7 – 13 iunie 2021

7 – 13 iunie 2021 este săptămâna convergenței, a rostogolirii valorilor mai departe decât am crezut și a speranței că munca de până acum va fi încununată de succes. Chiar dacă ni se va părea din descrierile inserate celor șapte zile că este o săptămână complicată, în realitate, ea este una de evoluție. Este adevărat, este o evoluție puțin mai dificilă, cu multe obstacole, dar important este fiecare pas mic pe care-l facem. Acești pași mici țin în special de relații, de păstrarea prieteniilor de durată, de conservarea acelui patrimoniu personal și a nu-l oferi pradă orgoliilor inutile sau conflictelor penibile. Este o săptămână de muncă, atât fizică, dar și mentală, însă rezultatul cere, ca un reper, ca un factor de control, mulțumirea. Dacă, ajungând la capătul a ceea ce ne-am propus, nu avem mulțumire înseamnă că nu vorbim despre pași făcuți înainte, ci despre pași făcuți înapoi.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi încrezători că orice lucru mic făcut pentru a nu distruge corola de minuni a lumii este foarte important atât pentru sine cât și pentru comunitate. Acest gând să ne însoțească acum.

Complicații generate de o neînțelegere. Mergem pe un alt drum. Manifestăm o formă de agresivitate care ne afectează stabilitatea și modul cum vom gestiona relațiile pe viitor. Opoziție.

Prima zi a săptămânii ne pune în fața unor conjuncturi delicate. Imediat ce se trece de miezul nopții Soarele și Junon definitivează aspectul care a fost activ și în săptămâna anterioară, iar la puțin timp după aceea Luna va trece prin două relații delicate, una cu Uranus, iar cealaltă cu Saturn. Astăzi ne grăbim, suntem agitați pentru că nu înțelegem și pentru că ni se pare că tot ceea ce se consumă sau vine spre noi ne îndeamnă să mergem pe un alt drum. În realitate, forma aceasta de agresivitate iese la suprafață pentru că a fost ascunsă mult timp, adică am evitat să recunoaștem că avem aceste atitudini față de oameni în ultimele luni. Există o rigurozitate în atitudinile, dar și faptele pe care le vom traversa astăzi, însă toate vor fi marcate de această duritate care opune rezistență sau trebuie să modifice ceva.
Prin urmare, prima zi a săptămânii este una complicată, dar nu neapărat de problemele care ar putea să vină din partea celorlalți, din partea comunității, din partea celor pe care îi avem acum în preajmă, ci din partea noastră, din interior. Dacă în cazul persoanelor, problemele care vin din interior pot fi investigate mult mai ușor, în cazul grupurilor lucrurile se complică. Unii vor avea impresia că se ridică ștacheta, că trebuie să facă mai mult și că o presiune pe care o resimt în momentul acesta este perfect justificată. Vor vedea că în a doua parte a zilei lucrurile vor fi altfel, adică vor fi mult mai clare, mult mai evidente.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi prea impulsivi cu ceea ce ni se pare foarte clar, ci de a asculta și opinia celuilalt pentru că există o energie frumoasă în această zi care se ascunde în spatele agresivității evidente și obositoare. Cine ajunge în acea zonă vede cât de ridicolă este agresivitatea.

Se continuă schimbarea viziunii față de viață și față de cei apropiați. Este nevoie de independență și autonomie. Un eveniment simplu ne conduce pe un alt drum. Calculele se modifică. Iubirea este prigonită.

Ceea ce se întâmplă astăzi este o continuare a mesajului pe care l-am primit din conjunctura zile anterioare. Viziunea față de viață, dar și cea față de cei apropiați are nevoie de o formă de mișcare, de continuitate pentru a descoperi din nou independența și autonomia. Din nefericire, lucrurile acestea se fac acum haotic. Devenim pătimași, atenți la defectele celorlalți sau urmărim să ascundem ceea ce ar putea fi văzut de ceilalți și ne-ar putea pune în dificultate. Genul acesta de interacțiune nu arată că lucrurile merg mai departe, ci că stagnează, dar este important să avem încredere, așa cum era și recomandarea zilei anterioare, că în spatele acestor complicații existe ceva frumos și constructiv.
Prin urmare, 8 iunie este o zi care ne descrie ceea ce ne complică viața, nu soluția, dar dacă avem încredere atunci vom proteja relațiile frumoase, iubirea, metodele corecte la care am apelat în săptămânile din urmă pentru a nu ne pierde cu firea sau a nu ne pierde prietenii. Acesta este un moment delicat când relațiile sociale se pot rupe dintr-odată și când putem ajunge în punctul în care să nu mai credem în sentimentele frumoase și sincere, să nu mai credem în iubire.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că lucrurile calculate prea strict ajung la un moment dat în colaps, iar cele lăsate de izbeliște devin prada urii celorlalți. Calea de mijloc este întotdeauna cea mai bună. Este indicat astăzi să fim observatori, dar nu pasivi, ci activi, însă acțiunea pe care o vom realiza să aibă măsură.

Interes pentru a valorifica. Tatonare. Conflict de idei. Teama de pierdere se transpune în realitate. Căutăm confirmări negative. Sfaturile unui apropiat devin acum mai importante decât școala propriu-zisă sau școala vieții.

Ceea ce am încercat în primele două zile ale săptămânii să ducem mai departe va împlini astăzi o nouă etapă. Din nefericire, astăzi ne confruntăm cu teama de pierdere, ca și cum nu ne mai găsim echilibru și aveam nevoie de cineva drag, de un om înțelept care să ne spună ceea ce avem nevoie, care să ne ofere ceva frumos și valoros. Știm, societatea de consum în care trăim nu permite fiecăruia să aibă în preajmă un asemenea om, dar important este ca principala preocupare a acestei zile să fie orientată în această direcție, adică să ascultăm lecțiile de viață ale celorlalți să nu le mai privim ca fiind întâmplări superficiale care nu au pentru noi nicio importanță. Tot ceea ce a însemnat un episod marcant din viața unui apropiat care este acum împărtășit poate deveni un fel de maestru pentru noi, chiar dacă lucrul acesta se întâmplă doar astăzi.
Prin urmare, 9 iunie este ziua care ne face mult mai atenți la comorile pe care le avem în jur pentru ca acestea să-și găsească un echivalent în comorile pe care le-am construit cu experiențele parcurse. Va fi însă dificil să ajungem la această formă de înțelepciune dacă până acum nu am mai făcut așa ceva. Astăzi nu citim povești despre oameni, ci citim experiențe în oameni. Forma aceasta de luciditate nu se poate realiza fără empatie, iar empatia întotdeauna îi ajută pe oameni să-și ofere unii altora din experiențele lor. Empatia va exista și în cazul celor care nu vor să învețe nimic de la ceilalți pentru că se cred superiori, iar această formă de autosuficiență îi duce într-o zonă întunecată. Și ei vor empatiza, însă cu alte tipuri de experiențe, unele care doar le confirmă anumite situații negative, care îi țin prizonieri în conflictele de idei sau în neputință.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a gândi frumos despre oamenii cu care interacționăm. Nu degeaba ne ies în cale astăzi. Gândul frumos atrage un alt gând frumos.

Severitate. Dezamăgirile se exprimă mult mai direct și mai reacționar. Ne pregătim pentru a experimenta întâmplări noi sau plăceri noi. Schimbările au nevoie să-și urmeze cursul stabilit anterior. Noutatea constă în a menține o formă de stabilitate care să ne facă bine pe viitor.

Mijlocul săptămânii ne oferă situații epuizante care ne duc spre dezamăgire. Astăzi ne gândim că poate este nedrept să muncim atât de mult sau să muncim în anumite condiții. Unii vor fi dezamăgiți că nu muncesc deloc sau nu așa cum merită. Noutatea pe care ne-o oferă faza de Lună nouă de acum nu ține de deschiderea unei noi direcții, cât de regăsirea acelei puteri pentru a menține și a duce mai departe puterea cu care am lucrat până acum. Dacă pierdem din vedere că această formă de continuitate este absolut esențială atunci începutul va fi unul conflictual pentru că Mercur este retrograd, iar Luna, spre seară, va trece printr-un careu cu Neptun. Acestea sunt dovezi de zăpăceală care duc spre mari dezamăgiri. Aceste dezamăgiri vor rămâne ca o amprentă puternică timp de patru săptămâni. A merge pe continuitate înseamnă a ne folosi de energia specială a acestei faze a Lunii pentru a depăși acest mic obstacol, adică de această piatră care ar putea să ne creeze mari probleme în viitor.
Prin urmare, mijlocul săptămânii scoate în evidență puterea de care ar trebui să ne folosim pentru a nu pierde ceea ce avem, nu neapărat de a acumula ceva nou. Avem tot ce ne trebuie pentru a merge mai departe, iar această Lună nouă ne va ajuta, îndeplinind această condiție, să trecem peste severitate, peste dezamăgiri și să nu considerăm că lucrurile valoroase sunt doar cele pe care le întâlnim pentru prima dată. În caz contrar, vorbim despre anumite accente dramatice care rostogolesc mai departe doar problemele, nu și soluțiile. Este adevărat săptămâna este dificilă, iar momentul acesta ne solicită foarte mult, dar nu ne trebuie un prea mare efort pentru a ne orienta către această zonă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că speranța este ceva frumos. Un om care își pierde speranța vede totul în gri. A vedea totul în gri înseamnă a întuneca și ceea ce a fost cândva frumos și a rămas într-un colț al amintirilor. Ar fi nedrept frumosul trăit să primească un asemenea tratament!

Un disconfort mic produce impresii negative majore. Ne vindecăm de o boală socială sau o boală fizică. Se rezolvă o problemă de orgoliu. Armonia nu este ceea ce pare. Sunt reformulate ideile legate de autocontrol sau importanță de sine.

11 iunie este o zi de culoare. Încă de dimineață Soarele va trece prin conjuncția cu Mercur și vom realiza că nimic din planurile pe care ni le-am făcut în zilele anterioare nu mai stau în picioare. Fie întârziem, fie ne răzgândim în privința unui desfășurător, fie renunțăm complet la el. Pe 11 iunie se întâmplă ceva bun, atât ca eveniment, ca episod social, ca întâmplare personală, dar și ca ipostază astrală. Ceea ce este bun ține de o emoție frumoasă pe care oamenii reușesc să o trăiască împreună, prin schimburi care se realizează în afara orgoliilor. Ca eveniment social momentul de față aduce o soluție referitoare la un disconfort diplomatic. Schimbarea astrală este cea dată de trecerea lui Marte pe zodia Leu. Este adevărat, pe zodia Leu, Marte le aduce oamenilor prea multe orgolii, dar îi eliberează de acele drame care nu rezolvă nimic, de acele frământări sufletești care nu puteau fi soluționate așa cum gândeau la momentul respectiv.
Prin urmare, 11 iunie ne oferă soluții la probleme care durează de mai bine de o lună de zile și cărora, deocamdată, nu li se vor vedea finalitatea. Vor exista și probleme legate de rememorări triste, dar acestea au de această dată un farmec aparte pentru că îi ajută pe oameni să vorbească despre ceea ce altădată i-au dezbinat doar pentru a se împăca. În cuvinte mai simple, este momentul când facem pace, când disconfortul apare doar acolo unde impresiile negative sunt prea mari pentru ca un moment astral de o zi să poată schimba ceva. Oamenii care au muncit pentru realizările lor și care la un moment dat au trecut prin anumite episoade neplăcute, se împacă ușor astăzi. Ceilalți, care și-au construit identitatea apelând la orgolii de rasă, de nivel social, de apartenență la grupuri elitiste vor avea ocazia doar să conștientizeze ce îi oprește pentru a fi fericiți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a face tot posibilul să ne eliberăm de orgoliile care ne-au chinuit în ultimele săptămâni. Orice apropiere cu aceste intenții de cei pe care-i întâlnim astăzi este un medicament.

Complicațiile rup un ritm. Avem nevoie de acțiune pentru a înțelege cât de profund este sentimentul. Este nevoie să ne preocupăm de sănătate. Activitățile fizice și mentale sunt puse la încercare. Evoluția se face acum prin înțelegerea durerii.

Astăzi avem nevoie de acțiune pentru a ne împrieteni altfel cu ceilalți, pentru a-i primi în gândurile noastre cele mai bune și, ca un răspuns frumos, pentru a găsi și în gândurile lor un loc adecvat. În egală măsură, este și o zi a negațiilor pentru că Venus se află într-o dispunere foarte proastă cu Chiron. Ceea ce ni s-a părut o experiență frumoasă în săptămânile din urmă împărtășită de ceilalți acum ni se pare ceva banal. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că între timp Marte și-a schimbat poziția și a dispărut acea necesitate a răspunsului bazat pe mânie sau orgolii penibile. Astăzi suntem mai siguri pe noi, pe activitățile fizice sau pe cele mentale pe care ne-am propus să le realizăm. Este important să știm însă că evoluția se face astăzi prin înțelegerea durerii, nu prin negarea ei. Asta înseamnă că dacă am învățat ceva din greutățile altora, nu neapărat din experiențele lor emoționante și frumoase, trebuie să mergem mai departe cu genul acesta de percepție, avem obligația să apreciem ceea ce am înțeles în prima parte a săptămânii din ceea ce ni s-a împărtășit. Astfel, riscăm să ne întoarcem la sentimentele egoiste care ne-au creat în ultimele săptămâni atât de mari probleme.
Prin urmare, 12 iunie ne arată că lucrurile complicate sunt cele care au fost ignorate sau pe care le refuzăm acum. Așa cum ne spune și deviza generală a săptămânii multe din situațiile pe care le parcurgem acum trebuie să treacă prin același punct și să mergem mai departe cu speranța că munca de până acum va fi încununată de succes. Și această zi, ca și altele pe care le-am parcurs până acum, are această componentă a speranței pe care ar fi indicat să o luăm în considerare. Cine nu va acceptă că momentul de față cere în primul rând înțelegerea durerii nu va putea să ducă mai departe ceea ce și-a propus. Asta nu înseamnă că vom fi expuși unui episod dramatic, ci înseamnă că avem obligația de a duce mai departe o idee care ne-a fost oferită, o experiență de viață care a înnobilat existența cuiva.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a evita să judecăm ceea ce nu am înțeles. Știm că nu am înțeles în momentul în care avem întrebări și, de asemenea, surprindere ori critică la adresa experiențelor celorlalți. Dacă astăzi vom crea acest gând el va atrage altele similare din partea celorlalți și atunci vom continua să activăm într-un mediu toxic.

Condiționare. Înfumurare. Prea multă siguranță de sine creează conflicte ciudate care produc dizarmonie în zona cea mai frumoasă și sensibilă a relațiilor. Avem nevoie să ne bazăm pe observație, nu neapărat pe feedback. Tensiunile, oricât de mari, se sting prin înțelegere.

Ultima zi a săptămânii ne aduce mai mult dinamism decât am avut în celelalte zile, însă acesta trebuie abordat cu prudență. Relația bună dintre Venus și Uranus nu este neapărat un lucru bun tocmai pentru că Uranus se află pe zodia Taur, cea mai proastă poziție a sa. Vorbim, așadar, despre condiționare, dar și despre anumite tensiuni care țin de o latură emoțională și care pot duce la escaladarea foarte rapidă a unor conflicte. Astăzi realizăm că tot ceea ce este conflictual este și trist pentru că distruge o latură frumoasă a firii, o finețe a spiritului, un obiect prețios din casă, o prietenie care a rezistat încercărilor din ultimele luni. Cine nu dorește să ajungă în această zonă va trebui doar să fie atent la ceea ce are de oferit și să acorde mai puțin credit răspunsului, în sensul că s-ar putea ca acesta să nu fie pe măsura așteptărilor. Cei care trăiesc într-o dimensiune comună a vieții își fac astăzi calcule, dar de teama că vin vremuri mult mai grele, că vor fi părăsiți, tocmai pentru că există în acest context astral un decalaj între ceea ce este oferit și răspuns. Pe mesajele de acum nu-i părăsește nimeni, nu vor ajunge să trăiască în sărăcie, nu vor fi chinuiți, dar ei așa vor interpreta.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne vorbește despre acele lucruri complicate care ne pot strica ceea ce avem în continuare frumos în propria viață. Nu este un mesaj unic, adică el a mai fost regăsit și în alte conjuncturi ale acestei săptămâni, dar de această dată va fi destul de pregnant. Tristețea va veni din nesincronizare, dar dacă am înțeles că nu trebuie să ne bazăm atât de mult pe feedback, cât trebuie să ne bazăm pe ceea ce oferim atunci vom depăși foarte ușor acest impediment. Mijlocul zilei va fi unul foarte delicat și acesta trebuie abordat cu maximă prudență. Opoziția Lună-Pluton este de fiecare dată delicată. Această conjunctură amplifică ceea ce este negativ și ține de îndoială, suspiciune, contrazicere, refuz.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi condescendenți față de ajutorul care ne vine de Sus. Atunci când oamenii nu se sincronizează ar putea exista și un motiv bun, adică unii evoluează mai repede decât alții. A ne opri din această evoluție pentru a-i criticat pe ceilalți pe motiv că nu ne răspund pe măsura așteptărilor arată că nu am depășit lecția orgoliului, iar aceasta întotdeauna ne coboară.

6 thoughts on “7 – 13 iunie 2021

 1. Ana spune:

  Incerc sa inteleg ce rol are toata presiunea si tensiunea din ultima luna si ce trebuie sa invat din asta.
  Asa cum sunt organizate lucrurile acum,vineri,cred si sper,ar trebui sa se termine.
  Cand isi vor pierde insemnatatea evenimentele din primele zece zile din aprilie?
  Ma puteti ajuta sa inteleg rolul si ce invatatura sa trag din toate acestea?

  1. La cum se prezintă evenimentele astrale din ultima perioadă, consider că răspunsurile vor veni, gradual, până în octombrie, urmate de complicații în noiembrie, dar le vom conștientiza ca însemnătate abia în ultima parte a anului, mai exact în decembrie.

 2. Cristina spune:

  Gheorghita, te rog mult spune mi si mie: exista vreo explicatie – astrologica, esoterica, spirituala etc. – a suferintei animalelor? Cum, in logica universala, poate fi coerent lamurit sensul acestei suferinte? Ma refer in special la victimele cruzimii sau relelor tratamente… (cred ca ridic aici de fapt celebra tema a suferintei inocentilor, dar cu referire particulara la animale).

  1. Draga mea, cred că pornești de la o abordare subiectivă. Animalele au o altă reprezentare a suferinței decât noi. Peștii, câinii vin pe o karmă de sacrificiu. Și-au ales asta. Pisicile, pe aroganță. Animalele de pradă pe teama de a nu li se permite să aleagă. Păsările migratoare pe frica de adaptare. Tu privești din perspectiva omului care consideră de a suferi este o greșeală a naturii, dar nu este așa. Frigul îl simți întâi ca un disconfort, focul, de asemenea. Apoi înveți să te folosești de ele. În cazul lor așa se exprimă conștiința.
   Cât despre faptele oribile ale oamenilor împotriva animalelor este o altă discuție. Ele, animalele, își aleg o asemenea existență pentru că atât știu – tabla înmulțirii. Dacă noi, oamenii, le trimitem la pușcărie că nu știu să rezolve matrice este karma noastra și această karmă întotdeauna produce efecte.

 3. Daniela spune:

  In ultima saptamana au revenit peste mine oameni, evenimente , informatii pe care nu le-am inteles, acel gen care simti ca te agreseaza, te doare , te rupe bucati , de care tot am fugit toata viata, si desi nu le-am mai luat ca in trecut la modul ca lumea are ceva cu mine,! nici nu le-am inteles mesajul…nu reușesc sa gasesc raspunsurile la intrebari….si odata cu aceste lucruri mi-a revenit si acea stare de tristete profundă, care imi face mult rau , desi nu am recunoscut-o niciodata in sinea mea , cu atat mai mult acum, ca fiind reala, si nici a mea….de ce simt , Gheorghita, ca aceste sentimente, stari, emotii, reactii nu-mi aparțin?….si de ce nu primesc raspunsuri la intrebarile pe care mi le pun.?…sa fiu eu nerabdatoare? …sau nu stiu sa formulez intrebarile corect?
  Nu vreau sa ma opresc din cautari…de aceea te rog sa ma ajuti.
  De la suflet, la suflet, cu drag, Daniela.

  1. Unii, în special cei care se hrănesc din tristețile celorlalți, au această putere de a induce sentimentul de vină. Tu te gândești la ce nu ai rezolvat, la ceea ce nu poți face acum din ceea ce dorești. Ei se gândesc la ceea ce trebuie să obțină de la tine. Interacțiunea produce, pe această problemă, doar câteva variante:
   1.tu pierzi pentru dai crezare abuzatorului;
   2.el pierde pentru că te trezești și spui NU;
   3.pierd prietenii, apropiații pentru ca amândoi nu abordați problema cu maturitate, ci cu lașitate;
   4.se alege soluția compromisului, adică deveniți prieteni, fiecare de teama de a nu suporta consecințele înfrângerii.
   Cea mai bună soluție este să te asociezi cu oamenii frumoși, iar lucrul acesta îl poți face ignorându-i pe cei urâți. Fă loc frumosului ca să scapi de urât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.