29 octombrie – 4 noiembrie 2012

Săptămâna 29 octombrie – 4 noiembrie 2012 ne aduce câteva evenimente astrale importante: trecerea lui Mercur în Săgetător şi, implicit, împlinirea careului Mercur-Neptun, dar şi Luna plină de luni, sextilele celor doi rivali, Soarele şi Uranus, cu cei doi malefici, Pluton şi Lilith, de marţi, raporturile complicate pe care Venus le împlineşte vineri cu Uranus (opoziţie), Lilith (trigon) şi sâmbătă cu Pluton (careu), dar şi împlinirea unei opoziţii Jupiter-Junon de sâmbătă, ne oferă suficiente motive să privim acest interval cu maximă seriozitate şi suficientă atenţie pentru a nu pierde din vedere detalii importante.
Parcurgem, aşadar, o săptămână de intensă în care toate evenimentele pornesc de la cuvântul exprimat într-un anumit fel şi ajung la fapta care nu a fost prevăzută. Deşi evenimentele ne vor surprinde prin caracterul lor inopinat, cele care se vor întâmpla nu sunt multe ca număr, ci poate desfăşurate într-o suită de repetări care ne-ar putea lăsa impresia de diversitate și abundență. Dacă trecerea lui Mercur în Săgetător ne încurajează să ne ridicăm standardele de viaţă, să fim mai buni, mai eleganţi, mai atenţi cu sensurile pe care le oferim cuvintelor şi să ne lăsăm preocupați şi de strălucirea ori de sunetul lor cristalin, finalul săptămânii aduce echivalentul acestei superficialităţi lăsându-ne impresia că această săptămână ne dezicem de ceea ce am vrut să cucerim, că acum este momentul să schimbăm tabăra, familia, locul de muncă sau poate chiar locuinţa ori ţara. Aceste schimbări nu sunt însă reale, oricât de mult ne-ar încuraja în direcția aceasta şi oricât de veridice ar părea. Totul se va baza însă pe emoţie şi lipsa de control a acesteia ne va duce de la bucurie şi extaz, la o deznădejde atât de adâncă încât unii ar putea să rămână marcaţi pentru mult timp de acum încolo. Ceea ce este cu adevărat important din evenimentele acestei săptămâni vine împreună cu experienţa. Acolo unde trăirea este haotică şi nu este însoţită de un înţeles constructiv, ci doar de un argument de genul “Fac ce vreau”, “Mă distrez, nimic mai mult”, “Nu-mi pasă de nimeni şi nimic” evenimentelor vor lua o turnură nefericită. Viaţa îşi va urma însă propriul curs şi egregorurile îşi vor regla propria energie chiar dacă indivizii acţionează haotic. Asta înseamnă că finalul săptămânii poate deveni unul de tristă amintire pentru cei care se repezesc la plăcere ca la borcanul cu dulceaţă şi nu urmăresc nici măcar un pic să-şi ajusteze comportamentul şi să nu se lase impregnaţi de mirosurile urâte pe care le vor traversa acum. Ataşamentul de plăcere îi va pune pe unii în cele mai dificile posturi şi le vor construi evenimente atât de bizare încât, peste ani, când li se vor linişti hormonii, se vor gândi cu mirare la ceea ce s-a consumat acum.
Avertismentul ne îndeamnă însă să privim dincolo de aparenţe şi să nu considerăm că senzualitatea, dorinţa de putere, gustul victoriei vin din eternitate. Pe ideea ceea ce este sus este şi jos, în această săptămâna materia îşi va pune la bătaie întregul său arsenal pentru a se transforma dintr-o vrăjitoare rea şi urâtă, într-o regină frumoasă, dar prefăcută, dintr-o scorpie, într-o entitate diafană. Oamenii cred însă că nu trăiesc în poveşti şi că lumea reală n-are nimic de-a face cu basmul. Vom vedea dacă la finalul acestei săptămâni cei cărora li se va explica ce trăiesc vor mai gândi la fel.

Chiar de dimineaţă Luna trece în exaltare şi ne aduce o uşoară temperare a pornirilor pe care le-am avut în ultima zi a săptămânii anterioare. În acelaşi timp cu ea Mercur îşi schimbă şi el semnul, trecând în Săgetător şi, împreună cu Luna, aduce o schimbare de polaritate. Astfel, ceea ce era dinamic se diminuează, iar ceea ce se afla în penumbră, în planul secund, este scos în prima linie, avansat, promovat, ridicat pe o treaptă superioară. Ingresul celor două produce un Yod, împreună cu Venus, cu Luna focar, iar această configuraţie se întrepătrunde cu un alt Yod pe care Soare îl împlineşte cu Lilith şi Uranus, cu Soarele focar. Ceea ce este interesant se ridică din relaţia luminariilor care în seara acestei zile îşi împlinesc opoziţia lor. Pe Luna plină şi cu ambii protagonişti ai fazei în calitate de planete focar pe alte configuraţii, dinamica Lunii pline din Scorpion ne translatează într-o zonă în care rezultatele muncii să fie imediat apreciate şi evaluate, să producă efectele scontate şi să ridice individul sau grupul la un nivel superior prin roluri, sarcini suplimentare.
Emoţia şi sensibilitatea, cele care ne amintesc ce făpturi mici şi plăpânde suntem, cât de delicate şi uşor de rănit putem fi, chiar dacă tulpinile pe care dorim să ne sprijinim florile par viguroase, ating un nivel superior de exprimare prin cuvânt şi interacţiune afective, menţinând constantă o anume relaţie dintre oameni, poate nu pe aceeaşi treaptă, dar în mod sigur pe acelaşi nivel. Cu forţele vitale lucrurile se consumă însă altfel. Soarele primeşte ca sarcină, ca îndemn, ca misiune elemente imposibile. În combinaţia dintre sensibilitate şi bizar se nasc faptele remarcabile, cele care distrug o armonie construită cu mare greutate sau care duc la apariţia creaţiilor de geniu. Fiind implicată axa Taur-Scorpion gestionarea valorilor se va îndrepta spre lumea materială, spre ceea ce ne încântă din ceea ce vedem, spre centrarea pe redobândirea unui statut, acela de lider, de şef, de moşier, de patron sau de administrator al acestora. Se ştie însă că Scorpionul, tocmai pentru că este animat de ambiţii foarte mari, se implică în acţiuni absurde, extravagante, ciudate, neobişnuite. Tocmai de aceea având parte de vitalitatea şi înclinaţia spre muncă pe care ştie atât de bine să le gestioneze şi având în faţă o promovare la fel de ciudată ca sarcinile suplimentare pe care le primeşte acum (careul Mercur-Neptun) vom asista la dezvoltarea unor ambiţii foarte mari, la complicarea unor raporturi sociale într-o direcţie situată dincolo de linişte, pace, armonie sau înţelepciune. O nouă formă a luptei pentru putere se va manifesta, însă prin rezultate, prin misiuni, prin roluri, multe dintre ele ireale. Modul în care se implică zodia Taur, mai ales acum prin Luna exaltată în acest semn, aduce la vedere ipostaza semănătorului care ne îndeamnă să folosim cel mai bun material săditor, cea mai bună relaţie cu resursa, cu fondul care trebuie administrat, pentru a obţine cele mai bune rezultate, valorile pe care suntem tentaţi să le implicăm în zonele cele mai dificile. Luminariile, în postura de planete focar, aduc individului suprasolicitare. Oriunde pune mâna sau piciorul i se cere să muncească, să se încadreze în termene, să ajungă la destinaţie mai repede decât se programase. Totuşi mărirea vitezei de lucru nu înseamnă că vom fi şi iertaţi de consecinţele nefaste ale precipitării. Lilith pătând vibraţia Soarelui ne loveşte în modul cum ne dozăm puterea fizică, rezistența la efort, la stres şi mai puţin în a administra timpul şi valorile sale.
Pe acest fundal Luna, suplimentar, împlineşte două sextile cu Neptun şi respectiv cu Chiron, o opoziţie cu Saturn şi un trigon cu Pluton, invocând motivele personale, disconfortul, afectarea stării de sănătate, lipsa fondurilor necesare pentru a câştiga timp, pentru a reeşalona etape într-o ordine care să-i permită apoi o mai bună gestionare.
Luna plină din Scorpion, mai ales că este vizibil afectată de intervenţia lui Lilith din Gemeni, ne convinge că un element negativ stă la pândă, că ne urmăreşte un ghinion şi chiar dacă azi am reuşit să depăşim un anume inconvenient printr-o inspiraţie de moment, printr-o suplimentare riscantă a efortului fizic, printr-o susţinere venită din anturaj, sentimentul că relaţiile se răcesc, că parcurgem ipostaze de criză, de îndoială şi debusolare ne sperie că acum, într-un moment nepotrivit, ne consumăm credite importante şi în viitor când va fi mai mare nevoie de aşa ceva nu vom mai aveam ce să alegem, nu vom mai putea să ne folosim nici de prerogativele funcţiei şi nici de eventualele rezerve.
În Săgetător, Mercur ascunde mesajul real, nu pentru a da curs nevoii de a minți, ci pentru că speră într-o modificare pozitivă. Eşecul, eroarea, discontinuitatea de acum nu vor conta deloc în viitor, când se va încheia competiţia. Astfel, ignorând etapele intermediare, mulţi vor risca să pară în ochii celorlalţi diletanţi sau mincinoşi, persoane lipsite de respect sau marcate iremediabil de vulgaritate.
Prin urmare, debutul săptămânii se va realiza într-o altă viteză de lucru decât am avut în ultimele săptămâni. Mercur va trece în Săgetător şi adresarea, comunicarea, parcurgerea în mare viteză a unor etape sau ignorarea etapelor intermediare ne va pune în postura de a ignora calitatea evenimentelor, a oamenilor, profunzimea gândurilor şi chiar modul în care ne este dat să simţim anumite evenimente. Unii se vor grăbi atât de mult încât nici nu vor simţi că au depăşit deja etape importante ale vieţii care nu se mai întorc şi prin această obsesie a finalităţii, a ţintei, a rezultatului final, au pierdut savoarea pe care o are un competitor în timpul desfăşurării probelor.
Ceea ce vine spre noi în această primă zi a săptămânii se conturează ca o mare tentaţie: tentaţia de a ignora esenţialul. Azi nu vom fi sancţionaţi dacă ignorăm esenţialul, dacă facem compromisuri mici, dacă ne abatem de la calea pe care ne-am propus să mergem, însă la finalul săptămânii, când apele se vor separa, când realitatea faptelor va fi alta, cei care au încercat să păcălească invocând starea de fapt a întrecerii ca principal vinovat al lipsei de profunzime, sau lipsa timpului pentru deficitul de atenţie, vor da socoteală.
În tot acest joc vor fi şi oameni ciudaţi care se vor opri din dinamism şi vor ignora viteza de lucru căutând să înţeleagă esenţă a ceea ce ne îndeamnă să fim atât de precipitaţi, atât de grăbiţi. Aceştia sunt înţelepţii care şi-au educat mintea şi simţurile să-i avertizeze întotdeauna când ritmul se schimbă. Acum ritmul se schimbă însă nu şi intensitatea ambiţiei, de aceea efortul lor nu va trece în anonimat, iar dacă vor sfida o vor face în public, prin activităţi care să impregneze societatea cu mesajul clar al gestului făcut, să lase o urmă neobişnuită a trecerii lor, a împotrivirii curentului. De dragul diversităţii societatea va memora aceste mesaje, va păstra aceste amprente, însă nu le va înţelege. În această etapă, cea a Lunii pline din Scorpion genialitatea va fi un element de divertisment care îşi va dovedi calitatea doar în viitor şi doar prin comparaţie cu alte.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a lăsa evenimentele să se desfăşoare în ritmul lor, de a ne linişti mintea şi, dacă structura ne va permite, să mărim viteza de lucru, dar fără a ne compromite calitatea acţiunilor.

Soarele şi Pluton azi se întâlnesc într-un sextil şi calitatea demersurilor care ne-au solicitată ieri este azi mult mai bine apreciată prin adâncimea ideilor ori prin caracterul ei novator. Se întâmplă că nu doar Soarele să se afle într-un sextil cu un malefic, ci şi Uranus, oponentul ca guvernator (Soarele guvernatorului Leului, Uranus Guvernatorul Vărsătorului ceea ce îi face oponenţi pe axa Leu-Vărsător), împlineşte un sextil cu Lilith, un alt malefic. Se pare că evenimentele zilei de ieri i-a luat pe toţi prin surprindere, i-au învăluit pe toţi cu beneficii şi neajunsuri, cu realizări şi insuccese în aşa fel încât să fie pentru toţi participanţii la fenomenul social, pentru învingători şi învinşi deopotrivă, o lecţie de viaţă. Ca o continuarea, cele două sextile de ieri despre asta ne vorbesc, despre calitatea de a spune adevărul într-un context în care nu este importantă vorba, ci fapta, de a se discuta despre sensuri care nu au deloc echivalent fizic şi de a le pune pe seama unor realizări care nu au cu exprimarea, mesajul său discursul nicio legătură concretă. Sunt astfel invocate experienţe de viaţă care, dacă nu ar fi lipite artificial de realizările zilei de ieri, nici nu ar exista, însă oamenii nu pot discerne aceste valori mai ales când nu dispun de toate datele şi nici nu reuşesc, prin alte instrumente să înţeleagă ce se afla dincolo de discurs, mesaj, de nevoia de a explica întâmplarea într-un anume fel.
Originalul şi penibilul îşi dispută acum acelaşi teritoriu şi lupta nu va fi dreaptă şi nici echitabilă, însă spectatorii nu pot să ajungă până în spatele cortinei pentru a vedea care sunt păpuşarii cei mai experimentaţi şi care dintre păpuşi au sforile cele mai groase şi mai rezistente.
Se va uza azi de încrederea în sine, de nevoia de a căuta în locuri ascunse, ferite de privirile indiscrete ale oamenilor, de ceea ce nu este înţeles de la prima privire, de ceea ce pare complicat prin sens, limbaj, abordare ori ambalaj. Mercur se află în faza crescătoare a trigonului cu octava sa superioară şi orice căutare, fie ea şi sub tutela Lunii negre se va solda cu o ridicare a statutului, cu un rezultat bun, cu o apreciere, cu o recunoaştere. Evident, neîmplinindu-se aspectul, etapele nu ating fazele finale, ci sunt într-un crescendo complicat şi atractiv. Ceea ce este bun şi valoros va sta lângă grotesc, lângă indecent, lângă vulgar, căutându-se, prin această apropiere, o uniformizare a tendinţelor pentru beneficiul omului, pentru cunoaşterea sa, pentru adâncimea înţelegerii sale şi pentru a folosi mai bine pe viitor ceea ce înţelege sau cunoaşte acum.
În sfera personală, acest sextil cu Pluton, mai ales că se împlineşte pe faza descrescătoare a Lunii pline ne aduce regrete ale iubirilor pătimaşe din trecut, observarea lor prin mai puţină senzaţie şi mai multă emoţie, prin mai puţin erotism şi mai multă gândire pentru a le atribui acestora importanţa socială pe care o merită. În aparenţă, aceste înţelegeri care ne duc spre ceea ce ne-a plăcut şi am făcut cu pasiune, spre ceea ce ne-a subjugat întreaga fiinţă prin trăire, ni se vor părea lipsite de sens şi vor fi puse pe seama nesăbuinţelor tinereţii (sextil Soare-Pluton) deşi prin relaţia de sextil dintre Uranus şi Lilith se caută chiar această intensitate, retrăirea acestei plăceri, atingerea unei stări de satisfacţii specifică tinereții. Fiind retrograd, sensul său de căutare este trecutul, deci patimile Lunii negre din Gemeni, cele care o obligă să-şi schimbe înfăţişarea, garderoba, dimensiunile corpului, sexul ori să-şi modifice radical şi şocant statutul şi ideile, aduce, pe fundalul agitaţiei din ziua anterioară, nebunii care să ne hrănească sufletul cu plăceri neobişnuite, diferite de cele situate în gama firescului, unele dintre ele fiind chiar nefireşti, bizare, absurde, dar care nu vor fi periculoase dacă sunt ţinute pentru sine.
Prin urmare, ziua de 30 octombrie este o zi a nerecunoaşterii, a încercării de a ne descoperi bucuriile şi plăcerile în ceea ce am ignorat, am considerat indecent, vulgar, necuviincios, murdar, păgubos. Această ieşire din ritm, celor îndârjiţi, puternic ataşaţi de viaţă le va aduce mari probele de comunicare, de înţelegere şi poate chiar de relaţionare, pentru că toate acestea duc la frustrare şi nu vor sesiza când trec de la rigiditate la indecență, când egoismul îi va bloca şi mai mult.
Pentru că mesajul plutonian niciodată nu este simplu, dar şi pentru că el se referă la maniera amplă prin care cere individului să acţioneze şi apoi să se detaşeze de rezultatele muncii sale, adică de a deveni administratorul propriilor conjuncturi, nu deţinătorul lor, ziua va fi încărcată de răspundere şi va aduce o uşoară apăsare. Cei care, în ciuda cursivităţii evenimentelor, vor prefera să se limiteze la zona intimă, să caute şi să răscolească acolo ceea ce trebuie schimbat, modificat, reaşezat, curăţat sau remodelat, vor fi cei mai câştigaţi şi se vor alege cu o atitudine care le va fi de mare ajutor în cursul zilei de mâine când Luna va face în aşa fel încât să selecteze din trecut ceea ce alimentează neîncrederea şi discontinuitatea, regretul şi nepăsarea.
Curajul de a fi simplu sau indecent, de a fi nebun sau pur şi simplu altfel transpare din cele două sextile şi ne duce în fața unor situaţii cu totul neobişnuite. Legătura stranie între Uranus şi Soare, prin calitatea aspectelor, nu printr-o legătură directă care se poate construi între aceștia, ne conferă un sentiment special că necunoscutul conţine întotdeauna o mână de înger întinsă, una care să ne atingă de fiecare dată când ne simţim singuri şi care să ne lase impresia că suntem înţeleşi şi acceptaţi, în ciuda deviaţiilor de la moralitate pe care uneori le abordăm cu atât de multă pasiune.
Calitatea vieţii vine şi din faptul că uneori dăm curs nebuniei de a ne extinde dincolo de limitele decenței, dincolo de ceea ce este permisiv, mâncând dintr-un pom interzis, inversând valorile şi îmbrăţişând statutul de explorator, acela care ni se potriveşte cel mai bine.
Recomandarea pentru această zi este aceea ca, înainte de a acţiona într-o anumită direcție, într-un demers, să ne oprim o secundă şi să gândim că avem încredere în propriile acţiuni, că am ales cât de corect am putut şi că a compara starea de acum, deja modificată, cu posibila gândire, emoţie, acţiune din trecut înseamnă a pune fiinţa în faţa unor situaţii absurde, nu bizare. Neobişnuitul apare atunci când, deşi ne curtează, refuzăm regretul şi ne îndreptăm spre a explora, având încredere în sine şi în posibilităţile propriei identităţi.

Ultima zi a lunii octombrie este o zi de regret. Deşi Luna, spre seară, trece în Gemeni şi, în mod firesc, ar trebui să ne echilibrăm gândurile şi să le mai trimitem şi pe la preselecţie, nu se întâmplă asta, careul pe care Luna şi Neptun îl vor împlini face din această zi una complicată şi dispusă să coloreze în tonuri închise ceea ce s-a salvat din accidentul zilei de ieri. Azi apar primele complicaţii ale situaţiilor scăpate de sub control şi nu oricum, ci ne curtează printr-un crescendo interesant. Dimineaţa zilei, pentru că, în parte, nu va fi diferită de ceea ce a venit spre noi în a doua parte a zilei de ieri, ne va face să ne gândim că putem face faţă evenimentelor, că le recunoaştem uşor şi că aproape instinctiv suntem capabili să rezolvăm orice vine spre noi.
Cu cât ne apropiem de prânz cu atât lucrurile se complică, iar situaţiile lăsate în ceață, cele care nu au fost clare nici în zilele anterioare, de luni încoace, acum ne invadează şi ne cer soluţionare.
De partea cealaltă, societatea cere respectarea termenelor, ajustarea comportamentului în raport cu nevoile sale şi o corectă apreciere a partenerilor de echipă. Luna şi Coada Dragonului, prin conjuncţia lor, ne aduc în postura în care să fim obligaţi să spunem “Ştiu mai bine!”, dar în momentul cel mai nepotrivit posibil. În felul acesta, oamenii ajung în conflict, fără să intenţioneze asta, ajung să-şi reproşeze ceea ce peste câteva zile nu va mai conta, să se acuze în feluri în care să lase auditoriului impresii eronate. Greşeala combătută azi nu este una existenţială şi nu constituie un gol major, însă atunci când este scoasă în evidență, când este pusă la baza unui edificiu care poate avea ca fundament orice alt element, nu neapărată acesta, îl prezintă pe acesta disproporţionat şi mecanismul pe care-l activează va compromite relaţiile dintre oameni şi îi va lăsa pe aceştia cu bucuria de a spune, riposta, da o replică, lovi, însuşi, dar şi, deopotrivă, cu frustrarea de a nu fi adjudecat o lovitură totală.
Ceea ce se află în spatele acestor mecanisme sunt experienţele personale şi abilitatea de a gestiona situaţii de criză. Panica este un element care perturbă şi ne pune artificial în faţa unei situaţii de frică si exaltare, deși mulţi consideră că este greşit să le pui pe cele două pe picior de egalitate. Nu, nu este greşit din perspectiva karmică pentru că ambele sunt puncte extreme ale unor energii care au atins stadiul în care nu se mai autoconserva. În felul acesta, ceea ce ajunge azi la panică, ceea ce nu se poate opri la un moment dat, să meargă spre o altă zonă socială, să se interiorizeze, să se mute din stare în cuvânt şi invers, să fie consumat prin efort fizic susţinut, ne pune în postura de a traversa o perioadă nefastă, care să nu fie negativă prin predispoziţiile întunecate ale aştrilor, ci prin modul cum înţelegem şi interpretăm viaţa.
Prin urmare, ultima zi a lunii octombrie ne pune în faţa unor situaţii complicate. Abia acum ceea ce ni se întâmplă este penibil, abia acum ceea ce ne învăluie poate fi periculos, pentru că ne-a dus într-o zonă unde nu mai putem să ne acoperim urmele. Altitudinea este prea mare pentru că ambiţia de a urca este prea intensă şi acum aerul a devenit atât de rarefiat, atât de puţină susţinere avem în jur (am cerut să ajungem în această zona a puţinului), încât o formă de ameţeală socială, de dezordine afectivă şi comportamentală ne face să ne mişcăm în cerc, să vorbim prostii pentru că, de fapt, mintea nu mai funcţionează aşa cum ar trebui.
Că această stare ne cuprinde în totalitate sau că anumite contacte cu realitatea ne ajută să salvăm aparenţele ţine de propria modalitate de exprimare, de ipostazele natală ale horoscopului, nu de o prezentare general. Nu liberul arbitru ne face acum diferiţi unii de alţii, ci seriozitatea cu care anterior am dat curs muncii, liniştii, ponderaţiei, moralităţii, meditaţiei, rugăciunii.
Trecerea Lunii în Gemeni va aduce spre seară un impuls de a spune, comunica, exprima, însă gura nu ne ascultă şi nici picioarele nu ne duc în direcţia care trebuie. Unii se îndreptă apoi brusc spre regret, spre dezamăgire, acuzându-i pe cei din jur şi invocând o anumite disimulare, o minciună, un joc de rol pe care aceştia şi l-au asumat pentru a reuşi. Ideea de echipă, coeziune de grup, parteneriat, indiferent că sunt vizate la nivel personal sau la nivel social, între state, naţiuni, toate se vor exprima printr-un gen de sentimentalism: “Am avut încredere în tine şi m-ai trădat!”, “Nu voi mai putea să mă apropii de tine!”, “Nu sunt demni de sacrificii!” ș.a.m.d.
Tocmai de aceea recomandarea ne atenţionează că, în virtutea acestei frustrări, ca necesitate impusă de contextul astral, vom fi tentaţi azi să ne apropiem de ceea ce ne amplifică frustrarea. Materialiştii cred că substituindu-se schimbului de emoţii se vor situa în afara acestor drame, însă ei nu ştiu că procedând aşa se expun şi mai mult. Fiţi buni cu voi înşivă şi nu vă cereţi acum mai mult decât puteţi da. Respectaţi măsura prezentului!

Într-un ton puţin mai cald, prima zi de noiembrie ne încurajează să lăsăm complicaţiile să plece cu noaptea şi să ne începem ziua cu promisiunea că de acum vom proceda altfel, vom fi mai deschişi, mai înţelegători, vom da curs invitaţiilor la socializare, la a lucra în echipa şi a ne depărta de obiceiurile proaste, de limbajul rigid, de retincenţa pe care am manifestat-o pană acum faţă de anumite persoane. Azi, chiar de dimineaţă, constatăm că anterior a existat un impediment în a evalua corect relaţiile cu ceilalţi şi a fi obiectivi atunci când ajungem, invitaţi sau constrânşi, să lucrăm într-o echipă.
La puţin timp de la miezul nopţii, Luna și Mercur se vor întâlni într-o opoziţie, cu Venus într-un trigon, ceea ce face din Venus, aflată acum în tranzit prin domiciliu, planetă mediatoare acestei opoziţii. Instinctiv ne îndreptăm spre ceea ce ne încarcă sufletul cu înţelegere şi lumină, cu o formă, din nou, neobişnuită de înţelegere, dar care, de această dată, se va solda cu un rezultat bun. Caracterul benefic al lui Venus nu este însă unul care să genereze efecte pe termen lung, ci este unul mai mult tonic, aşa cum este un pahar cu apă într-o zi toridă de vară. Este însă suficient pentru a ne îndrepta atenţia spre elementele esenţiale şi a ne echilibra suficient de mult încât să reuşim să facem față evenimentelor care vin spre noi în ziua următoare, când Venus şi Uranus ating faza maximă a opoziţiei lor. Acceptând aceste gânduri şi constatând că ne simţim bine păstrându-le, descoperim că putem convieţui cu ele întreaga zi. Astfel, lumea ideilor ne va tenta, la fel şi cea a formelor, căutând să surprindem esenţialul, să ne ridicăm deasupra nivelului pe care l-am avut acum prin consiliere, prin acceptare, prin doborârea unor bariere pe care singuri ni le-am pus.
Pentru că trigonul cu Venus înseamnă, pentru Lună, şi conjuncţie cu Lilith, aspect legate de eros, sexualitate, de promiscuitate şi indecență, multe dintre ele ţin de un for interior pentru că, neîmpărtăşite, ating azi din nou o coardă sensibilă, din nou se extind spre zone sensibile ale fiinţei şi tind să ne cuprindă în aşa fel încât să ne convingă că doar aşa putem simţi pulsul vieţii, doar prin acestea putem să ne atingem bucuria de a trăi. Ceea ce vine de la Lilith nu poate fi decât greşit şi rezultatele ei ne vor consacra pe o listă neagră a celor care vulgarizează o relaţie şi în loc să o translateze într-un plan al purităţii şi sincerităţii, ea îşi împrăştie peste tot dorinţe inferioare prin care captează atenţia celor mulţi şi le modifică percepţia asupra realităţii.
Acesta este, de altfel, şi duşmanul acestei zile şi această percepţie a realităţii ne îndeamnă să credem altceva despre oameni decât este cazul. Acum, o serie de opoziţii care se realizează între planetele individuale şi cele colective aduc acestei tendinţe a lui Lilith o manieră complicată de a înţelege viaţa şi de a o desfăşura în conformitate cu tandemul care trebuie să se construiască între bine şi rău, între experienţă şi tentaţie, între inserţia socială corectă, constructivă şi abuzul sentimental.
Prin urmare, prima zi a lunii noiembrie ne aduce în faţa unor situaţii menite să ne clarifice multe din demersurile vieţii sociale. Pot surveni azi confuzii pe care mulţi să le privească drept agresiuni venite din partea vieţii, din partea unei societăţi care nu ştie ce să facă să-şi streseze mai mult categoriile constitutive şi care îi duc pe oameni la alegeri unilaterale, menţinute cu nerv, cu forţă, cu ambiţia celui care are nevoie să reuşească. La polul celălalt, calitatea vieţii este cea mai afectată. Chiar de dimineaţă ne vom propune, şi unii vor face asta cu îndârjire, să ne sustragem oboselii, nervilor, tensiunii, să ignorăm mai mult, să fie consecvenţi în sarcinile profesionale şi să nu se lase perturbaţi de instabilitatea celorlalţi. Nu toţi vor reuşi însă acest lucru, nu toţi vor fi atât de deschişi faţă de nou şi nu toţi vor fi atât de puternici şi de consecvenţi în a fi pozitivi după cum îşi propun. Veleităţile Lunii din Gemeni pot fi uneori asemănate cu efectele distrugătoare ale unui uragan, alteori cu adierea firavă şi plăpândă a aerului într-o seară de vară, alteori apăsătoare de zici că poartă în aerul umed toate bolise sezonului. Azi vom avea parte cam de toate acestea în fiecare acţiune pe care o vom întreprinde. Astfel, orice cuvânt va avea sensuri dihotomice, răcorind, alinând suferinţa ori punând interlocutorul în imposibilitatea de a se exprima liber şi complicându-i rolul care ar putea fi împovărat şi de alte greutăţi, personale sau profesionale, ce se vor manifesta în aceeaşi manieră.
Tocmai de aceea recomandarea este aceea de a ne lăsa preocupaţi de tot ceea ce este pozitiv, de ceea ce aduce alinare, înţelegere, de ceea ce susţine, chiar dacă o latură negativă a anturajului va aduce pe umerii acestui bine o prea mare greutate. Cel care este de neclintit în binele său poate azi se protejează de un rău mai mare decât ceea ce ne-ar putea provoca suferinţă: acela de a ne erija în creatori de dizarmonie.

Opoziţia lui Venus cu Uranus şi, în acelaşi timp, trigonul acesteia cu Lilith, ne pune în fața unor situaţii care să ne mobilizeze prin râs sau tristeţe, prin neputinţa de a rezolva o problemă rapidă, de a depăşi un obstacol sau de a coordona un grup, de a oferi un sfat competent. Aceste situaţii merg de la cele mai simple dintre ele, care ne-ar pune în dificultate să ne amintim un nume important al unei persoane sau al unei străzi, până la a evita răspunsuri directe, a uita sensul unei fraze, a mărşălui prin noţiuni care nu duc nicăieri şi care nu pot fi legate într-un înţeles clar şi util.
Pentru evenimentele obişnuite, opoziţia versus trigonul pe care Venus îl realizează ne îndeamnă să ne completăm schema ocupaţională într-un mod bizar, necuviincios, cu îndrăzneală sau mai exact cu tupeu fără a ne lăsa câtuşi de puţin antrenaţi de consecinţele pe care le poate avea o asemenea descindere. Canalizaţi spre a ne însuşi ceea ce nu ne cuvine, de a ne lăsa în voia unor stări confuze care nu par să ne pună în dificultate, nu pentru că nu s-ar întâmpla asta, ci pentru că azi simţul ridicolului ne cam este atenuat, ne duce într-o zonă unde amprenta pe care o lăsăm este catastrofală. Mulţi se lasă antrenaţi de acest tupeu pentru că sunt vulnerabili şi cu cât demersul social în care se implică îi răneşte mai mult cu atât ei întorc spre societate o şi mai multă greaţă, o şi mai multă indecență sau promiscuitate încât oricât de mult ar încerca să pară siguri pe ei şi puternici, gafele monumentale de azi îi aşează pe un piedestal moale de tot, urât mirositor şi departe de privirile admirative ale semenilor.
Cei care sunt obişnuiţi să trăiască în acest gen de mocirlă nu vor sesiza nicio schimbare în vibraţiile acestei zile. Se vor simţi ca peştele în apă şi multe din evenimente le vor conveni de minune. Şi pentru că absurdul nu este niciodată prea mare sau suficient aceştia vor căuta să se erijeze în personaje pozitive, să se arate puternici şi liberi, siguri pe ei şi înţelepţi pentru că ştim cât de sigură este mlaştina şi ce animale fioroase cresc acolo. Lumea, însă, nu se rezumă la ceea ce cunosc ei şi tocmai de aceea vedeta zile, şi nu doar a acestei zile, va fi un personaj gen Nichita din Romană pe care toţi o consideră respingătoare şi totuşi a devenit atât de cunoscută, iar asta prin atenţia pe care a captat-o. Ridicolul, ca şi prostia, nu are vindecare. Nu poţi scăpa de acest gen de nesimţire, etalat ca semn de progres şi rafinament. Nu doar cei care sunt vizibil sensibili la aceste tumori ale societăţii, ci, în general, oamenii se vor trezi că dansează într-un bal al diformilor, că se bucura de fiecare mutră bosumflată sau de fiecare personaj care se ceartă de fiecare dată cu oglinda când iese din casă. Nici celor cu scaun la cap nu le va prisosi azi înţelepciunea, ba mai mult se vor distra pe seama prostiei și îi vor acorda acesteia un tribut straniu. În general, este minunat să râzi de prostie şi de proşti, pentru că altfel s-ar putea lua, însă azi un sentiment de slăbiciune, de suspiciune ne învăluie şi acestea stau la baza atitudinii. În felul acesta, înţelegem că, de fapt, ne cuprinde un sentiment foarte subtil de laşitate pentru că, altfel, Luna din Gemeni, prin opoziţiile cu Junon şi Marte şi, implicit, conjuncţia cu Jupiter, deci prin experienţele umilitoare pe care ni le aduce din adâncul memoriei şi care s-au consumat în prima jumătate a anului, ar trebuie să ne facă să găsim o altă înţelegere pentru aceste personaje nefericite. Însă noi vom râde de aceştia considerând că prin asta ne dezicem de ei.
Prin urmare, a doua zi a lunii noiembrie ne va mobiliza într-o direcţie stranie. Poate unii chiar nu doresc să arate celorlalţi cât sunt de vulgari, ce simt, cât de întunecat şi stranie pentru că este experienţa lor şi, evident, este treaba lor ce împărtăşesc şi ce nu. Cei care se hrănesc frecvent cu aceste deficienţe de limbaj, de înţelegere, de comunicare se simt încurajaţi să se bâlbâie cu graţie în faţa camerelor de filmat, în faţa unui auditoriu pe care să-l considere demn de această reprezentaţie şi, evident, să se recomande ca antidot împotriva muţeniei sau oripilării pe care o simt unii în fata ridicolului, să se deschidă la mintea aceea creață, la nasturele de la gât ori la şireturi pentru a gusta din plăcerile “elevate” ale aceştei lumi infecte.
Cei care urmăresc altceva de la viaţa vor fi zdruncinaţi puternic azi pentru că vulgaritatea îi va invada şi le va întuneca viziune, le va stresa simţurile şi le va aduce spre a servi o prăjitură cu gusturi atât de nebune şi stranii încât se vor declara duşmani cu simţurile, cu plăcerile sau cu o anume plăcere, cea care îi este agresată azi.
Există şi o a treia categorie de oameni a acelora care nu se simt deloc bine fără un drama de indecență, fără a amesteca borcanele şi a combina gusturile. Aceştia se vor dovedi oamenii cei mai periculoşi azi pentru că vor lansa mesaje false societăţii, anturajului, vor minţi în privinţa orientării, statutului, puterii, disponibilităţii şi, nu foarte departe, ci chiar de mâine aceştia vor dovedi că nu sunt altceva decât lupi în piele de oaie.
Tocmai de aceea recomandarea severă acestei zile este aceea de a ne apropia de simplitatea lucrurilor. Ceea ce se vede de la primă privire este ceea ce trebuie să ştim despre oameni, lucruri sau situaţii, iar ceea ce începe într-un ton, se schimbă, se transforma din bine în ghinion şi invers, oferă zilei un caracter tendenţios de care nu vom scăpa nici dacă râdem, nici dacă plângem.

>

Ceea ce s-a-ntâmplat ieri a venit ca o formă de experienţă. Multe dintre cele ce ne-au plăcut, care au fost bune sau rele, directe sau compromiţătoare azi fac pui, se înmulţesc pe linia pe care au fost dezvoltate şi tind să se grăbească în a atinge ţinta finală pe drumul pe care au fost aşezate. Azi, chiar de dimineaţă Luna va trece în domiciliu şi pentru mulţi obrăzniciile de ieri vor fi privite cu ruşine, cu o uşoară reţinere, cu nedumerirea celui care spune “Oare ce-a fost în capul meu?”. Din punctul ei de vedere, calitatea zilei trecute, aceea ce ne oferi o porţie dublă din prăjitura cea mai toxică, va fi poziţionată pe casa a XII, adică în umbră şi foarte aproape de ceea ce ne poate compromite cele mai mult dacă o lăsăm în voia sorţii, să umble singură pe stradă, să se desfăşoare.
Cu toate acestea nu vom reuşi azi să avem un anume control asupra lucrurilor de factura acesta pentru că însăşi drama, culpa, complexul de inferioritate par să ne anime spre a ne îndeplini sarcinile. Unii se vor mobiliza, invocând nevoia de a demonstra că lucrurile stau altfel decât au lăsat să se vadă în ziua anterioară, alţii vor să atragă şi mai mulţi parteneri în acest joc al compromisului şi tocmai pentru că sunt sensibili dau dimensiunii sociale, prin ceea ce trăiesc, prin modul cum percep şi după cum reacţionează la acest stimul, un sens aparte. Asta se întâmplă pentru că Luna, trecând prin primul segment al domiciliului său, împlineşte, pe de o parte, un Zmeu, în care este şi planeta focar, alături de Saturn, Pluton şi Neptun, iar pe de alta, vârful în crucea cosmică pe semne cardinale împreună cu Venus, Pluton şi Uranus. Astfel, careul Venus-Pluton, cel care se împlineşte în seara acestei zile, devine un element esenţial în ambele direcţii. Pe de o partea ea va încerca să repare un neajuns, să se exprim liber, să-şi ducă acţiunile dincolo de limitele firescului, explorând, iar pe de alta este dispusă să accepte o situaţie penibilă, complicată, să şi-o asume şi să se apropie, prin acest compromis, de stingere, diminuare, ieşire din scenă, abandon.
Interesul comun, cel de grup, promovat şi aşa într-un mod defectuos, fără discreţie şi cam superficial, va fi afectat atât în sensul spre care se îndreaptă cât şi în firele care dau semne că ar merge spre adâncimea problemei. În felul acesta, profunzimea nu este simulată, totul desfăşurându-se la suprafaţă, surpând, prin greutatea nefirească pusă la vedere, calota de gheaţă pe care cu toţii stăm. Dacă îşi vorbesc despre emoţiile lor oamenii ajung să se dispreţuiască, dacă nu o fac sunt învinuiţi de indecentă şi secretomanie, dacă urmăresc să judece situaţiile, conjuncturile vor fi învinuiţi să-şi dau importanţă şi din această cauză raporturile cu ceilalţi pot intra într-un uşor regres.
Dacă ieri relaţiile lui Venus cu Uranus şi Lilith au amplificat nefirescul, azi din raportul cu Pluton şi, în fundal, din opoziţia pe care Jupiter o împlineşte cu Luna neagră, deviaţiile şi gândirea negativistă vor reuşi să ne învăluie atât de mult încât să ne simţim îndreptăţiţi să spunem şi să facem orice, să acuzăm şi să nu acceptăm nici cele mai mici critici, să fim nedrepţi cu greşeala, dar să dăm dovadă de indecență şi eroare încă de la primele ore ale dimineţii. Orice am face azi ne lovim de acest nefiresc pe care oamenii în general îl evită, preferă să nu discute de ele şi când se consumă, când devine vizibil, aleg să nu le vadă, să le ignore ori să le denumească altfel.
Asta este realitatea în care trăim şi cine doreşte să o vadă altfel este invitată să-şi consume energia şi puterile pentru a inventa un balon de săpun şi a se pune în slujba unor idealuri care se îmbracă în prea multe broderii pentru a li se mai putea distinge esenţa. Lucrurile puternice sunt în general simple, chiar şi atunci când sunt rele sau negative. Azi, însă, nu totul este rău, dar aspectul, direcţia şi manifestarea ne vor sugera că există un element negativ care ne atinge pe toţi şi toate creaţiile noastre pot fi impurificate de el.
Prin urmare, ziua de 3 noiembrie ne pune la încercare răbdarea şi caracterul pozitiv al personalităţii, cele de care am uzat atât de mult sau pe care le-am invocat atât de mult în ultima perioadă. Unii nu vor putea să facă faţă acestei provocări şi vor ieşi pe zonă publică în mod ridicol alimentând penibilul, chiar dacă nu vor dori să vadă acest lucru.
Toate se vor susţine pe acest straniu careu între Venus şi Pluton, aducând evenimentelor şi o notă secretă, o blocare a mesajului în nişte etape pe care, în timp, să le reluăm, însă fară prea mare succes. Aceeaşi Venus se implică şi într-un dreptunghi mistic împreună cu Mercur, Uranus şi Lilith, iar Lilith, cu Uranus cu Chiron şi cu Luna vor forma, tot azi, o Nicovală. Se pare că nimic din ceea ce se conturează azi nu este lipsit de scop. Până şi o simplă plimbare ori o activitate banală nu este lipsită de o motivaţie solidă care, la rândul ei, să genereze multe alte impulsuri care îi vor duce pe oameni în spaţiul public. 3 noiembrie va fi o zi de adunare, de întâlnire, de consfătuire unde fiecare îşi va spune păsul şi nimeni nu va fi în stare să vină cu soluţii constructive. Pentru unii toate acestea vor părea o pierdere de vreme, însă modul cum simt oamenii, cum își prezintă aceste emoţii în grup, cum şi le formulează vor avea asupra anturajului un impact foarte puternic. Cu Luna în semn de apă, cu Lilith puternică din nou din Gemeni, cu un careu între planete aflate în tranzit pe semne cardinale, este imposibil ca exprimarea, dialogul, acţiunea să nu aibă impact rapid.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a dezvolta o mare atenţie în ceea ce privesc faptele, vorbele, dar mai ales în ceea ce privesc motivaţiile pe care le avem acum. Calitatea lor ne va ridica sau coborî, ne va duce, prin rezonanţă, spre un anturaj din care s-ar putea să nu mai putem ieşi uşor sau să ieşim, dar terfeliţi.

Încheiem săptămâna cu o zi de intuiţie. Azi lucrurile vor fi mult mai clare decât au fost anterior, mult mai plăcute şi mult mai constructive. Unii vor atinge această calitate printr-o retrospectivă interesantă a ceea ce s-a-ntâmplat ieri, însă cel mai mult vor privi totul cu un simţ special al prezentului. În a doua zi de Rac (Luna în Rac) Luna ne convinge că totul în jur este bazat pe emoţie şi cine îşi controlează emoţiile reuşeşte să-şi pună mai bine calităţile şi să-şi diminueze defectele pentru a fi mai eficienţi, mai buni, mai puternici.
În realitate, puţini vor fi cei care nu se vor lăsa influenţaţi de emoţiile care au cam sărit gardul la vecini în ultimele două zile. Deşi înţeleg că ziua de 4 noiembrie este diferită de celelalte, nu se va putea abţine în a răscoli prin vieţile celorlalţi, prin a lăsa liberă curiozitate, în a cerceta acolo unde nu este încă momentul de a încerca lucruri noi, doar pentru a ieşi din rutină sau de a combate plictiseala pe care această zi o aduce. Deşi Luna şi Venus sunt în careu şi tensiunea poate avea şi puterea de a oferi evenimente noi, de a ne lua prin surprindere, opoziţia cu Pluton ne aduce teama de acţiona, de a ieşi din carapace sau de a acţiona pe ascuns, de a inspecta pe neanunţate, de a face vizite inopinate, de a surprinde pe cineva şi de aici o întreagă serie de complicaţii de natură comportamentală.
Ceea ce este bun duce la confuzie şi respingere, iar ceea ce este negativ pare să incite şi mai mult curiozitatea. Totuşi, caracterul negativ al zilei, pentru că se consumă în separaţie aspectelor din ultimele două zile, va trece drept o pişcătură în comparaţie cu croşeul de dreapta pe care l-am primit anterior. Cine va şti că totul se bazează pe emoţie, pe muncă, pe seriozitatea cu care suntem tentaţi să ne îndreptăm unii spre alţii, vor reuşi să se dezvolte într-o direcţie pozitivă, să se lase cuprinşi de calm şi să nu exploreze detalii negative, cele care vin din careul în T cardinal pe care Luna, Venus şi Pluton îl împlinesc.
În felul acesta, vom alege să ne situăm sub influenţa luminariilor care ridică azi un trigon pe semne de apă favorizând inspiraţia, căldura contactului, profunzimea sentimentelor, seriozitatea, hărnicia, bunăstarea.
A doua parte a zilei va fi, aşadar, un semn de reechilibrare, de sporire a vitalităţii şi temperare a unor procese metabolice care ne-au dat bătăi de cap în zilele anterioare. Ceea ce se aşează acum devine plăcut şi numai un prost obicei ne poate scoate din această stare.
Prin urmare, finalul săptămânii ne scoate din ritmul alert în care am acţionat de-a lungul acestei săptămâni. Azi avem inspiraţie, ne simţim sigur pe noi înşine, însă într-un mod pozitiv, corect şi echidistant, în aşa fel încât să ne putem desprinde de ceea ce nu este corect şi ne-a mobilizat puternic în zilele anterioare. Revenim la limbajul elegant, la linişte, echilibru făcând apel la emoţii constructive sau lăsându-ne în voia unor invitaţii ori a unor evenimente care nu-şi anunţă sosirea.
Cei care sunt educaţi să dea curs competiţiei, care se simt tot timpul marginalizaţi ori obstrucţionaţi de replicile celorlalţi, observaţiile care le sunt aduse sau chiar de simpla prezenţă a celor din jur vor alege să-şi consume ziua căutând sensuri ireale ale unor lucruri care se află într-un evident regres. Chiar dacă azi avem de parcurs un careu în T cardinal care duce spre instabilitate, trigonul luminariilor aduce Soarele în postura de a media opoziţia Luna-Pluton, deviind sensul absurd, rigid, penibil ori distructiv spre intuiţie, inspiraţie, credinţă toate acestea puse în valoare printr-o apropiere de noţiuni, sensuri, simboluri folosind literatura, muzica, simbolistica, folosind ştiinţele ezoterice sau propriile trăiri, propria cunoaştere.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a alege azi o rezonanţă pozitivă pentru a reuşi să vedem sensul corect al lucrurilor. Mâine Luna va fi în trigon cu Capul Dragonului reușind să medieze tendinţa nodurilor doar în sensul retrograd şi apelul la trecut, dacă nu va fi pregătit de azi prin preocupări corecte, rafinate, constructive, va genera o nouă serie de evenimente de proastă factură asupra cărora nu vom mai putea să intervenim cu un factor de reglare pentru că de miercuri, 7 noiembrie, pentru trei săptămâni, Mercur va fi în mers retrograd şi toate acestea ne vor îndrepta spre alte ţinte.

5 thoughts on “29 octombrie – 4 noiembrie 2012

 1. Cristina spune:

  Wow… Nu vreau sa ma desantez in laude, dar e intr-adevar uimitor (cred ca nu putini simt din plin influxurile astea deja)! Si ce lectura antrenanta!! (si…amuzanta pe alocuri! :)) )

  Din cate pricep eu, ispita „la cub” in perioada asta!

  Ne mai bantuie mult prapastia asta cu miere de prins picioarele…?? Cat e lilith in gemeni tot asa o s-o tina??? hmm… Sper ca nu! 🙂

 2. Da, Cristina, nu doar Lilith în Gemeni este de vină, ci şi alte conjuncturi. Ceea ce rezultă, adică acest cumul de forţe lasă o dâră de miere în care îşi prind muștele picioruțele. Stai să vezi în 2013 cum o fi cu Lilith în Rac, o bună bucată de timp va fi acolo cu Jupiter şi parcă văd că „geniile” se vor întrece anunţând o perioadă de creştere, de succes, de deschidere, pentru că Jupiter este exaltat in Rac uitând că de fapt această relaţie a celor doi sună ca şi cum o soprană ar cânta cu capul într-un borcan sau ca o frumoasă domnișoară îmbrăcată în mătăsuri scumpe, parfumată din cap şi până-n picioare, dar care nu se spălă.
  Îmi amintesc de nişte personaje care acum îi jecmănesc pe clienţi (nu dăm nume), care la finalul lui 2007 anunţau râuri de lapte şi miere că Jupiter intră în Capricorn, uitând un lucru absolut esenţial: în Capricorn este în cădere şi bine nu-i poate fi nici dacă vrea…
  Dar acesta rămâne un subiect de distracție doar pentru mine şi pentru încă vreo câțiva care doresc să-l vadă aşa…

 3. Cristina spune:

  :))) Nu ma pricep prea bine, dar atat pot sa-mi dau si eu seama: s-a nimerit ca tocmai in anii astia grei, cu careurile Uranus-Pluto (si Saturn, cd a fost cazul), nici macar Jupiter sa nu ne poata gratifica cat de cat, pt ca Lilith se tot tine de coada lui si-i strica darurile… Uff! 🙁

 4. Ana spune:

  Accesez de ceva ani siteul dumneavoastra de astrologie. Pot spune ca mi-am format mai mult decat un obicei deoarece informatiile de aici imi ajuta in a intelege astrologia in moduri mult mai profunde fata de ce am studiat in general. Am regasit ganduri pline de intelepciune, am ascultat de sfaturi foarte utile si mereu am plecat cu ceva mai multa lumina a intelegerii pe care dumneavoastra, cu atata putere de cuprindere si pricepere ,o faceti accesibila, o impatasiti si celorlalti. Tin sa va multumesc pentru asta domnule Coser!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.