12-15 decembrie 2008

12 decembrie este o zi interesanta nu doar prin aspectul de Luna plina, cu aspectul maxim la ora 18,37, ci si prin crucea cosmica mobila pe care Luna, la 21 grade Gemeni, o construieste. Prin aceste doua elemente, deosebit de importante pentru destinul celor implicati in activitati publice, trebuie sa acordam atentie si gradului 21 ocupat nu doar de Soarele si Luna in faza de Luna plina, ci si de Saturn si Neptun (21 grade Fecioara si respectiv Varsator).
Deloc intamplator, pentru tipul de analiza cu care ne-am obisnuit, vedem in aceste corelatii o legatura speciala realizata intre zilele 12 decembrie si 14 decembrie, adica intre aceasta cruce cosmica mobila cu 3 planete la gradul 21 si momentul de 21 grade Rac, din ziua de 14 decembrie, cand Luna va ridica un Yod cu Neptun si Saturn din Varsator si respectiv Fecioara, cu Neptun planeta focar si cand se va mai implica intr-un Yod cu Marte si Neptun, la care devine planeta focar.
Dinamismul pe care il aduce Luna plina din Sagetator, prin influenta malefica a lui Lilith, inca in tranzit pe acest semn, aduce mobilitatii agitatiei, dorintei de actiune, schimbului, valente triste si egoiste. Prin aceste trasaturi, indic frica drept elementul care va domina toate actiunile in care ne vom implica si egoismul trasatura principala a demersurilor pe care le vom face. Ceea ce se va intampla in ziua de 12 decembrie nu este nou si nici nu va surprinde tocmai pentru ca este strans legat de ceea ce s-a intamplat in 11 decembrie, cand Luna a pasit in zodia Gemeni. Corelatia intre cele doua zile va apare strict pe viata personala, pe dorinte, pe care acum le vom vedea neimplinite, chiar daca nu a venit inca timpul sa ne pronuntam in privinta esecului. Perceptia deformata asupra realitatii, dublata de o atitudine superficiala, nepasatoare ii va face pe oameni sa-si spuna usor cuvinte grele, sa se acuze sau sa faca aprecieri directe fara sa se gandeasca deloc la consecinte.
Nota superficiala aduce, insa, evenimentelor sociale haos. Nemultumirea va distrage atentia de la consistenta mesajului, a informatiei si va duce la hotarari gresite. Pentru viata sociala si pentru planurile de viitor in ceea ce priveste acest sector, ziua de 12 decembrie este o zi a esecului, a incidentelor, a prieteniilor rupte, a gandurile de indoiala si a declaratiilor. Cu ascendentul in Rac, la gradul 18, asemenea lui Uranus, demersul social indicat de cerul astral al momentului de Luna plina este unul suspus constrangerilor de ordin emotional. Prea multe resentimente, prea multe situatii din trecut vin in momentul de decizie. Pentru ca Luna pe casa XII nu rezolva angoasa, ci doar o face evidenta, intelegem ca relatiile sociale pe care le va predispune aceasta zi sunt cele menite sa institutionalizez sau sa intareasca o frustrare. Dincolo de Luna, in calitate de guvernator al ascendentul si deci a temei, careia i se da o sarcina prea mare prin coordonarea intregii cruci cosmice, la aceasta configuratie observam 3 malefici dispusi in careu, situati in semne care fie le limiteaza actiunea (Saturn, Uranus), fie le da o tendinta distructiva prin hiperactivitate, exces de zel (Marte in Sagetator) aducand orice tip de activitate foarte aproape de confruntare. Oamenii nu mai pot sa-si controleze tonul vocii, mesajul pe care vor sa-l transmita si nu-i intereseaza cum se simte interlocutorul. De partea cealalta, prin Luna in Gemeni in casa XII si guvernator al temei, tocmai lezarea personala va fi motorul conflictelor si incidentelor.
Daca vom pune interesul personal si satisfactia de moment inainte comportamentului cuviincios, riscam sa generam efecte iremediabile ce vor deveni vizibile in 14 decembrie, cand Luna va ridica impreuna cu Saturn si Neptun un Yod si altul cu Marte si Neptun, la care este focar
Un alt element care trebuie consemnat si care intervine ca un element tonic peste agitatia zilei de 12 decembrie, este apropierea planetei Venus de NN, cu care va fi in conjunctie pe 18 decembrie. Acest aspect, acum, in aceasta etapa aduce curaj si indrazneala pe actiuni de mica avergura, viata personala, dorinta de conciliere si impacare in familie. De asemenea, apropierea celor doua elemente astrologice aduce bucurie in crescendo pe relatiile de prietenie pentru a le consolida. Intentiile bune si modestia vor fi rasplatite prin implicatia persoanei in activitati spontane, neprogramate, care apar brusc, din necunoscut, si care aduc vietii personale o oaza de bucurie. Actorii principali ai acestui eveniment vor fi cei nascuti in zodii mobile (Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti) carora viata le scoatea acum norocul in cale. Interventia acestui aspect nu poate fi insa separata de contextul general puternic, agresiv si distructiv impus de cruce cosmica mobila. Prin urmare, norocul pe care il au acum semnele mobile poate fi reprezentata si de o lectie de viata. Esecul, lipsa unui sprijin social exterior, deposedarea de un drept pe care il merita si l-au cerut, poate inseamna un avertisment in favoarea ideei de echilibru, obiectivitate si, mai ales, pentru a convinge ca fericirea nu trebuie sa fie dependenta de dorinta, cu atat mai mult de indeplinirea ei.
O lectie privind fericirea personala, motivele pentru care aceste semne isi aleg prietenii pe care ii au, actiunile pe care le prefera si intensitatea cu care isi consuma energia personala pentru indeplinirea dorintelor. In acest context, racii vor fi justitiari, iar varsatorii nevinovatii care cad la mijlocul evenimentului fara sa aiba habar cam despre ce ar fi vorba.
Nu trebuie sa tratam cu indiferenta aceasta zi, nu doar pentru pozitiile indicate mai sus, ci si pentru ca Mercur este in conjunctie cu Pluton. Asadar, tot ceea ce gandim, spunem sau facem are o evidenta greutate si oricat de superficial ar fi mesajul sau intentia, consistenta va fi una evidenta si puternica. Mercur, abia intrat in Capricorn va avea, in conjunctia cu Pluton, primul soc. Chiar daca este in alt semn, unul diferit ca vibratie si orientare de Sagetatorul pe care tocmai la parasit, tendinta de a minti, pacali, defaima si agasa, predispuse de aceasta planeta prin conjunctia ei cu Lilith din Sagetator, va fi si in ziua de 12 decembrie vizibila. Singura diferenta este ca in jurul celor care au apelat la astfel de instrumente, va plana o usoara tendinta de a se daconspira, de a fi demascati sau de a a li se spune “Gata, de data asta te-am prins cu minciuna”.
Pentru o asa zi, recomandarea mea este aceea de a cultiva vibratiile pozitive. Avem in Venus din Varsator, care se apropie de NN, un aliat al acestui pozitivism si putem, prin vointa, sa ne indreptam atentia spre putinul bine care va pluti in jurul nostru pentru a-l spori.
13 decembrie aduce Luna in opozitie cu Lilith si apoi cu Pluton si Mercur. Ramasite ale agitatie din ziua anterioara vor mai fi inca active in minte, iar emotiile, de asemenea, tulburate de gesturi iresponsabile, tendentioase sau agresive ale celor din jur. 13 decembrie poate trece usor drept o zi a retragerii, a izolarii, a planurile de refacere, a nevoii de a cauta alti prieteni, alti aliati prin alte mijloace, alte demersuri. Acestea raman insa in stadiul de plan si nu se vor finaliza pentru ca vibratia orienteaza spre a interioriza o problema si de a o dezbate in intimitate, intr-un dialog interior intens si epuizant.
In domiciliu, Luna va cauta ca prin rafinament si interiorizare sa-si gaseasca echilibrul. Va cauta in amintire o ipostaza care sa-i schimbe starea si sa o ajute sa-si gaseasca motivatia pentru a merge mai departe. Toata ziua de 13 decembrie, Luna se va afla in casa XII a momentului de Luna plina si va vedea in desprindere, chiar fuga de realitate, un mod de a rezolva o problema. Este o zi a somnului, a abandonului, a viselor ireale si a sperantelor intr-un ajutor venit din lumea de dincolo. Prin opozitile pe care Luna le face va fi destul de clar ca vom fi inca sub influenta unei judecati tulburate de careul in T mobil cu cei 3 malefici, consemnat in ziua anterioara. Spre seara Luna va ridica o inconjunctie cu Venus si abia acum gandurile se aseaza pe un fagas normal, abia acum o parte din cautarile abordate pe parcursul zilei vor avea un rost. Spre seara, cand Luna va ridica o inconjunctie cu NN, vom primi confirmarea ca demersul si intelegerile acestei zile au fost corecte.
Cultivarea duritatii, a dorintei de razbunare, a agresivitatii vor aduce spre seara semnale de avertizare punctuala. A-ti critica pe nedrept un prieten, a-ti insusi meritele altora sau a programa un demers in aceasta directie, a sanctiona fara obiectivitate, a certa pe cineva fara a avea dreptate, a dispretui un om, indiferent cat de apropiat este, face din seara zilei de 13 decembrie o noua lovitura, un nou avertisment pentru corectare.
Daca ziua este sub semnul cuadraturii Soare-Saturn, restrictiva si supusa dorintei de a impune propria dreptate, seara este sub influenta sextilului pe care Soarele il face cu Neptun aducand observatie si intuitie, chiar si in situatia in care faptele gresite de peste zi primesc sanctiune.
Pentru cei care dispun de o mare sensibilitate sufleteasca, mai ales pentru cei care sunt usor de ranit si iau orice apreciere in nume personal, ziua de 13 decembrie este una foarte dificila.
14 decembrie este o zi speciala, o zi a efectelor, o zi a consecintelor si a finalitatii a ceea ce a insemnat ziua de 12 decembrie prin cruce cosmica mobila. Luna in Rac isi mentine latura romantica, sensibila, vizibila in zilele anterioare, dar, de aceasta data, motivatia se orienteaza pe doua planuri: sociala si spirituala.
Implicatiile sociale sunt cele indicate de opozitia pe care Luna o realizeaza cu Jupiter si Junon, pune la grea incercare orice demers social, orice procedura ce implica lucrul cu documente sau orice proces aflat in derulare ce implica o autoritate. In 14 decembrie se pot pierde bani, se pot ascunde bani sau distruge bunuri ce trebuie inlocuite cheltuind sume mari de bani. Obiectele de valoare sunt acum supuse unei trieri serioase pe criterul durabilitatii, a traditiei, a regulilor. Opozitia afecteaza mai mult femeile si in special pe cele tinere care detin functii de conducere sau pe orice inlocuitor care preia atributii noi. Exista un mare risc in a suporta pagubele a ceea ce se strica nu pentru ca inlocuitorul nu a folosit corect aparatul, ci pentru ca un defect, ascuns anterior, duce acum la scoaterea sa din uz in asa fel incat sa fie nevoie de o cheltuiala pentru punerea lui in functiune.
Implicatiile spirituale vin mai mult sa consolideze avertismentele si raspunsurile ce au aparut anterior, prin aspectele mentionate. Cu Luna planeta focar in Yodul construit cu Marte din Sagetator si Neptun din Varsator, pe de o parte si, de cealalta partea, cu Neptun planeta focar in Yodul pe care acesta il construieste cu Luna si Saturn, face din ziua de 14 decembrie una miraculoasa la capitolul inspiratie, vindecare, alegerea unui tratament, diagnostic, demers social ce sustine o interventie benefica in tratarea unei boli. Relatia Luna-Neptun, pe semne de inconjunctie, este una de completarea karmica, de purificare spirituala si de deschidere spre o intelegere practica a demersului spiritual. Acest aspect ne va afecta indiferent ca suntem implicat intr-o cercetarea spirituala sau nu, indiferent ca avem sau nu rezultate in practica spirituala. Ea se adreseaza gandirii abstrate in general care, acum, ne va cere o intelegere emotionala a situatiei. Comportamentul va fi, de asemenea, interiorizat la nivel de atitudine, iar gesturile, faptele si demersurile sociale vor fi diminuate.
Este o zi de cercetare si studiu, de intelegere abstracta si ar fi indicat sa uzam de aceste beneficii pentru a cultiva valorile spirituale. Prin implicatiile pe care le are 14 decembrie poate deveni una dintre cele mai importante zile din punct de vedere spirituale de peste an.
Pe cerul astral al momentului de Luna plina, astrul noptii, se afla pe casa I si poate aduce din Chakra Mondial, din centrul spiritual al umanitatii, acele intelegeri care sunt conforme cu idealul si misiunea fiecarui individ in parte. Cei care lucreaza cu energia vor vedea ziua de 14 decembrie ca o zi incarcata de lumina, in care fiecare om poate deveni un canal de lumina, un releu ce va face viata celor din jur mai buna.
Daca poate impulsiona ceva aceasta zi, atunci ea trebuie sa priveasca acest sector si trebuie sa ii arate omului ca diferentele dintre viata spirituala si cea materiala nu sunt doar in alegerile pe care le face, in a tinde spre o limita extrema greu sau imposibil de atins, ci in a acorda lucrurilor importanta pe care o au si in a gestiona resursele pe care fiinta spirituala le daruieste sufletului si corpului deopotriva.
15 decembrie este o zi dificila pentru ca aduce pe fondul sensibilitatii din zilele anterioare o picatura de orgoliu care ii va spune omului ca este muritor si ca una este sa aspiri spre perfectiune spirituala si alta este sa o atingi. Este o zi a dovezilor, a mercantilismului a egoismului care va pregati iminenta sanctiune a zilei de 16 decembrie cand Luna va trece peste NS. Pentru ca vibratiile zilei de 14 decembrie nu se risipesc asa usor, in 15 decembrie vom mai avea intuitii speciale, momente inedite de intelegere, determinate de un disconfort, de un stres, de o sarcina in plus, de o greutate. Indrazneala va fi confundata cu curajul, iar intelegerea cu prefacatoria, toate acestea reusind sa faca din ziua de 15 decembrie o copie negativa a celei anterioare.
Barbatii si dintre acestia cei care ocupa functii importante sunt avertizati. Careul dintre Marte si Saturn, care se apropie de faza maxima, acum in crestere, le poate aduce ghinion pe un drum terestru, martim, aerian sau, privind simbolic, drum in sensul de demers, actiune, procedeu. Tot ceea ce este in miscare in 15 decembrie este supus riscului.

7 thoughts on “12-15 decembrie 2008

 1. loreley spune:

  interesant post…promit sa te citesc mai des!

 2. imogene spune:

  foarte interesant si instructiv…de preferat formatul pe toata luna, mersi oricum

 3. Multumesc! Este mult mai usor de cuprins formatul pe toata luna, dar, in ultima vreme, nu am dispus de timpul necesar pentru a scrie totul din prima. Acesta este singurul motiv pentru care analiza lui decembrie este prezentata fragmentat.

 4. Lara spune:

  Mie imi place asa cum ai procedat acum.Imi da senzatia unui …jurnal.

 5. otilia spune:

  imi plac mult de tot aceste prezentari, pentru un incepator in astrologie sint foarte folositoare

 6. doolly spune:

  urmaresc,e f bine redactat (cam multe amanunte…),poate e mai bine ca e fragmentat,revin des si informatia se mentine proaspata.Succes in continuare!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.