Mercur retrograd privit altfel…

Nu voi face aici o prezentare a lui Mercur retrograd, pentru ca mesajul acestui astru va fi regasit in analiza repartizata zilei si perioadei in care el va actiona, ci tin sa amintesc faptul ca aceasta planeta va intra in mers retrograd pe 11 ianuarie 2009, ora 18:43 si va reveni la mersul direct in 1 februarie 2009, la ora 9:10.
Plasarea acestei planete pe casa VI a momentului de ingress si deci accentuarea acestui sector astral aduce lezarea sanatatii, suspiciuni la locul de munca, efort nerecompensat, dispute revendicative, nu doar cele macro vizibile in viata social, ci si intr-un context mai mic, in familie sau intre colegii de birou.
Cu un ascendent in Leu si Soarele tot in casa VI, acum tin in mod special sa atrag atentia asupra sanatatii. Pierderile de vitalitate sau risipirea energiei in activitati fara rost pot produce leziuni fara a avea timpul necesar pentru a ne reface.
In zilele care ne-au mai ramas va invit la o altfel de meditatie, la interiorizare, la cultivarea unui sentiment pasnic, de compasiune, iertare, iubire, neconditionare si intelegere pentru a marca intrarea planetei in mers retrograd cu o alta baza energetica. Este destul de greu sa lucrezi cu Mercur acum cand contextul astral este atat de tulbure, dar detasandu-ne de grijile pe care ni le provoaca anturajul ne vom proteja in perioada retrogradarii.
Asadar, sa ne intoarcem catre sine cu… Lisa Gerrard, Dead Can Dance si muzica lor divina.3 thoughts on “Mercur retrograd privit altfel…

 1. veronica spune:

  buna gheorghita,

  la multi ani si bine te-am regasit! am avut o perioada mai low, dar se pare ca intrarea lui jupiter in varsator mi-a reactivat interesele in domenii neconventionale.

  iti doresc un an bun, cu multa sanatate, prosperitate si creativitate!

  veronica

 2. La multi ani, Veronica!
  Iti multumesc pentru urari si eu, la randul meu, iti doresc sa ai un an bun, cu sanatate si prosperitate, pentru a depasi perioadele dificile.

 3. natasa spune:

  Domnule Coser ;

  Va multumesc pentru precizarile, cu privire
  la pozitia lui Mercur in casa sanatatii.
  Eu sunt fecioara si sunt bine lezata de
  Saturn si acum un pic si de Mercur.
  Nu mai spun de tot climatul inconjurator.

  Cu stima
  Natasa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.