7-11 decembrie 2008

Intervalul 7-11 decembrie este o perioada a evenimentelor, a gesturilor clare, evidente, a descoperirilor. Se trece rapid de la personal la social, pentru o finalitate imediata, in asa fel incat nu doar corpul, ci si mintea si sufletul devin actori in aceasta interesanta incercare a vietii. Valorile pe care le vehiculeaza aceasta perioada tin de puterea de decizie, ambitia de a castiga, disponibilitatea de a servi, ajuta, incuraja, dar si nevoia de a mentine echilibrul intre “eu” si “celalalt”. Indeplinirea acestor conditii de ordin interior si inserarea lor, in mod vizibil, intr-un context social dificil, atrage dupa sine beneficii personale, morale, volitive ce il vor pregati pe individ pentru urmatoarea etapa ce incepe in forta pe 12 decembrie cu o cruce cosmica mobila.
Cei care vor ignora din necunoastere sau desconsiderare avertismentul indus de tensiunile astrale prezentate aici, isi vor consuma rezerve importante ce vor fi cerute incepand cu 12 decembrie datorita evenimentului astral amintit anterior.
In acest interval vom gresi mintind, pasand celorlati sarcinile noastre sau invinuindu-i pe altii pentru greselile noastre. Vom fi tentati de bucurii imediate, superficiale si ne vom asocia cu oameni de aceeasi factura.
Pentru a face bine, a fi echilibrati, a vorbi frumos, a nu gafa sau pentru a mentine un echilibru castigat din tensiunile anterioare trebuie depus mare efort.
Intervalul 7-11 decembrie ne arata pe ce anume ne putem sprijini, din ceea ce detinem: putere fizica sau financiara, moralitate, abilitate, demers, viclenie, relatii, inteligenta, profunzime etc etc. Pe ceea ce se va consolida acum ne vom sprijini in urmatoarea etapa, cu adevarat incarcata de sensuri si directii astrale.

 

7 decembrie este o zi de refacere prin miscare, deplasare, plimbare in aer liber, jocuri diverse, distractie, intalniri intr-un cadru relaxant, jovial. Nevoia de consum, dorinta de a depune efort, de a construi ceva valoros sau de a lua parte la un eveniment important, va contrasta cu nevoia de a ne apropia de cei pe care ii consideram valorosi, de a le acorda mai multa atentie decat facem in mod obisnuit si prin asta suntem tentati sa facem declaratii care nu au acoperire in realitate. Starea afectiva oscilanta, efervescenta care ne cuprinde ne duce mai curand spre gafa, decat spre prietenie. Nu se pune problema neincrederii, nici a prefacatoriei, ci pur si simplu dintr-un gen de plictiseala oamenii vor fi tentati sa se poarte copilareste. Daca avem in jurul nostru oameni care pot ierta un om mare ce se alinta si cerseste atentie ca un copil, atunci 7 decembrie nu trebuie sa ne sperie. Daca, insa, traim intr-un mediu social cu pretentii si rigori impuse de statut sau functie, aceste iesiri din ritm il fac pe om sa se confrunte cu o agresivitate atat de mare incat ii poate leza nu doar emotiile sau imaginea despre sine, ci chiar statututul, demnitatea si valoarea sociala la care tine cel mai mult.
Luna, prin trigonul in faza ascendenta, la Soare si Marte, incearca sa aduca bucurii, fapte si actini extreme stilului de viata abordata pana in acest moment, insa careul in T pe care cele doua planete il ridica la Saturn si Uranus in pozitie este prea puternic si prea agresiv si poate face dintr-o extrema un neajuns, un esec, un ghinion care sa aduca importante pierderi.
Astfel, indic ziua de 7 decembrie ca fiind inceputul unei perioade de peste 2 saptamani de tensiuni pe legatura dintre viata personala, personalitate, abilitati si implicatiile sociale ale acestora. Daca in perioada 1-6 decembrie am reusit sa ne construim sau sa ne consolidam un mod echilibrat de a fi, de a actiona in general sau punctual, intr-un caz concret, atunci tensiunile careului in T, cu cei 3 malefici pe semne mobile, ne va aduce doar o usoara apatie si o frustrare pe cateva neimpliniri profesionale sau relationale. Daca in perioada 1-6 decembrie am trecut printr-un conflict direct, careul in T, in perioada 7-22 decembrie, ne va face sa ne dezbracam de tot caracterul, de toata buna crestere si sa ne implicam in evenimente ce ne pot aduce extrem de multe neajunsuri.
Aspectul de cuadratura a celor 3 malefici, cu implicarea Soarelui intr-un semn de foc, pe punctul focar, aduce explozii, incidente, lovituri in public prin implicarea unei mari mase de oameni. Este semn de schimbare a valorilor, de dezamagire si revansa, de imixtiune. Daca in perioada 1-6 decembrie am avut impresia ca exista persoane care se intereseaza mai mult de viata personala a interlocutorului, decat sa realizeze un schimb, o interactiune sau o conversatie cu el, incapand cu 7 decembrie tributul pe care va trebui sa-l platim pentru liniste va fi unul extrem de mare. In aceasta zi cei mai vizati vor fi cei cu functie si statut social, cei implicati in profesii ce vizeaza relatii cu publicul, traducere, deplasari in interes de serviciu.
Cu Luna abia intrata in Berbec, dupa o perioada de cateva zile in care vibratiile sale au adus constrangeri si suferinta, incurcaturi si recompense in defavoarea valorii si calitatii, este evident ca trasaturile sale in 7 decembrie vor fi mai mult orientate spre implicatii lipsite de initiativa, spre pasivitate si nevoia de a cere celuilalt ajutorul sau de a-l obliga pe cai ascunse sa rezolve probleme ce nu-l privesc personal.
In acest context, 8 decembrie aduce o stranie dorinta de implicare. Daca anterior, Luna in Berbec ii sfatuia pe oameni sa dea curs impulsurilor, trecerea lui Venus prin ultimele minute din Capricorn (7.XII.2008, ora 6,00 – 8.XII.2008, ora 1,36), aduce retinere si interiorizare, teama si ezitare, acordandu-se mai multa valoare relatiei intrapersonale decat celei interpersonale si aducand evenimente impuse de un factor exterior.
Trecerea lui Venus in Varsator face din ziua de 8 decembrie o explozie de vitalitate, energie si pofta de viata. Toate planetele individuale, inclusiv luminariile, sunt in semne dinamice, masculine. Luna, dimineata, ridica un trigon cu Marte si apoi cu Soarele, iar seara tarziu o cuadratura cu Jupiter. Nu este o zi rea, in care disconfortul dat de lipsa de sincronizare, de nerabdare, sa aduca pierderi importante, ci mai curand lectii de viata. Cand Luna ridica un trigon cu Marte si apoi o cuadratura cu Jupiter, trecerea de la initiativa la pedeapsa, de la o relatie buna cu un malefic (trigon cu Marte), la o relatie proasta cu un benefic (cuadratura cu Jupiter), este in primul rand semn de dezamagire, de gafa, de esec intr-un demers, de alegeri pripite, gresite, de exprimare incorecta sau incompleta. Exista un dinamism, o nerabdare, un neastampar, o agitatie in toate actiunile pe care le facem si de aceea efectele pe care le poate produce ziua de 8 decembrie nu sunt dintre cele mai bune, nu sunt cele scontate, nu duc la rezultatul asteptat si nici nu au sustinerea sociala necesara.
Trigonul Luna-Marte, in acest context, este bun pentru cei care participa la o competiei, pentru cei care sunt deja intr-o perioada de testari, verificari sau care trebuie sa faca dovada priceperii lor, pentru ca le aduce curajul de a spune, indrazneala, combatitivitate. Continutul mesajului in aceste situatii va fi unul consistent, riguros, chiar intuitiv, chiar daca este gresit.
Sextilul pe care il face Soarele cu Chiron pe finalul acestei zile este un indiciu clar al faptului ca aceasta zi nu este destinata activitatilor obisnuite. Prin urmare, nu doar ca favorizeaza tehnicile de vindecare, demersurile spirituale, circulatia energiei, magia, chiar vrajitoria, ci aduce, dupa o lunga perioada, gandirea aproape de sentiment. Pentru acea categorie de oameni care sunt implicati in cercetare spirituala, care isi cunosc scopul si lucreaza pentru a si-l indeplini, ziua de 8 decembrie se dovedeste a fi o zi exceptionala la capitolul intuitie, demers spiritual, regasire, rezultate, apreciere. Doar in aceste contact relatia dintre Marte si Jupiter, prin intermediul Lunii, ca mesager intre relatia de trigon cu cuadratura indicata anterior, este una benefica. Doar pentru acesti oameni esecul nu va fi incarcat de dezamagire si doar pentru acesti oameni un pas inapoi nu inseamna retragere sau abandonare, ci detenta de dinaintea unei noi actiuni.
Pentru omul obisnuit ziua de 8 decembrie va aduce multe tentatii, prea multa energia, prea multa indrazneala si, in final, un feed back negativ.
Esecul din 8 decembrie, aduce zilei de 9 decembrie dezamagire si tristete. Dimineata va aduce agresivitate si resentiment, teama ca timpul a trecut impotriva interesul personale si ingrijorarea ca tot ceea ce nu s-a rezolvat pana cum nu se va mai solutiona. Pana la 8:52, cand Luna va intra in Taur, va fi in perioada fara directie si va da scurtului interval discontinuitate, intarziere, lipsa de consistenta in mesaje, exprimare deficitara, uitare, pierdere, refuz.
Din primele ore ale intrari sale in Taur, Luna va ridica un trigon cu Pluton, aducand in centrul atentiei introspectia, analiza, magnetismul, interesul pentru celalalt in sensul realizarii unui schimb afectiv, emotional sau material in sensul combaterii singuratatii, saraciei/decaderii materiale. Vibratia lui Pluton este inca pervertita de Lilith din Sagetator astfel ca in demersul pe care il vom aborda in 9 decembrie lipsa de sinceritate va fi instrumentul la care vom apela cu mare usurinta. Ma simt, din nou, obligat sa lansez un avertisment in aceasta directie, pentru ca forta distrugatoare a lui Pluton in Capricorn, cumulata cu galagioasa Lilith din Sagetator, poate tulbura mintea in asa fel incat sa acordam mai multa importanta cuvantului fara a ne preocupa de momentul potrivit, buna crestere, sentimentele interlocutorului, dreptul sau la intimitate. In acest context centrul de atentie va fi mutat de pe informatie, pe nevoia de atentie si spectacol, pe necesitatea de a primi, dupa reprezentatie, aplauze. In felul sau foarte agresiv, acest context astral predispuse la inselatorie, pierdere de identitate, agresivitate, culpa, denigrare, agresarea intimitatii celuilalt prin cuvant sau in urma unei confruntari fizice.
9 decembrie este asadar o zi in care vom avea stari amestecate si pentru care vom inventa o singura scuza: bunele intentii. Nu exista, in 9 decembrie, bune intentii, nici ganduri bune, decat pentru cei care in perioada 2-4 decembrie (zile de Varsator) au dovedit ca pot fi obiectivi, au facut dovada, in contextul unui incident sau direct prin examinare, verificare, control, ca au bune intentii, ca nu doresc sa ocupe un loc nemeritat, ca nu doresc sa-si insuseasca bunurile altora.
Tot ceea ce ni se va intampla in ziua de 9 decembrie vom lua in nume personal pentru ca nu vom avea puterea sa dam vina pe context si nu vom considera greseala drept o scuza. Cuadraturile pe care Luna le-a realizat, intai in 8 decembrie, cu Jupiter ce a declasat o serie de temeri ca implicatiile pe care le aveam in planul social sunt lipsite de substrat, sustinere sau consistenta, apoi, in 9 decembrie, cu Venus, ce aduce insusccesul si lipsa de finalitate din planul social datorata in mare parte unor factori obiectivi pe care nu suntem in stare sa-i vedem, devin in 10 noiembrie concluzie, apreciere finala, decizie.
In 10 decembrie, Luna, chiar de dimineata, ridica o cuadratura la Axa Dragonului, aducand problemele existentiale in centrul atentiei. Sub pretextul ca ne-am amintit de o situatia nerezolvata din trecut, ca ne-a iesit in cale, absolut intamplator, o persoana ce a decansat aceasta amintire, ne vom confrunta cu un val de nemultumire si incertitudine. Pentru ca Luna este in Taur, efervescenta acest proces se va realiza mai mult la interior si are menirea, pentru ca Luna in Taur este in exaltare, sa distruga o intentie buna, un gand bun, o prietenie, un demers favorabil ramas undeva in trecut. Pentru ca in aceasta zi Marte ridica un sextil cu Chiron facand, de asemenea, apel la zilele de Varsator (2-4 decembrie 2008) se poate considera, la prima vedere ca mintea va interveni ca un element de echilibru, dar nu este asa. Mercur in Sagetator s-a tot apropiat in ultimele zile de Lilith si, in aceasta zi, la ora 19:26, va intra in conjunctie cu aceasta. Pentru ca o nenorocie nu vine niciodata singura, tot astazi, 10 decembrie 2008, se atinge faza maxima a cuadraturii dintre Soare si Uranus, ce predispune la incertitudine, insecuritate, dialog interior, derogarea de sarcini personale din teama de esec sau necunoastere. Cuadratura Soarelui cu Uranus este un element foarte important si pare sa indice cauzele vizibile, situate in observatia imediata a omului, prin care el isi poate explica nemultumirea, insuccesul si tristetea ce il cuprinde. Trecerea Lunii prin intervalul 18-24 grade Taur, duce la construirea unei configuratii numita Zmeu care va aduce, in trasaturile sale pozitive, spirit practic, indrazneala, masura, simt pentru activitati in echipa, insa Saturn, ca planeta focar, inhiba creativitate si intuitia spunandu-ne ca este important doar ceea ce poate fi masurat, cuantificat, incadrat in reguli si clasificari sau integrat deja intr-un sistem de referinta. Relatia lui Uranus cu Soarele, ei insisi aflati intr-o opozitie prin dispunerea domiciliilor (Leu-Varsator) porneste de la o alianta falsa, de la o intelegere ce ascunde un interes material si sfarseste prin a construi o disputa pe interese profesionale, de competenta, de pricepere. Daca motivul va fi, dupa pozitia Lunii in Taur, unul legat de patrimoniu, avere, bunuri ce pot fi preschimbate in bani, chiar banii indiferent de forma sub care se prezinta, cu fiecare zi dupa momentul 10 decembrie, cand cuadratura scade in intensitate, sensul asocierii, legaturile construite pe teama de pierdere tind sa nu mai poate fi sustinute. Prima neintelegere va fi cea legata de interes, in care ambele parti se descopera una fata de cealalta cu intentia pe care a avut-o de la inceput, apoi va fi cea de motivatie.
Acest aspect este la fel de puternic si la nivel personal si la nivel colectiv, avand in egala masura influenta asupra individului ce traieste intr-un cerc limitat de persoane, cat si asupra grupurilor mari de oameni prin strategiile de interactiuni ce stau la baza relatiilor sociale.
Cu toate ca acest aspect dureaza cateva zile, efectele sale vor fi resimtite pe o perioada mai mare de timp, pentru ca Uranus este asistat, in aceasta configuratie, de Saturn, ambii implicati intr-o relatie astrala de opozitie, vinovata de multe dintre problemele sociale pe care le traim acum.
Recomandarea pe care indraznesc sa o fac este oprirea dialogului interior. Fiind vorba de cuadratura trebuie sa nu uitam ca impulsul, prima scanteie, vine din interior si starea interioara este cea care permanentizeaza relatiile impuse de aceste vibratii astrale. In absenta unui dialog interior puternic negativ, omul va participa la contextul social indicat mai sus ca un martor lucid si detasat.
Aceasta constrangere poate fi abandonata chiar a doua zi, in 11 decembrie, cand Luna va ridica un trigon cu Venus pe semne de aer si cand ne va tenta mai mult cuvantul decat rezerva si sentimentul, mai mult schimbul superficial de idei, discutiile sterile menite sa-i ofere omului un moment de relaxare. In 11 decembrie ne vom oferi prilejuri de destindere refuzand efortul si implicandu-ne in activitati deconectante.
Dincolo de acest context general, 11 decembrie disimuleaza nemultumirea, incidentul, conflictul sau disconfortul aparut in zilele anterioare. Avem, insa, puterea sa preschimbam grimasele in zambete si ironiile in glume pentru a petrece o zi placuta, menita sa deconecteze de la ceea ce intregul interval analizat a predispus.
Valorile tind sa se substituie, vorbele devin blande, factorul uman evident, iar finalitatea este una care va bulversa si mai tare. Fara sa intelegem contextul in care se produce evenimentul realizam ca lucrul cel mai antipatic ne devine indiferent, chiar placut. Oricat de neobinuita pare aceasta schimbare de orientare si directie, ceea ce este esential din ceea ce traim se vrea a fi ca un preambul al zilei de 12 decembrie cand pe cer se ridica o impresionant cruce cosmica mobila cu 3 malefici si 2 luminarii si nu oricum, ci in momentul de Luna plina.
Asadar, sa ne rezervam ziua de 11 decembrie pentru ceea ce ne dicteaza sufletul, subconstientul, emotia, pentru a intelege ceea ce ne va aduce destinul spre rezolvare in urmatorul interval analizat, cel ce va incepe pe 12 decembrie, cand Luna, participant la crucea cosmica mobila, ridica, din faza sa de Luna plina, un trigon la NN. Sa nu uitam ca omul, prin gandul, atitudinea si alegerile sale, este fauritorul propriului destin si ca de suficient de multe ori predispozitiile planetare incurajeaza omul la meditatii profunde asupra destinului sau, asupra valorilor personale, asupra idealului propus.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.