput, pe de o parte, ca o mare greutate, ca atunci cand iti place de cine nu trebuie, de cine nu te vede sau de cine nu poate, iar pe de alta parte ca o segregare a celor mai stabile sentimente in ceea ce privesc relatiile sociale.
In a doua parte a zilei, Luna va ridica doua cuadraturi cu Saturn si Uranus, aflate inca in opozitei, la putin timp dupa ce Soarele va trece in Pesti. Trecerea Soarelui in Pesti aduce acestei opozitii un element inedit, acela de expectativa, de urmarire a unui demers, procedeu despre care nu se stie concret nimic, ci doar se intuieste, se deduce sau se presupune. Din acest punct de vedere ziua de 18 februarie poate fi declarata o zi a indoielii, a disconfortului, a lipsei de intimitate, chiar a spionajului. Careul in T mobil pe care Luna il va ridica impreuna cu Saturn si Uranus in pozitie, acum, cand Soarele este in Pesti, va finaliza ceea ce Soarele anaretic pe Varsator a adus zilei de 17 februarie si va indica, in linii mari, care este baza pe care incercam acum sa ne construim un teritoriu.
Intrarea Soarelui in Pesti, va schimba doar instrumentele de lucru, nu si motivatia, pentru ca se trece, prin mutarea Soarelui de pe Varsator, pe Pesti, de pe Uranus in Pesti, ca guvernator al Varsatorului, la Neptun in Varsator, ca guvernator al Pestilor. Aceasta receptie mutuala impune Soarelui o legatura speciala cu cele doua zodii, iar acum, Luna in Sagetator (guvernat de Jupiter aflat acum tot in Varsator) va aduce in centrul atentiei ziua de 17 februarie, cu nebuniile ei, cu destinderea si inovatiile pe care le-am adus relatiilor. Asadar, acum faptele zilei anterioare vor fi privite deformat, ca printr-un glob de cristal. Daca la nivel interior acest complex de forte aduce o noua trezire la realitate, un dus rece, la nivel social el se va solda cu piederi de imagine prin declaratii, destainuiri, surprinderea adevarului, greseli sau gesturi eronate.
Pentru ca vibratiile sunt orientate mai mult spre interior, tot ceea ce se va vedea in plan social va fi efectul unor contractii interioare, a unor dureri si neimpliniri personale. Se va minti mult, din placere, iar gestul acesta va fi diferit de intentie, la fel cum va fi cuvantul diferit de sentiment.
Pe Sagetator, Luna va avea o teama teribila de durere si limitari, de defaimare si desconsiderare in public si va indica, de fapt, ca atentia noastra va fi indreptata chiar in aceasta directie. Cuvintele vor avea o mare greutate si de aceea tot ceea ce este declarat in postura de acuzator sau aparator, de martor sau de spectator, de persoana implicata intr-un conflict direct sau de consilier, trebuie imbracat in diplomatie si tact.
Zambetul fals pe care il poate aduce Luna in Sagetator se poate transforma brusc in grimasa si prietenul care fost ajutat sa rasplateasca sprijinul cu injurii si gesturi agresive.
In acelasi cadru se va desfasura si ziua de 19 februarie, pana la 15:25 cand Luna va trece in Capricorn.
Ultimul aspect major pe care Luna il va face va fi cel de la ora 3:35 cu Neptun, ceea ce inseamna ca pana la 15:25 cand va trece in semnul urmator va fi in perioada fara directie. Din nou se va face apel la cuvinte, dar in mod fals. Relatia Lunii cu Jupiter din postura aceasta va fi una foarte proasta. Tot ce tine de dreptate va fi lezat, tot ceea ce trebuie sa fie corect va fi incorect, iar dreptatea va fi de partea celor care nu o merita.
Daca ne gandim la perspectiva karmica a relatiei Sagetator-Fecioara, si a raportului de forte pe care Luna si Saturn il realizeaza, ne vom intoarce la inceputul lunii februarie, cand Saturn si Uranus se opuneau pentru a doua ora si la 4 noiembrie 2008 cand cele doua planete s-au opus pentru prima data. Acum, nu se va face nici bilantul si nici nu se va trage o concluzie a ceea ce a insemnat aceste doua momente astrale inedite, ci se va trai intens si dureros lipsa de intelege a ceea ce s-a intampla atunci, lipsa de finalitate a unor demersuri si se va face un plan ca pana la urmatoarea opozitie a celor doi malefici, din 15 septembrie 2009, sa se puna in aplicare o solutie.
Caracterul secret al actiunilor predispuse de aceste conjuncturi astrale ne vorbesc acum de planuri facute impotriva individului, a omului de rand, a moralitatii, a dreptatii. Leziunile sociale pe care un individul si grupul sau de aparteneneta le vor genera vor putea fi citite in septembrie 2009, cand Soarele va trece prin Fecioara.
Trecerea Lunii pe Capricorn va aduce, la fel ca in prima parte a zilei, inclinatia spre secrete, ascunderea adevarului, implicarea in activitati opuse felului de a fi, gesturi mincinoase.
Din aceasta cauza, vom vedea ziua de 19 decembrie ca pe o zi trista, in care, abia in a doua parte a sa, vom gasi resursele necesare pentru a actiona. Ne va lipsi intelegerea, simtul realitatii si mai mult decat atat ne va lipsi empatia. Cand trece prin Capricorn, Luna ii departeaza pe oameni de la sentimente si ii face sa uite ca relationarea nu inseamna numai schimb de cuvinte, ci si de sentimente.
Conjunctia Lunii cu Pluton, realizata seara tarziu, va confirma asta printr-o descoperire, indiferent ca este vorba despre un sfat, o replica dintr-o carte sau o intelegere aparuta brusc din retrospectiva unei intamplari.

11 thoughts on “16-19 februarie 2009

 1. adina spune:

  ador aceste articole; abia astept postarile lor; dar, totusi, cred ca nu a fost o zi in care sa vad ca se intampla lucruri bune din aspectele pe care le fac planetele; mult negativism, pesimism… ma infior de multe ori citindu-le; chiar trebuie ca efectul lor asupra noastra sa fie atat de crud?

 2. Ai dreptate Adina, sunt dure aspectele, unele chiar sinistre si nu am cum sa nu le prezint asa cum se lasa ele citite pentru ca nu pot vinde iluzii. Traim vremuri grele, traim vremuri cand o simpla invitatie la maturitate se lasa cu durere si pierderi, cand un avertisment nu mai are valoarea pe care o avea candva, ci devine infricosator.
  Exista si bucurii printre acestea, dar, din nefericire, ele sunt putine. Atunci cand sunt, le punctez si le dezbat atat cat este necesar.
  Din 2005 de cand scriu astfel de articole am fost acuzat in mai multe randuri de negativism, dar daca privim in urma si analizam la rece viata din 2005 incoace nu s-a schimbat nimic in bine. Cum crezi ca as putea sa spun altceva? Adevarul este mult mai util decat o minciuna frumoasa!

 3. Lara spune:

  Gheorghita,eu cred ca acuzatia aceea de negativism e data din partea unor oameni mai tematori.Ori,hai sa nu judec,insa eu prefer sa ma pregatesc pentru ce este mai rau,nerenuntand,insa la optimism.
  Cand citesc previziunile tale si ascult Urania,desigur ca oftez si eu ,ca multi altii si parca ma simt obosita si as vrea sa ma ascund in padure,departe de toate cele.Insa,dureaza putin pentru ca stiu ca de unele lucruri nu doar ca nu pot fugi,ci chiar nu e voie sa o fac.Trebuie sa le rezilv,pentru ca am un scop cu mine aici,pe Pamant.
  Si atunci imi adun din toate ungherele puntisoarele roz ale sperantei si optimismului si incerc sa fac fata.
  Ce am observat?Ca pregatindu-ma astfel,evenimentele parca nu mai sunt atat de dure.Poate pentru ca am fost atenta si nu m-au luat pe nepregatite?
  Nu stiu notivul,insa stiu cu siguranta,ca nu prefer sa fiu amagita de previziuni marete si colorate.Dezamagirea e mult mai amara decat nelinistea constructiva.
  Eu,iti mai multumesc o data pentru tot ceea ce gasesc aici ,la tine.

 4. adina spune:

  Da, sigur, stiu ca ne prezinti situatia exact asa cum e ea, si e chiar util sa fim informati asupra acestor evenimente grele; in plus, toate articolele si-au dovedit veridicitatea; e o perioada grea, eu eram „suparata” pe astre….

 5. adina spune:

  Da, sigur, tu ne prezinti cursul evenimentelor asa cum evolueaza ele, si e chiar foarte util sa fim avertizati asupra acestor evenimente, chiar asa dure cum sunt…; eu eram „suparata” pe astre…; asa sunt vremurile, si multumim pentru articole; e bine ca suntem instiintati dinainte, si nu luati pe nepregatite de valtoarea evenimentelor.

 6. otilia rica spune:

  E adevarat, traim vremuri in care ce nu te omoara te intareste dar, parca si timpul s-a transformat intr-o arma indreptata asupra noastra! Greu!
  MULTUMESC!

 7. Marta spune:

  Inca ceva, Adina, nu uita ca planetele in tranzit fac anumite aspecte cu cele din tema natala. Efectul dureros al zilei poate sa fie mai slab sau nu, in functie si de aceste aspecte.
  In ceea ce priveste perioada in care traim, asa este, coplesitor, sugestii negative, stres, minciuna si tradare- asta vedem si auzim zilnic la stiri si asta ni se intampla.
  Fara o intoarcere spre noi insine am fi demni de mila. Suntem chiar obligati s-o facem mai mult ca niciodata.

 8. Nici pentru astrolog nu este prea usor sa spuna si sa tot spuna cat de greu este si cat de negative sunt aspectele, dar inainte de a fi priceputi in meseriile noastre, de a fi buni parinti sau de a face ceva pentru cei de langa noi trebuie sa fim oameni, sa respectam omenia si sa o protejam acolo unde ea exista.
  Lara, acesta este si rostul muncii mele… Chiar daca este negata aceasta informatie lucreaza, ajunge la destinatie si il ajuta pe om sa vada altfel realitatea doar pentru ca a intrat in contact cu ea, indiferent de reactia sa, asta pentru ca suntem oameni si reactile la influxurile astrale, mai exact rapunsurile la influentele tranzitelor ar putea sa nu ne definesc, ci sa faca partea dintr-o modulatie compleza a energiilor subtile, dintr-un dans interior.
  Le multumesc tuturor celor care participa la acest sentiment!

 9. Tybre spune:

  Respectele mele – d-le Coser pentru munca dvs.

  Va urmaresc analizele de ceva vreme si chiar imi par fundamentate pe cunostinte serioase de astrologie. Spre ex. – mi*a ramas in minte analiza din septembrie 2007: ”peste ani… oamenii isi vor da seama ce sansa au ratat in toamna lui 2007”

  Iar in ceea ce ma priveste – chiar asa s-a si intamplat…

 10. Mirela TODOR spune:

  Toate gandurile mele bune si multa sanatate Stimate Domn Coser!

  Revin in comments-uri cu o intrebare. Inteleg ca Soarele a intrat anul acesta cu o zi mai devreme in zodia mea, cea a PESTILOR? De ce?
  Stiam ca zodia pesti incepe din 19februarie.
  Si inca o informatie mi-ar fi de mare folos: cum as putea fi fericita beneficiara a unei analize astrologice personale intocmite de Domnia Dumneavoastra?

  O zi cat mai linistita va doresc,
  Mirela

 11. Tybre,
  multumesc pentru cuvintele frumoase.

  Mirela,
  intrarea Soarelui in zodii nu este aceeasi in fiecare an. Datorita acestei diferente se poate ridica si tema anuala, care ne da in fiecare an o alta ora, deci un alt ascendent, pentru pozitia Soarelui de la nastere.
  Variatiile sunt, asa cum spui, mai mult pentru ziua de 19 februarie pentru intrarea in Pesti, dar uite ca anul acesta nu s-a intamplat asa si la fel va fi si in 2010.
  Nu ofer consultatii, poti scrie pe forum si cand dispun de timpul necesar iti voi scrie…
  Iti multumesc pentru gandurile tare frumoase

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.