5 si 6 ianuarie 2009 – zile de avertizare

Pana la un punct, in 5 ianuarie nu pare sa se fi schimbat ceva din atmosfera care se mentine din ziua anterioara. In cea mai mare parte a zilei Luna sta in Berbec aducand impulsuri puternice si initiativa, vointa si mai ales reactii vechi pe situatii noi. Mesajul Luni in Berbec din aceasta zi este unul de contradictie si ingrijoare pentru ceea ce va fi urmatoarea perioada, pana la finalul lunii ianuarie.
Chiar daca prin sextilul cu Neptun, Luna poate linisti un sentiment puternic si opri brusc o disputa, pe motiv “Gata, acum mi-a trecut supararea nu mai ma cert cu tine” sau se intoarce din drum pe motivul ca a uitata ceva acasa si renunta definitiv la calatorie, cuadratura cu Junon centreaza preocuparile intregii zile pe cuvinte grele si atitudini nepotrivite. Daca azi se refuza o intalnire este cea mai buna hotarare care se poate lua, mai ales cele tematice care gasesc acum un ceas rau pentru schinb de idei si planuri de viitor.
In mod cu totul si cu todul special, evenimentul zilei de astazi este insa trecerea lui Jupiter pe zodia Varsator. Multi se vor grabi pentru aceasta pozitie (asa cum s-au grabit atunci cand Jupiter a intat in Capricorn si cand au uitau ca este in cadere) sa anunte eliberarea spiritului de tensiune, ajustarea dorintelor interioare in raport cu libertatea de expresie si curajul in tot ceea ce este nou si imprevizibil, insa noi stim ca in Varsator il asteapta Neptun cel rece si trist, care ii va promite noi jucarii… de gheata.
Mesajul lui Jupiter in Varsator, privit in contextul haosului mondial, aduce iluzii frumoase, care se duc cu timpul, iluzii pe care nu le poate demasca si nici inlatura, ci se vor inlatura ele de la sine, cu timpul. Jupiter a mai fost in Varsator in 1997, cu Saturn in cadere (Berbec) si Uranus abia intrat in domiciliu (Varsator) lezand tot ceea ce ar fi insemnat in acea perioada planurile de viitor, sperante intr-o preschimbare buna administrativa, financiara sau chiar politica.
Acum, cu Saturn situat intr-un semn de inconjunctie la pozitia sa anterioara, localizeaza conflictele de atunci si ofera finalitate demersurilor macro pornite in acea perioada. Acum, la fel ca in 1997, vom visa frumos, dar, spre deosebire de anul la care facem referire, in acest an ne vom trezi de cateva ori din acest cosmar pentru ca apoi sa adormim la loc, hraniti cu iluzii si idealuri ce nu se vor realiza niciodata.
Incepand de azi, trecerea lui Jupiter din semnul care i-a asigurat caderea intr-un semn indiferent de riscurile la care se expune, aduce optimism si incredere, o stare psihica buna. Din nefericire, nici mijloacele si nici instrumentele folosite nu sunt potrivite pentru aceasta veselie, tocmai de aceea, seara zilei de 5 ianuarie, cand Luna va ridica un careu cu Jupiter va aduce un avertisment, modibilizand exact stare interioara pe care o vom experimenta pe tot parcursul anului 2009. Este ca un fel de previziune organica, de intuitie venita de dincolo de ratiune si localizata precis, lansand o invitatie la cumpatare si masura.
Intr-un asa haos, cu planete dispuse in pozitii atat de dificil de administrat cumparea este ultimul lucru la care s-ar gandi cineva.
Ziua de 5 ianuarie nu pare sa fie o zi dificila ci mai curand complicata, cu multe eveniemente de care nu vrem sa tinem cont, cu semnale, avertismente astrale care au menirea de a indica punctul social si interior nevralgic al anului 2009. Ziua se termina in tonuri vesele, hipnotice, destinse in buna dispozitie si intelegere. Nu lasati sa treaca 5 ianuarie fara a va plasa intelegrea asupra catova aspecte pe care configuratiile astrale vi le lanseaza!
6 ianuarie este o zi duplicitara: ori vorbim foarte mult ori deloc, ori ne va face placere sa auzim in jur discutandu-se diverse, ori cautam liniste totala. Tot ceea ce implica sunet, mesaj pe cale sonora sau orice vibratii percepute la nivel auditiv ne vor hotara starea de spirit, reactiile si chiar faptele zilei de 6 ianuarie. Nici 6 ianuarie nu se intrevede a fi o zi care sa aduca prea multa tensiune, ci mai curand una care cere intelegere si sublimare. Cuvantul este rastalmacit, mesajul de asemenea si nimic din ceea ce se discuta in aceasta zi nu este corect, onest sau adevarat. O usoara unda de eroare circula in toate mesajele transmise si cu cat gresesc mai mult cu atat simt nevoia sa acopere erorile cu altele si mai mari.
Momentul de rascruce si de intensitate maxima este careul Lunii cu Sensul Vietii, cu NN, cu maximul la 12:04 care il obliga pe cel care vorbeste sa spuna adevarul. Cand Luna este in Taur sentimentele sunt disimulate, iar zambetele largi nu indica decat teama de necunoscut, de opozitie, de a distruge un statut sau o imagine, un sentiment sigur si caldut de dragul adevarului. Reactie inerenta in fata acestor actiuni este amanarea. Din nefericire, tocmai amanarea, acum, cand Luna impune dezordine in scopuri si alegeri proaste, dispersie in ganduri si conflict intre intentie si scop, este cea mai gresita abordare. Pentru a construi o bresa si a nu aduce tensiune in relatiile personele, pentru a nu da impresia de neseriozitate sau de prefacatorie, raspunsurile trebuie sa fie directe si clare, simple si oneste.
Spre seara aspectul se disipa, tensiunea dispare si, intr-o liniste interioara stranie si greu de inteles in tot acest context astral, vom depana amintirea celor doua zile localizand in timp cele mai dificile momente. Aceasta rememorare este un gest de binefacere pe care putem sa-l facem fata de sine si care ne va da o intelegere puternica a ceea ce va fi pentru sine 2009.

3 thoughts on “5 si 6 ianuarie 2009 – zile de avertizare

 1. Mirela Todor spune:

  Stimate Domn Coser,
  Pe data de 5 ianuarie, in jurul orei 11 am primit invitatia de a sustine un interviu in vederea angajarii intr-un nou loc de munca. Interviul s-a concretizat prin acceptarea mea fara univoc (spre marea mea surprindere), inclusiv mi s-a propus sa incep lucrul chiar in aceeasi zi (5ian) pt a mi se acorda un salariu intreg.
  Pana in momentul de fata (11ian.) am incheiat o prima saptamana de lucru, foarte entuziasmata si cu felicitari din partea directorului.

  Citind comentariul Domniei Dvs. devin susceptibila si ma pun pe ganduri…oare am procedat bine? Am acceptat invitatia…am inceput promitator…ce va urma? Dupa comentariile Domniei Dvs., sa inteleg ca am procedat gresit si ca voi avea numai dezamagiri si deziluzii?

  Cu respect si admiratie, astept un raspuns din partea Dvs.

 2. Mirela,
  nu ziua de 5 ianuarie, in mod principal si exclusiv, ofera indiciul esecului, ci intregul an, si in niciun caz ziua in sine nu aduce insuccesul unor actiuni care au fost programate in acea zi. Prin sintagma „zile de avertizare” si prin paragraful din finalul prezentarii acestei zile am dorit sa spun ca 5 si 6 ianuarie sunt zile care vor sintetiza intregul an 2009.
  Daca in 5 ianuarie s-ar fi hotarat asupra datei, lucrurile nu cred ca ar fi mers la fel de bine cum spui.
  In mod absolut sigur asa cum ti-au fost zilele de 5 si 6 ianuarie asa iti va fi, in linii mari, intregul an 2009. Chiar daca pluteste nesiguranta, indoiala asupra ta si, in a doua jumatate a anului vei avea parte si de o mica schimbare de raspundere (primesti sarcini noi, o noua raspundere) anul 2009 iti este bun.
  Felicitari pentru realizarile tale!

 3. Mirela Todor spune:

  Va multumesc din suflet pt raspunsul prompt pe care mi l-ati dat. M-ati lamurit si bine linistit si mi-ati insuflat si mai mult curaj si optimism.
  Sa va dea Dumnezeu sanatate si putere de patrundere in aceste minunate taramuri ale imparatiei stelelor, pt multi innaccesibile.

  Pe curand, cu respect, Mirela Todor

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.