2009 – UN AN AL SELECTIEI

Anul 2009 nu este nici pe departe asa linistit cum apare si nici aducator de echilibru financiar asa cum multi astrologi s-au grabit sa spuna. Este un an greu, imposibil de complicat la capitolul transfer al calitatilor astrale, ingrozitor de selectiv cand vine vorba de lectii de viata, strategii si asimilare a unor noi metode de lucru, aprig in evaluarea structurilor vechi si indiferent fata de cele doi.
Marile evenimente ce trebuie luate in calcul sunt:

Intrarea planetei Jupiter in Varsator: 5 ianuarie
A doua opozitie Saturn-Uranus pe axa Fecioara-Pesti: 5 februarie
Prima conjunctie Jupiter-Neptun in Varsator: 27 mai
A doua conjunctie Jupiter-Neptun in Varsator: 10 iulie
A treia opozitie Saturn-Uranus pe axa Fecioara-Pesti: 15 septembrie
Intrarea lui Saturn in Balanta: 29 octombrie
Cuadratura Saturn-Pluton: 15 noiembrie
A treia conjunctie Jupiter-Neptun in Varsator: 21 decembrie

Alaturi de aspectele indicate, trebuie sa adaugam cele 6 eclipse care produc in 2009: 2 de Soare (26 ianuarie, 22 iulie) si 4 de Luna (9 februarie, 7 iulie, 6 august, 31 decembrie)
Delimitarea calendaristica are pentru astrologi doar valoarea unui reper temporal, iar revelionul si inceputul plin de veselie si sampanie al anului 2009 nu inseamna pentru astrologie si inceputul unui nou an. Trasaturile anuntate pentru 2008 sunt inca in actiune, ele predand stafeta celor pentru 2009 abia in 20 martie 2009, cand Soarele va trece in Berbec si cand va anunta inceputul unui nou an astrologic. Pana atunci suntem inca influentati de opozitia Saturn-Uranus, care aduce limitari de conceptie, distrugere de valori si preschimbarea abundentei care limiteaza spiritul, intelegerea, cunoaterea in putinul care bucura si ii uneste pe oameni printr-un sentiment al prieteniei si intelegerii. Nu este nicio surpriza pentru nimeni ca un astfel de eveniment ii uneste pe oameni, ca suferinta ii apropie si ii determina sa-si impartaseasca sentimentele si gandurile sau ii face pe cei care au trait intr-o prea frumoasa colivie sa se gandeasca la cei pe care mult timp i-a ignorat, sa se gandeasca la a aborda comunicarea intr-un alt mod. Din acest punct de vedere, anul calendaristic 2009, cu cele doua perioada delimitate astrologic de intrarea Soarelui in Berbec, chiar daca va continua seria trasaturilor impuse si in 2008, intervine cu elemente noi, date atat de malefica relatia Saturn-Uranus, cat si de conjunctia Lilith-NN, distrugatoare de destine, dar si de trecerea lui Jupiter prin Varsator si realizarea, pe tot parcursul anului a 3 conjunctii cu Neptun, dintre care prima chiar in 5 inauarie, menite sa aduca schimbari negandire, necalculate, necuatificate, ce nu sunt negative atunci cand sunt privite separat, dar pot deveni asa prin integrarea lor in contextul astral general impus de celealte aspecte ce au fost active si in 2008.
Trecerea lui Jupiter, un astru fierbinte si expansiv, de pe Capricorn, un semn al limitarilor si restrictiilor, al abandonului si refuzului, al negarii justificate si al rigiditatii, pe cel al libertatii indiferent de calitatea ei sau de directia spre care este indreptata (Varsator), aduce o nejustficata nevoia de spatiu, o acuta dorita de a evada atat fizic, prin calatorii, renuntare la locul de munca, schimbarea domiciliului, pana la calatorii ideologice, spirituale, mentale sau astrale depasindu-se limite ce pana nu demult pareau de neatins.
Elementul dominant al acestei pozitii va avea pana in primavara lui 2009, o evidenta trasatura umana, intarind si impulsionand relatiile interumane, pentru consilierea sau gasire solutiilor, pentru dezvoltare personala.
Intrarea lui Jupiter in Varsator aduce insa o altfel de intelegere a structurilor statului, a justitiei, avansand pe linia ineditului si expresivitatii. Desi iminenta conjunctie cu Neptun, ce va avea loc in primavara acestui an, dupa ce Saturn va iesi din mersul sau retrogrd (sfarsitul lunii mai), aduce inclinatii spre arta, poezie, exprimare rafinata, intelegere subtila a femomenelor sociale, noi metode de exprimare, de invatare, noi mijloace de educatie, o preschimbare a sistemelor de evaluare, impunerea altor criterii de apreciere si verificare, Varsatorul, pentru Jupiter, nu este la fel cum este pentru Neptun. Din aceste punct de vedere atentionez ca entuziasmul inceputului de an va duce la o prabusire in dezamagire pentru ca, in Varsator, Neptun scoate din calcul tot ceea ce implica sinceritate si nevoia de libertate, aducand raceala si inhibitie in elementele cele mai puternice si edificatoare ale actiunii, in toate demersurile indiferent de orientare sau tipul de personalitate.
Pe Varsator, Jupiter aduce elan si bucuria ca in sfarsit Soarele a rasarit si pentru noi. Cu ascendentul momentului de ingress in Rac, aceasta predispozitie pare indreptata spre marea masa de oameni, spre cei care spera intr-o preschimbare, care isi pornesc demersul prin diferite asocieri, grupuri, organizatii pentru a obtine ceea ce-si doresc. Castigul in 2009 vine prin asociere, prin relatii interumane, prin demersuri de grup, chiar revendicative aproape de limita ridicolului si extravagantului.
Ceea ce spun manualele de astrologie despre Jupiter in Varsator este insa o poezie prea frumoasa pentru a fi adevarat in 2009. Judecand dupa ascendentul in Rac al momentului trecerii lui Jupiter in Varsator, primul gand ne duce spre pozitia sa din Capricorn, din 2008, cand a dus injustitia, reducerea strictelor necesitati, lectii de viata dure, atingerea orgoliului construit de-a lungul timpului, distrugerea constructiilor personale prin atacuri directe la persoana, sanctiuni ce au vizat libertatea de miscare si expresie a individului, la mare arta. Acum cand vibratia pare alta, amintirea a ceea ce s-a infaptuit in 2008 ramane vie si prin ea se va actiona in 2009, cat timp Jupiter va tranzita Varsatorul.
Trebuie sa fim constienti ca traim vremuri de preschimbare, de distrugere a unor structuri ce nu ne sunt utile, de preschimbare a directiilor sociale, a gandirii de grup, iar Jupiter, fie el si in specialul semn al Varsatorului, nu va putea schimba nimic prin actiune proprie. Lumea se schimba, structurile sociale se modifica, valorile personale se transforma, omul este acum obligat sa-si schimbe stilul de viata si asta nu doar pentru ca Jupiter le aminteste de nevoia de schimbare, ci pentru ca aceasta modifcarea de structura este impusa ca o necesitate astrala si motivata de configuratii agresiva. Cu alte cuvinte, suntem obligati sa abordam schimbare, nu sunt inviati sa o exploram.
In situatia in care Jupiter, prin calitatea sa de Mare Benefic, in astrologie, aduce sansa si norocul, destinderea prin obtinerea de beneficii si prosperitate, tulburarea sa, intai prin exacerbarea dorintei de putere sau prin demonstrarea puterii prin orice mijloc de influenta posibil (la trecerea Scorpion si Sagetator), si apoi prin oboseala accentuata pe care a adus-o la trecerea sa prin Capricorn, nu ne poate oferi o baza astrala echilibrata pentru a face din bucuria si expansiunea libertatii de expresie, a sentimentului universal sau a gandirii limpede, geniale, situata dincolo de orice bariera afectiva sau intelectuala, un mijloc stabil pe care sa ne sprijinim actiunile pe care le vom realiza in 2009.
Ceea ce traim prin Jupiter, in 2009, aduce dezamagire si tristete, izolare in ganduri simple, curate, diferite de directia data de grupul de apartenenta, natiune, societate, cultivarea sentimentului unic, al obiceiurilor stranii nepotrivite felului de a fi cu care am fost obisnuiti.
Cei sensibili la informatiile astrale vor avea, prin intermediul lui Jupiter in Varsator, puterea sa inteleaga ca lipsa perspectivei nu inseamna decat inceputul unei preschimbari planetare majore, proces care face parte dintr-un fenomen amplu de reeducare a gandirii si de aducerea ei spre spirit. Cu cat se vor teme mai mult ca planurile lor nu au perspectiva, cu atat mai mult vor intelege ca a venit timpul sa lase in urma ceea ce nu le este necesar.
Un alt element dificil de abordat in acest an este tranzitul lui Saturn prin Fecioara. Pentru ca mijloacele de expresie ale lui Saturn sunt cele ce se intind pe durate mari de timp, structurile care vin din adancul timpului, prin pastrare sau prin perpetuarea unor obiceiuri, a unor traditii, acum, cand trece prin Fecioara, instrumentele sale se reduc brusc, el find obligat sa lucreze la aceleasi intensitati, dar cu marimi mai mici. Efectul inerent unui astfel de proces este tensiunea. O teama generala, menita sa nu-i faca pe oameni sa se apropie mai mult de ceea ce au desconsiderat ca valoare, sa puna in aplicare planuri si metode vechi ce au fost in timp verificate si sa renunte de dragul binelui la obsesia elementului novator, pare sa defineasca starea de normalitate a anului 2009.
Ultima parte a acestei treceri a lui Saturn prin Fecioara lezeaza functii ale statului, functionari cu obsesii egocentrice ale caror viziuni sunt anarhice, impropii progresului, constructiilor sustinute prin acumulari de grup, organizatii caritabile, nonguvernamentale, grupuri de interes, societati secrete. Lezarea individului prin aceste forte se va face in secret, in cel mai fericit caz din pozitia a doua, din umbra, fie prin intruniri sau folosire a unor metode ce au nevoie de discretie, fie prin apelarea la mecanisme subtile de manipulare in care frica de saracie, deposedare, suferinta sa orienteze masele spre un alt produs social, o alta etapa de consum, un alt mijloc de exprimare.
Jumatate din intervalul de timp pe care Saturn il va petrece in Fecioara va fi retrograd, iar trasaturile negative si speculative ale mijloacelor sale de exprimare vor viza independenta si sanatatea afectiva si mentala a oamenilor, modulata si justificata in functie de aspectele pe care le va face Saturn cu celelalte planete de-a lungul intregului an. Nu trebuie sa uitam ca mijloacele de actiune ale lui Saturn in Fecioara sunt cele din pozitia a doua si ca obsesia impecabilitatii, a lucrurilor neterminate, a greselilor care genereaza efecte iremediabile vor face pana pe 17 mai ca toate actiunile pe care oameni doresc sa le intreprinde, sa comporte erori de judecata sau limitari, toate incadrate intr-un plan general de distrugere a vechilor structuri, de reanalizare a gandirii si sentimentelor intr-un mod straniu si misterios, incarcat de un sentiment terifiant de pierdere si deposedare, de acumulare inutila sau de distrugere a valorilor, avutiei, vietii.
Se intampla ca in mersul sau retrogad Saturn sa nu produca tuturor oamenilor ororile pe pe care zodia Fecioara i le impune, insa, in mod absolut sigur si universal, Saturn, in 2009, va aduce lectii de viata ce vizeaza desprinderea de educatia gresita, de obiceiurile stranii si distrugatoare, de cercetarea eronata, speculativa, studiu negativ, malefic, distrugator, eliminarea din mediu a elementelor care pot produce efecte iremediabile, necuatificabile ale echilibrului global.
Sentimentele de necesitate, de mijlocire, de intermediere, de sprijin reciproc si de disponibilitate, se vor manifesta, prin aceasta pozitie, in raport de inconjunctie (Saturn in Fecioara si Jupiter in Varsatorul) pe segmentul camin, domiciliu, natiune, apartenenta la un grup individualizat prin limba, obiceiuri si elaborarea unei strategii puternice menita sa centreze gandire si sentimentul pe spirit. Modul prin care aceste procese se vor derula, vor aduce insa suferinta si pierdere, saracie si disperare in directia spre care grupurile de interese isi vor indreptat mai mult atentia. Saturn in Fecioara lezeaza economia mondiala si aduce prin planurile sale de echilibrare, uniformizare, ajustare a preturilor, diminuare a luxului bolnavicios, toate privite ca elemente ale unei noi strategii de dezvoltare.
Prin relatia lor, cele doua planete vor intentiona sa schimbe imaginea generala a planetei, sa ridice bariere impuse pentru a mentine oamenii in saracie si lipsuri, sa uniformizeze, pe zone de interese, nivelul de trai pentru a oferi un viitor simplu si sigur. In realitate, doar mijloacele pe care le vor folosi vor fi bune, finalul demersurilor initiate de 2008, derulate si impulsionate de 2009, vor tine pana in 2023, cand Pluton va intra in Varsator si cand nimic din ceea ce se construieste acum nu va mai fi util atunci, nimic din ceea ce credem ca se va finaliza intr-o realizare nu va mai fi util, necesar, constructiv, trainic, bun si de viitor, ci va revela greselile care se fac in aceasta perioada din prea multa posesivitate, incapaciate de a sesiza inadvertentele dintre scop si mijloc. Cu alte cuvinte, suntem pacaliti acum cu o criza pe care o vom trai, ca realitate, in 2023. Insuccesul actiunilor predispuse de vibratiile jupiteriene va fi cauzat de prezenta planetei Neptun (iluzia) in preajma planetei Jupiter de 3 ori in acest an, ceea ce aduce deciziilor universale, justitiei, valorilor trainice si nevoii de a schimba in bine efectele lui 2008 o eroara evidenta. Atat Neptun, cat si zodia Fecioara, implicata in aspect, prin intermediul lui Saturn, ascund lucruri care ar trebuie sa fie evidente si scot la lumina elemente care pana acum au fost ascunse. Aceasta inversiune va bulversa si mai tare, va da subiecte de barfa sau explorare, de cercetare sau de spionare, avand ca principal efect de departare a atentiei de la elementul esential, de la scopul principal, de la profesie sau misiune.
Din nou, in 5 februarie si in 15 septembrie, vom avem de suportat o opozitie malefica deosebit de agresiva intre Uranus si Saturn, care anuleaza tot ceea ce am cunoscut despre viata, tot ceea ce am crezut ca este calitate, valoare, tot ceea ce am cultivat ca fiind “bun”, “corect”, “drept” si ne pune in fata unor situati ce ar fi putut fi extrem de greu de anticipat. Angoasa ca omul de langa noi isi va insusi bunul necesar prin a-l lua din proprietatea noastra (deposedarea de valorile in care a crezut si anularea lor) este un inceput al acestui major proces de preschimbare. Stiu ca de ani de zile gasim in jurul noastru persoane cu calitati extrasenzoriale care citesc in vibratiile subtile o preschimbare a planetei. Din punct de vedere astrologic, eliberarea de structurile vechi, intai prin inlocuirea gandului care le intretine si apoi prin inlaturarea propriu zisa a lor, a inceput in ultima parte a anului 2008, prin opozitia Satun-Uranus, si se continua pe tot anul 2009, incheind perioada la care ne referim printr-un careu in T malefic format de Saturn-Pluton-Junon (decembrie 2009). Nici in Balanta (exaltare) Saturn nu renunta la acest demers, chiar si din postura de binefacator, lezand relatiile, asocierile, familia, cuplurile, prieteniile, aliantele pe care le-a impulsionat pe cand trecea prin Fecioara (2007-2009), pentru a-i ajuta acum pe oameni sa treaca peste momentul de teroare in care vedeau ca au totul, dar nu le foloseste la nimic.
Asadar, bucuria data de reasezare a nevoilor si a gandirii, de eliberarea de stresul si angoaza lipsurilor, nu este nici pe departe un inceput bun si nu trebuie sa cadem in capcana acestei bucurii superficiale. Mesajul general al planetelor nu include, pentru o evolutie stabila si de durata, acest gen de bucurie superficiala. Libertatea adusa acum de Jupiter din Varsator, chiar daca este reala, palpabila, ea nu se incadreaza in cadrul general al predispozitilor astrale, ea nu aduce sansa unui demers nou, a unei eliberari de tensiune si grija, ci doar o alta viziune a acestora pentru a descoperi, prin aceasta noua intelegere, un alt mod de comportare.
Cele 3 momente ale opozitiei Saturn-Uranus din 4 noiembrie 2008, 5 februarie 2009 si 15 septembrie 2009, vor aduce evenimente diferite ca orientare si finalitate. Ceea ce s-a manifestat pe opozitia din noiembrie nu va mai aparea pe cea din februarie si nici in septembrie. Aspectul diferit ale celor 3 momente nu este insa un lucru bun. El indica amploarea si profunzimea modificarile sociale pe care le aduce acum rotatia planetelor prin implementarea asupra planetei a unei noi etape evolutive.
Mult asteptata era a Varsatorului va incepe in 2009. Din nefericire, inca vom mai trai o perioada in care doar vom citi despre aceasta era, fara sa simtim in jurul nostru pulsul unei evolutii spectaculoase a rasei umane. Puterea de patrundere, usurinta de a mobiliza resurse interioare foarte mari, intensitatea cu care oamenii isi raspund unii altora la stimulii pe care ii lanseaza in vibratia de grup, nu este inca pe frecventa Varsatorului pentru ca avem de lasat in urma structurile aberante ale Erei Pestilor din care nu am invatat prea putin.
Nu se stie cu precizie cand vom intra in Era Varsatorului, dar se spune ca in 2160 punctul vernal va atinge, pentru prima data de 25920 de ani, ultimul minut al Varsatorului (Puntul vernal se depaseaza inapoi, in sens retrograd). Evident, exista o perioada intermediara reprezentand 10% din fiecare perioada repartizata la sfasitul si respectiv inceputul acestora, adica la zona de interferenta. Asta inseamna ca incepand cu 1944, dupa teoriile holistice ale astrologiei moderne, noi suntem influentati de vibratiile Erei Varsatorului.
Nu toti cei care vorbesc despre asta acum pot face aprecieri obiective asupra Erei Varsatorului, pentru ca nu au cunoscut-o direct si nu dispun de abilitatea de a se transpune. Ei pot doar deduce sau intui despre ceea ce este vorba, facand aprecieri pe seama a ceea ce reprezinta acum pentru noi acest semn. Ceea ce consider eu ca trebuie a fie un etalon de netagaduit in evaluarea Erei Varsatorului este semnul uman pe care aceasta zodie il personifica. Daca la trecerea in Pesti oamenii au descoperiti sentimentele, au invatat ca iubirea este cea care il inalta pe om, iar suferinta ii este utila daca o abordeaza pentru un scop spiritual, daca isi supune intreaga existenta unui scop afectiv, acum, spre Era Varsatorului, sentimentele devin umbre adanci, iar bucuria de a impartasi un astfel de sentiment pare sa fie un element accesibil, a indemana oricui, chiar si celui care nu-l intelege, lasand loc liber notiunii de OM. Noul val de spirite care se incarneaza in apeasta perioada de interferenta intre zodii ne ofera indicii despre o evolutie spectaculoasa a omenirii in ultimii 30 de ani. Incepand cu 1978, cand Saturn se afla de asemenea in Fecioara, s-a dat startul unei noi etape in evolutia omenirii prin incarnarea Copiilor Indigo, extrem de abili in a intelege sentimentele, puternici in a le cultiva in sensul dezvoltarii personale, abili in a nu se spune niciunui sistem de valori pentru a-si dezvolta propriul sistem de referinta. Incepand cu 1995, de cand Saturn a trecut prin Pesti, se nasc Copii de Cristal care se dovedesc a fi firi echilibrate, intelepte, cu abilitati anormale pentru cei care se supun orbeste limitarilor materiei, copii care au in codul genetic informatia puterii de a reusi, nu de a se lupta cu materia pentru a se declara invingator, adica entitati cu puteri si deschideri speciale. Atat Copii Indigo, cat si cei de Cristal au nevoie de un mediu echilibrat pentru a se dezvolta, pentru a putea fi remarcati. Asa s-a consideratat pana acum, fara sa se stie ca in 2009, la 30 de ani de la declansarea acestui proces, avem de-a face cu o noua preschimbare, cu un nou val de incarnari ale unor spirite speciale, care vor trai pentru a dovedi, vor munci pentru a preschinba rebutul cu care s-a hranit rasa umana timp de 2000 de ani si care vor avea o misiune de aproximativ 30 de ani, pana la urmatorul trazit al lui Saturn prin Pesti, ce va incepe in 2023!
Aspectul inedit al anului 2009 nu rezida insa numai in declansarea unor procese ale caror efecte se vor vedea in timp, ci si in suprapunerea lor peste elementele ce vizeaza dezintegrarea unor tranditii, reunificarea conceptiilor novatoare, eliberarea spiritului de argumentele specifice materiei si experimentarea pierderilor colaterale ce le implica acest proces de purificare. Daca pana la trecerea lui Saturn in Balanta (29.X.2009) valentele acestor modificari vor viza structuri organizationale, statale, traditii si reguli sociale, masuri de siguranta anormala pentru a ascunde teama de saracie, de putin, disconfortul pe care oamenii si-l provoaca unii altora, dupa aceasta data modificarile de natura sociala vor aluneca pe panta relatiilor interumane, uneori prea reci si distante, dar eficiente pentru comunitate, grup, asociatii, organizatii. Din punctul de vedere al experientelor de viata, maturitatea va fi invatata greu si cu pierderi colaterale.
O alta trasatura a anului 2009, diferita de cea a lui 2008, este data ca conjunctia Lilith-NN, care poate indica ultima eruptie de malefic a unor organizatii, structuri sociale, grupari ce vor dori prin minciuna, actiuni antisociale, distrugeri in masa, sa lezeze simboluri ale natiunilor puternice, ale gruparilor influente, acele elementele esentiale de care oamenii sa se folosesc pentru a-si alimenta nevoia de interiorizare, coercitie, unire in gandire si simtire.
Spre finalul tranzitului lui Saturn prin Fecioara, Lilith va face o conjunctie cu Sensul Vietii, cu NN, pe semnul Capricornului, aducand nevoia de a mentine o structura sociala aberanta, de a alimenta o speranta falsa, de a crede intr-un viitor irealizabil dusa pana la paroxism. Eruptiile de rautate aduc fapte sociale aberante si distrugeri importante. Pentru ca momentul maxim al conjunctiei are loc pe semnul Fecioarei, cu Soarele in fereastra conjunctiei cu Saturn pe acest semn, natura pare sa se dezlantuie, aerul sa fie prea mobil, prea cald sau la cote nefiresti pentru acesta perioada, atat cat sa produca pagube importante vietuitoarelor. La un alt nivel, cu Luna in semn de pamant, cu Marte in cadere, cu Saturn pe punctul de a reface opozitia cu Uranus si Pluton pe semn de pamant, tot ce tine de traficul ferovial, deplasari pe spatiu terestru, mijloace de depozitare, acumulare, tot ceea ce adaposteste un element exploziv (indiferent ca este construit de om sau este natural) este supus unei presiunii neobisnuite. Eruptia, explozia, devierea de pe traseu si efectele acestor manifestari vor oferi indicii ca aceasta presiune a fost acumulata incepand cu toamna lui 2007, de cand Saturn in Fecioara a adus tensiune elementelor fertile, in miscare, de absorbtie, de infiltratie, de mobilitate ale naturii, in asa fel incat sa fie directionate in mod nefiresc (Uranus in Pesti) spre o finalitate ce nu a mai fost abordata niciodata.
Si pentru ca nu este suficient un astfel de aspect, pe 20 august, cu cateva zile inainte de a consuma momentul maxim al conjunctiei NN-Lilith, in ciclul lunar ce incepe la aceasta data cu Luna noua, gasim un cer astral neobisnuit de agresiv si cu un potential de distrugere cu totul special. Luna noua nu doar se opune conjunctiei Jupiter-Chiron-Neptun de pe Varsator, dar Marte incepe sa ridice o opozitie cu Pluton, Saturn avanseaza vertiginos in opozitia cu Uranus, ultima de pe aceasta axa, iar ascendentul acestui moment in Scorpiona aduce o profunzime distrugatoare, nefireasca, o ultima eruptie de agresivitate (in tot ciclul lunar ce incepe pe 20 august 2009), inaintea trecerii lui Saturn in exaltare (29.X.2009).
Ceea ce incepe in acest moment ale verii lui 2009 nu doar ca va contrazice momentul decembrie 2008, cand Venus si Neptun, Marte si Pluton si-au unit fortele pentru a construi un ideal comun, doua cate doua, dar anunta si o desfasurare in etape a unor disfuncii, deprecieri, distrugeri de natura ideologica, volitiva, eliminarea unor inamici, a unor adversari cu care nu se purta un razboi direct, sincer sau constructiv, ci o disputa pe orgolii, interese politice, militare economice si in care erau implicati oameni cu un trecut comun, cu preocupari identice mesajului social pe care cele doua parti aflate in conflict il aduceau la cunostinta opiniei publice.
Nu pot spune ca anul 2008 va fi simplu si nici usor. Am vrut insa sa indic acele elemente pe care as fi dorit sa le aud de la cei care au populat diferitele canale tv in emisiuni cu acest specific si care nu au avut disponibilitatea de a spune lucurilor pe nume.
Intentia mea este de a detalia toate aceste aspecte astrale negative si pozitive in analiza pe care o fac pe fiecare zi in parte, in asa fel incat sa se inteleaga atat mesajul direct pe care planetele il aduc zilelor, dar si corelatiile complexe care se realizeaza prin intermediului planetelor intre diferite perioade din an.
Nu amintesc acum nimic despre eclipse, despre perioade de retrogradare, despre trigoanele Marte-Saturn si Marte-Pluton, din prima jumatate a anului, nici de trigonul Saturn-Lilith, pentru ca s-ar putea intelege ca discretul lor beneficiu ar putea contrabalansa intensul proces de distrugere, de dezintegrare pe care il traim si nici nu dorsc sa indic segment de disconfort si tensiune astrala pentru ca o voi face la momentul potrivit si nu as vrea ca mesajul ca devina populist prin repetarea unor avetismente sau indicarea unor sectoare lezate.
Nu vreau insa nici sa sugerez ca aceste elemente negative sunt singurele pe care le contine acest an, ci doar ca sunt cele mai importante si singurele care vor produce efecte ample si profunde, incat consecintele lor sa depaseasca granita acestui an.
Trebuie sa ne privim sufletul cu maturitate, sentimentele cu obiectivitate si gandirea cu dorinta de cercetare, pentru a intelege ca doar cateva elemente din ceea ce ni se va intampla in acest an sunt importante si vor ramane.
2009 este un an in care alegem graul de neghina, cand se sedimenteaza planurile si proiectele personale atat de sever incat putem pierde mai mult decat ne asteptam. Probabil ca Universul are alte planuri cu noi si ca obiceiurile noastre nu sunt potrivite noilor vibratii ce inunda acum planeta. Ceva trebuie sa lasam in urma, ceva trebuie sa ardem prin gandire sau suferinta, ceva trebuie sa distrugem in minte sau concret in social pentru a putea recladi o noua idee, casa, natiune, viata.
Singurul aspect bun major al acestui an este cel legat de viata spirituala. Ea va fi incarcata de lectii de destin, de mesaje inedite, de deschideri speciale incat se poate spune pe drept cuvand ca 2009 va fi anul revelatiilor personale. Putine dintre aceste revelatii vor putea fi integrate in plan social, dar cu siguranta maturitatea celui care lucreaza cu energia si gandeste pentru evolutia spiritului ii va permita sa le pastreze pentru un moment social potrivit, ce nu va fi nicidecum in 2009, ci, cel mai probabil, incepand cu 2010.
Hrana ne vine din suflet, iar 2009 va sti cel mai bine sa ne arate acest lucru.

Gheorghiţă Coşer,
31 decembrie 2008

9 thoughts on “2009 – UN AN AL SELECTIEI

 1. mihaela spune:

  Nu stiu in ce masura voi reusi in 2009 sa folosesc corect oportunitatile ce vin spre mine din astral, tot asa cum nu stiu cat de mare va fi pasul pe care il voi face traind cealalta categorie de „oportunitati”, cele dure, cu rol eliberator, evolutiv……Asta chiar nu stiu…
  Stiu insa, cu certitudine, ca am inteles si acceptat transformarea ce-mi era impusa de tranzitul dur, neiertator, al planetei Pluton, datorita acestui site, acestui forum, acestui blog…
  Insa toate astea nu sunt decat niste instrumente prin intermediul carora Cineva se daruieste continuu, neconditionat, celor ce au nevoie de El…
  Iti multumesc..
  La multi ani!

 2. Daria spune:

  Multumesc !
  La Multi Ani !

 3. Multumesc si eu pentru urari si, la randul meu, va doresc un an nou mai bun decat cel care a trecut cu realizari si prosperitate!

 4. imogene spune:

  Sa nu ne pierdem speranta.
  Multumesc!
  Un an bun tuturor!

 5. silviana spune:

  Multumesc, si sper sa pot folosi cel putin pentru propria evolutie
  oportunitatile anului 2009 ,
  Multumesca ca exista acest site, acest forum, acest blog,
  Multumesc celui care ne daruieste „lumina”,
  La Multi Ani, Domnule Coser!

 6. Lara spune:

  Of,eu nu ma vad atat de buna incat sa folosesc asa cum trebuie toate influentele acestea!Ce sa spun ca ,avand ascendentul in Varsator la gradul 10 ,ar trebui sa iau notite serioase.
  Mai am mult de lucru la propria-mi persoana si,desi-mi promit in fiecare zi,nu stiu cum se face,dar tot nu am control deplin asupra ce nu-i bun in mine.Se pare ca anul asta ar trebui sa depun un efort mai mare.
  Am facut promisiunea,sper sa ma tin de ea.

 7. natasa spune:

  (La steaua care a rasarit,
  E calea atit de lunga……)
  Unde esti dumneata in materie de profunzime
  a analizari evenimentelor astrale, in opozitie cu ceia ce
  vedem in emisiunile cu profil astrologic la Tv.!…..
  Cu stima
  Natasa

 8. Nu toate emisiunile de profil astrologic contine mesaje eronate. Am vazut cateva in care s-a vorbit corect despre ceea ce a inceput cu 2008 si se continua cu 2009.
  Dar, asa cum spui, sunt si cativa sustinatori ai ideii ca „timpul trece lumea uita”, important este ca ei sa fie tot timpul la vedere… Acestia imi amintesc de fabula „Musca la arat” de Alexandru Donici, de paduchele din frunte sau gunoaiele care se ridica intotdeauna deasupra.

 9. ioan spune:

  Scrie in articol „…tot ce tine de traficul FEROVIAL, deplasari pe spatiu terestru, mijloace de depozitare, acumulare, tot ceea ce adaposteste un element exploziv (indiferent ca este construit de om sau este natural) este supus unei presiunii neobisnuite. Eruptia, explozia, devierea de pe traseu si efectele acestor manifestari..”;
  Cu accidentele feroviare petrecute in septembrie si octombrie 2009, previziunea s a confirmat ![deasemenea autocisterne cu carburanti, substante chimice care au avut accidente, incidente rutiere; muncitori decedati , raniti la lucru la un rezervor la petromidia-constanta-asta in 17oct.; ş.a.]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.