1-6 decembrie 2008

Intervalul 1-6 decembrie este unul dificil si volubil. Acum, destinul ne ofera prilejul de a schimba prin refuzul abandonului si, mai ales, prin indreptarea atentiei spre cunoastere. Vom fi tentati sa facem fapte egoiste pentru ca ne temem de pierderi si rupturi de factura sentimentala. Atunci cand ne vom impotrivi mersului firesc vom avea de infruntata opozitie din partea celorlalti si pentru a nu periclita bunul mers la lucrurilor va trebuie sa dam dovada de mare intelegere si iertare.

ASPECTARIAN
Luni 1-12-2008 9:10 Sextil Mercur-NN
Luni 1-12-2008 10:44 Conjunctie Venus-Jupiter
Miercuri 3-12-2008 16:34 Sextil Marte-NN
Joi 4-12-2008 3:01 Sextil Mercur-Chiron
Joi 4-12-2008 7:20 Sextil Soare-NN
Vineri 5-12-2008 7:52 Cuadratura Mercur-Uranus
Sambata 6-12-2008 0:03 Conjunctie Soare-Marte
Sambata 6-12-2008 21:13 Cuadratura Mercur-Saturn
Marti 2-12-2008 8:44 Luna intra in Varsator
Joi 4-12-2008 20:22 Luna intra in Pesti
Vineri 5-12-2008 23:25 PRIMUL PATRAR

Ziua de 1 decembrie are un tonus special. Venus face o conjunctie cu Jupiter, pe fondul, inca activ al trigonului pe care Saturn il face cu Jupiter din semne de pamant. In mijlocul zilei, Luna se alatura acestora trasaturi aducand nevoie de implicare in activiati concrete, incredere in sine si speranta. Ziua de 1 decembrie este insa una inedita. Cu Luna in Capricorn si Mercur in sextil si trigon cu Nodurile lunare, alaturi de conjunctia Venus Jupiter pe semnul maturitatii si discernamantului, ne putem asteptat la semnale benefice de redresare a covingerilor, de intelegere a unor demersuri la care am luat parte in noiembrie 2008, dar pe care nu le-am inteles. Elementul cunoastere, in acest context astral nu este limitat numai la intelegere, ci merge pana la experimentare sau chiar diseminarea unor rezultate obtinute dintr-o munca prestata in luna anterioara. Cadrul general sub care se desfasoara acest demers astral este unsa unul controlat de Pluton in Capricorn. Prin urmare, incapand cu 1 decembrie se poate prevedea o schimbare, in primul rand, la nivel de gandire, apoi de orientare in care se segrega elementele pure de cele impure, gandurile de sentimente si intentiile de motivatii. Planurile pe care ni le facem de 1 demcebrie sunt cele realizabile si stabile, iar demersurile pe care acestea le implica sunt usor de parcurs si fara sa intampine prea multe opozitii.
Daca pe 1 decembrie am lasat in urma pasiuni mai vechi si ne-am simtit eliberati de frica, teroare si angoasa, in asa fel incat sa ne putem face planuri viabile pentru viitor, in 2 decembrie revenim la dorintele tumultoase de a implica alte persoane in rezolvarea propriilor probleme. Ne va preocupa socializarea mai mult decat interesul sau motivatia si ne va placea sa discutam despre ceea ce este maret si important in viata altora. Daca ne vom face planuri, atunci cu siguranta vom spune ca ni le facem pentru cei apropiati, copii, parinti, bunici, frati sau prieteni, pentru ca va fi o zi a dezinteresului fata de propria persoana si fata de scopurile pe care ni le-am propus.
In mod cu totul inexplicabil atentia va fi indreptata spre trecut. Pentru ca Mercur se afla inca in orbul admis pentru aspecte benefice cu Nodurile lunare, apelul la cauza-efect este unul viu, activ si puternic, insa cu cat de apropiem de ziua de 3 decembrie efectul sau scade si mintea devine tulbure. Lasand in urma discernamentul si seriozitatea, corectitudinea si nevoia de informatie si moralitate, Mercur se apropie vertiginos de Lilith. Astfel, din seara zilei de 2 decembrie, gandurile devin tulbure si, chiar daca la capitolul evenimente, nu se intampla prea multe, pericolul iminent de a ne aminti numai lucrurile rele sau de a actiona in directii gresite este foarte mare.
Daca este posibil, faceti ca seara zilei de 2 decembrie sa fie in totalitate lipsite de activitati mondene, intalniri sau vizite, poate chiar fara a discuta sau realiza vreun schimb de natura informationala. Acest inceput este un semn de slabiciune, un moment de deruta care va genera un lant intreg de efecte negative.
3 decembrie este o zi duplicitara. Daca in prima parte a zilei suntem tentati sa dam curs intentiilor negative care ne-a dominat toata seara zile de 2 decembrie sau din cursul noptii, spre seara gasim resursele necesare pentru a ne mobiliza si pentru a ne oferi momente de impacare cu sine, de multumire. 3 decembrie este o zi a destinului in care, prin aceleasi activitati pe care le facem de 3 luni incoace, putem sa construim alte finalitati si mai ales putem sa facem dovada cunostintelor si priceperii de dispunem. Fiindca avem un Marte in Sagetator acum in trigon si sextil cu Nodurile lunare, 3 decembrie poate fi privita si ca o zi a competitie, a demonstratiei a progresului si a implinirii. Indiferent ca succesul si multumirea vin printr-un singur cuvant, pormisiune sau demers sau este nevoie de mai multa implicare, succesul pe care il poate aduce acum aceasta zi este unul special. Ma simt, insa, obligat sa lansez un semnal de alarma in privita legaturii speciale care exista intre ziua de 3 decembrie, cu succesele si realizarile ei, si seara zilei de 2 decembrie, cu obligativitatea reducerii activitatilor si interactiunilor la cote minime. Nerespectarea conditiei impusa pentru ziua de 2 decembrie nu anuleaza caracterul benefic al zilei de 3 decembrie, ci il diminueaza ducand la esec acolo unde putin control ar fi oferit un succes important.
3 decembrie este insa o zi excelenta pentru cei care lucreaza cu energia, care sunt obisnuiti sa aplice tehnici alternative de vindecare si armonizare, pentru cei care sunt implicati intr-un proces de cunoastere interioara. Vibratiile benefice oferite de trecerea lunii peste NN, de trigoanele si sextilele pe care Mercur si Marte le trimit spre Nodurile lunare sunt cat se poate de rafinate. Momentul aduce eficienta si intelegere, descoperirea de noi procedee, apropierea de cale sau chiar stabilizare intr-un procedeu sau modalitate de evolutie. Acum, tehnicile de meditatie sunt centrate pe mesaj, iar cele de vindecare pe transfer activ de energie.
Cu toate ca avertismentul este lasat, apropierea Lunii de Neptun in noaptea dintre 3 decembrie spre 4 decembrie si iminenta lor conjunctie din dimineata zilei de 4 decembrie este semn de rascolire si reorientare, de frica si angoasa in fata unor nevoi care nu pot fi implinite. Somnul va fi fie incarcat de mesaje contrare, de vise ce aluneca spre hilar sau hidos, fie va fi segmentat de treziri in frica sau grija.
Dupa o asa noapte, ziua de 4 va fi privita ca o zi a finalitatii, a actiunilor imprevizibile, a stresului ca lipsa atentiei duce la efecte iremediabile. Cea mai mare parte din aceasta zi Luna va fi in perioada fara directie, ceea ce indica, in mod absolut indiscutatil, ca o zi dificila, complicata si stresanta in care totul se supune greselii si in care critica este foarte prezenta.
Pentru foarte multi dintre noi 4 decembrie va fi un avertisment, un semn perceput dupa o clipa de retragere, detasare sau abandonare. Valoarea ei va fi una cat se poate de importanta pentru ca pe aceste observatii se vor sprijini actiunile zile de 5 decembrie. Cel mai bine ar fi sa nu ne programam activitati ce implica efort fizic sau intelectual, intalniri, schimburi de experienta sau… discutii cu seful!
Cu Luna in Pesti, 5 decembrie este o zi delicata si trista. Mai mult decat trebuie, ne vom aminti ce s-a intamplat in ziua/zilele anterioare si, chiar de dimineata, ne prinde melancolia. Melancolia nu este, insa, trasatura zile de 5 decembrie, ci mobilul actiunile pe care le predispune. Tristetea si duiosia indicate de Luna in Pesti, pe cuadratura Mercur-Uranus sunt mijloace de promovare a ideii de razbunare, agresiune verbala, circ. Cele doua planete aduc acum o disputa intre persoane intre care exista o diferenta mare de varsta, conflict intre generatii si dispute pe criterii administrative, informative, informationale, legate de transfer de informatii sau autoritate. Ziua de 5 decembrie va fi strans legata de cea de 7 decembrie sub forma unui conflict de interese. Acum se respinge, se critica, se abandoneaza un demers, ce va fi reevaluat, dupa alte criterii sau de alte persoane, in 7 decembrie. Daca aceasta zi va determina sa aveti un astfel de comportament, sa renuntati la un proiect, plan, actiune, sa va ucideti un sentiment bun, doar pentru a da curs unei nemultumiri ce nu se justifica decat prin ea insasi, amanati 2 zile. In felul acesta va veti proteja munca si veti putea sa schimbati ceea ce destinul va predispune.
Ziua de 6 decembrie nu este, asa cum ne-am obisnuit in ultima vreme, opusul celei anterioare, ci continuatorul ei, aducand efort de judecata si dificultati in deplasari, drumuri inchise, accident din cauza lipsei de lumina, defectiuni la un aparat vechi sau planuri de schimbari a unui instrument folosit de mult timp cu unul nou. 6 decembrie este o zi de mare tensiune, o zi a justificarilor fata de actiunile savarsite anterior. O zi in care procesele de constiinta si autoinvinuirea ne vor preocupa mai mult decat trebuie. Daca in 4 decembrie Luna a adus ezitare si eroare din lipsa de atentie, dincontinuitate, frica, in 5 decembrie a considerat ca nu mai poate continua in tensiunea si stresul pe care le-a acumulat si a hotarat sa se retraga, sa rupa o alianta, o liniste, o conventie sau sa schimbe pareri bune despre sine, in 6 decembrie, prin participarea Lunii la opozitia Saturn-Uranus, inca activa, ne vom cere unii altora justificari ale faptelor. Ne vom trezi ca punem mai multe intrebari decat este cazul sau ca orientam discutiile spre un sector intim, in care interlocutorul, raspunzand, va trebuie sa vorbeasca prea mult despre sine. Daca ar fi sa construim doar o imagine proasta, atunci ar fi un caz fericit, dar, pentru ca toti trecem prin aceste zile complicate de exitare si teama, in valul intrebarilor nepotrivite, in plenul discutiilor tendentioase sau in contextul social jenant, penibil, ne vom exprima direct si cu sinceritate, unii fata de ceilalti, indiferent cine va fi initiatorul, parerea despre persoane, cadru social sau contextul respectiv.
Recomandarea mea este aceea de a ne aminti, in acele clipe ca suntem muritori si ca muritorii sunt supusi suferintelor. Adevarul spus pe Luna in Pesti, explozia de nemultumire revarsata pe o asa pozitie astrala, aduce un val ucigas de reactii pe care nu le mai putem controla. Este adevarat ca din cateva cuvinte reusim sa obtinem adevarul si dreptatea de partea noastra, dar, ulterior, in absenta noastra, ceilalti vor obtine si ei dreptatea lor impotriva noastra.
Confruntarea zilei de 6 decembrie este una delicata si tocmai de aceea trebuie sa avem in vedere echilibrul si iertarea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.