16-20 decembrie

16 decembrie
Apropierea lui Venus de NN aduce vietii ipostaze inedite. In crescendo, vom observa ca ne curteaza un noroc, ca relatia cu cei din anturaj se relaxeaza si ca efortul de a rezolva problemele de peste zi este mult mai mic. De undeva din necunoscut, o forta subtila ne sustine, ne orienteaza gandurile si sentimentele spre a alege cel mai simplu si direct procedeu sau mijloc de interactiune. Venus nu este insa numai Micul Benefic, iar apropierea sa de NN nu este, in mod obligatoriu, benefica. Puterea acestui aspect este acum una speciala si vine sa aduca in centrul atentiei trasaturi spirituale, lectii de viata, avertismente venit din subtil, lectii de morala privite nu ca o colectie de fapte, la care sa se faca periodic apel, ci ca un moment de oprire din rutina zilnica. Relatia benefica pe care Venus o are cu NN nu apare prima data in 16 decembrie, ci din 12 decembrie, insa acum devine vizibila in contrast cu tensiunea emotionala pe care opozitia Lunii cu planeta Venus o indica. Ridicata chiar la miezul noptii (practic in ziua de 15 decembrie), opozitia Luna-Venus este semn de tensiune interioara, de durere fizica si sufleteasca acutizata fara o cauza directa, fizica. Relatiile dintre oameni devin incordate, iar faptele lor savarsite prin crize de personalitate, iesiri necontrolate, agresivitate. Relatia celor doua planete pe semnele de putere Leu-Varsator devine astfel una eminamente emotionala. Nu va mai conta mesajul sau informatia, ci sentimentul. Nu va mai conta profesionalismul, diplomele, distinctiile, ci atitudinea, iar atitudinea nu va fi una corecta. Daca noaptea spre 16 decembrie va fi tulburata de nevoi dificil de implinit, de dorinte stranii prin care oamenii doresc sa iasa din rutina si banalul vieii de zi cu zi, spre dimineata ei se vor lovi de rigorile destinului pe care si l-au creeat. Programul, relatia cu o autoritate, o ajustare a textului, cuvantului, exprimarii, disconfortul legat de apartenenta la un grup sau chiar situatia de ansamblu sunt doar cateva elemente care aduc ziua de 16 decembrie in centrul atentiei prin tensiune si nemultumire.
Trecerea Lunii peste NS, aduce, de asemenea, in centrul atentiei ideea de pedeapsa, de recompensa, de reglare de conturi, de plata, de retributie, de recompensa. Aceasta situatie face trimitere la un element concret din trecut care, in cele mai multe din cazuri a nemultumit. Acum ii vine bine celui nedreptatit in trecut sa-si exprime punctul de vedere, sa-si ceara drepturile sa se implice intr-un proces complicat de solutioare a unor probleme ce nu-i sunt recunoscute. Aspectul complicat al acestei zile si, evident, al situatiei astrale in ansamblu este cel legat de universalitatea acestei conjunctii. Toti suntem sub incidentul acestei recompense, toti vom considera ca acum este momentul sa ne facem dreptate si cultivand nemultumirea fara sa avem increderea in destin si in instrumentele sale riscam sa generam un alt proces ce este predispus astral de un alt aspect: cuadratura Marte-Saturn. A cere fara sa stii cum, a pretinde sa ti se recunoasca doar pentru ca durerea emotionala, frustrarea, neincrederea sunt la cote mari este o nesabuinta si aceasta cuadratura va aduce celui care nu stie cu ce vibratie astrala rezoneaza si mai multe probleme. Conjunctia Luna-NS nu este una revendicativa, nu este una menita sa aduca solutii sau sa faca dreptate, ci una menita sa informeze asupra unui detaliu al trecutului pe care acum il utilizam si pe care trebuie sa-l luam in considerare pentru a ne dezvolta fiinta.
O intelegere corecta a contextului, o apreciere lipsita de sentimentalisme a conjuncturilor pe care le parcurgem aduce 16 decembrie pe vibratia sextilului Marte-Neptun, menit sa confera intelegere, putere de patrungere, abilitatea de a folosit cuvantul pentru a cunoaste, a reusi in plan social, a avea succes, a spori charisma, dar mai ales pentru a ierta. Pe cat de stranie este conjunctia si relatiile Lunii cu Venus si NS, pe atat de stranie este acum interventie planetelor Marte si Neptun in sextil. Abia intrat in decanul al III-lea din Sagetator, Marte se apropie vertiginos de Lilith cu care va face o conjunctie malefica pe 26 decembrie in ultimul grad al zodie Sagetator. Ulterior acestui moment de inceput, vibratia lui Marte va fi puternic afectata de tensiuni, dorinte iluzorii, fantasme, atitudinii improprii statutului si functiei, stress, angoasa, dispret. La fel ca si in relatia lui Venus cu NN, relatia lui Marte cu Neptun este acum tonica. Cultivarea masurii, a respectului fata oameni la nivel de gand, nu doar prin gesturi sau maniere, atrage dupa sine un halou de lumina, straniu si neobinsuit, dar puternic si real, ce ii va da celui in cauza o idee, o intelegre, un sentiment sau chiar ceva fizic (un obiect, o distinctie, o functie, merite) cu care se va proteja de agresivitatea distructiva a conjunctie Marte-Lilith din 26 decembrie.
16 decembrie este o zi a alegerilor, o zi care ne ofere o lectie practica de morala prin transparenta si sinceritate, dar, mai ales, prin usurinta cu care ne arata care ne este, in realitate, locul.
17 decembrie poate fi o zi incarcata de negare si nepasare. Luna ridica un trigon cu Soarele, afectat acum de o boala necunoscuta, prin conjunctia, in aplicatie (crestere), cu Lilith. Pentru configuratia astrala din 17 decembrie ma simt obligat sa lansez un avertisment. Acum tentatia este la mare pret si, pentru ca o avem pe Lilith ca mediator in conjunctia Soare –Pluton, acum in aplicatie, continutul tentatiei nu va nicidecum unul pozitiv, ci va agresa in primul rand propria moralitate si apoi moralitatea celorlalti prin implicatiile pe care le va avea relatia sociala a persoane vizate. In 17 decembrie ii vedem pe cei din jurul nostru ca se schimba, ca judeca altfel, ca spera cu tarie in idealuri irealizabile, ca accepta sa se implica in proiecte fara finalitate, doar pe niste vorba, ca se lasa pacaliti de minciuni evidente si penibile, ca se comporta de parca sub rupti de realitare. Ii vdem asa, dar nu sunt rupti de realitate, ci pur si simplu trec printr-o perioada in care li se exploateaza o nevoie, o frustrarea. Lilith face din aceast proces o prioritate, iar avertismentul vine sa invite la nepasare si la indiferenta in acest sector. Binele din 16 decembrie, avertismentele ce vin de ceva vreme nu trebuie uitate si nici minimalizate. Pana pe 19 decembrie cand Soarele va fi in conjunctie cu Lilith pe Sagetator, aceasta mediere, aceasta intermediere are un evident factor de risc. Tot ceea ce vine printr-un intermediar contine o eroare, o minciuna sau ascunde intentie tendentioasa de a denigra. Aglomerarea de planete pe zodiile ultimului cadran al zodiacului si pe Sagetator, aduce Lunii din Leu si trigonului pe care aceasta il face la planetele din Sagetator sperante false, iluzii, minciuna, fals, teatru, speculatii ce aduc pierdere de bunuri, deposedare sau insingurare.
Multe vom dori si nu vom putea face in 17 decembrie si tocmai de aceea trebuie sa ne stradui sa luam in calcul, sa cuantificam impulsurile ce ne survin pe tot parcursul zilei si care seamanam cu ceea ce am simtit si am facut in ziua anterioara. Ceea ce seamana sau este identic trebuie perpetuat, ceea ce este diferit vine de la Lilith si de la relatiile sale negative. Pe 17 decembrie ne putem usor murdari mainile, ca apoi sa-i murdarim si pe cei pe care ii atingem cu aceste maini.
Pe 18 decembrie, cand Venus va face o conjunctie cu NN pe Varsator, Luna se va afla in Fecioara si va construi cu trigon cu Mercur din Capricorn. Soarele se va afla la doar 2 grade distanta de Lilith, iar careul in T mobil format din Saturn-Marte-Uranus este inca activ. Ziua este, asadar, una menita sa puna in aplicare intentiile si dorintele aparute in ultimele 2 zile. Este un executant docil al intentiile ce au aparut in perioada 15-17 decembrie si care au atins elemente sensibile ale fiintei. Indiferent ca sunt dorinte sau planuri de viitor construite pe o necesitate, aceste elemente ne vin in centrul atentiei si vom dori intai sa vorbim despre ele, sa le supunem tratativelor si sa cautam solutii. Din acest punct de vedere, 18 decembrie este o zi a norocului, insa al norocului amestecat cu insuccesul predispus de aplicatia conjunctie Soare-Lilith pe care nu o putem nicidecum trece cu vederea. Conjunctia Venus-NN este insa azi mai puternica decat celelalte aspecte indicate mai sus si poate face din 18 decembrie o zi frumoasa, incarcata de realizari si sperante, o zi in care asocierile si planurile de viitor, implinirile si demersurile sa comporte o preschimbare buna, o deviere de la inclinatia spre imoralitate, minciunea, agresiune, fals, perversitate, predispuse de conjunctia Soare-Lilith. Elementele benefice ale acestei zile vin in crescendo, deoarece Luna, cu cat ne apropiem de seara, cu atat mai mult se apropie si ea de Saturn, intrand in segementul conjunctiei, in limita orbului admis, chiar de la pranz. Seriozitatea si gandirea practica va ajuta norocul, iar inclinatia spre a cerceta inainte de a actiona va da o nota personala zilei.
Daca luam in calcul steliumului de pe finalul Sagetatorului cu Marte, Soare, Lilith si Pluton, din primele minute din Capricorn, cadrul general in care se manifesta conjunctia Venus-NN si trigonul Saturn-Jupiter intarit acum de Luna, aduce sansei si bucuriei o nota inedita, stranie si atipica acestui context. In tensiunea nevoii de a finaliza, de a incheia un capitol, de a duce la bun sfarsit ceea ce s-a inceput din 15 decembrie, exista o bucurie stranie, o multumire ce nu poate fi legata concret de o situatie sau un context, o stare buna. Rostul acestei stari bune nu este acela de a consuma in neant o vibratie astrala, ci aceea de a da putere celui care, constient de tensiunea predispusa de steliumului indicat anterior, doreste, prin efort si detasare, sa parcurga neafectata perioada. Unii vor considera ca exista o cauza sociala a tensiunii, altii ca de vina este conjunctura sociala in care s-au trezit brusc, iar cei mai multi vor pune tensiunea acestei perioade pe seama unei vieti personale anoste, lipsita de elementul noutate, impovarata de rutina si de lipsuri.
Aglomerarea de stari si situatii aduce acestei zile o vibratie intensa care il poate face pe omul obisnuit sa treaca brusc de la o stare la alta, chiar intre stari extreme, sa oscileze rapid intre valori ale aceleasi stari si sa simta intensitatea presiunii care pluteste in jur. Faptul ca este constient ca exista o tensiune nu schimba cu nimic succesiunea evenimentelor pentru ca destinatia lor nu este aceea de a le percepe, ci aceea de a modifica gandirea in directia impulsului de a da faptelor o nota benefica evidenta.
Daca 18 decembrie ne strica relativ usor ceea ce am construit de cateva zile, ziua urmatoarea ne pregateste pentru un esec si mai mare ce va incepe cu 19 decembrie, cand Soarele va intra in conjunctie cu Lilith, si va dura pana pe 26 decembrie, cand Marte va intra si el in conjunctie cu aceiasi Luna neagra.
Putem sa privim ziua de 18 decembrie ca pe o zi de post, abstinenta, retinere, autoimpunere, demonstratie de control, cultivarea calmului si a efortului in echilibru, atentiei. Daca vom tine cont de acestea, contextul benefic al acestei zile, indicat de conjunctia Venus-NN (noroc al destinului), trigon Saturn-Jupiter, intarit de aplicatia conjunctie Luna-Saturn, va aduce o inedita protectie in paralel cu o suita de actiuni benefice, placute ce implinesc asteptari sau solutioneaza demersuri.
In 19 decembrie Soarele nu va face doar conjunctie cu Lilith, ci va trece si prin faza de Patrar (cuadratura Soare-Luna) aducand zilei teama ca lucrurile mici pot schimba ceea ce este important si semnificativ in viata. Tensiunea pe care o transfera acum Lilith Soarelui devine un mijloc prin care ne putem argumenta suferinta sau durerile pe care nu ni le intelegem. Minciuna ne va durea cel mai tare si ea va putea, asa cum ne vom astepta, sa preschimbam orice situatie buna intr-un conflict deschis.
Daca privim aspectul din punct de vedere personal si cautam sa intelegem care sunt valentele pe care un instrument extern le poate folosi, ne putem opri asupra vicleniei, a senzatiilor confuze cu care avem impresia ca ne confruntam de ceva vreme si care ne creeaza o acuta senzatie de disconfort. Senzatia de disconfor, in cele mai multe din cazuri, ne inhiba, ne limiteaza puterea de decizie si implicare, ne aduce motivatii pentru interiorizare sau izolare si nu poate nicicum gestiona o situatie oarecum banala in care, spre exemplu, cineva face o gafa glumind despre o anume persona afara sa stie ca acea persoana ii este in preajma. Gandul ca un sesc iminent este pe punctul sa se produca ii face pe oameni sa se comporte ciudat, pe invers fata de cum sunt in mod normal: sa interiorizeze ceea ce afisau fara retinere sau sa exteriorizeze ceea ce traiau doar in intimitate, construind o gama complexa de gesturi de atitudini greu de integrat in felul obisnuit al omului normal.
Ajuns in intimitate, alungat de propriul mod de a percee lumea, omul sufera prosteste pentru ca nu doreste sa inteleaga ceea ce il deranjeaza. Devine reticent si tot ceea ce este bun in personalitate sa, neaga. Aproape ca duce o lupta impotriva sa si are nevoie pentru acest gest necugetat de atentia celorlalti.
Nevoia de atentie este o trasatura solara, dar, acum, prin implicarea Lunii negre aceasta se transforma in invidie, angoasa de a nu intelege ca oamenii sunt diferiti, ca atractia si respingerea este un joc al vietii venit din dezinhibare si jovialitate, din spontaneitate si libertate de gandire si simtire si ca atentia si lipsa atentiei asupra propriei persoane din partea celorlalti este perceputa doar de cel care isi are centrul de interes fixat exclusiv pe un univers exterior.
In acest context relatia dintre viata personala si cea sociala este una dificil de inteles si de legat. Nu se va pune nicidecum problema unei asocieri fericite intre acestea pentru ca nu exista armonie intre binele interior si cel exterior, ci doar o fuga de realitate, de sine, de durere si izolare intr-un bine superficial pentru care se plateste un pret prea mare.
Atunci cand sunem obligati sa actionam si cand contactul cu semenii este inevitabil, implicatiile conjunctiei Soare-Lilith sunt cele care combat atitudinea masculina si desconsidera feminintatea, cu atat mai mult cu cat va fi cultivata aducand, prin asta, tristete si neimplinire.
In natura nu exista pozitiv fara negativ, feminim fara masculin si tot ceea ce tinde spre deposedarea propriei constructii de unul din cele doua elemente se indreapta in mod indiscutabil spre disolutie, spre anularea sa ca element viu, vibratie, emanatie a Creatorului. Atunci cand, insa, ca in cazul nostru, valentele pozitive ale semnului masculin se asociaza cu o energie feminina haotica, distructiva, care cere doar sa fie controlata, cea mai mica eroare de judecata, cea mai mica deviere de la comportamentul normal atrage efecte negative la mari intensitati.
Prin urmare, relatia Soare-Lilith tulbura viata personala si aduce contextului social un haos evident, din care nimeni nu va scapa neafectat. Indiferent ca ne inseala la rest, ca pierdem postofelul pe strada, ca ne calca pe picior in autombuz sau ne concediaza, ca suntem folositi pe post de marionete, consumatori, spectatori sau fani, ca viata personala trebuie intretinuta cu mari eforturi sau ca unii aleg sa renunte la ea pentru iluzia libertatii prin crima impotriva propriei persoane, mesajul pervertit al energiei vitale (Soarele) este acum dureros si complicat.
In contextul acestei tensiuni si agresiuni pe viata personala, prin lezare Eului si pervertirea lui prin sentimente de apartenenta excesiva la lumi sau grupuri inferioare, viata sociala, prin implicatiile steliumului ce leaga Sagetatorul obosit de imoralitate si minciuna, de Capricornul care se retrage pentru ca simte pericolul autodistrugerii, asociaza cel mai mult faptele cu gandirea haotica si le directioneaza impotriva individului.
Acum gandim prost si actionam instinctiv, puterea este motivata doar de dorinte egoiste, iar egoismul este intretinut doar de atractia fata de un mediul inferior nivelului pe care se situeaza cel ce actioneaza.
Pentru ca erorile nu vor fi mici si nicidecum trecute cu vederea, ceea ce se pierde acum va genera un lant intreg de esecuri, de disfunctii, dureri, tensiuni pe relatii subrede, indoieli. 19 decembrie este un inceput periculos, distructiv pe ceea ce nu acceptam in comportamentul celorlalti riscand, in felul acesta, sa ii lasam pe ceilalti sa profite de slabiciunile pe care le afisam. Sa nu acceptam laude mincinoase care sa ne incurajeze disimularea acestor slabiciuni. Sa fim curajosi si sa acordam lui Marte, ce vine cu elan din urma, dreptul de fi pregatit sa faca fata conjunctiei pe care o va avea si el cu Lilith in 26 decembrie.
Spre seara, Luna va intra in Balanta, indulcind relatiile prin intalniri mondene, atractie spre veselie, jovialitate, buna dispozitie, fara sa avem macar intuitia ca un mic semn de neatentie, un cuvant gresit, o atitudinea gresita, o indiferenta abordata pentru a trai linistea si relaxarea, ne poate duce inevitabil spre un esec de imagine, spre raceala, desconsiderare, respingere.
In 19 decembrie nu trebuie sa uitam ca respingerea si indiferenta pe un aspect intre Lilith si o planeta indiviuala, asa cum se intampla acum, doare foarte tare si daca dorim sa mentine echilibrul in viata personala si in relatiile pe care le avem, trebuie sa nu o abordam pentru ca vom fi tratati cu aceiasi indiferenta. Oamenii se tem de oglinzile vii pentru nu inteleg ceea ce vad in ele, de aceea 19 decembrie poate deveni o zi foarte dificila si complicata.
In tensiunea pe care aspectul dintre Soare si Lilith o lanseaza, ziua de 20 decembrie va aduce oboseala, dorinta de a reeditat un succes sau de a anula un esec parcurs in ziua anterioara. In mod cu totul si cu totul interesant, trigonul pe care Luna il va face cu Venus aduce conjuncturi bune, o frumoasa relationare, chiar cu cei cu care in ziua anterioara am avut un conflict sau cu care am parcurs un incident. Cu alte cuvinte, 20 decembrie poate deveni o zi a impacarii si reconcilierii, a nevoii de echilibru fara sa ne preocupe profunzimea lui, ci doar interactiunea si absenta opozitiei. Lilith inca se mai afla in conjunctie cu Soarele, dar in faza de separatie, cand concluziile sunt neplacute, iar parerile despre oameni gresite.
Este insa o zi buna pentru o autoanaliza, pentru a realiza un proces interior serios si atent, pentru ca mobilitatea Lunii in Balanta, presupune acum o mai buna abordare a acelor aspecte ale vietii personale pe care am evitat sa le observam sau gandim.
Duritatea adusa de conjunctia Soare-Lilith, nu mai este, in 20 decembrie, perceputa la intensitatea sa reala si multe din situatiile pe care le predispune nu vor mai fi luate in sens personal. Nu trebuie sa intelegem de aici ca 20 decembrie va fi o zi usoara si ca este suficinet ca Luna sa fie in Balanta si in trigon cu Venus ca bucuriile mici si ne prevazute ale zilei sa ne schimbe optica si starea generala. Soarele se afla acum in convalescenta. El trece peste gradul anaretic si nu-si mai poate aminti ceea ce a fost bun in ultima perioada, dar nici nu se poate incredere in viitor pentru ca in fata sa il are pe enigmaticul Pluton, cu care face o conjunctie, caruia ii executa ordinele, dar pe care nu-l intelege.
Cu alte cuvinte, oamenii vorbesc la fel si se inteleg separat, se discuta pe ascuns, se barfesc si se spioneaza. Un acut sentiment de neincredere si o lipsa de respect pot fi evidente, in detrimentul putinei armonii care vine din pozitia Lunii in Balanta.
Cei care sunt angrenati pe o cale spirituala, care lucreaza cu energia si care vor sa se cunoasca mai bine vor vedea in ziua de 20 decembrie o oportunitate in a intelege profunzimile fiintei, un inceput in a cerceta ceea ce trebuie rezolvat, ceea ce este gresit sau neutilizat, ceea ce a regresat prin neutilizare sau ceea ce este indreptata impotriva grupului de apartenenta.
Valorile acestei zile sunt cele de analiza si observatie, evident, manifestate la nivelul la care este situata fiinta. Daca tendinta omului este de a rezona cu vibratiile inferioare, Lilith ii va indemna sa actioneze in a-si insusi meritele si bunurile altora, in a distruge ceea ce nu pot intelege si in ca nega sau interzice ceea ce nu cunosc. Daca tendinta sa este sa se dezvolte continuu, atunci tulbulentele energetice date de lezarea Soarelui de conjunctia cu Lilith si inhibarea sa in intuneric si umezeala, data de conjunctia cu Pluton, vor duce, in mod obligatoriu, la un proces interior eficient si drept.
Noaptea spre 21 decembrie va fi marcata de inconjunctie cu Uranus, ceea ce poate aduce insomnii, treziri repetate, palpitatii, cosmaruri, rememorari negative, intarind neincrederea si tendinta de a oscila intre stari extrem data de pervertirea de Lilith a Soarelui la trecerea sa peste aceste sector din Sagetator. Cand Soarele va trece in Capricorn, Luna deja va fi familiarizata cu limitarile si nemultumirile sociale oferindu-i Soarele motive de gandire si interiorizare.

4 thoughts on “16-20 decembrie

 1. mihaela spune:

  Dincolo de fascinatia lecturii, pentru mine aceste analize astrologice inseamna un mare ajutor in intelegerea, aprofundarea tranzitelor planetare.
  Multumesc..

 2. doolly spune:

  ma ajtua sa inteleg ce, si de ce, mi se intampla atatea necazuri si,mai ales ce e bine sa fac pt a trece cu bine peste perioada….multumesc!

 3. Marta spune:

  Felicitari pentru articol, am gasit multe raspunsuri..

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.