6 – 12 iunie 2011

Luni, 6 iunie
În luna iunie puţine vor fi zilele care vor înclina spre banal sau măcar spre o valorizare superficială a trăsăturilor socio-profesionale ori a tonusului. Întreaga lună vom fi puşi în situaţia de a cerceta în locurile de care ne-a ţinut la distanţă, de a dezvolta o abilitate practică pe care să fim dispuşi să o oferim la schimb în perioada iulie-septembrie 2011.
Cerul acestei zile ne aduce însă şi un privilegiu. Zgomotul de fond azi ia o formă plăcută şi orice pas pe care îl săvârşim pe spaţiul public ne aduce beneficii, ne încurajează, ne ajută să ne exprimăm în formă scrisă sau vorbită, ne ajută să înţelegem subtilităţile unei conversaţii sau să ne stabilim repede ţinte realizabile. 6 iunie este o zi de eficienţă, de înţelegere, de încercare, în urmă unei ample mobilizări, pentru a depăşi diferenţele de opinie, de înţelegere, de structură sau chiar diferenţele de gândire.
Nu doar ziua, ci şi noapte de dinainte ei ne umple de multă determinare şi dacă reuşim să vorbi mult mai bine şi mai corect, dacă suntem inspiraţi şi atenţi la mesajul primit sau oferit, relaţia cu banii, cu valorile mobile, cu acele obiecte achiziţionate de curând este una foarte bună. Prin asta nu trebuie să se înţeleagă că numărul lor este influenţat de astre, ci calitatea prin care îi folosim, ce cumpărăm cu ei, cum ne justificam o cheltuială sau cum îi economisim ori cum refuzăm să achiziţionăm un obiect ce nu este în mod imperios necesar acum.
Momentul cel mai dificil al zilei va fi dimineaţa, pentru că sentimentele, văzându-se libere şi eficiente, agită poftele, gusturile ciudate, dorinţa de aventură, de a întinde coarda mai mult decât este cazul, de a uza de un drept mai mult decât este cazul. Depăşirea acestui moment implica în mod obligatoriu o jalonare a nevoilor, o reeşalonare a posibilităţilor şi, dacă rămâne ceva, ne putem permite, însă doar în acest registru, chiar să acţionăm abuziv, dincolo de limitele cunoscute, fără a perturba echilibrul şi fără a transforma ipostaza neobişnuită şi benefică într-un fiasco.
Prin urmare, prima zi a săptămânii este o zi simplă, care ne îndeamnă spre a ne depăşi limite, dar ne şi protejează conştiinţa de rupturi bruşte, de complicaţii sau stricăciuni. Azi dăm uşor vina pe cei puternici, abili sau curajoşi care ştiu să-şi folosească abilităţile pentru a uza eficient de averea pe care o deţin. În special în cursul dimineţii gândurile par să fie răvăşite, iar deciziile pe care le luăm acum nu se finalizează pentru că sunt încărcate de eroare. Nu se va pune problema de greşeală sau pierderi substanţiale, ci de necunoaşterea situaţiei concrete care cere acum soluţionare sau de absenţa abilităţilor necesare de a lucra după cum ne cere momentul.
În a doua parte a zilei corpul se adaptează, mintea de asemenea şi dorind vom considera că putem face faţă mai uşor la acele încercări care ne vin din anturaj. Nu vom mai avea „şansa” să trecem prin ceea ce ne-a încurcat de dimineaţă pentru a dovedi că ne-am intrat în ritm, dar vom avea de înfruntat primele semne ale unor alte forme de neputinţă, nesincronizare sau incertitudine, ce vor veni din alte unghiuri, cele ce se împlinesc mâine.
Recomandarea pentru această zi vine din fondul inepuizabil de proverbe şi zicători: „Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi!”

Marţi, 7 iunie
Azi oamenii trec nu doar de la un sextilul Soare-Lună, binefăcător în informaţii, în forme de utilizare a voinţei sau de deschidere într-un fel plăcut şi jovial faţă de informaţie, ci trec de la bucurie la seriozitate, de la acele forme de exprimare mobile şi plăcute, la dificultăţi semantice, la complicaţii birocratice, la schimbări ale formularelor, la dificultăţi de înţelegere ce nu produc fisuri sau neplăceri, ci aduc un gen de schimb ce obligă la un salt calitativ. Azi suntem invitaţi să învăţăm mai repede, să scriem mai repede, să ne facem temele într-un timp record pentru că ne ajung din urmă alte restanţe pe care nu le vom putea soluţiona aşa cum trebuie.
Contrastul pe care îl prezintă sextilul Mercur-Lilith din timpul nopţii şi trigonul Mercur-Saturn care se împlineşte la finalul acestei zile ne incită curiozitatea şi ne duce într-o zonă a disconfortului datorat urgentărilor. Dacă în primul caz Luna în Leu ne încurajează să credem că putem face mai mult decât este cazul, că dacă simţim într-un anumit fel atunci acel sentiment este unicul adevăr care există în jur, în al doilea caz prin Luna, deja situată în Fecioară, ne va încerca o uşoară îndoială, un disconfort. În ansamblu, cele două impulsuri ne aduc într-un punct unde inima cere, dar corpul nu ne susţine, unde ambiţiile şi dorinţele sunt perfecte cât se va pune problema aplicării lor, din momentul în care se riscă sau se mizează pe o oportunitate aflată în viitor, necunoscută acum, se pierde. Trigonul Lună-NN, format în separaţia careului Lună-Marte, aduce o prea mare determinare pe situaţii mici, o disproporţionalitate între intenţie şi acţiune, între ceea ce dorim să realizăm şi ceea ce putem face.
Dacă în acest cadru al comportamentului lucrurile vor fi evidente prin contrastul dintre „vreau să fac” şi „pot să fac” în sfera sentimentelor sau a gândurilor predispoziţiile astrale aduc multă confuzie şi rătăcire. Se gândeşte prea repede şi incomplet, egoist sau pesimist şi niciun demers nu pare să fie dus la finalitate aşa cum s-a stabilit iniţial. Ajustarea demersurilor, completarea sau schimbare lor nu reprezintă decât aducerea la lumină a unor elemente negative de gândire şi simţire, a unor rebuturi, a unor dificultăţi. Cea mai mare parte a zilei ne-o vom petrece sub influenţa careului Luna-Venus şi din această cauză relaţiile de factură personală sunt puternic mobilizate. Experienţele sunt greşit observate, interpretate şi vom avea impresia că trăim într-un mediu ostil, că suntem obligaţi să trecem prin tensiuni emoţionale pe care nu vom şti că le soluţionam şi că ele sunt lovite deopotrivă de agresivitate şi inconstanţă, în aşa fel încât interacţiunile produc o uşoară teamă. Pentru că nu vom şti ce se poate rezolva şi ce nu din ceea ce parcurgem azi vom lăsa impresia unui comportament iraţional.
Cu toate acestea ne vom comporta ca şi cum le vom şti pe toate, ca şi cum nimic din ceea ce vine spre noi nu ne ia prin surprindere, suntem conştienţi de ceea ce dorim să obţinem de la această zi însă nu dispunem de mijloacele necesare, de erudiţia necesară, nu avem ceea ce pretindem că avem pentru a soluţiona.
Prin urmare, 7 iunie este o zi de balans între două extreme, între două tendinţe, între două elemente de dinamică socială sau între un îndemn social şi unul personal. Multe blocaje de natură relaţională ne vor ţine la distanţă de soluţii miraculoase sau rezolvări rapide ale unor demersuri ce ar trebui să se petreacă azi. Indiferent că gândim să acţionăm, că intenţionăm sau sperăm totul ni se pare o imensă povară. Ceea ce contravine însă impulsurilor, ceea ce se dovedeşte a fi negativ într-un mod evident va atrage o mare masă de complicaţii şi obstrucţiuni, adică întreaga energie negativă cu scopul de a eticheta, de a se stabili un diagnostic, de a se oferi prin asta un exemplu. Mulţi vor înţelege din acest gen de comportament faptul că acum li se oferă ocazia să compenseze o greşeală din trecut cu o faptă bună de acum, o ezitare sau o răutate de altădată cu o protecţie, un demers făcut absolut gratuit, un sprijin acordat unui necunoscut sau unei persoane cu care nu există o legătură specială sau una bazată pe ajutor reciproc.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a sta departe de tentaţii. Ceea ce este mare, grandios, uşor de obţinut, perfect, plăcut sau cu dedicaţie specială are o componentă negativă pe care nu suntem pregătiţi să o gestionăm. Vor face faţă acestor situaţii cei care din punct de vedere moral, spiritual sau volitiv sunt peste medie, adică acele persoane care s-au mai confruntat cu ele şi le-au soluţionat corect. Este vorba deci de o anume experienţă. Cu toţii vom considera că ştim ce se întâmplă, dar spre seară când vom cântări totul în intimitate vom constata altceva.

Liza Minnelli – 'Money'

Vezi mai multe video din muzica

Miercuri, 8 iunie
Intrarea lui Chiron în mers retrograd aduce ezitare, tristeţe şi îndoială în proiectele pentru derularea cărora este nevoie de speranţă optimism, încredere şi credinţa. Chiron se va afla în postura statică toată ziua şi tocmai de aceea forţa sa se va axa mai curând pe a identifica, atât în viaţa socială cât şi în cea personală, care sunt elementele care au nevoie de acea susţinere suplimentară, care dintre ele cer raportare la un alt nivel sau se încadrează într-un alt demers ori solicită o ajustare prin mijloace neconvenţionale.
Momentul static al lui Chiron aduce motivul revenirii ca pe un element informaţional. Se cere astfel întoarcerea spre vechi elemente de conduită, spre ceea ce se poate dovedi eficient, spre ceea ce implică finalul unui drum sau limită a puterii personale. Acest element îşi extrage motivaţia din obstrucţiuni sociale, din nemulţumiri personale, dintr-un crez personal ce implică deopotrivă disciplină şi hotărâre. Eliberarea tensiunii fizice printr-un discernământ marcat de îndoială ne aduce scena socială într-o reverberaţie neplăcută ce va lăsa impresia că tot ceea ce se va întâmpla începând de mâine nu prea va fi aşa cum ne dorim. Din start se va porni deci cu o apreciere falsă. Chiron static nu va menaja niciodată dorinţele, aşa că dacă urmărim să ne coordonăm faptele în aşa fel încât să ne ducă la îndeplinirea unor aspiraţii (fără să conteze dacă sunt vechi sau noi), nu facem decât să ne depărtăm de informaţia reală ce ne vine acum dinspre Chiron retrograd şi care se traduce prin spirit autodidact, prin automodelare.
Mulţi vor privi misiunea lor pe această planetă ca pe un fapt desuet, ca pe o explicaţie demnă să filmele ştiinţifico-fantastice sau ca pe un element de dinamică ezoterică pe care nu şi-l poate aplica şi deci în afara căruia se va situa. Orice am gândi, nimic din ceea ce vine spre noi azi nu ne îndeamnă să ne stabilizăm gândurile pentru a ierta, înţelege, ajuta, pentru a ne folosi calităţile prin simt umanitar, nu pecuniar, pentru a ne dezvolta o anume percepţie, pentru a ne purifica sufletul, pentru a ne desprinde de ataşament şi a înţelege ce se află dincolo de cuvinte, gesturi sau dincolo de o întâmplare ori o suferinţă. Toate acestea vor pluti azi în jurul nostru şi chiar dacă intrăm în contact cu ele nu ne vor dizolva structura, nu ne vor modela nici antrena spre o direcţie constructivă. Azi ne vom comporta faţă de acestea ca şi cum sunt rele, negative, păguboase, aducătoare de complicaţii, suferinţă sau ghinioane, dar şi mijloace prin care suntem înşelaţi. Hm, sunt absolut convins că astrologia sau o altă ştiinţă esoterică va face azi parte din lista acelor elemente care păcălesc „fiinţa desăvârşită” a omul modern, acest homo fastfoodus de care înţelepţii din vechime au legat cele unele dintre cele mari dezastre pe care le poate comporta această planetă.
Prin urmare, 8 iunie este o zi de tensiune interioară. Tentaţia de a ceda în faţa unei presiuni, de a recunoaşte ca fiind adevărată o informaţie falsă, o valoare deteriorată, un element incomplet sau fals este foarte mare. Oamenii îşi adresează cuvinte cu sensuri periculoase şi se încurajează unii pe alţii pentru a menţine în câmp telepatic egoismul, invida, bârfa, materialismul sau ignoranţa. Mulţi vor avea impresia că azi sunt în faţa unei iluminării şi că iluminarea nu-i vede. Mergând mai departe în această confuzie ei se dezic de multe din preocupările pe care le-au avut până acum, cele ce sunt tangente la buna comportare, la moralitate, la autocontrol sau înţelegere a sensurilor abstracte pentru a se mulţumi cu revenirea la preocupări pe care până nu de mult le situa la baza piramidei socio-profesionale sau în afara ei.
Azi plouă cu diletanţi şi diletantismul practicat de aceştia nu este nici măcar original, ci o exprimarea contorsionată a spiritului gregar, o combinaţie ciudată între cunoştinţele primare cu cele pe care şi le-au însuşit din domeniu pe care acum îl neagă, adică o ipocrizie pe care vor dori să şi-o ascundă în spatele unui limbaj elevat sau invocând experienţa personală. Azi niciuna şi nici cealaltă nu sunt elemente decisive care ajută destinul să meargă mai departe în această formă a negaţiei, ci inamicii acceptării şi aprofundării.

Joi, 9 iunie
Una dintre cele mai interesante zile ale acestei săptămâni, dar şi a lunii şi a anului 2011 deopotrivă este 9 iunie când Jupiter şi Neptun se întâlnesc în sextil, când cele două planete aduc pe firmamentul vieţii sociale un anunţ, o deschidere şi lansează o invitaţie la o formă stranie de unificare sau absorbţie. Sextilul Jupiter-Neptun, cu Neptun din domiciliu este un element de conciliere, de consens, de construire a unei baze pe care apoi noi elemente de ştiinţă, tehnică, noi forme de manifestare a creaţiei, a culturii în general să se înfiripe. Toate acestea se suprapun pe fondul dizarmonic pe care Pluton şi Lilith îl mai menţine încă, pe agresivitatea pe care maleficii Uranus, Saturn şi Pluton îl aduc acestui an prin menţinerea careului în T cardinal, dar şi prin fluctuaţiile fireşti impuse de tranzitul planetelor individuale ce devin, în contextul macro al acestui an, surse de suferinţă sau deznădejde, exemple ale faptului că viaţa nu este pentru nimeni uşoară. Trăim vremuri complicate şi nu suferinţa în sine este scopul, ci ceea ce ascunde ea: ideea de misiune, de scop nobil, de ideal ce trebuie împlinit, de finalitate pentru care lucrează un grup, o voinţă colectivă ce ne animă sufletele.
Împrejurările prin care aceste unghiuri devin misterioase ascund demersuri ce se pierd în evenimente sociale cu o însemnătate dificil de pus pe seama unor simple întâlniri sau convenţii. Pentru gândirea omului modern momentul de înţelegere, de fuziune, de armonie ce vine din acest unghi, din această conjunctură dată de relaţia dintre Peşti şi Taur oferă istoriei ipostaza extraordinară de a depăşi dificultăţi le limbaj, credinţă, de armonie socială între diferite etnii sau de a reface căldura şi dragostea unui cămin agresat de vicisitudinile vieţii. Dacă apelăm din nou la istorie şi nu foarte departe de acest moment, ci la tranzitul anterior al lui Neptun în Peşti, găsim anii 1857 şi 1858 când Jupiter şi Neptun s-au întâlni în acest unghi. Pentru Unirea Principatelor şi apariţia statului unitar naţional român aceşti doi ani a însemnat Adunarea Ad-hoc de la 1857 şi Convenţia de la Paris din 1858 – etape absolut esenţiale în îndeplinirea acestui ideal. Dacă în acest context facem trimitere la cuvintele lui Mihail Kogălniceanu „Unirea este cheia de bolta fără de care s-ar prăbuşi tot edificiul naţional” înţelegem entuziasmul şi pasiunea celor implicaţi pe acest unghi într-un asemenea demers social pentru a pune bazele unei structuri socio-administrative, dar nu oricum, ci într-o armonie misterioasă, specifică lui Neptun şi pe care o lansase încă din 1848 de când a intrat în Peşti, dată de la care se consideră că s-au iniţiat episoadele care au pregătit magnificul eveniment din 1859.
Dacă rolul planetei Neptun este acela de a reînvia sentimentul unităţii naţionale, ca deziderat de grup, ca rod al ambiţiei singulare dezvoltată de un lider, Jupiter intervine în această ecuaţie cu abilitatea de a relaţiona, de a naviga prin urzeală de structuri sociale, de a depăşi etape, de a le comprima sau de a le oferi înfăţişarea rangului permanent, al titlului nobiliar moştenit din vechime, de a identifica acele valori care exploatate pot duce la împlinirea idealului comun. Făcând un simplu exerciţiu de rememorare sau recitind etapele Unirii de la 1859 înţelegem că relaţia celor două planete de acum este semnul unei descinderi sociale importante, indiciul că trăim vremuri de o mare însemnătate istorică şi că dacă ne considerăm ctitori ai noilor structuri nu greşim deloc. Ceea ce se iniţiază acum se va destrăma, structura în sine nu va avea o durabilitate mai mare decât un ciclul jupiterian de 11 ani, însă ceea ce va constitui soluţia de după înseamnă un nou salt evolutiv, o depăşire magnifică a multelor etape pentru a ne asimila unei structuri şi a câştiga timpul pierdut. Nu doresc să invoc motivul de 10 mai 1866 (Carol I depune jurământul in fata Parlamentului) si nici pe cel al lui 10 mai 1877 (proclamarea independenţei României) decât ca să amintesc faptul că în 1866 Jupiter şi Neptun au fost in sextil, iar in 1877 in trigon, semn al protecţiei speciale pe care aceste doua planete ni l-au oferit. Fără aceste evenimente azi am fi învăţat o istorie scrisă într-o altă limbă şi cu ajustări semnificative aplicate pentru a ştirbi din strălucirea unui popor care poartă cu el o soartă atât de minunată şi care îi este atât de străină.
Prin noi valorile poporului sunt aduse în punctul de a reînvia un ideal. Prin aceste unghiuri şi raportând la lecţiile magnifice ale istoriei înţelegem că acum nu reprezentăm mai mult decât un sol fertil pentru generaţiile ce vor veni care, prin spiritul justiţiar, prin talente speciale vor ridica la rang de strălucire trăsăturile unui popor magnific, elementele sale reprezentative păstrate cu mare grijă şi în mare taină, calităţi neobişnuite pentru care, după regulile pe care le cunoaştem acum, nu va exista nicio explicaţie, ele vor apărea din normalitatea de a fi, din permanenţa pe care am cultivat-o cu mari sacrificii de-a lungul timpului.
În această imensă structură socială, momentul împlinit azi ce nu se manifestă doar în spaţiul acestei zile, ci va merge mai departe extinzându-se asupra perioadei, chiar a întregului an, reprezintă un moment de trezire, de aprindere a unei scântei, de decizie şi identificare a acelor elemente care ne vor duce spre împlinirea unui ideal naţional. Judecând după faptul că la timpul acela, în secolul al XIX-lea, nevoia de stabilitate socială a fost unul din obiectivele principale, acum ea nu mai reprezintă decât un element auxiliar nevoii de stabilitate financiară sau de control al exploziei demografice ori a consumului. A ne impune o independenţă faţă de marii exportatori, a ne dezvolta propriul sistem de alimentare, a deveni o rudă a unei mari puteri, fără a ne schimba numele, straiele şi obiceiurile este acum un deziderat fantasmagoric, la fel cum părea şi Unirea Principatelor acum mai bine de un secol şi jumătate.
La nivelul vieţii private aspectele pe care le împlineşte Luna vor alimenta o tensiune între nevoia de linişte, de armonie a căminului şi atracţia spre o viaţă socială tulbură, dezordonată, agitată sau periculoasă. Nevoia de linişte şi calm, pentru că ne este predispusa de unghiurile pe care le ridică Luna cu Junon şi Marte, când Venus este anaretic în Taur, reprezintă de fapt o formă de control şi este justificată de teamă de a nu pierde o acumulare anterioară, o achiziţie, un câştig, de a nu rupe contactul cu un factor social sau de a-i urmări ori spiona activitatea de aproape. Azi prieteniile sunt suspecte, mai ales cele care se menţin împotriva unui conflict anterior. 9 iunie nu este o zi a înţelegerii şi nici a soluţionării, ci este o zi a conştientizării fricii de deposedare. Mulţi nu ştiu care sunt valorile de care sunt cel mai ataşaţi, nu ştiu care este pragul plăcerii şi de multe ori amestecă aceste stări punându-le pe seama stimulilor de moment, fără să încerce câtuşi de puţin o aprofundare a acestora. Cei care lucrează cu energia care sunt angrenaţi într-o proces de cercetare spirituală vor găsi ziua încărcată de confuzii şi sensuri contradictorii. Multe dintre stările pe care le atribuiau sufletului vin din procese metabolice, din activarea unor centri nervoşi, vin deci de pe fizic şi ele trebuie percepute şi evaluate ca atare. Marii Maeştri i-au avertizat pe tinerii practicanţi să facă distincţia clară între efectele ce vin din corp şi cele ce vin din spirit. Dacă doresc rezultate spirituale importante ele nu trebuie confundate cu stările de plăcere fizică, fie ele şi sublime, orgasmice. Venus în Taur ne poate păcăli azi într-o manieră foarte plăcută şi încântătoare.
Prin urmare, o altă zi istorică a acestui an ne va introduce în atmosfera unei noi forme de revoluţii, în efervescenţa unor evenimente care acum nu au o importanţă prea mare. Intenţia, soluţiile spre care tindem, amploarea în care dorim să ne integrăm este semnul că ne este predestinat să facem parte dintr-un program, dintr-o schemă, dintr-o structură, dintr-un nod energetic, dintr-o formă de organizare care se va împlini în timp, prin alte etape şi cu alte sacrificii pe care vom dori benevol să le face. După ce Jupiter va face un tur complet de zodiac, adică după aproximativ 11 ani vom reuşi să vedem care sunt demersurile în care ne-am implicat acum şi care sunt finalităţile.
Într-un cadru personal 9 iunie ne aduce în faţa unui complex de inferioritate. Azi se adânceşte prăpastia dintre fiinţa care credem că suntem şi cea care suntem cu adevărat. De multe ori încercând să menţinem o armonie ne aducem fiinţa într-o zonă a limitării, a întunericului sau a închistării. În astfel de situaţii pierdem din vedere că vibraţiile spirituale, cele morale sau că echilibrul metabolic sunt instrumente de care trebuie să uzăm conştient chiar dacă ele acţionează în spatele percepţiei directe, a conştientului.
Azi avem forţa necesară să ne plasăm pe linia de delimitare dintre cele două extreme, însă nu vom putea să le vedem clar, limpede, nu vom reuşi de la sine să ne stabilizăm pe una dintre ele. Într-un cadru personal dornic de linişte şi relaxare, de activităţi cotidiene simple sau aducătoare de satisfacţie şi sub directa influenţă a presiunilor sociale ne va fi greu să alegem un punct, o stare, o preocupare pe care să o desfăşurăm cu detaşare şi mulţumire. Azi ne dorim ceea ce nu ne trebuie, nu ne putem permite sau ceea ce ne încurca şi mai mult planurile.
Azi se va întâmpla ca în poezia lui Esenin „E-o primăvara fără avânturi”: „E-o primăvară fără avânturi. /Pe ţărm nisipu-i galben stins. /Obrazul tău pârlit de vânturi/Un puf de hrişca parcă-s prins”.

Vineri, 10 iunie
Trecerea Lunii în Balanţă şi implicit trigonul cu Venus ce se află acum în Gemeni, face din noaptea de joi spre vineri una liniştită, calm, ponderată, ceea ce face somnul mult mai odihnitor şi mai eficient.
Ziua este însă dominată de împlinirea careului Venus-Neptun şi, ulterior acestui moment şi al careului Luna-Pluton şi a opoziţiei Luna-Lilith. Aşadar, careul în T cardinal cu Luna, Pluton şi Lilith are un aliat dur şi intransigent unul care instigă la înşelăciune, pierderea reputaţiei sau la plafonare, refuzul comunicării ori a colaborării.
Când Venus şi Neptun sunt în careu echilibrul emoţional se strică, oamenii devin irascibili, invidioşi, egoişti şi se comportă rece unii cu ceilalţi, ca şi cum nu se cunosc, nu s-au văzut niciodată sau nu au nimic de schimbat între ei. Răceala care se răspândeşte azi este însă un semn al conflictelor interioare. Punând în relaţie directă zodiile Gemeni şi Peşti, care chiar dacă au acelaşi mod vibratoriu, nu au în comun nimic, înseamnă a obliga la combinaţii dificile, la a săvârşi acele fapte pe care le dispreţuim cel mai mult sau pe care nu ştim să le facem. Dacă zodia Gemeni instigă la conversaţii prelungite de plăcerea pierderii timpului, pentru a elimina stresurile prin cuvânt, replică, prin simularea unei confruntări printr-o simplă relatare, ceea ce vine dinspre Peşti se sprijină pe alte motivaţii, pe necesitatea de a soluţiona sau de a echilibra, de a clarifica sau de ajuta interlocutorul să înţeleagă, să-şi extindă orizontul de percepţie. Chiar daca în aparenţe rolurile se pot schimba, un Peşti nu va îndrăgi niciodată sporovăiala, nu va simula niciodată o dispută sau dacă va relata una nu va reuşi niciodată să se descarce de tensiune pentru că nu va spune niciodată tot ce simte, tocmai pentru că este conştient că interlocutorul nu este pe frecvenţa sa şi nu doreşte să se vulnerabilizeze. Un Gemeni niciodată nu-şi va atribui un rol dacă el nu atrage surprindere, ropote de aplauze sau adulaţie pentru că seriozitatea este doar un mod de a ajunge la una dintre aceste trei finalităţi.
Azi ni se întâmplă ceva similar schimbului de roluri între cele două zodii, adică să simţim răsturnat şi să ne comportăm ca şi cum ştim şi chiar facem asta dintotdeauna. Asta înseamnă multă confuzie, nefericire, tristeţe, intrigi care duc la încălcarea unor legi, a unor reguli, la lipsa de prudenţă, suspiciune, legături periculoase, cu oameni care nu corespund standardului, pretenţiilor sau aşteptărilor. Ziua este din această cauză plină de scandal, provocatoare şi are menirea de a ne duce într-o zonă a pierderilor materiale, erorilor de judecată, a deciziilor penibile sau a comportamentelor contradictorii.
Prin urmare, 10 iunie este o zi care începe bine şi se termină prost, în aşa fel încât ceea ce este bine să fie reevaluat, dispreţuit sau sancţionat, iar ceea ce este rău să se infiltreze într-un sector personal de unde cu mare efort am putea să-l scoatem. Să nu fim surprinşi dacă azi ne va tenta minciuna şi lenea, dacă ritmul de lucru va fi unul lent sau ineficient, dacă ne simţim atraşi de oamenii care nu corespund standardului sau care ne complică viaţa. Azi se cheltuieşte mult pentru această lene sau comoditate, se risipesc eforturi preţioase pe o aşa-zisă linişte, aşa-numita relaxare. Ceea ce prinde aripi azi este lipsit de credinţă şi bogat în îndoială. Ceea ce este nelegitim, ilegal, scandalos prinde viaţă şi ne incită curiozitatea într-un mod dureros pentru ceea ce vine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne menţine într-un registru al cumpătării. Este adevărat că acela care va dori să ţină cont de această sugestie va depune mult efort pentru asta, mai mult pentru a se menţine în echilibru, decât pentru acţiunea în sine. Aceasta este de fapt şi problema principală a acestei zile – lipsa de echilibru. Cine va fi echilibrat şi la fel de cald şi atent la maniere va avea o zi câştigată.

Sâmbătă, 11 iunie
Careul Soarelui cu Junon este un aspect stresant care ne va pune azi la încercare sinceritatea în orice tip de relaţie ne implicăm. Legând zodiile Gemeni şi Fecioară prin acest tip de careu azi refuzul va apărea azi ca o formă de a face spectacol, de a expune probleme în public, de a generaliza după un caz particular, de a invoca înţelegere sau chiar compasiune faţă de o problemă ce nu este nicidecum prezentată în formă adevărată.
Acest unghi pe care Soarele îl împlineşte în fiecare an de două ori nu este nou şi nici surprinzător. Acum însă el are o particularitate, aceea de a se împlini în aceeaşi zi când luminariile sunt în trigon, semn că adevăratele probleme vor fi ascunse de zâmbete largi, de o veselie nervoasă, de un râs forţat sau de o modalitate stresantă de a întreţine atmosfera. Azi vom da multă importanţă aspectelor neimportante, ne vom îngriji mai mult faţa, părul, mâinile, acele părţi ale corpului cu care atragem atenţia sau care sunt vizibile, acele segmente care participă la teatrul social, pe care le putem folosi pentru a genera stări, pentru a produce impresii. Dincolo de ele este însă o mare durere şi faptul că ascundem ceea ce simţim cu adevărat produce chiar şi celor care exersează acest mod de comportare o tensiune. Combinaţia aspectului negativ pe care îl ridică Soarele, cu tensiunea rezultată din trigonul luminariilor, ne va face pe toţi conştienţi de ceea ce nu este corect în obiceiurile pe care le avem. Nu vom putea însă să schimbăm peste noapte regimul alimentar, vocabularul, nu vom reuşi să ne domolim curiozitatea şi nici să o schimbăm cu interesul constructiv. Tocmai din această cauză acest gen de conştientizare ne va duce aproape sentimentul de vină şi având o Lună ca planetă mediatoare Nodurilor vom considera că a venit momentul potrivit să recunoaştem un adevăr, să aducem la lumină o informaţie pe care o ţineam ascunsă sau să destăinuim ceea ce până acum nu am avut curaj. Este însă un moment prost pentru acest gen de abordare pentru că procedându-se aşa nu se va consolida o prietenie, ci se va şubrezi, nu se va întări încrederea într-un asociat sau într-un partener, ci i se va amplifica acestuia neîncrederea.
Prin urmare, 11 iunie este o zi de disconfort interior. În exterior ne vom strădui să nu afişăm nimic, să nu lăsăm impresia durerilor fizice, sufleteşti sau să nu ne afişăm prea preocupaţi de greutăţile materiale. Va exista însă un moment când o durere personală se va potrivi cu a altuia, ca indicatoarele unui ceas, oferind prilejul unui debuşeu. Destăinuirile acestei zile nu sunt însă înţelese aşa cum sunt prezentate pentru că nu doar cel care spune, ci şi cel care ascultă trece prin acelaşi determinism astral al activării traumelor relaţionale.
De vreme ce apare acest debuşeu nimeni nu va mai putea ţine pentru sine această informaţie şi prin împărtăşirea ei va declanşa un mecanism ce vă aduce la lumină primele evenimente chiar de mâine, când Mercur, aflat în preajma Soarelui, va împlini şi el un careu cu Junon.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne păstra calmul şi a nu ne lăsa păcăliţi de o stare de moment, de o formă de ebrietate astrală pentru a nu declanşa acest mecanism negativ. De luni Saturn va intra în mers direct şi multe din cele ce sunt acum răsturnate vor reveni la normal, poate chiar la normalul neplăcut în care se aflau la finalul anului 2010, însă fără acea componentă penibilă.

Duminică, 12 iunie
Ultima zi a săptămânii aduce o Lună în Scorpion şi un val de predispoziţii cu o formă de reacţiune directă, rebelă asupra căreia nu putem interveni pentru a le modifica direcţia, ci pentru a mai ajusta din loc în loc. Trecerea Lunii în Scorpion aduce de fiecare dată o limitare a percepţiilor emoţionale, o subjugare a afectivităţii unor scopuri ce ne vin din raţiune, din ambiţie, din voinţă. Nu că ar fi rău, pentru că sunt situaţii când este nevoie şi de această modalitate de acţiune, ci pentru că acţionează în această direcţie cu scopul de a doborî limite pe care sentimentul le amplifică. Substituirea acelor impulsuri afective aduce mai curând o contracţie spre a reuşi într-o direcţie, cu detenta săritorului care face un pas, încă unul şi după al treilea trebuie să depăşească limitele pe care şi le-a impus atunci când era în repaus.
Limitele repausului sunt cele stabilite din ziua anterioară. Fiind în Scorpion, Luna, pentru că arată o evoluţie a structurii emoţionale înflăcărată aşa cum se prezintă ea în Leu (Scorpionul este unul din semnele de evoluţie a Leului), îşi va extrage puterea din zodiile Leu şi din Balanţă, adică din mărirea şi căderea Soarelui, din lumina şi absenţa ei, din strălucirea lumii fizice şi deopotrivă răsăritul luminii spirituale pentru a avea impresia că deţine totul, că are o viziunea a spaţiului desfăşurat în jur, că indiferent spre ce zonă se îndreaptă va fi pregătită.
Din nefericire, ziua anterioară nu a fost un panaceu aşa cum se crede azi şi toate impresiile şi îndemnurile acesteia aduc zilei de 12 mai multă confuzie şi prin asta devierea de la planurile pe care le-am avut de îndeplinit de-a lungul acestei săptămâni. Interesul pentru locul de muncă, pentru obţinerea de rezultate speciale din domeniul de referinţă, pentru a exercita o funcţie de coordonare şi control, pentru a răscoli şi obţine informaţii despre trecut, despre comportamentul oamenilor, despre stările lor sufleteşti, despre ceea ce-i face puternici sau slabi este ceea ce ne va interesa cel mai mult azi. Nu este însă o zi de studiu, ci de aducere la lumină a celor instincte care sunt în stare să ne colecteze informaţii.
Acest probatoriu, pe fondul careului Mercur-Junon, îi va face pe mulţi să se creadă folosiţi. Azi oamenii vor avea nevoie să ceară şi să ofere dovezi ale sincerităţii şi bunei înţelegeri, au nevoie de fie verificaţi, chestionaţi, întrebaţi de mai multe ori, încercaţi, probaţi. În acest proces singurul element pozitiv pe care căderea Lunii (Lună în Scorpion este în cădere) îl conferă este o atenuare a durerii şi o sporire a efortului de ridicare, de transport, o amplificare a rezistenţei, a impulsul mecanic, de a ne deplasa fizic sau mental fără a resimţi efortul real sau durerea. În felul acesta putem traversa un interval de adevărată încercare morală, de umilinţe sau respingeri, pe toate însă le vom privi egal ca pe nişte obstacole ce trebuie îndepărtate.
Ceea ce facem azi nu se va încheia acum şi nici mâine, ci abia marţi când Luna va trece în Săgetător şi când vom ieşi la lumină dintr-o izbucnire, printr-o manevră rapidă de debarasare a tot ceea ce ne-a dominat acum. Azi nu este însă cu putinţă să ne sustragem frământărilor, suspiciunii sau efortului de a controla, ghida sau îndruma. Că vor avea şi aspecte bune, nu ţine de contextul acestei zile, ci de acumulările anterioare, de karma ce ne vine dinspre Neptun, Pluton şi Chiron, cu care Luna împlineşte azi trigoane (Neptun, Chiron) şi un sextil (Pluton), adică din manipularea voinţei, din speranţă sau din seriozitatea de a aborda automodelarea, autocenzura, efortului de a rafina o structură morală.
Este însă destul de dificil, într-o analiză de tip general, cum se va comporta cel care cu o lumină palidă în mână (cea a lui Mercur în domiciliu) atunci când va cobora în abisuri, tocmai de aceea orice modalitate de răspuns, orice impuls care nu se deplasează liber în câmpul conştiinţei, ci este ghidat de un alt gând spre ce să se îndrepte, orice impuls care nu este liber, ci supus ambiţiei sau dorinţei, chiar şi atunci când se îndreaptă spre linişte şi voie bună, vine din abisurile zodie Scorpion care aduce în astrologie talentul de a disimula, mobiliza eficient orice element care va pune propria persoană în valoare.
Aşadar, în zadar va striga azi trigonul Luna-Neptun „Aminteşte-ţi că eşti muritor!”, clipa acţiunii, momentul în care ne vedem finalitatea prin victoria la care ne aşteptam, ni se va părea eternă. Cine consultă aceste previziuni înaintea zilei de 12 iunie, va şti că este nevoie de multă cumpătare şi îşi va propune ca pe lângă mobilitatea mentală ce vine dinspre Mercur din Gemeni cu care se poate deplasa cu mare rapiditate între noţiuni, chiar fizic între diferite locaţii, va aduce acea maturitate care îl ajută pe om să nu judece tot ceea ce îl atinge ca informaţie, ci să înţeleagă că este suficient să fii în lumină ca să poţi salva totul în jur. Intervenţia prin lumină este prezentată greşit în ecranizări sau povestit cu prea mult patos în romanele de inspiraţie ezoterică. Lumina nu are nevoie de contracţie, de contorsiuni, ea se extinde prin înţelegere, dragoste şi compasiune. Conceptul de „mişcare” este în ezoterism similar cu a deplasa energia din câmpul personal spre o anume locaţie pentru a obţine o anume informaţie sau, în cazuri mai rare, pentru a impune o modificare. Dacă am şti cât întuneric străbate, judecând după modul cum reacţionăm în faţa încercărilor de ordin fizic, am ezita. Din fericire, sufletul are instrumente pe care materia nu le atinge şi tocmai de aceea gândim, simţim şi prin lumină ne deplasăm câmpul conştiinţei fără să ştim cât de multă lumină punem în sufletele celor pe care îi atingem în această acţiune. Pentru că Scorpionul este o zodie care ne aduce foarte aproape de înţelegerea comună această luptă între bine şi rău, între a alege între ceva bun şi ceva rău, chiar acum, când Luna din Scorpion nu se mai poate ascunde în faţa luminii puternice degajată de Mercur din domiciliu şi nici nu se mai poate ascunde de acest spiriduş care zboară repede, repede dintr-o parte într-alta, avem ocazia să înţelegem că disputa apocaliptică dintre două centre de putere contrare (binele şi răul) este de fapt un mod personal, egoist de a percepe evoluţia, mişcarea luminii personale spre o locaţie. Binele şi răul coexista în spaţii diferite ale universului şi nu există nicio predestinare care să ne aşeze, pe noi ca fiinţe limitate, într-un sector sau în celălalt. Noi alegem să le combinăm pentru a cunoaşte, pentru a înţelege de ce este nevoie de bine şi de ce este nevoie de rău, care este rostul unei Creaţii desenată de Marele Artist al Universului între aceste două extreme. Înţelegând de ce lumina spirituală este dincolo de aceste două extreme, că binele şi răul ţine de iluzie, de Maya, dar pentru că suntem în Maya trebuie să Cunoaştem asta, ziua de azi, dar şi cea de mâine, ne aduce în faţa ochilor rezultatele benefice sau negative rezultate în urma interacţiunii cu ceaţa umedă şi bolnăvicioasă din jur sau cu razele binefăcătoare ale soarelui. Este o alegere personală atunci când ne îndreptăm spre o finalitate şi un mod personal de a înţelege ce înfăţişare are Nedefinitul care vine spre noi îmbrăcat în ceaţă sau în lumina soarelui.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii este o zi complicată. Forţele interioare şi predestinarea faţă de anumite evenimente sociale se află azi într-o interacţiune tristă. Azi ne îndoim de tot ceea ce poate fi real şi sperăm să obţinem imposibilul, separându-ne de ceea ce a fost săptămâna aceasta, de preocupările ei, desprinzându-ne energia de ceea ce făceam până acum pentru a ne deplasa spre o altă finalitate. Ceea ce facem însă azi are rolul de a ne informa, de a ne pune la curent, de a ne documenta şi mai puţin de a ne pune în situaţia de a redobândi victoria. Azi ne activăm toţi senzorii şi cel care crede că va controla nave cosmice doar prin nişte senzori se va înşela.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa antrenaţi de curenţii subtile care ne duc spre evenimente, de a ne permite să simţim mai mult, mai liber şi mai curat, de a ne îndrepta spre o finalitate subtilă şi de a ne tempera ambiţiile realizărilor sociale pentru că ele nu sunt decât funii cu care ne legăm şi mai mult de trecut. Oamenii sunt deosebit de creativi atunci când vine vorba de dorinţe. Îşi doresc multe, foarte multe, întreaga lor existenţă este coordonată şi trăită după dorinţe, chiar şi bucuriile, amintirile sunt legate de ipostaza când au primit ceea ce şi-au dorit. Nu dorinţa în sine este rea, ci lipsa de control al acesteia pentru că în intervalul de mobilizare a forţelor subtile pentru îndeplinirea ei omul îşi poate schimba opţiunile şi împlinirea ei îl poate găsi blazat şi încorsetat în alte dorinţe de o mai mare complexitate. Risipirea în dorinţe ne depărtează de mulţumirea pe care am putea-o avea faţă de timpul prezent. Dacă am face un exerciţiu de imaginaţie şi ne-am gândi că, spre exemplu, ceea ce avem acum este rodul unei dorinţe împlinite, am gusta mai mult din bucuria şi mulţumirea unei vieţi liniştite care îşi poate schimba dorinţa cu speranţa şi apoi toate acestea cu credinţa. Stă însă în puterea proprie şi în voinţa proprie să alegem sau nu să procedăm în felul acesta. Viaţa este şi azi ceea ce trăieşti!

4 thoughts on “6 – 12 iunie 2011

 1. Ina spune:

  Buna seara!Va rog,daca timpul va permite sa suplimentati putin despre intrarea lui Jupiter in Taur.Mai concret mi-as dorii sa stiu daca exista asemanari intre ultimul tranzit al planetei prin Taur,daca nu gresesc in urma cu 12 ani,si tranzitul actual.Va multumesc!

 2. aurora spune:

  Am o mare rugaminte,d-le Coser! nu vreau sa par obraznica.In urma cu 9 ani am lucrat la o firma ai caror patroni 2 sunt in Top 300.Nu le mai tin minte datele de nastere.Am lucrat la resurse umane 2 luni.Stiam ca erau foarte bogati dar nici chiar asa.Am intrat printr-o recomandare si am avut un stil neconventional la interviu.Am fost luata si inca eu l-am tinut in suspans pe cel care era in acel an la comanda faceau cu schimbul intr-un an intr-un an altul.De abia dupa 3 zile am acceptat.Intre timp au scos postul de jurist la concurs.Eu nu le-am cerut postul pentru ca la acea vreme experienta mea era 0 si toata firma vuia ca vor lua un barbat.Erau foarte misogini.Am fost testata pe Codul Muncii de diversi angajati dar cu toate ca am stiut nu mi-au dat credit.Am fost chemata in biroulu sau de cel care comanda si mi-a spus ca a ales citez o fatuca,colega de promotie cu mine si mi-a cerut parerea mea .Stia ca eu vreau postul dar nu i l-am cerut.Fata era mai buna ca mine si eu i-am spus ca este alegerea perfecta pentru ca asa sunt eu si dusmanilor le recunosc meritele.La care el nu a mai zis nimic.In 5 minute am dat telefon si am tacut, in firma dar am facut demersuri pentru a ajunge aici unde ma aflu.Mi-am luat o zi de concediu si m-am prezentat la concurs, l-am luat si i-am pus transferul pe masa in 2002, exista.A ramas blocat m-a acuzat ca i-am luat de fraieri si a insistat sa raman cu jumatate de norma ca-mi pluseaya la salariu dar nu am acceptat.Singurul lucru bun a fost ca i-am dus om in loc.In rest nici la revedere nu mi-am luat.Dupa 3 luni m-am intalnit cu aleasa de ei care era somera si mi-a spus ca nici la interviu nu a fost.Mi-am dat seama ca am fost indusa in eroare.Am aflat de vreo 2 ani ca au compartiment juridic cu 3 barbati juristi.Intrebare Ce sansa am eu acum care stiu ce procese au sa mai ajung acolo unde batalia pentru posturi era mare si eu aveam doar un resort mic usor si banal.Nu vreau sa ma umilesc in fata lor ca m-am intalnit in 2 situatii si au zis ca nu ma cunosc dar unul dintre ei nu m-a privit in ochi cand a spus asta.Celalalt cred ca nu m-a cunoscut.Aurora, va rog o harta orara!

 3. aurora spune:

  Sambata am gasit un trifoi cu 5 foi.

 4. victorita spune:

  Buna seara,vroiam de f. mult timp sa va scriu dar…tot timpul am avut o retinere pentru simplul fapt sa nu deranjez. Acum..mi-am facut curaj si am indraznit dar…tot asa! Eu sun t nascuta pe 24.04.1960,ora 01 noaptea. Adica sunt taur cu ascendent in capricorn.Intrebarea: Oare acest jupiter pe care l-am asteptat atat ,imi da vreo sansa sa scap fara sa ajung sa inchid firma? Sunt speriata dupa cum evolueaza situatia in tara…Nu-mi doresc decat sa-mi achit datoriile toate si…dupa aceea…cred ca o sa existe si pentru mine -zi si noapte-.Spenta pentru dezvoltare…sunt slabe.
  Scuze pentru indrazneala de a pune asemenea intrebari dar, daca doriti sa-mi raspunde-ti as fi o fericita.Va multumesc anticipat f. mult.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.