1-4 ianuarie 2009

Chiar din primele ore ale zilei de 1 ianuarie, Luna va ridica un sextil cu Lilith, ambele pe grad anaretic, prima in Varsator si cealalta in Sagetator, aducand noptii o tensiune nepotrivita sarbatorii prilejuita de trecerea in alt an. Daca pe Varsator, Luna ii obisnuieste pa oameni sa spuna ce simt, sa renunte la filtrul interior si sa puna pret mai mult pe veridicitatea informatiei decat pe modalitatea de exprimare, atunci cand primeste un sextil de la Lilith, Luna devine oarba la bunele maniere si se lasa sedusa de minciunile elegante, spuse cu umor si buna dispozitie. Un astfel de aspect astral nu strica petrecerea, ci doar instrumentele electronice, paharele, sticla de sampanie pregatita pentru ora 0:00, instalatia din Pomul de iarna, luminile de pe case sau chiar ilumiantul stradal s.a.m.d. Ideea de a ramane fara lumina, informatie si de a improviza, poate fi un element inedit care sa aduca farmec unei petreceri in asa fel incat sa tinem minte ce am facut de Revelion 2009 si sa nu-l amestecam printre alte petreceri, prilejuite sau nu de un eveniment important. Nu ai ce sa te faci cand, privit din alt unghi, a ramane fara lumina inseamna a da curs liber nervozitatii, tulburarilor de comportament, reprosurilor, glumelor deochiate sau gafelor de tot felul.
Chiar daca la aproximativ jumatate de ora de la producerea fazei maxime a sextilului, Luna trece in Pesti, senzatia de disconfort, de omul nepotrivit la locul nepotrivit se va mentine si, chiar daca o gafa va fi iertata sau uitata, va ramane sentimentul de greutate ce va aduce inerent la o senzatie de parere de rau.
Spre dimineata gandurile se mai limpezesc, iar confuzia dispare. Ridicand un sextil cu Pluton abia intrat in Capricorn, Luna va linisti spiritele incercand sa mai repare din starea proasta creeata. Daca ne referin strict la petrecerile mult asteptate, atunci putem spune ca in mod indubitabil dupa ora 3 dimineata exista o acuta tendinta de marcare a teritoriilor, de delimitare a grupurilor de interese, de acaparare a atentiei celor cu care se poate conversa la acelasi nivel, fiecare incercand sa ascunda indignarea pe care i-a provocat-o discontinuitatile din timpul noptii, chiar petrecerea in ansamblu.
1 ianuarie 2009, nu este chiar asa o zi linitita, nu doar din cauza aspectelor pe care Luna le ridica in timpul noptii si care nu avantajeaza atmosfera de petrecerea si nici buna dispozitie, ci si datorita trecerii lui Mercur, pana la 11:51, pe ultimele minute din Capricorn, aducandu-le oamenilor, ca de prea multe ori in aceasta perioada, o rememorare negativa, nostalgii, o usoara umbra de tristete si retragere. Este insa un moment bun pentru cei care nu au sarbatorit nimic in noapte dintre ani si care acum vad in retragere si izolare o economisire a energiei, o cumpatare, o alegere buna. Trecerea lui Mercur in Varsator este semn de revigorare si limpezire a mintii, de intelegere si deschidere fata de un alt gend de comunicare. Judecand trecerea lui Mercur in Varsator dupa tema ingressului, acest tranzit aduce noi achizitii, dezvoltarea unor aptitudini noi pentru comunicare, primirea unui semn de atentie de la un om important ce poate insemna un avantaj maret sau chiar un semn de viata de la o persoana cu care in ultima vreme nu s-a tinut legatura. Usurinta cu care Mercur aduce acum in centrul atentiei aceste trasaturi este in cea mai mare parte pozitiva, dar aceste context are si un inconvenient: pierderile de vitalitate. Cei tineri, mai putin afectati de tulburarile de vibratie din noaptea de revelion doresc sa reediteze buna dispozitie si continua petrecerea si in dupa amiaza zilei de 1 ianuarie, in alte tonuri, alt loc, cu un alt plan sau fara nici un plan, ajungand la dispute pe ideea de proprietate, jignire, deposedare de bunuri, stricarea unui obiect, a unei prietenii sau chiar a intalnirii in ansamblu. Acest aspect este cu atat mai puternic cu cat in cercul de prieteni exista colegi de serviciu, de scoala sau rude de gradul al II-lea. Femeile vor fi mult mai lezate si intregul conflict le va afecta cel mai tare, nu doar afectiv, ci si social, prin crearea unei impresii proaste, pierderea unui sustinator si, pentru ca avem o casa a XII-a pe tema ingresului incarcat, s-ar putea pune problema infractiunilor, a privarii de libertate sau apelarea la sfatul unui medic.
2 ianuarie este pentru cei mai multi dintre noi o zi de tensiune si frica. Orice disputa abordata anterior, oricat de mica si neinsemnata a parut in 1 ianuarie, in 2 ianuarie este reevaluata si traita la mare intensitate. Prin implicarea Lunii in opozitia Saturn-Uranus, pe casa a XII-a a ultimului ingress, aduce o lezare organica, probleme cu pielea, acumulare de toxine, crize de ficat, bila, dureri de picioare sau ingerarea, din greseala, a unor substante ce devin toxice prin cantitatea lor. O intoleranta alimentara aduce acum prin conjunctia Luna-Uranus si apoi opozitia Luna-Saturn teama de boli grave, chiar descoperirea unor boli grave, fie prin consultatii medicale, fie prin aparitia unor simptome care nu au mai aparut pana acum.
Spre seara crizele in cuplu strica atmosfera sau amana intalnirile cu prietenii. Sextilul Lunii cu Junon nu aduce confruntare, ci pur si simplu o stare proasta, o parere de rau pentru timpul petrecut pe tot parcursul zilei sau chiar ultimele doua zile.
Implicatiile pe care le are acum Luna in contextul opozitiei Saturn-Uranus sunt legate mai mult de sfera profesionala, de relatiile de serviciu, de micile discutii, temeri sau planuri de viitor, schimbari in plan profesionale care nu vor fi tocmai binevenite. Momentul 2 ianuarie, cu Luna in preajma lui Uranus, aduce reflexiei un sprijin aparte. Oricat de greu ne vine sa ne gandim la planurile de viitor, la relatiile profesionale la modul general sau particular vizand o anume relatie profesionala, acum intuitia functioneaza foarte bine.
In noaptea spre 3 ianuarie, cand Luna se afla in separatia sextilului cu Junon, sensibilitatea astrala creste si, pentru ca Luna inca se mai afla pe casa XII a ingresului lui Mercur in Varsator (exaltare), putem avea vise premonitorii, putem primi avertismente din astral legate de evenimente ce vor surveni in perioada 3 ianurie – 5 februarie 2009 si care prezinta un evident factor de risc.
Accesul la aceste informatii nu confera deloc liniste si nici intelegere, iar prima reactie va fi una de respingere si aruncarea lor in zona ciudateniilor care ni s-au intamplat in ultima vreme.
Nu numai din cauza noptii, ci si din cauza multitudinii de aspecte pe care le contine, ziua de 3 ianurie va fi una dificila si puternica. Va incepe intr-un ritm lin, calm, si dupa 11:50 cand Luna va trece in Berbec totul va exploda in reactii ample, gesturi negandite, pripite, vorbe aruncate doar de dragul de a vorbi. Dimineata va limita discutiile in segmentul utilului, necesarului, a schimbului de idei, a solutiilor realiste si a faptelor bune, aducand impacare si conciliere, seninatate, preocupari intelectuale, cautari diverse, fie o informatie intr-o carte, fie un obiect printre lucruri mai vechi, cu scopul de a sustine sau impresiona o persoana. Cuadratura pe care Luna o va face cu Lilith este ultimul aspect negativ pe care Luna il face cu acest element astrologic inainte de a intra in Capricorn. Intrarea Lunii in Berbec din 3 ianuarie, la 11:50 devine practic un intermediar intre cuadraturile pe care le face, intai cu Lilith si apoi cu Pluton, intre teama de a impartasi sentimentele, refuzul lor sau, in cazuri rare, expunerea lor brutala in fata unui auditoriu inferior si refuzul de a cultiva o dorinta, de a face un gest frumos fata de un apropiat.
Ziua de 3 ianuarie va deveni celebra nu doar pentru unghiurile pe care le face Luna cu Lilith si Pluton, ci si prin faptul ca, la doar 2 ore diferenta intre ele, Venus si Lilith isi schimba semn de tranzit, Venus intrand in Pesti, iar Lilith in Capricorn.
Inainte ce aceste doua planete sa-si schimbe zodia, vor construi un sextil, a carui putere de actiune se stinge repede, Venus modificandu-si radical vibratia prin intrarea in Pesti. Prin urmare, explozia de senzualitate, depasirea inhibitiilor in relatii si abordarea cu mai mult curaj a oportunitatilor pe care destinul ni le ofera, ameliorarea durerilor fizice in boli localizate in zona abdominala sau la picioare, sunt rapid trecute cu vederea, se consuma repede pentru a indrepta atentia de pe informatie, mijloc, demers, actiune, pe sentiment, emotie, comunicare nonverbala, compasiune, intelegere.
Cand Venus trece prin Pesti oamenii devin mai intelegatori, atenti la sentimentele celorlati, capabili de gesturi frumoase unii fata de ceilalti, ingrijorati nu atat de lipsurilor lor, cat de ceea ce le lipseste altor.
Pentru ca Venus intra in Pesti cu aproximativ 2 ore inaintea lui Lilith, ingressul Lunii negre va fi observat in tema ingresului venusian (3.I.2009, ora 14:35), fiind localizata in casa VII, alaturi de Pluton, incercand relatia de cuplu pe ideea de sinceritate, fidelitate, nevoi practice de acumulare in comun, inclusiv teama sau rezerva fata de noile experiente.
In tema ingresului venusian, Venus se afla in casa X, alaturi de Neptun si Chiron, aducand interesul fata de societate spre o limita unde acesta sa se impace bine cu viata de familie. Din aceasta cauza, Venus in Pesti poate aduce o viata de familie mai buna printr-o realizare profesionala venita in ultimul moment sau o realizare profesionala prin implicarea unui membru al familie cu mari resurse in aceasta directie.
Din nefericire, sentimentele sunt putin cam superficiale, prin faptul ca nu vor apuca sa devina profunde. Se vor lovi de prea multe nevoi sociale, de prea multe conveniente si limitari de ordin personal, iar renuntarea la tabieturi, obiceiuri, placeri este un lucru foarte greu de facut. Spun asta pentru ca in norocul pe care Venus il va aduce pana in 5 februarie, prin pozitia sa in Pesti, va fi unul care ne va incerca vointa si puterea de decizie. Se poate citi relativ usor pe tema acestui ingress ca suntem invitati la mobilizare, la demonstratie, la actiune, pentru a dovedi ca ne-am dorit cu adevarat o schimbare in acest sector, nu doar am vorbit despre asta.
Va fi insa dificil de construit relatii sau de consolidat o legatura pentru un demers social, pentru ca Lilith in VII alaturi de Pluton le spune tuturor celor care doresc sa se asocieze ca fiecare dintre parti are substrat in demers, dar ii lipseste interventia celuilalt. Tentatia pacalirii, a refuzului, a risipei, a respingerii unei propuneri este foarte mare si cu consecinte majore.
Dintr-o alta perspectiva, Lilith si Pluton pe casa VII ii sustine pe cei tineri, care doresc printr-un demers juridic sa li se faca dreptate. Prezenta Lunii negre acolo indica dezmintire, cadere in penitenta a celor care au mintit sau au furat in trecut.
Ceea ce este de rezolvat, de clarificat, de indeplinit se va consuma repede. In ingresului Lunii negre in Capricorn, Lilith este repartizata in casa VI si ridica o cuadratura cu Luna din casa X. Cu alte cuvinte, daca dorim sa obtinem un avantaj social, un castig la care speram de ceva timp in urma si apelam la un demers social, indiferent ca este juridic sau doar administrativ, va trebui sa fim pregatiti ca totul sa se termine repede, foarte repede. Va castiga si va fi ajutat foarte mult acela care isi lasa ratiunea in seama celor solicitati, iar el se va ocupa de ceea ce are de facut: sa-si asculte intuitia si sa se increada in ea. Uranus pe MC in ingressul lui Lilith aduce inteligenta comportamentala la cote foarte mari si ii face pe oameni inspirati.
Puteti, macar din curiozitate, sa folositi in perioada 3 ianuarie – 5 februarie intuitia ca instrument de lucru atunci cand alegeti persoanale cu care colaborati, cu care va intalniri, sustinatorii, angajatii etc. si veti vedea, facand apoi comparatie cu ceea ce ati fi ales daca a-ti fi judecat critic, ca vibratiile astrale de acest gen sunt binevenite indiferent de context.
4 ianuarie, este o zi care nu aduce tensiune, ci dorinta de a combate stresul si incordarea, de a aborda modalitati neobisnuite de a scapa de toxinele fizice sau emotionale, indiferent ca vom abora o metoda traditionala sau una alopata, ca vom prefera o intalnire deconectanta in oras sau o meditatie. Primul Patrar, cu luminariile in semne cardinale, aduce neatentie, neindemanare, greseala in a alege directia potrivita, cuvantul potrivit sau gestul corespunzator pentru a sustine mesajul. Pierderea prin neatentie, distrugerea prin lipsa de responsabilitate genereaza o cautare si o reparare pe masura, care vor deveni prin Pluton si vecina sa Lilith, proaspat intrata in Capricorn, surse de castig pentru altii. Se pot pierde bani pe care sa-i gaseasca cel care are cel mai mult nevoie de ei, se strica un aparat pe care il va lua altcineva si il va repara pentru a-l folosi pentru sine sau, la alt nivel, castig prin specualtii sau jocuri de noroc.
Exista ceva spectaculos in acest castig, ceva neobisnuit care contrabalanseaza, prin implicarea semnului Capricorn, ceea ce Saturn, ca guvernator, a tot predispus de cateva luni incoace, prin opozitia cu Uranus.
Chiar de dimineata, Luna ridica un sextil cu NN si un trigon cu NS, in deplasarea ei spre NS, aducand sansa unui castig nesperant printr-un demers. Viteza cu care acum Primul patrar deruleaza evenimentele nu se va pune problema unui demers de durata, ci a unuia care se deruleaza repede, care concentreaza tot ceea ce destinul avea pregatit pentru noi.
Pentru ca aceste vibratii sunt placute oricui, sansa si beneficiul unei asemenea conjuncturi astrale nu trebuie sa ne gaseasca nepregatiti. Venus in casa IX a ultimului ingress in sextil cu Pluton in VII, vor ajuta raportand totul la un criteriu, o regula, o incercare, un test pe care trebuie sa-l pasim, altfel riscam in loc de un castig la loto, sa ne ofere cineva pe strada, din simpatie, o bomboana cu menta.

3 thoughts on “1-4 ianuarie 2009

 1. Marta spune:

  La multi ani, fie ca influenta planetelor sa aiba un rol constructiv pentru noi toti in anul 2009, sa invatam sa ne bucuram de fiecare clipa prezenta si sa trecem senini, cu intelepciune, peste orice obstacol! Multumim, Gheorghita Coser!

 2. natasa spune:

  La multi ani cu sanatate si Shalom pe pamint.
  Va multumesc pentru contributia benefica
  in incercarea mea ,de a intui, de a intelege
  mesajul astral, de al aprofunda pe cit posibil.

 3. La multi ani va doresc si eu si un an nou mai bun decat cel vechi!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.