6 – 12 martie 2017

6 – 12 martie 2017 este săptămâna riscului de a fi înlocuit și a stagnării folosită greșit. Valorile cu care vom lucra acum sunt destul de delicate pentru că ne oferă falsa impresie de evoluție în timp ce ele sunt elemente reziduale sau cârje de care trebuie să ne sprijinim într-un moment de pauză. Cu alte cuvinte, omul care dorește să meargă cu orice preț înainte, cu orice risc, prin orice mijloc se supune unei mari încercări și are toate șansele să își vadă încheiat un traseu pe care l-a iubit foarte mult. Nu se va simți confortabil nici cu faptul că acest traseu se încheie, dar nici cu ceea ce există dincolo de eșecul său. Va fi supărat pe întreaga situație, pe înlocuitor, pe faptul că trebuie să o ia de la capăt. Noi, pentru că studiem astrologia, știm însă că vibrațiile astrale ale acestei săptămâni ne vorbesc despre o separare. Dacă se întâmplă să fim înlocuiți dintr-un demers atunci să mulțumim cerului că s-a întâmplat lucrul acesta înainte de a gusta dintr-un mare eșec. Numai în felul acesta reușim să vedem că stagnarea nu poate fi înțeleasă greșit, că atunci când ne oprim știm să recunoaștem că am pierdut sau găsim imediat instrumentele de care să ne sprijinim pentru a nu transforma un moment de pauză într-un mare eșec.
La capitolul evenimente astrale această săptămână aduce câteva elemente definitorii ale acestei perioade care își vor pune amprenta asupra notei generale a anului 2017. Este vorba despre două unghiuri frumoase pe care Soarele le împlinește cu Mercur și cu Pluton, careul Lunii negre la Axa Dragonului, trecerea lui Marte pe zodia Taur, conjuncția lui Mercur cu Chiron, careul lui Mercur cu Saturn și, evident, Luna plină. Dacă am avut impresia că ultimele două săptămâni au fost foarte intense, că lucrurile s-au inflamat din nimic și că a planat asupra noastră o presiune căreia nu i-am găsit o explicație, vom vedea că în această săptămână, strict legat de această presiune socială, lucrurile vor fi mai clare. Vom fi însă defavorizați la capitolul acțiune. Ne va fi clar care este natura presiunii dar cu greu vom găsi resursele necesare pentru a acționa, pentru a pune degetul pe rană, pentru a spune lucrurilor pe nume. Cu alte cuvinte, dintr-o anumită perspectivă, se poate spune că această săptămână aduce o veritabilă întâlnire cu destinul, dar nu cu acele note benefice pe care și le închipuie un om care invocă destinul de fiecare dată când urmărește să se prezinte la un nivel înalt, să-i convingă pe ceilalți că puterea și reușitele sale au fost predestinate. De această dată ne întâlnim cu acel destin contorsionat, care nu s-a putut împlini din cauza minciunii, aroganței, supraaprecierii, a lipsei disciplinei de lucru sau a muncii. Avem nevoie să fim foarte atenți asupra evenimentelor în care suntem integrați fără să ne dorim lucrul acesta pentru că acestea conțin cea mai mare bogăție de informații referitoare la greșelile pe care le-am făcut și pe care ar trebui să nu le mai repetăm.
Există însă și o parte bună, aceea dată de componenta muncă. Dacă în prima jumătate a săptămânii această componentă a muncii va veni spre noi sub forma unei inspirații, sub forma unei dorințe de studiu, sub forma curiozității, de vineri încolo, după ce Marte va intra pe zodia Taur toate aceste aspirații din prima parte a săptămânii, dacă nu au fost distruse prin prejudecăți, conflicte sterile, se transformă în acțiuni concrete. Se va trece, astfel, de la intenție la acțiune, dar nu abuziv, ci prin voință proprie. Pe baza acestor acțiuni care supraviețuiesc presiunii de grup omul poate spune că este făuritorul propriului destin.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu confunda presiunea de acum cu calitatea pe care o avem în momentul de față. Cel care va face diferența între forța distrugătoare a unei furtuni, cea care a fost aruncată de mult timp în lume și abia acum a ajuns la noi, cu cel care suntem în momentul de față, ființa care regretă că a creat vreodată forțe distructive, și-a depășit în mare parte condiționarea karmică, periculoasă, distructivă, care îi pune pe oameni în dificultate în această săptămână.

Se caută o dovadă de superioritate. Se face un pas înapoi. Vorbirea nu este înțeleasă. Mesajul este răstălmăcit. Planuri de muncă suplimentară. Curățenia este făcută cu forța. Epuizare. Cuvinte spuse fără rost. Obiectele aruncate ne sunt din nou necesare. Redecorarea vieții. Nu se ține cont de o recomandare.

Pe finalul tranzitului sau prin zodia Rac, Luna va trece în dimineața acestei zile prin opoziția cu Saturn, aspect care ne vorbește despre consecințele tragice ale unor fapte care ne apar acum ostentativ în minte ori care devin active prin statutul de obstacol pe care îl au. Fie că este vorba despre un evenimente concret, fie că el se ridică deasupra ca o stare proastă, ca o idee obsesivă, ceea ce credem că putem împlini în această zi depinde foarte mult de speranță și mai puțin de acțiunea concretă, de pricepere, de ceea ce facem pentru că așa ne-am propus. A trăi cu speranță când Luna trece prin careul cu Chiron înseamnă a găsi vinovați pentru un eșec și, de partea cealaltă, a revendica totul ca și cum ceilalți nu au avut nimic de spus în sensul acesta. Pe 6 martie se vor accentua discrepanțele dintre oameni, în special dintre cei harnici și cei leneși, dintre cei care pot anticipa corect ceea ce urmează să li se întâmple și cei care trăiesc într-o adâncă suspiciune pentru a fi pregătiți pentru orice.
Din nefericire, înclinația către comunicare, nu doar acum, ci tot anul 2017, cu Luna pe ultimul sector al zodiei Gemeni, primește un astfel de mesaj și dacă în anii din urmă nu ne-am pregătit, nu am fost condescendenți, nu am folosit cuvântul pentru a zidi, ci doar pentru a obține avantaje personale, ipostazele acestea vor fi de fiecare dată triste, obositoare, încărcate de insatisfacție ori dominate de semnale de boală ce nu pot fi înțelese corect. Totul este frânat, oprit, ca într-un vis în care vrem să alergăm, dar nu putem. La fel ca în vis, momentul acesta este dominat de teama că eșecul ar putea fi mai mare decât pare la prima vedere, mai adânc ori mai delicat. Apoi, pentru că o nenorocire nu vine niciodată singură, nevoia de a ne controla, de a scăpa de frică impune o curățenie interioară. Pentru cel cu funcție și rang, această curățenie se răsfrânge și asupra oamenilor. Vom fi motivați acum să stabilizăm o separare sub falsa luciditate că dezamăgirea de acum este ceea ce ne-a lipsit în perioadele de eroare. Acum ni se pare că momentele anterioare, când am persistat în eroare au fost de fapt dominate de frică. Este clar că secvențele acestea cer o clarificare amplă, însă nu în modul acesta, nu în virtutea inerției, nu de la sine, ci, după cum ne spune Luna, cea care mediază acum tendința Nodurilor, printr-un act de voință bună, curățată deja. Așadar, ceea ce cere curățenie nu trebuie privit ca decizie, ci ca un efect, ca o condiție preliminară pe care avem nevoie să o îndeplinim pentru ca deciziile să fie adoptate cu maximă luciditate. În felul acesta, curățenie nu va fi văzută ca un resort împotriva experiențelor anterioare, împotriva a ceea ce am trăit sau împotriva celor cu care am trăit o anume experiență, ci un simplu proces care ne ajută să descoperim un alt mod de a simți. Abia după ce simțim curat ne putem aștepta ca decizia de acum să fie bună. Lucrul acesta este susținut de mesajul complicat al Lunii. Elementele confuze și dureroase țin de trecerea sa pe Gemeni, în timp ce soluțiile majore, cele care mediază tendința Nodurilor, destinul, care conferă evoluție și prosperitate țin de poziția Lunii pe zodia Rac. Așadar, există o mare diferență între emoție și argument, între discuția despre a face ceva și acțiunea în sine.
O altă problemă a zilei de 6 martie este dată de timp. Ne vom propune să facem ceea ce nu se poate soluționa într-o singură zi ori ceea ce este delicat și pentru care nu avem priceperea necesară. Situația aceasta va fi destul de obositoare cu atât mai mult cu cât ni se va părea de o importanță capitală să-i acordăm toată atenția. În consecință, obstacolul legat de etapizare, succesiune ne va face să ne întoarcem la ceea ce am aruncat cândva cu scopul de a umple un gol. Unii se vor întoarce la relații mai vechi care nu mai sunt interesante, necesare, deci la un mod eronat de a trăi, alții, la modul concret, vor prefera hainele vechi, obiectele peste care s-a așternut praful, ideile notate într-un caiet de dictando în tumultoasa perioadă adolescentină. Există o satisfacție în sensul acesta, există un bine pe care-l căutăm și pe care speram să-l găsim.
Prin urmare, debutul săptămânii se face într-un ton complicat. Ne dorim ceea ce obținem greu sau deloc și pentru că nu suntem încă pregătiți să pierdem ne întoarcem spre reziduuri și ne bucurăm de ele simulând o apreciere la care am ajuns prin educație, prin înțelepciune. În realitate, bucuriile de acum sunt reacții disperate în fața unei furtuni. Dacă în săptămânile anterioare am dovedit echilibru vom găsi acum puterea necesară să acceptăm ca unele, lăsate în urma ori pierdute, trebuie să rămână acolo și că nu este deloc o rușine să acceptăm că mai trebuie să învățăm să și pierdem.
6 martie ne avertizează că a combate artificial epuizarea înseamnă a consuma și mai mult din rezerve, a transfera putere din alte sectoare ori părți ale ființei ceea ce poate accentua un dezechilibru. Desigur situația aceasta devine dificilă prin lăcomia de a merge mai departe prin aceleași obsesii sau într-un sector care deja nu mai poate oferi prea multe. În consecință, nici mesajul nu este adaptat corect, nici prezentarea față de comunitate nu este la un nivel optim.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a respecta ritmul de lucru impus prin magnetismul astral, dar și direcțiile spre care ni se recomandă să ne îndreptăm. Orice abatere de la această schemă se face cu mare consum de putere. Cât de curând vom crea un alt gol în altă parte a ființei și nu ne va ajuta cu nimic dacă justificăm acestea prin necesitatea de a umple un alt gol în altă parte. Să ne oprim, să respirăm, să ne fixăm atenția pe “acum” și “aici” pentru a vedea că avem un alt contur decât se vede în umbră și a nu confunda renunțarea și selecția cu pierderea și puținul.

Inspirație frumoasă. Energie. Regenerare. Acordăm atenție unor lucruri importante. O coordonare este adusă din nou la centru. Autocontrol. Comportamentul subiectiv este dat la o parte. Se fac sinteze prin ajutorul misterios al celorlalți. Interes pentru viața de familie frumoasă. Se iese dintr-un bucluc. Sacrificiu frumos.

Conjuncția Soarelui cu Mercur, aspect care se va împlini în noaptea de luni spre marți, ne atrage atenția asupra lucrurilor bune pe care trebuie să le selectăm pentru a nu mai fi amestecate cu lucrurile rele. Cu toate acestea, 7 martie nu este o zi de selecție, ci mai curând una care ne ajută să recuperăm energia cu scopul de a ne proteja o poziție, un privilegiu, o imagine. Cei care nu reușesc să facă lucrul acesta vor stagna într-o zonă tristă, neplăcută sau chiar bolnăvicioasă. Mercur nu are o calitate foarte bună atunci când trece prin zodia Pești, adică accentuează dramele, nemulțumirile, este dispus să selecteze doar ceea ce este rău, subiectiv sau care contravine armoniei de grup. Soarele are, însă, în Pești, o altă vibrație. El vine aici cu îndemnul de a privi de sus, adică dinafara problemei, de a gândi lucrurile prin esența lor, de a le așeza în așa fel încât edificiul construit să fie unul universal. Cu alte cuvinte, mesajul pe care îl lansăm în ziua de 7 martie este unul care se adresează grupurilor, categoriilor sociale, un mesaj care luptă împotriva unor prejudecăți pe care unii oameni le-au alimentat fără să își dorească în mod special, în virtutea inerției sau pentru că s-au dovedit slabi.
O altă componentă a zilei de 7 martie este cea care se referă la mister. Prin faptul că Luna, aflată acum în tranzit pe primul sector al zodiei Rac, adică în domiciliu, trimite raze negative către planetele din Capricorn și pozitive către planetele din Pești, educația pe care am folosit-o în săptămânile din urmă pentru a ne menține într-o anumită poziție, pentru a fi rezistenți sau puternici, este acum dată la o parte, înlocuită cu altceva. La prima vedere, situația aceasta pare susținută de un comportament subiectiv. În realitate, este un mare sacrificiu pe care îl face un om devenit celebru în săptămânile anterioare prin insistența cu care și-a susținut un mesaj, o atitudine ce i-a permis să nu se abată de la traseul său de a nu renunța acum de dragul unei armonii de grup. Îndemnul acesta nu vine din zodia Pești, deși această zodie participă la acest edificiu, de aceea tot ceea ce ține de interes, mobilitate, curaj ne duce către o confruntare și când se poate testa mai bine curajul și echilibrul unui om dacă nu într-o confruntare.
Prin urmare, 7 martie ne încurajează să dovedim rezistența la efort, autocontrol, să ne detașăm de dramele personale, să fim echidistanți față de problemele celorlalți și obiectivi în ceea ce ne privește. Momentul acestei zile aduce un crescendo foarte interesant care pornește de la o inspirație pe care cu greu vom reuși să o implementăm și se îndreaptă către revolta orientată împotriva individului care nu face nici cel mai mic efort pentru a înțelege mesajul celui care vrea să se exprime. Dacă firea omului nu este orientată către conflict, dacă schema personală nu este susținută acum de o revoltă împotriva a ceea ce s-a dovedit limitat, încuiat, răutăcios sau bolnăvicios, atunci finalul zilei va fi marcat de un sacrificiu frumos. Omul care face sacrificiul în modul acesta pe 7 martie va rămâne în continuare anonim. Așadar, cel care nu a înțeles cum este să faci parte dintr-o asemenea lucrare (să oferi un exemplu pozitiv și să fii în mare parte anonim) va suferi că trebuie să facă un sacrificiu, chiar dacă gestul său aduce multă bucurie celorlalți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu privi întregul edificiu al vieții personale prin sacrificiul pe care trebuie să-l facem astăzi. Dacă vorbim și nu suntem ascultați, dacă dăruim și reacțiile nu sunt cele așteptate, dacă nu suntem respectați pe măsura a ceea ce suntem, reprezentăm sau ar merita să primim nu înseamnă că întreaga construcție a vieții personale trebuie reconfigurată. Pe lângă curaj, risc, profunzime, omul trebuie să asimileze și lecții legate de îndurare.

Dorință de studiu. Impactul personal asupra vieții face apel la experiențe frumoase. Pierderile nu mai dor. Se discută despre profunzime. Invitație la gândire. Se valorifică o șansă. Se modifică o conduită. Extravaganțele nu mai sunt acceptate. Invidie. Conjuncturi ciudate. Se caută prin orice mijloc recâștigarea încrederii cuiva.

Pentru că astăzi se definitivează sextilul dintre Mercur și Pluton vom privi în jur cu mai mult optimism, cu mai multă încredere în sine, cu mai multă deschidere față de ceea ce este frumos și constructiv. Ne ajută în sensul acesta și trecerea Lunii pe ultimul sector al zodiei Rac, urmând ca, spre seară, să intre în Leu. Cât timp se va afla pe domiciliu va accentua nevoia de a demonstra, de a impune, de a stabiliza, dar, ca într-un paradox, va face lucrul acesta ducând mai departe nota conflictuală a zilei anterioare cu intenția de a conserva în mod artificial binele în care cred. În consecință, oamenii devin mai buni pentru că nu pot merge mai departe cu răul pe care l-au gândit anterior, devin utili celorlalți pentru că nu-și pot permite să strice mai departe ceva, să distrugă bunurile personale sau ale celorlalți mai mult decât au făcut-o deja.
De asemenea, momentul acesta aduce și severitate, însă ea este constructivă și va putea fi văzută mult mai bine prin seriozitatea cu care ducem mai departe un studiu, împlinim o nouă etapă de evoluție. Oamenii care în primele două zile ale săptămânii au dorit să se facă remarcați prin ceea ce este corect, echidistant și bun vor împlini pe 8 martie o nouă etapă în direcția aceasta. Astfel, vor dovedi că au o gândire mai puternică, că nu sunt zdruncinați de evenimentele triste, că nu se pierd cu firea acolo unde alții fac uz de forță. Văd cu luciditate conjuncturile sociale, se implică în anumite evenimente care privesc, dar nu renunță la profunzime, nu renunță la interesul pe care-l au. Aceste persoane, pe 8 martie, nu stagnează, ci ating o performanță prin creativitate, prin originalitate, prin interesul de a umple golurile din viețile celorlalți cu daruri minunate.
Ceilalți își vor petrece ziua prin extravaganțe, vor fi impulsivi și nu-și vor da seama că foarte ușor devin și certăreți sau creează celorlalți stări proaste, neplăceri, pagube. Pe ei îi interesează doar să se simtă bine. Vor vedea însă că până la sfârșitul săptămânii binele acesta se va întoarce. Astfel, indiferent de zona în care vom activa vom fi foarte mândri de ceea ce am reușit, de impactul pe care l-am obținut asupra celorlalți, de ceea ce credem că i-a impresionat pe ceilalți din ceea ce facem.
Prin urmare, 8 martie aduce o înclinație către studiu. Pentru unii acest studiu nu presupune a se implica în activități culturale, intelectuale, artistice, ci doar a bate monedă pe acțiunile pe care le-au făcut în ultima perioadă. Vor fi absolut convinși că dacă nu merg mai departe în forma aceasta, dacă nu bat fierul cât este cald, dacă nu insistă pe aceleași atitudini, pe aceleași fapte, nu vor fi acceptați, vor pierde o poziție, un loc social, atenția celorlalți sau o prietenie.
Prin faptul că astăzi se caută prin orice mijloc recâștigarea încrederii cuiva, redobândirea puterii de altădată, se înțelege că teama de a fi înlocuit, de a pierde ceva este mult mai mare decât plăcerea de a fi performer. Cel nesincer sau care nu dorește să vadă adevărul așa cum este va considera că nota definitorie a zilei de 8 martie este dată de lupta pentru întâietate. Dacă se poate vorbi despre o performanță, despre un pas înainte atunci trebuie stabilit că acesta nu va putea fi făcut decât de cei puternici, de oameni bine intenționați, de ființele care, pe orice conjuncturi, au arătat că iubesc munca, disciplina, că sunt ființe serioase și demne de respect. Acești oameni vor avea începând cu 10 martie, adică începând cu ziua de vineri, o confirmare a faptului că s-au menținut la un nivel înalt, că au o vibrație rafinată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu încerca să reconstituim puterea de altădată. Și astăzi, ca și în zilele celelalte, avem nevoie să ne folosim puterea personală pentru a fi stabili pe un traseu bun. Cine nu poate să fie constant pe un traseu bun își va disimula sentimentele, va juca teatru, va minți, va lua putere din alte sectoare ale vieții sau din alte zone ale ființei pentru a se convinge pe sine că nu poate fi înlocuit.

Se retrezește patima pentru minciună. Instabilitate. Traseu sinuos. Valorile nu sunt acceptate. Adoptarea unei atitudini rele. Separare. Interes pentru valori ce pot fi convertite în bani. Aspirații greu de atins. Fapte inconștiente. Transformarea în bine este o poveste frumoasă. Minciună. Hoție. Atitudine revendicativă ce poate atrage atenția asupra unui rău de care oamenii trebuie să se lipsească.

În a doua parte a zilei Luna neagră și Axa Dragonului își vor definitiva careul pe care îl formează de ceva vreme. Momentul acesta este unul de mare tensiune, dar nu aduce evenimente triste în plus față de cele pe care le cunoaștem deja. Acestea primesc doar o intensitate nouă, adică ating un vârf pe care nu am crezut că-l vom experimenta vreodată. Dacă primele trei zile ale săptămânii au fost definite de o greutate, acum aceasta este suplimentată, dacă am mințit, motivat sau de plăcere, mijlocul săptămânii ne aduce o patimă pentru minciună, o plăcere suspectă de a schimba mesajul ca și cum de-acum încolo ne vom petrece zilele alegând înainte de toate o mare minciună și apoi, dacă vom fi constrânși, să mai spunem și adevăruri mici. Conotațiile acestei zile sunt îngrijorătoare pentru oamenii care lucrează pentru binele comunității, pentru formatorii de idei, pentru persoanele care participă la transformarea de grup. Aceștia, tocmai pentru că au avut până acum un rol important pentru comunitate, dar și pentru că primesc influxuri astrale bune ce reies din sextilul Soare-Pluton, vor observa că li se întâmplă ceva nou, că reușesc să capteze atenția celorlalți cu mai multă ușurință, că își pot permite să facă orice pentru că nimeni nu îi va trage la răspundere.
Ecuația astrală a zilei de 9 martie aduce evidențierea a două energii care lucrează diferit sau care sunt îndreptate în sensuri diferite. Pentru a înțelege mai bine suntem îndemnați să ne raportăm la ansamblul perioadei, la prima decadă a lunii martie, cea care în privința acțiunilor se bazează foarte mult pe ceea ce s-a consumat în mijlocul lunii ianuarie. Faptele rele sau bune care merg acum mai departe în virtutea inerției își au rădăcina în mijlocul lunii ianuarie. Este posibil ca multe dintre ele să fie parcurse în crescendo până în momentul de față. Relația aceasta proastă pe care Luna neagră o are cu Axa Dragonului îi împiedică pe oameni să vadă clar acest traseu, acest parcurs și să se limiteze doar la simple ipostaze, presărate din loc în loc și care nu s-au întâmplat la momentul spre care se îndreaptă sintezele pentru acțiune specifice acestei decade. De aceea în momentul de față transformarea în bine ni se pare o poveste frumoasă, dar în mare parte inaccesibilă.
Dacă la nivel individual a face o greșeală de înțelegere sau chiar de alegere nu poate avea repercusiuni atât de grave, pe zona publică lucrurile se inflamează. Mai ales că acum când și Marte se află pe ultimul grad al zodiei Berbec și binele nu are cum să învingă fără ajutor, nu are cum să reușească, ci cel mult să supraviețuiască, să se mențină, să plutească.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne arată cât de dificil este zborul de acum, cât de complicată este evoluția, ce rol dificil avem în grupul de apartenență și cât de multe trebuie să facem într-un timp foarte scurt. Unii, în consecință, aplică acum tehnica struțului, adică își acoperă ochii, se ascund, fug din calea problemelor sau își declanșează, prin voință proprie, un mecanism de uitare. Nu se știe din această prezentare cu caracter general dacă este bine sau rău, însă persoana în cauză consideră că numai în felul acesta reușește să iasă dintr-un impas, să nu piardă statutul social, o poziție privilegiată sau un bun.
Apoi, 9 martie mai poate fi considerată și o zi de conștientizare. Vedem dacă au germinat corect semințele puse în pământ în mijlocul lunii ianuarie, dacă am fost atenți la ceea ce am lăsat în urmă, adică în anul 2016, dacă ne-am stabilit obiective frumoase. Gândul de atunci a lucrat, prin sintezele pentru înțelegere, emoții și cunoaștere cu ceea ce se va împlini în decada următoare, cea care se suprapune cu această săptămână doar în ultimele două zile. Pentru a nu se complica lucrurile, pentru a-și mai atenua din presiunea pe care o resimt, unii nu vor aplica tehnica struțului, ci vor considera că le este mult mai bine dacă visează cu ochii deschiși. Speranțele lor nu vor fi însă proiectate foarte departe în viitor ci cel mai târziu până la începutul lunii august. Dacă acum, pe finalul primei decade a lunii martie, adică astăzi și mâine, zona aceasta a mecanismelor de apărare lucrează mai mult la nivel mental, în ultimele două săptămâni gândurile pe care le avem aici vor începe să prindă contur în alt mod, vor fi puse în aplicare sau li se va vedea acestora primele rezultate concrete. Dacă acum ne dorim o colaborare, începând cu ultimele două zile ale acestei săptămâni aceasta ne arată că este posibilă. Așadar, și de această dată, a lupta cu forțele anarhice nu înseamnă a declanșa o cruciadă împotriva a ceea ce considerăm rău, inferior sau nepregătit încă să evolueze, ci a ne menține pe o cale a rafinamentului. Doar atât trebuie să facem.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi ca a fi un pilon de lumină nu înseamnă a avea acest statut prin convingerile celorlalți, ci prin viețile frumoase pe care ni le trăim cu implicare, seriozitate și decență.

Dorință de muncă. Acceptarea recomandărilor celorlalți. Subiectivitate plăcută. Duritate. Încrâncenare. Neputința de a face o schimbare necesară. Rezolvăm prin dăruire. Complicații prin stagnare. Acceptarea unui nou principiu. Caracter ostentativ. Decădere ciudată. Tensiune emoțională.

În noaptea de joi spre vineri Marte intră pe zodia Taur și ne va schimba prioritățile. Dacă până acum competiția, nevoia de a câștiga, succesul obținut cu orice preț făceau parte din preocupările individului, începând cu 10 martie oamenii se mai liniștesc, se opresc asupra unui singur demers, se gândesc la faptul că vor avea mai multă satisfacție dacă patrimoniul este îmbogățit cu elemente concrete, dacă au pe ce pune mâna, dacă au un acoperiș deasupra capului, adică nu se mai mulțumesc cu faima, cu gloria, cu recunoașterea socială. Pe zodia Taur, Marte nu are o calitate preabună, el fiind în exilul nocturn stabilit în raport cu domiciliul nocturn, cel din Scorpion. De aceea, această poziție este judecată în raport cu cea de pe zodia Scorpion care a dat o notă ciudată anului 2016. Anul anterior Marte a stat de Scorpion primele două luni ale anului, apoi la finalul lunii mai s-a întors din nou pe Scorpion, prin retrogradare, urmând să părăsească această zodie la începutul lunii august. Cu alte cuvinte ceea ce încercăm acum să reparăm sau elementele la care suntem motivați să renunțăm s-au consumat în anul anterior în perioadele indicate mai sus. Elementele acestea care ne obosesc, care se aglomerează în jurul nostru, care ne complică relațiile rămân în continuare dependente de schema sintezelor de acum cade un debușeu. Motivul pentru care ajungem să facem această selecție, să renunțăm la greutăți sau să ne hotărâm pe ce traseu să mergem îl vom găsi în una dintre cele două perioade. Dacă deciziile sunt adoptate acum în mod liniștit, fără patimă, fără ură și fără dorința de răzbunare, atunci motivația vine din primele luni ale anului 2016. Dacă nu, vom regăsi această motivație în conflicte, în resentimente, în evenimente care au fost construite în special pentru a zdruncina statutul social, imaginea cuiva, cele care s-au consumat de pe finalul lunii mai până la începutul lunii august 2016. În anul acesta Marte va parcurge zodia Taur până pe 21 aprilie, adică foarte aproape de momentul în care Axa Dragonului își va schimba poziția. Și această ipostază astrală reprezintă tot o componentă a etapei finale pe care trebuie să o împlinim pentru a evita o decădere, pentru a marca o evoluție, dar nu oricum, ci prin sinteză. Cu Marte pe Taur unii vor produce schimbări în regimul alimentar, în programul zilnic, vor acorda mai multă importanță evenimentelor mici, se vor relaxa mai mult, se vor gândi la ceea ce-i face mai puternici și mai stabili, adică își vor defini nevoile pentru a ieși dintr-un impas, pentru a deveni mai puternici. Unii vor conștientiza chiar din prima zi a acestui tranzit o neputință, în special aceea de a face o schimbare. Tot de aici vine și ritmul lent de lucru, ezitarea, prudența, rezerva pe care o vom alege atât pentru a ne proteja de eventuale pericole, cât și pentru a ne ascunde frica de schimbare.
Prin urmare, 10 martie ne aduce dorința de a conștientiza care sunt elementele cele mai solide ale destinului personal, care sunt oameni pentru care merită să ne consumăm din timp, din resurse sau chiar pentru care merită să facem un mare sacrificiu. Trecerea lui Marte pe zodia Taur are, în această primă etapă, în acest debut, o ambivalență ce va fi vizibilă pentru toată lumea. Deoarece acest ingres se produce foarte aproape de careul perfect dintre Luna neagră și Axa Dragonului această ambivalență nu ne permitem nici să ne desprindem de vechile acțiuni, dar nici să fim întru totul implicați în cele noi. Aceasta pare să fie cauza multor probleme care apar și se rezolvă în această săptămână, numai în modul acesta poate fi explicată ezitarea vizibilă pe 10 martie.
Nu trebuie să uităm că indiferent de amploarea problemelor viziunea ne ajută să simplificăm lucrurile și tot prin viziune, prin eliberarea de prejudecăți, ajungem să înțelegem că multe se rezolvă prin dăruire. Cu Marte în Taur ne vom preocupa și de măsura acestei trăiri. Cât timp a fost în Berbec lucrul acesta nu a constituit o prioritate. Era importantă acțiunea, rezultatul, dinamismul în sine. Acum contează și cât dăruim, și cui, dar și măsura răspunsului pe care-l primim. Totul va fi cântărit, așezat în forma specifică, șters de praf, poleit, etichetat, ordonat. Riscurile cu care ne vom confrunta de acum și până în a treia decadă a lunii aprilie sunt cele legate de încrâncenare, de atașamentul exagerat de valorile materiale, de tendința de a înlocui elementele volatile date de aspirație, dinamism, mobilitate cu cele mult prea dense, cu plăcerea de a avea obiecte, de a solicita, chiar și atunci când nu trebuie, promisiuni de prietenie, de stabilitate, de susținere. Dar chiar și pentru această problemă există o soluție minunată. Tot prin vibrațiile zodiei Taur ajungem și la calea de mijloc, cea care ne ajută să înțelegem cât de importante sunt rădăcinile trecutului și cât de valoros este aerul proaspăt, cât de importantă este noutatea, cât de frumos se poate trăi îmbinând modestia de a fi ceea ce suntem cu fascinația de a remodela pentru a face frumosul să fie și mai frumos, binele și mai bun, puternicul și mai puternic.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi astăzi ce suntem dispuși să facem pentru a proteja. În felul acesta, descoperim dacă suntem centrați pe un proces bun, de stabilizare sau dacă avem încă active dorințe de răzbunare.

Sunetul este plăcut. Eforturi recompensate. Nereușita este amânată. Atenție pe detalii. Epuizarea are și părți bune. Întâlnire cu destinul. Împliniri majore. Finalitățile penibile ne vorbesc doar despre decăderea acreditată. Se abuzează de un rău pentru a-l consuma. Poziția socială tentează.

Conjuncția lui Mercur cu Chiron, care se împlinește în noapte de vineri spre sâmbătă, ne aduce o supradimensionare a puterilor personale, o supraevaluare a ceea ce putem face, creșterea stimei de sine, dar nu oricum, ci până în punctul în care să ne putem permite să le impunem celorlalți propriile opinii, să îi acuzăm că nu se comportă cum trebuie, că nu se adaptează la condițiile de acum. În realitate, impulsul care domină ziua de 11 martie arată că atacul este cea mai bună apărare și prin această atitudine oamenii demonstrează că nu vor să fie înlocuiți, că se tem de lucrul acesta și cred că numai printr-o acțiune în forță se pot proteja. Luna se află acum pe primul sector de tranzit prin zodia Fecioară și va trece în dimineața acestei zile prin conjuncția cu Capul Dragonului dacă în această perioadă Luna neagră nu ar trimite raze negative către Axa Dragonului atunci inițierea ciclului draconitic nu s-ar plasa în această situație ciudată. O minciună se impune ca un mare adevăr, un comportament eronat devine exemplu de bune practici, epuizarea este privită ca semnul unui rod la care ajungi numai prin munca intensă. Conjuncția lui Mercur cu Chiron ne vorbește despre altceva, despre finalități bune, dar prin toată această presiune socială binele devine sluga unui interes meschin și orice lucru simplu se poate transforma în 11 martie într-un element neplăcut, dureros, epuizant.
Un om echilibrat va putea însă să evite toată această presiune, să ducă mai departe, cu efort minim, un traseu personal către împliniri reale. El se va asocia acum cu alți oameni care gândesc și simt asemenea lui, își va înțelege dramele, frustrările, dar nu și le va expune în public. Cu toate că vor vorbi deschis, vor avea aceeași atitudine dezinvoltă, nu vor abuza niciodată de încredere celorlalți, de curiozitatea lor. Această persoană echilibrată va folosi ecuația astrală a zilei de 11 martie pentru a crește spiritual, pentru a găsi răspunsuri la problemele foarte dureroase, complexe ale vieții personale sau ale vieții de grup. Astfel, se vor folosi de înclinație către sensibilitate, rafinament, iertare pentru a trece dincolo de mari obstacole despre care până acum au crezut că pot fi rezolvate numai prin înfruntarea lor.
Prin urmare, 11 martie ne oferă posibilitatea de a privi adevărul în față. Cel slab îl va deforma. Cel puternic îl va duce mai departe chiar dacă efortul este foarte mare. Finalitatea a ceea ce întreprind astăzi ne va duce spre boală, dacă facem parte din categoria oamenilor inferiori, sau spre o mare vindecare, o mare soluționare, dacă facem parte din categoria oamenilor profunzi.
Soluțiile acestei zile nu sunt complicate, ele sunt foarte simple, dar le vom vedea foarte încurcate pentru că există o presiune socială care s-a acumulat în timp, care a crescut de la o zi la alta pentru că minciuna a fost crezută, omul fals a avut mai multă credibilitate decât omul autentic. Așadar, momentul acesta de terapie va rămâne pentru tipul inferior doar la stadiul de nemulțumire, de durere. În cazul celui profund el se va încheia cu o mare realizare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu abuza de încrederea celorlalți doar pentru că suntem îndemnați de acest context astral să punem mai multă putere de convingere în faptele banale, comune, obișnuite. Să preferăm astăzi adevărul și să-l spunem în cuvinte simple, în cele mai simple cuvinte.

Se simte profund, dar nu se poate spune. Pierderi complicate. Contact cu valori enervante. Se apelează la un motiv de retragere. Nu se câștigă încrederea pierdută. Drumul se bifurcă. Patimile simulează ascensiunea. Romantismul este pus la colț.

Ultima zi a săptămânii ne vorbește despre convingeri. Prin ceea ce ni se întâmplă acum vom fi destul de categorici în opiniile pe care le avem crezând cu tărie că fie nu merităm mai mult, fie ne este dat să trăim o soartă amară, fie ne este pregătit ceva special sau cât de curând ni se va întâmpla ceva bun. Luna plină care se împlinește în a doua parte a zilei de 12 martie arată că drumul este deja bifurcat, când patimile se separă de elementele bune, de realizări, când pierderile, cu cât devin mai complicate, cu atât ne îndeamnă să le lăsăm, să le abandonăm.
Dacă am avut impresia că în săptămâna anterioară lucrurile s-au inflamat în mod gratuit, crezând că aceasta este intensitatea maximă pe care o pot atinge anumite conflicte sau anumite probleme, va trebui sa așteptăm ziua de 12 martie pentru a vedea cât de ușor se poate ajunge dincolo de ceea ce am crezut că este deja limită. Careul Mercur-Saturn ne vorbește despre tensiuni care se inflamează din nimic și care nu au soluție în exterior, care sunt disecate într-un dialog interior epuizant, iar Luna plină le aduce oamenilor o confruntare cu ceea ce vor să obțină și nu pot. O formă de zgârcenie pare să creeze acum un nou eșec și din acest eșec fiecare persoană își va extrage motive de retragere. De altfel, foarte mulți vor trăi cu impresia că retragerea rezolvă toate problemele și de aceea în fiecare demers pe care-l facem până și stagnarea este privită ca o detașare de problemă, de situație, ca o evadare din concret, ca o retragere.
Cea mai mare pierdere a zilei de 12 martie stă în faptul că sentințele frumoase sunt supuse unor ambiții ciudate, care nu au viitor, poate nu au nici măcar esența pe care le-o atribuim. Cu alte cuvinte, renunțarea de-acum nu este un sacrificiu frumos, ci pasul înapoi pe care-l facem pentru că înainte întunericul pare foarte adânc. Cel care-și pierde romantismul pe baza acestui argument, în acest proces, înlocuindu-l cu retragerea sau motivându-l prin această acțiune, nu face decât să arate că nu este încă pregătit să evolueze, nu este pregătit să treacă la nivelul următor. Rămânând pe treapta pe care se află acum trebuie să fie conștient că va intra în săptămâna următoare cu aceeași atitudine psihică, cu aceeași senzație de presiune.
Prin urmare, finalul săptămânii înseamnă pentru unii un curaj foarte mare, unul chiar absurd de a renunța la ceea ce a fost bun, de a se lepăda de o haină nouă doar pentru că aceasta nu este apreciată, i se pare prea strâmtă, nu este suficient de colorată. Gestul acesta de retragere care definește ziua de 12 martie nu este simplu. În spatele său găsim o suită întreagă de experiențe sufletești de tristă amintire care, prin dramă, îi spune individului că simte profund. În realitate, simte doar dramatic. În felul acesta, retragerea devine o consecință firească a faptului că nu mai poate îndura și că vrea să se elibereze de o presiune.
Succesul în această zi vine prin refuzul zgârceniei. Omul care este zgârcit pe 12 martie arată că viitorul său are o singură culoare, cea care îi este doar lui pe plac. Fluxul transformărilor, cel care ne tulbură atât de mult conștiința în această perioadă, trebuie să-i aducă acestui individ realizări concrete. Dacă suferă trebuie să fie plătit, dacă a pierdut ceva în mod obligatoriu va trebui să se ofere cineva să-i rezolve această problemă. Omul slab va pretinde celorlalți soluții pe care el însuși nu și le poate oferi. Omul puternic va arăta și în această zi că știe să piardă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi mulțumiți cu încrederea pe care o avem sau care ne este acordată. Omul care se sprijină pe încredere este înainte de toate un om echilibrat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.