14 – 20 septembrie 2015

14 – 20 septembrie 2015 este săptămâna paravanului inventat pentru a deforma adevărul și a suplini lipsa de efort. Multe evenimente programate a se consuma în această săptămână lasă impresia de importanță majoră, de caracter decisiv, de cotitură în viața individuală sau poate chiar în dimensiunea socială. Totul este o închipuire, o construcție falsă care trebuie să ascundă intențiile pe care un element negativ le-a avut la începutul anului și prin care a declanșat anumite demersuri ce sunt acum descoperite.
Pentru noi, cei care suntem interesați de dezvoltare personală, este mai puțin important dacă centrele de putere, aflate de ceva timp în reconfigurare, își vor atinge ținta prin schemele aplicate în momentul acesta. Important este că această săptămână aduce o criză a conștiinței false, o reîntoarcere la ideile corecte, stabilirea unui sentiment de apartenență dezvelit de prejudecăți sau de construcții false și chiar despărțirea de un personaj care nu putea susține relația sau cu care nu avem nimic în comun. De aici putem înțelege că intervalul acesta, dacă este privit doar din punct de vedere individual, va fi deosebit de simplu, deosebit de interesant ca număr de acțiuni, însă obositor prin profunzimea cerută pentru aceste câteva evenimente de care trebuie să ne ocupăm. Unora s-ar putea să li se pară epuizant și programul de la serviciu, și faptul că trebuie să meargă spre locul de muncă pe același traseu sau că trebuie să dea un telefon în fiecare zi la aceeași oră. Schema aceasta dominată de rutină pare obositoare și cine nu înțelege că în această săptămână nu trebuie să-și facă planuri de viitor referitor la schimbarea acesteia va zdruncina un mare edificiu. Vom face lucrul acesta cu precădere după ziua de 17 septembrie când Mercur va fi în mers retrograd. Ideea de dreptate, de echilibru se va transforma în ideea de „dreptatea mea”, „armonia mea”. Unii, mai îndrăzneți din fire, vor vorbi în această săptămână despre curaj. Asta se întâmplă pentru că forța teribila ce vine din zodia Balanță nu poate activa fără să atragă și poziția lui Uranus din Berbec. Din nefericire, pentru că Uranus primește opoziții din partea lui Mercur, ce devine, din 17 septembrie, retrograd, ideea aceasta de curaj este răstălmăcită, schemele acestea în care vom crede cu tărie nu sunt decât închipuiri sau paravane pentru a ascunde o problemă.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu lucra în această perioadă cu secretul. Cel care crede că, apelând la secret, se apără de o judecată, evită o confruntare ori își consolidează poziția, se înșală. Atitudinea aceasta misterioasă este un paravan și, după cum am văzut că se va întâmpla de-a lungul acestei săptămâni, cam toată lumea își va da seama de lucrul acesta.

Armonia este doar o impresie. Apel la forța fizică. Sfârșit. Dominare prin devotament. Este înghițită o minciună. Tinerețea este o stare de spirit. Degenerare. Sentimentul se exprimă prin alte mijloace. Încrucișare. Dorința de a alege un nou domeniu. Este savurată prea mult o latură tulbură. Gloria tentează.

Schema astrală a primei zile a săptămânii anunță o furtună interesantă. De această dată, Luna, încă de dimineață, își va încheia tranzitul său prin zodia Fecioară și va trece în Balanță, împlinind, tot de dimineață, o conjuncție cu Capul Dragonului. De asemenea, știm, din prezentarea generală aplicată anului în curs, că în momentul acesta multe dintre planete sau elemente astrale sunt grupate pe un segment de cerc de aproximativ 60°, ceea ce aduce o forță concentrată, o atracție către lucruri ce se finalizează repede și accesul la instrumente care nu se lasă mult timp investigate, ci trebuie descoperite de la prima privire. Și forța interioară este ajustată după nevoile acestea în așa fel încât visul să devină brusc realitate, iar schemele de viitor să includă în desfășurarea lor aspirațiile și pretențiile celor din preajmă. Asta înseamnă că încă de la debutul acestei săptămâni simțim că facem parte dintr-o schema mai mare, că ne încrucișăm destinul cu destinele celorlalți și că avem ocazia acum să înfăptuim lucruri remarcabile.
Pentru că suntem într-o săptămână atât de complicată, îndemnul acesta spectaculos s-ar putea să ne ducă într-o zonă a iluziilor absurde. Jupiter din Fecioară se află în continuare într-o relație de opoziție cu Neptun, iar asta înseamnă că individul rău, cel care nu merită, fățarnicul de altădată, va avea o falsă impresie asupra gloriei, asupra succesului sau asupra realizărilor. De aici înțelegem că multe elemente ce ar putea să fie rezolvate pe calea dialogului intră în criză. Armonia în această zi este doar o impresie și pentru a o compensa, visătorii sau, în cazul de față, cei care nu merită să primească acum ceva din partea vieții, vor face uz de forța, vor fi foarte agitați, vor alerga, vor simți nevoia să facă sport, să-și consume aceste reziduuri fizice pe care ei înșiși și le-au creat și care sunt în momentul de față obstacole în calea unor realizări. Dacă ar avea preocupări mai rafinate, dacă structura lor ar fi pe o vibrație mai bună, aceste reziduuri s-ar transforma de la sine. Asta nu se întâmplă în general, ci doar în momentul acesta, pentru că a face sport, a face mișcare ține de o necesitate impusă de corp și la un moment dat ea trebuie respectată.
Trecerea Lunii prin conjuncția cu Luna neagră pune această situație aparent banală pe o forță a destinului. Oamenii se simt pedepsiți pentru că nu reușesc sau se simt avantajați pentru că reușesc. Rememorarea traumelor sau a întâmplărilor nefericite din ultimele perioade ține tot de schema acestei relații pe care Luna o realizează cu Luna neagră și Axa Dragonului de pe începutul zodiei Balanță. Este posibil ca în 14 septembrie să vedem oameni care se bucură de ceva și arată altceva sau care simt că în toate demersurile în care se implică pentru a obține un anumit avantaj sunt complet inutile și recurg la forță, la acțiuni dure, cele care degenerează raporturile sociale și care închid calea dialogului.
Prin urmare, începutul săptămânii se face într-un ton ambivalent. Avem ocazia încă de la începutul acestui interval să vedem care sunt oamenii buni și care sunt cei răi, să înțelegem dacă în ultima perioadă am gestionat corect evenimentele pe care le-am parcurs sau dacă am fost niște aiuriți, persoane profitoare sau indiferente față de suferințele celorlalți. Elementele care se concentrează acum pe finalul zodiei Fecioară și începutul zodiei Balanță arată că echilibrul valorilor este zdruncinat. Se întâmplă ceva și evenimentele pe care le vedem că se consumă în societate nu sunt decât vârful aisbergului, elementul care are legat de el o greutate teribilă. Se poate spune că lucrurile acestea țin de o justiție divină, de o forță de care se folosește acum universul pentru a-și regla procesele, pentru a nu permite ființelor dezordonate să distrugă ordinea deja construită ori pentru a recompensa o ființă care se integrează într-o schemă a binelui. Pentru că lucrurile acestea negative ce vin din conjuncția Lunii cu Luna neagră se consumă foarte aproape de inițierea unui nou ciclu draconitic, practic, acesta este primul eveniment din ciclu de față, ziua va fi dominată de o preocupare peste limitele normalului față de ceea ce este negativ, față de ceea ce tulbură sau enervează. Unii vor avea impresia că această zi a început într-un ton agresiv, cu prea multă grijă, cu prea mult stres și se termină în aceeași notă. Cercul circumscris acestor elemente întărește sentimentul că ne aflăm într-o perioadă complicată a anului 2015 în care totul poate fi amplificat, crescut, înnobilat sau distrus prin încrucișare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a respinge orice gând rău, orice negativitate, orice schemă agresivă, indiferent cât de bine este argumentată. Din multitudinea de evenimente specifice acestei zile să le alegem doar pe cele bune, pentru că și acestea, asemenea celor rele, sunt doar vârful aisbergului. Și ca să înțelegem mai bine de ce trebuie să facem lucrul acesta ar trebui să ne amintim că în această perioadă, dar în special în prima zi a săptămânii, suntem ceea ce alegem.

Inteligența caută mijloace noi de exprimare. Se adâncește o percepție dureroasă. Explorarea oferă noi informații. Se dorește combinarea elementelor incompatibile. Severitate. Se constată o diminuare a resurselor. Nu se poate pune bază pe o relație. Mintea rătăcește. Dovezile nu sunt convingătoare. Subiectivismul păcălește cu avantajul său.

Nu se știe dacă nu cumva ziua de marți, 15 septembrie, deși nu conține aspecte astrologice cu totul excepționale, să fie chiar una dintre cele mai importante zile ale acestei săptămâni. Adică, prin amplitudine și prin profunzime, să depășească în însemnătate zilele de joi, de vineri și de duminică, cele care conțin cu adevărat unghiuri spectaculoase. Momentul acesta, care ne aduce în fața unui careu dintre Lună și Pluton, ca prim aspect ce se împlinește în dimineața acestei zile, ne arată că inteligența pe care o avem, cea pe care o vom demonstra de-a lungul acestei zile, reprezintă un element absolut esențial pentru ceea ce înseamnă devenirea noastră ca ființe multidimensionale sau ca personalități sociale. Pluton de pe zodia Capricorn vizează cu precădere administrarea resurselor și pentru că universul interior este acum puternic reformulat, iar cel social este zdruncinat de un război neobișnuit, cel care-l vizează pe individ, cel care se desfășoară în interiorul unui popor, nu între popoare, în interiorul unei structuri, nu între structuri, arată că semnul acesta de inteligență, stima aceasta de sine supradimensionată este indiciul că mintea rătăcește foarte mult.
Dacă prin toate aceste demersuri urmărim să căutăm răspunsuri la problemele importante care ne-au frământat și-n săptămânile anterioare atunci este important să știm că ne alegem cel mai prost moment. Secvența zilei de 15 septembrie este dominată de subiectivism și această părere foarte bună despre ceea ce credem sau despre ceea ce știm ne păcălește că avem un avantaj important.
În a doua parte a zilei, când se va definitiva și relația bună dintre Lună și Venus, acest subiectivism, această părere bună despre sine va primi un feedback pozitiv. Vom da de oameni care gândesc la fel sau care, pentru a obține un anumit avantaj, ne cântă în strună, ne spun ceea ce vrem să auzim și nu mică ne va fi mirarea când, în seara acestei zile, pe opoziția Lună-Uranus, să apară un eveniment care să ne arate lucrul acesta. În mod firesc, pe o conjunctură absolut banală în care apare o opoziție pe axa Berbec-Balanță și o planetă care mediază această opoziție, lucrurile ar însemna soluție la o tensiune relațională. Pentru că acum Venus din Leu mediază opoziția dintre Lună și Uranus de pe axa Berbec Balanță, în situația în care Luna se află foarte aproape de Mercur, rolul planetei Venus nu va fi acela de a media, ci de a informa referitor la ceea ce nu am făcut de am ajuns în situația aceasta, unde am greșit în anumite relații, unde am fost foarte indulgenți cu anumite persoane de am ajuns în punctul acesta.
Prin urmare, 15 septembrie este o zi în care vom fi absolut convinși că ne aflăm în fața unor soluții miraculoase. Este posibil ca lucrurile care se vor consuma în această zi să ni se pară de un realism atroce, de o duritate cu totul aparte, de o forță teribilă în a ne atrage în combinații periculoase. În această zi Venus va încerca să medieze nesiguranța și incertitudinea pe care le avem în relațiile intime, dar, în egală măsură, vom avea de oferit explicații suplimentare despre cum suntem, de ce avem o atitudine negativă față de un personaj, de unde atâta răutate sau de unde atâta aversiune față de un personaj care nu a ridicat un deget, nu a spus nimic împotriva nimănui, nu a deranja pe nimeni. Semnul acesta arată că puterea pe care dorim să o demonstrăm împotriva celui slab reprezintă de fapt cea mai clară dovadă că mintea rătăcește. Cu alte cuvinte, 15 septembrie este o zi în care ar trebui să ne izolăm sau să ne facem autocritica. Nu se poate pune bază pe nicio relație din această zi pentru că atât conflictul care apare pe schimbul de experiență, cât și nesiguranța pe neîncrederea pe care o avem în ceilalți pot reprezenta măsura tuturor lucrurilor, sentimentul sau bogăția pe care dorim să o punem la dispoziția celorlalți, adică să transferăm cu generozitate din propriile frustrări sau chiar vicii. În egală măsură, 15 septembrie este o zi în care pierdem un bun. O clipă de neatenție este suficientă pentru a ne arăta că, de fapt, nu deținem nimic, ci că suntem utilizatorii unor valori sau gardienii unor bunuri ce nu ne aparțin.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi astăzi la seducție. Ar fi foarte indicat să ne gândim care sunt elementele care ne seduc cel mai tare, în ce situații cedăm cel mai mult și când renunțăm la judecată pentru anumite sentimente. Dacă putem face acest lucru, dacă putem avea control asupra a ceea ce gândim și simțim atunci ne va fi foarte clar care este bagajul informațional ori care sunt resursele cu care intervenim în relațiile viitoare.

Independența își caută locul. Noblețea invocă elementele esențiale pentru a supraviețuii. Stări nevrotice. Se repune în funcțiune un drept. Impuls. Anihilare. Aspirații spre dreptate. Credința joacă într-un film de acțiune. Se visează la o mare bogăție. Îndrăzneala susține războiul binelui cu răul.

Deși toată lumea crede că deține secretul succesului, deși toți oamenii care ajung pe un raft mai sus decât colegul doresc să convingă că asta înseamnă o dovadă de putere ori superioritate, vom avea ocazia în 16 septembrie să vedem că lucrurile stau altfel. În momentul acesta vedem ce înseamnă cu adevărat să ai putere, ce înseamnă cu adevărat serviciu și până unde se poate merge cu atitudinea de superioritate. În momentul acesta Luna se află pe ultimul segment al zodiei Balanță și îi va oferi planetei Marte ocazia să medieze opoziția sa cu Uranus, deși relația aceasta dintre Lună și Uranus se află în separație. Apar, astfel, tulburări pe ideea de credință prin care individul dorește să își impună convingerile sale asupra celorlalți, să le arate că sunt proști, că sunt inferiori, că nu au tot ceea ce le trebuie și singura lor calitate este aceea de slugă. Forța zilei de 16 septembrie este aceea de anihilare și dacă judecăm tot acest concurs astral, dar mai ales că Marte se află pe zodia Leu, elementele ce țin de creativitate, de dominare, leadership, conducere sau coordonare a unui proiect vor fi folosite pentru a induce ideea că războiul este cea mai bună soluție.
Dacă judecăm aceste conjuncturi astrale din punctul de vedere al devizei generale aplicată acestei săptămâni, cea care ne spune că suntem în plin interval în care paravanul este mult prea important, poate mult mai important decât realitatea care se află dincolo de el, înțelegem de ce totul este o mare păcăleală. Nu este un lucru obișnuit ca mesaje venite din zodia Leu să sugereze atâta lipsă de putere, atâta indecizie sau atâta prostie. Îndrăzneala de acum este o dovadă de inferioritate și cei care doresc să se impună prin argumente, prin diplomație, cei care caută confruntări doar pentru a avea ce povesti, doar pentru a demonstra că ei pot câștiga în orice situație, sunt persoane demne de toată mila.
În seara acestei zile Luna va trece în zodia Scorpion și va accentua această notă gravă a emoțiilor, această dorință de putere, de a impune celorlalți o gândire, poate chiar și eronată, ca semn de regulă sau chiar de bună purtare. Acesta poate fi semnul unui război teribil care de fapt ascunde în spatele său lipsa de efort sau lipsa de putere a celor care ar fi trebuit să-l preîntâmpine.
Prin urmare, 16 septembrie este o zi de anihilare. S-ar putea ca multora semnul acesta astral să le sugereze că se află în fața unei puteri teribile. Semnul acesta de putere este fals și pentru că urmărește să se impună arată, nu că dețin ceva, ci că vor să aibă acces la o structură, cer reconfigurarea aspirațiilor, pentru a le face mai clare sau caută o susținere din partea unui spirit justițiar echidistant. Toate sunt baloane de săpun, dovezi ale unor iluzii pe care individul le-a gândit până acum însă nu au avut ocazia să le manifeste în modul acesta.
Pentru că suntem în continuare într-o perioadă în care planetele se grupează pe un segment de zodiac destul de mic, cuprins între mijlocul zodiei Leu și finalul zodiei Balanță, dorința de acțiune este motivată de nevoia de a combate plictiseala sau de a ieși dintr-o rutină ciudată. Oamenii care vor să iasă acum în evidență, care vor să joace o carte mai dură, care visează la bogăție sau visează să dea lovitura dintr-o singură mutare, sunt de fapt oameni care până acum s-au simțit chinuiți de succesul celorlalți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lasă astăzi tentați de abuzul de putere. Semnul acesta de impunere, falsa forță pe care o simțim în momentul în care ne îndreptăm atenția către cineva sau ne orientăm prin acțiuni către o persoană mai slabă sau pe care dorim să o convingem de ceva reprezintă un moment de slăbiciune. Este indicat să fim cu adevărat lucizi în această zi, mai mult decât în oricare altă zi din această săptămână, pentru că momentul de neatenție de acum creează premisele unui mare eșec.

Judecăți de ambele tabere. Perversitate. Răceala este confundată cu înțelepciunea. Se schimbă raportul de forțe între individ și grupul de apartenență. Lucrurile mici înlocuiesc lucrurile mari. Asocierea veche este lovită în punctul sensibil. Sentimentul devine regulă. Închistare. Obsesia dreptății duce la răzbunări. Unii sunt mai presus de lege. Este zdruncinat un mare edificiu. Libertatea este prost înțeleasă. Curajul este folosit greșit. Extravaganțe. Este nevoie de o autorizare care întârzie să apară. Declarație publică neîndurătoare.

Ne aflăm cu adevărat în fața unui mare eveniment. Astăzi Jupiter și Neptun se vor afla într-o relație de opoziție și se rupe o înțelegere. Dacă ar fi să judecăm ceea ce cunoaștem în momentul de față atunci ar trebui în mod obligatoriu să ne referim la o nedreptate. În realitate, nu este nicio nedreptate, ci mai mult o clarificare. Ceea ce se rupe acum nici nu era real, ci doar o asociere între două elemente care nu puteau fi puse împreună niciodată, chiar dacă se constată că pe acest cer se realizează o relație de prietenie între Saturn și Junon, semn de stabilitate. Oamenii se simt în siguranță pentru că o relație încordată s-a rupt sau s-a clarificat. Momentul acesta al zilei de 17 septembrie arată că iluzia dreptății poate fi oricând ruptă. Acest termen general de „oricând” este oarecum bizar. El se referă doar la faptul că în momentul de față nu putem cuprinde cu mintea compromisurile pe care le-am făcut în ultimele luni de am ajuns în momentul acesta. În mijlocul zilei de 17 septembrie Junon va trece în zodia Balanță și va însemna un moment decisiv pentru anul în curs. Acest moment al zilei de 17 septembrie nu poate fi judecat separat de ceea ce se va întâmpla în 18 septembrie, când Saturn își va reveni definitiv în zodia Săgetător. Acum că și-a încheiat retrogradarea va dori să facă dreptate ori să se ocupe de lucruri mai serioase. În momentul de față, prin trecerea lui Junon în zodia Balanță, doar ne gândim la ce ar trebui să facem, iar acțiunea în sine să fie lăsată pentru o altă perioadă. Desigur, judecata zilei de 17 septembrie nu se referă doar la momentul acesta, ci la ceea ce va urma să se consume în următoarele luni până la finalul acestui an, dar și în prima jumătate a anului următor. Faptul că aceste episoade se consumă când Mercur dă bir cu fugiții, dezertează, fuge din fața acestei probleme ori se întoarce pentru că este absolut convins că iubește mai mult viciul decât dreptatea, arată că un edificiu se zdruncină puternic. S-ar putea ca acest edificiu să fie libertatea însăși ori o autorizare pe care cerem să o primim de la începutul anului și până acum. Faptul că o primim acum ni se va părea foarte dubios și de asemenea ni se va părea dubios că o primim în contextul în care libertatea se zdruncină. Retrogradarea lui Mercur are, așadar, conotații teribile și pare să fie unul dintre cele mai dificile segmente de retrogradare ale planetei Mercur de peste an. S-ar putea ca declarațiile publice ale zilei de 17 septembrie, cele care, de altfel, sunt în legătură cu declarațiile zilei de 18 septembrie, să fie neîndurătoare. Totul arată că ne aflăm într-o criză de conștiință generată de faptul că sentimentul nu se mai poate ridica la nivelul pretențiilor și nici nu mai poate susține o acțiune anarhică.
De altfel, schema aceasta în care Saturn se află într-o relație de prietenie cu Junon ne arată care sunt taberele aflate în conflict și ce ar trebui să facem pentru a supraviețui, dar și anticipează că ne vom împrieteni cu elementul care ne va face să suferim foarte tare. Vom vedea că această suferință nu are însă conotațiile clasice, iar acest lucru se va consuma, ca eveniment, nu acum, ci în anul următor. Rămâne de văzut cum anume se va descurca fiecare în momentul în care sămânța discordiei va face primele frunzulițe.
La modul general, trecerea lui Junon în zodia Balanță ar trebui să ne aducă un interes față de sentimentele celuilalt, echidistanță și atracție către puterea de a face bine, de a găsi calea de mijloc ori de a găsi calea ascunsă, cea care ne va duce către studiu, către cercetare spirituală sau către a face dreptate într-o confruntare în care protagoniștii sunt lumea aceasta și lumea de dincolo. Este greu de crezut că pe un asemenea context, în care simplitatea este încărcată, dorința de răzbunare devine elementul obsesiv al momentului. Desigur vor putea să facă acest lucru persoanele care privesc spre lumina sufletului ori care nu renunță la traseul lor indiferent care este presiunea socială.
Prin urmare, 7 septembrie arată că visul unei nopți de vară se spulberă într-un chip miraculos și valorile personale s-ar putea să intre în criză. De această dată, termenul generic de criză are o altă conotație. Suntem contrariați de ceea ce vedem în jur, nedumeriți de ansamblul arhitectonic al direcțiilor sociale și multe semne de întrebare se referă acum la mersul omenirii, la evoluția familiei, la integritatea sa sau la structura pe care o poate avea acest element în viitor. Aproape că nu ne putem imagina cum anume vom arăta peste 5 sau 10 ani, peste două decenii, în cazul celor tineri, pentru că schema aceasta face trimitere la valori speciale cu care nu am mai lucrat până acum. Dacă, pe de o parte, Saturn și Junon ne arată că asocierile solide sunt cele pe care le-am alimentat până acum, chiar dacă nu ne plac, relația aceasta de opoziție dintre Jupiter și Neptun arată că salvarea vine dintr-o separare. De aici și marea contradicție a zilei de 17 septembrie care nu ne spune ce anume se rupe și de ce, ce anume rezistă intemperiilor vremurilor și de ce. Cele mai multe informații le aflăm din trecerea lui Junon pe zodia Balanță, cea care ne vorbește despre atașamente, despre echidistanță sau justiție, despre căutarea valorilor spirituale ca o pedeapsă aplicată acestor vicisitudini pe care le trăim în momentul acesta și care vin cu precădere din lumea materială. Pentru că o nenorocire nu vine niciodată singură, aproape că nu vom fi siguri de toate aceste situații pentru că în seara zilei de 17 septembrie Mercur va intra în mers retrograd pentru aproximativ trei săptămâni. Chiar dacă suntem învăluiți în obsesia dreptății, nu avem instrumentele necesare să ne facem auziți ori să producem schimbări. Schimbările care apar acum în societate sunt rodul demersurilor mai vechi. Din această cauză, declarațiile momentului sunt intim legate de ceea ce se va spune în ziua următoare, când Saturn va reveni definitiv în zodia Săgetător pentru acest ciclu. Se va face astfel o legătură între cele două zile prin contradicții, prin mânii, printr-o criză a conștiinței ce, în mod obligatoriu, după cum vom considera acum, trebuie explicată prin termeni savanți. În realitate, totul este judecat acum prin simplitate și acolo unde nu există simplitate există justificări savante care nu temperează furtuna interioară, ci o amplifică.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi puternici în gândul curat. Niciun om nu a descoperit Lumina dacă a fost puternic în gândul impur. S-ar putea ca încercările să lovească în această zonă, dar beneficiul este fabulos.

Criză de conștiință. Individualitatea este privită ca o pedeapsă. Este nevoie de mari spații pentru a pune în aplicare o idee. Echilibrul între eu și celălalt devine periculos. Se regăsește respectul pentru viață. Se uită un lucru important din cauza mâniei. Se identifică o nouă sursă de aprovizionare. Se cântărește prea mult. Se analizează prea puțin. Contradicții între stabilitate și dorință. Apel la morală, filosofie, spiritualitate, dreptate. Curajul este întreținut de ambiție. Se impun noi reguli în care onestitatea ocupă un loc de frunte.

Astăzi Saturn va reveni în zodia Săgetător și multe din cele pe care le știam până acum se întorc la o formă inițială, se întorc la un mister inițial, la o formă de gândire ce ne-a fost mult timp străină. S-ar putea ca expresia momentului să însemne o povara destul de mare. Mulți oameni se vor teme astăzi de spații întinse, de gândire exprimată pe un nivel superior ori de proiectele pe termen lung. Schema aceasta răstoarnă ordinea lucrurilor pentru a pune în loc ceva mai bun, însă nu se știe dacă vor fi mulți oameni care vor vedea că lucrurile se așază în forma aceasta. Oamenii vor prefera să vadă revolta, schimbarea priorităților de dragul anarhiei sau complicației, iar asta cu scopul de a distruge un echilibru care și așa era foarte fragil. Asta înseamnă că momentul zilei de 18 septembrie pare să fie expresia unei dezordini ce susține mânia unui om care se crede puternic împotriva celui pe care vrea să-l vadă slab. Realitatea spune altceva, că personajul care este văzut slab nu a fost niciodată în postura aceasta și numai un om superficial, cu o gândire destructurată, poate să minimalizeze o situație în modul acesta.
Iminenta trecerea lui Saturn în zodia Săgetător nu poate fi expresia unei migrații, a unei deplasări nici măcar pe structuri geografice, dar nici în zone mentale. Saturn nu intra pentru prima dată în zodia Săgetător, deci nu putem să avansăm astfel de idei. El se reîntoarce după o perioadă de retrogradare în care a creat o problemă sau a făcut-o mult mai vizibilă. Pasionații de astrologie care pun marile evenimente sociale, cele legate de anumite frământări pe zona publică ce sunt foarte vizibile în perioada aceasta, pe seama lui Saturn, pe seama mesajului anarhic, din Scorpion, evolutiv, din Săgetător, se înșală amarnic pentru că, în realitate, cauza lucrurilor este mult mai profundă și nici într-un caz așa cum se prezintă în momentul de față. Ceea ce se întâmplă pe zona publică nu este expresia unei întâmplări, ci rezultatul unui plan extrem de precis care este dus la îndeplinire fără abatere.
Pe noi nu ne interesează lucrurile acestea, pentru că abordarea aceasta vizează cu precădere dezvoltarea personală, deci trecerea lui Saturn în Săgetător, pentru ultima dată în acest ciclu, ne îndeamnă să privim mai departe decât ne arată degetul, să nu ne mai lăsăm frământați de evenimentele sociale, să nu ne mai fie frica de viitor, de idei avangardiste pe motivul că acestea sună foarte bine din coadă. Realitatea oricum este alta și vom avea ocazia să vedem în a doua parte a anului 2016 sau chiar în 2017 cam cum stau lucrurile. Deocamdată suntem în perioada reconfigurării centrelor de putere și mai avem puțin până când se vom vedea așezate definitiv. După ce le vom vedea așezate definitiv urmează etapa sau consolidării statutului pe care și l-au adjudecat. A amesteca toate aceste lucruri și a le pune pe seama unor evenimente sociale care, de altfel, nici nu sunt mai ample decât altele pe care le tot trăim din 2008 încoace, este semn de naivitate.
Pentru dimensiunea personală revenirea lui Saturn în zodia Scorpion arată și atracție către filozofie, către spiritualitate sau către o dreptate ce ar trebui de această dată să fie apreciată pe măsura puterii sale de transformare. Se face, astfel, trimitere la ideea de ghid, de maestru, de profesor, cel care este acuzat cu atât mai mult cu cât are mai multe rezultate pe zona socială. Din nou, este importantă reacția de acum, nu sunt importante nici acuzațiile și nici realizările momentului pentru că ele sunt, după cum ne spune deviza generală a acestei săptămâni, doar un paravan.
Prin urmare, 18 septembrie este o zi importantă pentru luna în curs, dar și pentru anul 2015 pentru că arată semnul clar al revenirii la normalitate. Puțin vor fi aceea însă care îl vor vedea pe acesta ca fiind semn de normalitate. Unii îl vor vedea ca pe o dovadă că lucrurile se schimbă iremediabil și, pentru că judecă totul prin propria neputință, se vor speria că nu vor putea avea control asupra a ceea ce va veni spre ei în săptămânile, lunile sau chiar în anii următori. Iese la lumină un adevăr, iar acest lucru nu se produce ca urmare a ceea ce se consumă în această zi, ci ca o continuare a ceea ce a însemnat ecuația zilei de 17 septembrie. Mulți vor improviza, vor scoate la lumină un adevăr și îl vor prezenta pe acesta ca fiind principalul vinovat pentru care au fost constrânși să mintă. Construind o asemenea justificare ajung să laude minciuna ca fiind expresia unor pagube colaterale sau motivul pentru care nu au fost vinovați. Totul pare să fie absurd în această zi dacă ne complicăm și dacă refuzăm să vedem că lucrurile sunt simple, foarte simple, adică nu sunt încărcate de ambiție, de aplicație și nici de dorința de distrugere.
Expresia acestei zile face însă trimitere la o schemă interesantă ce implică o anume mobilitate a strategiilor de lucru. Asta nu înseamnă că avem de-a face cu o mobilitate a valorilor sau a persoanelor. Ceea ce se întâmplă acum cu trecerea lui Saturn în Săgetător nu are în momentul acesta nicio legătură cu ceea ce consultăm din emisiunile de știri. Evenimentele acelea sunt generate de o sumă de factori care activează din 2008 încoace, ci arată că putem mai mult și că noi, ca oameni, ca ființe inteligente, ca entități care-și caută propria origine, suntem mai mult decât conștientizăm în momentul acesta. Prin acest sentiment simplu și pur putem evolua sau putem să dăm sens pozitiv conjuncturilor de acum. Avem putere prin însemnătatea acestor înțelegeri, nu prin tulburare, nervi sau teama sugerate de episoadele sociale înțelese prost sau încadrate eronat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti de îndemnul lui Iisus de a ne iubi dușmanii. Cine va reuși să-și iubească dușmanii va trece dincolo de aparențe. Nu suntem, așadar, îndemnați să iubim fapta dușmanului, dragostea sa față de viciu sau interesul său față de a distruge totul, ci ceea ce reprezintă el în esență, adică lecția pe care ar trebui să o învățăm astăzi față de noi înșine și care ne spune că, în realitate, suntem mai mult decât ceea ce înțelegem în momentul acesta.

Jocul de-a convingerea. Inițierea unui proiect nou. Se privește înapoi cu mânie. Teamă de noutate. Respect neașteptat pentru tentativă. Disciplină. Spirit critic. Judecată. Se cere socoteală pentru o cheltuială mai veche. Sentimentele sunt judecate altfel. Aspirații noi. Calitatea vieții impune acceptarea unor noi reguli. Influența prin descoperirea unei greșeli.

Ziua de sâmbătă este una dintre cele mai deconectante și mai interesante zile ale acestei săptămâni. Prin faptul că Luna va trece acum în zodia Săgetător imediat ce Saturn a intrat în acest semn urmând ca în dimineața acestei zile să se afle în conjuncție cu această planetă arată că în orice lucru, oricât de dur sau de intransigent ar fi, există o soluție. Nu se știe însă dacă soluțiile lansate acum vor putea fi puse în aplicare, nu se știe dacă schema aceasta va prinde rădăcini. Se știe însă că astăzi intrăm în posesia unei speranțe și această speranță, cu toate că se va risipi până diseară, ne va arăta, cel puțin în dimineața acestei zile, că schimbările neașteptate au și un caracter pozitiv. De această dată, Luna nu va putea media tendința Nodurilor deci ceea ce se întâmplă acum nu poate fi aplicat la o schemă mai mare. De aici înțelegem că nu ar trebui să căutăm înțelesuri majore stării de bine pe care o vom simți în dimineața acestei zile și, dacă o vom simți plenar, să nu-i oferim aceste explicații savante. Și aceasta, chiar dacă este una bună, este tot un paravan.
Un element absolut interesant care se va consuma în această zi vine din multitudinea relațiilor de sextil pe care Luna le va realiza cu ceea ce se consumă pe începutul zodiei Balanță. Asta se poate explica prin ușurința cu care vom fi tentați să punem pe seama acestor stări bune toate lucrurile pe care le-am făcut în urmă cu trei-patru zile sau poate chiar la începutul săptămânii. Ceea ce ni se întâmplă acum, starea aceasta minunată sau accesul la putere, deschiderea pe care o simțim în momentul de față nu constituie expresia unor demersuri pe care le-am făcut anterior în această săptămână, ci rodul unor eforturi pe care le-am realizat în prima jumătate a anului. Mulți s-ar putea să se simtă în această zi bătrâni și, prin bucuria care îi invadează, să considere că până și bătrânii au acces la mulțumire sau bucurie. În realitate, momentul acesta înseamnă atingerea unor aspirații noi, deschidere către o nouă calitate a vieții și ar trebui, prin ceea ce simțim și trăim în momentul de față, să fim puțin mai responsabili. Nu se știe cine anume va fi responsabil în toată această schemă, însă pentru că Luna se află în Săgetător se poate vorbi acum despre exacerbarea spiritului critic orientat împotriva celui care îndrăznește să nege înțelesul pe care individul îl dă stării sale de bine.
Prin urmare, 19 septembrie este o zi de joacă. S-ar putea ca joaca acestei zile să fie puțin cam periculoasă și cine nu cunoaște regulile, cine dorește să le schimbe în timpul desfășurării s-ar putea să se trezească cu o comisie de disciplină. În mare parte, schema acestei zile se bazează pe un succes, o deschidere sau o binefacere pe care individul o resimte de dimineață, însă cu cât ne apropiem de finalul zilei, adică cu cât ne apropiem mai mult de împlinirea celor două careuri pe care Luna le va realiza cu Pluton și Jupiter aflate în opoziție, adică cu cât ne apropiem mai mult de definitivarea careului în T pe semne mobile, cu atât schema aceasta a bucuriilor superficiale sau a ipostazelor de o clipă în care suntem încântați sau credem că ne-am rezolvat totul se va volatiliza. Cu cat ne apropiem de seara ni se cere notă explicativă pentru o cheltuială pe care am făcut-o mai demult. Ceea ce se întâmplă în această zi, dar și pentru că în această perioadă Mercur este retrograd, nu susține o astfel de analiză. Putem explica în mod coerent de ce am realizat o anume cheltuială, deci am crezut că ne putem schimba statutul ori demnitatea consumând.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că o persoană puternică este, în egală măsură, și una flexibilă. Cel care nu este flexibil nu este puternic. Puterea nu înseamnă abuz și nici distrugere, ci înseamnă toleranță și creativitate.

Aspirații către relații imposibile. Oameni sunt judecați prea simplu. Sfatul unui înțelept este desconsiderat. Independență. Inițiativă. Dorința de a cuceri. Comunicarea susține comerțul. Sentimentul rănit este transformat un avantaj. Se încalcă o regulă. Cel puternic pune acum bazele unei asocieri impresionante. Centrele de putere trec prin perioade stranii de liniște. Dragostea neîmpărtășită devine incendiară.

În această ultimă zi a săptămânii se va împlini conjuncția lui Junon cu Capul Dragonului – un eveniment important al acestei săptămâni însă el se va integra în schema generală, cea care le spune oamenilor că nu este cazul să facă mai multe greșeli, să viseze la schimbări spectaculoase ori să creadă că ele se produc în momentul acesta doar pentru că așa doresc să interpreteze anumite evenimente sociale. Deviza generală a acestei săptămâni ne spune că totul este un paravan inventat pentru a deforma adevărul și a suplini lipsa de efort. Abia în finalul acestei săptămâni înțelegem în ce constă acest deficit de efort. Relația de conjuncție a lui Junon cu Axa Dragonului scoate în evidență deficitul de voință în relațiile esențiale. Cu alte cuvinte, momentul acesta ne arată unde nu am vrut să intervenim, unde nu am fost în stare să găsim motivația necesară pentru a produce o schimbare importantă, pentru a face un bine celui drag, pentru a ne ridica pe nivelul următor. Mulți nu au făcut uz de acestea pentru că nu au fost în stare să vadă care este intensitatea iubirii pe care un apropiat o are sau n-au fost în stare să vadă care este adevăratul rol pe care un apropiat îl îndeplinește. Totul a fost judecat după comerț, după schimb, nevoie și nu mică ne va fi mirarea când vom conștientiza, în special în ultima zi a acestei săptămâni, că am fost superficiali.
Reversul medaliei vine prin judecată pripită. Un om care crede că le știe pe toate îi va judeca prea simplu pe ceilalți pentru că are mai multă încredere în ceea ce gândește și simte decât în cei din jur. Totul are în această zi o conotație emoțională și cel care nu se racordează la prezența acestor emoții încalcă o regulă. De aici și elaborarea unui program de răzbunare, de amenințare împotriva celor care încalcă această regulă.
Cei care lucrează cu energia sau sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală privesc ultima zi a acestei săptămâni cu o îndrăzneală aparte. Vor putea să încalce o regulă și vor vedea că le va fi foarte bine dacă fac lucrul acesta. Această regulă a fost instituită de ei din frică cu scopul de a conștientiza că această temere nu a fost altceva decât un program negativ care i-ar fi dus la asocieri pe sentimente pătimașe, pe atașamente sau pe dorința de profit. Înțelegând lucrurile acestea se pot descărca de ceea ce este rău și pot să construiască relații sănătoase, poate chiar cu aceleași persoane.
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce în preajma unei înțelegeri aparte. În primul rând, unii s-ar putea să înțeleagă faptul că o parte din evenimentele în care au crezut și care s-au desfășurat de-a lungul acestei săptămâni sunt de fapt expresii ale unei iluzii ce poartă denumirea generică de „paravan”. Unii s-ar putea să nu acorde prea multă importanță acestei înțelegeri, însă cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală, vor înțelege că schema aceasta îi ajută să se elibereze de o mare problemă.
Evenimentele sociale vor fi în continuare dominate de aceeași notă specifică perioadei ce impulsionează reconfigurarea centrelor de putere. De această dată această reconfigurare vizează descoperirea sau dezvăluirea unor intenții ce au fost exprimate la începutul anului. Rămâne de văzut însă cât de utilă ne va fi această înțelegere. Cel mai important lucru este că aceste centre de putere au mari îndoieli față de stabilitatea schemei viitoare pe care urmăresc să o adjudece. Desigur, este mai puțin important pentru noi dacă aceste centre de putere își ating scopul sau nu. Importantă este forța acestei zile care ne arată că dorința de a cucerii devine prioritară. Nu este utilă această dorință, cel puțin nu poate fi utilă în contextul în care totul este o halucinație, totul este o iluzie sau un paravan inventat pentru a deforma adevărul.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți astăzi atât la afirmație cât și la negație. Oamenii care neagă din slăbiciune au mai multe șanse să găsească adevărul decât cei care susțin afirmațiile din orgoliu.

6 thoughts on “14 – 20 septembrie 2015

 1. Anca spune:

  Buna seara

  Am divortat de un an de zile, si cam tot de atunci am un fel de relatie, care ba se termina, ba revine. Si el recunoaste ca sunt lucruri intre noi, dar…..
  Acum trei luni mi-a spus ca e gata intre noi, deoarece el vrea familie, iar eu am deja un copil si nu e bine pentru el. Cred ca tot atunci a revenit la fosta lui prietena. Sambata mi-a dovedit din nou ca sunt lucruri nefinalizate intre noi. E o chimie incredibila, nu vorbesc fizic. Dar, pe de alta parte, am impresia ca are ceva relatie si cu o alta fata, a treia. Toti suntem colegi de lucru, deci e destul de complicat.
  SI eu, si el, simtim ca nu e punct intre noi. Oare ce ar fi mai bine sa fac? Jumatate din mine striga dupa el, jumatate imi spune sa fiu mandra si sa ma duc mai departe. Jumatate il crede cand neaga orice legatura cu altele, jumatate vede altceva.
  Ce spun oare stelele despre noi? De ce ezit asa mult in a merge mai departe? De ce imi place sa stau sa sufar vazand cum el e cu altele, gasind scuze de fiecare data. Minte, sau sunt doar scenariile mele? Presimt ca si in seara asta e cu altcineva, si nu stiu daca imi imaginez, sau chiar pot simti astfel de lucruri?

  Se vede ceva in harta noastra care ma face sa raman agatata de el?

  Multumesc mult. Vreau sa depasesc momentul, am toata forta, nu inteleg ce ma tine inapoi

  1. Sunt convins că vei depăși acest moment. Aș vrea să te întreb, desigur, retoric: tu unde te afli în momentul în care ești convinsă că el își face de cap? Ești cu el cu gândul în acele locuri, în ceea ce crezi că este imoral, indecent, infidel pentru a-i arăta că ai dreptate văzând, suspectând, fiind convinsă că este așa? Ești cu tine în liniștea gândurilor care ar trebui să-ți vorbească despre tine, despre confortul tău și despre viitorul tău?
   Ce vreau să spun cu asta?
   Atât timp cât ești absolut convinsă că el nu este demn de tine, relația nu există. Nu poți fi fericită cu o nălucă. Oricâte dovezi de dragoste îți va oferi, ești prea convinsă că nu este demn de tine. Fii curajoasă! Sunt atât de mulți oameni care pot să simtă ceva pentru un om atent ca tine, încât nu se merită să-ți irosești anii încercând să faci din coadă de câine sită de mătase. Este prea puțin vina ta că ești suspicioasă, cât a lui că îi place să te lase așa. Fii cu omul căruia îi pasă de ceea ce se întâmpla cu tine. Dacă nu-l găsești, e mai bine singură o perioadă.

   1. Anca spune:

    Nu sunt cu gandul acolo. Doar simt ca ceva nu e ok. Si daca ar fi adevarata presimtirea, nu ma gandesc la lucruri negative, nu vreau sa le pastrez cu mine. Vreau sa pot zambi si maine, indiferent de ziua de azi. Poate inventez scenarii ca sa fiu suparata si sa pot trece mai departe. Poate le inventez in perceptia trecutului, a lumii din jur, a noroiului pe care il vedem si simtim zilnic. Vedem ce e ma rau in oameni influantati de tot ce auzim si experimentam.
    Orice ar fi, vreau sa iert totul acum, sa nu duc pana maine. Si demn de mine….simt ca langa el pot sa fiu eu asa cum sunt, la fel el in fata mea. Impreuna putem creste, fara sa ne impiedicam unul de celalalt. Asta e ceea ce simtim amandoi. Poate ca nu e posibil azi, maine, in viata asta. Viitorul meu….deocamdata cred ca trebuie sa invat, sa cresc, cel putin asa simt.
    In viata mea am facut totul cum am simtit. Mai si gandesc, dar daca inima nu e unde trebuie…..
    Sunt berbec, deci se explica 🙂

    Multumesc pentru cuvinte. Jumatate din mine vede acelasi lucru. Mai bine sa fiu linistita singura, sa fiu eu atenta cu mine, sa ma iubesc si apreciez pentru ca merit, apoi vor veni in jurul meu oameni care pot face acelasi lucru.
    Doar sunt lucruri pe care nu le inteleg, am doar sentimente, presimtiri, greu de explicat

    1. Nu, mai bine să fii întreagă…
     …asta am vrut sa spun.
     Ceea ce te împarte, indiferent de motiv, te diminuează. Diminuată, vei fi atrasă doar spre aceste presimțiri. Nu ai nevoie de ele. Puterea de a anticipa, de a te pregăti pentru ceva frumos poate fi altfel în prezența unui om care știe ce se întâmpla cu tine. Gândește pentru a fi întreagă. Dacă el are loc acolo, atunci e bine. Dacă nu …

 2. Aura Dvoracic spune:

  Multumesc !

 3. Claudia spune:

  Melodia saptamanii e ca o”doina „de de dor si jale romanesca in varianta spaniola, urmatoarele doua sunt de o sensibilitate aparte, o declaratie de dragoste unica, profunda, plina de mister si speranta care va dainui vesnic.Absolut superb. Multumesc, Gheorghita!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.