5 – 11 noiembrie 2012

Săptămâna 5-11 noiembrie se va evidenţia prin câteva evenimente astrale care vor lansa mesaje complicate atât în sfera mentală, cât şi în cea afectivă. Dacă miercuri, Mercur va intra în mers retrograd pentru 20 de zile, duminică, Neptun va reveni din mersul retrograd făcând din tot acest interval un tandem interesant între minte şi suflet, între aspiraţie şi credinţă, convingându-ne că mult mai puternic este acela care reuşeşte să-şi ţină în frâu pornirile, nu pentru a se diminua şi a trăi în umbră, ci pentru a şi le urmări, studia şi folosi cu măsură. Pe această idee se va baza şi tranzitul Lunii prin Fecioară (8 noiembrie ora 6:34 – 10 noiembrie ora 11:34) care ne va încerca cu obsesia ridicării nivelului sau a schimbării statutului socioprofesional într-un ritm atât de alert încât îi va pune pe unii în dificultate.
Înţelesurile pe care zilele de Fecioară le vor folosi îşi au originea, pe de o parte, în primele zile ale săptămânii, iar pe de alta în vara anului 2012 când ideile s-au bazat pe o formă de studiu care nu a dat rezultate nici atunci şi care nici acum nu ne vor duce la liman. Abia duminică înţelegem cât de intensă a fost această săptămână, cât de mult ne-a solicitat din punct de vedere afectiv, cât de complicat a fost să lucrăm cu noţiunile şi, pentru unii, cât de multe elemente de comportament au rămas necunoscute. Pentru că ştim cât de neobişnuită a fost săptămâna anterioară, mulţi vor considera că trăsăturile acestei săptămâni sunt de fapt o continuarea a ceea ce s-a-ntâmplat în săptămâna anterioară. Nu, ele sunt segmente astrale complet diferite, însă mintea noastră, cel puţin de miercuri încolo, va căuta susţinere în elemente ale trecutului şi, pentru că săptămâna anterioară este un reper important, ne vom simţit motivaţi să ne susţinem pe aceste ipostaze şi să vedem legături cu acestea care, în realitate, nu există.
În rest, săptămâna se va evidenţia la capitolul muncă şi rezultate ale muncii, reuşind să adjudecăm un semn al recunoaşterii sociale care ne va bucura, dar pe care nu ne vom putea susţine viitorul.
Avertismentul acestei săptămâni ne îndeamnă să nu ne punem speranţe în evenimente care nu au perspectivă, care ţin de trecut, care s-au consumat şi care nu au încă o perspectivă clară asupra viitorului, ci doar una imaginată, construită, dorită sau inventată.

Pe ultimul segment al zodiei Rac, Luna ne îndeamnă să fim mai siguri pe acţiunile în care suntem implicaţi, să nu începem altele noi, să nu ne risipim în fapte cu caracter îndoielnic şi să nu ne judecăm aproapele pentru ceea ce face. Îndemnul ei, prin calitatea sa de a se situa în domiciliu, va fi uşor colorată de o nevoie de recunoaştere. Atinşi de mister, oamenii vor dezvolta o mare curiozitate faţă de ceea ce se află ascuns în spatele aparenţelor, se vor curta unii pe alţii şi îşi vor invada intimităţile pentru a fi siguri că se aseamănă, că ştiu cu cine au de-a face. Totul va fi constructiv, temperat, calm şi senin pentru că, în acest periplu al său, Luna va împlini azi un trigon cu Capul Dragonului şi va aduce un plus de forţă motivaţiilor, va căuta să simplifice lucrurile, să le prezinte într-o lumină pozitivă, logică, raţională, fără a se detaşa de emoţie, de dragoste, poezie, melancolie.
La prima vedere, ar părea o zi emoţională, însă forţa sa este prea slabă pentru a se ridica deasupra unghiurilor mari ce pornesc acum de pe axa Gemeni-Săgetător. Mesajul ei va părea deci ca o reconfirmare a iubirii pe care unii oameni şi-o poartă. Din partea axei Gemeni-Săgetător se realizează o presiune mare asupra structurii emoţionale care va genera două tipuri de reacţii: în primul rând, nevoia de a reconfirma, iar în al doilea, efortul pe care va trebui din nou să-l facă pentru a se menţine într-un sector social în care ceea ce are de oferit cetățeanul nu este valid, nu este văzut, nu este apreciat.
În afara acestor două tipuri, mai există şi o a treia categorie care include persoane cu o mare disponibilitate spre a ignora individul care nu ia în seamă ceea ce are de oferit. Această formă de egoism, generată de dezechilibrul axei Gemeni-Săgetător, ce acţionează, faţă de Lună, pe axa XII-VI, dă impresia că aceste personaje se vor transforma în nişte justiţiari care se leagă de funcţie, privilegiu, statut, de ceea ce reprezintă, de ceea ce este sigur şi garantat şi, pentru că nu pot fi înlăturaţi, uzează de forţa de persuasiune, de lovituri constante și insistă în direcţia din care nu primesc răspunsul cuvenit. Aceşti justiţiari pun la grea încercare siguranţa unei structuri, calitatea mesajului transmise în descendență, rolul şi atribuţiile unor funcţii şi par să judece aspru modul cum sunt îndeplinite funcţiile.
În sectorul personal, aceste influxuri astrale ne aduc în postura în care să cerem prea multe de la corp, de la minte, să invocăm cunoştinţe pe care să nu ni le amintim cum trebuie şi chiar dacă mediul social nu ne mobilizează în direcţia asta, nu ne obligă, este important ca singuri şi din proprie iniţiativă să ne aruncăm în eforturi prea mari, într-un consum interior care să ne amintească puţin de temerile care ne-au întunecat mintea în săptămâna anterioară.
Prin urmare, debutul săptămânii se face printr-un apel la intimitate, la regulile personale, la nivelul personal şi toate acestea se întâmplă pentru a ne ridica deasupra statutului pe care îl avem. În direcţia negativă acest îndemn înseamnă depăşirea atribuţiilor, invadarea intimităţii altora sau răscolirea unei calități interioare unde acum nu este cazul să umblăm. Dacă ziua activităţile ne vor distrage atenţia de pe aceste complicaţii, căutând să ne ducem în zona unde refuzul să nu fie privit ca o dramă, ci ca o justificare de a merge mai departe, de a insista în această direcţie, pentru a merge mai adânc în sondarea unei probleme, seara, când personajele din jur se mai răresc, intensitatea emoţiilor va părea mai mare. În realitate, nu este mai mare, ci doar pare aşa prin reducerea indivizilor din jur. Aceeaşi intensitate pusă pe un număr redus de persoane va lăsa impresia de forță sporită.
Într-un for interior, prima zi a săptămânii ne solicită să cerem mai mult de la o structură personală care nu a făcut faţă în ultima vreme. În felul acesta, ajungem să ne suprasolicităm, să cerem mai mult deşi ştim sigur că nu avem cum şi, pentru a disimula, ca îndemn venit de pe axa Gemeni-Săgetător, se va apela la o formă de indulgenţă care are susţinerea lui Neptun – Luna fiind în trigon de semn cu acesta. Elementele incomplete vor fi lipite, cârpite, iar concluziilor i se vor pune bentiţe roz şi, distrăgând atenţia de pe conţinut, pe formă, se depăşeşte acest moment penibil.
Pentru că multe vor fi incomplete şi cei care sunt obişnuiţi cu valori clare şi precise vor suferi în această zi, recomandarea este aceea de a ne lăsa în voia evenimentelor, de a nu judeca prea aspru ceea ce se vrea azi incomplet şi de a ne bucura că, prin fragmentare, viaţă îşi construieşte singură diversitatea, acolo unde aceasta nu există.

Trecând în Leu, Luna ne aduce în fața unor sentimente confuze. În primul rând, înfruntă, chiar de dimineaţă, careul cu Saturn şi, la puţin timp după aceea, îşi va căuta consolarea într-un trigon cu Mercur. În aparenţă cele două elemente nu au nimic în comun, însă omul, prin aspiraţiile şi sintezele sale, prin dorinţele sale pe care şi le cară cu dânsul de-a lungul zilelor, de-a lungul anilor, o viaţă întreagă va face o legătură între acestea prin nevoia de a contracara un impuls, o întunecare a minţii, o scădere în intensitate a emoţiilor, poate chiar o deviere de la cale, de la obiectivul propus ieri, de la sarcinile de lucru. Ceea ce vine spre noi ni se va înfăţişa ca o reacţie la o nedreptate, la o amintire pe care ieri nu am reuşit să o manifestăm pentru că un scop, un interes, un motiv, ne-au stat în cale.
Împreună cu Mercur şi cu Uranus, Luna va împlini o piramidă de foc, semn al deschiderilor spectaculoase, al recuperării timpului pierdut, al revigorării, al întoarcerii la o formă de manifestare pe care ieri nu o vedeam posibilă. Asta înseamnă că se poate deschide un nou tip de dialog, că se achiziţionează un produs, că se fac alegeri înţelepte şi prin acestea, deschiderile sociale vor fi puternice şi eficiente.
Ajunsă în Leu, Luna va încălzi atmosfera şi chiar dacă îşi va teatraliza puţin sentimentele, pentru că se află în sextil cu Lilith, pe fondul dinamic susţinut de celelalte unghiuri, acestea vor părea drept mofturi de moment, ticuri, pe seama cărora se distrează toată lumea şi care, în realitate, nu deranjează. Dacă în sfera socială acestea pot duce la gesturi făcute cu mare fală, poate chiar la o formă de îngâmfare, în intimitate căldura care ne vine din zodia Leu se va constitui ca un liant în stabilizarea relaţiilor, în a echilibra un neajuns, în a calma spiritele încinse în zilele anterioare prin dezvoltarea unor curiozităţi nepotrivite.
În a doua parte a zilei Luna şi Venus vor împlini un sextil, aducând în centrul atenţiei o acută nevoie de intimitate. Va fi însă complicat de redus întreaga exprimare leonină a Lunii la cadrul intim dacă în casă nu există o scenă, dacă nu vom avea un auditoriu în faţa căruia să facem declaraţii categorice, pe un ton grav şi autoritar. Oricum ar fi, ceea ce ne vine acum dinspre această zodie va fi tonic şi ne va duce spre o formă de experimentare care ne poate elibera de inhibiţii, de constrângeri, ne va face mai curioşi în a spune ceea ce aveam pe suflet de multe zile. Această exprimare, aceste idei vor însemna de fapt deschiderea unui nou capitolul în dimensiunea personală. Luna, prin tranzitul sau pe primul sector din Leu, împlineşte cu Venus, Pluton, Uranus şi Lilith o configuraţie numită Vapor cu pânze care va pune accentul pe armonia relaţiilor, pe maniera directă prin care sunt invocate calităţile şi talentele fiecăruia într-o relaţie, prin abilitatea cu care sunt evitate crizele de personalitate şi, prin asta, să fie depăşite momentele de frustrare. Din ziua de ieri ne-au venit o serie de frustrări pe care, în prima parte a zilei de azi, am căutat să le ascundem, să le ignorăm, să le tratăm cu indiferenţă de vreme ce căldura contactului vine să le înlocuiască. Acum, spre seară, când Luna şi Venus împlinesc sextilul lor şi ne simţim liberi să ne exprimăm, să ne spunem doleanțele vom descoperi că frustrările nu s-au topit, nu s-au dizolvat în energia zilei, ci sunt la fel de vii ca ieri.
Cei care sunt maturi şi care ştiu să privească viaţa în simplitatea ei, care spun lucrurilor pe nume şi nu caută să se ascundă în spatele unor zâmbete largi, vor privi aceasta ca pe o simplă oportunitate în a ieşi dintr-un ritm negativ, în a tempera puţin spiritele, a parfuma încăperea cu puţin mister, însă nu unul foarte adânc, ci unul care să incite la joacă, la echilibru, la deschidere.
Prin urmare, 6 noiembrie vine cu o invitaţie la sinceritate. După cum ştim este de aşteptat că mulţi, în prima fază, să fie sinceri cu ei înşişi şi să se aştepte ca în raport cu ceilalţi să pice testul de sinceritate. Dacă, fiind conştienţi de ei înşişi, consideră că este foarte greu să se deschidă sufleteşte, deja primul pas l-au făcut. Îşi vor coborî pretenţiile pe care le au de la ei înşişi şi vor căuta să obţină de la cei din jur o anume înţelegere. Acesta este mijlocul prin care se ajunge la zona neutră şi prin care oamenii ajung să-şi atingă unii altora sufletele pentru a se ajuta, susţine, pentru a fi mai aproape de valoarea reală a informaţiilor pe care o vehiculează. Azi prin împărtăşirea informaţiei descoperim că aceasta nu ne aparţine ori că adevărul pe care-l reprezintă este de fapt umbra unui suflet aflat în mişcare. Doar acea persoană va şti calitatea mişcării sale şi doar ea ne poate valida impresiile pe care le aveam despre mişcarea sa, în speţă despre informaţiile pe care magnetismul astral ni le duce acum spre împărtăşire.
Căldura contactului se va baza azi pe nevoia de a valida informaţii, de a şti ce este corect din ceea ce știm, din ceea ce percepem, din ceea ce alegem să ne punem la baza caracterului. Cei care vor dori să se hănească cu adevăruri obiective se vor adânci azi în evenimente ample, complicate, care îi vor duce chiar la mare depărtare de locul unde se aflau în dimineaţa acestei zile, atunci când au luat contact cu acest tip de magnetism.
Şi pentru că de la noapte, Mercur, pentru trei săptămâni, va intra în mers retrograd, să acordăm acestei zile puterea şi importanța pe care o are, să respectăm adevărul, chiar dacă doare, chiar dacă este neplăcut, chiar dacă vom avea clar senzaţia că adevărul este duşmanul nr.1 al acestei zile şi că lucrurile dacă sunt nuanţate au mai multe şanse de supravieţuire. “E menirea-mi adevărul, numa-n inima-mi să-l caut” (M. Eminescu)

Intrarea lui Mercur în mers retrograd ne aduce timp de 20 de zile o coborâre a nivelului de comunicare, o întoarcere la formulele mai vechi, la colaborîri mai vechi, la accentele trecute în aşa fel încât ele să devină mai puternice cu cât ne apropiem mai mult de 27 noiembrie, ziua când Mercur va reveni la mersul direct.
Aşa cum probabil nu ne aşteptam, ziua de 7 noiembrie va fi o zi de trădare. Luna va face sextil cu Jupiter retrograd, guvernatorul Săgetătorului, iar Săgetătorul îl va avea în curtea sa pe Mercur care a decis să renunţe la tot pentru că viaţa din trecut era mult mai bună, mult mai hrănitoare şi mai educativă, adică să intre în mersul retrograd. Totuși, din aceste două relaţii semnul trădării nu se poate desprinde, ci doar prin aportul Soarelui și al Lunii, pentru că acum luminariile se întâlnesc în Ultimul pătrar, deci îndemnul Soarelui spre Lună este să-şi corecteze comportamentul spre a se ascunde, a se ocultă, spre a dezvolta ambiţii puternice, pentru a vedea în cei din jur, nu prieteni, apropiaţi, oameni cu care să dezvolte un schimb armonios, ci concurenţi care tind spre acelaşi titlu. În Leu, vibraţia Lunii înclină spre un gen de imaturitate, în care dacă prima idee este clară, celelalte din rând sunt obligatoriu asemenea ei. Pe baza acestui raţionament, azi ajungem să vedem probleme peste tot, să conştientizăm că pământul ne fuge de sub picioare şi că a ridica nivelul de înţelegere înseamnă a face un efort supraomenesc fără a avea parte nici de susţinere şi nici de recompensă după. Este lesne de observat că în faţa acestui mecanism rezistă cei care sunt complet detaşaţi de orice formă de recompensă, care s-au educat să nu aştepte nimic de la oameni, care sunt maturi şi puternici atunci când trebuie să verifice fiecare informaţie.
Astfel, întoarcerea din drum a lui Mercur va avea accente compulsive pentru că ne va aduce ceva din vibraţiile săptămânii anterioare, ceva care să ne convingă că senzualitatea ne poate face fericiţi şi trişti fără motiv şi este suficient să atingem acest stadiu pentru a ne detaşa de cei din jur, pentru a fi deasupra lor prin bucurie sau frustrare. Când ceva se va interpune în această desfăşurare de forţe, când gândurile ne vor fi răvăşite, când vom fi contrazişi, refuzaţi sau amânaţi, calitatea emoţiilor va trece printr-o formă complexă de raportare studiindu-şi întâi interlocutorul şi identificându-i acestuia semnalmentele care îl vor transformă într-un infractor, într-un hoţ de idei, într-un vampir emoţional, într-un personaj care se distrează pe seama slăbiciunii celorlalţi. Cu cât ne apropiem de seară cu atât mai mult ne vom lăsa pradă acestor sentimente şi cu atât mai mult vom fi tentaţi să ne dezicem de un proiect, o persoană sau un grup pe baza unor concluzii eronate, superficiale. Trigonul Lunii cu Marte va sta pavăză în a doua parte a zilei şi ne va furniza suficient de multă energie pentru a fi siguri pe prostiile pe care le spunem, pentru a refuza să ascultăm şi părerile celorlalţi, pentru a nu regreta nimic din ceea ce stricăm.
Cei care sunt puternici şi, în general, se ţin cu firea în faţa unor asemenea descinderi astrale, vor avea impresia că parcurg o zi în care fug din faţa unui pericol. Acest pericol poate fi întruchipat de prieteni, asociaţi, oameni cu care până acum aveau un schimb bun. Mercur, intrat în mers retrograd la gradul 4 Săgetător, va refuza confruntarea cu ispita şi atunci, în spectrul său cel mai bun, nu mai separă elementul negativ, de care doreşte să se protejeze, de gazda sa, atribuind-o omului, situaţiei, grupului.
Prin urmare, 7 noiembrie ne va pune în situaţii penibile în care să nu putem discerne suficient de bine, să ucidem mesagerul care aduce vestea proastă şi să nu avem nicio remuşcare în sensul acesta. Aceasta va fi motivată de sentimentul că suntem trădaţi de prieteni, asociaţi, că lucrurile nu merg în direcţia în care am dorit şi că soluţia de compromis este la fel de dureroasă că una categorică.
Azi Mercur intră în mers retrograd pentru 20 de zile şi asta înseamnă că în acest interval mintea va rătăci în înţelesuri fără direcţie, memoria va funcţiona selectiv şi ceea ce vom încerca să construim va purta amprenta dorinţelor vechi, a planurilor construite până în acest moment, a conţinuturilor cu care vom căuta să ne umplem zilele şi să ne călim sufletele.
Dacă a considera că un prieten sau un asociat te-a trădat este dureros, nu se poate spune acelaşi lucru despre instituţiile sociale, despre ceea ce se construieşte pe zona publică. Mulţi vor fi indiferenţi faţă de neîndeplinirea unor deziderate, de retragerea susţinerii, până în 15 noiembrie ideologice, apoi, după trecerea lui Mercur în Scorpion prin retrogradare, şi a celei financiare ori administrative.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a urmări azi să facem ceea ce ni se va părea cel mai greu şi imposibil: emanciparea. Cu toţii ştim că emanciparea are o componentă socială evidentă. Fie că ea este folosită ca mijloc, ca pârghie pentru susţinerea transformării sau că oferă instrumentele necesare pentru a face acest salt, abordarea ei azi ne convinge să renunţăm la dizarmonii, la teama de şantaj, trădare şi să ne implicăm într-un demers constructiv. Orice rezultat, fie el cât de mic, înseamnă o mare realizare pentru că oferă indiciul clar că nu am decăzut.

Chiar la câteva minute de la trecerea în spaţiul zilei de azi, Luna şi Axa Dragonului se vor poziţiona în unghi de 90 de grade ceea ce va aduce nopţii o formă stranie de împotrivire, de refuz, de desprindere de un ritm al vieţii. Judecând după faptul că ziua de ieri a fost puţin cam dificilă, desprinderea ne duce spre o zonă benefică, una încărcată de confort şi linişte, însă doar în ceea ce privesc problemele de ieri. Ziua de 8 noiembrie este o zi de germinaţie. Azi seminţele îşi încep procesul de pregătire urmând ca în viitor să dea naştere unei vieţi puternice, aprige, intense, una care să împlinească pe ascuns dorinţe pe care acum nu le conştientizam pe deplin.
Întoarcerea lui Mercur din drum ne duce pe un traseu complicat. Unii se vor simţi dintr-odată atraşi de monumentele istorice, de episoade pe care istoria unui loc o deţine. Ideea de călătorie ne va incita mult azi pentru că ea ne va înlocui teama de spaţii închise, de puţin, de sărăcie, de grijă, de calcul suplimentar, de munca istovitoare. Deplasarea, va avea prin retrogradarea lui Mercur şi, implicit careul lui cu Luna care trece prin Fecioară (domiciliul lui Mercur), un ritm nou, unul care se vrea lin şi motivat, dar care nu reprezintă finalitatea sau împlinirea unui deziderat, ci doar o simplă căutare.
Fecioara aduce prin Lună calcul şi ponderaţie, o exprimare selectată cu severitate şi aparenţa unei timidităţii dusă aproape de fragilitate. În această zi, când Luna se va afla întreaga zi în relaţii bune cu maleficii şi Saturn şi Pluton, dar negativă cu Mercur şi Chiron, judecata poate suferi transformări interesante. Cadrul social, spaţiile deschise, ideile ample, curentele muzicale, literare, artistice, tot ceea ce a trecut testul timpului care se susţine prin propriile valori constituie o hrană consistentă pentru aspiraţiile acestei zile. Cei care sunt obişnuiţi să caute şi să depună efort pentru fiecare lucru mărunt pe care îl adjudecă, cei care se pot sustrage senzualităţii, care urmăresc să-şi justifice realizările sociale prin reguli, titluri, recunoaşteri vor căuta să se depărteze de ceea ce este redus ca dimensiune sau desfăşurare şi să îmbrăţişeze proiectele ample, în speranţa că de acolo le vor veni mult mai multe beneficii.
Careul în T pe care Luna îl va împlini azi cu Mercur planetă focar va reuşi să aducă suficient de multă forţă evenimentelor, dar să nu reuşească încă să se detaşeze complet de sentimentul că suntem înşelaţi de cei în care am avut încredere, că nu amploarea evenimentelor este de vină pentru eşecurile anterioare, ci modul cum ne-am ales partenerii de lucru. Mulţi se vor pripi azi şi se vor pronunţa în privinţa multora dintre evenimentele anului, vor trage concluzii superficiale, se vor comporta ca un personaj laş care spune prostia şi apoi fuge sau se ascunde după o cortină să nu-l vadă nimeni. Azi nu vom căuta cortina, însă mulţi se vor ascunde în spatele proiectelor, la umbra ideilor solide şi vor invoca consistența acestora atunci când trebuie să-şi justifice atitudinea, reticenţa, refuzul, rezerva ori agresivitatea.
Spre seară, când Luna va împlini trigonul cu Pluton lucrurile vor fi mai clare, şi ne vom apropia cu mai multă înţelegere de ceea ce nu am înţeles de-a lungul zilei, considerând că a ne proteja de duşmani invizibili, a ne pregăti pentru ceea ce este mai rău, nu justifică reacţia, ci ne descoperă laşitatea, instabilitatea, superficialitatea ori lăcomia. Din fericire, acest trigon înseamnă o mediere eficientă a neînţelegerilor şi reacţiilor negative din timpul zilei printr-un factor social. Această mediere pare să fie reprezentată de o decizie mult aşteptată sau o altă formă de răspuns la un demers public.
Prin ceea ce se întâmplă în seara acestei zile oamenii devin mai siguri pe ei, se vor apropia mai mult de starea de confort şi o parte din ideile greşite care au stat la baza deciziilor se volatilizează şi reuşesc să-şi urmărească mai bine şi mai eficient scopurile.
Prin urmare, dinamica acestei zile ne introduce într-o formă de eficiență la care nu am avut până acum acces într-un timp atât de scurt. În timpul zile suntem lăsaţi să ne facem de cap, ca şi cum ar fi un test al eficienţei, al înţelegerilor aplicate proceselor sociale, al tipului de selecţie pe care trebuie să-l abordăm. Evenimentele sociale se construiesc azi ca şi cum suntem puşi în faţa unor uşi identice şi în funcţie de calitatea cunoştinţelor să reuşim să le diferenţiem prin elemente de detaliu, prin semne puse de constructor în zone speciale în aşa fel încât cel care le descoperă că probeze prin asta acele elemente psihocomportamentale ce vor rezona cel mai bine cu ceea ce se află înăuntru. Acest vis frumos al libertăţii de alegere se va finaliza spre seară când ne vom întoarce la experienţe, la cunoştinţe mai vechi, la modul cum am fost obişnuiţi să vedem lucruri şi, mai ales, să gestionăm un conflict. Probabil că în faţa acestei reveniri unii vor fi copleşiţi de tristeţe, însă este important să înţeleagă că prin asta vor observa cât de clar se leagă de trecut, de visurile absurde, de speranțele care le mănâncă din putere şi care le creează deprinderi proaste. Tristeţea, dacă ne cuprinde, nu va indica decât că, fără să ne dăm seamă, o foloseam ca etalon în gestionarea relaţiilor. Acum oamenii nu se mai raportează la această, ci doar iau cunoştinţă de ea, urmând ca mâine, când Venus va gestiona opoziţia Jupiter-Junon, să ne simţim mult mai bine, mai liberi, să ne aflăm în faţa unor soluţii reale.
Recomandarea este aceea de a nu ne risipi în proiecte prea multe şi prea ample, de a lucra cu moderaţie la desfăşurarea dorinţelor în a implica mai mulţi oameni, a-i solicita, pentru că spre seară primim doar răspunsuri, nu şi validarea noilor legături. Acestea vor avea nevoie de alte conjuncturi, de alte explicaţii, de etape suplimentare în care calitatea morală, educaţia, bunul simţ şi cunoştinţele acumulate până acum vor conta mai mult decât şansă de a întâlni omul potrivit la locul potrivit.

Venus şi Jupiter se întâlnesc azi într-un trigon, iar Luna va împlini careul sau cu Jupiter şi implicit cu Junon, reuşind să construiască împreună cu aceştia un careu în T pe semne mutabile. Aspiraţia este elementul care ne va motiva în toate tipurile de acţiuni spre care ne vom simţit atraşi în această zi. Această aspiraţie ne va motiva să pornim pe un drum complicat, aspru, dinamic şi care ne va conduce spre rezultate spectaculoase. Cei care au mizat pe rezultate ample în ziua anterioară, care au lucrat intens căutând să câştige cât se poate de mult din conjuncturile pe care le-au provocat, din inerţie, se vor aştepta ca şi această zi norocul să nu-i ocolească. Este indicat să caute cumva să urmărească evenimentele din altă perspectivă, prin altă cromatică şi cu alte implicaţii. Poate ar fi cazul să consulte alţi autori, să apeleze la un alt specialist, din alt domeniu, pentru a mai avea o părere ori poate este oportun să se gândească la o mai severă implicare personală. Pentru toate acestea există şi timp, şi determinare, şi forţă, şi energie, şi motivaţie. Ceea ce ne poate încurca aceste demersuri este chiar aspiraţia şi, evident, baza pe care ne vom situa acţiunile. Cei care nu dispun de o educaţie solidă sau care ieri nu au fost corecţi, care nu au dorit să intervine cu prea mult aport personal ajung acum să-şi scufunde întreaga aspiraţie în vase din ce în ce mai mici şi, la final, cu un artificiu ştrengăresc să-şi pună rezultatele finale lângă ale altora, dar în spatele unei lupte pentru a le ridica pe aceasta la dimensiunile celorlalte.
Când Jupiter şi Venus sunt în trigon se realizează o desfăşurare optimistă de forţe, o ridicare a posibilităţilor de exprimare, de expresie, o armonizare între emoţie şi aspiraţie ce are ca rezultat consumarea multor evenimente fericite, stabile, înălţătoare. Nu trebuie însă să pierdem din vedere că Jupiter este acum retrograd şi orice tip de motivaţie pare să ne ducă spre trecut, spre ceva ce nu am obţinut la timpul potrivit, spre un titlu pe care nu l-am meritat pentru că nu am muncit suficient, pentru că nu am avut aportul personal adecvat momentului. Acum, folosindu-ne de ceea ce am reuşit să construim în ziua anterioară, de relaţiile la care am apelat, de sforile pe care le-am tras, observăm că păpuşa se mişca agreabil şi că atrage atenţia auditoriului sau chiar îl încântă.
Calitatea trecutului va da şi calitatea evenimentelor de acum, însă nu trecutul în ansamblul său, ci acela în care au fost implicate sentimentele, în care am fost tentaţi să ne punem în valoare un talent, o abilitate, cunoştinţele şi când am făcut același lucru ca acum, dar în modul cel mai agreabil şi corect posibil. Acum, experienţa trecutului ne protejează de eşecuri dacă nu implicăm prea mult raţiunea în acest joc, dacă nu ne bazăm exclusiv pe logică şi dacă ne mai lăsăm şi în voia intuiţiei ori a inspiraţiei.
Dacă aspiraţiile merg spre a repara o greşeală şi, prin asta, urmărim ca raporturile socioprofesionale să ne ofere o recunoaştere a greşelii şi, evident, compensarea neajunsului prin acordarea unui privilegiu, concret printr-un titlu, sau numai verbal, ca impresie, atunci raporturile dintre oameni tind să reproducă un şablon. Implicarea lui Mercur în configuraţia numită Nicovala, alături de Pluton, Neptun şi Uranus ne supradimensionează ideile şi dorinţa de a ne cere iertare, de a repara o greşeală încât unii vor reuşi să facă din această un spectacol de zile mari. Când ai de toate şi aspiraţiile sunt nişte sperietori de paie aruncate prin câmp, orice formă de apreciere socială pare să aducă maximum de fericire la care se speră. Aşa se va întâmpla cu multe personaje care rătăcesc prin lume căutând să-i convingă pe toţi că sunt aşa cum au văzut ei la tv, la circ sau în piaţă. Venus şi Jupiter, ca principali benefici ai zodiacului, îi vor ajuta şi pe celebrele personaje, dacă acestea le sunt aspiraţiile, însă calitatea lor principală nu stă în a încuraja superficalitatea sau indolența, ci este aceea de a pregăti noţiunile, definiţiile, înţelegerile existenţiale pentru etapele care vor veni, pentru luna decembrie a anului 2012.
Prin urmare, ziua de vineri ne vă aduce în faţa unei realizări pe care o vom adjudeca aşa cum am construit-o în ultimele săptămâni. Cei care sunt centrați pe impresii sociale şi joc de glezne pe la diferite posturi tv, prin pieţe sau care caută doar poziţiile de frunte, locul cel mai înalt dintr-o curte, aşa cum preferă cocoşul, vor avea o zi de strălucire care le va încânta simţurile şi le va orbi orice urmă de înţelege superioară, oricât de mică şi nesemnificativă ar fi. Confundând realizările cu adâncimea lucrurilor, ei se vor erija în lideri de opinie şi vor căuta să supervizeze procesele care îi vizează direct, doar pentru că pot şi că, având puterea şi uzând de ea, cei cărora li se adresează nu doresc sau nu pot să riposteze. Pentru că Jupiter este retrograd orice formă de călătorie în trecut poate fi periculoasă pentru cei care nu-şi cunosc limitele, care se sustrag bunului simţ, care urmăresc să se folosească de orice mijloc, oricât de neînsemnat ar părea pentru a se ridica deasupra mulţimii şi a-şi etala ideile sau principiile.
Cei maturi care privesc viaţa cu un evident simţ al răspunderii se vor întoarce în trecut pentru a retrăi momente pierdute, pentru a cădea la pace cu trecutul, cu personajele care le-au populat şi pentru a fi siguri că vor construi ceva care nu va mai răni şi nici nu va submina autoritatea cuiva. Acestea sunt personajele care pot sublima o problemă într-un eveniment fericit şi ei sunt cei de a căror victorii se vor bucura şi ceilalţi.
Tocmai de aceea recomandare este aceea de a ne preocupa azi întâi de latura emoţională şi mai puţin de raţiune, logică, argument. Ceea ce vine din minte poate fi atât de compromiţător încât să meargă pe ideea “dă-i unui om funcţie pentru a-l vedea ce fel este”.

>

Pe ultimul segment din Fecioară, Luna va împlini un careu cu Marte şi un sextil cu Capul Dragonului, reuşind să medieze tendinţa Nodurilor şi să ne aducă un sentiment de împlinire, chiar dacă nu şi de satisfacţie. A media tendinţa Nodurilor, înseamnă au lua parte la desfăşurarea de mari forţe sociale, la împlinirea unor evenimente de mare însemnătate personală, care vor pune în valoare personalitatea şi caracterul până al finalul lunii. Ceea ce se consumă acum ni se va înfăţişa ca o perioadă de analiză a ceea ce a venit spre noi de joi încoace, ceea ce am ridicat, ceea ce am construit, împlinit şi stabilizat în aşa fel încât să reuşim să extragem din acestea o însemnătate. Acesta este principalul rost al medierii pe care o realizează Luna la Nodurile sale şi această valoare va fi cea care ne va impregna. Unele persoane vor lua în uşor atmosfera din această dimineaţă pentru că, fiind mai pragmatice de fel, se mulţumesc să vadă doar strălucirea obiectelor adjudecate ieri nu şi calitatea folosiţii lor în viitor.
Marte, prin careul pe care îl face cu Luna, ne va pune în dificultate sentimentul de deschidere şi împărtăşire. Să nu fim surprinşi dacă ne vom dovedi puţin mai egoişti, mai refractari la a împărţi avuţia personală, un element intim, o achiziţie sau pur şi simplu o idee ori o impresie cu cineva din anturaj. Acest unghi este împotriva modificărilor în bine al unui statut şi la baza acestui neajuns stă sentimentul care în subtil blochează desfăşurarea unui demers. La vedere se va veni cu explicaţii gen “Nu-mi mai place de el/ea”, “Îmi este antipatic/antipatică”, “Nu ştiu, are ceva respingător, ceva nedefinit”.
Trecând în Balanţă, Luna ne convinge că lucrurile trebuie să fie luate mai în uşor şi ideile pot fi deplasate într-o zonă a înţelegerilor superioare. Condiţia pe care trebuie să o îndeplinim este aceea de a ne îndrepta atenţia spre sentimente frumoase şi benefice, spre ceea ce ne-a adus un succes prin contact uman, prin evitare oricărei confruntări dacă argumentul nu este solid şi dacă nu s-a încercat iniţial aplanarea oricărui conflict. Sextilul pe care Luna îl împlineşte cu Mercur imediat ce a intrat în Balanţă înseamnă apelul la un episod care s-a consumat în săptămâna anterioară. Astfel, o întâmplare banală care ne îndeamnă să o reeditatăm, în ideea de a adjudeca un avantaj, un câştig, de a ne ridica deasupra celorlalţi prin mesaj sau de a pune în dificultate o persoană din anturaj, ne va duce spre o serie de evenimente în cascadă pe care nu vom reuşi să le controlăm deoarece au tendinţa de a se desfăşura așa cum am dictat: după modelul unui eveniment din trecut.
Astfel încercând să ne câştigăm din nou un loc privilegiat sau să ne separăm de o problemă, ajungem să ne complicăm, să ne facem duşmani gratuit sau, într-un caz mai fericit, să lansăm în jur mesaje false referitoare la o anume dorinţă ce nu poate fi ţinută în frâu sau despre o anume formă de lăcomie pe care am avea-o.
Prin urmare, 10 noiembrie ne îndeamnă să ne deschidem spre o formă de acceptare cu care ne obişnuim mai greu. Pentru că apelul la trecut constituie elementul cel mai dificil, ceea ce vom fi tentaţi să ne extragem de acolo va veni în prezent cu tot cu amprenta evenimentelor de acolo, reuşind să tulbure atât conştiinţa persoanei în cauză, cât şi calitatea evenimentelor de acum. Faptul că lansăm în jur mesaje greşite constituie partea cea mai bună şi cea mai lipsită de pericol a zilei. Ceea ce va fi dificil va veni însă cu deciziile pe care vom fi tentaţi să le luăm pentru că acestea se vor susţine pe o formă dezordonată de încredere, pe ceea ce se înţelege prin beţia puterii, prin orgoliul de a considera că realizările pe care le-am adjudecat de joi încoace sunt esenţiale şi trebuie să le protejăm cu orice preţ.
Este important să ştim că retrogradarea lui Mercur inversează puţin valorile şi multe dintre cele pe care le vedem negative, rele, agresive, iniţial nu au fost aşa însă prin puterea gândului, printr-o mobilizare a energiei în direcţia aceasta, mai ales azi când, chiar de dimineaţă, Marte, prin careul cu Luna, ne-a restricţionat accesul la mulţumire şi satisfacţie, toate se îndreaptă spre greşeală, spre o judecare greşită aplicată prezentului. Teama de viitor precum şi ipostaza în care acesta să se arate mai complicat şi mai dificil decât au fost evenimentele pe care ni le amintim acum face din această zi una de efort, oboseală, nervi, tristeţe.
Recomandarea este aceea de a ne gândi, înainte de a trage orice concluzie, că poate observaţia personală este prea mult încărcată de subiectivitate şi a apăsa piciorul pe acceleraţie când nu totul este clar, precis şi complet înseamnă a ne adânci prin voinţa proprie în decizii eronate. Problema se va pune nu neapărat în schimbul de emoţii sau impresii, cât în hotărârile importante ale acestei zile. Ceva ne îndeamnă să nu fim corecţi şi nici echilibraţi şi va fi greu să udăm floarea sensibilă a dreptăţii şi echilibrului, când vânturile schimbării bat din toate părţile.

Ultima zi a săptămânii ne aduce revenirea lui Neptun la mersul direct. În Peşti, Neptun ne aduce nevoia de a ne regăsi liniştea şi înţelegerea pentru care am venit în această lume şi de a privi constrângerile ca pe un mijloc care nu ne leagă de glie, ci, într-o încordare intensă, ne aruncă până în înaltul cerului de unde să vedem peste nori, peste ceață, câmpurile întinse cu holde bogate şi oameni minunaţi. Ultima zi a săptămânii este şi prima zi în care vom dori ca multe dintre conjuncturile vieţii să revină la normal, să ne întoarcem la bucuriile copilăriei, la frumuseţea primei iubiri ori la nostalgia primilor ani de şcoală. Cu sau fără voia noastră, după o încordare pe mai multe planuri, se revine la un mers direct, la o formă senină de gândire, la un îndemn puternic spre a ne elibera de nemulţumire. Asta înseamnă pentru mulţi că s-a învăţat ceva din ceea ce s-a întâmplat din iunie până acum. În vară, când Neptun a intrat în mersul său retrograd aspiraţiile şi dorinţele nu se amestecau. Totul era privit printr-o confuzie absolută, iar disperarea, nesiguranţa ori intransigența, aşa cum erau citite ele din evenimente, păreau că vor coordona viitorul. Acum, când toate aceste vremuri au apus, vom avea înţelepciunea sau măcar inteligența necesară să înţelegem că o parte dintre acestea au fost înşelătoare, că realitatea lor constă în intensitatea cu care ne-am îndreptat spre valurile pe care le reprezentau, nu în structura evenimentului în sine.
Cine va putea să înţeleagă că adâncimea evenimentelor, calitatea lor, intransigența unor forţe sociale au putut fi stinse atât de neobişnuit aşa cum citim din evenimentele trecutului, va reuşi să-şi poată citi singur paşii pe care urmează să meargă. Ceea ce este nou ține de gândire, inteligență, puterea de a selecta evenimentele şi de a le plasa pe acestea într-o albie potrivită, de a ridica aspiraţia la nivelul unor aşteptări realiste, de a curma suferinţa şi dezamăgirea prin emoţie şi de a nu considera că această emoţie constituie cheia succesului de mâine.
Nu doar careul pe care Luna îl împlineşte cu Pluton, ci şi trigonul pe care Luna şi Jupiter îl împlinesc ne vorbesc despre mari evenimente, cele care nu s-au consumat încă, cele care urmează să vină spre noi din 2013 încolo, când Jupiter, pe Rac, va fi puternic lezat de prezenţa Lunii negre şi când Pluton va rămâne constant în dezasamblarea lumii prezente pentru descoperirea principiului după care a fost construită, de identificarea soluţiilor miraculoase prin care valorile circulante, banii, averea să fie utilizate într-un sistem nou doar pentru populaţie, nu și pentru grupurile elitiste.
Revenirea lui Neptun la mersul direct ne duce pe toţi cu gândul spre lucrurile esenţiale. Nu ne vom opri privirea pe ceva esenţial, aşa cum nu ne vom stabiliza ideile pe direcţia în care aspiraţiile din această săptămână s-au îndreptat. Azi îndrăznim cu mintea mai sus, spre mai puternic, mai bun, mai corect şi încă nu ştim care vor fi concret episoadele pe care le vom parcurge.
Spre seară, după ce Luna şi Junon şi-au consumat sextilul şi încet, încet se depărtează una de cealaltă lucrurile încep să se aşeze, ideile ne vor fi mai clare, nu la modul general, ci în acele direcţii spre care ne-am lăsat captaţi de-a lungul zilei.
Prin urmare, sfârşitul săptămânii ne învăluie în înţelegeri speciale. Unele vor face un arc peste timp, se vor extinde spre viitor în acorduri cunoscute şi dacă de dimineaţă ele ne vor învălui într-un nimb, într-o aură misterioasă, cu cât ne apropiem de seară cu atât mai mult ne vom simţi mai în siguranţă cu ideile pe care le-am cultivat de-a lungul zilei.
Ultima zi a săptămânii este o zi de speranţă. Multe îşi vor cere dreptul la viaţă, ne vor invada cu multiple înţelesuri şi cu perspective complicate ale episoadelor invocate, însă de-a lungul lui 2013 chiar şi acestea vor trece printr-o serie de transformări încât, la acele vremuri, dacă dorim să ne întoarcem în timp şi să ajungem cu mintea acum, vom considera că certitudinile de acum nu sunt decât nişte schiţe, creionări discrete ale celor care vor veni spre noi, în special în vara lui 2013.
Pentru că mintea este cârmaciul acestei zile, iar ea nu este în cea mai bună formă (Mercur este încă retrograd), recomandare este aceea de a ne lăsa în voia intuiţiei, dar de a o urmări discret. Ceea ce vine spre noi azi are mai mult un titlu informativ. Universul nu ne păcăleşte, ci doar ne reaminteşte ca un om informat este un om puternic.

1 thought on “5 – 11 noiembrie 2012

  1. violeta spune:

    Multumesc
    pentru indrumarile ce s-au dovedit uluitoare,intuitia functioneza cu practica e mai greu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.