13 – 19 martie 2017

13 – 19 martie 2017 este săptămâna dezideratelor formulate corect, dar folosite greșit și a unduirilor care duc spre vindecare. Vom trece prin momente delicate în această săptămână, unele dintre ele dominate de nehotărâre, de tristețea că binele ne-a părăsit sau că, pentru a ajunge la el, va trebui sa mai trecem prin multe privațiuni. Partea rea a acestei săptămâni vine din faptul că această atitudine, această structură psiho-emoțională nu funcționează la cotele cele mai bune și pe baza acestei dizarmonii suntem pe punctul de a adopta decizii împotriva propriei stabilități, împotriva propriei sănătăți. Ca evenimente, nu multe se vor consuma de-a lungul acestei săptămâni, însă cele care apar sunt foarte intense.
La capitolul evenimente astrale, în această săptămână trecem prin câteva ipostaze aparte. Mercur va trece pe zodia Berbec, Venus se va afla într-o relație proastă cu Junon, Soarele va trece întâi prin conjuncția cu Chiron, apoi prin careul cu Saturn, iar Mercur, deja aflat în zodia Berbec, va împlini un trigon cu Luna neagră și o conjuncție cu Venus. Toată această săptămână este plasată sub influxurile trigonului pe care Marte și Capul Dragonului îl împlinesc în prima zi a acestei săptămâni și care va fi activ și în săptămâna următoare. Cu alte cuvinte, dinamismul astral susține faptul că în această săptămână îndeplinim rolul de jucător, de arbitru, dar și de spectator.
Dezideratele formulate corect vin din faptul că avem suficient de multă putere încât să conștientizăm unde trebuie să ajungem, ceea ce ne completează, ce ne-ar face plăcere să avem. Este posibil ca multe din demersurile pe care le vom face în această săptămână să fie greșite, adică să știm ceea ce vrem, dar să nu știm deloc sau să știm greșit cum anume să obținem. Dacă în toate aceste ipostaze ne oprim și ne eliberăm de presiunea gândului rău, de complexul de vinovăție, de mania persecuției sau de ambițiile prea mari pentru puterea pe care o avem, vom observa că multe din evenimente sunt construite așa nu pentru a ne compromite, nu pentru a ne oferi o reușită socială, ci pentru că ele sunt, de fapt, o etapă finală în demersuri programate strict de la începutul anului și până acum. Omul care se detașează de toate aceste ambiții sau revendicări vede că armonia sa se menține de la sine sau vindecarea vine fără să facă niciun efort. Este clar că prin trecerea lui Mercur pe zodia Berbec săptămâna aceasta beneficiază de un spirit combativ, de multă energie, de multă determinare. Luna neagră însă nu ne dă pace. Relația aceasta bună pe care Mercur o are cu Luna neagră pe 15 martie ne spune că săptămâna este supusă riscului unor decizii greșite. Dacă avem cum, dacă situația ne permite ar trebui ca această săptămână să fie rezervată pentru preocupări foarte simple, calde, pentru schimburi de experiență cu oameni care nu ne solicită, cărora le putem împărtăși din impresiile proprii fără să fim judecați, acuzați, învinuiți sau pedepsiți. Ceea ce se consumă în această săptămână este, de fapt, o combinație foarte complexă între ambiții alimentate în acest an, de la început și până acum, și dorințe ascunse pe care nu le-am formulat niciodată și care pot acum să-și arate primele frunzulițe. Cine alege să trăiască prin ambiții va fi tulburat. Cine alege să trăiască simplu va vedea că lucrurile mărețe sunt foarte aproape, extrem de aproape.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a gândi simplu. Ceea ce trebuie să se consume furtunos să fie lăsat în voia sa, să nu primească acceptul sau respingerea noastră. În felul acesta, rămânem într-o zonă a armoniei care ne va fi foarte utilă în săptămânile ce vor veni.

Apare un jucător pe scena socială. Urechea aude doar ceea ce vrea. Câștiguri fără rost. Acumulări ciudate. Se împiedică dezvoltarea unor rădăcini. Dușmănia devine vedetă. Se răspunde urât la un sentiment frumos. Atitudine inconștientă criticată aspru. Povești frumoase despre bunurile celorlalți. Este nevoie de disciplină. Comentarii fără rost.

În prima zi a săptămânii se va consuma cel mai frumos aspect al acestui sector, cel care ne aduce atracție către lucrurile obișnuite, dar și împlinirea unor deziderate la care am lucrat de la începutul anului și până acum. S-ar putea ca în momentul acesta, tocmai pentru că de dimineață Luna trece pe zodia Balanță, să fim ușor nehotărâți, să ni se pară că binele acesta este mult prea mare sau ireal, dar ar trebui să avem încredere că lucrul acesta nu se întâmplă ca urmare a unui fapt lipsit de sens, nu este produsul hazardului, ci rezultatul unei munci pe care am făcut-o în mod conștient de la începutul anului și până acum.
Binele acesta, care este susținut de relația bună pe care Marte o împlinește cu Axa Dragonului, va veni spre noi în etape. Multe lucruri sunt însă criticate dur, judecate ca și cum nu ar trebui să se întâmple acum, nu ar trebui să se consume în modul acesta sau nu se respectă schema obișnuită, termenul, promisiunea. Tocmai acesta este farmecul primei zile a săptămânii, tocmai de aici ne vine marele succes. Ieșim din ritm, impunând o altă măsură evenimentelor, arătăm că, de fapt, la asta am lucrat de la începutul anului și până acum, la ceea ce am promis, în ultima perioadă, ca urmare a unei presiuni sociale.
Cu toate acestea, cu toate că lucrurile sunt orientate către bine, acumulările ciudate ne îndeamnă să privim cu o oarecare reticență către viitor. Situațiile vechi ne invadează, ni se pare că fidelitatea nu este suficientă și că societatea nu susține proiectele individuale. În felul acesta, ajungem să împlinim prima parte a devizei aplicată acestei săptămâni, cea care ne spune că dezideratele sunt formulate corect, dar schemele lor de lucru, principiile lor, valențele sunt folosite greșit. Asta înseamnă că dacă nu ne facem mea culpa, dacă nu ne acuzăm în mod gratuit ca am ieșit din ritm, dacă nu facem comentarii fără rost, chiar la adresa propriei persoane, învinuindu-ne că nu am fost corecți, sinceri ori că nu am respectat un termen, atunci evenimentele pe care le declanșăm ne duc spre vindecare, ne duc spre ameliorarea relațiilor sociale. 13 martie este o zi în care principiile se răstoarnă, atitudinea aceasta inconștientă pe care omul o are față de ceea ce se întâmplă în jur va fi judecată foarte aspru, iar poveștile frumoase despre obiecte, idealuri, realizări nu se mai încadrează în această structură. Cu toate acestea, starea generală este una bună, chiar dacă ea nu poate fi explicată prin cuvinte, chiar dacă partenerii de dialog sau cei care ne ies acum în cale nu par să fie interesați de ceea ce avem de spus, de bucuriile personale, de ceea ce avem de împărtășit.
Prin urmare, 13 martie încearcă să ne păcălească, dar nu poate reuși în totalitate, cu câștigurile fără rost. Realizările de acum sunt foarte importante, atât de important încât pot modifica statutul social, pot schimba imaginea pe care o avem în societate. Trebuie să facem doar un singur lucru pentru că această ipostază să se transforme într-o reușită socială importantă: nu trebuie decât să fim consecvenți. Faptul că Mercur trece acum pe ultimul grad al zodiei Pești poate avea asupra oamenilor slabi de înger, sensibili, fricoși, imaturi un impact dureros. Viziunea de ansamblu, lucrurile mari care s-au întâmplat în viețile lor, acumulările pe care le-au comportat pe finalul anului anterior, dar și în primele luni ale anului le par acum greutăți ciudate, momentele lipsite de sens de care trebuie să se debaraseze. Un om puternic nu va critica acum acțiunile incomplete ale celorlalți, nu le va arăta celorlalți dușmănie, ci va continua lucrarea sa chiar dacă acum va lipsi complet feedback-ul. În această lume a marilor încercări binele nu vine de la sine. Pentru ca acesta să fie accesibil celorlalți este nevoie de efort continuu, de consum, de muncă intensă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne opri brusc atunci când impulsul cel mai puternic ne convinge că trebuie să criticăm. Critica este bună și constructivă, dar nu astăzi.

Încurajare. Acceptarea condițiilor impuse de ceilalți. Se rezolvă ușor o problemă. Vârsta înseamnă securitate. Evoluție. Condiții acceptate de ceilalți. Inteligență practică. Autoamăgire. Dezavantaj. Pericol exprimat prin fapte, nu prin vorbe.

Astăzi se împlinește careul pe care Venus retrograd din Berbec îl definitivează cu Junon din Capricorn. Ziua de 14 martie are, așadar, o notă dură susținută în principal de acest aspect, dar la care participă și Luna prin unghiurile negative pe care le formează. Faptul că trece prin conjuncția cu Jupiter, aspect care se va consuma cu puțin timp înainte ca ziua să se termine, ne vorbește despre un crescendo dureros, despre evenimente triste, obositoare, contracronometru, pe care vrem să le îndeplinim ca și cum aceasta este condiția pentru a atinge fericirea. Nu se poate vorbi de 14 martie despre fericire, ci mai curând despre o plăcere ușoară, adică despre un fel de autoamăgire, despre un dezavantaj pe care îl acceptăm, îl recunoaștem, apoi vrem să-i schimbăm sensul și îl povestim celorlalți în termeni speciali, personali, prin metafore, prin trimiteri științifice sau tehnice.
În realitate, 14 martie ne vorbește despre supraviețuire, dar nu pentru a face o demonstrație de forță, nu pentru a-i convinge pe ceilalți că ceea ce știm noi numai așa poate fi transmis, permanentizat, că numai așa acest element personal va rămâne în descendență, ci pentru a ține vie flacăra unei emoții foarte frumoase. Venus retrograd pe zodia Berbec este deja prea mult pentru un om sensibil care caută să înțeleagă cum să-și cultive sentimentele. A-l obliga pe acest om să demonstreze ceea ce nu a acumulat încă înseamnă a-l constrânge să se expună unui pericol, să vorbească despre ceea ce nu este încă pregătit, de a-și destăinui secretele pe care nu trebuie să le cunoască nimeni, de a-l supune la un efort pentru care nu este încă pregătit. În consecință, rezultatul acestei presiuni sociale, nu poate fi ceea ce duce la evoluție. Rezultatul va fi o traumă, o idee fixă, o etichetă, o prejudecată la care nu vom renunța mult timp de acum încolo pentru că ni se va părea că toată această presiune este, de fapt, rezultatul real a ceea ce trăim, nu expresia unui abuz. Dacă Luna nu ar fi trecut în această perioadă prin zodia Balanță am fi ținut cont mai mult de încărcătura emoțională, de experiențele personale. Trecerea sa prin zodia Balanță ne smulge atenția de pe percepția personală și o plasează pe evenimentele celorlalți, ca și cum acestea care se petrec în ograda celuilalt sunt mult mai importante decât cele personale. Așa ajunge un om foarte simplu să devină victima ființelor inferioare, doar pentru că presiunea exterioară este ceea ce nu recunoaște încă, nu poate încadra deocamdată, nu poate înțelege și, în consecință, faptele sale nu pot fi transpuse în cuvinte. De aceea, pericolul zilei de 14 martie vine prin fapte, nu prin vorbe.
Prin urmare, 14 martie este o zi de etică. Cine are verticalitate, persoana care nu acceptă să fie judecată pentru ceea ce nu este clar, pentru ceea ce nu a explicat în totalitate, va deveni un vârf de lance, un personaj celebru care va rămâne în conștiința celorlalți prin lucrurile simple pe care le spune. Nu se știe însă dacă poveștile frumoase ale acestei zile vor fi folosite așa cum trebuie. Întreaga săptămână nu permite lucrul acesta, iar asta înseamnă că binele va merge mai departe doar prin consum personal, doar prin ardere, doar prin sacrificiu.
Dacă omul profund se va descurca foarte bine în situațiile acestea pentru că este obișnuit să își analizeze emoțiile, dar mai ales este obișnuit să înțeleagă de ce trebuie să facă un anumit lucru, ființele inferioare vor fi greu de suportat, certărețe, vor vorbi mult despre ceea ce le nemulțumește, despre ceea ce nu pot accepta, despre dezamăgirile lor ca și cum acestea sunt cele mai importante probleme ale omenirii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că destinul se împlinește cu adevărat prin fapte, nu prin declarații populiste, nu prin sunete ciudate emise la portavoce.

Simpatie pentru suferința celorlalți. Aprecierea unor valori profesionale. Împrejurări obscure. Evoluție. Înșelare. Profunzime abordată printr-o competiție. Regret. Spirit practic. Evoluție printr-o metodă nouă. Responsabilitate. Respectului îi scade valoarea și este cumpărat de la colțul străzii.

Abia acum, când Soarele trece prin conjuncția cu Chiron, când Mercur se află într-o relație bună cu Luna neagră, iar Luna își încheie tranzitul său prin zodia Balanță, înțelegem cât de dificilă a fost trădarea din primele două zile ale acestei săptămâni. Poate, unii, se gândesc cum anume s-a conturat trădarea în prima zi a săptămânii dacă aceasta a predispus atât de multe lucruri bune. Explicația este foarte simplă. Dacă în prima zi a săptămânii binele i-a ridicat în înaltul cerului pe cei orientați pozitiv, adică au fost luați de val, nu au avut control asupra bucuriei, asupra emanațiilor personale, s-au lăsat în voia lor considerând că nu este niciun pericol, în a doua zi a săptămânii căderea a fost foarte dureroasă. În felul acesta, se poate spune că pe 15 martie înțelegem cum de luni până marți am trecut de la extaz la agonie, de la poziția cea mai înaltă la o veritabilă trădare.
Conjuncția Soarelui cu Mercur ne vorbește cel mai clar despre a doua parte a devize generale aplicată acestei săptămâni, cea care se referă la vindecare. Desigur, vindecare nu vine de la sine, ci ea este construită după măsura cunoașterii personale. Dacă până acum am considerat lipsa banilor boala de care ar fi trebuit să ne vindecăm, 15 martie vine cu un câștig minor, ca o promisiune, ca o recompensă sau ca un avertisment din care ar trebui să înțelegem că evoluția nu se face prin metode vechi, ci prin cele noi, că marele câștig nu vine cum ne așteptăm, ci altfel. Metodele vechi se sfârșesc așa cum am văzut în primele două zile ale săptămânii, adică ajungem într-un punct foarte înalt sau foarte intens și imediat cineva ne coboară în tenebre, imediat dăm peste o persoană care nu ține cont de finețea emoțiilor și intră cu ciubotele.
Dacă 15 martie nu ar fi conținut și trigonul lui Mercur cu Luna neagră atunci această vindecare ar fi putut veni prin scheme tradiționale, ca o împlinire a unor dorințe mai vechi. Tentația acestei zile ne îndeamnă să ne oferim explicații, să ne gândim de unde vine înțelegerea momentului, de unde vin realizările pe care le primim acum. Doar în felul acesta reușim să elucidăm împrejurări obscure ce au contribuit la realizările de acum și să ne bucurăm de o evoluție clară, doar așa înțelegem că puținul de acum nu promite mai mult prin vechi, ci ne spune că avem ceva pus deoparte însă prin nou. Nu putem însă să spunem că toate lucrurile sunt bune. În noaptea de marți spre miercuri Luna va trece prin opoziția cu Uranus și aspectul acesta ne expune unor amintiri dureroase. Suferința a ceea ce am greșit sau a ceea ce am avut de îndurat ne îndeamnă să acționăm în consecință. Răzbunarea este primul gând și dacă ne vom lăsa în voia ei ne vom înșela singuri crezând că aceasta este metoda nouă pe care trebuie să o aplicăm. Metoda cea nouă este simplitatea. Nimic din ceea ce s-a consumat până acum nu ne-a permis să vedem că lucrurile sunt simple, amețitor de simple și trebuie lăsate așa.
Prin urmare, 15 martie ne vorbește despre teama de reușită care trebuie să conțină și desprindere de vechile structuri. Unii vor observa că dacă se bucură de ceea ce îi încântă în această zi pierd respectul celorlalți, se văd acuzați fără rost, priviți pe ascuns, considerați oameni ciudați. Dacă rămân în această trăire minunată atunci profunzimea pe care o obțin va fi, în egală măsură, și motivul unei competiții. Prin ceea ce ne bucură acum devenim oponenți, vom fi considerați periculoși de cei din jur și pentru a ne susține simplitatea va trebui să ducem muncă de lămurire, să explicăm, să ne comportăm și pentru a fi pe înțelesul lor.
În toată această situație încurcată a face un pas înapoi nu este o greșeală, ci cea mai bună soluție pentru a rămâne în armonie. Cel care este dispus să procedeze în felul acesta va putea să ierte, va înțelege că respectul este un element pe care-l prețuiește foarte mult, o dovadă a faptului că nu ei sunt cei care visează la lucruri ce nu pot fi realizate, ci ceilalți, ei sunt, de fapt, capabili să se exprime acum printr-un simț practic aparte. Ecuația astrală a zilei de 15 martie îi ajută pe acești oameni să evolueze. Rămâne de văzut dacă această manieră îi va împlini, îi va mulțumi și pe mai departe. Ceea ce se întâmplă acum, dacă este menținut pe această linie a conservării, a respectului, a armoniei, este un dar al cerului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a recunoaște simplitatea pentru a-i descoperi pe cei care se exprimă simplu pentru că sunt profunzi, nu pentru că sunt limitați.

Spirit critic. Nimeni nu este perfect. Atitudine refractară față de binele celorlalți. Reîncărcare. Profunzime plătită scump. Caracterul negativ este răstălmăcit. Este momentul unei mari schimbări.

Faptul că în noaptea de miercuri spre joi se împlinește opoziția Lunii cu Marte pentru ca apoi toată ziua să ne-o petrecem experimentând direcții legate de acest unghi, încercând să ne integrăm într-un context pozitiv, face din 16 martie o zi a prețului mult prea mare pe care trebuie să-l plătim pentru moralitate, pentru consecvență, pentru a ne menține la un anumit nivel social. Așadar, neplăcerile zilei de 16 martie vin din observația pe care suntem îndreptățiți să o ducem mai departe, într-un domeniu nou sau pe care o folosim pentru a-i schimba pe ceilalți. Dacă prin opoziția Lună-Marte a-i schimba pe ceilalți înseamnă a declanșa o competiție sau chiar o confruntare, prin relațiile bune pe care Luna le împlinește cu Junon și cu Neptun din a doua parte a zilei demersul acesta se transformă într-un schimb de experiență care transformă caracterul negativ al unor episoade sociale în așa fel încât oamenii să fie mai buni, mai eficienți și mai apreciați.
Având în vedere că această săptămână este cea a dezideratelor formulate corect, dar puse în practică într-un mod eronat, prima jumătate a zilei va fi neplăcută, dominată de o fermitate dezagreabilă, de incapacitatea de a conștientiza ce ne ghidează și ce ne încurcăm, de a pune în practică un discernământ pe care ar fi trebuit să-l avem deja sedimentat din experiențele anterioare.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor gândi că acesta este momentul când trebuie să dea lovitura. Asocierile li se vor părea mult mai atractive și în momentul în care au acceptul celorlalți vor crede că este loc să-și spună tot ce au pe suflet, să le transfere celorlalți din convingerile lor, să îi domine cu propriile opinii. Cine nu ascultă va fi foarte ușor înlăturat din toată această ecuație. În consecință, 16 martie aduce o mare schimbare pe care o facem cu pași mici, prin atitudini comune, fie crescând puterea personală, importanța pe care o avem în grupul de apartenență, obținând și rezultate destul de repede, fie stricând bunul celuilalt și coborându-i nivelul pentru ca statutul celui care procedează în felul acesta să pară mai ridicat.
Prin urmare, 16 martie ne spune dacă suntem pregătiți să evoluăm, să ne implicăm în alte tipuri de relații sociale, dacă merită să ne vindecăm de o afecțiune, să ne bucurăm de un cadou, să creștem. Pentru toată lumea 16 martie aduce un moment important, acela care anunță o mare schimbare, dar nu trebuie neapărat că această schimbare să fie un cadou, poate fi și o pedeapsă. Cine rămâne blocat pe opoziția Lună-Marte, adică pe conflict, spirit critic gratuit, indiferență, invidie, ranchiună, va marca acest moment al schimbării printr-o pierdere. Ceilalți ating un moment de profunzime și nu-i va mai interesa dacă vor consuma mult de la ei pentru a menține acest moment. Din fericire, tristețea zilei de 16 martie nu va rămâne așa, ea va fi interpretată, răstălmăcită, pusă în fața oglinzii pentru a-și vedea propria urâțenie. Este de la sine înțeles că doar un om puternic care dispune de o minte matură, educată, poate face față unei situații de genul acesta. Ceilalți rămân în zona instinctelor și își vor petrece ziua acuzându-i pe cei din jur de propriile probleme.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi liniștiți. Cine poate fi liniștit în furtună demonstrează că nu este un factor de stres, că nu el a produs dezordinea numită de ceilalți „furtună” nici acum și nici altădată. Un astfel de om va fi apreciat pe măsura intensității liniștii pe care o emană.

Duritate verbală. Neînțelegere. Ridicarea nivelului prin acceptarea unei condiții. Subiectivitate. Vasalitate. Problemele de viață sunt analizate într-un context nou. Binele trebuie dovedit altfel. Ghinion.

Relația proastă pe care Soarele o are de definitivat cu Saturn spre finalul acestei zile ne va pune pe gânduri. Multe din cele pe care le vom trăi de-a lungul acestei zile, într-un crescendo interesant spre unghiul indicat mai sus, vor fi marcate de duritate verbală, de neînțelegeri, de pretenții ciudate pe care oamenii le au unii de la alții. Motivul pentru care trebuie să trecem prin genul acesta de episoade susține o experiență de viață din care trebuie să înțelegem cât de periculoasă este subiectivitatea atunci când ceea ce ni se întâmplă ne invită să renunțăm la ea. Cu alte cuvinte, această relație proastă a Soarelui cu Saturn nu ne vorbește doar despre întârziere, nu doar despre evenimente care se deplasează lent, mai lent decât le era scris, ci și despre erori pe care le facem, stricăciuni, urâțenii, pentru că refuzăm adevărul, refuzăm să mergem pe acolo pe unde ar trebui să mergem.
Dacă această schemă generală ne spune că problemele sociale sunt apăsătoare, că există discontinuități într-un proces public pe care nu le putem rezolva acum sau pe care nu le vom putea rezolva niciodată în formula aceasta, ceea ce ține de viața intimă are o armonie foarte plăcută. Se pare că dintre toate zilele săptămânii, aceasta este singura când ne simțim cu adevărați pregătiți să facem față unei provocări, să susținem un conflict, să ne argumentăm foarte bine propriile opinii, chiar și atunci când sunt negative. Cu toate acestea, pentru că suntem în săptămâna în care dezideratele sunt formulate corect, dar folosite în mod greșit, confortul acesta personal nu schimbă nota generală a zilei. Ceea ce este greu va rămâne greu, jignirile vor exista, ghinionul va fi rege, iar bucuriile personale nu vor reuși să îl ajute pe individ să facă un pas înainte pentru a fi apreciat, pentru a obține un avantaj public așa cum se așteaptă. Este posibil ca tensiunea momentului să se accentueze și pentru că problemele de acum răscolesc prea mult acolo unde nu am reușit să schimbăm nimic prin încredere. Astfel, cu toată determinarea de care suntem acum în stare, neîncrederea poate fi abordată astăzi ca o concluzie, poate de aceea îi vom privi pe oameni cu reținere, cu grija că neputința de acum s-ar putea să fie un nivel pe care să nu-l putem depăși prea curând. Având în vedere că suntem în anul sintezelor, nu ar trebui să ne lăsăm pradă acestor impresii. Binele doar trebuie dovedit altfel pentru a nu fi convinși că ghinionul de acum este veșnic.
Prin urmare, 17 martie este o zi de învățătură, dar mulți o vor vedea ca pe o zi de păcat. Ceea ce nu a fost bun de-a lungul întregii săptămâni se răzbună acum, ne obligă să trecem peste informații de mai multe ori, să repetăm anumite operații, să credem că numai printr-un succes minor ne putem păstra pe mai departe armonia intimă de acum. Este posibil ca, în cazul oamenilor dinamici, prin careul Soare-Saturn, cel care aduce constrângere și întârziere, să vedem gesturi categorice, dure, un protest la scenă deschisă în ideea că numai așa își pot proteja libertatea sau și-o pot recupera, dacă în prima parte a săptămânii și-au pierdut-o. De asemenea, 17 martie este și o zi a refuzului când adevărul nu ne poate ajuta prea mult, decât să descoperim simplitatea care ne duce spre vindecare. Agitația care susține o opinie, un statut, care ne motivează să facem într-un anumit fel pentru a fi recunoscuți, pentru a rămâne pe o anumită treaptă este o mare consumatoare de resurse. Prin ceea ce ni se întâmplă astăzi suntem avertizați că nu episodul în sine, nu mesajul în sine constituie marea încercare, cât credința în rău, credința în păcat, credința în ghinioane. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că episoadele de acum preced conjuncția lui Mercur cu Venus retrograd de mâine. Ceea ce hotărâm astăzi vom înțelege mâine. În mod normal, procesul ar trebui să fie invers, întâi înțelegem, apoi hotărâm. De aceea avertismentul astral merge în această direcție a autocontrolului, a eliberării de convingerile rudimentare, spre exemplu cele care ne spun că răul este veșnic.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că vindecarea nu este un obiect pe care ni-l prindem în păr, nu este un robinet pe care-l deschidem sau îl închidem de câte ori vrem, ci este expresia unei armonii. Cine își îndreaptă atenția astăzi asupra armoniei va constata că vindecarea vine de la sine.

Speranță într-un trai mai bun. Valorile sunt judecate după împrejurări. Severitate. Revendicări absurde. Corelații complicate. Concluzie care nu duce nicăieri. Necesitatea este judecată într-un context nou. Este nevoie de o schemă nouă de lucru. Deplasare personală lentă ce cu greu poate fi înțeleasă de ceilalți.

În dimineața acestei zile Luna va trece pe zodia Săgetător. Prin această modificare de vibrație ar trebui să fim încurajați să privim către ceea ce este puternic, perspicace, să abstractizăm în plăcut și eficient, cu scopul de a conștientiza ceea ce ne avantajează, ceea ce ne ajută sau ceea ce ne oferă o mare satisfacție. În realitate, schema zilei de 18 martie aduce o problemă de opinie pe care vom fi tentați să o analizăm ca pe o problemă de opoziție. Imediat ce Luna a intrat pe zodia Săgetător ea va trece prin careul la Nodurile sale și refuzăm, ne retragem, ne apărăm prin ton ridicat, prin respingere, considerând că forma aceasta de severitate ne ajută să ne protejam patrimoniul. Dacă în această perioadă Luna nu s-ar fi aflat în fereastra conjuncției cu Luna neagră, aspect care se va împlini în mijlocul acestei zile, această severitate nu ar fi fost o problemă, ci ne-ar fi ajutat să fim mai puternici prin maturitatea pe care încercăm să vă o afișăm. Conjuncția Lunii cu Luna neagră aduce o picătură de tristețe într-un context când bucuriile ar trebui să fie foarte simple, neobișnuit de simple. Dar lucrul acesta nu ar trebui să fie o mirare. Conjuncția lui Mercur cu Venus, aspect care se împlinește în a doua parte a zilei, are o legătură stranie cu relația de careu pe care Soarele și Saturn au definitivat-o în ziua anterioară, aspect care este activ și acum. Pe 17 martie am decis, iar acum înțelegem cum anume s-a întâmplat lucrul acesta, de ce a trebuit să ne deplasăm către această zonă, de ce am trăit această experiență. Omul care înțelege lucrul acesta și care nu transformă toată această inversiune într-o dramă, va trăi ziua de 18 martie prin sentimente profunde, prin dragoste de oameni, prin pasiune. Deplasarea sa se va realiza către ceea ce este frumos și profund, nu către ceea ce este nerealist, ca în cazul celorlalți. De aici înțelegem că obișnuință de a alimenta impulsurile negative pare să fie cea mai mare problemă a zilei de 18 martie. Luna trece prin careu la Nodurile sale de două ori pe lună, ceea ce înseamnă că această experiență este foarte accesibilă. Așadar, dacă ne gândim la faptul că această a doua decadă a lunii martie, în ceea ce privesc sintezele pentru înțelegere, emoție și cunoaștere, ne duce cu gândul către începutul lunii mai, perioadă dominată de opoziția lui Marte cu Luna neagră, înțelegem de ce micile probleme de acum, cele pe care suntem tentați să le ignorăm, se pot transforma, prin gândul susținut, prin alimentarea obiceiurilor proaste, prin ignoranță, în mari conflicte. Să nu uităm că pentru toți luna mai înseamnă sinteze absurde, iar momentul indicat aduce, în primul rând, o problemă de transfer sau de avansare dificilă. De aceea ar trebui să ne gândim de mai multe ori înainte de a ne permite să fim indiferenți față de o situație atât de delicată cum este cea de acum.
Prin urmare, 18 martie este o zi de progres. Mulți vor considera că acesta este momentul când trebuie să se hotărască în a se abține de la ceva. Abținerea zilei de 18 martie poate lua înfățișări multiple. Dacă problemele primelor luni ale anului au fost eminamente afective, ne vom abține din a mai investi afectiv într-o relație, din a mai acorda credibilitate unor oameni care nu ne mai pot oferi nimic, iar dacă marile probleme de la începutul anului și până acum au fost de natură financiară, ne vom număra banii, calculele vor fi făcute altfel. Desigur, și într-un caz și în celălalt, am cam ajuns la fundul sacului, deci socoteala aceasta este tardivă. Adică, nu putem repara nimic din ceea ce am stricat până acum, dar ne putem pregăti pentru ceea ce se va consuma peste aproximativ o lună și jumătate. Dacă trecutul, în general, nu poate fi schimbat, ci doar adaptat nevoilor prezente, atenția îndreptată către viitor trebuie să fie pentru toți acum o prioritate. Conjuncția lui Mercur cu Venus, tocmai pentru că Venus se află acum în deplasare retrogradă, ne încurajează să fim optimiști prin ceea ce știm foarte clar că putem face. De asemenea, această conjuncție le oferă oamenilor cu talent, cu deschidere, posibilitatea de a simplifica lucrurile prin sensibilitate. Ceea ce scriu este foarte clar și ușor de înțeles, ceea ce spun este ușor de perceput. Mesajul zilei de 18 martie, prin aceste mecanisme, este unul foarte util.
Recomandare pentru această zi este aceea de a fi recunoscători. Dacă ni se pare că nu ne putem hotărî, că nu avem cui să-i fim recunoscători, că nu știm cu ce să începem, să ne gândim că poate ar trebui să fim recunoscători oamenilor pe care-i întâlnim pe stradă. Ei ne spun, înainte de toate, că nu suntem singuri. Dacă nici așa nu înțelegem rolul recunoștinței, să ne imaginăm cum am trăi ani de zi într-un loc pustiu.

Optimism. Comunicare ușoară. Inspirația devine critică. Lipsa inspirației nu este o scuză. Oamenii se împart în funcție de ceea ce primesc în gând. Vorbe care limitează. Pasiuni care nu sunt înțelese corect.

În noaptea de sâmbătă spre duminică Luna se va afla într-o relație bună cu Mercur. Apoi, înainte ca Soarele să răsară, va trece prin careul cu Neptun și, seara târziu, înainte de a se încheia această zi, va trece prin sextilul cu Jupiter. Trecere aceasta de la bucurie la tristețe și apoi din nou la bucurie este obositoare și aduce zilei de 19 martie o notă tristă. Cu toate acestea, prin curiozitate, prin observațiile pe care le facem asupra evenimentelor parcurse în celelalte șase zile ale săptămânii, prindem curaj, renunțăm la agresiunea pe care am folosit-o recent, nu ne mai scuzăm în mod penibil, ci ne îndreptăm atenția către trăire, către faptele proprii.
Faptul că în dimineața acestei zile Luna va trece prin careul cu Neptun arată că nota principală este una dramatică. Cu alte cuvinte, nu trebuie să ignorăm impulsivitatea pe care o vom experimenta în ultima zi a acestei săptămâni prin gând, prin vorbă, prin impulsul de a ne face dreptate, de a capta atenția celorlalți prin orice mijloc, dar nu la modul general, ci doar pe problemele care nu au fost finalizate, pe propriile neîmpliniri. Din acest punct de vedere, 19 martie este o zi obositoare, când oamenii cred că intensitatea vieții este dată de pasiune.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor știi că tristețea acestei zile slăbește energia plămânilor, reduce hrănirea spirituală, diminuează cantitatea de prana pe care ființa o ia din jur, reducând treptat tonusul fizic, dar și puterea de concentrare, atenția, inspirația. În mare parte, ziua de 19 martie nu este o zi rea, dar poate deveni așa prin faptul că scăpăm de sub control obiceiurile proaste și ne fixăm atenția pe ceea ce nu este de actualitate sau nu este bun. De aici înțelegem că toată această trecere de la bine la rău și iar la bine ne oferă posibilitatea de a alege, de a gândi, de a selecta rolul pe care dorim să-l îndeplinim în grupul de apartenență.
Din acest punct de vedere există o asemănare absolut izbitoare cu ziua de 18 martie. Emoțiile sunt cele care fac din ultimele două zile ale săptămânii front comun. Noi, pentru că studiem astrologia, știm că 18 martie are ceva în plus față de 19 martie. Per ansamblu cele două zile fac parte din aceeași structură.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne pune în fața unei fragilității de care am fugit dintotdeauna. Fie că această fragilitate vine printr-un optimism necontrolat, fie pentru că ne așteptăm ca inspirația de acum să funcționeze la un nivel foarte înalt și suntem dezamăgiți, fie pentru că intrăm în contact cu tot felul de persoane de la care nu învățam nimic, pe care nu le înțelegem și cu care nu reușim să avem un schimb constructiv. De aici înțelegem că și pe 19 martie, la fel cum am văzut și în ziua anterioară, este nevoie de o schemă nouă de lucru, de o abordare îndrăzneață, de o privire curioasă orientată către ceea ce este bun și rafinat. Din nefericire, schema de-acum strigă foarte tare prin drame și ne poate distrage atenția de la un mesaj frumos, tocmai pentru că ni se pare corect ca în momentul acesta să ni se facă dreptate. Poate ar trebui să ne gândim de mai multe ori înainte de a acționa pentru că motivele de dreptate nu sunt reale. Omul bun nu se răzbună pe 19 martie, ci îi va ierta pe ceilalți sau va amână o decizie care ar putea apărea drept o sancțiune.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne întoarce către optimism. Cu cât rămânem mai mult în această zonă a optimismului cu atât ne oferim o hrană pură, rafinată, sublimă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.