7-10 ianuarie 2009

7 ianuarie
Trecerea Lunii prin Taur aduce o relatie stranie intre astrul noptii si Venus, ca guvernator al semnului, cu care nu face un aspect direct, dar cu care are o relatie inedita si subtila prin faptul ca ii tranziteaza domiciliul. Astfel, se construiste o relatie ce aduce simplitate si putere, un gen de luciditate stranie, infricosatoare. Finalul acestui tranzit al Lunii prin Taur nu este deloc simplu tocmai pentru ca aduce luciditate. Nu va fi deloc usor de abordat aceasta stare tocmai pentru ca il obliga pe om sa infrunte realitate de care, prin relatia Jupiter-Neptun, ambele pe Varsator, va incerca tot anul sa fuga.
Daca noaptea dintre 6 si 7 ianuarie aduce ganduri ce trezesc la propriu, alungand somnul, sau la figurat prin comunicare astrale inedite, intelegeri subconstiente dincolo de limitele ratiunii, dimineata, chiar de la prima prima ora, Luna va ridica un trigon cu Saturn pe semne de pamant. Daca in mod cu totul obisnuit un trigon Luna-Saturn aseaza sentimentele si aduce liniste, potriveste gandirea si tempereaza pornirile acide de a lua sau fura, de a agresa sau critica, in acest context astral, cu Saturn retrograd pe Fecioara, aflat acum intr-o relatie dificila cu Uranus, semn al unei natiuni incercata de incapacitatea de a-si gasi un drum, relatia benefica intre Luna si Saturn nu va fi deloc benefica. Cu alte cuvinte, se rastalmacesc cuvintele, se schimba drumurile si se pierde timp, valori, poate chiar bani sau alte bunuri de valoare, oamenii se intorc din drum, spre trecut, pentru ca, in realitate, nu stiu sa priveasca inainte si nu se pot elibera de ceea ce a fost pentru a putea construi un “va fi” simplu si eficient.
Daca in 5 si 6 ianuarie, predispozitiile astrale au facut o sinteza a anului 2009, a valorile ce vor fi mobilizate si asupra carora se va insista foarte mult anul acesta, a inclinatiilor ce va domina intregul spectru al preocuparilor noastre, in 7 ianuarie ne vedem singuri intr-o lume agitata si disperata dupa a-si consuma timpul haotic, fara rost si inutil. 7 ianuarie aduce criza de timp, abuzuri, mesaje tendentioase transmise prin intermediari, intalniri amanate, proiecte intarziate. Se va incerca o recuperare a acestora prin marirea vitezei de lucru, scurtarea timpului de intrevedere, critica, transferarea sarcinilor.
La mai putin de 2 ore de la momentul in care Luna ii va chinui pe oameni aducandu-le la lumina realitatea vietii pe care au ales sa o traiasca, acest astru va ridica o cuadratura cu Neptun concretizand in evenimente tot ceea ce se traieste la nivel interior. Din acest punct de vedere 7 ianuarie pare sa fie o zi cumplita, o zi a adevarului crud, o zi a iluminarii sociale, a intelegerii mecanismului subtila dupa care se ghideaza oamenii in interactiunile lor. La pranz, cand Junon din Capricorn va face un trigon cu Luna, lumina astrala ii va ajuta pe oameni sa inteleaga ca, de fapt, ceea ce traiesc si parcurg nu este decisiv, dar va fi prea tarziu ca sa se mai schimbe ceva in modul de a simti si reactiona.
O mare parte a acestei zile Luna va fi in perioada fara directie si nu ni se recomanda sa planificam si nici sa parcurgem demersuri complicate care sa solicite gandire, emotia sau intelegerea. Din nefericire sau, pentru unii, din fericire, aici, definitiile clasice ale astrologiei previzionale nu se sustin. In 7 ianuarie Luna fara directie va aduce liniste cu atat mai mult cu cat vom fi implicati intr-o activitate si vom urmari sa finalizam ceea ce s-a inceput, chiar daca va trebuia sa facem asta doar in minte, atunci cand conditiile sociale nu permit asta.
Oamenii se tem de oglinzile vii, pentru ca nu inteleg ceea ce vad in ele. Oamenii se tem de aceste zile, pentru ca nu inteleg ce traiesc.
Asadar, ceea ce ne tulbura in 7 ianuarie nu este clar inteles si nici integrat si, din acest punct de vedere, putem declara 7 ianuarie o zi norocoasa, dar nicidecum una usoara.
Trecuta deja pe Gemeni, chiar din seara zilei de 7 ianuarie, in 8 ianuarie Luna va ridica trigoane cu planetele din primul decan al Varsatorului, aducand o usurinta in comunicare, o dorinta de a finaliza ceea ce nu s-a putut finaliza cu o zi in urma, o acuta nevoie de miscare, de implicare, dar si o acuta lipsa de resurse. Fiind in trigon cu Mercur, guvernatorul semnului, Luna aduce detasare prin intelegre, prin gandire clara, limpede, prin indiferenta prin abandonarea orgoliului si cultivarea unor sentimente opuse celor abordate in zilele anterioare. Din acest punct de vedere Luna, face din ziua de 8 ianuarie o zi complicata, de indecizie sau de decizii nefinalitate, o zi cu probleme de alegere.
Spre mijlocul zilei, ridicand un trigon cu Nodul Nord al axei Dragonului, cu Sensul Vietii, Luna inverseaza brusc prioritatile, schimba planurile si face ca totul sa iasa bine. Binele acesta va tine exact o zi!
9 ianuarie
Asa cum ne-am obisnuit in ultima vreme, din cauza accentuarii vibratiile negative ale opozitiei Saturn-Uranus pe decanul a III-lea al celor doua zodii implicate (Fecioara, Pesti), finalul tranzitului Lunii prin Gemeni aduce o cuadratura cu Saturn si, evident, cu Uranus, afectand sanatatea celor care si-au neglijat-o in perioada 24-27 dcembrie, cand din Sagetator, Luna ridica doua cuadraturi cu aceleasi planete in opozitie.
Legatura cu acel tranzit nu va fi vizibila numai pe acest sector, ci si pe cel social, aducand o a doua finalitate, o completare la finalitatea ce aparea atunci, inaintea Lunii noi din Capricorn. Se va face mult apel la acea perioada si se vor reinnoi promisiuni pentru a se incerca reeditarea acelor realizari, succese, preocupari si, de aceasta data cu mai mult timp de desfasurare si mai multa agresivitate. Daca pe Sagetator, Luna are o retinere impusa de reguli, indiferent ca ele exista sau sunt construite atunci, pe Gemeni, ea isi ajusteaza regulile dupa fiecare adiere a zefirului, dupa cum ii este omului mai bine si mai usor, mai util si mai necesar pentru a-si sustine imaginea si statutul.
Privind in contextul general al schimbarilor de vibratie astrala ce s-au petrecut de la perioada 24-27 decembrie 2008, la care se face apel, acum se va mentine intentia de a reedita ce s-a intamplat atunci, insa doar ca intensitate, nu si ca demers si in niciun caz ca finalitatea.
Daca ne gandim ca de acolo de vine bucuria si succesul, increderea si multumirea, nu facem decat sa ne scufundam sufletul intr-o mare iluzie, in irationalitate, pentru ca o mare parte din zi va fi sub influenta trigonului pe care Luna il face cu Neptun si care alimenteaza cu sperante irealizabile ce duc, in mod inerent, la o si mai mare frustrare.
In aceasta zi Soarele atinge gradul perfect al sextilului cu Uranus, aducand demersurilor, faptelor, actiunilor in care suntem implicati o anume luciditate si incredere, un noroc, o usurinta in a lucra, dar tot ceea ce se va realiza usor este, din nefericire, ceea ce nu ne intereseaza in mod direct. Aglomerarea de planete de pe Varsator, tensiunea nefireasca pe care ele o trimit acum spre Luna din Gemeni, face in asa fel incat sa nu putem interioriza influenta sextilului Soare-Uranus, pentru a spori increderea, gandirea clara, si sa pierdem o mare sansa de a mai echilibra putin balanta reimplinire-realizare sociala.
Spre seara, Luna, abia intrata in Rac, aduce melancolia si iluzia norocului spre paroxism. Pe langa o oboseala accentuata, venita dintr-o stare psihica grea, ne va bantui si memoria unei zile duplicitare in care nu s-a intamplat nimic rau, dar care ne-a ars sufletul cu o durere aproape imperceptibila.
La putin timp dupa ce trece in Rac, Luna i se opune lui Lilith, realizandu-se prima opozitie, prima disputa pe care Luna neagra o aduce de cand a intrat in Capricorn. Daca alegem sa lucram pana tarziu pot aparea brusc dispute cu colegii, daca se alege acest moment pentru a face planuri de viitor sau pentru a clarifica aspecte neintelese din familie, ale unor comportamente mai vechi, o discutie banala poate degenera brusc intr-o disputa cu accente violente.
Pluton, de asemenea implicat intr-o opozitie cu Luna, intervine si el in aspect. Acum, la ceas tarziu de seara, oamenii isi pot spune lucruri atat de grave si de dure incat se pot desparti pentru o perioada lunga de timp sau li se va stirbi pentru totdeauna incredere pe care o au unii in ceilalti.
Trebuie luat in calcul ca in seara zilei de 9 ianuarie nimic nu este clar, nimic nu este limpede si ca daca alegem sa vorbim pentru a clarifica se intampla tocmai pentru ca ceva nu este limpede. Prin interventia ei directa, Lilith nu va clarifica niciodata nimic, ea va spori durerea si neincrederea si va aduce tristetea si deznadejdea acolo unde doi oameni, cu bune si cu rele, duceau o viata normala.
10 ianuarie aduce ceea ce, la inceputul acestei prezentari, la inceputul acestui interval distinct de restul perioadei, anticipam – relatia Luna-Venus.
In 10 ianuarie intelegem ceea ce nu am reusit sa intelegem in 7 ianuarie, cand Luna trecea pe final de Taur si cand a construit o bucla karmica stranie, inedita, cu apel la luciditate si ratiune. Acum, in 10 ianuarie, chiar de dimineata, dupa oboseala si tensiunea serii de 9 ianuarie ne revine in minte, din nou, luciditatea si ratiune zilei de 7 ianuarie. Din nou privim in jur si intelegem ceea ce avem de facut, dar, in plus, nu ne putem detasa de impresiile ce le-am acumulat din 7 ianuarie pana in dimineata zilei de 10 ianuarie. Experienta Lunii in Gemeni din zilele anterioare este in aceasta perioada inedita si puternica si daca ea nu va putea nicidecum, in mod direct, sa predispuna evenimente, ea le va influenta prin impresii, pareri, senzatii devenite aievea pe alt tranzit al Lunii, cand acestea pot fi localizate pe situatii si explicate prin intermediul efectelor pe care le produc.
Chiar in mijlocul zilei, Luna i se opune lui Marte din Capricorn, impingandu-i pe oameni le gesturi extreme. Renuntarea, interiorizarea, sentimentul curat, sincer, poetic, disponibilitatea pentru efort, intelegere si perseverenta poate fi acum pervertita de prezenta Lunii negre in impresiile astrel ale Lunii in aspect cu Marte. Asadar, luciditatea din 7 ianuarie nu mai poate fi nicidecum reeditata. Acum mintea este hranita de sentimente tulbure, de revolta impotriva ordini de fapt a lucrurilor, a traditiilor, a ceea ce se face in mod obisnuit, a rutinei, a obisnuitului.
Intrega zi de 10 ianuarie este supusa unei agitatii stranii, organice, venita dintr-o cultivare a sentimetelor agresive sau din greseala de a ne lasa prada unui sentiment confuz de neincredere in oameni si in sentimentele frumoase pe care acestia ni le-au aratat in mai multe randuri.
In 11 ianuarie, Mercur va intra in mers retrograd si subconstientul, inca din timpul zilei de 10 ianuarie, percepand diferentele de vibratie si apropiere a momentului de stop comporta o manifestare improprie, cu accente colerice. In absenta autocontrolului, gesturile pe care le facem in 10 ianuarie vor strica, iar intrarea in mers retrograd a lui Mercur nu ne va mai da prilejul sa reparam decat incepand cu 1 februarie, cand va reveni la mersul direct, dar atunci s-ar putea sa fie prea tarziu si alte influxuri astrale sa puna o bariera intre oameni, iar incercarea acestora de a reparara sa aduca de fapt o lezare si mai mare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.